Island

Island

Putovanje na Island - Rejkjavik
11 dana, avion+takse+transferi+smeštaj

*Cena zavisi od cena aviokarata low-cost kompanija i popunjenosti mesta u grupi.

Polazak: 04.09.2019.

Promo cena: od 990 EUR

Od Žil Verna do svetski poznatog serijala 'Igra prestola', Island je svojom opčinjavajuće oštrom prirodom uspeo da nadahne brojne književne i naučne poduhvate. Zemlja Vikinga poslednja je država u Evropi koju su naselili emigranti iz Skandinavije i Velike Britanije. Ona je i dalje jedna od najrazuđenijih država na Svetu, sa svega 3 stanovnika po kilometru kvadratnom. Aktivni vulkani, jarke zelene doline, glečeri i fjordovi, crne peščane plaže i zaglušujuće reke čine Island svojim, karakternim i avanturističkim.

Istkana nitima nepredvidljivošću prirode, sudaru leda, vatre, vode i vazduha, ovo vulkansko ostrvo predstavlja i 'najzeleniju' zemlju na Svetu sa netaknutom prirodom i tendencijom ka smanjenju upotrebe fosilnih goriva i motora sa unutrašnjim sagorevanjem.

Avanturu počinjemo u Rejkjaviku, prestonici zemlje ponoćnog sunca. On će nam biti polazna tačka za dalje avanture, ali i topao dom nakon povratka iz Središta zemlje. Mesto u kome Islanđani tvrde da svako zna svakog, ali i mesto gde se pravi najbolje lokalno pivo i rakija. Arhitektonsko zdanje crkve Hallgrimskirkja podseća na oblike bazaltnih stena koje pravi lava pri hlađenju, a može se i videti iz svih delova grada. Harpa koncertna dvorana predstavlja kulturni centar glavnoga grada, ali je i dom brojnim buticima, restoranima i muzičkim prodavnicama.

Solfar Sun Voyager - svojim dizajnom možda podseća na vikinški brod, ali je ono zapravo brod snova, oda suncu i obećanje jedne neistražene i divlje teritorije u svojoj težnji ka večnom poimanju slobode i povezanosti s prirodom.

Gejzir - Zamislite vodu koja ključa i eksplodira u kipućem bazenu, a zatim mlaz belih sitnih vodenih čestica koje se uzdižu do visine petospratnice - veličanstveni prizor koji traje sedam-osam minuta. Primirje, pa eksplozija koja mlaz dovodi na 30 metara u vis. Gejzir se nalazi u šumovitoj dolini, zajedno sa još pedesetak vrućih izvora čije ključanje može da se čuje iz podzemlja. Island ima još 3000 vrelih izvora, mesta gde izbija zemni gas, banja sa lekovitim blatom i gejzira. Island inače, zbog tektonskih poremećaja i vulkanskih aktivnosti ima još 3000 vrelih izvora, mesta gde izbija zemni gas, banja sa lekovitim blatom i gejzira. Pravi mali raj za vulkanologe i geologe! Takođe, posećujemo i veličanstveni ‘Zlatni vodopad’ Gullfoss, smešten na glacijalnoj reci Hvitá Upoznajemo se sa prirodom ove fascinantne zemlje oblikovane vulkanskim erupcijama.

Nacionalni park Thingvellir - pored svog velikog političkog i istorijskog značenja, je takođe i mesto na kome se nalaze tektonske ploče Srednjo-Atlantskog rova, i mesto gde brojni geolozi i geografi mogu posmatrati prirodne fenomene izazvane pomeranjem i odvajanjem masivnih tektonskih ploča Evrope i Amerike. Planina Esja - dominira gradskim pejzažem. Savršena je lokacija za dnevne izlete jer pogled sa 914 metara visoke planine oduzima dah. Sa stazama prilagođenim različitim nivoima fizičke spremnosti, nikoga neće ostaviti uskraćenim avanture. Za ljubitelje konja tu su i poznati islandski konji, za koje se veruje da su originalna pripitomljena životinja u ljudskoj civilizaciji. Od Vikinga, koji su ih prvi pripitomili, vekovima su bili jedino prevozno sredstvo na ostrvu. Sa obzirom na njihovu konstituciju mogli su ljude i tovar prenositi po neravnom terenu, planinama, nabujalim rekama, poljima ohlađene lave pa čak i glečerima.

