Meksiko, Belize, Gvatemala, Kostarika, Panama

Meksiko, Belize, Gvatemala, Kostarika, Panama

Putovanje u Meksiko, Belize, Gvatemalu, Kostariku i Panamu 2019

Plaja del Karmen, Belize Siti, Flores, Antigva, San Hose, Panama Siti, Bocas del Toro

23 dana - avioni, sve takse, smeštaj, transferi, vodič 

polazak: 27.12.2018.

Putujemo u neverovatni svet Maja Srednje Amerike uz odmor na Karibima! Vodimo Vas u avanturu po Srednjoj Americi – putovanje započinjemo iz magičnog Meksika - malog raja Isla Muheres gde plivamo sa delfinima, a potom i u Plaju del Karmen – odakle ćemo posetiti i čuvenu Čičen Icu, Valjadolid, kupati se u cenotama, i posetiti nestvarni Tulum i Kobu. Nastavljamo naše putovanje prema Belizeu i nestvarnom ostrvu Ki Koker gde ćemo posetiti čuvenu plavu rupu – Blue Hole, roniti i jedriti po beskrajnom plavetnilu. Iz neobičnog Belizea upućujemo se ka Gvatemali i gradu Flores. Uživamo u gradiću na jezeru i posećujemo Tikal – jedno od najvećih i najlepših nalazišta Maja na svetu. Odatle idemo u Antigvu, kolonijalni grad okružen sa tri vulkana – Pakaja, Agva i Fuego, a posećujemo i jezero Atitlan.

Plaja del Karmen, prelepo mesto na obali Karipskog mora u državi Kintana Ro. Beskrajna peščana plaža, tirkizno plavo more kakvo niste imali prilike da vidite, lepo sređene ulice, suvenirnice, meksičke kantine i restorani, mariači, barovi… Iz Plaje del Karmen imaćemo priliku da obiđemo čuvenu Čičen Icu, grad Maja koji je proglašen za novo svetsko čudo. Usput se kupamo u cenotama – prirodnim jezerima u pećinama, a obilazimo i tradicionalni grad Valjadolid.

Tulum važi za jednu od najlepših lokacija na Jukatanu, kako zbog nestvarne plaže, tako i zbog majanske tvrđave na samoj obali. Uz kupanje, imaćemo priliku da posetimo i arheološki lokalitet – Kobu i da sa vrha piramide posmatramo nepreglednu džunglu oko nas.

Belize. Dva susedna ostrva, Ki Koker i San Pedro predstavljaju mirne motive života na Karibima. Drvene kuće, jake boje, rastafarijanci, ribari… Bicikli se voze umesto kola, kojih nema na ostrvu, kao ni puteva. Celo ostrvo je koralni greben koji se može prepešačiti. Mirno je i po ceo dan se čuje rege muzika. Ovo je ujedno i jedno od najboljih mesta za ronjenje na svetu gde se nalazi i čuvena plava rupa (Blue Hole), za koju su snimljeni raznorazni spotovi kao jedinstvenom podvodnom fenomenu u svetu.

Gvatemala, zemlja gde mnogo alternativnih putnika dolazi da bi uživalo u Tikalu, jednom od najvećih i najlepših majanskih nalazišta na svetu. Slično kao Angkor Vat u Kambodži, ove prelepe piramide su obrasle u gustu džunglu. Mistične šume, obilazak palata, hramova, javnih zgrada kroz džunglu. Interakcija sa životinjama, pticama…

Antigva je grad po mnogo čemu poseban i predstavlja jedno od najlepših turističkih odredišta centralne Amerike. Kolonijalni grad čistih ulica okružen sa tri vulkana, prepun života, preplitanja modernog, tradicionalnog i kosmopolitskog. Odlični restorani, noćni klubovi, druženje i upoznavanje. Ručamo na lokalnoj pijaci Maja.

