Peru

Peru

Putovanje u Peru - april 2020 - Magični svet Perua na dlanu: uspon na Maču Pikču, plutajuća ostrva, kondori iznad Kolka kanjona, alpake na planini duginih boja (Rainbow mountain)

20 dana - avion, takse, smeštaj, transferi, predstavnik agencije - od 1790eur

Polazak: 16.04.2020.

Naše proputovanje kroz magični Peru obuhvata ostvarenje sna svih naših putnika: detaljno uživanje u obalno-pustinjskoj regiji zemlji (costa) i planinskim krajolicima (sierra) te dolazak u predvorje Amazona (okolina Maču Pikčua). Avanturu započinjemo iz glavnog grada Perua. Lima, nekada poznata kao Ciudad de los Reyes, je vekovima bila administrativni i obrazovni centar Južne Amerike u sklopu španske uprave odnosno Vicekraljevstva. Tragove te uprave danas opažamo kroz raskošnu arhitekturu trgova, zgrada i ulica. U Limi će vas oduševiti  kolonijalne građevine (Nadbiskupova palata, smena straže ispred Predsedničke kuće, neobične katakombe manastira Sv. Franciska itd.) ali i moderni parkovi poput Parka Ljubavi na liticama Pacifika. Danas je Lima dom za čak trećinu stanovnika zemlje. Predstavlja jedan od centara trgovine čitavog kontinenta i privlači mnogo drugih nacija i rasa te je stoga pravi melting pot ovog dela sveta.

Avanturu nastavljamo Panameričkim putem, najdužim sistemom puteva koji spaja pacifičku obalu od Aljaske do Ušuaje (Argenitina). Prva naredna stanica je vinska regija Piska i lučko naselje Parakas odakle se ukrcavamo na plovidbu okeanom. Posećujemo prirodna staništa Humboltovih pingvina, pelikana i morskih lavova na "Galapagosu Perua". Zadivljujući okeanski pejzaž zamenjujemo nepreglednim peščanim dinama u jedinoj prirodnoj pustinjskoj oazi Južne Amerike - Huakaćini. Očekuje nas luda vožnja terencima, spustovi sandboardom i još mnogo toga. Uživamo u nadrealnim i monumentalnim prizorima koje je priroda stvorila na ovom tlu.

Pored uređivanja od strane prirode, postoje i detalji koje je čovek ispred naprednih peruanskih civilazacija uspeo da ostavi u nasleđe ovoj zemlji. Misteriozne Naska linije su otkrivene tek dvadesetih godina prošlog veka i od tada naučnici ne mogu da ustanove niti njihovu svrhu niti način na koje su iscrtane. Kilometri ovih geoglifa jasno se razaznuju na površinu koja nas pre podseća na Mesečevu. Slušamo razne teorije, ovozemaljske i vanzemaljske, o njihovom nastanku i saznajemo odgvore na razna pitanja koja nam ova regija postavlja. Najbolji način da se ove linije sageldaju je let avionom iznad njih koji nam otkriva šta su to vekovima pre nas radile drevne civilizacije.

Nastavak putovanja zateći će nas u belom gradu (Ciudad Blanca) - Arekipi. Rodno mesto najpoznatijih pesnika i književnika Perua poput Marijana Melgara i Marija Vargasa Ljose je zbog svoje skladne arhitekture jedno od omiljenih mesta na mapi svih svetskih putnika. Pravo mesto za kratki predah budući da Arekipa važi za gurmanski raj zemlje. Uz to, dodajemo, možete ručati ili popiti kafu na nekom od rooftopova gde će vas posmatrati tri veličanstvena vulkana koja okružuju grad: Misti, Pikču Pikču i Ćaćani. Jedan od najživopisnijih trekinga na svetu možete imati nedaleko od ovog grada - odlazak u Kolka Kanjon. Pored toga što je drugi najdublji kanjoin sveta, to je i mesto gde ćete moći da vidite kondore, kupate se u prirodom isklesanim termalnim izvorima, uživate u mirisu bujne vegetacije koja vas tamo čeka...

Avantura će iz Arekipe polako da pređe u Ande i u mestu Puno se susrećemo sa plavetnilom neba i jezera. Nadmorska visina od 3800 metara čini da oblaci uranjaju u vodu. Prema predanju, Koča Mama (majka voda) je tu sakrila sunčev disk boga Intija te sve indijanske kulture na poseban način poštuju ovo moćno plavo prostranstvo. Dan korisitimo za plovidbu Titikakom, najvišim plovnim jezerom sveta. Posećujemo zajednicu Uru naroda na plutajućim ostrvima od totora trske. Nestvarno deluje kada gledamo kako ovi narodi žive tradicionalnim načinom usred velikog jezera. Posmatramo kako plove čuvenim balsa čamcima, kako kuvaju i spavaju u malim šatorima od trske i koliko su spretni u ribolovu i izradi neobičnih suvenira. Otisnućemo se i dalje, ka ostrvuTakile i osetiti život u nepatvorenoj prirodi kakvom odiše ovo mesto.

