SAD Zlatna groznica

SAD Zlatna groznica

Putovanje u Sjedinjene Američke Države: Nevada, Arizona, Juta

10 dana - avion, takse, smeštaj, transferi, ulaznice za Nacionalne parkove - PROMO CENA 2190 eur (ograničen broj mesta)

polazak: 09.04.2019.

Nova ekspedicija Jungle plemena u magične divljine Severne Amerike...

Odjek čuvenih „zlatnih gorznica“ privlačio je decenijama mnoge avanturiste i istraživače. Zov opijajućeg prostranstva Severne Amerike ostao je i do danas. Jungle pleme je prihvatilo izazov i odvešće vas u jedinstvenu ekspediciju! Autentični predeli nacionalnih parkova postaviće nas na scene western filmova, pogled će nam se spuštati niz Route 66 dok prolazimo kroz pesak i kaktuse Arizone a početak i kraj avanture začinićemo u blještavom ludilu Las Vegasa. Osvajamo zajedno bespregledne prostore i činimo jedan unikatni poduhvat na tlu Sjedinjenih Država. Avantura kakva nigde drugde ne postoji!

Naša početna ali i krajnja stanica je Las Vegas. Grad o kojem je pevao Elvis Prisli, pustinjska metropola koja pulsira svakog minuta. Neonski fleševi, kazina, zabava, hedonizam, luksuzni život... Iako su grad početkom XX veka podigli vlasnici rančeva i železnički radnici, imidž grada se tokom tog stoleća umnogome promenio. Brojne kockarnice su nicale i promovisale grad u prestonicu ove zabave. Grad ima preko 150 kazina a njegova svetla ga čini najobasjanijoim tačkom na našoj planeti. Godišnje ovaj spektakularni grad psoeti preko 40 miliona ljudi. Oni takođe imaju orilkiku da uživaju i u najfinijim restoranima Amerike budući da Las Vegas nazivaju „rajem za gastronome“.

Grand Canyon (Veliki kanjon Kolorada) je jedan od najpoznatijih Nacionalnih parkova na planeti. Njegovo stvaranje je proces duži od 6 miliona godina koji je izvajao megalomanske spomenike koji slave moć prirode. Veličina ovog parka određuje i raznovrsnost njegove vegetacije i klime, od hladnog i vlažnogdo vrelog i suvog podneblja. Geolozi su ocenili da ovaj kanjon obelodanjuje zapravo 40% istorije naše planete. Ovaj kanjon je bio i mesto gde su se naseljavali Indijanci i zvali su ga „Planine obrnute naopako“. Danas ćemo mi imati priliku da upijemo nevakidašnje poglede koje ovo svetsko čudo pruža.

Route 66 je najpozantiji put Amerike dugačak gotovo 4000 km. Mesto je izuzetno popularno u popkulturi SAD. Mi ćemo na našem putu imati priliku da se provozamo jednom deonicom. Put nas vodi pravo u dalje istraživačke poduhvate. Pred nama će se nizati mesta poput Navaho Nacionalnog spomenika, Obojene pustinje... Magični predeli pomažu nam da uronimo u legende nekadašnjih stanovnika ovih oblasti, Hopi Indijanaca. Čekaju nas izlasci i zalasci sunca za pamćenje. Horizonti ispred nas se moćno pružaju u nedogled. Prelazimo put koji je mnoge putnike tokom prošlosti naneo u zlatnj groznici dalje ka zapadu.

Ne postoji mesto na zemlji kakvo je Bryce (Brajs) kanjon! Oblici zemlje koji će vas zapanjiti. Menjamo nadmorsku visinu i prelazimo 2400 metara. Vegetacija koja opija svojom raznolikošću se pruža pred nama. Sam park čine neverovatni prirodni amfiteatri. Nedaleko je i Zion nacionalni park. Utočište brojnim biljnim i životinjskim vrstama: 79 vsrta sisara, 289 vsrta ptica između ostalih i ugrožene vrste poput Kalifornijskog kondora... Detaljno istražujemo bogatstvo živog sveta ovih područja. Zaokružićemo avanturu u Saveznoj državi Juti i najlepšim stvarima koja ona ima da ponudi. Uz države Nevadu i Arizonu učiniće ovaj pravi putnički poduhvat nezaboravnim.

