Brazil

Brazil

Avantura u Brazilu 10.01.2019.
20 dana - Rio de Žaneiro, Bonito, Foz de Iguacu, Salvador de Bahia, Žerikokoara od
2190 eura

Jungle ekspedicija u divljinama Brazila! Od urbanog Rio de Žaneria i raspevanih karioka preko aluvijalnih dolina Pantanala, najraznovrnije divlje flore i faune, moćnog šuma vodopada, raskošnog kulturnog nasleđa i autentičnih veština poput kapoeire, šarenih fasada Salvadora do bespreglednih peščanih dina i tropskog raja u Žerikokoari.


Bom dia, Rio! Za sve ljubitelje pravog hedonizma. Opuštanje u najposećenijem gradu južne hemisphere. Ovo je grad koji će vas impresionirati! Atmosfera koju u gradu prave njegovi stanovnici, karioke, ne može se susresti ni na jednom drugom meridijanu. Inače, brazilska kultura je bogati miks portugalskih uticaja, lokalne indijanske tradicije i doprinosa kulture afričkih robova koji su ovde dovođeni u eri kolonijalizma. Glavna obeležja grada Rija su svakako statutua Hrista Spasitelja i Glava Šećera. Pitoreskna planina Korkovado nadgleda veselo i opušteno stanovništvo Rija. Na 700m visine nalazi se čuvena statua do koje se dolazi kroz Tižuka prašumu. Glava Šećera je interesantna i nezaobilzna jer odakle god da slikate Rio, ona se pojavljuje u kadru.

Vodimo vas na divlji teren države Mato Groso do Sul. Divljina o kojoj ste do sada samo čitali ili je gledali u dokumentarnim emsijima. Priroda u svom najblistavijem ruhu. Posetite Plavu pećinu koja se nalazi u najskrovitijem delu Brazila. Plavetnilo koje će vas ostaviti bez daha! Upustite se u uzbudljivi snorkeling na reci Sukuri. Živi svet kakav se viđa samo u National Geographic-u! Zaplovite u predeo sveta u koji su samo retki zašli – iz Kampo Grandea do Bonita kroz divlji Pantanal.

Za kraj, ostavili smo chill u backpackerskom mestu na okeanu. Žerikokoara oivičena peščanim dinama vam želi dobrodošlicu. Odmor kakav smo zaslužili nakon izazova u divljinama Brazila. Na jeziku Tupi Indijanaca Žerikokoara znači mgnezdo kornjača. Danas je to mesto gde ćemo uživati u kaiprinja koktelima, osvežiti se uz vitaminsku bokmbu iz Amazona-asai i jesti sveže usoljene gambore na štapiću…  

Iguazu vodopadi su čudo prirode koje se nalazi na tromeđi Brazila, Argentine i Paragvaja. Za panoramsko slikanje brazilska strana vodopada važi kao izuzetna. Pored neverovatnih vodopada okruženje je kao iz dokumentaraca o pririodi – prava i iskonska džungla oko nas. Ime potiče od reči plemena Guarane i znači velika voda. Čitavo područje oko samih vodopada proglašeno je za Nacionalne parkove koji se nalaze na UNESCO-voj listi Svetske baštine.

PRIJAVLJIVANJE U PROSTORIJAMA JUNGLE TRAVEL-A:

GOSPODAR JEVREMOVA 49, BEOGRAD, 011/2400213 i 011/2182204,

email: jungletravel@gmail.com

 

JUNGLE TRAVEL OGRANAK NOVI SAD,

ĆIRPANOVA 4, 021/3016689,                                   

email: jungletravelns@gmail.com

 

1. dan (10.01.2019): Okupljanje grupe u Beogradu i polazak za Budimpeštu. Let iz Budimpešte sa presedanjem do Rio de Žaneira (Rio de Janeiro). Dolazak u čuveni Rio de Žaneiro. Popularan, živ, unikatan, zavodljiv. Jedan deo njega nalazi se pod UNESCO-vom zaštitom, drugi deo krase barovi, samba i kilometarske peščane plaže. Rio su osnovali još Portugalci 1. januara 1502. godine i nazvali ga “Januarska reka”. Do šezdesetih godina prošlog veka i osnivanja grada Brazilije bio je prestonica ove zemlje. Transfer do smeštaja.  Noćenje.

