FILIPINI 14 DANA

FILIPINI 14 DANA

Uzbudljivo putovanje na Filipine! Tropski raj je na dohvat ruke!

Manila i Palavan

14 dana, avio+takse+smeštaj+transferi+predstavnik agencije

Polasci: 27.01.2019.

**Poslednja mesta! Last minute cena od 1190eur važi za sve prijave od 12.12.2018. do 28.12.2018.

Dobrodošli na Filipine, bez i malo preterivanja, slobodno se može reći raj na zemlji. More najlepše tirkizne boje prepun šarenih ribica zapljuskuje njegove obale, koje krase plaže sa najfinijim belim peskom. Tropska priroda, koralni sprudovi, skrivene pećine i naravno nasmejani meštani, čine ovo ostrvo posebnim. Filipinci su izuzetno ljubazni, miroljubivi i blagi ljudi. Uživaćete u njihovom društvu, sedeći u senci neke palme i posmatrajući okolinu. Zadiviće Vas njihova skromnost i jednostavnost.

Izležavaćemo se na plažama najlepšeg i najpoznatijeg ostrva na Filipinima - Palvana. Palavan, netaknuta priroda, nepregledne plaže i brojne aktivnosti koje će Vam samo zagolicati maštu tako da ćete poželiti da se ubrzo ovde i vratite. Ko voli šoping tu su i brojne pijace, koje nude najveći izbor suvenira, možda čak i na celim Filipinima. Suvenire uglavnom izrađuju lokalci i mogu se naći razne statuete napravljene od školjki, ogrlice i narukvive, torbe pletene od pruća živih boja, pamučne haljine i majice, magneti, drveni predmeti… Najinteresantniji deo je svakako onaj sa morskim plodovima. Prodaje se i kupuje sve što živi u moru okolo: ribe, školjke, rakovi, hobotnice, meso ajkule, peraja, sipe, i sve odmah može i da se proba po vrlo pristupačnim cenama. Dani rezervisani za u uživanje...

Fakultativno obilazimo Nacionalni Park Puerto Princesa gde ćemo imati prilike da se zavučemo u najdublji kraj džungle, idemo na avanturu najpoznatijom podzemnom rekom i zavlačiti se u pećine, prelaziti ziplajnom tropske razdaljine, roniti u Honda Bay, ali i imati prilike fakultativno da posetimo jedno od najstarijih domorodačkih plemena na Filipinima - Batak pleme! Pleme staro više od 50 000 godina i jedno od najstarijih plemena na Filipinima. Prelazimo džunglu i brzake da bismo se upoznali sa kulturom ovog plemena, maloj zajednici koja broji jedva više od par stotina pripadnika i koji će nam pokazati pravi smisao života, odsečeni od civilizacije, gde će nas deca naučiti lokalnim društvenim igrama i gde ćemo se vratiti onom iskoskom u sebi.

PRIJAVLJIVANJE U PROSTORIJAMA JUNGLE TRAVEL-A:
GOSPODAR JEVREMOVA 49, BEOGRAD, 011/2400213 i 011/4076257,

email: jungletravel@gmail.com

JUNGLE TRAVEL OGRANAK NOVI SAD, ĆIRPANOVA 4, 021/3016689,                                  
email: jungletravelns@gmail.com

1.dan: Okupljanje na aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu dva sata pre leta. Priče o egzotičnim krajevima i smeškanje dok čekamo naš let. Idemo na Istok u susret Suncu. Let za Manilu sa presedanjem.

2.dan: Dolazak u Manilu u popodnevnim časovima. Transfer do smeštaja. Slobodno vreme. Noćenje.

3.dan: Napuštanje smeštaja i transfer do aerodroma. Let do Palavana. Transfer do smeštaja u blizini Puerto Princese. Noćenje.

4.dan: Dobrodošli u tropski raj! Palavan, netaknuta priroda, nepregledne plaže i brojne aktivnosti koje će Vam samo zagolicati maštu tako da ćete poželiti da se ubrzo ovde i vratite. Slobodno vreme. Noćenje.

5.dan: Fakultativni izlet za Nacionalni Park Puerto Princesa, zaštićeno područje koje se nalazi na nekih 80 kilometara od gradskog centra. Nacionalni park je poznat po svojoj reci koja je zavredila naziv Podzemne reke ‘Puerto Princesa Underground River’. Nacionalni park se nalazi na zapadnoj obali ostrva u planinskom vencu Svetog Pavla i sa severne strane se graniči sa Zalivom Svetog Pavla i Bauyan rekom na istoku. Obilazimo poznatu reku, Sabang šumu mangrova i opciono idemo na zipline u Sabangu. Povratak u smeštaj. Noćenje.

