Maldivi

Maldivi

HONEYMOON DESTINACIJA BROJ 1

AKCIJA ZA PRIJAVE DO 15.05.2019.

10 dana u septembru od 890eur

Primer ponude: 10 dana, avio + takse + smeštaj u hotelu 3*+ doručak + transferi 

Polasci: svakog dana!

Prednosti individualnih aranžmana:

✔ Možete sami dodavati ili eliminisati pojedinačne segmente putovanja
✔ Možete sami birati dužinu boravka 
✔ Možete sami birati tip hotela i uslugu
✔ Možete sami birati datum putovanja kada god Vama odgovara

✔ Možete sami upravljati cenom aranžmana
✔ Kompletnu ponudu dobijate u roku od 24h
✔ Mi štedimo Vaše vreme


Poslati upit na jungletravel@gmail.com ili kontaktirati eksperte Milicu i Tinu koje su tu da naprave aranžman po Vašoj zamisli ☎ 011 / 40 76 257

Maldivi se nalaze u Indijskom Okeanu, udaljeni su oko 700km od obale Šri Lanke i oko 300 km od obale Indije. Sastoje se od 1.200 manjih i većih ostrva od kojih je samo oko 200 ostrva naseljeno. Maldivi su najmanja Azijska zemlja, kako po površini tako i po broju stanovnika. Glavni i najveci grad Republike je Male sa preko sto hiljada stanovnika i nalazi se na severnom obodu Atola Male, tacnije na Kaafu Atolu. Toplo i čisto more uz rajske plaže, netaknutu prirodu i povoljnu klimu pružaju odlicne uslove za nezaboravan odmor. Svako ostrvo predstavlja posebnu priču i sve je podređeno uživanju. Najradije ih posećuju mladenci, poznavaoci podvodnog sveta i ronjenja, ljubitelji mira i romantičnih destinacija.

Nažalost, ne radi se o šali i ovaj raj na zemlji ima svoj rok trajanja. Nadmorska visina ostrva je tek nešto oko jednog i po metra iznad nivoa mora i rastući nivo Indijskog Okeana dovodi do laganog nestajanja kopna. Naučnici predviđaju da do kraja ovog veka Maldiva više neće biti, što znači da ih treba posetiti što pre! Takođe, zanimljivo je to da na ostrvima vlada samo jedna vera i to islam, a nevezano uz ovu činjenicu - alkohol je dostupan isključivo u hotelskim kompleksima. 

Netaknuti podvodni svet sa najlepšim koralnim grebenima, šarenim ribama i jedinstvenim mestima za ronjenje su jednostavno obeležja Maldiva. Prelepa prozirnost okeana, koralni grebeni, mir i tišina, netaknuta priroda, ili prosta činjenica da ovih ostrva jednog dana neće biti, šta god od ovoga, Maldivi su definitivno broj jedan na listi putovanja za medeni mesec. Možda baš vaš! Maldivi su dom mnogobrojnoj morskoj flori i fauni u svetu, koju čini preko hiljadu različitih vrsta riba, dve stotine vrste korala, kornjača, i nije ni čudo što mnogi vide Maldive kao jednu od najvećih ronilačkih destinacija na svetu. Plivanje sa kit-ajkulama je iskustvo koje se pamti do kraja života. Ovi giganti obožavaju ljude i nemaju nikakav strah od njih, pa im stoga možete prići prilično blizu i čak se slikati sa njima.

Posetite poslednji raj na zemlji. Tako ga nazivaju na svim kontinentima i želja svakog čoveka na Zemlji je da doživi magiju tih mističnih ostrva. Ukoliko, dakle, tražite mistično more i bele peščane plaže, kao od svile, Maldivi vas definitivno neće razočarati. Takođe, Maldivi su i glavna destinacija ronilaca, oni ovde dolaze iz celog sveta zbog predivnog koralnog grebena i bogatog, šarenog života koji se krije ispod vode.

PRIJAVLJIVANJE U PROSTORIJAMA JUNGLE TRAVEL-A:
GOSPODAR JEVREMOVA 49 BEOGRAD,

011/2400213 i 011/4076257,
email:jungletravel@gmail.com
radnim danima 09-19h i subotom 10-14h

NOVI SAD, ĆIRPANOVA 4, 21000 NOVI SAD, 021/3016689
email:jungletravelns@gmail.com
radnim danima 09-19h i subotom 10-14h
*** PUTNICI IZ OSTALIH GRADOVA SRBIJE MOGU SE PRIJAVITI ZA PUTOVANJE PUTEM MEJLA jungletravel@gmail.com

Dan 1. Dolazak na aerodrom „Nikola Tesla“, najkasnije dva sata pre poletanja aviona. Individualna prijava za let i predaja prtljaga. Pasoške i carinske formalnosti. Let do Malea sa  jednim presedanjem.

Dan 2. Sletanje u Male, glavni grad Maldiva. Male predstavlja moderno lice Maldiva. Šareno obojene zgrade i  tirkizno more svuda oko vas su klasična slika Male-a koju ćete zapamtiti. Grad prepun kafića, restorana, prodavnica i pijaca. Transfer do izabranog hotela. Slobodno vreme za odmaranje. Noćenje.

Dan 3-9. Boravak u izabranom hotelu na bazi izabranih usluga. Dani predviđeni za uživanje na rajskom ostrvu uz spa tretmane, uživanje u egzotičnoj hrani… Mogućnost organizovanja mnogobrojnih fakultativnih izleta: ronjenje, snorkeling, plovidba katamaranom, surfovanje, skijanje na vodi, boravak u rizortovima... Uživanje na  kristalno belom pesku uz zvuke talasa, kupanje u tirkiznoj vodi i potpuno opuštanje uz spa tretmane. 6 noćenja.

Dan 10. Transfer do aerodroma u Maleu. Individualna prijava za let i predaja prtljaga. Pasoške i carinske formalnosti. Let do Beograda sa presedanjem. Dolazak u Beograd. Kraj putovanja.

Polasci: tokom cele godine!

10 dana u septembru od 890eur 

Upit na: jungletravel@gmail.com


***Aranžman je pravljen na trenutnoj raspoloživosti letova avio kompanija, stoga je cena aranžmana podložna promenama u skladu sa promenom cene avio karte. Cena je garantovana nakon uplate avansa i izdavanja avio karata.

 

Uslovi plaćanja: Prilikom prijave plaća se avans u iznosu od 700eur u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Vojvođanske banke na dan uplate. Preostali deo se plaća najkasnije 6 nedelja pred put. Mogućnost plaćanja preko računa i karticama Visa, Master, Maestro i Dina.

Prijavljivanje: Preporučujemo ranije prijave zbog povoljnijih cena avionskih karata. Prilikom prijave potrebno je dostaviti skeniranu prvu stranu pasoša, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost za štampanje avio karata sa pogrešnim imenom. Prijava je validna jedino uz uplatu avansa.

Cena aranžmana obuhvata:

 • Avio kartu sa svim taksama na relacijama: Beograd – Male – Beograd 
 • 7 noćenja sa doručkom u deluxe dvokrevetnim sobama sa delimičnim pogledom na more u hotelu 3*
 • Kompletnu organizaciju puta

Cena aranžmana ne obuhvata:

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uplatiti u agenciji najkasnije do pet dana pred put)
 • Fakultativne izlete
 • Boravišnu taksu kod određenih hotela, plaća se na recepciji
 • Transfer od Malea do hotela (3.6 usd po osobi po pravcu za ostrvo Mafuši)
  ***kada su u pitanju druga ostrva cenu transfera proveriti u agenciji
 • Individualne troškove putnika za vreme putovanja

 

Napomene:
Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 266/2010.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu usled vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvideti, u vreme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mestima, i ne smeju ih napuštati na mestima koja nisu predviđena za pauze (granice, ček point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posledice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sedenja, mesto polaska, mesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obaveštava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana pre datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana pre datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cene low cost aranžmana podložne su promenama i po uplati avansa se proveravaju tarife i putniku se potvrđuje cena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promeni i isključivo zavise od avio kompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu. 
 • Za ovaj aranžman primenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa YUTA standardom.

Napomene u vezi sa smeštajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja smeštajnog objekta.
 • U nekim smeštajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smeštajni kapaciteti vrše smeštaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smeštaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smeštaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja.
 • Termini i cene fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmene, promene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se pre uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mesec dana pre putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne poseduju nove biometrijske pasoše Republike Srbije dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlašćena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.

Cenovnik br. 1 važi od 14.09.2018.

Primeri smeštaja:

Whiteshell Island Hotel & Spa 3* Predivan hotel sa spa centrom WhiteShell Island nalazi se na ostrvu Mafuši, a nudi opuštajuće spa tretmane i restoran. Moderno uređene sobe imaju besplatan bežični internet. Elegantno uređene sobe sadrže brodski pod i sopstveni balkon. Sve smeštajne jedinice nude flat-screen TV, mini-bar i lični sef. Sopstvena kupatila su opremljena osvežavajućim tuševima sa toplom vodom. Hotel sa spa centrom WhiteShell Island nudi gostima recepciju otvorenu non-stop i uslugu pranja veša. U restoranu Platter gosti mogu uživati u dobrom izboru lokalnih maldivskih, kineskih jela i specijaliteta iz Šri Lanke. Ukoliko poželite da obedujete u smeštajnoj jedinici na raspolaganju vam je posluga u sobi. Ovaj moderan smeštaj udaljen je 30 minuta vožnje gliserom ili 90 minuta vožnje trajektom od grada Malea. 

Arena Lodge Maldives 3* - Smeštaj je udaljen 12 min hoda od plaže. Smeštajni objekat Arena Lodge Maldives nalazi se na ostrvu K. Atol Mafuši, u jednoj od najvećih maldivskih laguna, na samo 10 minuta hoda od belih, peščanih obala plaže u Mafušiju. Spomenici Delfin i Manta udaljeni su svega 40 metara. Jednostavno uređene sobe sadrže ventilator na plafonu i klima-uređaj. Opremljene su radnim stolom i ormanom. Sobe imaju sopstveno kupatilo sa tušem i toaletnim priborom. U lokalnim i internacionalnim jelima možete uživati u kafeu Arena Lodge, koji radi 24 časa dnevno. Kontinentalni doručak na bazi švedskog stola služi se svakog dana. Posluga u sobi vam može organizovati ručak ili večeru u sobi.

Ukulhas Inn 3* Ovaj objekat je udaljen 1 min hoda od peščane plaže. Objekat Ukulhas Inn nalazi se na predivnom peščanom sprudu Alif u atolu Alif. U ponudi su privatan prostor na plaži, moderno uređene sobe sa klima-uređajem i besplatan bežični internet u celom objektu. Na raspolaganju je i restoran. Osoblje može organizovati razne aktivnosti, uključujući gnjuranje i safari sa manta ražama. Okružen bujnim zelenilom, objekat se nalazi na samo 80 minuta vožnje od Međunarodnog aerodrom Male i grada Male, prestonice Maldiva. Sobe su klimatizovane i sadrže čistu posteljinu, radni sto, flat-screen TV sa satelitskim kanalima, mini-bar i sef. Pored toga imaju sopstveno kupatilo opremljeno tušem sa tolom i hladnom vodom. Gosti se mogu prošetati plažom ili vežbati u fitnes centru. Osoblje na recepciji koja radi non-stop može vam pomoći sa skladištenjem prtljaga, uslugama pranja veža i poslugom u sobi.

Kaani Village & Spa 4* - Ovaj objekat je udaljen 2 min hoda od plaže. Hotel Kaani Village & Spa je smešten u samom srcu ostrva Mafuši. U ponudi ima otvoreni bazen, opuštajuće spa tretmane i restoran u okviru objekta. Nalazi se na svega par koraka od kristalno čistih voda plaže Mafuši. Besplatan bežični internet je dostupan u svim sobama. Klimatizovane, udobne i elegantno uređene sobe poseduju mini-bar i sopstveno kupatilo s tušem sa efektom kiše. Dodatne pogodnosti uključuju fen za kosu i besplatan toaletni pribor. Iz pojedinih soba pruža se pogled na bazen. Ovaj moderan hotel nudi besplatno iznajmljivanje motocikala. Osoblje na zahtev može organizovati raznovrsne sportove na vodi, uključujući ronjenje i gnjuranje. U okviru objekta možete uživati u sauni i tradicionalnim masažama. Od ostalih sadržaja na raspolaganju su 24-časovna recepcija i usluga aerodromskog prevoza.

Filitheyo Island Resort 4* - Jedino odmaralište u mestu Fafu Atol na Maldivima, okruženo tropskim zelenilom i prelepim koralnim grebenima. Ima otvoreni infiniti bazen, spa centar i centar za ronjenje na licu mesta. Izgrađene na stubovina iznad vode, prostrane, klimatizovane vile imaju visoke slamnate krovove i privatnu drvenu terasu sa sofama. Svaka vila uključuje flat-screen TV, CD plejer i mini-bar. Centar za ronjenje Verner Lau nudi profesionalne kurseve za goste, a spa centar Filitejo opuštajuće masaže. Gosti mogu uživati u vindsurfingu, vožnji kanua ili odbojci na plaži.

Fihalhohi Island Resort 4* - Odmaralište Fihalhohi Island nalazi se u atolu Južni Male. Gostima su na raspolaganju bele peščane plaže, kristalno čisto more i bujno zelenilo. Ponuda uključuje spa centar sa uslugama masaže. Sobe su klimatizovane i obuhvataju terasu sa prostorom za sedenje. Pored toga sadrže podove sa pločicama, ormar, telefon i plafonski ventilator. Kupatila su opremljena tušem i fenom za kosu. Bežični internet se može besplatno koristiti. Odmaralište Fihalhohi raspolaže turističkim deskom, čije vam osoblje može pomoći pri organizovanju izleta i putovanja. Gosti mogu zahtevati uslugu pranja veša na recepciji koja radi non-stop. Sadržaji za sportove na vodi, kao što su ribolov i PADI setrifikovana škola ronjenja, dostupni su u okviru objekta. 

Reethi Beach Resort 4* - Odmaralište Reethi Beach je smešteno na prelepom, bujnom ostrvu Fonimagudu, na lokaciji koju okružuje predivna laguna sa plažom od belog peska. U ponudi ima fitnes centar, salon za masažu, spa centar i velnes centar. Pored toga nudi 5 restorana i 5 barova. Sve klimatizovane sobe poseduju mini-bar, TV sa satelitskim kanalima i aparat za kafu. Pored toga sadrže sopstveno kupatilo sa toplom/hladnom vodom, besplatnim toaletnim priborom i fenom za kosu. Odmaralište Reethi nudi sadržaje za sportove na vodi, kao što su jedrenje na dasci, ronjenje i gnjuranje. Pored toga, u sklopu objekta se nalazi sportski kompleks, a na raspolaganju su i raznovrsni privatni i grupni izleti.

Medhufushi Island Resort 5* 

Royal Island Resort & Spa 5* - Odmaralište i spa centar Royal Island smešteno je na atolu Baa na Maldivima. Ovo tropsko ostrvo sa pogledom na Indijski okean nudi besplatan bežični internet, spa centar i mirne plaže sa belim peskom. Gostima su dostupni ronilački izleti i krstarenja tokom zalaska sunca. Aktivniji gosti se mogu oprobati u skijanju na vodi ili kajt surfingu. Ostali rekreativni sadržaji uključuju otvoreni bazen, teretanu i teniske terene. Vile odmarališta Royal Island su izgrađene od drveta i poseduju sopstveno popločano dvorište sa prostorom za sedenje i pogledom na Indijski okean. Svaka smeštajna jedinica sadrži TV i sopstveno kupatilo sa kadom i tušem.

Fushivaru Maldives 5* - Ovaj objekat je udaljen 1 min hoda od plaže. Objekat Fushifaru Maldives raspolaže besplatnim bežičnim internetom, restoranom i otvorenim bazenom. Svaka soba u ovom rizortu je klimatizovana. Svaka soba uključuje kupatilo sa kadom. Dodatne pogodnosti obuhvataju bade-mantile i papuče. Recepcija objekta radi non-stop. U okolini možete uživati u raznovrsnim aktivnostima, kao što su gnjuranje, jedrenje na dasci i ronjenje. Ovaj objekat takođe ima jednu od najboljih lokacija u gradu Fushifaru! 

Predlažemo:

Ronjenje – Maldivi su top destinacija u ronilačkom turizmu. Škole ronjenja rade po strogim kriterijumima i programima najpriznatije svetske ronilačke organizacije. Početnici mogu da se oprobaju u plićoj vodi koja obiluje šarenim podvodnim svetom. Nakon toga mogu nastaviti na naprednije lokalitete i izlete sa brodića. Bilo da ronite na obližnjem grebenu ili ste krenuli na zaron sa broda, srešćete se sa stanovnicima okeana, poput šarenih ribica najrazličitijih veličina i oblika, kornjačama, ražama, mantama i drugim stvorenjima. Raznobojni korali su takođe očaravajući. Za sertifikovane ronioce mogući su dublji zaroni i čak zaroni na olupinama brodova. Ukoliko se opredelite za ronjenje, ovo će biti jedno od najlepših iskustava sa putovanja i pamtićete ga dugo, jer ovo mesto obiluje svim onim što jedan podvodni tropski raj ima da pruži.

Snorkeling – Kristalno čista voda, plitke lagune i raznovrstan morski život vas pozivaju na ronjenje. Maldivi su dom mnogobrojnoj morskoj flori i fauni u svetu, koju čini preko hiljadu različitih vrsta riba, dve stotine vrste korala, kornjača, i nije ni čudo što mnogi vide Maldive kao jednu od najvećih ronilačkih destinacija na svetu.

Peščana ada – Odlazak do peščane ade čija se lepota ogleda u nestvarno belom i čistom pesku i različitim nijansama plave i zelene vode. Pronađite vaše mesto pod suncem i uživajte u spektakularnom okruženju. Odmorite se na puderastom pesku i osetite čari Indijskog okeana.

Piknik na napuštenom ostrvu – istražite Maldive na pravi način. Maldivi su arhipelag od preko hiljadu ostrva, pored naseljenih ostrva postoje i par nenaseljenih. Ljubazni domaćini pripremiće ukusan piknik na napuštenom ostrvu. Uživajte u dobroj hrani, kupajte se u čistom moru, istražite podvodni svet i najbolje koralne grebene u Severnom Atolu.

Whale Shark safari – ili potraga i snorkling sa kit ajkulom. Svi vole da plivaju sa delfinima, ali plivanje sa kit-ajkulama je iskustvo koje se pamti do kraja života. Ovi giganti obožavaju ljude i nemaju nikakav strah od njih, pa im stoga možete prići prilično blizu i čak se slikati sa njima.

MALDIVI

OPŠTI PODACI:

Maldivi, službeno Republika Maldivi, su ostrvska država u Indijskom okeanu, jugozapadno od Indijskog poluostrva. Sastoje se od oko 1200 ostrva grupisanih u 26 atola, među kojima je oko 200 naseljenih, a ostalih 80 se koristi samo za turizam. Službena religija je Islam, a jezik većine stanovništva je divehi, indoevropski jezik srodan singalskom, glavnom jeziku Šri Lanke. Privreda se temelji na turizmu i ribolovu. Maldivi su pretrpeli značajnu štetu u cunamiju u Indijskom okeanu u decembru 2004. godine. 
Nudizam je zakonom zabranjen na Maldivima, uključujući i boravak na plažama odmarališta, kupanje ili ronjenje bez kupaćih kostima u blizini brodova sa putnicima. U većini restorana nije dozvoljen boravak u kupaćim kostimima, kako bi se izbegle neprijatnosti za druge prisutne goste. 
Površina
298 km2
Broj stanovnika
oko 338.000 
Državno uređenje
Republika od 1965. godine.
Glavni grad
Male, oko 70.000 stanovnika
Klima

Svi se pitaju kada putovati, koji je najbolji period u godini za putovanje na Maldive, da li će padati kiša, da li će biti dovoljno sunčano, da li je topla voda u moru, koje je godišnje doba idealno za putovanje, kada je sezona za putovanje itd.

Ono što je najbitnije da znate je sledeće: možete putovati, letovati, odmarati i uživati na Maldivima u toku cele godine. Možete uživati na Maldivima i zimi i na proleće i u toku leta i na jesen. Voda okeana je podjednako topla u toku cele godine, temperatura vazduha je stabilna do 30 stepeni u toku dana svakog meseca. Ono što je promenljivo su oblaci i naravno kiša.

Klima na Maldivima je monsunska. Monsuni su vetrovi koji duvaju u Indijskom okeanu i južnoj Aziji. Zimski monsun duva sa kopna ka okeanu i donosi suvlji vazduh, dok letnji monsun duva sa okeana ka kopnu i stoga Indiji u toku leta donosi veliku količinu kiše. Monsunski vetrovi su slabo razvijeni u okolini ekvatora, jer nema većeg kolebanja između temperatura. To znači da su Maldivi prilično zaštićeni od ciklona i ostalih „provala oblaka“ po čemu je monsunska klima poznata.

Zbog udaljenosti od 800 km od severa zemlje do juga, kao i zbog ekvatora koji prolazi kroz zemlju, vremenski uslovi variraju prema vašoj lokaciji u arhipelagu. Što znači da standardna vremenska prognoza koju ćete naći na internetu i koja je uglavnom projektovana za Male, neće važiti za ceo arhipelag. Skoro uvek će vremenska prognoza za Maldive biti – kiša, jer u nekom trenutku na nekom ostrvu 100% pada kiša. Lepotu Maldiva ne može oblak da rastera, niti kiša, već samo istakne dramatičnu boju lagune.

Međutim postoji svakako određena statistika što se uslova za kišu tiče. Svakako uzmite u obzir da se klima promenila svuda u svetu, pa tako i na Maldivima, ali je statistika sledeća:

✓Vreme na Maldivima je promenljivo i oblaci, kratka kiša i sunčani intervali se konstantno smenjuju u toku dana.
✓Februar i mart imaju najmanje uslova za kišu. Zimski monsun duva od januara do aprila i ta četiri meseca su statistički najsunčanija.
✓Jun ima najmanje sunčanih sati.
✓U novembru i decembru više sunčanih dana ima na Severnim atolima.
✓U junu i julu manje kiše ima na Južnim atolima i ostrvima blizu Malea.

Moguće je da će na nekom ostrvu padati kiša i biti oblačno u februaru, a možda će vam u junu biti sunčano sve vreme vašeg boravka. Reč koja opisuje vreme i klimu na Maldivima je – promenljivo. I upamtite to, jer kada na Maldivima pada kiša, to nije dosadna novembarska kiša, već pljusne i ode. Oblaci se smenjuju stalno i svakako će vam biti i sunčano i oblačno. Ali to je Azija i magičnost tog dela sveta, pa se opustite i uživajte, jer nije vredno da svoj odmor i putovanje iz snova ograničavate brigama i teskobama o vremenu. Bilo koje vreme je pravo vreme za putovanje na Maldive.

Aerodrom
Glavni internacionalni aerodrom je Velana International ili popularno poznat kao aerodrom Male. Nalazi se na posebnom ostrvu odmah pored glavnog grada, na samo 10 minuta vožnje brodićem do prestonice. Brodovi između aerodroma i Malea saobraćaju na svakih nekoliko minuta od 5 časova ujutru do ponoći i povratna karta je oko 10 dolara. Na aerodrom Male sleću svi internacionalni letovi iz Evrope, pa se odatle dalje transferišu do svog izabranog hotela. Na Maldivima ima još 10 lokalnih aerodroma i ukoliko je vaš hotel dosta udaljen od Malea, verovatno je da ćete leteti posebnim avionom na neki od njih, pa odatle brodom do svoje destinacije.

Novac
Maldivska rufija (MVR) = 100 laresa. Novčanice za MVR 500, 100, 50, 20, 10, 5. Kovanice za MVR 2, 1 i 50, 25, 10, 5, 2 i 1 laresa.
Jezik
Divehi. Engleski jezik je u širokoj primeni kao službeni jezik. U turističkim područjima govore se i drugi jezici.
VIZA:
Državljani R. Srbije koji turistički putuju na Maldive, besplatnu vizu važeću za period do 30 dana dobijaju na maldivskom aerodromu. Potrebna je sledeća dokumentacija: važeća putna isprava, povratna avio-karta, dokaz o posedovanju dovoljno finansijskih sredstava (100 USD plus 50 USD za svaki dan boravka) ili potvrda o uplaćenom turističkom aranžmanu. Rok važenja pasoša radi turističkog putovanja mora biti najmanje 6 meseci. 
VAKCINACIJA:
Za putovanje na Maldive nije potrebno posedovati polisu zdravstvenog osiguranja, niti dokaz o vakcinaciji, izuzev ako dolazite iz oblasti zahvaćene žutom groznicom (pojedine oblasti centralne Afrike ili južne Amerike).
BEZBEDNOST:
Maldivi mogu da budu izloženi opasnosti od cunamija. U ovakvim situacijama, po izdavanju upozorenja o opasnosti od strane Vlade Maldiva, potrebno je pratiti uputstva koja emituju lokalna sredstava javnog informisanja i ponašati se u skladu sa njima.

 

Primeri smeštaja:

Whiteshell Island Hotel & Spa 3* - Predivan hotel sa spa centrom WhiteShell Island nalazi se na ostrvu Mafuši, a nudi opuštajuće spa tretmane i restoran. Moderno uređene sobe imaju besplatan bežični internet. Elegantno uređene sobe sadrže brodski pod i sopstveni balkon. Sve smeštajne jedinice nude flat-screen TV, mini-bar i lični sef. Sopstvena kupatila su opremljena osvežavajućim tuševima sa toplom vodom. Hotel sa spa centrom WhiteShell Island nudi gostima recepciju otvorenu non-stop i uslugu pranja veša. U restoranu Platter gosti mogu uživati u dobrom izboru lokalnih maldivskih, kineskih jela i specijaliteta iz Šri Lanke. Ukoliko poželite da obedujete u smeštajnoj jedinici na raspolaganju vam je posluga u sobi. Ovaj moderan smeštaj udaljen je 30 minuta vožnje gliserom ili 90 minuta vožnje trajektom od grada Malea. 

Arena Lodge Maldives 3* - Smeštaj je udaljen 12 min hoda od plaže. Smeštajni objekat Arena Lodge Maldives nalazi se na ostrvu K. Atol Mafuši, u jednoj od najvećih maldivskih laguna, na samo 10 minuta hoda od belih, peščanih obala plaže u Mafušiju. Spomenici Delfin i Manta udaljeni su svega 40 metara. Jednostavno uređene sobe sadrže ventilator na plafonu i klima-uređaj. Opremljene su radnim stolom i ormanom. Sobe imaju sopstveno kupatilo sa tušem i toaletnim priborom. U lokalnim i internacionalnim jelima možete uživati u kafeu Arena Lodge, koji radi 24 časa dnevno. Kontinentalni doručak na bazi švedskog stola služi se svakog dana. Posluga u sobi vam može organizovati ručak ili večeru u sobi.

Ukulhas Inn 3* - Ovaj objekat je udaljen 1 min hoda od peščane plaže. Objekat Ukulhas Inn nalazi se na predivnom peščanom sprudu Alif u atolu Alif. U ponudi su privatan prostor na plaži, moderno uređene sobe sa klima-uređajem i besplatan bežični internet u celom objektu. Na raspolaganju je i restoran. Osoblje može organizovati razne aktivnosti, uključujući gnjuranje i safari sa manta ražama. Okružen bujnim zelenilom, objekat se nalazi na samo 80 minuta vožnje od Međunarodnog aerodrom Male i grada Male, prestonice Maldiva. Sobe su klimatizovane i sadrže čistu posteljinu, radni sto, flat-screen TV sa satelitskim kanalima, mini-bar i sef. Pored toga imaju sopstveno kupatilo opremljeno tušem sa tolom i hladnom vodom. Gosti se mogu prošetati plažom ili vežbati u fitnes centru. Osoblje na recepciji koja radi non-stop može vam pomoći sa skladištenjem prtljaga, uslugama pranja veža i poslugom u sobi.

Kaani Village & Spa 4* - Ovaj objekat je udaljen 2 min hoda od plaže. Hotel Kaani Village & Spa je smešten u samom srcu ostrva Mafuši. U ponudi ima otvoreni bazen, opuštajuće spa tretmane i restoran u okviru objekta. Nalazi se na svega par koraka od kristalno čistih voda plaže Mafuši. Besplatan bežični internet je dostupan u svim sobama. Klimatizovane, udobne i elegantno uređene sobe poseduju mini-bar i sopstveno kupatilo s tušem sa efektom kiše. Dodatne pogodnosti uključuju fen za kosu i besplatan toaletni pribor. Iz pojedinih soba pruža se pogled na bazen. Ovaj moderan hotel nudi besplatno iznajmljivanje motocikala. Osoblje na zahtev može organizovati raznovrsne sportove na vodi, uključujući ronjenje i gnjuranje. U okviru objekta možete uživati u sauni i tradicionalnim masažama. Od ostalih sadržaja na raspolaganju su 24-časovna recepcija i usluga aerodromskog prevoza.

Sun Island Resort & Spa 4* -  Luksuzno odmaralište i spa centar Sun Island nudi 9 mesta za obedovanje, otvoreni bazen i besplatan bežični internet. Sve prostrane vile imaju TV sa kablovskim kanalima i balkon. Vile odmarališta Island Sun sadrže prostor za sedenje i opremljene su DVD plejerom. Kupatila u vilama sadrže tuš sa toplom vodom i kadu.

Filitheyo Island Resort 4* - Jedino odmaralište u mestu Fafu Atol na Maldivima, okruženo tropskim zelenilom i prelepim koralnim grebenima. Ima otvoreni infiniti bazen, spa centar i centar za ronjenje na licu mesta. Izgrađene na stubovina iznad vode, prostrane, klimatizovane vile imaju visoke slamnate krovove i privatnu drvenu terasu sa sofama. Svaka vila uključuje flat-screen TV, CD plejer i mini-bar. Centar za ronjenje Verner Lau nudi profesionalne kurseve za goste, a spa centar Filitejo opuštajuće masaže. Gosti mogu uživati u vindsurfingu, vožnji kanua ili odbojci na plaži.

Fihalhohi Island Resort 4* - Odmaralište Fihalhohi Island nalazi se u atolu Južni Male. Gostima su na raspolaganju bele peščane plaže, kristalno čisto more i bujno zelenilo. Ponuda uključuje spa centar sa uslugama masaže. Sobe su klimatizovane i obuhvataju terasu sa prostorom za sedenje. Pored toga sadrže podove sa pločicama, ormar, telefon i plafonski ventilator. Kupatila su opremljena tušem i fenom za kosu. Bežični internet se može besplatno koristiti. Odmaralište Fihalhohi raspolaže turističkim deskom, čije vam osoblje može pomoći pri organizovanju izleta i putovanja. Gosti mogu zahtevati uslugu pranja veša na recepciji koja radi non-stop. Sadržaji za sportove na vodi, kao što su ribolov i PADI setrifikovana škola ronjenja, dostupni su u okviru objekta. 

Reethi Beach Resort 4* - Odmaralište Reethi Beach je smešteno na prelepom, bujnom ostrvu Fonimagudu, na lokaciji koju okružuje predivna laguna sa plažom od belog peska. U ponudi ima fitnes centar, salon za masažu, spa centar i velnes centar. Pored toga nudi 5 restorana i 5 barova. Sve klimatizovane sobe poseduju mini-bar, TV sa satelitskim kanalima i aparat za kafu. Pored toga sadrže sopstveno kupatilo sa toplom/hladnom vodom, besplatnim toaletnim priborom i fenom za kosu. Odmaralište Reethi nudi sadržaje za sportove na vodi, kao što su jedrenje na dasci, ronjenje i gnjuranje. Pored toga, u sklopu objekta se nalazi sportski kompleks, a na raspolaganju su i raznovrsni privatni i grupni izleti.

Medhufushi Island Resort 5* 

Royal Island Resort & Spa 5* - Odmaralište i spa centar Royal Island smešteno je na atolu Baa na Maldivima. Ovo tropsko ostrvo sa pogledom na Indijski okean nudi besplatan bežični internet, spa centar i mirne plaže sa belim peskom. Gostima su dostupni ronilački izleti i krstarenja tokom zalaska sunca. Aktivniji gosti se mogu oprobati u skijanju na vodi ili kajt surfingu. Ostali rekreativni sadržaji uključuju otvoreni bazen, teretanu i teniske terene. Vile odmarališta Royal Island su izgrađene od drveta i poseduju sopstveno popločano dvorište sa prostorom za sedenje i pogledom na Indijski okean. Svaka smeštajna jedinica sadrži TV i sopstveno kupatilo sa kadom i tušem.

Fushivaru Maldives 5* - Ovaj objekat je udaljen 1 min hoda od plaže. Objekat Fushifaru Maldives raspolaže besplatnim bežičnim internetom, restoranom i otvorenim bazenom. Svaka soba u ovom rizortu je klimatizovana. Svaka soba uključuje kupatilo sa kadom. Dodatne pogodnosti obuhvataju bade-mantile i papuče. Recepcija objekta radi non-stop. U okolini možete uživati u raznovrsnim aktivnostima, kao što su gnjuranje, jedrenje na dasci i ronjenje. Ovaj objekat takođe ima jednu od najboljih lokacija u gradu Fushifaru!