Peru

Peru

Putovanje u Peru - 21 dan - Lima, Parakas, Naska, Arekipa, Puno, Kusko, Maču Pikču 

Polazak: 15.04.2019.

1790 eur / 1850 eur / 1950 eur

Priroda od koje se stvarno čovek oseća boljim i lepšim! Andi… Predeli od kojih Inkama i njihovim bogovima zastaje dah. Neobično putovanje u daleku i neobičnu zemlju.Hramovi, gradovi Inka, moderne metropole, astrologija, iznenađenja, lisće koke u čaju, plemenski vračevi, pijace, narandžasti krompir, pastrmke, kaktusi, začini…

Krećemo iz Lime, glavnog grada Perua smeštenog na obali Pacifika, koji zovu "gradom kraljeva" i "biserom Pacifika", iz njegovog srca - Mirafloresa. Obilazimo predivne kolonijalne građevine, Veliki trg, katedralu, Narodni muzej, Palatu Pravde, park i trg ljubavi, i radujemo se početku naše južnoameričke avanture uz zalazak sunca iznad strmih stena o koje se ruše talasi Pacifika...

Ballestas ostrva mesto uživanja za ljubitelje prirode. Mnoštvo različitih vrsta ptica i biljaka na jednom mestu. Uživaćemo u pogledu na morske lavove u njihovom prirodnom staništu, kao i u jatu pelikana. Deo ovog ostrva ima oblik slona. 

Nakon obilska ovih ostrva i uživanju u prirodi, vraćamo se hiljade godinu unazad u vreme civilizacije Nasku. Zaštitni znak ove civilizacije je trideset ogromnih crteža biljaka i životinja ucrtanih u zemlju. Smatra se da su ovi crteži nekada služili za navodnjavanje ovog ekstremno sušnog područja, pa je njima ova civilizacija pobedila prirodu. 

Drugi po veličini grad Perua – Arekipa, poznat po svojim kolonijalnim građevinama i po nasleđu Inka. Uske ulice se sastaju na trgu Plaza de Armas, gde se nalazi mnošto autentičnih kafeterija i radnji.  Ići ćemo stopama čuvenog pisca Latinske Amerike – Maria Vargasa Ljose, koji je rođen i živeo u Arekipi. Nakon prelepe Arekipe, odlazimo u kanjon Kolka, koji je nastao između dva vulkana. Kolka je dublji i veći od Velikog kanjona u SAD. Na ovom prostoru postoje nalazišta koja potvrđuju postojanje naselja još pre civilizacije Inka. U ovom kanjonu, na mestu Cruz del Condor, posmatraćemo kondore i njihovo letenje iznad kanjona, koje oduzima dah. 

Na ovom putovanju posećujemo i jezero Titikaku. Jezero se nalazi na visini od 3821m nadmorske visine, što ga čini najvišim jezerom na svetu. Između ostalog, poznato je i po 9 plutajućih ostrva  koja su napravljena od trske i ona predstavljaju veliku turističku atrakciju na samom jezeru. Naziv Titikaka u prevodu znači „Kamena puma“.

Maču Pikču je najpoznatiji grad Inka, u dolini reke Urubambe, nedaleko od Svete doline, bio je nepoznat španskim konvistadorima i zapadnoj civilizaciji do 1911. godine. Nalazi se na UNESCO-voj listi Svetske baštine od 1983. godine. Skrivena prestonica Inka sagrađena je oko 1450. godine, a napuštena 100 godina kasnije, sa dolaskom španskih konkvistadora. Na samom lokalitetu nalaze se delovi u kojima su živeli, hramovi posvećeni bogu sunca, različite skuplture, astronomski satovi i čak i grobnice. Penjemo se rano ujutru, dok magla još uvek obavija nepreglednu džunglu, a prizor na lokalitet okružen vrhovima planina, uz zvuk Urubambe urezuje se u pamćenje zauvek... Nasmejano pleme Vas vodi na nezaboravno putovanje u Peru.

Iz Kuska, nekadašnje prestonice Inka, posećujemo čuvene Rainbow Mountains - Andi kakve do sada nismo imali prilike da vidimo! Nasmejano pleme Vas vodi na ovo neverovatno putovanje u Peru.