6.dan: Fakultativni izlet za Honda Bay. Celodnevni izlet brodom, idemo na snorkeling, obilazimo najlepše plaže u arhipelagu i ukoliko nam vremenske prilike dozvole obilazimo Starfish Island, Luli Island i Cowrie Island. Povratak u smeštaj. Noćenje.

7.dan: Ranojutarnji fakultativni izlet za Batak pleme, pleme staro više od 50 000 godina i jedno od najstarijih plemena na Filipinima. Prelazimo džunglu i brzake da bismo se upoznali sa kulturom ovog plemena, maloj zajednici koja broji jedva više od par stotina pripadnika i koji će nam pokazati pravi smisao života, odsečeni od civilizacije, gde će nas deca naučiti lokalnim društvenim igrama i gde ćemo se vratiti onom iskoskom u sebi. Povratak u smeštaj. Noćenje.

8.dan: Napuštanje smeštaja i transfer do smeštaja u El Nidu. Slobodno vreme. Noćenje.

9-10-11.dan: Smešteni smo u El Nidu, delu Palavana koji je prepoznatljiv po svojoj blizini okolnim ostrvima, tajnim lagunama, uvučenim obalama i nepreglednim plažama. Dane provodimo u obilasku plaža i ostrva, fakultativni izleti za Secret Lagoon, Shimizu ostrvo... Dani ispunjeni odmaranjem, masažama, isprobavanjem lokalne klope i noćnog života. Upuštamo se u kristalno čiste vode i uživamo u ovom malom tropskom raju.   3 Noćenja.

12. dan: Napuštanje smeštaja i transfer do smeštaja u Puerto Princesi. Slobodno vreme. Noćenje.

13.dan: Napuštanje smeštaja u prepodnevnim satima. Transfer do aerodroma i let za Manilu.

14.dan: Let za Beograd posle ponoći sa presedanjem. Dolazak u Beograd. Kraj putovanja.

Polasci:  27.01.2019.

** U retkim slučajevima moguće je pomeranje datuma (dan-dva) u odnosu na planirane polaske. Nakon potvrđivanja grupe, potvrđuje se i datum polaska i povratka.

Termin 27.01.2019.
Last minute cena: 1190€
Promo cena: 1250€
First minute cena: 1290€
Regularna cena: 1390€

**Poslednja mesta! Last minute cena važi za sve prijave od 12.12.2018. do 28.12.2018.

*Promo cena važi za prijave za prvih 5 mesta.

*First Minute cena važi za prijave do 12.12.2018. Nakon tog datuma važi regularna cena aranžmana.

Uslovi plaćanja:  Sve uplate vrše se isključivo u dinarskoj protivrednosti po prodajenom kursu Vojvođanske na dan uplate i to: prilikom prijavljivanja plaća se 200€. Preostali deo plaća se najkasnije 6 nedelja pred put. Mogućnost plaćanja preko računa i karticama Visa, Master, Maestro i Dina.

Prijavljivanje: Preporučujemo ranije prijave jer je broj mesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti skeniranu prvu stranu pasoša, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost za štampanje avio karata sa pogrešnim imenom. Prijava je validna jedino uz uplatu avansa. Dokumenta za vize potrebno je dostaviti najkasnije mesec dana pred put. Ukoliko putnici ne dostave dokumenta za vize u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje. Ukoliko putnici sami pribavljaju vize, dužni su da kopiju vize dostave do 15 dana pred put.

Cena aranžmana obuhvata:

 • Avio kartu Beograd – Manila  – Beograd sa svim taksama
 • Lokalnu avio kartu Manila – Puerto Princesa – Manila sa svim taksama
 • Sve transfere prema planu i program puta
 • Smeštaj na bazi 1 noćenja prema planu i programu puta u gesthausima/hotelima (dvokrevetne sobe) u Manili
 • Smeštaj na bazi 6 noćenja u gestausima/hotelima u blizini Puerto Princese na Palavanu (dvokrevetne sobe)
 • Smeštaj na bazi 4 noćenja u gesthausima/hotelima (dvokrevetne sobe) u El Nidu na Palavanu
 • Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije na destinaciji

Cena aranžmana ne obuhvata:

 • Troškove vađenja vize za Filipine (40usd+usluge viziranja 2000 rsd)
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Individualne troškove nastale za vreme trajanja aranžmana
 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike


Napomene:
Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 266/2010.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu usled vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvideti, u vreme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mestima, i ne smeju ih napuštati na mestima koja nisu predviđena za pauze (granice, ček point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posledice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sedenja, mesto polaska, mesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obaveštava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana pre datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana pre datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cene low cost aranžmana podložne su promenama i po uplati avansa se proveravaju tarife i putniku se potvrđuje cena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promeni i isključivo zavise od avio kompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu. 
 • Za ovaj aranžman primenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa YUTA standardom.