2. dan (11.01.2019): Dan koristimo za odmor od leta obilazeći fakultativno najpoznatije plaže grada. Uživanje na Kopakabani i Ipanemi. Ispijanje kaipirinja i upijanje brazilske energije. Prepoznatljive talasaste šare na šetalištima ove dve plaže mame kako turiste tako i prodavce neobičnih suvenira širom Južne Amerike. Pored kupanja, na plažama postoje i brojni tereni za fudbal i odbojku na pesku, ušuškane lažaljke, sveži kokosi i usoljeni morski plodovi. Na kraju dana nezaobilazna preporuka je popeti se na stenu Arpoador, dom unikatnih kaktusa. Malo poluostvo između Ipaneme i Kopakabane pruža prizore za nezaborav dok sunce zalazi iza najveće brazilske favele Rosinje. Karioke aplauzom otpozdravljaju svaki zalazak sunca a mi se na putu do smeštaja zadržavama u njihovim barovima isprobavajući neobične kombinacije amazonskog voća i rumova kujući planove za naredne dane. Noćenje.

3. dan(12.01.2019): Fakultativni izlet u Tižuka (Tijuca) prašumu, do statue Isusa Spasitelja (Christ the Redeemer), stadiona Marakana i Sambodroma. Prašuma zauzima gotovo desetinu teritorije Rija i nazivaju je “plućima grada”. Prolazimo kroz egzotični zeleni svet. Retke biljke, neobične ptice i čudnovate životinjice poput brazilskog rakuna ili kapucinskih majmuna će nam se naći na putu. Najpre se zaustavljamo na vidikovca Vista Chinesa, zdanja koje se začuđujuće nalazi tu a podigli su ga kineski imigranti na mestu gde su uživali opijum bežeći od teških poslova na hacijendama oko Rija. Nakon toga nastavljamo do statue Hrista Spasitelja na Korkovado brdu koja spada u sedam novih svetskih čuda. Podignuta je dvadesetih godina prošlog veka. Danas stoji raširenih ruku nad Guanabara zalivom i blagosilja karioke (stanovnike Rija). Statua je smeštena na brdo Korkovado, na visini od 710 metara, sa koje se pruža neverovatan pogled na živopisne delove Ria. Nezaobilzni sportski dragulj Rija je stadion Marakana. Čuveni stadion još uvek je gorka uspomena kariokama na “Marakanaso tragediju” kada im je 1950. godine šokantno izmakla titula svetskog prvaka. Dan ćemo razvedriti bojama posetom Sambodromu. Mesto odakle počinje čuveni defile u Riju odnosno karneval koji decenijama važi za planetarni spektakl. Za simboličnu nadoknadu možete obući najotkačenije kostime i zaplesati u ritmu sambe u njima. Ovde se okupljaju glavne škole sambe u čitavoj zemlji i uživaju šetajući u bogato ukrašenim kostimima podsećajujući da je Rio prestonica hedonizma. Povratak u smeštaj. Noćenje.

4. dan (13.01.2019): Fakultativni izlet: Glava šećera (Pão de Açúcar), Olimpijski bulevar, Selaronove stepenice, Lege park (Park laži) i gurmanski raj - Botafogo. Dan za posetu najupečatljivijim znamenitostima Rija. Odlazak na drugi kraj Rija i poseta čuvenoj Glavi sećera koja se nalazi iznad Guanabara zaliva, a čije ime simbolizuje izdizanje ostrva iz zaliva koji je deo Atlantskog okeana. Stena je zbog svog oblika dobila ovo popularno ime, a vredi podsetiti da  Brazil najveći izvoznik upravo šećera. Odatle se pruža čuveni pogled na oblasti Urka, Botafogo i Kopakabanu. Potom fakultativni obilazak boemske četrvti Rija, Santa Tereze. Ove uličice i koloritne zgrade predstavljaju esenciju Brazila. Ne propuštamo priliku da se prošetamo i prepoznatljivim stepenicama Horhea Selarona. Stepenicama provejava plava, žuta i zelena boja kao boje brazilske zastave. Sve je to uokvireno crvenilom pločica koje je vagabundo Selaron marljivo prikupljao iz celog sveta. Brojne muzičke zvezde poput Snoop Dogga i grupe U2 su snimale spotove ovde. Nakon toga odlazak na obilni brazilski ručak gde možete probati autentična jela poput feižoade (crni pasulj), mokeke (“brazilska paelja”), pao de queijao (peciva sa sirom)  još mnogo toga. Za kraj upoznajemo i urbanu stranu Rija. Ogromni grafiti nas čekaju u Olimpijskom bulevaru. Nekada neiskorišćeni hangari postali su nedavno okupljanje alternativnog Rija u potrazi za svojim izrazom. Oslikavaju olimpijski duh i zajedništvo planete u autohtonom stilu. Za kraj dana odmaramo u zelenilu Parka laži gde se nalazi grandiozna vila s početka prošlog veka koju je bogati industrijalac poklonio svojoj ženi kako bi imala gde da drži svoje muzičke nastupe. Povratak u smeštaj. Noćenje.