PRIJAVLJIVANJE U PROSTORIJAMA JUNGLE TRAVEL-A:

GOSPODAR JEVREMOVA 49, BEOGRAD, 011/2400213 i 011/2182204,

email: jungletravel@gmail.com

 

JUNGLE TRAVEL OGRANAK NOVI SAD,

ĆIRPANOVA 4, 021/3016689,                                   

email: jungletravelns@gmail.com

1. dan (15.04.2019): Okupljanje grupe na aerodromu “Nikola Tesla” u Beogradu. Let iz Beograda (AZ 7173) u 18:05 za Rim. Dolazak u Rim u 19:35 i presedanje na let (AZ 680) za Buenos Aires u 21:45.

2. dan (16.04.2019): Dolazak u Buenos Aires u 06:45 i presedanje na let za Limu (AZ 4603) u 19:00. Dolazak u Limu u 21:50. Transfer do smeštaja u deo Lime koji je bezbedan, opušten, blizu okeana i surf plaža, diskoteka i dobrog provoda. Zagrevanje za Latinsku Ameriku. Noćenje.

3. dan (17.04.2019): Fakultativni obilazak istorijskog centra Lime, katedrale, Velikog trga (Plaza Mayor), Narodnog muzeja, Palate pravde. Fakultativno istraživanje Miramara, dela Lime koji se nalazi uz obalu Pacifika, parka Kenedi, parka i trga Ljubavi (Plaza y parque del Amor) i prelepog Baranka kao i prilika za posetu veličanstvenom light show-u magičnih fontana. Noćenje.

4. dan (18.04.2019): Slobodno vreme do polaska za Parakas (Paracas). Dolazak u Parakas, lučki grad na obali Pacifika i transfer do smeštaja. Noćenje.

5. dan (19.04.2019): Fakultativni izlet na Ballestas ostrva, koja nazivaju peruanskim Galapagosom, i nenaseljena su, a stanište su morskim lavovima, pelikanima i pingvinima. Nakon vožnje brodom i obilaska rezervata povratak u Paracas. Po želji, fakultativni odlazak u Huakaćini (Huacachina) pravu spektakularnu pustinjsku oazu gde ukoliko želite možete se voziti motornim vozilima po peščanim dinama ili iskusiti sandboarding. Povratak u smeštaj. Noćenje.

6. dan (20.04.2019): Jutarnji polazak za Nasku (Nasca-Nazca). Transfer do smeštaja. Fakultativni uspon na toranj i razgledanje Naska linija – za čiji nastanak se vezuju različite teorije i misterije. Na prostoru od 350 kvadratnih kilometara prostiru se različite linije koje formiraju oblike ptica, različitih životinja i ljudskih oblika. Ovi stari pustinjski crteži stari su preko 1500 godina. Mogućnost fakultativnog leta iznad pustinje i posmatranje neverovatnih crteža. Noćenje.

7. dan (21.04.2019): Polazak iz Naske za Arekipu. Dolazak u Arekipu (Arequipa) u popodnevnim satima. Arekipu nazivaju „belim gradom“, a gradić je okružen Andima i bogat je kolonijalnim nasleđem. Fakultativno razgledanje grada – prelepe barokne zgrade izgrađene od vulkanskog kamena, Plaza del Armas, Katedrala, Santa Catalina i kvart San Lazaro... Noćenje.

8. dan (22.04.2019): Fakultativni izlet do Kolka kanjona (Colca Canyon), gde ćemo imati prilike da se družimo sa lamama i alpakama, posećujemo gradić Chivey, koji se nalazi na levoj obali kanjona. Penjemo se na vidikovac i posmatramo neverovatni kanjon koji je dubok oko 6300 metara, a ukoliko budemo imali sreće videćemo kondore u njihovom prirodnom staništu. Kondori na Andima imaju najveći raspon krila na svetu i mogu ići i preko 3 metra. Nakon toga posetićemo termalne izvore i uživati, a usput ćemo videti i mnogobrojna terasasta polja iz vremena Inka. Povratak u Arekipu. Noćenje.

9. dan (23.04.2019): Fakultativni izlet do “peruanske Petre”, mesta zvanog Ruta del Sillar. Prilka za nezaboravne fotografije i poziranje ispred neverovatnih figura isklesanih u stenama. Slobodno vreme do polaska za Puno, gradića na obali najvišeg plovnog jezera na svetu – Titikake. Transfer do smeštaja. Noćenje.

10. dan (24.04.2019): Fakultativni izlet za plutajuća ostrva, izgrađena od trske, koja nastanjuje narod Uros i ostrvo Taquile gde ćemo videti kako ovi narodi žive na visini od preko 4300 metara. Noćenje.

11. dan (25.04.2019): Slobodno vreme do večernjeg polaska za Kusko. Noćna vožnja.