Za poslednji deo putovanja sačuvali smo dragulj Anda i nekadašnju prestonicu Inka - Kusko! Šarmantni grad, izgrađen u obliku pume, sa brojnim ostacima Inka zidina koje čak ni konkistadori iz Španije nisu uspeli da zamene u potpunosti. Kitnjasti balkoni koji gledaju na kaldrmu ulica grada, šareni pripadnici raznih andskih plemena koja žvaću lišće koke na ulici, zvuci sikua (zamponje) koji se razležu u svakom kutku grada... Ovaj grad je zbog svog istorijskog položaja i početna tačka za dalja istraživanja Inka civilizacije. Jedan od bisera svakako je hedonistička rezidencija kralja Pačakuteka - Maču Pikču! Turisitčki klasik koji je otkriven zapadnom svetu tek 1911. leži u čvrstom zagrljaju reke Urubambe i otvara nam vrata nove geografske celine Perua - divlje Amazonije. Uspon na Maču Pikču jeste jedno nezaboravno iskustvo hodanja kroz gustu prašumu a enrgija kojom odiše sam lokalitet neuporediva je sa bilo kojim drugim mestom na planeti.

Zahvaljujući svom bogatom kulturnom nasleđu, regija oko Kuska ne prestaje da nas iznenađuje. Sveta dolina Inka je doživljaj uskakanja u svakodnevicu Inka carstva i svih plemena koja su oni uspeli da okupe. Upoznajemo se sa njihovim dosegnućima, životom koji us vodili, bogatom trpezom zahvaljujući svojim agrokulturnim laboratorijama itd. Pisak, Olantajtambo ili Ćinćero su samo neka od mesta koja će vam dočarati, poput vremeplova, davna vremena i neke sasvim drugačije običaje. Saznajemo kuda su trčali Inka glasnici, kako su vešti neimari pomerali gromade kamenja, kako su lame koristili kao transportna sredstva, čime su ih šamani se lečili, kako su slavili i radovali se Suncu i majci zemlji Pačamami. Dani koji nam prolaze kao na filmu...

Za kraj putovanja ostavili smo i najveći izazov - penajnje na Vinicunca planinu (Planina sedam boja ili Rainbow mountain). Hrlimo u susret krdima alpaka na preko 5000 metara nadmorske visine. Specifična mineralizacija tla načinila je ovaj pejzaž raznobojnim a snežni vrhovi su ga uramili tako da čine vaše fotografije odavde spektakularnim. Pored toga, ova planina je i dom za 23 autohtone zajednice koje su zahvaljujući dolasku putnika na ovu atrakciju uspele da prežive i zbog toga vam se obraćaju i raduju sa iskrenom gostoljubivošću. Uzbudljivo putovanje ovde dobija svoju krunu i nama prostajemo samo da prelistamo dane pune utisaka i pričamo o avantura koje su iza nas...

PRIJAVLJIVANJE U PROSTORIJAMA JUNGLE TRAVEL-A:

GOSPODAR JEVREMOVA 49, BEOGRAD, 011/2400213 i 011/2182204,

email: jungletravel@gmail.com

 

JUNGLE TRAVEL OGRANAK NOVI SAD,

ĆIRPANOVA 4, 021/3016689,                                   

email: jungletravelns@gmail.com

Plan i program puta:

1. dan (16.04.2020): Okupljanje grupe u Beogradu i transfer do Budimpešte. Let za Amsterdam (KL1972) u 06:30. Dolazak u Amsterdam u 08:40 i presedanje na let za Limu u 12:35 (KL743). Dolazak u Limu u 18:05. Transfer do smeštaja u deo Lime koji je bezbedan, opušten, blizu okeana i surf plaža, diskoteka i dobrog provoda. Zagrevanje za veliku avanturu kroz Peru. Noćenje.

2. dan (17.04.2020): Fakultativni izlet obilaska istorijskog centra Lime, katedrale, Trga oružja (Plaza de Armas), Narodnog muzeja, Palate pravde, Trga San Martin. U blizini se nalaze i čuvene katakombe manastira Svetog Franciska. Istraživanje Miramara, dela Lime koji se nalazi uz obalu Pacifika, parka Kenedi, parka i trga Ljubavi (Plaza y parque del Amor) i prelepog Baranka. Noćenje.

3. dan (18.04.2020): Slobodno prepodne do polaska za Pisko (Pisco). Dolazak u Pisko, čuvenu vinsku regiju i grad čiji je deo Parakas, lučko naselje na obali Pacifika koje je polazna stanica za ukrcavanje na brodove za Baljestas ostrva. Noćenje.

4. dan (19.04.2020): Fakultativni izlet na Baljestas ostva (Ballestas ostrva), koja nazivaju peruanskim Galapagosom, i nenaseljena su, a stanište su morskim lavovima, pelikanima i pingvinima. Jedinstven doživljaj boravka u prirodnoj sredini ovih životinja. Nakon vožnje brodom i obilaska rezervata povratak u Parakas a potom nastavak dana upotpunjujemo odlaskom na pustinjsku avanturu u Huakaćinu (Huacachina). Sledi vožnja pustinjskim džipovima, slikanje na nepreglednim peščanim dinama i u jedinoj prirodnoj pustinjskoj oazi Južne Amerike uz priliku da se oprobamo u sandboardingu. Po završetku izleta transfer do Piska. Noćenje.