5. dan (14.01.2019): Pakovanje stvari i napuštanje Rio de Žaneira. Transfer do aerodroma i let za Kampo Grande (Campo Grande). Transfer do Bonita, ekoturističke prestonice planete. Došli smo u saveznu državu Mato Groso do Sul a njenje reke, vodopadi, prašume i rastinje džungle čine ovaj svet bajkovitim. Noćenje.

6. dan (15.01.2019): Fakultativni obilazak pećine plavog jezera – Gruta do Lago Azul, pećine koju ispunjava podzemno jezero neverovatno plave boje, a koje posebnu boju dobija kada zraci sunca prođu kroz otvore na vrhu pećine. Devedesetih godina su na dnu jezera otkrivena neverovatna nalazišta fosila sisara iz pleistocena. U nastavku našeg izleta postoji mogućnost da se posete Estancia Mimosa vodopade gde ćemo iskoristiti priliku da se okupamo u njima. Povratak u Bonito. Noćenje.

7. dan (16.01.2019): Prilika za neverovatni snorkeling u reci Sucuri. Predivno iskustvo u prirodnom akvarijumu koji predstavlja ova čista reka. Nakon kraćeg trekinga kroz džungla dolazimo do vidikovca i blistavo okruženje ove reke. Usled velike prozirnosti, kamene podloge i čistoće moguće je videti po nekoliko metara u dubinu u ovoj reci te možda uočite i endmske vrste riba koje ovde žive poput zlatnog dorada. Nakon ovog osvežavajućeg iskustva sledi povratak u smeštj. Noćenje.

8. dan (17.01.2019): Napuštanje smeštaja, transfer do aerodroma i let za Foz de Iguasu. Nadomak smo spektakularnih vodopada i jednog od obeležja južnoameričkog kontinenta. Iguasu vodopadi ili “velika voda” kako su ih zvali Guarane, najveći su sistem vodopada na svetu. Sastoje se od 275 slapova, koje pravi reka Iguasu na granici između argentinske provincije Misiones i brazilske savezne države Parane.Transfer do smeštaja. Noćenje.

9. dan (18.01.2019): Fakultativni izlet – Iguasu vodopadi su okruženi bujnom džunglom, u pratnji tukana i koatija, vrste rakuna karakterističnih za ovo mesto, upijamo čudo prirode, uz moćne zvuke  vode koja se obrušava i duginih boja iznad i između slapova. Mesto koje do te mere ostavlja posetioce bez daha da je ostalo zabeleženo kako je Eleonor, žena nekadašnjeg američkog predsednika Frenklina Ruzvelta, uzviknula “jadna Nijagara” pri pogledu na moćni Iguasu. Povratak u smeštaj. Noćenje.

10. dan (19.01.2019): Transfer do aerodoroma i let za Salvador. Povratak u veliki Brazil i dolazak u saveznu državu Bahiu na obali Atlantika! Sa tri miliona stanovnika posle Rija, Sao Paula i Brazilije ovo je četrvrti grad po veličini Brazila. Prelepi kolonijalni grad nas čeka raširenih ruku. Transfer do smeštaja. Noćenje.

