Moskva i Sankt Peterburg

Moskva i Sankt Peterburg

MOSKVA I SANKT PETERBURG
Talin, Viljnus, Krakov, Varšava 

14 dana, bus+smeštaj

FIRST MINUTE CENA PO OSOBI 299EUR ZA PRIJAVE  DO 03.08.
NAKON 03.08. CENA PO OSOBI 319EUR

Period putovanja: 28.09-11.10.2019.

Putovanje u najveću državu na svetu, gde obilazimo raskošni grad Petra Velikog - Sankt Peterburg, moćnu prestonicu Rusije - Moskvu, prelepi Talin na obali Baltičkog mora, litvansku prestonicu Viljnus i poljske gradove Krakov i Varšavu.

Pesnici, umetnici i naučnici su inspiraciju nalazili u Krakovu. Grad ima oko 780.000 stanovnika od čega  polovinu čine studenti! Parkovi i trgovi  u centru grada ispunjeni su mladim ljudima i pozitivnom energijom. Četiri prelepa dana u gradu na obali Visle, studentskom i kulturnom centru Evrope koji svaki dan poseti veliki broj turista iz celoga sveta!

Nastavljamo putovanje ka Moskvi, ali usput obilazimo i  Viljnus, koji nakon proglašenja samostalnosti od SSSR-a postaje moderan grad.  Sam centar grada je oko Gradske većnice i Kraljevske palate koje povezuje najpopularnija ulica Pilies gatvė. Stari grad Viljnus jedan je od najvećih preživelih starih srednjovekovnih gradova na severu Evrope, sa preko 70 ulica i skoro 1.500 zgrada. Nakon jednog noćenja u Viljnusu, nastavljamo put do stare prestonice Poljske, Krakova.

Moskva - Grad koji je inspirisao mnoge književnike, dom Puškina i Dostojevskog, sa građevinama i metroom bajkovitog izgleda, koji će vas potpuno ostaviti bez daha. Megalopolis neopisive energije, sa oko 12 miliona stanovnika, koji se mnogo puta dizao iz pepela. Moskva je osnovana 1147.godine na mestu današnjih zidina Kremlja. Upravo tu je Ivan Grozni započeo svoju vladavinu i Napoleon gledao grad u plamenu.

Crveni Trg sa čarobnom Crkvom Svetog Vasilija Blaženog, Lenjinov mauzolej - jedna od najposećenijih znamenitosti grada, stari grad uskih ulica Kitaj Gorod, glavna pešačka zona - Arbat ulica sa Puškinovom kućom i uličnim umetnicima, pozorište Boljšoj - srce ruske kulture, Hram Hrista Spasitelja, Gorki park, moskovski metro, oblakoderi "Sedam sestara", Lenjinovo brdo sa kog se pruža vrtoglavi pogled na grad... Uživanje u svakom kutku glavnog grada Rusije...

St. Petersburg je drugi po veličini grad Rusije koji se nalazi na ušću Neve u Finski zaliv. Osnovao ga je Petar Veliki 1703.godine na močvarnom zemljištu u blizini mora čime je želeo da osigura ruski pristup Baltiku. Ušće Neve se nalazi približno na nivou mora, tako da su njene obale u početku učvršćene granitnim stenama. Ove stene štite grad od vode ali i daju gradu specifičan karakter. Puškin ga je opisao rečima: „Grad obučen u granitu“. Od XVIII do XX veka bio je prestonica Ruskog carstva. Iako vlada verovanje da je Petar Veliki ovaj grad nazvao po sebi, nije bilo tako – ime je dobio po svecu zaštitniku Simonu Petru. Po završetku Prvog svetskog rata dobija ime Petrograd, a od 1924. do 1991. godine Lenjingrad (mesto odakle je Lenjin započeo Oktobarsku revoluciju).

Fakultativno obilazimo Peterhof veliki kompleks parkova i palata koji su sagrađeni po nalogu Petra Velikog, na samoj obali Finskog zaliva. Petar Veliki je želeo da sagradi carski dvorac u blizini Sankt Peterburga po ugledu na Versaj, dok je njegova ćerka Elizabeta proširila imanje, uredila i parkove i pravila nove fontane (najpoznatija od njih je Velika kaskada).

