Sardinija septembar

Sardinija septembar

Putovanje na Sardiniju po najnižoj ceni
10 dana I  bus+brod+hotel 3*

UPDATE 06.08: POSLEDNJIH 10 MESTA PO FIRST MINUTE CENI: 299EUR/319EUR

FIRST MINUTE CENA DO 04.08. 319 EUR
Cena za studente, grupe preko petoro putnika i isplate u celosti: 299 EUR

NAKON 04.08. CENA 339 EUR
Cena za studente, grupe preko petoro putnika i isplate u celosti: 319 EUR

Period putovanja: 14.09-23.09.2018.

Nikad jeftinije putovanje na Sardiniju, ukoliko niste imali prilike da odete na more ili niste videli jedno od najlepših ostrva Mediterana, vreme je da to promenite. Naša prva stanica je Livorno, lučki grad u Toskani na obali Ligurskog mora. Pravimo prelepe fotografije sa Terrazza Mascagni, a obilazimo još i Veliki trg, tvrđavu, Malu Veneciju, katedralu...

Sardinija, drugo po veličini ostrvo u Sredozemnom moru, poznato je po svojoj lepoti, plažama i čistom moru. Sve veću popularnost stiče među turistima iz svih delova sveta. Najveći grad i glavni ostrva je Kaljari sa 500.000 stanovnika.

Obale Sardinije zapljuskuju dva mora Tirensko i Sredozemno. Za razliku od obližnje Sicilije, na Sardiniji nema gužve na plažama. Možete se u potpunosti prepustiti čarima kristalno čistog mora uz gastronomske specijalitete i hladne koktele.Smešteni smo u mestu Lu Bagnu, pored Kastelsarda, na samoj obali mora i samo 600m od plaže.

Fakultativno obilazimo Algero u kome se i dalje govori katalonskim jezikom. U njemu se još uvek mogu videti primeri arhitekture iz 16. veka. Centar gradskih dešavanja je luka gde se nalazi pregršt ribarskih čamaca, barova i mesta na kojima možete jesti. Nedaleko od grada nalazi se Porto Konte sa ostacima Palmavera Nuraga.

Plaža La Pelosa sa tirkiznom bojom mora i belim peskom, jedna je od najlepših plaža Sardinije. Nalazi se 2km od lučkom gradića Stintino, u probinciji Sasari. Plaža je duga 300m i ima neverovatan pogled na ostrvo Piana i ostrvo Asinara. Na plaži se nalazi srednjovekovna osmatračnica Torre della Pelosa. La pelosa je poznata po ronjenju, sa dva najpoznatija centra za ronjenje. Mnogi Evropljani ovu plažu porede sa Karibima zbog njene lepote.

Korzika, ostrvo koje pripada Francuskoj i na kome je rođen Napoleon Bonaparta. Korzika ima oko 1000 km obale i više od 200 plaža. Fakultativno obilazimo Bonifaćio, mesto u kome se odvija radnja kratke priče Gi de Mopasana - Vendeta. Prelepi srednjovekovni gradić na stenama, bukvalno predstavlja muzej na otvorenom. U pitanju je najstariji grad na Korzici i po mnogima koji su ga posetili, najlepši.

Za kraj divnog putovanja idemo na fakultativni izlet u Cinque Terre, šarena italijanska selana na obali Ligurskog mora koja su stavljena pod zaštitu UNESCO-a. Pet sela čine Cinque Terre: Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola i Riomaggiore. Međusobno su povezana stazama i prugom tako da se do njih ne može stići kolima, samo pešice ili vozom. Tokom vekova starosedeoci su pažljivo gradili terase na strmim, neravnim brdima, sve do litica koje gledaju na more. Mesta se u istoriji prvi put spominju u XI veku. Danas su jedna od najlepših turističkih atrakcija Italije.

PRIJAVLJIVANJE U PROSTORIJAMA JUNGLE TRAVEL-A:
GOSPODAR JEVREMOVA 49 BEOGRAD,

011/2400213 i 011/2182204,
email:jungletravel@gmail.com
radnim danima 09-19h i subotom 10-14h

BULEVAR OSLOBOĐENJA 66, LOKAL BR. 8, 021/3016689
email:jungletravelns@gmail.com

radnim danima 10-18h i subotom 10-14h
*** PUTNICI IZ OSTALIH GRADOVA SRBIJE MOGU SE PRIJAVITI ZA PUTOVANJE PUTEM MEJLA jungletravel@gmail.com***

1.dan (14.09.2018): Polazak sa parkinga ispred Muzeja istorije Jugoslavije (Kuća cveća) u 16h. Dnevno-noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju sa usputnim zadržavanjima radi obavljanja carinskim formalnosti i radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

2.dan (15.09.2018): Dolazak u Livorno na obalu Ligurskog mora. Fakultativna šetnja: Veliki trg, tvrđava, Mala Venecija, katedrala, Trg republike... Slobodno vreme. Možemo vam predložiti odlazak vozom do Pize ili Sijene. Odlazak u luku Livorno i ukrcavanje na brod. Noćno krstarenje preko Tirenskog mora.

3.dan (16.09.2018): Stižemo na Sardiniju u ranim jutarnjim časovima i krećemo u obilazak ovog prelepog ostrva. Vozimo se autobusom do mesta San Teodoro gde ćemo se kupati na dugoj peščanoj plaži La Cinta. Nastavljamo put do Kastelsarda, odnosno mesta Lu Bagnu (3km od centra Kastelsarda). Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje. 

4. dan (17.09.2018): Doručak. Fakultativni izlet na plažu  La Pelosu... Dan rezervisan za odmor i uživanje pored mora. Povratak u smeštaj. Noćenje.

5.dan (18.09.2018): Doručak. Fakultativni izlet na Korziku. Odlazak u luku Santa Tereza Galura i ukrcavanje na trajekt za Korziku. Dolazak u Bonifaćio, mali slikoviti gradić na jugu Korzike i po mnogima jedno od najlepših mesta na Mediteranu.  Obilazimo stari romantični grad na liticama sa kojih se pruža prelepi pogled na more, šetamo uskim ulicama i imamo slobodno vreme za uživanje. Povratak na Sardiniju i transfer do smeštaja. Noćenje.

* Za fakultativni izlet u Bonifaćio, putnici se izjašnjavaju prilikom prijave

6.dan (19.09.2018): Doručak. Fakultativni izlet u najlepši gradić na celom ostrvu, Algero u kome se govori katalonskim jezikom. U njemu se još uvek mogu videti primeri arhitekture iz 16. veka. Centar gradskih dešavanja je luka gde se nalazi pregršt ribarskih čamaca, barova i mesta na kojima možete jesti.  Idemo na kupanje na plažu Bombarde.  Plaža sa zlatnim peskom, nalazi se u blizini Algera na tzv. Koralnoj obali. Povratak u hotel. Noćenje.

7.dan (20.09.2018): Doručak. Celodnevni fakultativni izlet u najpre na plažu Arutas i potom u prestonicu ostrva Kaljari, glavni grad u kome ćete imati prilike da energiju stanovnika, da prošetate očaravajućim malim uličicama i da obiđete mnogobrojne znamenitosti poput Kule Slonova, trgovačke zone, tvrđave, katedrale, palate Municipio... Slobodno  vreme. Večernji povratak u Lu Bagnu, Kastelsardo.  Noćenje.

8.dan (21.09.2018): Doručak. Pakovanje stvari i napuštanje smeštaja. Slobodno vreme  do polaska za luku iz koje isplovljavamo prema italijanskom kopnu. Noćno krstarenje do Livorna.

9.dan (22.09.2018): Stižemo u Livorno i nastavljamo naš put autobusom do La Specije, odakle fakultativno idemo vozom kroz pet šarenih sela ušuškanih u stenama na obali mora Cinque Terre: Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola i Riomaggiore. Sva ova mesta se zbog svoje nesvakidašnje lepote nalaze na listi UNESCO-ve svetske kulturne baštine. Do njih je moguće stići samo vozom i pešice, stazicama uz more. Tokom vekova starosedeoci su pažljivo gradili terase na strmim, neravnim brdima, sve do litica koje gledaju na more. Uveče se pakujemo u autobus i krećemo kući. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku sa usputnim zadržavanjima radi obavljanja carinskim formalnosti i radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

10.dan (23.09.2018): Dolazak u Beograd u popodnevnim časovima.

UPDATE 06.08: POSLEDNJIH 10 MESTA PO FIRST MINUTE CENI: 299EUR/319EUR

FIRST MINUTE CENA DO 04.08. 319 EUR
Cena za studente, grupe preko petoro putnika i isplate u celosti: 299 EUR

NAKON 04.08.CENA 339 EUR
Cena za studente, grupe preko petoro putnika i isplate u celosti: 319 EUR

Prilikom prijave plaća se avans u iznosu od 100 evra u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Vojvođanske banke. Ostatak iznosa moguće je plaćati na rate sve do mesec dana pred put

Način plaćanja:

 • Gotovinski
 • platnim karticama
 • čekovima građana
 • preko računa

Aranžman obuhvata:

 • Kompletnu organizaciju i vođenje puta
 • Prevoz visokopodnim turističkim autobusima (klima, audio i video oprema) na navedenim relacijama
 • 5 noćenja sa doručkom (buffet) u mestu Lu Bagnu pored Kastelsarda u hotelu 3* u 1/2, 1/3 i 1/4 sobama  sobama
 • kartu za brod na relaciji Livorno – Sardinija – Livorno

Aranžman ne obuhvata:

 • međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uplatiti u agenciji najkasnije do 5 dana pred put)

***zbog sve učestalijih kontrola policije u državama EU, agencija preporučuje putnicima da OBAVEZNO UZMU međunarodno putno osiguranje; u slučaju da putnik nema osiguranje, sam snosi sve eventualne troškove i posledice

 • doplate za kabine na brodu (100 evra za celu kabinu, plaćanje u agenciji prilikom prijave)
 • turističku taksu 8 eur za sve dane boravka
 • dnevnu voznu kartu za Cinque Terre – 18eur
 • fakultativne izlete i ulaznice u kulturno-istorijske spomenike
 • Individualne troškove na putovanju

Napomene:
Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 266/2010.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu usled vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvideti, u vreme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mestima, i ne smeju ih napuštati na mestima koja nisu predviđena za pauze (granice, ček point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posledice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sedenja, mesto polaska, mesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obaveštava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana pre datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana pre datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cene low cost aranžmana podložne su promenama i po uplati avansa se proveravaju tarife i putniku se potvrđuje cena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promeni i isključivo zavise od avio kompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu. 
 • Za ovaj aranžman primenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa YUTA standardom.

Napomene u vezi sa smeštajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja smeštajnog objekta.
 • U nekim smeštajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smeštajni kapaciteti vrše smeštaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smeštaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smeštaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja.
 • Termini i cene fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmene, promene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se pre uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mesec dana pre putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne poseduju nove biometrijske pasoše Republike Srbije dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlašćena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.

Cenovnik br. 1 važi od 14.05.2018.

Sardinija je drugo po veličini ostrvo u Sredozemnom moru i sa okolnim ostrvima predstavlja jednu od 20 italijanskih pokrajna. Prestonica je grad Kaljari a pored njega, pažnju mnogobrojnih turista iz celog sveta privlače prelepe plaže, mali simpatični gradovi i sela kao i duh lokalnog stanovništva.

OPISI SMEŠTAJNIH OBJEKATA:

Hotel Rosa dei Venti 3* se nalazi u mestu Lu Bagnu, 3km od Kastelsarda i 600 metara od gradske plaže. Nalazi se pored glavnog puta uz more. Sobe su 1/2, 1/3, 1/4 sa klimom i kupatilom. U hotelu je besplatan wi-fi. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom. http://www.hotelrosadeiventi.com/en/

KORZIKA -BONIFAĆIO

Korzika je ostrvo u Sredozemnom moru, poznato kao mesto na kome se rodio Napoleo Bonaparta. Stari Grci su je zvali Kaliste, što u prevodu znači  „lepo". Pripala je Francuskoj 1769.godine, stoga je ovde zastupljen miks kultura. Bonifaćio, grad-tvrđava osnovan u 9.veku, nalazi se na samoj litici. Očuvao je srednjovekovni duh sa uskim krivim ulicama i šarmantnim tavernama. Najveće znamenitosti grada su crkva Svete Marije Velike i crkva Svetog Dominika.

***OBAVEZNA PRIJAVA ZA IZLET PRILIKOM PRIJAVE ZA PUTOVANJE

PLAŽA LA PELOSA

Plaža La Pelosa sa tirkiznom bojom mora i belim peskom, jedna je od najlepših plaža Sardinije. Nalazi se 2km od lučkom gradića Stintino, u probinciji Sasari. Plaža je duga 300m i ima neverovatan pogled na ostrvo Piana i ostrvo Asinara. Na plaži se nalazi srednjovekovna osmatračnica Torre della Pelosa. La pelosa je poznata po ronjenju, sa dva najpoznatija centra za ronjenje. Mnogi Evropljani ovu plažu porede sa Karibima zbog njene lepote.

KALJARI I ARUTAS PLAŽA

Kaljari, prestonica ostrva, nalazi se u južnom zalivu Sardinije, gde ćemo obići Španski zamak, katedralu, brdo San Remi. Kaljari ima oko 500.000 stanovnika i plažu Poetto dugu 8 km. Prepun je restorana, barova i prodavnica, kroz koje prolazi vekili broj ljudi. Vreva ne prestaje do kasno u noć.  Castello opkoljen zidinama sa dva tornja iz 14. veka – Torre di San Pancrazio i Torre dell Elephant. Sa vrha brda na kome se utvrđenje nalazi pruža se neverovatan pogled. Katedrala iz 13.veka se nalazi na istoimenom trgu Piazza Palazzo. Monte Urpinu je najveći park u gradu sa veštačkim jezerima i drvoredima. Arutas je plaža sa kristalno čistom vodom i plavo-zelenom bojom mora.

ALGERO I PLAŽA BOMBARDE

Algero je mali grad na severozapadnoj obali, u kom se nalazi mnoštvo crkava u kome se govori katalonskim jezikom. U njemu se još uvek mogu videti primeri arhitekture iz 16. veka. Centar gradskih dešavanja je luka gde se nalazi pregršt ribarskih čamaca, barova i mesta na kojima možete jesti. Plaža duga 500m sa zlatnim peskom, nalazi se u blizini Algera na tzv. Koralnoj obali.