5. dan (20.04.2020): Jutarnji polazak za Nasku (Nasca). Transfer do smeštaja. Fakultativni izlet odnosno odlazak na toranj i razgledanje Naska linija – za čiji nastanak se vezuju različite teorije i misterije. Na prostoru od 350 kvadratnih kilometara prostiru se različite linije koje formiraju oblike ptica, različitih životinja i ljudskih oblika. Ovi stari pustinjski crteži stari su preko 1500 godina. Mogućnost fakultativnog izleta na let iznad pustinje i posmatranje misterioznih geoglifa. Noćenje.

6. dan (21.04.2020): Polazak iz Naske za Arekipu. Celodnevna vožnja Panameričkim putem (Panamericana) – najdužim sistemom puteva na svetu koji povezuju pacifičku obalu Severne i Južne Amerike. Upoznajemo interesantne priče ove regije tokom putovanja. Dolazak u Arekipu (Arequipa). Saznaćete zašto Arekipu nazivaju belim gradom i zašto važi za jedan od najlepših kolonijalnih gradova na svetu koji je usput okruženim moćnim vulkanima. Noćenje.

7. dan (22.04.2020): Vreme za upoznavanje i uživanje u gradu. Fakultativni izlet kroz Arekipu: penajnje na Janauara (Yanahuara) vidikovac, poseta Katedrali, glavnom trgu i velelepnom manastiru Santa Kataline, prilika da vidimo “čuvenu andsku mumiju”, probamo ukusni chupe de camarones ili originalni rocoto relleno… Noćenje.

8. dan (23.04.2020): Fakultativni izlet do Kolka kanjona (Colca Canyon), gde ćemo imati prilike da se družimo sa lamama i alpakama, posećujemo gradić Ćivaj (Chivey) i razna druga autentična mesta. Penjemo se na vidikovac i posmatramo zadivljujući kanjon koji je drugi najdublji kanjon sveta, a ukoliko budemo imali sreće videćemo kondore u njihovom prirodnom staništu. Šetnja u raskošnoj prirodi i okrepljujućem vazduhu. Kondori na Andima imaju najveći raspon krila na svetu i mogu ići i preko 3 metra. Nakon toga posetićemo termalne izvore i uživati, a usput ćemo videti i mnogobrojna terasasta polja iz vremena Inka. Povratak u Arekipu. Noćenje.

9. dan (24.04.2020): Prilika za fakultativni izlet do Ruta de Sillar: fascinantno isklesanih figura od belog kamena ili slobodno vreme do polaska za Puno, grad na obali najvišeg plovnog jezera na svetu – Titikake i nadomak granice sa Bolivijom. Transfer do smeštaja. Noćenje.

10. dan (25.04.2020): Fakultativni izlet na plutajuća ostrva, izgrađena od totora trske, koja nastanjuje narod Uros i ostrvo Takile (Taquile) gde ćemo videti kako ovi narodi žive na visini od preko 4000 metara. Dan provodimo sa zajednicama ljudi koji žive jednim nesvakidašnjim i tradicionalnim načinom. Nakon završetka izleta još malo vremena za šoping suvenira i polazak na transfer za Kusko. Noćna vožnja autobusom.

11. dan (26.04.2020): Dolazak u Kusko (Cusco) - nekadašnja prestonica Inka, danas dragulj Anda koji čuva kitnjaste balkone španske arhitekture i opasan je skladno povezanim Inka blokovima. Fakultativni izlet obilaska gradaPlaza del Armas, Trg San Franciska, lokalna pijaca, katedrala Svetog Dominga, beomska četvrt San Blas... Povratak u smeštaj. Noćenje.

12. dan (27.04.2020): Sveta dolina Inka: fakultativni izlet. Drevni gradovi u dolini Inka koji se nalaze uz reku Urubambu: Pisak, Olantajtambo i Ćinćero, interesantni i po nekim aspektima interesantniji gradovi Inka od samog Maču Pikčua. Upoznajemo se sa tradicijom i nasleđem iz vremena Inka: agrikulturne laboratorije, graditeljski poduhvati, zanati tkanja i izrade srebre itd. Upoznajemo veliki broj turista iz svih delova sveta. Pijemo jake biljne čajeve koji treba da nam daju snagu da izdržimo veliku visinu. Idemo dalje u nebesa...Povratak u Kusko. Noćenje.

13 dan (28.04.2020): Dvodnevni fakultativni izlet na Maču Pikču (Machu Picchu). Transfer iz Kuska do Olantajtamba i ukrcavanje na čuveni voz za Akvas Kalientes, bajkovito mesto okruženo Andima koje predstavlja predvorje amazonske regije. Transfer do smeštaja. Noćenje.

14. dan (29.04.2020): Nastavak fakultativnog izleta za Maču Pikču. Ulazak na istorijsko nalazište i grad koji je bio važan Inka. Ljudi iz visokog društva Inka su dolazili ovde na odmor! Osećaj je neverovatan. Istražujemo misteriozni grad Inka, obilazimo tvrđave i ostatke, slušamo priču o velikom carstvu Inka. Popodne ukrcavanje na voz i povratak za Olantajtambo a potom za Kusko. Transfer do smeštaja. Noćenje.

15. dan (30.04.2020): Slobodan dan ili mogućnost fakultativnog izleta zip line iznad doline Urubambe. Popodne imamo slobodnog vremena za kupovinu džempera od lamine vune, čudotvornih lekovitih proizvoda, uspomena sa motivima Inka... Ušuškavanja u misli o ovim drevnim i čudnovatim civilizacijama! Noćenje.