Fakultativno obilazimo muzej Ermitaž smešten je u 6 zgrada. Glavna je zgrada zapravo Zimski dvorac koji je nekada bio zvanična rezidencija ruskih careva a projektovao ga je italijanski arhitekta Bartolomeo Rastreli, smestivši ga na obalu reke Neve tačno preko puta zlatnih tornjeva crkve Svetih Petra i Pavla. Ermitaž je jedna od najvećih, najlepših i najstarijih umetničkih galerija u ljudskoj istoriji. Unutrašnjost je ispunjena belim mermerom, raskošnim prostorijama sa stubovima, kristalnim lusterima i zamršenim mozaicima. U ovom  muzeju možete uživati u delima Leonarda da Vinčija, Mikelanđela, Rafaela, Ticijana, Rembranta, Rubensa, Renoara, Van Goga,  Gogena… Po  računici statističara za obilazak celog muzeja, ako bi se svakoj izložbi posvetio samo jedan minut, bilo potrebno čitavih 10 godina.

Talin, mešavina srednjovekovnog i modernog, prestonica Estonije smeštena na obali Finskog zaliva ima najbolje očuvan stari grad u Evropi (okružen zidovima iz XIV veka). Ulica Kohta sa crvenim krovovima, Hram Aleksandra Nevskog,  Gradska većnica u stilu gotike i nekada najviša zgrada na svetu “The House of Blackheads the St Olaf’s Church”…

Iz Talina organizujemo fakultativni izlet u Finsku, odnosno njen glavni grad Helsinki gde obilazimo trg Senata na kome je protestantska katedrala, zgrade Univerziteta i Vlade, Pijačni trg, ruska Uspenska crkva, Parlament, Sibelijusov park, Olimpijski stadion gde su održane Olimpijske igre 1952, koncertna dvorana „Finlandia“. Šire područje grada se prostire na oko 300 ostrva. Helsinki je grad sa najviše mobilnih telefona po stanovniku (Nokia je finska kompanija), a zanimljivo je to da stopa nezaposlenostiiznosi samo 6,6%.

Varšava je glavni grad Poljske, koji leži na obali reke Visle. Duh i energija čine ovaj grad fascinantnim za kratke odmore. Simbol grada je sirena, koja se nalazi i na grbu Varšave. Po legendi, jedan ribar je oslobodio sirenu i u znak zahvalnosti ona je dala zavet da će čuvati grad i njegove stanovnike. Lazienki park – oaza zelenila, trg Parade – najveći u Evropi, Stari grad (koji je paradoksalno star samo 50 godina, jer je Varšava bila gotovo sravnjena sa zemljom u Drugom svetskom ratu), Palata nauke i kulture – najviša zgrada u Poljskoj (231m), Trg Kanonija sa bronzanim zvonom.

PRIJAVLJIVANJE U PROSTORIJAMA JUNGLE TRAVEL-A:
GOSPODAR JEVREMOVA 49 BEOGRAD,

011/2400213 i 011/2182204,
email:jungletravel@gmail.com
radnim danima 09-19h i subotom 10-14h

NOVI SAD, ĆIRPANOVA 4, LOKAL BR. 8, 021/3016689
email:jungletravelns@gmail.com
radnim danima 09-19h i subotom 10-14h
*** PUTNICI IZ OSTALIH GRADOVA SRBIJE MOGU SE PRIJAVITI ZA PUTOVANJE PUTEM MEJLA jungletravel@gmail.com***