11. dan (20.01.2019): Fakultativno istraživanje ovog bisera Atlantika. Obilazak Salvadora, jednog od najstarijih gradova Novog sveta i prve prestonice Brazila. Kako je ovde bila prva i najveća luka za uvoz robova iz Afrike, Salvador je i danas pod jakim uticajem afro kulture. Još od 1873. Prva uspinjača u Južnoj Americi spajali je Donji i Gornji deo grada. Obilazak Pelurinjo četvrti koja je istorijsko jezgro grada. Katedrala, grandiozna crkva Svetog Franciska (jedna od 400 u Salvadoru), kaldrmisane ulice, monumentalni svetionik, rustični šmek koji samo Salvador poseduje… Pre povratka u smeštaj obilazimo lokalne barove.Noćenje.

12. dan (21.01.2019)Fakultativni odlazak na Praia do Forte. Vozimo se obalom Atlantika zaustavljajuću se pored Abaete jezera i na mestu Jacuipe gde se reka uliva u okean. Magični prizori nas prate i nakon što dođemo na čuvenu plažu u Guaražubi. Plivanje, sunčanje i  odmaranje na tirkiznom Atlantiku. Povratak u smeštaj nakon dana ispunjenog uživanjem. Prilika za odlazak na capoeira večeri. Ova borilačka veština koja podseća na ples je tradicija iz afričkog nasleđa Brazila i nezaobilzni je detalj Salvadora. Noćenje.

13. dan (22.01.2019): Dan koristimo za fakultativnu posetu Santo Amaru i Sao Feliksu. Ova dva mala grada su biseri kolonijalne arhitekture kontinenta. Santo Amaro je nekada bio svetski pozant kao centar proizvodnje šećerne trske a svoje mesto našao je i u romanu poznatog brazilskog pisca Horhe Amada. Danas su u gradu ostale palate koje su nekad podizali bogati posednici hacijendi. Za razliku od Santo Amara, Sao Feliks važi za pretonicu duvanske industrije Brazila odnosno poznat je po kvalitetnim cigaretama. Danas je ovo takođe mesto od kultornoistorijskog značaja za Brazil uz dobro očuvano gradsko jezgro. Interesantno je da je pre dolaska osvajača iz Evrope ovde postojalo najveće selo Tupi plemena, čuvenih kanibala i lovaca na glave koji su došli iz područja Amazona. Povratak u smeštaj. Noćenje.

14. dan (23.01.2019): Pakovanje stvari i transfer do aerodroma. Idemo prema našem sledećem odredištu  - Žerikoakoari (Jericoacoara). Sledi duži transfer do smeštaja. Noćenje.

15-18 dan (24-27.01.2019): Žeri, kako ovo mesto nazivaju lokalci, do pre 20-ak godina nije imalo struju, puteve, ni telefone, a nije se koristio ni novac. Zbog toga ćemo danas uživati u ovom ribarskom mestu, šetati kilometarskim plažama, odmarati u ležaljkama iznad vode, ili probuditi adrenalin i oprobati se u windsurf-u, sandboard-u, SUP-u (stand up and paddle)… Dane ćemo provoditi uživajući na talasima, uz nestvarne zalaske sunca i zvuke sambe. Boravak u raju Južne Amerike. Potpuna meditacija i chill. Za ljubitelje prirode tu je veliki Nacionalni park koji najlepše oslikava biodiverzitet Brazila. Okolo su raspoređene pešcane dine u kojima se povremeno zadržava voda obrazujući najspektakularnija jezera na svetu. Četiri noćenja.

19 dan(28.01.2019): Pakovanje stvari i duži transfer do aerodroma u Fortalezi. Čekamo let za Budimpeštu sa presedanjem u Amsterdamu.

20. dan(29.01.2019): Dolazak u Budimpeštu i transfer do Beograda. Kraj velike avanture.

Polazak:  10.01.2019.

* U retkim slučajevima moguće je pomeranje datuma (dan-dva) u odnosu na planirane polaske. Nakon potvrđivanja grupe, potvrđuje se i datum polaska i povratka.

 

Cena aranžmana:

Termin:

10.01.2019.

PROMO CENA:

2190€

First minute cena:

2290€

Regularna cena:

2350€

*PROMO cena važi za prvih pet prijavljenih putnika. Nakon toga važi first minute cena, za prijave do 10.11.2019. Nakon toga važi regularna cena.