16. dan (01.05.2020): Fakultativni izlet za Vinicunca planinu – ili kako je nazivaju – Rainbow Mountain. Celodnevni treking na visini od 5000 metara i divljenje prirodi koja nas okružuje – stada alpaka, snežni vrhovi i raznovrsne boje koje se prelivaju u zavisnosti od mineralizacije tla. Povratak u Kusko. Noćenje.

17. dan (02.05.2020): Slobodno vreme za uživanje u najšarmantnijem gradu Latinske Amerike. Prilika za obilazak dodatnih arheoloških lokaliteta, degustiranje andske kuhinje ili šetnju kroz vesele ulice nekadašnjeg centra Inka carstva. Noćenje.

18. dan (03.05.2020): Transfer do aerodroma i let za Limu. Transfer do smeštaja. Noćenje.

19. dan (04.05.2020): Slobodno vreme do polaska za aerodrom, opraštanje od predivnog Perua i prelistavanje avantura koje su za nama. Transfer do aerodroma. Let za Amsterdam u 19:55 (KL744).

20. dan (05.05.2020): Dolazak u Amsterdam u 15:20 i presedanje na let za Budimpeštu u 20:55 (KL1981). Dolazak u Budimpeštu u 22:55 i transfer do Beograda. Kraj putovanja.

Polazak:  16.04.2020.

* U retkim slučajevima moguće je pomeranje datuma (dan-dva) u odnosu na planirane polaske od strane agencije ili avio kompanije. Nakon potvrđivanja grupe, potvrđuje se i datum polaska i povratka.

   

Termin:

16.04.2020-05.05.2020.

PROMO cena

1790 €

First minute cena

1890 €

Regularna cena

1990 €

*Promo cena važi za prvih 6 prijavljenih putnika za dati termin. Potom važi first minute cena za prijave najkasnije do 16.12.2019. Nakon toga važi regularna cena aranžmana.

 

Uslovi plaćanja: Sve uplate vrše se isključivo u dinarskoj protivvrednosti, prema prodajnom kursu Unicredit banke na dan uplate i to: prilikom prijavljivanja uplaćuje se 100 EUR, nakon formiranja grupe uplaćuje se još 600 EUR, a ostatak sume uplaćuje se najkasnije do 6 nedelja pred polazak. Mogućnost plaćanja preko računa i karticama Visa, Master, Maestro i Dina.


Prijavljivanje: Preporučujemo ranije prijave jer je broj mesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti skeniranu prvu stranu pasoša koji je validan za dato putovanje (ima rok važenja od minimum 6 meseci od datuma povratka sa datog putovanja, ima dovoljno slobodnih strana u trenutku putovanja), u suprotnom agencija ne snosi odgovornost. Prijava je validna jedino uz uplatu avansa.

 

Cena aranžmana obuhvata:

 • Avio kartu sa svim taksama na relaciji Budimpešta – Lima, u ekonomskoj klasi
 • Avio kartu sa svim taksama na relaciji Kusko – Lima, u ekonomskoj klasi
 • Avio kartu sa svim taksama na relaciji Lima – Budimpešta, u ekonomskoj klasi
 • Transfer na relaciji Beograd – Budimpešta – Beograd, kombi prevozom
 • Smeštaj u dvokrevetnim sobama na bazi 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni doručak) u hostelu/hotelu 2* (prema lokalnoj kategorizaciji) u Limi
 • Smeštaj u dvokrevetnim sobama na bazi 2 noćenja sa doručkom (kontinentalni doručak) u hostelu/hotelu 2* (prema lokalnoj kategorizaciji) u Pisku
 • Smeštaj u dvokrevetnim sobama na bazi 1 noćenja sa doručkom (kontinentalni doručak) u hostelu/hotelu 2* (prema lokalnoj kategorizaciji) u Naski
 • Smeštaj u dvokrevetnim sobama na bazi 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni doručak) u hostelu/hotelu 2* (prema lokalnoj kategorizaciji)  u Arekipi
 • Smeštaj u dvokrevetnim sobama na bazi 1 noćenja sa doručkom (kontinentalni doručak) u hostelu/hotelu 2* (prema lokalnoj kategorizaciji) u Punu
 • Smeštaj u dvokrevetnim sobama na bazi 7 noćenja sa doručkom (kontinentalni doručak) u hostelu/hotelu 2* (prema lokalnoj kategorizaciji) u Kusku
 • Sve transfere prema planu i programu putovanja
 • Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije na destinaciji

 

Cena aranžmana ne obuhvata:

 • Fakultativne izlete i ulaznice za komplekse i kulturno-istorijske spomenike
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (Uniqa, do 15.000 eur, standard, od 19 do 70 godina, za 20 dana – 1.926 RSD, cenovnik od 17.05.2019)
 • Individualne troškove nastale za vreme trajanja aranžmana

Napomene:

Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 266/2010.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu usled vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvideti, u vreme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mestima, i ne smeju ih napuštati na mestima koja nisu predviđena za pauze (granice, ček point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posledice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sedenja, mesto polaska, mesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obaveštava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana pre datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana pre datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cene low cost aranžmana podložne su promenama i po uplati avansa se proveravaju tarife i putniku se potvrđuje cena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promeni i isključivo zavise od avio kompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu. 
 • Za ovaj aranžman primenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa YUTA standardom.