Napomene u vezi sa smeštajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja smeštajnog objekta.
 • U nekim smeštajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smeštajni kapaciteti vrše smeštaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smeštaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smeštaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja.
 • Termini i cene fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmene, promene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se pre uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mesec dana pre putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne poseduju nove biometrijske pasoše Republike Srbije dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlašćena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.

Cenovnik br. 1 važi od 05.06.2018.

Cenvnik br. 2 važi od 19.06.2018.

Cenovnik br. 3 važi od 02.11.2018.

Cenovnik br. 4 važi od 05.12.2018.

Cenovnik br. 5 važi od 12.12.2018.

Red Planet Makati, Manila je smeštajni objekat tipičan za Jugoistočnu Aziju. Sobe su uglavnom manje prostrane, sa dva kreveta i sopstvenim kupatilom. Nalazi se u centralnom delu poslovne regije Manile, Makati i na nekih 30-ak minuta vožnje od aerodroma. Sve sobe su opremljene sefom, klima uređajem i TV. Usluga je na bazi noćenja.

Palawan Uno Hotel, Puerto Princesa je smeštajni objekat tipičan za Jugoistočnu Aziju i nalazi se u gradu Puerto Princesa na samo desetak minuta vožnje od aerodroma. Sve sobe su dvokrevetne sa sopstvenim kupatilom. Sve sobe sadrže sef, telefon, klima uređaj, frižider i TV. Hotel poseduje bazen. Usluga je na bazi noćenja.

Layanlayang Home, El Nido je smeštajni objekat tipičan za Jugoistočnu Aziju i nalazi se na 400 metara od Caalan plaže u El Nidu i na samo dva kilometara od El Nido trajektne luke. Sve sobe su dvokrevetne sa sopstvenim kupatilom. Sve sobe su klimatizovane i poseduju TV. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom.

Gesthaus (Guest house)/hotel  je smeštajni objekat tipičan za Jugoistočnu Aziju. Sobe su uglavnom manje prostrane, sa dva kreveta i sopstvenim kupatilom. Usluga je na bazi noćenja.

Manila je glavni grad Filipina sa oko 1,6 miliona stanovnika i jedan je od najgušće naseljenih gradova na svetu. Ima nekoliko atrakcija koje se nalaze na UNESKO-voj listi Svetske baštine, a poznate su zgrade Nacionalnog muzeja i Pozorišta urađene u art deko stilu. Pod zaštitom su i crkva Svetog Augustina i Rizal park.

Palavan arhipelag ostrva koji se nalaze jugozapadno od obale Bornea. Najveće ostrvo, Palavan, je dugačko 450 kilometara i 50 kilometara široko. Bogato prirodnim rezervama, pećinama, ali i dom brojnih domorodačkih plemena.

 

PRIJAVLJIVANJE U PROSTORIJAMA JUNGLE TRAVEL-A:

GOSPODAR JEVREMOVA 49, BEOGRAD, 011/2400213 i 011/2182204,

email: jungletravel@gmail.com

 

JUNGLE TRAVEL OGRANAK NOVI SAD,

ĆIRPANOVA 4, 021/3016689,                                   

email: jungletravelns@gmail.com

1. NACIONALNI PARK PUERTO PRINCESA I KRSTARENJE PODZEMNOM REKOM (PUERTO PRINCESA)

Nacionalni park Puerto Princesa predstavlja zaštićeno područje koje se nalazi na nekih 80 kilometara od gradskog centra. Poznat je po svojoj reci koja je zavredila naziv Podzemne reke ’Puerto Princesa Underground River’. Sam nacionalni park nalazi se na zapadnoj obali ostrva u planinskom vencu Svetog Pavla i sa severne strane se graniči sa Zalivom Svetog Pavla i Bauyan rekom na istoku. Pod zaštitom je UNESKO-a i predstavlja jedno od novih 7 čuda prirode. Sama reka je najduža podzemna reka na kojoj je moguća navigacija na svetu. Ona meandrira ispod planinskog lanca sistemom pećina i uliva se u Južnokinesko more. Celo područje je poznato po svom biodiverzitetu, biološkoj i geološkoj raznovrsnosti u sred netaknute prirode i džungle. Obilazimo poznatu reku, Sabang šumu mangrova i opciono idemo na zipline u Sabangu.