PRIJAVLJIVANJE U PROSTORIJAMA JUNGLE TRAVEL-A:

GOSPODAR JEVREMOVA 49, BEOGRAD, 011/2400213 i 011/2182204,

email: jungletravel@gmail.com

 

 

JUNGLE TRAVEL OGRANAK NOVI SAD,

ĆIRPANOVA 4, 021/3016689,                                   

email: jungletravelns@gmail.com

 

1. dan: Okupljanje grupe na aerodromu “Nikola Tesla” u Beogradu. Let sa presedanjima do Las Vegasa.

2. dan: Dolazak u grad koji nikada ne spava! Transfer do smeštaja. Mesto usred pustinje gde posetioci ostavljaju milione dolara. Prestonica kockarnica i hedonizma u Severnoj Americi koju popularno nazivaju “Grad greha”. Prilika da se u Las Vegasu zagrejemo za potpuno drugačiju avanturu narednih dana. Blještava svetla kazina uskoro ćemo zameniti nepatvorenom prirodom severnoameričkog kontinenta. Noćenje.

3. dan: Krećemo u našu ekspediciju iz Savezne države Nevade. Poput nekadašnjih tragača za zlatom prelazimo Mohave pustinju i krećemo put Vilijamsa kako bismo se vozili na čuvenom putu Route 66. Ostvarujemo san svih ljubitelja divljine i brze vožnje! Nastavljamo kroz Arizionu gde nam prizore upotpunjuje Kaibab šuma gde se sa promenom nadmorske visine smenjuje i vegetacija od  popularnih blackjack borova, razne vrste topola poput jasika do hrastova. Stižemo u Grand Canyon (Veliki kanjon Kolorada). Čekaju nas monumetalni reljefi isklesani nekada obilnom rekom Kolorado, raznim erozijama, vulkanskim erupcijama… Tek poneka agava izviruje sa ovog podneblja i podseća nas na veličanstvenu moć prirode. Uživamo u pogledima i najčistijem vazduhu u celim SAD. Opuštamo se uz večernje druženje u našem smeštaju u samom Nacionalnom Parku. Noćenje.

4. dan: Izlazak sunca u Nacionalnom Parku Grand Canyon je jedna od stvari koje svaki putnik mora da doživi. Mogućnost organizovanja fakultativnog razgledanja kanjona helikopterom. Moćno iskustvo sagledavanja veličine ovog prirodnog čuda iz vazduha sa oko 2000m visine. Popodne je rezervisano za razgledanje još jednog poznatog obeležja. Nacionalni spomenik Navaho je kompleks od tri praistorijske pećine među liticama. U ovim velikim pećinama nekada su bila koncentrisana naselja prastanovnika Severne Amerike. Izučavamo život ovih plemena preko njihovih artefakata i tradicije koje nam prenose naši domaćini. Uveče mogućnost za fakultativno organizovanje Navaho roštilja među zadivljujućim crvenim stenama Monument doline. Odlazak u Kajentu. Noćenje.

5. dan: Nastavljamo kroz Monument dolinu na granici Arizone i Jute dok se oko nas nižu filmski predeli. Na ovim mestima se snimala većina western filmova. Posećujemo i Glen Canyon branu, 220 metara viskoku branu nad Kolorado rekom. Jedna od najvećih brana u SAD i u ovom veoma suvom području predstavlja glavni izvor obnovljive energije i izvor života čitave Arizone. Pored se nalazi i Pauel, drugo najveće veštačko jezero države. Popodne je moguće organizovati fakultativni obilazak Antelope Canyona gde ćemo kruzirati preko jezera i istraživati čudesne reljefe ovog kanjona. Na kraju dana odlazimo u Pejdž. Noćenje.