Napomene u vezi sa smeštajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja smeštajnog objekta.
 • U nekim smeštajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smeštajni kapaciteti vrše smeštaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smeštaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smeštaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja, i za fakultativne izlete nije obezbeđena zaštita u pogledu garancija putovanja.
 • Termini i cene fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmene, promene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se pre uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mesec dana pre putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne poseduju nove biometrijske pasoše Republike Srbije dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlašćena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.

Cenovnik br. 1 važi od 17.05.2019.

Program br. 72, 17.05.2019. Peru

 

Hostel je smeštajni kapacitet namenjen pre svega mladim ljudima, kao i svima onima kojima komfor nije na prvom mestu. Sobe su dvokrevetne 1/2 sa etažnim kupatilima. Usluga u hostelima je na bazi noćenja sa doručkom (kontinentalni doručak). Ime hostela biće potvrđeni po formiranju grupe, a najkasnije 2 nedelje pred put.  

Hotel 2* je smeštajni objekat koji raspolaže dvokrevetnim sobama. Sve sobe su klimatizovane i poseduju TWC. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom (kontinentalni doručak). Ime hotela biće potvrđeni po formiranju grupe, a najkasnije 2 nedelje pred put.

 

Lima je glavni grad Perua. Nalazi se na zapadu Perua, na reci Rimak, između Pacifika i Anda. Stari deo grada je pod zaštitom UNESCO-a i bogat je kulturno istorijskim znamenitostima.

Pisko (Pisco) je grad koji se nalazi u vinskoj regiji Perua. U okviru njega nalazi se Parakas,lučko naselje, i polazište je za obilazak Balestas ostrva, bogatih florom i faunom.

Naska (Nazca) je mesto odakle se mogu videti čuvene Naska linije – crteži u pustinji stari preko 1500 godina, za koje se vezuju različite priče o njihovom nastanku, a nikada nije tačno razjašnjeno njihovo poreklo. U pitanju je mali grad okružen pustinjom.

Arekipa (Arequipa) je mesto u južnom delu Perua koji nazivaju „belim gradom“, a okružen je Andima. U njegovoj neposrednoj blizini nalaze se tri vulkana.

Puno je grad na obali Titikake, najvišeg plovnog jezera na svetu. Nalazi se u blizini granice sa Bolivijom.

Kusko (Cusco) je grad u Peruu koji se nalazi na Andima na nadmorskoj visini od 3400m. Grad je nekada bio prestonica carstva Inka, a danas predstavlja polaznu tačku za posetu izgubljenom gradu Inka Maču Pikčuu.

U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu Organizator putovanja ima garancije putovanja Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0013/2018 od 10.01.2018.god., polisa osiguranja broj 300060169 od 26.12.2017.godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi sad”.

 

 

PRIJAVLJIVANJE U PROSTORIJAMA JUNGLE TRAVEL-A:

GOSPODAR JEVREMOVA 49, BEOGRAD, 011/2400213 i 011/2182204,

email: jungletravel@gmail.com

 

JUNGLE TRAVEL OGRANAK NOVI SAD,

ĆIRPANOVA 4, 021/3016689,

email: jungletravelns@gmail.com

 

 • Lima City Tour - Južnu Ameriku najpre upoznajemo u Limi! Posle boravka u Parku Kenedi koji još nazivaju i Park mačaka otisnućemo se autobusom do istorijskog centra Lime. Tu se prvi put srećemo sa španskim kolonijalnim nasleđem i saznajemo zašto se gotovo svaki trg u Južnoj Americi zove Plaza del Armas. Ukoliko se ukaže prilika prisustvovaćemo smeni straže na trgu gde se uz svu pompu Peruanci podsećaju svoje borbe za nezavisnost u XIX veku. U blizini trga se nalaze I druge zanimljive građevine od kojih ćemo izdvojiti misteriozne katakombe Manastira Svetog Franaciska i Nadbiskupovu palatu. Nakon trga odlazimo u koloritni deo grada uz obalu koji se zove Baranko. Ukoliko želite možete uživati u svežoj morskoj hrani u restoranima sa najlepšim pogledom na pacifički okean u Limi. Tu vas čekaju brojni specijaliteti poput chicha morade i ceviche. Usput ćete se zasigurno slikati ispred mnogobrojnih grafita koji krase taj kraj. Otići ćete i do romantičnog Mosta uzdaha. Trajanje ture je oko 6 sati. Cena izleta uključuje: transfer prema predviđenom itineraru, lokalnog vodiča na engleskom jeziku, ulazanicu u katakombe.

Cena: 30 EUR

 

 • Ballestas Ostrva (‘’Galapagos Perua’’) - Ovo je poludnevni izlet na kojem ćemo imati prilike da se otisnemo na Pacifik. Najpre se ukrcavamo na naš brod kojim ćemo zaploviti u potrazi za neobičnim živim svetom od morskih lavova do Humboltovih pingvina. Svi oni nalaze se u svom prirodnom staništu a mi ćemo biti njihovi gosti. Primetićemo usput i neobične geoglife poput El Kandelabra (Candelabro). Pripremite svoje foto aparate i uživajte u raznovrsnom i živopisnom svetu. Cena izleta uključuje: transport do luke, vožnju brodom, ulaznicu u kompleks, lokalnog vodiča na engleskom jeziku.

