Baltička tura

Baltička tura

Baltička tura - Letonija, Litvanija, Rusija, Estonija

Kultura koju još niste upoznali, države koje još niste imali prilike da vidite, baltički gradovi koji odišu ponosom i kulturom

10 dana - Riga, Viljnus, Sankt Peterburg, Talin + fakultativni obilazak Helsinkija  (uključene avio karte, sve takse, smeštaj, transferi)

Polazak: 25.04.2019.

First minute cena od 990eur važi za prijave do 25.01.2019. ili do popune mesta. Nakon tog datuma važi regularna cena aranžmana.

Riga je glavni grad Letonije, na obali Baltičkog mora i reke Daugave. Riga je najveći grad u Baltičkim zemljama s oko 750.000 stanovnika i služi kao glavni kulturni, obrazovni, politički, financijski, komercijalni i industrijski centar. Stari grad Rige nalazi se na UNESCO-voj listi svetske baštine, jer ima najveću kolekciju građevina u stilu secesije. Riga se smatra mesto odakle su vikinški brodovi kretali u osvajanja. Stari grad – Vecriga, Crkva Svetog Petra, Spomenik slobode, Riški zamak samo su neke od znamenitosti sa kojima ćete se upoznati u ovom neobično lepom gradu.

Viljnus, glavni grad Litvanije, nakon proglašenja samostalnosti od SSSR-a, postaje moderan grad.  Sam centar grada je oko Gradske većnice i Kraljevske palate koje povezuje najpopularnija ulica Pilies gatvė. Stari grad Viljnus jedan je od najvećih preživelih starih srednjovekovnih gradova na severu Evrope, sa preko 70 ulica i skoro 1.500 zgrada.

Sankt Peterburg je najseverniji od velikih gradova sveta – nalazi se na 59°57′ severne geografske širine. Zbog geografskog položaja, tokom leta možete uživati u “belim noćima”. St. Petersburg je neverovatan grad u koji dolazi  sve veći broj turista i koji ima 221 muzej, 80 pozorišta, 342 mosta, više od 200 snimljenih filmova (između ostalih Ana Karenjina i Onjegin), 2 magazina  na engleskom jeziku. Svakako treba istaći Peterhof- veliki kompleks parkova i palata koji su sagrađeni po nalogu Petra Velikog, na samoj obali Finskog zaliva. Petar Veliki je želeo da sagradi carski dvorac u blizini Sankt Peterburga po ugledu na Versaj, dok je njegova ćerka Elizabeta proširila imanje, uredila i parkove i pravila nove fontane (najpoznatija od njih je Velika kaskada).

Fakultativno obilazimo i Carsko selo, velelepnu palatu Katarine Velike – nekadašnju letnju rezidenciju ruskih careva. Carica je živela u ovoj palati i umrla u njoj. Palata je skoro potpuno uništena tokom Drugog svetskog rata, a današnji izgled duguje italijanskom arhitekti Bartolomeu Rastreliju. Videćete elitnu školu u kojoj je studirao Puškin, Aleksandrovsku palatu – omiljenu kuću poslednjeg ruskog cara Nikolaja II Romanova.

Muzej Ermitaž smešten je u 6 zgrada. Glavna je zgrada zapravo Zimski dvorac koji je nekada bio zvanična rezidencija ruskih careva a projektovao ga je italijanski arhitekta Bartolomeo Rastreli, smestivši ga na obalu reke Neve tačno preko puta zlatnih tornjeva crkve Svetih Petra i Pavla. Ermitaž je jedna od najvećih, najlepših i najstarijih umetničkih galerija u ljudskoj istoriji. Unutrašnjost je ispunjena belim mermerom, raskošnim prostorijama sa stubovima, kristalnim lusterima i zamršenim mozaicima. U ovom  muzeju možete uživati u delima Leonarda da Vinčija, Mikelanđela, Rafaela, Ticijana, Rembranta, Rubensa, Renoara, Van Goga,  Gogena… Po  računici statističara za obilazak celog muzeja, ako bi se svakoj izložbi posvetio samo jedan minut, bilo potrebno čitavih 10 godina.

Helsinki je glavni grad i najveći grad Finske, gde se šire područje grada prostire na oko 300 ostrva. Broji preko 1.3 miliona ljudi, osnovao ga je švedski kralj Gustav Vasa 1550.godine  kao trgovačko sedište. Današnje središte grada je stvoreno kasno, pa je zanimljiv spoj ruske carske arhitekture, eklekticizma i modernih pokreta u arhitekturi 20. veka. Helsinki je grad sa najviše mobilnih telefona po stanovniku, a zanimljivo je da stopa nezaposlenosti iznosi samo 6,6%. Obilazimo trg Senata na kome je protestantska katedrala, zgrade Univerziteta i Vlade, Pijačni trg, rusku Uspensku crkvu, Parlament, Sibelijusov park, Olimpijski stadion gde su održane Olimpijske igre 1952, koncertnu dvoranu „Finlandia“...

Talin, mešavina srednjovekovnog i modernog, prestonica Estonije smeštena na obali Finskog zaliva ima najbolje očuvan stari grad u Evropi (okružen zidovima iz XIV veka). Ulica Kohta sa crvenim krovovima, Hram Aleksandra Nevskog,  Gradska većnica u stilu gotike i nekada najviša zgrada na svetu ,,The House of Blackheads the St Olaf’s Church”…

PRIJAVLJIVANJE U PROSTORIJAMA JUNGLE TRAVEL-A:
GOSPODAR JEVREMOVA 49 BEOGRAD,

011/2400213 i 011/2182204,
email:jungletravel@gmail.com
radnim danima 09-19h i subotom 10-14h

NOVI SAD, BULEVAR OSLOBOĐENJA 66, LOKAL BR. 8, 021/3016689
email:jungletravelns@gmail.com

radnim danima 10-18h i subotom 10-14h

*** PUTNICI IZ OSTALIH GRADOVA SRBIJE MOGU SE PRIJAVITI ZA PUTOVANJE PUTEM MEJLA jungletravel@gmail.com***

Dan 1 (25.04.2019): Okupljanje grupe u Beogradu i polazak za Budimpeštu. Let iz Budimpešte za Rigu u 14:30h. Dolazak u Rigu u 17:25h. Transfer do smeštaja. Fakultativni izlet - obilazak Rige - Riški zamak iz 14.veka, katedrala, Crkva Sv. Petra, zgrade Tri brata, Barutna kula, Spomenik slobode, Nacionalna opera… Ulazak u sobe u popodnevnim časovima. Slobodno vreme. Izlazak u neki od barova ili klubova prestonice Letonije. Noćenje.

Dan 2 (26.04.2019): Napuštanje smeštaja i polazak autobusom za prestonicu Litvanije – Viljnus. Dolazak u Viljnus i smeštaj. Fakultativni obilazak grada - Starogradski trg, katedrala, Crkva sv. Ane, Crkva sv. Petra i Pavla, pravoslavna crkva Teotokos, Univerzitet, kula Gediminas, kraljevska palata... Noćenje.

Dan 3 (27.04.2019): Napuštanje smeštaja u prepodnevnim satima i slobodno vreme do popodnevnog polaska autobusom za Sankt Peterburg. Noćna vožnja.

Dan 4 (28.04.2019): Dolazak u Sankt Peterburg, grad na obali Neve, star tek nešto preko 3 veka, a svedok je mnogih istorijskih trenutaka. Smeštaj i fakultativni izlet - obilazak grada - Nevski prospekt, Kazanjska crkva, Dvorski trg sa Zimskim dvorcem, Ermitaž, Isakijevska crkva i gradska većnica, Spomenik Petru Velikom… Slobodno vreme. Noćenje.

Dan 5 (29.04.2019): Fakulativni izlet u Peterhof - veliki kompleks parkova i palata koji su sagrađeni po nalogu Petra Velikog, na samoj obali Finskog zaliva. Petar Veliki je želeo da sagradi carski dvorac u blizini Sankt Peterburga po ugledu na Versaj, dok je njegova ćerka Elizabeta proširila imanje, uredila i parkove i pravila nove fontane (najpoznatija od njih je Velika kaskada). Obilazak parka i čuvenih fontana sa 250 pozlaćenih skulptura. Povratak u St. Peterburg. Slobodno vreme. Noćenje.

Dan 6 (30.04.2019): Fakultativni izlet u Ermitaž, jedan od najvećih muzeja na svetu. Šest zgrada na obali Neve čini ovaj kompleks, a glavna zgrada je Zimski dvorac, nekadašnja rezidencija ruskih careva.  Oko 60.000 ekponata je izloženo u više od 350 prostorija. Oko 4 miliona turista godišnje poseti ovaj muzej u kome se nalaze i neka od najznačajnijih dela Mikelanđela, Da Vinčija, Rembranta, Van Goga, Pikasa… Fakultativno krstarenje rekom Nevom i razgledanje grada koji zovu „Venecijom severa“. Noćenje.

Dan 7 (01.05.2019): Transfer iz Sankt Peterburga za Estoniju i njen glavni grad Talin. Dolazak u smeštaj. Fakultativni izlet - obilazak grada - ”Brdo sabora” gde se nalazi nekadašnji kraljevski dvor (današnji Parlament), Staro jezgro, nekada naseljeno švedskim i nemačkim trgovcima, pomorcima i zanatlijama, katedrala sv. Nikole, gradska većnica, ruska crkva Aleksandra Nevskog, palata Kadriorg… Noćenje.

Dan 8 (02.05.2019): Fakultativni izlet za Helsinki – prestonicu Finske, trg Senata na kome je protestantska katedrala, zgrade Univerziteta i Vlade, Pijačni trg, ruska Uspenska crkva, Parlament, Sibelijusov park, Olimpijski stadion gde su održane Olimpijske igre 1952, koncertna dvorana „Finlandia“. Povratak u Talin. Noćenje.

Dan 9 (03.05.2019): Napuštamo smeštaj i uživamo u srednjevekovnoj bajci zvanoj Talin. Slobodno vreme do polaska za Rigu. Vonja autobusom do prestonice Letonija. Transfer do smeštaja. Noćenje.

Dan 10 (04.05.2019): U jutarnjim satima transfer do aerodroma i let za Budimpeštu u 12:55h. Dolazak u Budimpeštu u 13:50. Transfer do Beograda. Kraj putovanja.

Polazak:    25.04.2019.

* U retkim slučajevima moguće je pomeranje datuma (dan-dva) u odnosu na planirane polaske. Nakon potvrđivanja grupe, potvrđuje se i datum polaska i povratka.

Cena aranžmana:

Termin:

25.04.2019.

First minute cena:

990 €

Regularna cena:

1090 €

 

 

 

 

 

*First minute cena važe za prijave do 25.01.2019. ili do popune mesta. Nakon tog datuma važi regularna cena aranžmana.

Uslovi plaćanja: Prilikom prijavljivanja plaća se 100 € u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Vojvođanske banke na dan uplate, nakon formiranja grupe uplaćuje se još po 400 € u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Vojvođanske banke na dan uplate, a ostatak sume plaća se u agenciji, u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Vojvođanske banke na dan uplate, a najkasnije 6 nedelja pred put. Mogućnost plaćanja preko računa i karticama Visa, Master, Maestro i Dina.


Prijavljivanje: Preporučujemo ranije prijave jer je broj mesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti skeniranu prvu stranu pasoša, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost od štampanja avio karata sa pogrešnim imenom. Dokumenta za vize potrebno je dostaviti najkasnije mesec dana pred put. Ukoliko putnici ne dostave dokumenta za vize u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje. Ukoliko putnici sami pribavljaju vize, dužni su da kopiju vize dostave do 20 dana pred put.

Cena aranžmana obuhvata :

 • Transfer na relaciji Beograd – Budimpešta – Beograd
 • Avio kartu sa svim taksama na relaciji Budimpešta – Riga - Budimpešta
 • Smeštaj na bazi noćenja sa doručkom u hotelu u dvokrevetnim ili trokrevetnim sobama prema planu i programu puta (2 noćenja u Rigi, 1 noćenje u Viljnusu, 3 noćenja z Sankt Peterburgu, 2 noćenja u Talinu)
 • Sve transfere autobusom prema planu i programu putovanja (Riga – Viljnus, Viljnus – Sankt Peterburg, Sankt Peterburg – Talin, Talin - Riga)
 •  Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije na destinaciji