Dan 1 (28.09.2019) : Polazak iz Beograda sa parkinga ispred Muzeja istorije Jugoslavije (Kuće sveća) u 18h. Dnevno-noćna vožnja kroz Mađarsku i Slovačku sa usputnim zaustavljanjima radi regulisanja carinskih formalnosti i radi odmora putnika na 3-4h u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Dan 2 (29.09.2019): Dolazak u Krakov u prepodnevnim časovima gde pravimo desetočasovnu tehničku pauzu. Fakultativni obilazak grada, nekadašnje prestonice Poljske: Florijanska kapija, Rinek – glavni trg, Crkva Sv. Marije sa tornjevima različite visine, Sukjenice, Kraljevski put, brdo Vavel, Spomenik zmaju. Slušamo priče i legende ovog magičnog grada, jedemo u čuvenom restoranu “Pod Vavelom”, idemo na degustaciju različitih vrsta piva i probamo jevrejske poslastice u Kazimježu. Nakon dana provedenog u studentskom centru Evrope, nastavljamo put do Viljnusa. Polazak u večernjim časovima. Noćna vožnja sa usputnim zadržavanjima radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Dan 3 (30.09.2019):. Dolazak u Viljnus, glavni grad Litvanije. Fakultativni obilazak grada: Starogradski trg, katedrala, Crkva sv. Ane, Crkva sv. Petra i Pavla, pravoslavna crkva Teotokos, Univerzitet, kula Gediminas, kraljevska palata... Smeštaj u hostel u popodnevnim časovima. Slobodno vreme. Noćenje.

Dan 4 (01.10.2019): Pakovanje stvari i napuštanje soba. Slobodno vreme u Viljnusu koje možete iskoristiti za posetu srednjovekovnom dvorcu Trakai, koji je udaljen oko 25km od prestonice Litvanije. Polazak za Moskvu u večernjim časovima. Noćna vožnja kroz Letoniju sa usputnim zaustavljanjima radi regulisanja carinskih formalnosti i radi odmora putnika na 3-4h u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Dan 5 (02.10.2019): Dolazak u Moskvu u prepodnevnim časovima. Fakultativni obilazak grada: čuveno pozorište Boljšoj – jedno od najstarijih i najboljih na svetu, Crveni trg sa veličanstvenim Hramom Vasilija Blaženog – simbolom grada, Lenjinovim mauzolejom i šoping centrom Gum, Nacionalni istorijski muzej, Aleksandrova bašta, Crkva hrista Spasitelja, Arbat ulica – glavna pešačka zona.  Smeštaj u hotel u popodnevnim časovima. Slobodno vreme za uživanje u moćnoj prestonici Rusije. Noćenje.

Dan 6 (03.10.2019): Fakultativni obilazak Moskve autobusom MOSCOW CITY TOUR: jedna od najviših tačaka u gradu – Lenjinovo brdo sa koga se pruža fantastičan pogled i gde se nalazi čuveni Univerzitet Lomonosov i stadion Lužniki na koje je bila svečana ceremonija otvaranja i zatvaranja Olimpijskih igara 1980.godine, Novodevični manastir ili Manastir Smolenske Bogorodice koji je od 2004.godine pod zaštitom UNESCO-a, Poklonaja gora sa Parkom pobede posvećenim najvećoj sovjetskoj pobedi u Velikom otadžbinskom ratu, Obeliskom, Crkvom Svetog Georgija, Spomen-džamijom i Spomen-sinagogom. Slobodno vreme. Noćenje.

Dan 7 (04.10.2019): Pakovanje stvari i napuštanje hotela. Slobodno vreme koje možete iskoristi za uživanje u prestonici Rusije. Polazak za Sankt Peterburg u večernjim časovima. Noćna vožnja sa usputnim zadržavanjima radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Dan 8 (05.10.2019): Dolazak u Sankt Peterburg u prepodnevnim časovima. Slobodno vreme. Smeštaj u hostel u popodnevnim časovima. Fakultativno krstarenje Nevom. Noćenje.

Dan 9 (06.10.2019): Fakultativni izlet u Peterhof - veliki kompleks parkova i palata koji su sagrađeni po nalogu Petra Velikog, na samoj obali Finskog zaliva. Petar Veliki je želeo da sagradi carski dvorac u blizini Sankt Peterburga po ugledu na Versaj, dok je njegova ćerka Elizabeta proširila imanje, uredila i parkove i pravila nove fontane (najpoznatija od njih je Velika kaskada). Popodnevni fakultativni izlet  Sankt Peterburg City Tour – razgledanje grada: Nevski prospekt, Kazanjska crkva, Dvorski trg sa Zimskim dvorcem, Ermitaž, Isakijevska crkva i gradska većnica, Spomenik Petru Velikom. Slobodno vreme. Po želji putnici mogu otići na otvaranje mostova na Nevi, pravi spektakl. Noćenje.