 

Uslovi plaćanja: Prilikom prijavljivanja plaća se 100 € u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Vojvođanske banke na dan uplate, nakon formiranja grupe uplaćuje se još 700 € u dinarskoj protivvrednosti, a ostatak sume plaća se u agenciji u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Vojvođanske banke na dan uplate, najkasnije 6 nedelja pred put. Mogućnost plaćanja preko računa i karticama Visa, Master, Maestro i Dina.


Prijavljivanje: Preporučujemo ranije prijave jer je broj mesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti skeniranu prvu stranu pasoša, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost od štampanja avio karata sa pogrešnim imenom. Dokumenta za vize potrebno je dostaviti najkasnije mesec dana pred put. Ukoliko putnici ne dostave dokumenta za vize u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje. Ukoliko putnici sami pribavljaju vize, dužni su da kopiju vize dostave do 15 dana pred put.

 

Aranžman obuhvata:

 • Avio kartu sa svim taksama na relaciji Budimpešta – Rio de Žaneiro
 • Avio kartu sa svim taksama na relaciji Fortaleza – Budimpešta
 • Avio kartu sa svim taksama na relaciji Rio de Žaneiro – Kampo Grande
 • Avio kartu sa svim taksama na relaciji Kampo Grande – Foz de Iguacu
 • Avio kartu sa svim taksama na relaciji Foz de Iguacu – Salvador
 • Avio kartu sa svim taksama na relaciji Salvador - Fortaleza
 • Prevoz na relaciji Beograd – Budimpešta – Beograd
 • Smeštaj na bazi noćenja u višekrevetnim sobama u hotelu/hostelu prema planu i programu puta (4 noćenja u Rio de Žaneiru, 3 noćenja u Bonitu, 2 noćenja u Foz de Iguacu, 4 noćenja u Salvadoru, 5 noćenja u Žerikokoari)
 • Transfere prema planu i programu puta
 • Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije na destinaciji


Aranžman ne obuhvata:

 • Fakultativne izlete i ulaznice za komplekse i kulturno-istorijske spomenike
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje
 • Individualne troškove nastale za vreme trajanja aranžmana

 

*Za ovo putovanje neophodna je vakcina protiv žute groznice

 

Napomene:
Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 266/2010.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu usled vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvideti, u vreme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mestima, i ne smeju ih napuštati na mestima koja nisu predviđena za pauze (granice, ček point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posledice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sedenja, mesto polaska, mesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obaveštava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana pre datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana pre datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cene low cost aranžmana podložne su promenama i po uplati avansa se proveravaju tarife i putniku se potvrđuje cena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promeni i isključivo zavise od avio kompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu. 
 • Za ovaj aranžman primenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa YUTA standardom.

Napomene u vezi sa smeštajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja smeštajnog objekta.
 • U nekim smeštajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smeštajni kapaciteti vrše smeštaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smeštaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smeštaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja.
 • Termini i cene fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmene, promene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se pre uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mesec dana pre putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne poseduju nove biometrijske pasoše Republike Srbije dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlašćena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.

Cenovnik br. 1 važi od 20.09.2018.

 

Hotel / Guesthouse je smeštajni objekat koji raspolaže 1/2 i 1/3 sobama. Sve sobe poseduju TWC. Usluga je na bazi noćenja. Imena hotela biće potvrđeni po formiranju grupe, a najkasnije nedelju dana pred put.  

 

Rio de Žaneiro je najpoznatiji grad u Brazilu. Spektakularno prirodno okruženje, karneval, samba i plaže kao što su Kopakabana, Ipanema i Leblon, kao i velika statu Isusa iznad grada, su ono po čemu se prepoznaje ovaj grad.

Bonito je mali grad poznat po prirodnom okruženju u kom se nalazi, koji čini bogata flora i fauna. Zahvaljujući tome iz ovog grada organizovano je 30 različitih turističkih tura koje istražuju njegovu okolinu.

Iguasu vodopadi su vodopadi na granici sa Argentinom visoki 82m. Sa brazliske strane vodopada nalazi se grad Foz de Iguasu.