Aktivni vulkan Pakaja (Pacaya) na 2500m nadmorske visine. Lokalna atrakcija je pečenje mančmeloua na vrelim stenama. Zalazak sunca i pogled na susedna tri vulkana Agua (3766m), Fuego (3763m) i Acatenango (3976m). Uveče izlazak na živu muziku i ljuto pivo, lokalni specijalitet iz Antigve.

Jezero Atitlan – zabačen i sakriven svet gde važi neko drugo vreme i drugi odnosi. Udaljenost od civilizacije čini ovo mesto drugačijim. Sedam vuklana okružuje jezero koje nastanjuju primitivna plemena Maja, koja žive po nekim svojim zakonitostima.

San Hoze (San Jose) je prestonica Kostarike, smeštena u Centralnoj dolini, a okružena Talamanka planinama na jugu i vulkanima na severu. Sam grad ima neverovatne španske kolonijalne zgrade, od kojih se posebno ističe Narodno pozorište Kostarike koje gleda na Trg kulture i Zlatni muzej sa izložbom predmeta iz prekolonijalnog perioda.

Panamski kanal je iskopan u periodu od 1883. do 1914. godine, a dug je 82 kilometra. Zbog oblika Paname, njegovu severnu stranu zapljuskuje Atlantski okean, a južnu Tihi okean. Na najužem mestu širok je 91,5 metara, a na najširem 350 metara, dok mu je prosečna dubina 13,7 metara. Jedan je od najvećih i najtežih građevinskih projekata ikada izvedenih, a ima ogroman uticaj na svetski pomorski saobraćaj. 

Bocas del Toro je netaknuti arhipelag ostrva u Panami, sa karipske strane. Deo kopna i arhipelaga nalazi se pod zaštitom države zbog mnogobrojnih biljnih i životinjskih vrsta. Najveći grad arhipelaga je Bocas Town koji se nalazi na najvećem ostrvu - Isla Colon-u. Arhipelag se sastoji od 10 većih ostrva i preko 200 manjih, nenaseljenih. Ova zaštićena ostrva kriju predivne skrivene plaže do kojih se može doći čamcima i brodićima. Neke od njih kriju kolonije morskih zvezda dok druge predstavljaju poseban izazov za surfere iz celog sveta. Predstavljaju pravi mali karipski raj Srednje Amerike. Nasmejano pleme vodi Vas na čarobno putovanje u Meksiko, Belize, Gvatemalu, Kostariku i Panamu.

Prijave i informacije:

JUNGLE TRAVEL

Gospodar Jevremova 49, Beograd,

381 11 24 00 213

381 11 218 22 04

email: jungletravel@gmail.com

radnim danima 09-19h i subotom 10-14h

JUNGLE TRAVEL OGRANAK NOVI SAD,

BULEVAR OSLOBOĐENJA 66,

LOKAL BR. 8,

021/3016689,                                   

email: jungletravelns@gmail.com

 

1. dan: Okupljanje grupe u Beogradu i transfer do aerodroma u Budimpešti. Let do Kankuna sa presedanjima.

2. dan: Dolazak u Kankun u ranim jutarnjim satima. Transfer do Plaje del Karmen, prelepog mesto na obali Karipskog mora u državi Kintana Ro i ulazak u smeštaj. Beskrajna peščana plaža, tirkizno plavo more kakvo niste imali prilike da vidite, lepo sređene ulice, suvenirnice, meksičke kantine i restorani, marijači, barovi... Nestvarna boja Kariba i beli pesak su udaljeni svega nekoliko metara od vas. Nakon odmora, fakultativni odlazak u Tulum, grad Maja na obalama Kariba. Iguane raznih boja i veličina će slobodno šetati pored vas, a posle obilaska arheološkog lokaliteta, idemo na jednu od najlepših plaža na Karipskom moru i sigurno jednu od najlepših plaža na svetu. Imamo celo popodne za uživanje u ovom raju. Uveče se vraćamo u Plaju del Karmen. Noćenje.