Cena: 30 EUR

 

 • Huakaćina (Pustinjska oaza) - Ukoliko ste ikada želeli da posetite čudo prirode kao što su oaze u pustinji ovo je odlična prilika budući da je Huakaćina jedina oaza ovog tipa u Južnoj Americi. Istaživanje nepreglednih peščanih dina, vožnja buggy terencima, slikanje pored pejzaža koji koriste kompanije poput Apple-a za svoje video pozadine. Uz to imaćete priliku i da se oprobate u neobičnom sportu kakav je sandboarding. Možete se spustiti niz dine uz pomoć instruktora dok Sunce zalazi iznad Perua. Poludnevna ekspedicija koja će upotpuniti naš boravak u Pisko regiji. Cena izleta uključuje: transport do oaze, vožnja terencima, sandboarding.

Cena: 35 EUR

 

 • Let iznad Naska Linija - Jedna od najvećih misterija našeg svetu su Naska linije. Tragamo za odgovorima šta su one i zbog čega su napravljene. Kako su stare civilizacije uspele da naprave nešto čiji oblik nikada nisu mogli sagledati? Čudesne priče koje svedoče o starim civilizacijama i teorije koje prelaze u vanzemaljska objašnjenja. Za potpun i jasan pregled linija koristimo vožnju avionom iznad Naska linija i približavamo se brojnim razjašnjenjima... Cena izleta uključuje: transfer prema predviđenom itineraru, let iznad Naska Linija, sve avio takse.

Cena: 100 EUR

 

 • Kolka Kanjon (Let Kondora) - Ranojutarnji izlet do drugog najdubljeg kanjona na svetu. Nalazi se 160 km severozapadno od Arekipe i jedno je od najposećenijih mesta Perua. U jutarnjim časovima kod Krsta Kondora (Cruz del Condor) vidikovca obično nadleću najveličanstvenije i najveće ptice Južne Amerike – kondori ili kako ih na Kečua jeziku najzivaju “kunturi”. U obližnjim varošima učimo i uočavamo zanimljivosti iz tradicije naroda ove regije, Kabanasa i Koljagvi. Šetamo po predelima od kojih zastaje dah, po nepatvorenoj prirodi Anda… Posećujemo gradiće poput Ćiveja (Chivay) na 3500 m iznad nivoa mora i gledamo neobične životinje ovih predela. Nakon peruanskog ručka, idemo na kupanje u termalnim izvorima na otvorenom u samom srcu moćne prirode Ande. Cena izleta uključuje: transfere prema odgovarajućem itineraru, lokalnog vodiča na engleskom jeziku, ručak, ulaznicu za Nacionalni Park, ulaznicu za termalne izvore.

Cena: 60 EUR

 

 • Ruta de Sillar - Siljar je beli vulkanski kamen od kojeg je sagrađen dobar de ozgrada u Arekipi a nedaleko od samog grada je mesto koje mnogi turistički vodiči opisuju kao “skromnu Petru” u Peruu. Fotogenično mesto izvajano pregalaštvom spretnih radnika koji su isklesali neverovatne kamene figure a usput su voljni i da vam demonstriraju kako to rade. Prilika za nezaboravne fotografije i beskrajno poziranje ispred hiljadu nijansi bele. U pitanju je poludnevni izlet. Cena izleta uključuje: transfer prema odgovarajućem itineraru, lokalnog vodiča na engleskom jeziku, ulaznicu za Ruta de Sillar

Cena: 25 EUR

 

 • Plutajuća ostrva Uros i Taquile - Nezaboravna plovidba najvišim plovnim jezerom na svetu – Titikakom. Kročićemo na plutajuća ostrva od totore i biti gosti Uru naroda koji još žive u svojoj tradiciji. Svet Indijanaca u kakav ste mogli da proniknete samo u knjigama! Meditativna priroda nas čeka na ostrvu Taquile (ostrvo na 4000 metara nadmorske visine) ali i brojna nova saznanja o zanatima lokalnih žitelja. Na ostrvu ćemo imati interesantna treking tik ispod plavičastog svoda koji se u nepreglednoj daljini spaja sa samim jezerom. Sledi nam i bogata trpeza usred jezera koje odiše posebnom energijom na kojem plove neobični čamci sa nasmejanom posadom u narodnim nošnjama. Cena izleta uključuje: transfer – vožnju brodom, lokalnog vodiča na engleskom jeziku, ručak.

