Turska avantura

Turska avantura

Putovanje u kontitnentalni deo Turske - Gaziantep, Kapadokija, Konya, Pamukale

Otkrivamo istoriju, čuda prirode i odličnu hranu!

9 dana, first minute cena od 1250€

avio+takse+smeštaj+transferi+izleti+vodič

Polazak: 01.10.2019

Upuštamo se u pravu avanturu, istražujemo kontinentalni deo Turske. Prva stanica nam je Gaziantep, gradić poznat kao mesto gde su nastale baklave, a ovde se nalazi i najpoznatija fabrika baklava u Turskoj. Nakon što zasladimo čula, odlazimo do velelepne tvrđave Rumkale i na krstarenje po moćnoj reci Eufrat. Pričama o početcima civilizacije se vraćamo kroz istoriju, dok plovimo tradicionalnim brodom.

Sledeća stanica je grad Adyaman, mesto rođenja civilizacije, jedno od najstarijih naselja na svetu. Pored ovog grada se nalazi antički grad Pirin, zatim šetamo preko Cendere mosta, a na kraju dana se penjemo na obronke planine Nemrut odakle ćemo da uživamo u najlepšem zalasku sunca, opet uz priče o prošlim vremenima.

Nakon što smo se upoznali sa prvim naseljima na svetu idemo dalje ka unutrašnosti ka mestu Urgup i Kapadokiji, pravom čudu prirode. Uživamo u pogledu sa visine, iz balona, na "vilinske dimnjake", istražujemo podzemni grad, pun skrivenih crkava, kuća, ikona nestvarne lepote, mozajika i drugih čuda. Sve to ćemo začiniti odličnim vinima, jer ovo je regija Turske sa najvećom proizvodnjom vina. Preukusna hrana je neizostavna. 

Avantura se dalje nastavlja ka jugu, ka gradu Konya, koji je religiozni centar Seldžučkog carstva, kao i mesto hodočašće, jer se ovde nalazi grobnica Rumija, osnivača ovog pravca. Obilazimo najstariji karavansaraj u Turskoj, uživamo u prizorima koji nas vraćaju na put svile. Konya je i grad u kome žive derviši, religiozne askete koji svojim plesom padaju u trans i na taj način se mole za dobro. Upoznajemo njihov način života.

Poslednja stanica našeg putovanje jeste Pamukale, tvrđava od pamuka. Brdo prekriveno belim, krečnjačkim traventinama, sa kojih se sliva termo-mineralna voda. Uživamo u zalasku sunca, dok se zraci prelivaju preko vode i prave prelepe boje. Posetićemo i Hierapolis, antički, rimski grad, gde je i Kleopatra dolazila da uživa u blagodetima lekovite vode. Pa zašto ne bismo i mi?

PRIJAVLJIVANJE U PROSTORIJAMA JUNGLE TRAVEL-A:

BEOGRAD - GOSPODAR JEVREMOVA 49, BEOGRAD, 011/2400213 i 011/4076257,

email: jungletravel@gmail.com

 

JUNGLE TRAVEL OGRANAK NOVI SAD,

ĆIRPANOVA 4, 021/3016689,                                   

email: jungletravelns@gmail.com

1. dan: Okupljanje grupe u Beogradu na aerodromu Nikola Tesla, let za Gaziantep iz Beograda u 20:20, sa presedanjem u Istanbulu.  

2. dan: Dolazak u Gaziantep u 02:10. Transfer do smeštaja. Nakon odmora, osveženja i doručka krećemo na fakultativni izlet - jutarnji obilaza grada. Odlazimo do fabrike baklava Kocak, najpoznatije u Turskoj. Probamo najukusnije baklave i upoznajemo se sa načinom njihove izrade. Fakultativni izlet na istorijsku tvrđavu Rumkale i krstarenje tradicionalnim brodom. Videćemo moćnu reku Eufrat i ruševine iz Grčkog perioda. Povratak u smeštaj. Noćenje.

3. dan: Nakon doručka se odjavljujemo iz hotela i krećemo ka gradu Adijamanu (Adiyaman), obilazimo antički grad Pirin, ruševine i pećine koje su hiljadama godina korišćene kao grobnice. Šetamo preko Cendere mosta, starog rimskokg mosta, drugi po veličini, koji se nalazi na 55km od Adiyamana. Odlazimo do drevnog grada Arsemeia, nekadašnjeg sedišta kraljevstva Komagena. Popodne obilazimo grad Kahtu i tvrđavu. Na planini Nemrut dočekujemo najlepši zalazak sunca. Noćenje.

4. dan: Doručkujemo, pakujemo stvari i krećemo prema mestu Ugrup. Mali grad u centralnoj Anatoliji, u samom središtu čuvene i očaravajuće Kapadokije. Neverovtna prirodna čuda i brojna vina učiniće Vaš boravak nezaboravnim. Nakon dolaska planiran je i fakultativni izlet tokom kog ćemo obići podzemni grad, jedno od najinteresantnijih pozemnih naselja u Kapadokiji. Obilazak nastavlamo u Sobessosu, nedavno otrkivenim mozaicima i arheološkom nalazištu. Nakon ovog lokaliteta upćujemo se ka Keslik manastiru, sa starim i očuvanim freskama, a nakontoga idemo u stari grčki grad Mustafapaša. Povratak u smeštaj. Slobodno vreme za uživanje u specijalitatima i ukusnoj hrani. Slobodno vreme. Noćenje.

5. dan: Fakultativni izlet – ranojutarnji let balonom izad Kapadokije, uz uživanje u izlasku sunca i neverovatne prizore. Nakon doručka nastavljamo sa obilaskom Kapadokije. Kada bi se naziv ove istorijski važne regije prevo ona naš jezik, značio bi „Zemlja lepih konja“. Neobične geografske formacije isklesane su u belom kamenom, odnosnou belom vulkanskom pepelu. Obilazak Devrent doline, bajkovitih dimnjaka, Avanosa – centra terakote i umetnosti koje traju duže od 3000godina. Obilazimo Goreme – muzeja na otvorenom i uzživanje u najlepšim primerima vizantijske umetnosti. Nastavak ka vidikovcu odakle se pruža najlešiš pogled na Kapadokiju. Povratak u smeštaj. Slobodno veče. Noćenje.

6. dan: Nakon doručka, pakujemo stvari i polazimo za Konju, grad u centralnoj Anadoliji, religiozni centar Seldžučkog carstva, gde je u 13. veku osnovan red vrtećih derviša. Obilazimo najveći karavansaraj u Anadoliji, Rumijevu grobnicu i Sile. Uveče odlazimo na ples derviša, asketa koji plesom padaju u trans moleći se za dobro. Ovo nikako ne biste trebali propustiti. Noćenje.

7. dan: Nakon doručka krećemo na fakultativni izlet - obilazak Konje. Mevlana muzej, najimpozantnija građevina Konje, u okviru kompleksa se nalaze česma, derviške ćelije, kuhinja, ritualna soba i grobnice Melvane, osnivača derviškog reda, kao i njegovog oca. Obići ćemo prelepe džamije Semsi, Azizije, Selimije... Aladinovo brdo je veštačko brdo napravljeno kako bi se izgradila palata za seldžučke sultane, ućivamo u pogledu na grad i parku sa ružama. Muzej Kemala Ataturka je kuća u centru Konje u kojoj je on boravio kada bi došao u posetu. Popodne polazimo za Pamukale. Dolazak u smeštaj. Noćenje

8 dan: Krećemo na fakultativni izlet. Prva stanica je antički grad Laodikea. Ovo je jedan od najvećih antičkih gradova u regiji. Grad je bio naseljen od 5500 gpne, a za vreme rimskog perioda imao je preko 150000 stanovnika. Nakon što je preživeo nekoliko zemljotresa stanovnici su se preselili u današnji grad Denizli. Sledeća stanica je antički grad Hierapolis koji je bio lečilišni i verski centar antičkog doba. Smatra se svetim mestom za hrišćanje jer je ovde apostol Pavle proveo svoje poslednje dane. Unutar starog grada nalazi se termalni bazen sa temperaturom vode do 38 stepeni. Vodu je moguće piti ili se kupati u bazenu. Po slednja stanica je Pamukale i nalazi se odamh pored Hierapolisa. Snežno bele traventine predstavljaju osmos vetsko čudo prirode, nalazi se pod zaštitom UNESCO-a. Odavde ćemo uživati u jednom od najlepših zalazaka Sunca i u prelepim bojama. Povratak u smeštaj. Noćenje. 

9. dan: Pakovanje stvari i polazak na aerodrom. Let za Istanbul u 08:20. Dolazak u Istanbul u 09:35. Fakultativni izlet - obilazak grada. Upoznajemo čuveni Carigrad, kji svojom burnom istorijom i mirisiom orijenta ostavlja neponovljiv utisak na svakog putnika. Obilazimo Aju Sofiju, Plavu Džamiju, Hipodrom, Topkapi palatu. Popodnevni let za Beograd u 18:45.  Kraj putovanja

Polazak:  01.10.2019., 16.04.2020.

* U retkim slučajevima moguće je pomeranje datuma (dan-dva) u odnosu na planirane polaske od strane agencije ili avio kompanije. Nakon potvrđivanja grupe, potvrđuje se i datum polaska i povratka.

                                        

Cena aranžmana:

Termin à

01.10.2019. – 09.10.2019

16.04.2020. – 24.04.2020

First minute cena

1250€

1250€

Regularna cena

1350€

1350€

*First minute cena važi za prijave najkasnije do 2 meseca pred put. Nakon tog datuma važi regularna cena aranžmana.

Uslovi plaćanja: Sve uplate vrše se isključivo u dinarskoj protivvrednosti, prema prodajnom kursu Vojvođanske banke na dan uplate i to: prilikom prijavljivanja uplaćuje se 200 EUR, a ostatak sume uplaćuje se najkasnije do 6 nedelja pred polazak. Mogućnost plaćanja preko računa i karticama Visa, Master, Maestro i Dina.