3. dan: Fakultativni izlet u Čičen Icu, grad Maja i jedno od novih svetskih čuda. Ovo će sigurno biti jedno od najimpresivnijih mesta koje ćete videti u životu, a priča o Majama, njihova kultura i način života će vas bar malo trgnuti i naterati vas da odete duboko u razmišljanje. Usput ćete imati priliku da se kupate u cenotama - prirodnim jezerima koje se nalazi u pećini. Po povratku sa izleta, pravimo kratku pauzu da bi videli grad Valjadolid. Povratak u Plaju del Karmen. Slobodno vreme. Noćenje.

4. dan: Ujutro pakujemo stvari i napuštamo sobe. Imamo ceo dan slobodan za kupanje i kupovinu suvenira pre noćne vožnje do Belize Sitija. Usputna zadržavanja na graničnim prelazima radi regulisanja carinskih formalnosti. Noćna vožnja

5. dan: Dolazak u Belize Siti u jutarnjim časovima. Kraća šetnja od glavne autobuske stanice do centra grada i dokova. Šetnja po istorijskom centru ostrva koje je tek 1981. dobilo svoju nezavisnost. Ovo je zemlja gde žive raste poput onih sa Jamajke, sa dredovima, i priča se engleski jezik. Transfer brodićem do Ki Kokera (Caye Caulker). Dva susedna ostrva, Ki Koker i San Pedro predstavljaju mirne motive života na Karibima. Drvene kuće, jake boje, rastafarijanci, ribari... Bicikli se voze umesto kola, kojih nema na ostrvu, kao ni puteva. Celo ostrvo je koralni greben koji se može prepešačiti. Ostrvo je mirno i po ceo dan se čuje rege muzika. Ovo je ujedno i jedno od najboljih mesta za ronjenje na svetu. Ovde se nalazi i neobična i čuvena plava rupa (Blue Hole), za koju su snimljeni raznorazni spotovi kao jedinstvenom podvodnom fenomenu u svetu. Živopisno koralno more... Uveče uživamo u ribljim specijalitetima... Noćenje.

6. dan: Totalni čil i dan za opuštanje u mirnoj atmosferi. Slobodan dan ili fakultativni odlazak na ronjenje u Blue Hole ili snorkling i jedrenje. Istražujemo prirodu, kupamo se u tirkiznom moru, sunčamo se na belom pesku i slušamo nemirno Karipsko more... Povratak na Ki Koker. Uveče izlazak u neki od lokalnih barova. Noćenje.

7. dan: Fakultativni izlet na San Pedro. Susedno ostrvo koje je od ribarskog mesta preraslo u party centar. Bele plaže, palme i fini tonovi... Ostrvo koje je inspirisalo pop zvezde poput Madone i gde ćemo naučiti da pričamo novi jezik - spanglish.  Noćenje.

8. dan: Transfer brodićem nazad do Belize Sitija i ubrzo posle toga nastavak putovanja do Gvatamale i do grada Flores. Smeštaj i slobodno veče za odmor i uživanje u ovom simpatičnom gradiću na ostrvu u centru jezera okruženog gustom džunglom. Gledamo zvezde sa nekog od krovova ili obale jezera Peten Ice. Nalazimo se na kapiji našeg istraživanja prošlosti Maja. Noćenje.

9. dan: Buđenje u ranim jutarnjim časovima za fakultativno istraživanje ove oblasti. Ovi delovi Gvatamale su do nedavno bili pod gerilom i nedostupni turistima. Sada je ovde mirna situacija i mnogo alternativnih putnika dolazi da bi uživalo u Tikalu, jednom od najvećih i najlepših majanskih nalazišta na svetu. Slično kao Angkor Vat u Kambodži, ove prelepe piramide su obrasle u gustu džunglu. Mistične šume, obilazak palata, hramova, javnih zgrada kroz džunglu. Interakcija sa životinjama, pticama... U večernjim časovima krećemo na sledeće odredište u Gvatemali - Antigvu. Noćna vožnja.