Cena: 30 EUR

 

 • Sveta dolina Inka - Na ovom celodnevnom izletu upoznajemo se sa drevnom civilizacijom Inka. U planu nam je da posetimo velika arheološka nalazišta. Pisak, Olantajtambo i Ćinćero su mesta gde ćemo razumeti svakodnevni život Inka i njihovih podanika. Slušaćemo priče našeg lokalnog vodiča o bogovima koje su obožavali, kako su čuvali hranu, čime su transportovali robu, kako su se sporazumevali itd. Civilizacija je svoj zenit proživljavala tokom XV veka da bi sredinom XVI veka bila pokorena od strane španskih konkistadora.  Pisak se nalazi na reci Urubambi, koja se na Kečua i Ajmara jeziku zove Vilkanota, a danas na lokalitetu možemo videti terase koje su Inke koristili za uzgajanje različitih kultura na velikim nadmorskim visinama. Olantajtambo je stara prestonica koju je osnovao vladar Pačakute, i u njoj sagradio kuće i ceremonijalni centar. U Ćinćeru živi većina stanovništva koji su potomci starih naroda Kečua, a tu ćemo imati prilike da se upoznamo sa detaljima njihovog života i privređivanja. Na ovom izletu ćemo pored arheoloških lokacija stići i da se upoznamo (u zavisnosti od vremena) i sa konkretnim zanatima te ćemo naučiti kako se npr. boje tkanine ili kako se prepoznaje pravo srebro. Takođe, posetićemo i seosku pijacu gde pored suvenira možemo da se slikamo sa pitomim lamama. U toku ovog dana imaćemo uključen ručak u najpoznatijem restoranu ove doline. Tu nas čeka neograničeni meni raznovrsne peruanske hrane a o toj raznovrsnosti najbolje govori činjenica da andske kulture poznaju samo preko 3800 vrsta krompira i preko 300 vrsta najrazličitijih kukuruza – kuhinja za svačiji ukus. Cena izleta uključuje: transfer prema predviđenom itineraru, lokalnog vodiča na engleskom jeziku, ručak.

  Cena : 30 EUR + 70 PEN

 

 • Zip Line iznad Urubambe - Za ljubitelje adrenalinskih užitaka (a i za one koji će to tek da postanu). Letite poput kondora niz četiri trake iznad magične doline Urubambe. Ne propustite da pobedite strah od visine na najlepši način. Spust koji ćete pamtiti i prepričavati! Prilika da iz ptičije perspektive osmotrite i uživate u pogledu na zelene Ande. Priroda oko nas u svom najlepšem ruhu. Avantura koja će dodatno obeležiti vaše putovanje kroz magični Peru. Cena izleta uključuje: transfer prema odgovarajućem itineraru, instruktore.

Cena: 30 EUR

 • Rainbow Mountain - Najkoloritniji dan naše ekspedicije čeka nas na čak 5000m nadmorske visine. Vinicunca odnosno planina sedam boja na Kečua jeziku je novootkriveni fenomen koji svakog putnika ostavlja oduševljenog. Pejzaš upotpunjen krdima alpaka i snežnim vrhovima je idealan za uživanje u penjanju i posmatranje svih boja ove planine. Najživopisniji detalj našeg puta čeka nas nakon ranojutarnjeg polaska iz Kuska, bivše prestonice Inka. Da bismo došli do vrha Vinicunce potrebno je da se laganim tempom, žvaćući lišće koke koje pomaže protiv visinke nelagode, popnemo savladavajući nekoliko stotina metara u zavisnosti od baze na kojoj budemo stacionirani. Za one koji se umore postoji opcija iznajmljivanja konjića koji će vas lagano prevesti preko magične planine nestavrnih boja i nijasni Vinicunce. Cena izleta uključuje: transfer prema odgovarajućem itineraru, lokalnog vodiča na engleskom jeziku, ulaznice za Rainbow Mountain, obrok.

Cena: 30 EUR

 • Maču Pikču - Najpoznatiji grad Inka, u dolini reke Urubambe, nedaleko od Svete doline, bio je nepoznat španskim konvistadorima i zapadnoj civilizaciji do 1911. godine. Nalazi se na UNESCO-voj listi Svetske baštine od 1983. godine. Skrivena prestonica Inka sagrađena je oko 1450. godine, a napuštena 100 godina kasnije, sa dolaskom španskih konkvistadora. Na samom lokalitetu nalaze se delovi u kojima su živeli, hramovi posvećeni bogu sunca, različite skuplture, astronomski satovi i čak i grobnice kao i staze kojima su ćaskiji (glasnici) prelazili planinske vence. Cena izleta uključuje: povratni transfer na relaciji Kusko – Olantajtambo i vozom na relaciji
  Olantajtambo – Akvas Kalientes, noćenje u Akvas Kalientesu u hostelu/hotelu 2* u dvokrevetnim sobama. 
   
  Cena: 170 EUR + osnovna ulaznica za lokalitet: 152 PEN.

 

PRIJAVE U PROSTORIJAMA JUNGLE TRAVEL-A

GOSPODAR JEVREMOVA 49 , BEOGRAD

011/2400213, 011/4076257, fax: 011/4076257

e-mail adresa: jungletravel@gmail.com

 

JUNGLE TRAVEL OGRANAK NOVI SAD,

ĆIRPANOVA 4, 021/3016689,                                   

email: jungletravelns@gmail.com

PERU

1. OPŠTI PODACI

Republika Peru se nalazi na zapadu Južne Amerike i graniči se sa Ekvadorom, Kolumbijom, Brazilom, Bolivijom, Čileom dok se na zapadu nalazi Tihi okean. Teritorija Perua je kolevka jedne od najstarijih civilizacija na svetu, Norte Chico, ali i jedne od najpoznatijih i najnaprednijih civilizacija sveta, carstva Inka. Španska imperija je pokorila ovu oblast tokom 16. veka i osnovala Vicekraljevstvo sa glavnim gradom Limom. Nakon sticanja nezavisnosti, 1821. godine Peru je prolazio kroz razdoblja političkih nemira i kriza. teritorija Perua koja zauzima površinu od nešto vise od 1.285.000 km2 podeljena je na 25 regiona. Zvaničan jezik u Peruu je španski ali su u upotrebi i kečua i ajmara jezici. 