6. dan: Jutro u ovom delu Arizone možemo iskoristiti za fakultativno razgledanje iz vazduha: Wahweap Marina, Tower Butte i Rainbow Bridge. Druga perspektiva koja daje novi ton ovom području. Nastavljamo naš put dalje i prelazimo u Saveznu državu Jutu. Obilazimo Grand Staircase nacionalni spomenik koji je nenadano izazvao kontroverze sa aktuelnim predsednikom Trampom. Naša sledeća stanica je veličanstveni Bryce Canyon (Brajs kanjon). Jedinstveni geološki oblici figuriraju u ovom parku podsećajući koliko priroda maštovita ume da bude. Brajs park zapravo čine prirodni amfiteatri obojeni naradžastim i belim nijansama koji se nalaze između 2300 i 2700 metara nadmorske visine. Zanimljivo je da su najpoznatiji stanovnici ovih područja bili Mormoni, religijski pokret tzv. primitivnog hrišćanstva. Odlazak do smeštaja. Noćenje.

7. dan: Dan otvaramo razgledanjem Nacionalnog Parka Zion. Zion na hebrejskom jeziku znači utočište a baš tako su ga u XIX veku doživljavali pomenuti Mormoni. Danas ovde možemo mnogo naučiti o biljnim vrstama, pticama i drugim životinjama koje ovde žive. Ovaj park važi za veoma raznovrsno područje s obzirom da se prostire u četiri zone životne sredine: od pustinjske preko listopadne i četinarske šumske do rečne. Fakultativno istraživanje ovog parka sa shuttle busevima. Ljubitelje filma će oduševiti saznanje da je ovde sniman western klasik o Butchu Cassidy-ju, čuvenom pljačkašu vozova i banaka. Dolazak u grad Sent Džordž (St. George) i upoznavanje sa lokalnom zajednicom. Noćenje.

8. dan: Naše putovanje se nastavljam posetom Snow Canyon državnog parka. Retke životinjske vrste su stanovnici ovog parka a najpoznatiji među njima su sivi soko i pustinjska kornjača. Na preko 3000 hektara divljeg zemljišta nalaze se impozantne litice, brda i pećine. Crveni peščari su oblikovali ovu zemlju tako da ona podseća na prizore sa neke druge planete. Dok pravimo poslednje zadivljujuće fotografije polako iščekujemo povratak u neku drugu civilizaciju. Čeka nas povratak u urbanu zonu Las Vegasa. Transfer do smeštaja u Las Vegasu i prilika da se poslednji put okuša sreća u brojnim kazinima. Noćenje.

9. dan: Nakon odjavljivanja iz smeštaja još malo slobodnog vremena za uživanje u Las Vegasu. Transfer do aerodroma i let sa presedanjima do Beograda.

10. dan: Dolazak u Beograd i kraj velike ekspedicije po Severnoj Americi.

Polazak:  09.04.2019.

* U retkim slučajevima moguće je pomeranje datuma (dan-dva) u odnosu na planirane polaske. Nakon potvrđivanja grupe, potvrđuje se i datum polaska i povratka.

Cena aranžmana:

Termin

09.04.2019.

PROMO CENA:

2190 €

First minute cena:

2290 €

Regularna cena:

2390 €

*PROMO cena važi za prvih pet prijavljenih putnika. Nakon toga važi first minute cena, za prijave do 09.01.2019. Nakon toga važi regularna cena.

Uslovi plaćanja: Prilikom prijavljivanja plaća se 100€ u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Vojvođanske banke na dan uplate, nakon dobijanja vize plaća se još 600€ u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Vojvođanske banke na dan uplate, a ostatak sume plaća se u agenciji u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Vojvođanske banke na dan uplate, najkasnije 7 nedelja pred put. Mogućnost plaćanja preko računa i karticama Visa, Master, Maestro i Dina.
Prijavljivanje: Preporučujemo ranije prijave jer je broj mesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti skeniranu prvu stranu pasoša, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost od štampanja avio karata sa pogrešnim imenom. Zbog specifičnosti samog putovanja i dobijanja vize preporučuju se prijave do najkasnije 3 meseca pred put.