Salvador je rustični i kolonijalni grad, četvrti po veličini u Brazilu. Nalazi se na obalama Atlantika. Centar je afričke kulture u Brazilu.

Jericoacoara je malo ribarsko mesto na obali Atlanskog okeana, idealno za odmor, surf i druge aktivnosti na plaži.

 

 

PRIJAVLJIVANJE U PROSTORIJAMA JUNGLE TRAVEL-A:

GOSPODAR JEVREMOVA 49, BEOGRAD, 011/2400213 i 011/2182204,

email: jungletravel@gmail.com

 

JUNGLE TRAVEL OGRANAK NOVI SAD,

ĆIRPANOVA 4, 021/3016689,                                   

email: jungletravelns@gmail.com

OPŠTI PODACI O ZEMLJI

Brazil je federalno ustrojena republika sa preko 209 miliona stanovnika. U glavnom gradu Braziliji (osnovanom tek 1960. godine) prisutno je oko 4,2 miliona ljudi.  Od 1820. godine  Brazil se izborio za nezavisnost od Portugala.

VIZA
Viza za Brazil nije potrebna za boravak do 90 dana.

VREMENSKA ZONA

Vremenska zone u Brazilu su UTC -5, UTC -4 i UTC -3.

KLIMA
Brazil zahvata više klimatskih pojaseva: pustinjski, ekvatorijalni, tropski, suptropski, okeanski i stepski. Rio se nalazi u tropskoj klimatskoj zoni. Leta su suvlja i najviša temperatura je oko 26 stepena dok su zimi najviše temperature do 32 stepena. Prosečna temperatura mora je između 23-24 stepena.

HRANA I PIĆE

Brazilska kuhinja vuče svoje korene iz portugalske te je njen ukus umnogome evropeizovan. Izuzetak su dodaci iz Afro kuhinje (poput acaraje). Glavni sastojci uz obroke su pirinač, pomfrit, jaja i sl. U Brazilu jako vole njihova peciva poznata kao empanade. Feijoada je  čuveno jelo gde se meša crni pasulj sa mesom obično svinjskim. Nacionalni slatkiš je cocadas koji se pravi od kokosa.
Cachaca je brazilska nacionalna rakija. U pitanju je napitak od šećerne trske a koirsti se najviše u spravljanju čuvenog koktela caipirinhe.

Obavezno se kupuje flaširana voda u prodavnicama.

ZDRAVLJE
Dokaz o vakcinaciji protiv žute groznice nije neophodan za gradove poput Rija ili Sao Paula ali nadležni brazilski organi mogu da zatraže žuti karton prilikom putovanja iz Brazila u druge latinoameričke zemlje.

OSIGURANJE 
Osiguranje nije obavezno ali ga svakako preporučujemo za daleke destinacije. Možete ga uplatiti u bilo kojoj osiguravajućoj kući i poneti na put, ili ga možete uplatiti kod nas u kancelariji do 5 dana pred put -  UNIQA osiguranje.

SIGURNOST I BEZBEDNOST
Brazil je država u kojoj turisti treba da se kreću u gradovima koji imaju svoje turističke zone. One su u neprestanom prisustvu policije i turisti se mogu bezbedno kretati. Poseta pacifikovanim favelama bez lokalnog vodiča nipošto se ne preporučuje.

ODEĆA
Što se tiče stvari, ponesite letnju garderobu i spakujte što manje stvari. Ponesite i nesto dužih rukava i nogavica zbog aviona. Takođe uvek savetujemo da u ručnom prtljagu za svaki slučaj stavite i neke stvari koje vam mogu zatrebati u slučaju da se prtljag izgubi.

U slučaju eventualnih pljuskova tokom vašeg boravka preporučuje se da nosite kišobran ili kabanicu sa sobom.

LOKALNA VALUTA
Nacionalna valuta u Brazilu jeste brazilski real (BLR). Jedan euro je oko 4,23 reala do dok je odnos za jedan dolar oko 3,56 reala.

KOMUNIKACIJA
Naše mreže uglavnom imaju pokrivenost u čitavom Brazilu. Za slučaj da vam je internet neophodan neprestano postoji varijanta uzimanja lokalnih SIM kartica. Internet postoji takođe u smeštaju i u restoranima.