12. dan (26.04.2019): Dolazak u Kusko (Cusco) - nekadašnja prestonica Inka, danas mali i opušten grad, okružen Andima i istorijskim gradovima. Fakultativni obilazak grada – Plaza del Armas, Trg San Franciska, lokalna pijaca, katedrala Svetog Dominga... Smeštaj. Noćenje.

13. dan (27.04.2019): Dolina Inka: fakultativni jednodnevni izlet. Drevni gradovi u dolini Inka koji se nalaze uz reku Urubambu: Pisak, Olantajtambo i Ćinćero, interesantni i po nekim aspektima interesantniji gradovi Inka od samog Maču Pikčua. Crkve i španske kolonijalne građevine. Upoznajemo veliki broj turista iz svih delova sveta. Pijemo jake biljne čajeve koji treba da nam daju snagu da izdržimo veliku visinu. Idemo dalje u nebesa...Povratak u Kusko. Noćenje.

14 dan (28.04.2019): Polazak autobusom iz Kuska za Olantajtambo i ukrcavanje na čuveni voz za Akvas Kalientes, bajkovito mesto okruženo Andima, kroz koje protiče reka Urubamba, čiji naziv u prevodu znači Sveta reka. Transfer do smeštaja. Noćenje.

15. dan (29.04.2019): Rano jutarnji fakultativni polazak za Maču Pikču. Ulazak na istorijsko nalazište i celodnevno provođenje vremena na vrhu brda. Grad koji je bio turistički centar Inka. Ljudi iz visokog društva Inka su dolazili ovde na odmor! Osećaj je neverovatan. Istražujemo misteriozni grad Inka, obilazimo tvrđave i ostatke, slušamo priču o velikom carstvu Inka. Popodne se spuštamo do Akvas Kalientesa i kupamo u bazenima sa toplom vodom po čemu je ovo mesto i dobilo ime (Akvas Kalientes na španskom znači „vrela voda”). Noćenje.

16. dan (30.04.2019): Jutarnji polazak za Kusko. Slobodan dan ili mogućnost fakultativnog odlaska na rafting rekama ili zip line. Popodne klopamo u restoranima, riba je sveža i porcije su velike, a sve je to jako jeftino. Kupovina Inka džempera. Ušuškavanja u misli o ovim drevnim i čudnovatim civilizacijama! Noćenje.

17. dan (01.05.2019): Fakultativni izlet za Vinicunca planinu – ili kako je nazivaju – Rainbow Mountain. Mesto koje je usled prirodnih fenomena postalo najšarenija planina ja svetu. Celodnevni treking i divljenje prirodi koja nas okružuje. Povratak u Kusko. Noćenje.

18. dan (02.05.2019): Transfer do aerodroma i let za Limu. Transfer do smeštaja. Noćenje.

19. dan (03.05.2019): Slobodno vreme do polaska za aerodrom, opraštanje od predivnog Perua i prelistavanje avantura koje su za nama. Transfer do aerodroma i let za Buenos Aires (AZ 4604) u 22:50.

20. dan (04.05.2019): Dolazak u Buenos Aires u 05:00 i presedanje na let za Rim u 12:40 (AZ 681)

21. dan (05.05.2019): Dolazak u Rim u 06:40 i presedanje na let za Beograd u 09:25 (AZ 7174). Dolazak u Beograd u 11:00. Kraj putovanja.

 

 

Polazak:  15.04.2019.

* U retkim slučajevima moguće je pomeranje datuma (dan-dva) u odnosu na planirane polaske. Nakon potvrđivanja grupe, potvrđuje se i datum polaska i povratka.

   

Termin à

15.04.2019.

PROMO cena

1790 €

First minute cena

1850 €

Regularna cena

1950 €

*Promo cena važi za prijave do 18.01.2019, potom važi first minute cena za prijave do 18.02.2019. Nakon toga važe regularne cene.

 

Uslovi plaćanja: Prilikom prijavljivanja plaća se 100 € u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Vojvođanske banke na dan uplate, nakon formiranja grupe uplaćuje se još 800 € u dinarskoj protivvrednosti, deo od 400€ se plaća u dolarskoj protivvrednosti inopartneru na samom putovanju, a ostatak sume plaća se u agenciji u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Vojvođanske banke na dan uplate, najkasnije 6 nedelja pred put. Mogućnost plaćanja preko računa i karticama Visa, Master, Maestro i Dina.