 

Aranžman obuhvata:

 • Avio kartu sa svim taksama na relaciji Beograd – Las Vegas - Beograd
 • Smeštaj na bazi 2 noćenja u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama u Las Vegasu, Nevada
 • Smeštaj na bazi 1 noćenja u u hotelu 2* u dvokrevetnim sobama u Nacionalnom parku Grand Canyon (Veliki kanjon Kolorada), Arizona
 • Smeštaj na bazi 1 noćenja u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama u Kajenti (Cayenta), Arizona
 • Smeštaj na bazi 1 noćenja u hotelu 2* u dvokrevetnim sobama u Pejdžu (Page), Arizona
 • Smeštaj na bazi 1 noćenja u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama u Brajsu (Bryce), Juta
 • Smeštaj na bazi 1 noćenja u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama u Sent Džordžu (Saint George), Juta
 • Sve transfere prema planu i programu puta
 • Ulaznice za sve Nacionalne parkove prema planu i programu puta
 • Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije na destinaciji

Aranžman ne obuhvata:

 • Vizu za SAD
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje
 • Fakultativne izlete
 • Individualne troškove nastale za vreme trajanja aranžmana

Napomene:
Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 266/2010.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu usled vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvideti, u vreme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mestima, i ne smeju ih napuštati na mestima koja nisu predviđena za pauze (granice, ček point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posledice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sedenja, mesto polaska, mesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obaveštava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana pre datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana pre datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cene low cost aranžmana podložne su promenama i po uplati avansa se proveravaju tarife i putniku se potvrđuje cena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promeni i isključivo zavise od avio kompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu. 
 • Za ovaj aranžman primenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa YUTA standardom.

Napomene u vezi sa smeštajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja smeštajnog objekta.
 • U nekim smeštajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smeštajni kapaciteti vrše smeštaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smeštaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smeštaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja.
 • Termini i cene fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmene, promene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se pre uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mesec dana pre putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne poseduju nove biometrijske pasoše Republike Srbije dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlašćena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.

Cenovnik br. 1 važi od 12.06.2018.

Hotel je smeštajni objekat koji raspolaže 1/2 sobama. Sve sobe poseduju TWC. Usluga je na bazi noćenja. Imena hotela biće potvrđeni po formiranju grupe, a najkasnije nedelju dana pred put.

Las Vegas je najnaseljeniji grad u Saveznoj državi Nevadi. Grad je turistički centar zbog odličnog šopinga, restorana, kazina… Trenutno u gradu živi pola miliona stanovnika. Kako ga okružuje Mojave pustinja grad ima pustinjsku klimu.

Grand Canyon je najpoznatiji Nacionalni park SAD. Rasprostire se na gotovo 500000 hektara. Početkom prošlog veka čuveni predsednik Teodor Ruzvelt rekao je da je ovo čudo koje svaki Amerikanac mora videti barjednom u životu.

Kajenta (Kayenta) je mali gradić u Arizoni sa oko 5000 stanovnika. Nalazi se 40km južno od Monument Valley I predstavlja mesto za predah posetiocima ovog dela SAD.

Pejdž (Page) je gradić koji je osnovan tek u drugoj polovini XX veka zbog potreba izgradnje obližnje brane. Postalo je mesto na turističkoj mapi budući da okolno jezero Pauel poseti godišnje tri miliona ljudi.

Bryce Canyon je nacionalni park u državi Juti. Nalazi se na izraženoj nadmorskoj visini od 2300-2700 metara. Zauzima oko 14500 hektara zemljišta. Nacionalnim proglašen je 1928. godine.

Sent Džordž (St. George) je grad od približno 150 000 stnovnika. Nalazi se u Saveznoj državi Juti, na njemoj samom jugozapadu. Predstavlja bazu za istraživanje obližnejg Nacionalnog parka Zion.