Seljandsfoss vodopad - preko plodnog zemljišta, do tipičnih islandskih seoceta, slušajući bogatu istoriju Vikinga dolazimo do vodopada, nekadašnje morske litice. Prilično blizu možete prići ovom velelepnom vodopadu i uz to u daljini videti Eyjafjallajökull i Hekla vulkane.

Bazaltna plaža Reynisfjara - legenda kaže da su ovi bazaltni oblici nastali kada su dva trola zbog svojih nestašluka pretvorena u kamen. Ova zagasito crna plaža je još jedan u nizu spomenika koje nam je podarila erupcija okolnih vulkana.

Snaefellsnes nacionalni park. Mesto koje je inspirisalo Žila Verna da napiše svoje delo ''Put u središte zemlje''. Prolazimo kroz tipična ribarska sela Islanda i posmatramo moćni Snaefellsjökull vulkan. Uživamo u prirodi koja okružuje Kirkjufell planinu i Snaefellsjökull glečer, prolazimo kroz tipična ribarska sela Hellnar i Arnastapi, družimo se sa lokalcima, jedemo lokalnu klopi i posmatramo moćni Snaefellsjökull vulkan.

Plava laguna - Spa centar najpoznatiji po svojim toplim izvorima u sred snežnog pejzaža. Nakon visokih planina i pešačenja, ostaje nam da jedan dan posvetimo telu i duši u oazi gde temperatura vode ide od 36-39 stepeni celzijusovih i navodno ima magična, podmlađujuća, svojstva.

Pre nego što krenemo nazad za Beograd i suočimo se sa realnošću, ostaje nam uživanje u lokalnim barovima, piću i iću, ali i uživanju u noćnom životu Rejkjavika koji nimalo ne zaostaje za ostalim evropskim prestonicama. Posmatranje kitova, vožnja bicikala, jahanje islandskih konjića i brojne druge znamenitosti vam nudi prestonica severa, na vama je krenuti u jednu neobičnu i nezaboravnu avanturu.

PRIJAVLJIVANJE U PROSTORIJAMA JUNGLE TRAVEL-A:

GOSPODAR JEVREMOVA 49, BEOGRAD,

011/2400213 i 011/2182204,

email: jungletravel@gmail.com

JUNGLE TRAVEL OGRANAK NOVI SAD, ĆIRPANOVA 4,

021/3016689, email: jungletravelns@gmail.com

Plan i program puta:

1.dan: Večernji polazak iz Beograda i transfer do aerodroma u Budimpešti.

2.dan: Čekiranje za let za Rejkjavik. Let W6 2427 u 07:05h. Dolazak u Rejkjavik u 09:45h, grad ponoćnog sunca gde ćemo imati prilike da uživamo u više od 20 sati dnevne svetlosti. Fakultativni izlet - obilazak Reykjavika, Falološki muzej, Höfđi kuća, Tjornin Pond, crkva Hallgrimskirkja, Solfar Sun Voyager, Harpa koncertna dvorana i konferencijski centar. Upijamo kulturu i raznobojnost civilizacije sa dalekog severa, potomaka Vikinga, ali i prisustvujemo stvaranju istorije na mestu gde je prekinut Hladni rat. Adaptiramo se na temperaturu, pijemo poznato domaće islandsko pivo i isprobavamo neki od lokalnih specijaliteta. Za najhrabrije tu je marinirano meso ajkule, ukiseljeni ‘beli bubrezi’ ovna i meso od kita. Noćenje.