Prijavljivanje: Preporučujemo ranije prijave jer je broj mesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti skeniranu prvu stranu pasoša, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost od štampanja avio karata sa pogrešnim imenom. Dokumenta za vize potrebno je dostaviti najkasnije mesec dana pred put. Ukoliko putnici ne dostave dokumenta za vize u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje. Ukoliko putnici sami pribavljaju vize, dužni su da kopiju vize dostave do 15 dana pred put.

 

Aranžman obuhvata:

 • Avio kartu sa svim taksama na relaciji Beograd - Lima
 • Avio kartu sa svim taksama na relaciji Kusko – Lima
 • Avio kartu sa svim taksama na relaciji Lima- Beograd
 • Sve aerodromske transfere i transfere između gradova prema planu i programu puta
 • Smeštaj na bazi noćenja u hostelima/ guesthouse-ima u višekrevetnim sobama prema planu i programu puta (3 noći Lima, 2 noći Parakas, 1 noć Naska, 2 noći Arekipa, 2 noći Puno, 4 noći Kusko, 2 noći Akvas Kalientes)
 • Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije na destinaciji


Aranžman ne obuhvata:

 • Opcionu doplatu za dvokrevetnu sobu u hostelu/guesthouse-u – 160 eur po osobi (obavezno naglasiti prilikom prijave)
 • Fakultativne izlete i ulaznice za komplekse i kulturno-istorijske spomenike
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje
 • Individualne troškove nastale za vreme trajanja aranžmana

 

Napomene:
Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 266/2010.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu usled vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvideti, u vreme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mestima, i ne smeju ih napuštati na mestima koja nisu predviđena za pauze (granice, ček point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posledice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sedenja, mesto polaska, mesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obaveštava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana pre datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana pre datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cene low cost aranžmana podložne su promenama i po uplati avansa se proveravaju tarife i putniku se potvrđuje cena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promeni i isključivo zavise od avio kompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu. 
 • Za ovaj aranžman primenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa YUTA standardom.

Napomene u vezi sa smeštajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja smeštajnog objekta.
 • U nekim smeštajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smeštajni kapaciteti vrše smeštaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smeštaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smeštaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja.
 • Termini i cene fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmene, promene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se pre uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mesec dana pre putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne poseduju nove biometrijske pasoše Republike Srbije dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlašćena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.

Cenovnik br. 1 važi od 11.05.2018.
Cenovnik br. 2 važi od 05.02.2019.

 

Hostel/guesthouse je smeštajni kapacitet namenjen pre svega mladim ljudima, kao i svima onima kojima komfor nije na prvom mestu. Sobe su višekrevetne 1/3, 1/4, 1/6, 1/8, 1/10 sa etažnim kupatilima. Usluga u hostelima je na bazi noćenja.

 

Lima je glavni grad Perua. Nalazi se na zapadu Perua, na reci Rimak, između Pacifika i Anda. Stari deo grada je pod zaštitom UNESCO-a i bogat je kulturno istorijskim znamenitostima.

Parakas (Paracas) je naselje u okviru kolonijalnog grada Pisko (Pisco) na obali Pacifika, koji se nalazi južno od Lime. Polazište je za obilazak Balestas ostrva, bogatih florom i faunom.

Naska (Nazca) je mesto odakle se mogu videti čuvene Naska linije – crteži u pustinji stari preko 1500 godina, za koje se vezuju različite priče o njihovom nastanku, a nikada nije tačno razjašnjeno njihovo poreklo.

Arekipa (Arequipa) je mesto u južnom delu Perua koji nazivaju „belim gradom“, a okružen je Andima. U njegovoj neposrednoj blizini nalaze se tri vulkana.

Puno je malo mesto na obali Titikake, najvišeg plovnog jezera na svetu.

Kusko (Cusco) je grad u Peruu koji se nalazi na Andima na nadmorskoj visini od 3400m. Grad je nekada bio prstonica carstva Inka, a danas predstavlja polaznu tačku za posetu izgubljenom gradu Inka Maču Pikčuu.

Akvas Kalientes (Aquas Calientes) u prevodu znači topla voda. U ovom gradiću ima izvora tople vode po kojma je i dobio ime. Nalazi se u podnožju Maču Pikčua zbog čega je veoma popularan kod turista.