10. dan: Transfer do smeštaja i doručak na fenomenalnom kolonijalnom trgu. Antigva je grad po mnogo čemu poseban i predstavlja jedno od najlepših turističkih odredišta centralne Amerike. Kolonijalni grad čistih ulica okružen sa tri vulkana, prepun života, preplitanja modernog, tradicionalnog i kosmopolitskog. Odlični restorani, noćni klubovi, druženje i upoznavanje. Ručamo na lokalnoj pijaci Maja. Popodne fakultativni izlet na aktivni vulkan Pakaja (Pacaya) na 2500m nadmorske visine. Lokalna atrakcija je pečenje maršmeloua na vrelim stenama. Zalazak sunca i pogled na susedna tri vulkana Agua (3766m), Fuego (3763m) i Acatenango (3976m). Uveče izlazak na živu muziku i ljuto pivo, lokalni specijalitet iz Antigve. Noćenje.

11. dan: Ustajemo ranu ujutro i pijemo najkvalitetniju kafu na svetu, kako bar lokalci ovde kažu. Imaju i zašto, zaista se na brdima oko Antigve zbog izuzetne klime gaji jedna od najboljih kafa na svetu. Fakultativni izlet na jezero Atitlan - zabačen i sakriven svet gde važi neko drugo vreme i drugi odnosi. Udaljenost od civilizacije čini ovo mesto drugačijim. Sedam vuklana okružuje jezero koje nastanjuju primitivna plemena Maja, koja žive po nekim svojim zakonitostima. U San Pedru koji ćemo posetiti često se organizuju razni kursevi meditacije, reikija, joge, spa i masaža. Povratak u smeštaj. Noćenje.

12. dan: Idemo na fakultativni izlet u prestonicu - Gvatemala Siti. Odlazimo u podnožje Valle de la Ermita. Obilazak grada. Slikanje pored simbola prestonice Zelene palate poznate i kao Guacamolon. Neobična arhitektura podseća na prvu polovinu XX veka a odavde je tzv. nulti kilometar odakle su počeli da grade sve puteve u zemlji. Obilazimo i ponos stanovnika grada Metropoliten katedralu. Šetnja kroz markete grada. Poseta Popol Vuh muzeju. Ceo svet Maja na jednom mestu.Muzej je svetski poznat po zbirkama majanske keramike. Povratak u smeštaj. Noćenje.

13. dan: Transfer do aerodroma u Gvatemala Sitiju i let za San Hoze. Dolazak u San Hoze (San Jose), glavni grad Kostarike. Čeka nas najmlađa prestonica latinoameričke države. Transfer do smeštaja. Upoznavanje sa bojama, mirisima i ukusima Kostarike. Uveče odlazimo da probamo lokalne specijalitete poput gallo pinto mešavine crnog pasulja I pirinča. Noćenje.

14. dan: Fakultativni obilazak grada - Nacionalno pozorište iz 1897. godine kojeg nazivaju pravim draguljem San Hozea, Muzej zlata (preko 1600 artefakata iz pretkolumbovog period Amerike), Bašta leptira gde se družimo sa pedesetak različitih vrsta ovih koloritnih insekata, tropski bandži… Noćenje.

15. dan: Slobodno vreme do polaska za Bocas del Toro – predivni netaknuti arhipelag ostrva u Panami. Smeštaj. Noćenje.

16.dan: Dan za adrenalinske avanture na našem arhipelagu. Fakultativni izlet na Canopy tour i Red Frog Beach. Odlazak na zip-line kroz zelenilo ostrvske džungle, ljuljanje na Tarzanovim lijanama i prelazak preko Sky Bridge u pratnji stručnih vodiča. Odmor pravimo na Red Frog plaži. Sunčanje i kupanje na najpopularnijoj plaži arhipelaga. Povratak u smeštaj. Noćenje.

17.dan: Fakultativno krstarenje po ostrvima Bocas del Toro – po želji posećujemo glavno ostrvo – Isla Colon, i uživamo u netaknutom karispskom raju. Povratak u smeštaj. Noćenje.