Cena po osobi: 50eur

Cena izleta obuhvata:

 • organizovan prevoz po predviđenom itinereru
 • sve ulaznice za navedene lokalitete i nacionalne parkove
 • ekološku taksu za boravak u Nacionalnom Parku
 • ručak bez konzumacije pića
 • vožnje brodom
 • stručni lokalni vodič na engleskom jeziku

Cena izleta ne obuhvata:

 • Opcioni zipline (10eur) – potrebno je da se unapred odlučite da li ćete ići na zipline

2. HONDA ZALIV (PUERTO PRINCESA)

Celodnevni izlet brodom. Obilazimo najlepše plaže u arhipelagu i ukoliko nam vremenske prilike dozvole obilazimo Starfish Ostrvo i Cowrie Ostrvo. Honda zaliv se nalazi na istočnoj obali ostrva Palavan sa jugozapadne strane Filipina i najpoznatije je po snorkelingu gde ćemo imati prilike opciono da posmatramo podvodni svet. Starfish ostrvo je najpoznatije po svojoj velikoj populaciji morskih zvezda na celom Palavanu dok je Cowrie ostrvo poznato po populaciji morskih puževa i poznatih letovališta i paviljona koji obiluju ostrvom. Uživamo u kristalno čistoj vodi dok posmatramo podvodni svet dok se nalazimo u moru morskih zvezda. Relaksirajući dan, stvoren za potpuno uživanje u vodi koja nas okružuje, koktelima i hrani. Posmatramo nepreglednu daljinu, iznad nas je plavo nebo prošarano putujućim oblacima, a dan koristimo za sunčanje i kupanje u čarobnoj plavoj vodi koja nas sve mami. Čist hedonizam nas očekuje.

Cena po osobi: 40eur

Cena izleta obuhvata:

 • organizovan prevoz po predviđenom itinereru
 • sve ulaznice za navedene lokalitete
 • ekološku taksu za boravak u Nacionalnom Parku
 • ručak bez konzumacije pića
 • transfer brodom
 • stručni lokalni vodič na engleskom jeziku

Cena izleta ne obuhvata:

 • opremu za snorkeling (doplaćuje se na licu mesta i iznosi oko 100-150PHP)

3. BATAK PLEME (PUERTO PRINCESA)

Batak pleme, pleme staro više od50 000 godina i jedno od najstarijih plemena na Filipinima. Prelazimo džunglu i brzake kako bismo se upoznali sa kulturom ovog plemena, maloj zajednici koja broji jedva više od par stotina pripadnika i koji će nam pokazati pravi smisao života gde će nas deca naučiti lokalnim društvenim igrama. Dan provodimo u istraživanju i druženju sa lokalcima. Posećujemo i Fort Isabel, utvrđenje poznato još i pod nazivom Taytay utvrdjenje koje se nalazi u gradić Taytay poznato po španskoj kolonizaciji.

Cena po osobi: 40eur

Cena izleta obuhvata:

 • organizovan prevoz po predviđenom itinereru
 • sve ulaznice za navedene lokalitete
 • ekološku taksu za boravak u Nacionalnom Parku
 • stručni lokalni vodič na engleskom jeziku

Cena izleta ne obuhvata:

 • ručak

4. BIG LAGOON, SECRET LAGOON, SHIMIZU BEACH, 7 COMMANDO BEACH (EL NIDO)

Obilazimo neke od najlepših plaža i laguna na ovom delu ostrva Palavan. Plivamo u kristalno čistoj vodi i zavlačimo se u dubinu laguna do kojih je ponekad moguće doći isključivo plivanjem ili provlačenjem kroz tajne prolaze. Ali, kada se nađete sa druge strane prolaza očekuje Vas nešto neverovatno, kristalno čista voda i tajna plaža s najfinijim peskom, sve okruženo krečnjačkim stanama. Nastavljamo sa hedonizmom kupajući se i kraj plaže zvane 7 Commando – plaži poznatoj po finom pesku i opuštanju uz koktele i sveže ceđene sokove. Opuštamo se dok stotine raznobojnih ribica pliva oko nas.