 

PRIJAVLJIVANJE U PROSTORIJAMA JUNGLE TRAVEL-A:

GOSPODAR JEVREMOVA 49, BEOGRAD, 011/2400213 i 011/2182204,

email: jungletravel@gmail.com

 

JUNGLE TRAVEL OGRANAK NOVI SAD,

ĆIRPANOVA 4, 021/3016689,                                   

email: jungletravelns@gmail.com

 

1. BUENOS AIRES CITY TOUR

S obzirom na avio konekciju i čekanje u Buenos Airesu u toku dana možemo organizovati fakultativni odlazak do centra najživljeg grada Južne Amerike! Po dolasku na aerodrom će nas sačekati naš transport i odvesti nas u centar grada odakle ćemo započeti, uz asistenciju vašeg vodiča, našu pešačku turu. Buenos je raskošni i zaista monumentalni grad u kojem se brojne znamenitosti nalaze razuđene po širem centru grada: glavna ulica Florida, Kongres, nekada najviša zgrada kontinenta Palacio Barolo, Plaza de Mayo, Casa Rosada odakle je Evita Peron držala čuvene govore…  Ukoliko neko želi dodatno obići i koloritnu Boku i El Caminito može da se odveze u taj živopisni kraj (cena oko četiri dolara, polučasovna vožnja) dok se drugi mogu opustiit u Puerto Maderu i uživati u najsočnijim stejkovima i vinima na svetu. Trajanje ture je oko 6 sati. Budući da dva sata pre leta moramo biti nazad na aerodromu prema trenutnoj satnici letova.

Cena uključuje: transport

Cena: 30 EUR

 

 

2. LIMA CITY TOUR

Južnu Ameriku najpre upoznajemo u Limi! Posle boravka u Parku Kenedi koji još nazivaju i Park mačaka otisnućemo se autobusom do istorijskog centra Lime. Tu se prvi put srećemo sa španskim kolonijalnim nasleđem i saznajemo zašto se gotovo svaki trg u Južnoj Americi zove Plaza del Armas. Ukoliko se ukaže prilika prisustvovaćemo smeni straže na trgu gde se uz svu pompu Peruanci podsećaju svoje borbe za nezavisnost u XIX veku. U blizini trga se nalaze I druge zanimljive građevine od kojih ćemo izdvojiti misteriozne katakombe Manastira Svetog Franaciska i Nadbiskupovu palatu. Nakon trga odlazimo u koloritni deo grada uz obalu koji se zove Baranko. Ukoliko želite možete uživati u svežoj morskoj hrani u restoranima sa najlepšim pogledom na pacifički okean u Limi. Tu vas čekaju brojni specijaliteti poput chicha morade i ceviche. Usput ćete se zasigurno slikati ispred mnogobrojnih grafita koji krase taj kraj. Otići ćete i do romantičnog Mosta uzdaha. Trajanje ture je oko 6 sati.

Cena uključuje: transport, lokalni vodič, ulaznica u katakombe

Cena: 30 EUR

 

3. MAGIČNE FONTANE

Večernje časove u Limi možemo da rezervišemo za najveći svetlosni spektakl Južne Amerike. Daleko impresivnije od pozantijih magičnih fontana, nedaleko od Nacionalnog stadiona, nalaze se popularne vodene fontane Lime. Show koji ne smete propustiti ukoliko se nađete u prestonici Perua. Hologrami, igre boja i vode upriličiće idealno veče u gradu koji se nalazi između pustinje i okeana. Ove fontane su ušle u Ginisovu knjigu rekorda po tome što su najveći kompleks fontana na svetu. Ovaj ambijent obogatiće i note peruanske i klasične muzike u čijim ritmovima se ova magija pokreće. Trajanje ture je oko 3,5 sati.

Cena uključuje: transport, ulaznica u kompleks

Cena: 10 EUR

 

4. BALLESTAS OSTRVA (“GALAPAGOS PERUA”)

Ovo je poludnevni izlet na kojem ćemo imati prilike da se otisnemo na Pacifik. Najpre se ukrcavamo na naš brod kojim ćemo zaploviti u potrazi za neobičnim živim svetom od morskih lavova do Humboltovih pingvina. Svi oni nalaze se u svom prirodnom staništu a mi ćemo biti njihovi gosti. Primetićemo usput i neobične geoglife poput El Candelabra. Pripremite svoje foto aparate i uživajte u raznovrsnom živom svetu.