18.dan: Fakultativni odlazak katamaranom na Starfish beach i snorkeling. Uživanje na plaži sa ogromnim morskim zvezdama koje odmaraju na peščanom dnu u kristalnoj vodi Kariba. Da biste ih uslikali nije vam potreban čak ni vodootporni fotoaparat! Usput pravimo pauze za uzbudljivi snorkeling. Povratak u smeštaj. Noćenje.

19.dan: Napuštanje smeštaja i slobodno vreme do polaska do ukrcavanja u bus do Panama Sitija (Panama City). Noćenje.

20.dan: Upoznavanje sa ovom prelepom karipskom državom I njenom prestonicom koja spaja dve Amerike. Milionski grad nas čeka raširenih ruku i pruža nam priliku za odmor od velike avanture. Poseta restoranima i barovima i okrepljenje uz sveže sokove i morske plodove. Noćenje.

21.dan: Fakultativni izlet do Panamskog kanala, koji je iskopan u periodu od 1883. do 1914. godine, a dug je 82 kilometra. Zbog oblika Paname, njegovu severnu stranu zapljuskuje Atlantski okean, a južnu Tihi okean. Na najužem mestu širok je 91,5 metara, a na najširem 350 metara, dok mu je prosečna dubina 13,7 metara. Jedan je od najvećih i najtežih građevinskih projekata ikada izvedenih, a ima ogroman uticaj na svetski pomorski saobraćaj. Imaćemo prilike da čujemo mnoge misterije i priče. Povratak u smeštaj. Noćenje.

22.dan: Napuštanje smeštaja u prepodnevnim časovima. Transfer do aerodroma i let za Budimpeštu sa presedanjima.

23. dan: Dolazak u Budimpeštu. Transfer do Beograda. Kraj putovanja.

Polazak:   27.12.2018.

* U retkim slučajevima moguće je pomeranje datuma (dan-dva) u odnosu na planirani polazak. Nakon potvrđivanja grupe, potvrđuje se i datum polaska i povratka.

* Cena aranžmana je garantovana nakon uplate avansa i izdavanja avio karte.

* Za ovo putovanje neophodno je imati potvrdu o vakcinaciji protiv žute groznice.

 

Cena aranžmana:

Termin ►

27.12.2018.

Promo cena:

2690 €

First minute cena:

2750 €

Regularna cena:

2850 €

*Promo cena važi za prijave do 01.08.2018.

*First Minute cena važi za sve prijave do 10.08.2018. ili do popune mesta. Nakon tog datuma važi regularna cena aranžmana.

* Cena aranžmana je garantovana nakon uplate avansa i izdavanja avio karte.

 

*Za ovo putovanje neophodno je posedovati potvrdu o primljenoj vakcini protiv žute groznice (tzv. žuti karton).

Uslovi plaćanja: Prilikom prijavljivanja plaća se  200 € u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Vojvođanske banke na dan uplate, nakon dobijanja vize za SAD uplaćuje se još 1000 €  u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Vojvođanske banke na dan uplate i tada se izdaju avio karte. Iznos od 300 € u dolarskoj protivvrednosti se plaća inopartneru na samom putovanju, a ostatak sume plaća se u agenciji u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Vojvođanske banke na dan uplate, najkasnije 7 nedelja pred put. Mogućnost plaćanja preko računa i karticama Visa, Master, Maestro i Dina.


Prijavljivanje: Preporučujemo ranije prijave jer je broj mesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti skeniranu prvu stranu pasoša, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost od štampanja avio karata sa pogrešnim imenom. Prijava je validna jedino uz uplatu avansa. Cena je garantovana tek nakon izdavanja avio karata.