Cena po osobi: 40eur

Cena izleta obuhvata:

 • sve ulaznice za navedene lokalitete
 • vožnju brodom
 • sve ekološke takse
 • ručak bez konzumacije pića
 • oprema za snorkeling
 • stručni lokalni vodič na engleskom jeziku

5. HELICOPTER ISLAND, HIDDEN BEACH, STAR BEACH, MATINLOC SHRINE (EL NIDO)

Nastavljamo sa još jednim obilaskom najlepših plaža, uvala i ostrva Filipinskog arhipelaga. Obilazimo Helicopter Island, ostrvo poznato po masivnim liticama odevenih u gustu tropsku šumu i prema predanju da je samo ostrvo kreirao Bog. Dolazimo i do skrivene plaže i plaže na kojoj ćemo moći opet da vidimo morske zvezde u svom prirodnom staništu. Dan provodimo u predivnoj prirodi koja nas okružuje, kristalno čistoj vodi i biološkoj raznovrsnosti najpoznatijih delova Filipina. Raj na zemlji!

Cena po osobi: 40eur

Cena izleta obuhvata:

 • sve ulaznice za navedene lokalitete
 • vožnju brodom
 • sve ekološke takse
 • ručak bez konzumacije pića
 • oprema za snorkeling
 • stručni lokalni vodič na engleskom jeziku

6. NACPAN BEACH, NAGKALIT-KALIT VODOPADI (EL NIDO)

Još jedan dan posvećen obilasku plaža i prirodnih lepota. Prva stanica su nam Nagkalit-Kalit vodopadi, očekuje nas kraći polučasovni treking kroz džunglu i brzake gde ćemo imati prilike da se upustimo u avanturu istraživajući i unutrašnjost ovog rajskog ostrva. Nakon toga nastavljamo ka Nacpan plaži, četiri kilometara dugačkoj plaži belog peska koja je savršeno mesto za odmor i opuštanje, sunčanje i izležavanju pod palmama.

Cena po osobi: 35eur

Cena izleta obuhvata:

 • organizovan prevoz po predviđenom itinereru
 • sve ulaznice za navedene lokalitete
 • sve ekološke takse
 • stručni lokalni vodič na engleskom jeziku

NAPOMENE:

 • Svi izleti obavljaju se javnim prevozom: metroom, autobusima, lokalnim i brzim vozovima.
 • Opisi i cene fakultativnih izleta su informativnog karaktera i podložni su promenama.
 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja.
 • Termini i cene fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmene, promene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se pre uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.

 