Cena aranžmana ne obuhvata :

 • Fakultativne izlete i ulaznice za lokalitete i kulturno-istorijske spomenike
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uplatiti u agenciji nakasnije do 5 dana pred put)
 • Individualne troškove za vreme putovanja


Napomene:
Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 266/2010.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu usled vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvideti, u vreme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mestima, i ne smeju ih napuštati na mestima koja nisu predviđena za pauze (granice, ček point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posledice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sedenja, mesto polaska, mesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obaveštava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana pre datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana pre datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cene low cost aranžmana podložne su promenama i po uplati avansa se proveravaju tarife i putniku se potvrđuje cena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promeni i isključivo zavise od avio kompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu. 
 • Za ovaj aranžman primenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa YUTA standardom.

Napomene u vezi sa smeštajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja smeštajnog objekta.
 • U nekim smeštajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smeštajni kapaciteti vrše smeštaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smeštaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smeštaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja.
 • Termini i cene fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmene, promene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se pre uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mesec dana pre putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne poseduju nove biometrijske pasoše Republike Srbije dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlašćena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.

Cenovnik br. 1 važi od 09.07.2018.

Cenovnik br. 2 važi od 31.08.2018.

Hotel 3-4* je smeštajni objekat koji raspolaže dvokrevetnim i trokrevetnim sobama. Svaka soba ima sopstveni TWC. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom.

Riga je glavni grad Letonije, ali i najveći grad u Baltičkim zemljama. Smešten je u blizini ušća reke Daugave u Baltičko more. Stari grad - Vecriga nalazi se na listi UNESCO-ve svetske kulturne baštine, a 2014.godine proglašen je za evropsku prestonicu kulture. Oko grada postoje mnogobrojna lednička jezera. Mnoge građevine su u stilu secesije (jugendštila) i predstavljaju glavno obeležje prestonice Letonije. Ovaj pravac odlikuju potpuna umetnička sloboda i tendencija davanja značaja svakom elementu gradnje.

Viljnus je glavni grad Litvanije. Nalazi se na 20km od granice sa Belorusijom. Posebna zanimljivost u gradu je splet verskih bogomolja, katoličkih, pravoslavnih, protestanstkih crkava i sinagoga. Grad je podeljen na stari i novi deo. U onaj stari ubrajaju se i zgrade koje Litvanci zovu komzgrade, odnosno one koje svedoče o nekada velikom uticaju komunizma, sive depresivne fasade, skučeni stanovi, bez terasa. Stari grad ima uske uličice, pogodne da se turista izgubi ispod terasica ukrašenih cvećem, trgovima i parkovima, i u uvek otvorenim vratima raznih muzeja.

St. Petersburg je grad lociran na reci Nevi koji je od 1924. do 1991. godine nosio ime Lenjingrad. Najznačajnija ruska luka na Baltičkom moru. U gradu se nalazi najveći muzej na svetu Ermitaž i omiljena je destinacija turista u vreme „Belih noći“. U dva navrata bio je prestonica Rusije (u XVIII kraći period i od kraja XVIII do početka XX veka). Danas, grad mnogi porede sa Parizom po bogatoj kulturi i muzejima, a nazivaju ga i „Venecijom severa“.

Talin je glavni grad Estonije koji se nalazi na obali Baltičkog mora, odnosno Finskog zaliva. Jedan je od najstarijih gradva u severoistočnoj Evropi. Talin ima dobro očuvan Stari grad okružen delom očuvanim bedemima i koji se sastoji od tri dela: Brdo sabora, Staro jezgro i Estonski polumesec. Glavna luteranska crkva u Estoniji je Katerdala Device Marije, nekadašnja crkva elitnih nemačkih plemića. Talinska luka je jedna od najznačajnijih u zemlji.

 

PRIJAVLJIVANJE U PROSTORIJAMA JUNGLE TRAVEL-A:

GOSPODAR JEVREMOVA 49, BEOGRAD, 011/2400213 i 011/2182204,

email: jungletravel@gmail.com

 

JUNGLE TRAVEL OGRANAK NOVI SAD,

BULEVAR OSLOBOĐENJA 66, LOKAL BR. 8, 021/3016689,                                   

email: jungletravelns@gmail.com