Dan 10 (07.10.2019): Pakovanje stvari i napuštanje hostela. Fakultativni obilazak Ermitaža, jednog od najvećih muzeja na svetu. Šest zgrada na obali Neve čini ovaj kompleks, a glavna zgrada je Zimski dvorac, nekadašnja rezidencija ruskih careva.  Oko 60.000 ekponata je izloženo u više od 350 prostorija. Oko 4 miliona turista godišnje poseti ovaj muzej u kome se nalaze i neka od najznačajnijih dela Mikelanđela, Da Vinčija, Rembranta, Van Goga, Pikasa… Polazak za Talin u popodnevnim časovima. Dnevna vožnja sa usputnim zadržavanjima radi regulisanja carinskih formalnosti i radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice. Dolazak u Talin. Smeštaj u hostel. Noćenje.

Dan 11 (08.10.2019): Fakultativni izlet u Helsinki, glavni grad Finske: trg Senata na kome je protestantska katedrala, zgrade Univerziteta i Vlade, Pijačni trg, ruska Uspenska crkva, Parlament, Sibelijusov park, Olimpijski stadion gde su održane Olimpijske igre 1952, koncertna dvorana „Finlandia“... Povratak u Talin. Slobodno vreme. Noćenje.

Dan 12 (09.10.2019): Pakovanje stvari i napuštanje hostela. Fakultativni obilazak grada: ”Brdo sabora” gde se nalazi nekadašnji kraljevski dvor (današnji Parlament), Staro jezgro, nekada naseljeno švedskim i nemačkim trgovcima, pomorcima i zanatlijama, katedrala sv. Nikole, gradska većnica, ruska crkva Aleksandra Nevskog, palata Kadriorg…Slobodno vreme. Polazak za Varšavu u popodnevnim časovima. Noćna vožnja kroz Litvaniju sa usputnim zaustavljanjima radi regulisanja carinskih formalnosti i radi odmora putnika na 3-4h u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Dan 13 (10.10.2019): Dolazak u Varšavu, prestonicu Poljske, gde pravimo desetočasovnu tehničku pauzu. Fakultativni obilazak grada: Stari grad, Istorijski muzej, Kraljevski put, Crkva Svete Ane... Slobodno vreme za aktivnosti po želji. Preporučujemo dvorac Vilanov i park Lazijenki. Polazak za Beograd u večernjim časovima. Noćna vožnja kroz Slovačku i Mađarsku sa usputnim pauzama radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Dan 14 (11.10.2019): Dolazak u Beograd u popodnevnim časovima.

FIRST MINUTE CENA PO OSOBI 299EUR ZA PRIJAVE  DO 03.08.
NAKON 03.08. CENA PO OSOBI 319EUR

Prilikom prijave plaća se avans od 50 evra u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu UniCredit banke. Druga rata se plaća u dinarskoj protivvrednosti najkasnije mesec dana pred put.

Opcije plaćanja:

 • Gotovinsko plaćanje
 • Plaćanje čekovima
 • Plaćanje preko računa
 • Plaćanje platnim karticama                        

Aranžman obuhvata:

 • Kompletnu organizaciju i vođenje puta
 • Prevoz visokopodnim autobusima opremljenim klimom, video i audio uređajima, na navedenim relacijama
 • Smeštaj na bazi 1 noćenja u hostelu u Viljnusu u  1/3, 1/4, 1/5, 1/6 i 1/7 sobama
 • Smeštaj na bazi 2 noćenja u hotelu u Moskvi u 1/2 sobama
 • Smeštaj na bazi 2 noćenja u hostelu u Sankt Peterburgu u 1/2, 1/3, 1/4, 1/5, 1/6 i 1/8 sobama
 • Smeštaj na bazi 2 noćenja u hostelu u Talinu u  1/4, 1/6 i 1/8 sobama
 • Turističku taksu u svim gradovima putovanja

Aranžman ne obuhvata:

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uplatiti u agenciji najkasnije do 5 dana pred put)
 • zbog sve učestalijih kontrola policije u državama EU, agencija preporučuje putnicima da OBAVEZNO UZMU međunarodno putno osiguranje; u slučaju da putnik nema osiguranje, sam snosi sve eventualne troškove i posledice
 • Fakultativne izlete:
  • Moskva City tour – 30eur po osobi;
  • Sankt Peterburg City tour – 25eur po osobi;
  • Muzej Ermitaž – 25eur po osobi;
  • Peterhof – 50eur po osobi;
  • Krstarenje Nevom – 20eur po osobi;
  • Helsinki – 50eur po osobi;
  • Paket izleta: 180eur po osobi;
 • ulaznice za kulturno-istorijske spomenike
 • Individualne troškove za vreme putovanja

NAPOMENE:
Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 266/2010.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu usled vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvideti, u vreme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mestima, i ne smeju ih napuštati na mestima koja nisu predviđena za pauze (granice, ček point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posledice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sedenja, mesto polaska, mesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obaveštava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana pre datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana pre datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cene low cost aranžmana podložne su promenama i po uplati avansa se proveravaju tarife i putniku se potvrđuje cena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promeni i isključivo zavise od avio kompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu. 
 • Za ovaj aranžman primenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa YUTA standardom.

Napomene u vezi sa smeštajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja smeštajnog objekta.
 • U nekim smeštajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smeštajni kapaciteti vrše smeštaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smeštaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smeštaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja.
 • Termini i cene fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmene, promene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se pre uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.
 • Za fakultativne izlete nije obezbeđena  zaštita u pogledu garancija putovanja.

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mesec dana pre putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne poseduju nove biometrijske pasoše Republike Srbije dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlašćena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.
  Cenovnik br. 1 važi od 09.05.2019.

Cenovnik UNIQA osiguranja od 16.01.2017:

TRAJANJE PUTOVANJA U DANIMA

STANDARD

OD 0 DO 18 GODINA

OD 19 DO 70 GODINA

OD 71 DO 86 GODINA

Ukupna premija

Ukupna premija

Ukupna premija

Od 1 do 3

271,69

408,19

816,38

Od 4 do 9

400,31

601,13

1200,94

Od  6 do 9

720,56

1080,19

2161,69

Od 10 do 10

855,75

1284,94

2569,88

Od 11 do 11

921,38

1380,75

2761,50

Od 12 do 12

1040,81

1560,56

3121,13

Od 13 do 14

1120,88

1680,00

3361,31

Od 15 do 15

1246,88

1871,63

3740,63

Od 16 do 19

1601,25

2400,56

4802,44

*ukoliko UNIQA osiguranje promeni cenovnik osuguranja, putnici će biti obavešteni o istom

Krakov je grad u južnom delu Poljske i nalazi se na obali reke Visle. U prošlosti je ovaj grad bio prestonica Poljske, a danas je veliki kulturni i univerzitetski centar Evrope. Stari grad je pod zaštitom UNESCO-a. Danas u Krakovu živi oko 800.000 stanovnika, a svaki dan ga poseti ogroman broj turista.

Viljnus je glavni grad Litvanije. Nalazi se na 20km od granice sa Belorusijom. Posebna zanimljivost u gradu je splet verskih bogomolja, katoličkih, pravoslavnih, protestanstkih crkava i sinagoga. Grad je podeljen na stari i novi deo. U onaj stari ubrajaju se i zgrade koje Litvanci zovu komzgrade, odnosno one koje svedoče o nekada velikom uticaju komunizma, sive depresivne fasade, skučeni stanovi, bez terasa. Stari grad ima uske uličice, pogodne da se turista izgubi ispod terasica ukrašenih cvećem, trgovima i parkovima, i u uvek otvorenim vratima raznih muzeja.

Moskva je glavni i najveći grad Ruske Federacije, koji se nalazi na istoimenoj reci. U Moskvi živi oko 10,5 miliona stanovnika predstavlja najmnogoljudniji grad kontinentalne Evrope. Simbol grada je utvrđenje Kremlj, pod zaštitom UNESCO-a, gde se danas nalazi i rezidencija predsednika republike. Grad ima 4 aerodroma, 9 železničkih terminala i drugi metro na svetu po broju prevezenih putnika (iza tokijskog) sa veličanstvenim stanicama. Prema izveštaju Forbesa iz 2011.godine u Moksvi živi 79 milijardera (gledano u dolarima), više nego u bilo kojem gradu na svetu.