Prijavljivanje: Preporučujemo ranije prijave jer je broj mesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti skeniranu prvu stranu pasoša koji je validan za dato putovanje (ima rok važenja od minimum 6 meseci od datuma povratka sa datog putovanja, ima dovoljno slobodnih strana u trenutku putovanja), u suprotnom agencija ne snosi odgovornost. Prijava je validna jedino uz uplatu avansa.

 

Cena aranžmana obuhvata:

 

 • Smeštaj u dvokrevetnim sobama na bazi 2 noćenja sa doručkom u hotelu 3* u Gaziantepu
 • Smeštaj u dvokrevetnim sobama na bazi 1 noćenja sa doručkom u hotelu 3* u Adijamanu
 • Smeštaj u dvokrevetnim sobama na bazi 2 noćenja sa doručkom u hotelu 3* u Ugrupu
 • Smeštaj u dvokrevetnim sobama na bazi 1 noćenja sa doručkom u hotelu 3* u Konji
 • Smeštaj u dvokrevetnim sobama na bazi 2 noćenja sa doručkom u hotelu 3* u Pamukale
 • Avio kartu sa svim taksama na relaciji Beograd – Gaziantep u ekonomskoj klasi
 • Avio kartu sa svim taksama na relaciji Denizli – Beograd u ekonomskoj klasi
 • Sve transfere prema planu i programu putovanja
 • Sve fakultativne izlete prema planu i programu putovanja
 • Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije na destinaciji

 

Cena aranžmana ne obuhvata:

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (Uniqa, do 40.000. standard, od 19 do 70 godina, za 9 dana 1404RSD, cenovnik od 07.06.2019)
 • Individualne troškove za vreme trajanja aranžmana
 • Ulaznice za kulturno istorijske spomenike
 • Vožnja Balonom u Kapadokiji 

 

Napomene:

Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 266/2010.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu usled vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvideti, u vreme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mestima, i ne smeju ih napuštati na mestima koja nisu predviđena za pauze (granice, ček point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posledice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sedenja, mesto polaska, mesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obaveštava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana pre datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana pre datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cene low cost aranžmana podložne su promenama i po uplati avansa se proveravaju tarife i putniku se potvrđuje cena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promeni i isključivo zavise od avio kompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu. 
 • Za ovaj aranžman primenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa YUTA standardom.

Napomene u vezi sa smeštajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja smeštajnog objekta.
 • U nekim smeštajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smeštajni kapaciteti vrše smeštaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smeštaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smeštaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja.
 • Termini i cene fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmene, promene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se pre uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mesec dana pre putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne poseduju nove biometrijske pasoše Republike Srbije dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlašćena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.

Cenovnik br. 1 važi od 07.06.2019.

Program br 96, 07.06.2019, Turska Avantura

 Hotel 3* je smeštajni objekat koji raspolaže dvokrevetnim sobama. Sve sobe su klimatizovane i poseduju TWC. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom. Imena hotela biće potvrđena po formiranju grupe, a najkasnije 2 nedelje pred put.  

 

Gaziantep, na turskom znači „Antep, rati heroj“. Nekada se zvao Antep, a i danas se neformalno tako zove. Nalazi se u zapadnom delu Južne Anatolije. Gazijantep je šesti po veličini grad u Turskoj i jedan od najstarijih gradova na svetu. Prvi tragovi naselja datiraju iz IV milenijuma pre nove ere. U centru grada se nalazi tvrđava koja je obnovljena u vizantijskom periodu. Gazijantep je poznat po svojoj baklavi, koja ima geografsko poreklo, takođe je poznat po posebnoj vrsti pistaća.

Adijaman, grad je ovako nazvan od lokalaca, jer im je bilo teško da izgovore originalno ime, te na turskom znači „njegovo ime je teško“.

 

U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu Organizator putovanja ima garancije putovanja Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0013/2018 od 10.01.2018.god., polisa osiguranja broj 300060169 od 26.12.2017.godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi sad”.

 

 

PRIJAVLJIVANJE U PROSTORIJAMA JUNGLE TRAVEL-A:

BEOGRAD - GOSPODAR JEVREMOVA 49, BEOGRAD, 011/2400213 i 011/4076257,

email: jungletravel@gmail.com

 

JUNGLE TRAVEL OGRANAK NOVI SAD,

ĆIRPANOVA 4, 021/3016689,                                   

email: jungletravelns@gmail.com

 • Let Balonom - ranojutarnji let balonom iznad Kapdokije uz izlazak sunca i neverovatne prizore! Jedno od najuzbudljivijih doživljaja na ovom putovanju. Sam izlet traje oko 3 sata, od čega je let balonom oko 1 sat. Obično se na izlet polazi izmedju 4 i 5 ujutru i traje do 7/8 časova ujutru. U samo “korpu” balona staje 20 do 28 putnika. Sam plan izleta, trajanje i uopšte mogućnost organizovanja zavisi od vremenskih prilika in a to agencija ne može uticati.U cenu izleta uračunato je: lokalni vodič na engleskom jeziku, pratnja predstavnika agencije, let balonom, prevoz. U cenu izleta nije uračunato: hrana i piće, napojnice za lokalne vodiče i vozače, individualni troškovi.       
  CENA IZLETA: na upit