 

Cena aranžmana obuhvata:

 • Transfer na relaciji Beograd –Budimpešta – Beograd
 • Avio kartu sa svim taksama na relaciji Budimpešta – Kankun, Panama Siti – Budimpešta
 • Avio kartu sa svim taksama na relaciji Gvatemala Siti – San Hoze
 • Smeštaj na bazi noćenja u dvokrevetnim sobama u hostelima/hotelima/guesthouse-ima prema planu i programu putovanja
 • Sve transfere prema planu i programu putovanja
 • Kompletnu organizaciju i vođenje puta

 

Cena aranžmana ne obuhvata:

 • Troškove vize za SAD i Gvatemalu (pre putovanja potrebno je imati bar četiri prazne strane u pasošu)
 • Izlazne takse iz Meksika (oko 20 eur), Belizea (oko 20 eur), Kostarike (26 usd), Paname (40 usd)
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje
 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno-istorijske spomenike
 • Individualne troškove za vreme trajanja aranžmana

 

Napomene:
Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 266/2010.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu usled vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvideti, u vreme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mestima, i ne smeju ih napuštati na mestima koja nisu predviđena za pauze (granice, ček point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posledice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sedenja, mesto polaska, mesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obaveštava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana pre datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana pre datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cene low cost aranžmana podložne su promenama i po uplati avansa se proveravaju tarife i putniku se potvrđuje cena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promeni i isključivo zavise od avio kompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu. 
 • Za ovaj aranžman primenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa YUTA standardom.

Napomene u vezi sa smeštajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja smeštajnog objekta.
 • U nekim smeštajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smeštajni kapaciteti vrše smeštaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smeštaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smeštaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja.
 • Termini i cene fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmene, promene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se pre uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mesec dana pre putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne poseduju nove biometrijske pasoše Republike Srbije dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlašćena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.

Cenovnik br. 1 važi od 03.07.2018.

 

Hostel je smeštajni kapacitet namenjen pre svega mladim ljudima, kao i svima onima kojima komfor nije na prvom mestu. Sobe su višekrevetne 1/4, 1/6, 1/8 sa etažnim kupatilima. Usluga u hostelu je na bazi noćenja.

Hotel je smeštajni objekat koji raspolaže 1/2 i 1/3 sobama. Sve sobe su klimatizovane i poseduju TWC. Hotel se nalazi u neposrednoj blizini plaže. Usluga je na bazi noćenja. Imena hotela na Isla Muheresu i u Plaji del Karmen biće potvrđeni po formiranju grupe, a najkasnije nedelju dana pred put.  

 

Plaja del Karmen je jedno od najpoznatijih i najlepših letovališta u Meksiku. Nalazi se na čuvenoj Rivijeri Maja, a od aerodroma u Kankunu je udaljena svega 45 minuta vožnje. Prelepe plaže, savršeno toplo more, bogata ponuda hotela i restorana, a zanimljivi izleti u okolini su glavni razlog zašto je Plaja del Karmen glavna baza mnogih putnika.

Caye Caulker je malo krečnjačko ostrvo u Karipskom moru veličine svega 13km kvadratnih. Ostrvo je udaljeno 32km od Belize Sitija i zboge svojih prelepih plaža predstavlja pravi raj za turiste.

Flores je grad  koji se nalazi u oblasti Peten, u Gvatemali, najpoznatijoj oblasti pre svega zbog izuzetno bogatog kulturno istorijskog nasleđa Maja. Ovaj grad turisti najčešće posećuju zbog neposredne blizine Tikala, najpoznatijih i najbolje očuvanih ostataka Maja plemena.

Antigva je grad u Gvatemali po mnogo čemu poseban i predstavlja jedno od najlepših turističkih odredišta centralne Amerike. Kolonijalni grad čistih ulica okružen sa tri vulkana, prepun života, kros overa modernog, tradicionalnog, kosmopolitskog.

San Hose (San Jose) je glavni i najveći grad Kosta Rike. Nalazi se u centralnoj ravnici i prestavlja kulturni, administrativni i obrazovni centar ove zemlje. San Hose je nekada bio španska kolonija, te je njihov uticaj ostavio veliki trag u ovom gradu.

Panama Siti je glavni i najveći grad Republike Panama. Grad se nalazi na Panamskom kanalu, na obali Pacifika, na samom ulazu u ovaj kanal. Panama Siti je 2003. Godine proglasen za grad kulture američkog kontinenta.