3.dan: Fakultativni izlet u takozvani Golden circle koji čini Thingvellir Nacionalni park - geološka podloga na kome se odvajaju masivne tektoske ploče Evrope i Amerike i gejzir, koji se nalaze na UNESCO-voj listi zaštićenih prirodnih dobara. Gejzir se nalazi u dolini, zajedno sa još pedesetak vrućih izvora čije ključanje može da se čuje iz podzemlja. Na svakih osam minuta ćemo imati priliku da se divimo erupciji ovog diva, čiji mlaz izlazi čitavih 30 metara u vis! Island inače, zbog tektonskih poremećaja i vulkanskih aktivnosti ima još 3000 vrelih izvora, mesta gde izbija zemni gas, banja sa lekovitim blatom i gejzira. Pravi mali raj za vulkanologe i geologe! Takođe, posećujemo i veličanstveni ,,Zlatni vodopad'' Gullfoss, smešten na glacijalnoj reci Hvitá. Upoznajemo se sa prirodom ove fascinantne zemlje oblikovane vulkanskim erupcijama. Povratak u smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.

4.dan: Fakultativni izlet na sam jug Islanda. Obilazimo Seljandsfoss i Skógafoss vodopade, formaciju nekadašnje morske litice koja prosto oduzima dah, dok u daljini posmatramo Eyjafjallajokul i Hekla aktivne vulkane, ali i Sólheimajökull glečer. Posećujemo bazaltnu plažu Reynisfjara, čija legenda kaže da je nastala okamenjivanjem nestašnih trolova. Povratak u smeštaj. Noćenje.

5.dan: Slobodan dan u Rejkjaviku. Probaćemo čuvene hot-dogove od jagnjetine, fermentinasano meso ajkule, dimljeno meso kita naravno pivo ,,Viking’’. Mogućnost fakultativnog organizovanja posmatranja kitova. Noćenje.

6.dan: Fakultativni izlet u Snaefellsnes nacionalni park. Mesto koje je inspirisalo Žila Verna da napiše svoje delo ,,Put u središte zemlje''. Uživamo u prirodi koja okružuje Kirkjufell planinu i Snaefellsjökull glečer, prolazimo kroz tipična ribarska sela Hellnar i Arnastapi, družimo se sa lokalcima, jedemo lokalnu klopu i posmatramo moćni Snaefellsjökull vulkan. Povratak u smeštaj. Noćenje.

7.dan: Fakultativni izlet za Jokulsarlon glečersku lagunu, obilazak popularne dijamantske plaže poznate po gromadama leda po kojima je dobila ime, divimo se plavetnilu vode i glečera i idemo u turu života. Povratak u smeštaj. Noćenje.

8.dan: Dan posvećen fakultativnom izletu gde ćemo imati prilike da jašemo tadicionalne islandske konjiće. Islandski konj je čistokrvna rasa nastala od drevnih vikinških konja, poznata po svojoj izuzetno jakoj konstituciji i specifičnom načinu hoda. Jašemo kroz nepregledna polja mahovine. Za kraj dana uživamo u pejzažu i noćnom životu prestonice severa. Slobodno vreme. Noćenje.

9.dan: Slobodan dan ili mogućnost fakultativnog planinarenja na planini Esja, koja dominira pejzažem Rejkjavika. Noćenje.

10.dan: Fakultativni izlet za poluostrvo Rejkjanes i plavu lagunu. Nakon visokih planina i pešačenja obilazimo figurativni most između Evrope i Amerike ali i Gunnuhver tople izvore. Na kraju nam ostaje da se posvetimo telu i duši u oazi gde temperatura vode ide od 36-39 stepeni celzijusovih i navodno ima magična i podmlađujuća svojstva. Uživamo u pejzažu odmarajući u izvorima tople vode. Povratak u smeštaj. Noćenje.

11.dan: Transfer do aerodroma i čekiranje na let W6 2428 u 10:30h za Budimpeštu. Dolazak u Budimpeštu u 16:55h. Transfer iz Budimpešte za Beograd. Kraj putovanja.

Polasci: 24.04.2019, 04.09.2019.

** U retkim slučajevima moguće je pomeranje datuma (dan-dva) u odnosu na planirane polaske. Nakon potvrđivanja grupe, potvrđuje se i datum polaska i povratka.

Cene aranžmana:

Termin:

04.09.2019.

PROMO CENA:

990

First minute cena:

1040€

Regularna cena:

1140€

Promo cena za polazak 04.09.2019. važi za prvih 5 prijava ili do popune mesta.

First minute cena za polazak 04.09.2019. važi do 01.06.2019, nakon toga važi regularna cena.


Uslovi plaćanja: Sve uplate vrše se isključivo u dinarskoj protivrednosti po prodajenom kursu Vojvođanske na dan uplate i to: prilikom prijavljivanja plaća se 500€. Preostali deo plaća se najkasnije 6 nedelja pred put. Mogućnost plaćanja preko računa i karticama Visa, Master, Maestro i Dina.


Prijavljivanje: Preporučujemo ranije prijave jer je broj mesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti skeniranu prvu stranu pasoša, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost za štampanje avio karata sa pogrešnim imenom. Prijava je validna jedino uz uplatu avansa. Dokumenta za vize potrebno je dostaviti najkasnije mesec dana pred put. Ukoliko putnici ne dostave dokumenta za vize u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje. Ukoliko putnici sami pribavljaju vize, dužni su da kopiju vize dostave do mesec dana pred put.

Cena aranžmana obuhvata:

 • Avio prevoz na relaciji Budimpešta – Rejkjavik – Budimpešta sa svim taksama
 • Čekirani prtljag težine 10kg i ručni prtljag (dimenzije: 40 x 30 x 20)
 • Transfer na relaciji Beograd-Budimpešta-Beograd
 • Transfere prema planu i programu puta
 • 9 noćenja u hostelu u višekrevetnim sobama 1/4, 1/6, 1/10, 1/12, 1/14
 • Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije na destinaciji

Cena aranžmana ne obuhvata:

 • Fakultativne izlete i ulaznice za komplekse i kulturno-istorijske spomenike
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje
 • Individualne troškove nastale za vreme trajanja aranžmana
 • Zbog sve učestalijih provera u zemljama EU putnicima se preporučuje OBAVEZNO međunarodno putno osiguranje, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost za nepredviđene okolnosti nastale tokom putovanja i putnik je dužan da plati sve novonastale troškove
 • Doplatu za dodatni prtljag do 20kg – 110 eur za sve letove (isključivo pri prijavi za aranžman)

Napomene:
Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 266/2010.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sedenja, mesto polaska, mesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obaveštava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana pre datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana pre datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cene low cost aranžmana podložne su promenama i po uplati avansa se proveravaju tarife i putniku se potvrđuje cena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promeni i isključivo zavise od avio kompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Za ovaj aranžman primenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa YUTA standardom.

Napomene u vezi sa smeštajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja smeštajnog objekta.
 • U nekim smeštajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smeštajni kapaciteti vrše smeštaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smeštaju. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smeštaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja.
 • Termini i cene fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete često vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mesec dana pre putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne poseduju nove biometrijske pasoše Republike Srbije dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlašćena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.

Cenovnik br. 1 važi od 02.11.2018.

Rejkjavik, prestonica zemlje ponoćnog sunca. Glavni i najveći grad Islanda, ali ujedni i najseverniji grad na svetu. Smešten je na jugozapadu Islanda u zalivu Faksagloji na Atlantskom okeanu. Obalno područje Rejkjavika odlikuju poluostrva, moreuzi, uvale i ostrva.

Hostel, je smeštajni kapacitet namenjen pre svega mladim ljudima, i svima onima kojima komfor nije na prvom mestu. Gostima je na raspolaganju loker, recepcija, kuhinja i spratna kupatila. Usluga je na bazi noćenja. Smeštaj je u višekrevetnim sobama, 1/4, 1/6, 1/10, 1/12, 1/14.

 

PRIJAVLJIVANJE U PROSTORIJAMA JUNGLE TRAVEL-A: 

GOSPODAR JEVREMOVA 49 BEOGRAD,

011/2400213 i 011/2182204,

email:jungletravel@gmail.com

radnim danima 09-19h i subotom 10-14h

ĆIRPANOVA 4, 021/3016689

email:jungletravelns@gmail.com

radnim danima 09-19h i subotom 10-14h

 

Fakultativni izleti:

Golden Circle tour: Thingvellir Nacionalni Park, Gejzir i Gulfos vodopad – geološka podloga na kome se odvajaju masivne tektonske ploče Evrope i Amerike i gejzir, koji se nalaze na UNESCO-voj listi zaštićenih prirodnih dobara. Imaćemo prilike da svedočimo erupciji vrelog mlaza vode jednog od najpoznatijih i najimpoznatnijih gejzira na Islandu ali i u svetu, takođe obilazimo i ‘Zlatni vodopad’ Gulfos smešten na glacijalnoj reci Hvita (trajanje izleta od polaska do povratka u hostel – 8 sati; polazak je negde oko 9h ujutru)

Južni Island: Vodopad Seljalandsfoss, Skogafoss, Reynisfjara crna bazaltna plaža i Vik – Obilazimo Seljalandsfoss i Skogafoss vodopade, formaciju nekadašnje morske llitice koja prosto oduzima dah, dok u daljini posmatramo Eyjafjallajokul i Hekla aktivne vulkane koji još uvek povremeno izbacuju dim, ali i Solheimajokull glečer. Posećujemo bazaltnu plažu Reynisfjara čija legenda kaže da je nastala okamenjivanjem nestašnih trolova. (trajanje izleta od polaska do povratka u hostel – 11 sati; polazak negde oko 8-9h ujutru)

 Poluostrvo Snaefellsnes: Gerđuberg litice – Arnastapi – Hellnar – Djupalonssndur – Hellissandur – Mesto koje je inspirisalo Žil Verna da napiše svoje delo ‘’Put u središte zemje’’. Uživamo u prirodi koja okružuje Kirkjufell planinu i Snaefellsjokull glečer, prolazimo kroz tipična ribarska sela Hellnar i Arnastapi, posmatramo moćni Snaefellsjokul vulkan. Obilazimo i Djupalonssndur plažu i Hellissandur, jedno od primarnih ribarskih mesta u zapadnom Islandu. (trajanje izleta od polaska do povratka u hostel 13 sati; polazak negde oko 7-8h ujutru)

 Jokullsarlon glečerska laguna: celodnevni izlet na sam jug ostrva gde ćemo imati prilike da zađemo u lagunu i držimo gromade leda na dijamantskoj plaži (trajanje izleta 14 sati, polazak oko 8 sati ujutru)

 Plava laguna: Nakon visokih planina i pešačenja, ostaje nam da jedan dan posvetimo telu i duši u oazi gde temperatura vode ide od 36-39 stepeni celzijusovih i navodno ima magična, podmlađujuća, svojstva. Uživamo u pejzažu odmarajući u izvorima tople vode. (cena uključuje ulaznicu u Plavu lagunu i obilazak poluostrva Reykjanes)

Jahanje islandskih konja: Odlazak na farmu islandskih konja. Islandski konj je čistokrvna rasa nastala od drevnih vikinških konja, poznata po svojoj izuzetno jakoj konstituciji i specifičnom načinu hoda. Jašemo kroz nepregledna polja lave i mahovine.

 

NAPOMENE:

 • Opisi i cene fakultativnih izleta su informativnog karaktera i podložni su promenama.
 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja.
 • Termini i cene fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmene, promene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se pre uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.