 

PRIJAVLJIVANJE U PROSTORIJAMA JUNGLE TRAVEL-A:

GOSPODAR JEVREMOVA 49, BEOGRAD, 011/2400213 i 011/2182204,

email: jungletravel@gmail.com

 

JUNGLE TRAVEL OGRANAK NOVI SAD,

ĆIRPANOVA 4, 021/3016689,                                   

email: jungletravelns@gmail.com

1. OPŠTI PODACI O ZEMLJI

Sjedinjene Američke Države (SAD) su federalna republika koja se rasprostire na Severnoameričkom kontinentu. Sastoje se od pedeset država u kojima živi preko 325 miliona stanovnika. Prostor koji danas zauzimaju SAD bio je kolonizovan od strane Evropljana tokom XVI veka. Prevashodno je bio izložen britanskom uticaju sve do rata za nezavisnost američkih kolonija koji je okončan 1783. godine i kada nastaju ono što mi poznajemo kao SAD. Američke kolonije usvojile su engleski jezik i on je do dan danas jezik koji se zvanično govori zvanično u SAD. Rasprostranjen je takođe i španski jezik usled brojne imigracije. Hrišćanstvo predstvalja dominantnu religiju sa oko 70% vernika.

Las Vegas je grad koji se nalazi u Saveznoj državi Nevadi. U gradu živi oko 600 000 stanovnika. Godišnje ga poseti više od 40 miliona turista.

2. VIZA

Za državljane Republike Srbije obvezna je viza za odlazak u SAD. Neophodno je zakazati intervju putem interneta i informisati se o neophodnoj dokumentaciji putem ovog linka.

3. VREMENSKA ZONA

SAD imaju više vremenskih zona. Grad Las Vegas se nalazi u vremenskoj zoni UTC - 7, što znači 9 sati unazad u odnosu na Srbiju.

4. KLIMA

Las Vegas se nalazi u pustinjskom klimatskom pojasu. Temperature u aprilu obično iznose oko 25 stepeni.

5. OSIGURANJE

Nije obavezno ali je svakako preporučljivo. Možete ga uplatiti u bilo kojoj osiguravajućoj kući ili kod nas do 5 dana pred putovanje. Sarađujemo s UNIQA osiguranjem, a sve opcije i cene osiguranja možete dobiti upitom na naš mail.

6. ODEĆA

Što se tiče stvari, ponesite i letnju ali i topliju garderobu jer ćemo menjati nadmorsku visinu tokom putovanja. Obavezno poneti udobne patike za šetanje. Takođe uvek savetujemo da u ručni prtljag za svaki slučaj stavite i neke stvari koje Vam mogu zatrebati u slučaju da se prtljag izgubi. Savetujemo da prtljag uvijete u zaštitnu foliju na aerodromu u Beogradu.

7. LOKALNA VALUTA

Valuta u SAD je američki dolar (USD). Ukoliko se odlučite koristiti kreditne kartice, svakako najavite odlazak u inostranstvo svojoj matičnoj banci, jer znaju blokirati kartice radi nepoznate aktivnosti iz inostranstva te je tada potrebno dan do dva da Vam odblokiraju karticu.

8. KOMUNIKACIJA

Naše mreže funkcionišu u SAD. Što se tiče cena roaminga, proverite na stranicama Vaših mobilnih operatera.

9. STRUJA

Naponski standard je 110 V i potreban je putni adapter.

 

PRIJAVLJIVANJE U PROSTORIJAMA JUNGLE TRAVEL-A:

GOSPODAR JEVREMOVA 49, BEOGRAD, 011/2400213 i 011/2182204,

email: jungletravel@gmail.com

 

JUNGLE TRAVEL OGRANAK NOVI SAD,

BULEVAR OSLOBOĐENJA 66, LOKAL BR. 8, 021/3016689,                                   

email: jungletravelns@gmail.com