Površina zemlje: 1.285.000 km2

Broj stanovnika: 27.925.628 

Glavni grad: Lima ( 9,2 miliona stanovnika)

Nacionalnost: 45% su Indijanci, 37% Mestici (mešoviti belci i Indijanci), 15% Evropljani, 3% Kinezi, Crnci i ostali

Zvanični jezik: Španski

2. VIZE

Za državljane Srbije, Hrvatske i Crne Gore nije potrebna viza za ulazak u zemlju. Za državljane Bosne i Hercegovine potrebna je viza za ulazak u zemlju.

3. VAKCINE I ZDRAVSTVENA SITUACIJA

Preporučuje se konzumiranje flaširane vode. Ne postoji bojazan od epidemija i zaraznih bolesti.

4. VREMENSKA ZONA

Peru se nalazi u UTC -6 vremenskoj zoni.

5. KLIMA

Klima Perua ima dve glavne sezone: vlažnu i suvu. Temperatura je uglavnom pod uticajem visine: što se više penjete postaje sve hladnije. Na teritoriji Perua se mogu izdvojiti 3 potpuno različita klimatksa regiona: obalska (pustinjski deo uz Pacifika), planinska (Andi) i tropska klimatska zona (Amazon).

6. HRANA

Kuhinja Perua se smatra za jednu od najboljih, ne samo u Južnoj Americi nego u celom svetu. Temelji se na neobičnom bogatstvu namirnica te je stoga neverovatno ukusna, vrlo originalna i raznolika. Uz krumpir (papa) i kukuruz (choclo), među osnovnim namirnicama je i brojno povrće, slatki krumpir (camote) i koren yucce ili manioke te voće među kojima su različite banane, pa i one za kuhanje, omiljeni avokado, papaja. U kuhinji se koristi i mnogo vrsta morskih i slatkovodnih riba i plodova te različito meso, piletina, junetina i svinjetina, kao i meso koza, zamoraca, lama, alpake i različite divljači. Tipična peruanska jela su: Adobo de cerdo - svinjetina u gustom sosu sa pirinčem, Aji de galina - jelo od komadića piletine u sosu od mleka, luka, čilija, belog luka, oraha i sira, Arroz con maricos - pirinač sa morskim plodovima, choclo - kuvani kukuruz koji se služi najčešće sa sirom, ceviche - sveža riba i morski plodovi u marinadi od limuna, luka i paradajza, Lomo saltado - komadi mesa marinirani u sosu od soje, čilija, belog luka, crvenog luka, paradajza pečeni na roštilju sa krampirom.

Među najomiljenijim tradicionalnim napitcima je piće od kukuruza chica de jora (poput piva) i chica morada, ukusan, sladak i osvežavajući bezalkoholni napitak od grimiznog kukuruza s cimetom koji podseća na kuhano vino, a pije se rashlađen. Peruanci se mogu pohvaliti i svojom kolom, žutom limunadom koja ima ukus žvakaće gume, Inca cola koja je najprodavaniji napitak. U Peruu je vrlo omiljeno i pivo, cerveza, a među najprodavanijima su sorte Cusquena, Cristal, Arequipena pilsen i nacionalni koktel Pisco sour. Pisco sour je mešavina rakije od grožđa, pisca, soka limete, šećera i belanceta. U Peruu se, posebno na visinama pije čuveni čaj od koke.

7. BEZBEDNOST

Bezbednost u Peruu je dobra sa izuzetkom određenih zona, posebno graničnih zona sa Kolumbijom i Ekvadorom. Kada je reč o glavnom gradu Limi, treba se kretati samo u turističkim zonama centra grada i kvatrovima Miraflores i Baranko. Ostale delove grada treba izbegavati, posebno noću. Turistička mesta poput Arekipe, Kuska i Akvas Kalientesa su bezbedna sa napomenom da se i ovde vodi računa o ličnim stvarima, novac i vredne stvari se ostavljaju u hostelima.

8. ODEĆA

Slojevito odevanje je neophodno za ovo putovanje. Za Limu je potrebna letnja odeća zvog visokih temperatura, dok je za boravak u regiji Kuska koji se nalazi na 3400m nadmorske visine potrebna slojevita odeća tokom dana i toplija odeća u večernjim satima. Udobna obuća za pešačenje je neophodna.

9. NOVAC

Lokalna valuta je Nuevo Sol ili samo Sol, 1e - 3,6sol, 1$ - 3,2 sol.

10. STRUJA

Nije potrebno koristiti adaptere za Peru.

 

 

PRIJAVLJIVANJE U PROSTORIJAMA JUNGLE TRAVEL-A:

BEOGRAD - GOSPODAR JEVREMOVA 49, BEOGRAD, 011/2400213 i 011/4076257,

email: jungletravel@gmail.com

 

JUNGLE TRAVEL OGRANAK NOVI SAD,

ĆIRPANOVA 4, 021/3016689,                                   

email: jungletravelns@gmail.com