Cena uključuje: transport do luke, vožnja brodom, ulaznica u kompleks, lokalni vodič

Cena: 30 EUR

 

5. HUAKAĆINA (PUSTINJSKA OAZA)

Ukoliko ste ikada želeli da posetite čudo prirode kao što su oaze u pustinji ovo je odlična prilika budući da je Huakaćina jedina oaza ovog tipa u Južnoj Americi. Istaživanje nepreglednih peščanih dina, vožnja buggy terencima, slikanje pored pejzaža koji koriste kompanije poput Apple-a za svoje video pozadine. Uz to imaćete priliku i da se oprobate u neobičnom sportu kakav je sandboarding. Možete se spustiti niz dine uz pomoć instruktora dok Sunce zalazi iznad Perua. Poludnevna ekspedicija koja će upotpuniti naš boravak u Pisko regiji.

Cena uključuje: transport do oaze, vožnja terencima, sanboard, instruktor

Cena: 35 EUR

 

6. LET IZNAD NASKA LINIJA

Jedna od najvećih misterija našeg svetu su Naska linije. Tragamo za odgovorima šta su one i zbog čega su napravljene. Kako su stare civilizacije uspele da naprave nešto čiji oblik nikada nisu mogli sagledati? Čudesne priče koje svedoče o starim civilizacijama i teorije koje prelaze u vanzemaljska objašnjenja. Za potpun i jasan pregled linija koristimo vožnju avionom iznad Naska linija i približavamo se brojnim razjašnjenjima... Za ovaj let koristimo usluge agencije koja je IATA članica.
Cena uključuje: transport, let, uračunate sve takse

Cena: 105 EUR

 

7. KOLKA KANJON (LET KONDORA)

Ranojutarnji izlet do drugog najdubljeg kanjona na svetu. Nalazi se 160 km severozapadno od Arekipe i jedno je od najposećenijih mesta Perua. U jutarnjim časovima kod Cruz del Condor vidikovca obično nadleću najveličanstvenije i najveće ptice Južne Amerike – kondori ili kako ih na Kečua jeziku najzivaju “kunturi”. U obližnjim varošima učimo i uočavamo zanimljivosti iz tradicije naroda ove regije, Kabanasa i Koljagvi. Šetamo po predelima od kojih zastaje dah, po nepatvorenoj prirodi Anda… Posećujemo gradić Chivay (3500 m iznad nivoa mora) i gledamo divlje vikunje. Nakon peruanskog ručka, idemo na kupanje u termalnim izvorima na otvorenom u samom srcu moćne prirode Ande.

Cena uključuje: transport, lokalnog vodiča, ručak, ulaznicu za Nacionalni Park, ulaznicu za termalne izvore

Cena: 60 EUR

 

8. RUTA DE SILLAR

Siljar je beli vulkanski kamen od kojeg je sagrađen dobar de ozgrada u Arekipi a nedaleko od samog grada je mesto koje mnogi turistički vodiči opisuju kao “skromnu Petru” u Peruu. Fotogenično mesto izvajano pregalaštvom spretnih radnika koji su isklesali neverovatne kamene figure a usput su voljni i da vam demonstriraju kako to rade. Prilika za nezaboravne fotografije i beskrajno poziranje ispred hiljadu nijansi bele. Iako je ovo poludnevni izlet ako biste želeli da provedete više vremena u samoj Arekipi onda je bolje da ovo mesto posetite nekom drugom prilikom.
Cena uključuje: transport, lokalnog vodiča, ulaznicu za Ruta de Sillar

Cena: 25 EUR

 

9. PLUTAJUĆA OSTRVA UROS I TAQUILE

Nezaboravna plovidba najvišim plovnim jezerom na svetu – Titikakom. Kročićemo na plutajuća ostrva od totore i biti gosti Uru naroda koji još žive u svojoj tradiciji. Svet Indijanaca u kakav ste mogli da proniknete samo u knjigama! Meditativna priroda nas čeka na ostrvu Taquile (ostrvo na 4000 metara nadmorske visine) ali i brojna nova saznanja o zanatima lokalnih žitelja. Sledi nam i bogata trpeza usred jezera koje odiše posebnom energijom na kojem plove neobični čamci sa nasmejanom posadom u narodnim nošnjama.

Cena uključuje: transport – vožnju brodom, lokalnog vodiča, ručak

Cena: 25 EUR

 

10. SVETA DOLINA INKA

Na ovom celodnevnom izletu upoznajemo se sa drevnom civilizacijom Inka. U planu nam je da posetimo velika arheološka nalazišta. Pisak, Olantajtambo i Ćinćero su mesta gde ćemo razumeti svakodnevni život Inka i njihovih podanika. Slušaćemo priče našeg lokalnog vodiča o bogovima koje su obožavali, kako su čuvali hranu, čime su transportovali robu, kako su se sporazumevali itd. Civilizacija je svoj zenit proživljavala tokom XV veka da bi sredinom XVI veka bila pokorena od strane španskih konkistadora.  Pisak se nalazi na reci Urubambi, koja se na Kečua i Ajmara jeziku zove Vilkanota, a danas na lokalitetu možemo videti terase koje su Inke koristili za uzgajanje različitih kultura na velikim nadmorskim visinama. Olantajtambo je stara prestonica koju je osnovao vladar Pačakute, i u njoj sagradio kuće i ceremonijalni centar. U Ćinćeru živi većina stanovništva koji su potomci starih naroda Kečua, a tu ćemo imati prilike da se upoznamo sa detaljima njihovog života i privređivanja. Na ovom izletu ćemo pored arheoloških lokacija stići i da se upoznamo (u zavisnosti od vremena) i sa konkretnim zanatima te ćemo naučiti kako se npr. boje tkanine ili kako se prepoznaje pravo srebro. Takođe, posetićemo i seosku pijacu gde pored suvenira možemo da se slikamo sa pitomim lamama. U toku ovog dana imaćemo uključen ručak u najpoznatijem restoranu ove doline. Tu nas čeka neograničeni meni raznovrsne peruanske hrane a o toj raznovrsnosti najbolje govori činjenica da andske kulture poznaju samo preko 3800 vrsta krompira i preko 300 vrsta najrazličitijih kukuruza – kuhinja za svačiji ukus.
Cena uključuje: transport, lokalnog vodiča, ručak

Cena: 30 EUR + 70 PEN (oko 18 EUR)

*pomenutih 70 PEN je potrebno imati kod sebe prilikom polaska na ovaj izlet zbog ulaznica za arheološke lokalitete


11. ZIP LINE IZNAD URUBAMBE

Za ljubitelje adrenalinskih užitaka (a i za one koji će to tek da postanu). Letite poput kondora niz četiri trake iznad magične doline Urubambe. Ne propustite da pobedite strah od visine na najlepši način. Spust koji ćete pamtiti i prepričavati! Prilika da iz ptičije perspective osmotrite i uživate u pogledu na zelene Ande. Priroda oko nas u svom najlepšem ruhu. Avantura koja će dodatno obeležiti vaše putovanje kroz Peru.  
Cena uključuje: transport, instruktore

Cena: 30 EUR


12. RAINBOW MOUNTIN

Najkoloritniji dan naše ekspedicije čeka nas na čak 5000m nadmorske visine. Vinicunca odnosno planina sedam boja na Kečua jeziku je novootkriveni fenomen koji svakog putnika ostavlja oduševljenog. Suvi vremenski period marta od novembra je idealan za penjanje i posmatranje svih boja ove planine. Najživopisniji detalj našeg puta čeka nas nakon ranojutarnjeg polaska iz Kuska, bivše prestonice Inka. Da bismo došli do vrha Vinicunce potrebno je da se laganim tempom, žvaćući lišće koke koje pomaže protiv visinke nelagode, popnemo savladavajući nekoliko stotina metara u zavisnosti od baze na kojoj budemo stacionirani. Za one koji se umore postoji opcija iznajmljivanja konjića koji će vas lagano prevesti preko magične planine nestavrnih boja i nijasni Vinicunce.
Cena uključuje: transport, lokalnog vodiča, ulaznice za Rainbow Mountin, obrok

Cena: 30 EUR

 

 

 

NAPOMENE:

 • Opisi i cene fakultativnih izleta su informativnog karaktera i podložni su promenama.
 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja.
 • Termini i cene fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmene, promene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se pre uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.

 

 

 

 

 

PERU

1. OPŠTI PODACI

Republika Peru se nalazi na zapadu Južne Amerike i graniči se sa Ekvadorom, Kolumbijom, Brazilom, Bolivijom, Čileom dok se na zapadu nalazi Tihi okean. Teritorija Perua je kolevka jedne od najstarijih civilizacija na svetu, Norte Chico, ali i jedne od najpoznatijih i najnaprednijih civilizacija sveta, carstva Inka. Španska imperija je pokorila ovu oblast tokom 16. veka i osnovala Vicekraljevstvo sa glavnim gradom Limom. Nakon sticanja nezavisnosti, 1821. godine Peru je prolazio kroz razdoblja političkih nemira i kriza. teritorija Perua koja zauzima površinu od nešto vise od 1.285.000 km2 podeljena je na 25 regiona. Zvaničan jezik u Peruu je španski ali su u upotrebi i kečua i ajmara jezici. 

Površina zemlje: 1.285.000 km2

Broj stanovnika: 27.925.628 

Glavni grad: Lima ( 9,2 miliona stanovnika)

Nacionalnost: 45% su Indijanci, 37% Mestici (mešoviti belci i Indijanci), 15% Evropljani, 3% Kinezi, Crnci i ostali

Zvanični jezik: Španski

2. VIZE

Za državljane Srbije, Hrvatske i Crne Gore nije potrebna viza za ulazak u zemlju. Za državljane Bosne i Hercegovine potrebna je viza za ulazak u zemlju.

3. VAKCINE I ZDRAVSTVENA SITUACIJA

Preporučuje se konzumiranje flaširane vode. Ne postoji bojazan od epidemija i zaraznih bolesti. Pre putovanja preporučuje sa savetovanje sa Institutom za Javno zdravlje.

4. VREMENSKA ZONA

Peru se nalazi u UTC -6 vremenskoj zoni.

5. KLIMA

Klima Perua ima dve glavne sezone: vlažnu i suvu. Temperatura je uglavnom pod uticajem visine: što se više penjete postaje sve hladnije. Na teritoriji Perua se mogu izdvojiti 3 potpuno različita klimatksa regiona: obalska, planinska i šumska klimatska zona.

6. HRANA

Kuhinja Perua se smatra za jednu od najboljih, ne samo u Južnoj Americi nego u celom svetu. Temelji se na neobičnom bogatstvu namirnica te je stoga neverovatno ukusna, vrlo originalna i raznolika. Uz krumpir (papa) i kukuruz (choclo), među osnovnim namirnicama je i brojno povrće, slatki krumpir (camote) i koren yucce ili manioke te voće među kojima su različite banane, pa i one za kuhanje, omiljeni avokado, papaja. U kuhinji se koristi i mnogo vrsta morskih i slatkovodnih riba i plodova te različito meso, piletina, junetina i svinjetina, kao i meso koza, zamoraca, lama, alpake i različite divljači. Tipična peruanska jela su: Adobo de cerdo - svinjetina u gustom sosu sa pirinčem, Aji de galina - jelo od komadića piletine u sosu od mleka, luka, čilija, belog luka, oraha i sira, Arroz con maricos - pirinač sa morskim plodovima, choclo - kuvani kukuruz koji se služi najčešće sa sirom, ceviche - sveža riba i morski plodovi u marinadi od limuna, luka i paradajza, Lomo saltado - komadi mesa marinirani u sosu od soje, čilija, belog luka, crvenog luka, paradajza pečeni na roštilju sa krampirom.

Među najomiljenijim tradicionalnim napitcima je piće od kukuruza chica de jora i chica morada, ukusan, sladak i osvežavajući bezalkoholni napitak od grimiznog kukuruza s cimetom koji podseća na kuhano vino, a pije se rashlađen. Peruanci se mogu pohvaliti i svojom kolom, žutom limunadom koja ima ukus žvakaće gume, Inca cola koja je najprodavaniji napitak. U Peruu je vrlo omiljeno i pivo, cerveza, a među najprodavanijima su sorte Cusquena, Cristal, Arequipena pilsen i nacionalni koktel Pisco sour. Pisco sour je mešavina rakije od grožđa, pisca, soka limete, šećera i belanceta.. U Peruu se, posebno na visinama pije čuveni čaj od koke.

7. BEZBEDNOST

Bezbednost u Peruu je dobra sa izuzetkom određenih zona, posebno graničnih zona sa Kolumbijom i Ekvadorom. kada je reč o glavnom gradu Limi, treba se kretati samo u turističkim zonama centra grada i kvatrovima Miraflores i Barankco. Ostale delove grada treba izbegavati, posebno noću. Turistička mesta poput Cuzca i Aquas Calientesa su bezbedna sa napomenom da se i ovde vodi računa o ličnim stvarima, novac i vredne stvari se ostavljaju u hostelima.

8. ODEĆA

Slojevita. Za Limu je potrebna letnja odeća zvog visokih temperatura, dok je za boravak u regiji Cuzca koji se nalazi na 3400m nadmorske visine potrebna slojevita odeća tokom dana i tolija odeća u večernjim satima. Udobna obuća za pešačenje je neophodna.

9. NOVAC

Lokalna valuta je Nuevo Sol ili samo Sol, 1e - 3,5sol, 1$ - 3,3 sol.

10. STRUJA

Nije potrebno koristiti adaptere za Peru.