Sankt Peterburg je grad lociran na reci Nevi koji je od 1924. do 1991. godine nosio ime Lenjingrad. Najznačajnija ruska luka na Baltičkom moru. U gradu se nalazi najveći muzej na svetu Ermitaž i omiljena je destinacija turista u vreme „Belih noći“. U dva navrata bio je prestonica Rusije (u XVIII kraći period i od kraja XVIII do početka XX veka). Danas, grad mnogi porede sa Parizom po bogatoj kulturi i muzejima, a nazivaju ga i „Venecijom severa“.

Talin je glavni grad Estonije koji se nalazi na obali Baltičkog mora, odnosno Finskog zaliva. Jedan je od najstarijih gradva u severoistočnoj Evropi. Talin ima dobro očuvan Stari grad okružen delom očuvanim bedemima i koji se sastoji od tri dela: Brdo sabora, Staro jezgro i Estonski polumesec. Glavna luteranska crkva u Estoniji je Katerdala Device Marije, nekadašnja crkva elitnih nemačkih plemića. Talinska luka je jedna od najznačajnijih u zemlji.

Varšava je bila jedan od najlepših gradova u Centralnoj Evropi sve dok nije totalno razorena tokom II sv. rata. Završetkom rata od nje su samo ostale spaljene i srušene gomile kamena i cigli, a većina stanovništva je bila pobijena. Godinama grad je ponovo sagrađen, a srce grada je restauirano. Veći deo Starog Grada je pažljivo sagrađen po orginalu iz 17. i 18. veka, sa prostranim trgovinskim skverom u centru. Siva prošlost ovoga grada je zaboravljena i sada je to mesto bogato palatama i dvorovima, otvorenim parkovima, impresivnim crkvama...

OPISI SMEŠTAJNIH OBJEKATA:

Fortuna Hostel se nalazi u centru Viljnusa, u Starom gradu, 1,5km od katedrale. Sobe su  1/3, 1/4, 1/5, 1/6 i 1/7 (u višekrevetnim sobama kreveti su na sprat), a kupatila su zajednička. U hostelu postoji besplatan wi-fi. Usluga je na bazi noćenja. https://www.fortunahostel.lt/en/

Hotel Izmailovo Gamma 3* jedan je od hotela iz ogromnog kompleksa Izmailovo. Nalazi se na periferiji Moskve, 11km od Crvenog trga. Od metro stanice Partizanska udaljen je 600m (direktnom linijom metroa broj 3 stiže se do Crvenog trga za oko 30 minuta). U hotelu je besplatan wi-fi. Sobe su dvokrevetne i imaju svoje kupatilo. Usluga je na bazi noćenja. http://www.izmailovo.ru/en/

Velo Hostel (Bed&Bike Hostel Marata) se nalazi u centru Sankt Peterburga, 650metara od metro stanica Vladimirskaya and Dostoyevskaya, Nevski prospect je udaljen 1,8km. Sobe su 1/2, 1/3, 1/4, 1/5, 1/6 i 1/8. Kupatila su zajednička. Usluga je na bazi noćenja.  https://velohostel.com/en/

Red Emperor se nalazi u centru Talina, 500 metara od glavnog trga. Sobe su 1/4, 1/6 i 1/8, a kupatila su zajednička. Usluga je na bazi noćenja. http://www.redemperorhostel.com/

PROGRAM: EVROPA BROJ 7 OD 09.05.2019.
U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu Organizator putovanja ima garancije putovanja Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0013/2018 od 10.01.2018.god., polisa osiguranja broj 300060169 od 26.12.2017.godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi Sad”.

FAKULTATIVNI OBILAZAK MOSKVE AUTOBUSOM

Gorki park, bivši carski posed Kolomensko gde je u čast rođenja Ivana Groznog (1532.godine) izgrađena Voznesenjska crkva, koja se od 1994.godine nalazi na listi UNESCO-ve svetske kulturne baštine, jedna od najviših tački u gradu – Lenjinovo brdo sa koga se pruža fantastičan pogled i gde se nalazi čuveni Univerzitet Lomonosov i stadion Lužniki na koje je bila svečana ceremonija otvaranja i zatvaranja Olimpijskih igara 1980.godine, Novodevični manastir ili Manastir Smolenske Bogorodice koji je od 2004.godine pod zaštitom UNESCO-a, Poklonaja gora sa Parkom pobede posvećenim najvećoj sovjetskoj pobedi u Velikom otadžbinskom ratu, Obeliskom, Crkvom Svetog Georgija, Spomen-džamijom i Spomen-sinagogom. Cena izleta: 30eur po osobi.

SANKT PETERBURG CITY TOUR – RAZGLEDANJE GRADA AUTOBUSOM

Nevski prospect ili Nevska avenija – najduža i najvažnija ulica u gradu uz obalu reke Neve sa brojim palatama i trgovačkim radnjama, Kazanjska crkva iz 19.veka izgrađena po uzoru na baziliku Svetog Petra u Rimu koja predstavlja monumentalni spomenik ruske pobede nad Napoleonom, Dvorski trg sa stubom ruskog cara Aleksandra i Zimskim dvorcem koji je bio službena rezidencija ruskih careva puna dva veka i koji je 1922.godine pripojen Ermitažu, Ermitaž – državni muzej i jedan od najznačajnijih muzeja na svetu čiju osnovnu postavku čini zbirka ruske carine Katarine Velike, Isakijevska saborna crkva i gradska većnica, Spomenik Petru Velikom – bronzani konjanik na Senatskom trgu i prvi spomenik postavljen u Rusiji na zahtev Katarine II… Cena izleta:25eur po osobi;

PETERHOF

Kompleks palata i okolnih parkova, nastao kao kraljevska palata petra Velikog 1711.godine. Nazivaju ga „ruskim Versajem“, jer je ovaj dvorski kompleks bio inspiracija Petru Velikom za izgradnju Peterhofa. Nalazi se na UNESCO-voj listi svetske kulturne baštine od 1990.godine. tema svečanog otvaranja bila je ruska pobeda u Velikom severnom ratu. Najupečatljivija znamenitost vrta je Velika kaskada sa 64 fontane i 37 pozlaćenih skulptura. Peterhof je bio okupiran od strane nacista od 1941. do 1945.godine kada su ga poprilično uništili. Obnova je počela odmah nakon oslobođenja i traje još uvek. Cena izleta: 50eur po osobi;

KRSTARENJE NEVOM je jedan od najlepših momenata u St. Petersburgu. Postoji slična priča lokalaca kao i u Amsterdamu da ko nije krstario kanalima grada kao i da nije bio u njemu. Cena izleta: 20eur po osobi;

MUZEJ ERMITAŽ

Muzej Ermitaž smešten je u 6 zgrada. Glavna je zgrada zapravo Zimski dvorac koji je nekada bio zvanična rezidencija ruskih careva a projektovao ga je italijanski arhitekta Bartolomeo Rastreli, smestivši ga na obalu reke Neve tačno preko puta zlatnih tornjeva crkve Svetih Petra i Pavla. Ermitaž je jedna od najvećih, najlepših i najstarijih umetničkih galerija u ljudskoj istoriji. Unutrašnjost je ispunjena belim mermerom, raskošnim prostorijama sa stubovima, kristalnim lusterima i zamršenim mozaicima. U ovom  muzeju možete uživati u delima Leonarda da Vinčija, Mikelanđela, Rafaela, Ticijana, Rembranta, Rubensa, Renoara, Van Goga,  Gogena… Po  računici statističara za obilazak celog muzeja, ako bi se svakoj izložbi posvetio samo jedan minut, bilo potrebno čitavih 10 godina. Cena izleta: 25eur po osobi.

HELSINKI

Helsinki je glavni i najveći grad Finske na obali Finskog zaliva. Najsjevernije je urbano područje sa više od milion stanovnika. Smešten je na poluostrvu i okružen je morem sa tri strane. Možete uživati u tradicionalnoj finskoj hrani, a jedno od njihovih specifičnosti jeste mješavina svježih jagoda i trešanja sa šlagom. Jedna od najvećih znamenitosti grada je tvrđava Soumenlina, kao I Sea Life. Cena izleta: 50eur po osobi;