Filipini

 • Država u jugoistočnoj Aziji. Obuhvata arhipelag sa više od 7000 ostrva koji čine tri celine. Severno od Filipina nalazi se Tajvan; Vijetnam se nalaz sa zapadne strane Južnokineskog mora; prema jugozapadu Sulusko more odvaja Filipine od ostrva Borneo. S obzirom na to da se nalazi u Vatrenom pojasu Pacifika i blizine ekvatora, Filiipini su izloženi zemljotresima i tajfunima ali obiluju velikim prirodnim bogatstva što ih svrstava među zemlje za najraznovrsnijom florom i faunom. Zahvaljujući svom vulkanskom poreklu ostrva obiluju rudama i procenjuje se da su Filipini, posle Južnoafričke Republike, na drugom mestu po rezervama zlata i jedna od zemalja sa najvećim rezervama bakra na svetu ali zbog velike gustine stanovništva i brige za očuvanje životne sredine, sva rudna bogatstva su uglavnom neiskorišćenja. Pored ruda, zahvaljujući vulkanskom zemljištu, zemlja obiluje geotermalnom energijom.
 • Površina zemlje: 298.170 km2, 64. zemlja po veličini u svetu
 • Broj stanovnika: 102 miliona stanovnika
 • Glavni grad: Manila
 • Viza: Što se tiče vize za Filipine. Potrebna je viza za turistički boravak na Filipinima i pribavlja se pre samog putovanja. Agencija će obavestiti sve putnike o viznom režimu i pribavljanju viza najkasnije do mesec dana pred put.
 • Vremenska zona: UTC +8, znači 7 sati unapred u odnosu na Srbiju.
 • Klima: Filipini imaju umereno tropsku klimu koju karakteriše velika vlažnost i vrućina i prisutna su tri godišnja doba: suvo i veoma toplo godišnje doba koje traje od marta do maja; kišna sezona koja traje od juna do novembra, i suvo godišnje doba koje traje od decembra do februara. Temperature se kreću u raasponu od 21 do 32 stepeni celzijusovih mada mogu biti i znatno više ili niže u zavisnosti od godišnjeg doba.
 • Hrana i piće: Hrana je vrlo raznovrsna, takoreći tipično azijska. Ima puno pirinča, ribe, nudli, piletine, voća i povrća.
 • Zdravlje: Vakcinacija nije obavezna. Naši putnici individualno odlučuju da li žele da se vakcinišu ili ne. Najbolje je pozvati Institut za tropske bolesti i proveriti. Poželjno je poneti lekove za stomak (probiotike), ferveks ili neke lekove za bolove i temperaturu, za svaki slučaj. Ukoliko ne ponesete, nije strašno, sve se može kupiti i u apotekama tamo. Takođe, tamo ima komaraca, pa bi bilo dobro da ponesete i Autan, a možete i tamo uzeti sredstva protiv komaraca, iz iskustva, njihova sredstva su jača.
 • Osiguranje: Osiguranje nije obavezno ali ga svakako preporučujemo za daleke destinacije. Možete ga uplatiti u bilo kojoj osiguravajućoj kući i poneti na put, ili ga možete uplatiti kod nas u kancelariji do 5 dana pred put -  UNIQA osiguranje, a ima pokriće do 15.000 eur.
 • Sigurnost i bezbednost: Svim posetiocima se savetuje da budu oprezni. Preporučuje se brižljivo čuvanje ličnih dokumenata i novca zbog rizika od pljačke i džeparenja. Šetanje ulicom u kasnim večernjim satima preporučljivo je jedino ako niste sami. Droga je ilegalna pojava, i kao takva kažnjiva zakonom, i zatvorom.
 • Odeća: Spakujte što manje stvari! Svuda možete da perete veš. Ta usluga je jako povoljna, otprilike 1 euro po kilogramu, veš vam brzo bude gotov i lepo ga operu i slože. S obzirom na visoke temperature, nosite laganu garderobu. Treba vam duks ili neka lagana jakna i neke duge nogavice za vožnju autobusima (koji su klimatizovani). Ponesite neke udobne patike za obilaske. Kod obilaska kulturno – istorijskih znamenitosti, konkretno hramova, napominjemo da je obavezno pokrivanje nogu i ramena, tako da obratite pažnju i na to prilikom pakovanja. Ako bilo šta zaboravite, od garderobe, kozmetike, obuće, bez brige, sve tamo imate da kupite.
 • Lokalna valuta: Valuta na Filipinima je filipinski pezos, a odnos valuta je 1EUR=59.8PHP. Takođe, ne preporučujemo da se oslanjate na plaćanje karticama, pa je bolje da novac ponesete u gotovini.
 • Kreditne kartice i bankomati: Bankarski sistem je razvijen, tako da ćete brojne banke i bankomate naći u zemlji. Za tačnu visinu provizije bi trebalo da proverite sa matičnom bankom. Naša preporuka je da ipak ponesete gotovinu. Korišćenje kreditnih kartica je moguće, ali to morate prethodno najaviti svojoj banci, kako ne biste imali problema sa blokiranjem kartice. Menjačnice takođe imate na svakom koraku, dostupne tokom celog dana.
 • Komunikacija: Naše mreže funkcionišu na Filiipinima, a najlakše će Vam biti da uzmete lokalnu SIM karticu. Takođe, internet kafea ima svuda.

Red Planet Makati, Manila je smeštajni objekat tipičan za Jugoistočnu Aziju. Sobe su uglavnom manje prostrane, sa dva kreveta i sopstvenim kupatilom. Nalazi se u centralnom delu poslovne regije Manile, Makati i na nekih 30-ak minuta vožnje od aerodroma. Sve sobe su opremljene sefom, klima uređajem i TV. Usluga je na bazi noćenja.

Palawan Uno Hotel, Puerto Princesa je smeštajni objekat tipičan za Jugoistočnu Aziju i nalazi se u gradu Puerto Princesa na samo desetak minuta vožnje od aerodroma. Sve sobe su dvokrevetne sa sopstvenim kupatilom. Sve sobe sadrže sef, telefon, klima uređaj, frižider i TV. Hotel poseduje bazen. Usluga je na bazi noćenja.

Layanlayang Home, El Nido je smeštajni objekat tipičan za Jugoistočnu Aziju i nalazi se na 400 metara od Caalan plaže u El Nidu i na samo dva kilometara od El Nido trajektne luke. Sve sobe su dvokrevetne sa sopstvenim kupatilom. Sve sobe su klimatizovane i poseduju TV. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom.