Velika Transsibirska Tura

Velika Transsibirska Tura

Velika Transsibirska tura

19/23 dana - avio, voz, takse, transferi, smeštaj, vodič 1590/2250eur

St. Peterburg, Moskva, Kazanj, Ekaterinienburg, Irkuts, Ulan Ude, Vladivostok

Polazak: 26.07.2018.

Samo uz Nasmejano Pleme, Jungle avantura velikom Transsibirskom rutom. Krećemo od Sankt Peterburga i nastavljamo ka dalekom istoku. St. Petersburg je drugi po veličini grad Rusije koji se nalazi na ušću Neve u Finski zaliv. Osnovao ga je Petar Veliki 1703.godine na močvarnom zemljištu u blizini mora čime je želeo da osigura ruski pristup Baltiku. Ušće Neve se nalazi približno na nivou mora, tako da su njene obale u početku učvršćene granitnim stenama. Ove stene štite grad od vode ali i daju gradu specifičan karakter. Puškin ga je opisao rečima: „Grad obučen u granitu“. Od XVIII do XX veka bio je prestonica Ruskog carstva.Iako vlada verovanje da je Petar Veliki ovaj grad nazvao po sebi, nije bilo tako – ime je dobio po svecu zaštitniku Simonu Petru. Po završetku Prvog svetskog rata dobija ime Petrograd, a od 1924. do 1991. godine Lenjingrad (mesto odakle je Lenjin započeo Oktobarsku revoluciju).

Sankt Peterburg je najseverniji od velikih gradova sveta – nalazi se na 59°57′ severne geografske širine. Zbog geografskog položaja, tokom leta možete uživati u “belim noćima”. St. Petersburg je neverovatan grad u koji dolazi  sve veći broj turista i koji ima 221 muzej, 80 pozorišta, 342 mosta, više od 200 snimljenih filmova (između ostalih Ana Karenjina i Onjegin), 2 magazina  na engleskom jeziku. Obilazimo i Carsko selo, velelepnu palatu Katarine Velike (ćerke Petra Velikog) – nekadašnju letnju rezidenciju ruskih careva. Carica je živela u ovoj palat i umrla u njoj. Palata je skoro potpuno uništena tokom Drugog svetskog rata, a današnji izgled duguje italijanskom arhitekti Bartolomeu Rastreliju. Videćete elitnu školu u kojoj je studirao Puškin, Aleksandrovsku palatu – omiljenu kuću poslednjeg ruskog cara Nikolaja II Romanova.

Muzej Ermitaž smešten je u 6 zgrada. Glavna je zgrada zapravo Zimski dvorac koji je nekada bio zvanična rezidencija ruskih careva a projektovao ga je italijanski arhitekta Bartolomeo Rastreli, smestivši ga na obalu reke Neve tačno preko puta zlatnih tornjeva crkve Svetih Petra i Pavla. Ermitaž je jedna od najvećih, najlepših i najstarijih umetničkih galerija u ljudskoj istoriji. Unutrašnjost je ispunjena belim mermerom, raskošnim prostorijama sa stubovima, kristalnim lusterima i zamršenim mozaicima. U ovom  muzeju možete uživati u delima Leonarda da Vinčija, Mikelanđela, Rafaela, Ticijana, Rembranta, Rubensa, Renoara, Van Goga,  Gogena… Po  računici statističara za obilazak celog muzeja, ako bi se svakoj izložbi posvetio samo jedan minut, bilo potrebno čitavih 10 godina.

Moskva - prestonica Ruske federacije, ''grad na pet mora'' i najveći grad Rusije. Situiran u Ruskoj niziji, na obalama reke Moskve na oko 120 metara nadmorske visine glavni je politički, ekonomski, kulturni i naučni centar Rusije. Obilazimo Crveni trg, Kremlj, Boljšoj teatar, crkvu Svetog Vasilija Blaženog, crkvu Hrista Spasitelja, spomenik Petru Velikom ali i jedan od najstarijih ulica Moskve - Arbat.

Idemo dalje na Istok gde se kultura Rusije meša sa kulturom Tatara koji su vekovima naslejavali ove prostore. Kazanj leži na ušću reke Kazanke u Volgu i imao veoma dobar geografski položaj, glavni je grad Tatarstana, ima oko milion stanovnika i oduvek je bio centar Islama u Rusiji i jedan od najlepših gradova na transsibirskoj ruti. Iz Kazanja krećemo se ka Ekaterinienburgu, velikom industrijskom centru smeštenom na planini Ural na samoj granici između Azije i Evrope, grada koji je bio poslednja destinacija ruske porodice Romanov. Danas je četvrti najveći grad u Rusiji i mesto sa veoma bogatom kulturnom scenom. Imaćemo prilike da vidimo gradsku kuću, Crkvu na krvi, dramsko pozorište, Boris Jelcinj centar...

Idemo na trodnevnu vožnju kroz Sibir do Bajkalskog jezera, gde ćemo usput se diviti prirodnim lepotama i uživati u vožnji uz druženje sa ljudima iz svih krajeva sveta. Dolazimo u Irkutsk, Pariz Sibira i de facto glavnog grada Sibira. Udaljen je 70 kilometara od najvažnijih gradova u Sibiru i u samom gradu živi oko 500 000 stanovnika. Smešten je na desnoj obali reke Angare i nastao je kao kozačko utvrđenje a danas predstavlja jedan od najvažnijih turističkih centara u Sibiru.

Nastavljamo avanturu na drugoj strani Bajkalskog jezera, smeštamo se u Ulan Ude gde ćemo imati prilike da posetimo tradicionalnu rusku porodicu gde ćemo probati tradicionalnu rusku hranu, uživati u plesu i starim ruskim pesmama. Sa Bajkala upućujemo se na krajnju granicu transsibirske rute, Vladivostok! Poslednja stanica na Transibirskoj železnici i najveća luka Rusije na Pacifiku. Centar Primorske pokrajine i grad koji se nalazi na krajnjem istoku Rusije, blizu granice sa Kinom i Severnom Korejom. Stvaramo neke nove slike, upoznajemo krajnji istok Rusije i vozimo se najdužom železnicom na svetu! Avanturu koju ne smete propustiti.

JUNGLE TRAVEL
Gospodar Jevremova 49, Beograd,
381 11 24 00 213
381 11 218 22 04
email: 
jungletravel@gmail.com
radnim danima 09-19h i subotom 10-14h

JUNGLE TRAVEL NOVI SAD
Bulevar Oslobođenja 66, lokal 8, Novi Sad,
381 21 30 16 689
email: jungletravelns@gmail.com
radnim danima 11-18h i subotom 10-14h

01.dan (26.07): Okupljanje na aerodromu Nikola Tesla dva sata pre leta. Let do St. Peterburga sa presedanjem. Transfer do hotela. Upoznajemo se sa prestonicom Carske Rusije. Slobodno vreme. Kasni večernji odlazak na obalu Neve kako bismo uživali u jedinstvenom prizoru uplovljavanja brodova uz dizanje mostova.  Noćenje.

02.dan (27.07): Fakultativno razgledanje grada: Nevski prospekt, Kazanjska crkva, Dvorski trg sa Zimskim dvorcem, Isakijevska crkva i gradska većnica, Spomenik Petru Velikom… Slobodno vreme. Noćenje.

03.dan (28.07): Fakultativni izlet u Carsko selo. Poseta velelepnoj palati Katarine Velike koja je tokom dva veka predstavljala letnju rezidenciju ruskih careva. Posle Oktobarske revolucije kompleks dvoraca i parkova je pretvoren u muzej. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Fakultativno krstarenje Nevom. Noćenje.

04.dan (29.07): Fakultativni izlet u Ermitaž, jedan od najvećih muzeja na svetu. Šest zgrada na obali Neve čini ovaj kompleks, a glavna zgrada je Zimski dvorac, nekadašnja rezidencija ruskih careva.  Oko 60.000 eksponata je izloženo u više od 350 prostorija. Oko 4 miliona turista godišnje poseti ovaj muzej u kome se nalaze I neka od najznačajnijih dela Mikelanđela, Da Vinčija, Rembranta, Van Goga, Pikasa… Slobodno vreme. Mogućnost fakultativnog izleta do Peterhofa, dvorca na obali Finskog zaliva. Noćenje.

05.dan (30.07): Pakovanje stvari i napuštanje hotela. Slobodno vreme do polaska za Moskvu. Dnevna vožnja vozom. Stižemo u prestonicu Ruske federacije. Posle kraćeg odmora, napuštamo sobe i krećemo u fakultativni obilazak ‘’grada na 5 mora’’: Crveni trg, Kremlj, Boljšoj teatar, obilazak jedne od najstarijih ulica Moskve-Arbat, Puškinovog muzeja likovne umetnosti, katedrale Hrista Odrešnika na obali reke Moskve... Slobodno vreme. Noćenje.

06.dan (31.07): Fakultativni izlet do muzeja Borodinske bitke, crkve Svetog Vasilija Blaženog, crkve Hrista Spasitelja, spomenika Petru Velikom... Noćenje.

07.dan (01.08): Napuštanje smeštaja u jutarnjim časovima i slobodan dan u Moskvi. Večernji polazak za Kazanj. Noćna vožnja vozom.

08.dan (02.08): Stižemo u grad gde se kultura Rusije pomešala sa kulturom Tatara koji su vekovima naseljavali ove prostore. Kazanj leži na ušcu reke Kazanke u Volgu i ima veoma dobar geografski položaj kao i dosta znamenitosti poput Kremlja, Sajumbike toranj, Kul Šarif džamija, Katedrale, Bauman ulice... Ulazak u sobe u popodnevnim časovima. Slobodno vreme za razgledanje i obilaske.  Noćenje.

09.dan (03.08): Ujutru transfer do železničke stanice i polazak na voz za Ekaterinienburg. Celodnevna vožnja. Dolazak u Ekaterinienburg u kasnim večernjim časovima. Smeštaj u hotel. Noćenje.

10.dan (04.08): Krećemo u fakultativni obilazak ovog velikog industrijskog centra smštenog na planini Ural na samoj granici Azije i Evrope, grada koji je bio poslednje mesto za rusku carsku porodicu, tj. mesto gde su oni ubijeni. Danas je to četvrti najveći grad u Rusiji, mesto sa veoma bogatom kulturnom scenom, sa dosta pozorišta, kafića, restorana...Imaćemo prilike da vidimo gradsku kuću, Crkvu na krvi, dramsko pozorište, Boris Jeljcin centar... Slobodno vreme. Noćenje.

11.dan (05.08): Odjavljujemo se iz hotela i idemo na stanicu gde se ukrcavamo u naš voz za najveću avanturu ovog putovanja, trodnevnu vožnju kroz Sibir do Bajkalskog jezera. Usput ćemo se diviti prirodnim lepotama i uživati u vožnji uz druženje sa ljudima iz svih krajeva sveta. Dnevno noćna vožnja.

12.dan (06.08): Dnevno noćna vožnja vozom kroz Sibir.

13.dan (07.08): U večernjim časovima stižemo u Irkutsk, “Pariz Sibira” kako ga još nazivaju. Grad je de facto glavni grad istočnog Sibira i najpopularniji grad na transsibirskoj ruti. Smeštaj u hotel. Noćenje.

14.dan (08.08): Fakultativni obilazak grada (Ulica Uritskogo, manastir Princa Vladimira, Moskovska kapija, Kazanjska crkva, Katedrala, drvene kuće koje su zaštićene i u kojima su živele razne istorijske ličnosti, Istorijski muzej...) Slobodno vreme. Noćenje.

15.dan (09.08): Fakultativni izlet u Listvjanku, šarmantni gradić na obali Bajkalskog jezera, najstarijeg i najdubljeg jezera na svetu kojeg krasi jedinstvena bioraznolikost. Bajkalsko jezero se nalazi u Jugoistocnom Sibiru i Rusi ga smatraju najvećim prirodnim čudom i simbolom države. Povratak u Irkutsk kasno popodne. Slobodno vreme. Noćenje.

16.dan (10.08): Fakultativni izlet na ostrvo Oljhon na Bajkalskom jezeru, koje je poznato po prelepim pejzažima i prirodnim lepotama. Povratak u Irkutsk. Noćenje.

17.dan (11.08): Za ovaj dan, postoji opcija fakultativnog odlaska u Aršan, malo selo poznato po mineralnim izvorima gde ćemo imati priliku da se opustimo i uživamo u prirodi. Povratak u Irkutsk. Noćenje.

18.dan (12.08): Slobodan dan u Irkutsku. Noćenje.

19.dan (13.08): U ranim jutarnjim časovima se odjavljujemo iz hotela i krećemo na aerodrom. Let za Beograd sa presedanjem. Dolazak u Beograd. Kraj putovanja.

 

 

Opcija 2: produžetak putovanja do Ulan Udea i Vladivostoka:

 17.dan (11.08): Odjavljujemo se iz hotela i krećemo na Istok, na drugu stranu Bajkalskog jezera prema grad Ulan Ude. Vožnja vozom od nekoliko sati i u poslepodnevnim časovima stižemo u prestonicu Burjatije.  Smeštaj u hotel. Noćenje.  

 18.dan (12.08): Fakultativni izlet u tradicionalnu rusku porodicu. Prilika da probamo tradicionalnu rusku hranu, uživamo u plesu i starim ruskim pesmama. Posećujemo muzej starih zanata i alatki. Noćenje.

19.dan (13.08): Sobodno vreme do popodnevnog polaska na železničku stanicu. Polazak na kraj sveta u čuveni Vladivostok. Noćna vožnja vozom.

20.dan (14.08): Dnevno noćna vožnja vozom.

21.dan (15.08):  Dnevno noćna vožnja vozom.

22.dan (16.08): Stižemo u Vladivostok, poslednju stanicu na Transsibirskoj železnici i najveću luku Rusije na Pacifiku. Grad ima dosta muzeja, prelepe parkove i zanimljivo okruženje. Smeštamo se u hotel u popodnevnim časovima, pa krećemo u šetnju i obilazak grada. Noćenje.  

23.dan (17.08): Sobodno vreme do polaska na aerodrom. Let za Beograd sa presedanjem. Dolazak u Beograd. Kraj putovanja.

Polazak: 26.07.2018.

* U retkim slučajevima moguće je pomeranje datuma (dan-dva) u odnosu na planirani polazak. Nakon potvrđivanja grupe, potvrđuje se i datum polaska i povratka.

Termin 26.07.2018.
First minute cena: OPCIJA 1  19 dana 1590 € OPCIJA 2 23 dana 2250 €
Regularna cena OPCIJA 1  19 dana 1750 € OPCIJA 2 23 dana 2500 €

*First minute cena važi za prijave do 10.03.2018. ili do popune mesta! Nakon tog datuma važi regularna cena aranžmana.

Uslovi plaćanja: Prilikom prijavljivanja plaća se 500€ u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Vojvođanske banke na dan uplate, nakon formiranja grupe uplaćuje se još 800€, a ostatak sume plaća se u agenciji u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Vojvođanske banke na dan uplate, najkasnije 6 nedelja pred put. Mogućnost plaćanja preko računa i karticama Visa, Master, Maestro i Dina.

 

Prijavljivanje: Preporučujemo ranije prijave jer je broj mesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti skeniranu prvu stranu pasoša, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost od štampanja avio karata sa pogrešnim imenom. Prijava je validna jedino uz uplatu avansa. Dokumenta za vize potrebno je dostaviti najkasnije mesec dana pred put. Ukoliko putnici ne dostave dokumenta za vize u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje. Ukoliko putnici sami pribavljaju vize, dužni su da kopiju vize dostave do 15 dana pred put.

 

Cena aranžmana obuhvata:

 • Avio kartu na relaciji Beograd – St. Peterburg, Irkutsk/Vladivostok - Beograd sa svim taksama
 • Sve transfere po planu i programu puta
 • Karte za voz, druga klasa za sve vožnje prema planu i programu puta
 • Noćenja prema planu i programu u dvokrevetnim sobama u hotelima 2** i 3***
 • Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije na destinaciji

Cena aranžmana ne obuhvata:

 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje
 • Individualne troškove za vreme putovanja

 

Napomene:
Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 266/2010.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sedenja, mesto polaska, mesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obaveštava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana pre datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana pre datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cene low cost aranžmana podložne su promenama i po uplati avansa se proveravaju tarife i putniku se potvrđuje cena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promeni i isključivo zavise od avio kompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Za ovaj aranžman primenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa YUTA standardom.

Napomene u vezi sa smeštajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja smeštajnog objekta.
 • U nekim smeštajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smeštajni kapaciteti vrše smeštaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smeštaju. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smeštaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja.
 • Termini i cene fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete često vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mesec dana pre putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne poseduju nove biometrijske pasoše Republike Srbije dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlašćena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.

Cenovnik br. 1 važi od 05.12.2017.

 

St. Peterburg je grad lociran na reci Nevi koji je od 1924. do 1991. godine nosio ime Lenjingrad. Najznačajnija ruska luka na Baltičkom moru. U gradu se nalazi najveći muzej na svetu Ermitaž i omiljena je destinacija turista u vreme „Belih noći“. U dva navrata bio je prestonica Rusije (u XVIII kraći period i od kraja XVIII do početka XX veka). Danas, grad mnogi porede sa Parizom po bogatoj kulturi i muzejima, a nazivaju ga i „Venecijom severa“.

Moskva - prestonica i najmnogoljudniji grad Rusije. U okolini grada protiču reke koje se ulivaju u 5 mora, pa Moskvu nazivaju „grad na 5 mora“. Čuveni Crveni trg, Kremlj, televizijski toranj, Boljšoj teatar samo su neka od atraktivnih mesta koja treba posetiti u Moskvi.

Kazanj je glavni grad Tatarstana I ima oko milion stanovnika. Leži na ušću Kazanke u reku Volgu. Oduvek je bio centar Islama u Rusiji i jedan od najlepših gradova na Transsibirskoj ruti.

Ekaterinienburg je kulturni i industrijski centar smešten na Uralu. To je četvrti po veličini grad u Rusiji i kroz grad prolazi sama granica Evrope i Azije. U okolini ima mnogo jezera i raste gusta tajga.

Irkutsk je grad udaljen 70 km od čuvenog Bajkalskog jezera i jedan od najvažnijih gradova u Sibiru. U gradu živi oko 500000 stanovnika. Leži na desnoj obali reke Angare. Nastao kao kozačko utvrđenje, danas predstavlja jedan od najvažnijih turističkih centara u zemlji.

Ulan Ude – je treći grad po veličini u istočnom Sibiru. Nalazi se na oko 100 kilometara od Bajkalskog jezera, poznat je po neobičnom sklopu carske i sovjetske arhitekture, budističkih hramova i pravoslavnih crkava.

Vladivostok je centar Primorske pokrajne i grad koji se nalazi na krajnjem istoku Rusije, blizu granice sa Kinom i Severnom Korejom. To je najveća ruska luka na Pacifiku i poslednja stanica na železničkoj ruti.

 

Hotel 2** je smeštajni objekat namenjen putnicima kojima komfor nije na prvom mestu. Sobe su bazične, svaka soba ima svoje kupatilo. Gostima je na raspolaganju recepcija i Internet.

KONAČNA IMENA SMEŠTAJA BIĆE POZNATA PO FORMIRANJU GRUPE A NAJKASNIJE MESEC DANA PRED PUT.

 

PRIJAVLJIVANJE U PROSTORIJAMA JUNGLE TRAVEL-A:

GOSPODAR JEVREMOVA 49, BEOGRAD, 011/2400213 i 011/2182204,

email: jungletravel@gmail.com

JUNGLE TRAVEL OGRANAK NOVI SAD,

BULEVAR OSLOBOĐENJA 66, LOKAL BR. 8, 021/3016689,                                   

email: jungletravelns@gmail.com

RUSIJA

 • Rusija (Ruska Federacija) se prostire u delu istočne Evrope i severne Azije i sa površinom od preko 17 000 000 kilometara kvadratnih, Rusija je najveća država na svetu gde pokriva dvostruko veću teritoriju od Kanade, Kine, ili SAD, uzete pojedinačno. Graniči se sa 18 država i po broju stanovnika je na devetom mestu na svetu. Zvanični jezik je ruski a glavni  najveći grad je Moskva.
 • Transsibirska železnica je mreža železnica koja spajaju Moskvu i evropski deo Rusije sa Ruskim dalekim istokom, Mongolijom, Narodnom Republikom Kinom i Japanskim morem. Glavna trasa saobraća između Moskve i Vladivostoka preko Sibira. Železnica je dugačka 9 288 km i građena je između 1891 – 1916. Godine. Proteže se preko 8 vremenskih zona i potrebno je sedam dana da se pređe cela dužina železnice. Izgradnjom železnice došlo je do razvoja poljoprivrede u Sibiru, gde se javila mogućnost izvoza ka evropskoj Rusiji i evropskim zemljama spojivši, ne samo mesta oko železnice, već i teritorije i gradove na rekama preko kojih prelazi pruga.
 • Vize: Za državljane Republike Srbije nije potrebna viza za boravak do 30 dana. Na graničnom prelazu obavezno je popunjavanje migracione karte koju treba nositi sa sobom i koja se, prilikom izlaska iz Ruske Federacije, vraća pograničnom službeniku. Po dolasku, obavezna je prijava boravka u roku od 7 dana (za boravak kraći od 7 dana prijava nije potrebna).
 • Zdravstvena situacija: Za ulazak u zemlju nije potrebna vakcina. Preporučuje se konzumiranje flaširane vode.
 • Vremenska zona: Sankt Peterburg, Moskva, Kazanj se nalaze u UTC+03:00 vremenskoj zoni, odnosno + 1h u odnosu na Srbiju. Ekaterinienburg se nalazi u UTC +05:00 vremenskoj zoni, odnosno +3h u odnosu na Srbiju. Irkutsk I Ulan Ude se nalaze u UTC +08:00 vremenskoj zoni, odnosno +6h u odnosu na Srbiju. Vladivostok se nalazi u UTC +10:00h vremenskoj zoni, odnosno +8h u odnosu na Srbiju.
 • Klima: Usled uticaja Atlantika, većina regiona koji pripadaju Evropskoj Rusiji, u nekim delovima Sibira i ruskog dalekog istoka, uključujući Moskvu i Sankt Peterburg, poseduju blažnu kontinentalnu klimu. Većina severnih područja evropske Rusije i Sibira, između Skandinavije i Pacifika imaju subarktičku klimu koju karakteriše oštra zima.
 • Hrana i piće: Kuhinja je usko vezana za društvene promene koje su se dešavale kroz njenu istoriju i danas ona čini spoj svih naroda koji je okružuju. Žitarice i povrće predstavljali su osnovu ishrane većine sanovništva, kao i usoljena jela, kaše, supe, hleb i pecivo. Hleb se pravio isključivo od raženog brašna, čistog, ili sa dodacima ječmenog. Neka od najpoznatijih jela su svakako boršč, piroški, kisel, blini, gogol mogul, paška i šarlotka.
 • Sigurnost: Bezbedonosna situacija je stabilna, uz primetno povišen stepen bezbedonosne kontrole i pojačane mere i aktivnosti ruskih organa bezbednosti. Povećano je prisustvo policije na stanicama metroa, aerodromima, železničkim i drumskim saobraćajnicama, kao i na turističkim lokacijama i u tržnim centrima. Državaljanima Srbije koji nameravaju da putuju u Rusku Federaciju preporučuje se poseban prez na javnim mestima, izbegavanje masovnih skupova I mesta većeg okupljanja, kao i posete većim tržnim centrima. Našim građanima se savetuje da prate informacije u sredstvima javnog informisanja i da se pridržavaju uputstava lokalnih organa i da sarađuju sa njima.
 • Odeća: Bilo da putujete u Rusiju u proleće ili jesen, preporučuje se slojevito oblačenje zbog razlike između jutarnjih i podnevnih temperatura. Svakako vam savetujemo da ponesete udobnu obuću kao i tanju jaknu za večernje sate.
 • Lokalna valuta: Zvanična valuta u Rusiji je rublja (RUB) i to je jedino dozvoljeno sredstvo plaćanja. Plaćanje stranom valutom nije dozvoljeno. Prema poslednjem kursu 1e = 73 rublje, 1$ = 62 rublje. Mogu se koristiti platne kartice American Express, VISA, Diners Club i Master ali vam savetujemo i da se oslonite na gotovinu. Postoji široka mreža menjačnica, ali treba voditi računa o kursnim razlikama i naplati provizije.
 • Struja: Nije potrebno poneti adapter za električnu energiju. Struja u Ruskoj Federaciji je 220 volti i možete koristiti naše standardne punjače.