Rafting Tarom i Krstarenje Uvcem

Rafting Tarom i Krstarenje Uvcem

SPECIJALNI POLAZAK - RAFTING TAROM I KRSTARENJE MEANDRIMA UVCA

CENA ARANŽMANA:

110EUR SOPSTVENI ŠATOR
130EUR BUNGALOVI

Period putovanja 15.06-17.06.2018

Meandri Uvca su destinacija koja je u poslednjih par godina postala izuzetno popularna kako kod domaćih tako i kod stranih turista i to sa veoma dobrim razlogom. Snaga prirode je pokazala svu svoju moć upravo na tom mestu. Priroda je iskoristila svoje umeće da napravi okruženje koje ostavlja bez daha. Plovićemo jezerom prepoznatljivim po svojoj smaragdno-zelenoj boji i predelima koji su kroz istoriju bili izuzetno bitni. Da bismo videli meandre iz ugla supova moraćemo u jednom trenutku da se popnemo do vidikovca, usponom koji nije naporan i uglavnom je u hladovini. Pogled koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim ili kako ga volimo zvati „pogled od milion dolara“ nateraće vas da zaboravite na sve i da se jednostavno prepustite uživanju i trenutku. Posle vidikovca imaćemo priliku da se rashladimo u Ledenoj pećini u kojoj je tokom cele godine konstanta temperatura 8 stepeni. Imaćete priliku da osetite kako je Indijani Džonsu kada istražuje razne predele, jer ćete imati svoje lampe i ići ćete kroz pećinu koja nije u potpunosti uređena. Vožnja brodićem u povratku može da se upotpuni ako bućnete noge u jezero. Bolje je od svakog velnesa i masaže.  

Put nastavljamo i stižemo do najbolje zabave na vodi i u veličanstvenoj prirodi: šuma, vodopadi, nemirne reke. Uz to, najbolji provod u kampu oko vatre posle najukusnije večere sa domaćim specijalitetima. Doživljaj koji ćete prepričavati čitavog života, putovanje sa koga ćete se vratiti sa velikim osmehom na licu. Rafting ili u slobodnom prevodu "splavarenje divljim vodama" najpopularniji je na Tari, Drini i Limu.

Kamp HIGHLANDER se nalazi u mestu Bastasi udaljen oko 20 kilometara od Foče u Bosni i Hercegovini. Kamp ima kapacitet da ugosti 70 ljudi, raspolaže dvokrevetnim, trokrevetnim, četvorokrevetnim i šestokrevetnim bungalovima, kupatilo je zajedničko i  može ga koristiti više ljudi istovremeno. Kamp raspolaže i restoranom kapaciteta oko 50 sedećih mesta! Kamp poseduje sopstvenu plažu, WI- FI besplatni internet, terene za odbojku i fudbal. http://www.highlandertim.com/en/galerija/kamp-slike

  U povratku, obilazimo Drvengrad i Višegrad. Drvengrad je etno selo između Tare i Zlatibora. Izgrađeno je na brdu Mećavnik po zamisli filmskog reditelja Emira Kusturice za potrebe filma "Život je čudo". Ulice su dobile imena po poznatim ličnostima iz kulture i nauke. U jednoj od najpopularnijih destinacija u Srbiji možete jesti u nacionalnom restoranu, posetiti galeriju slika ili biblioteku, kao i prodavnicu narodne radinosti. U Višegradu ćemo posetiti čuveni most Mehmeda paše Sokolovića, inspiraciju za Andrićev legendarni roman "Na Drini ćuprija".

https://www.youtube.com/watch?v=U9wasOhn93I

 

 

PRIJAVLJIVANJE U PROSTORIJAMA JUNGLE TRAVEL-A:
GOSPODAR JEVREMOVA 49 BEOGRAD,

011/2400213 i 011/2182204,
email:jungletravel@gmail.com
radnim danima 09-19h i subotom 10-14h

BULEVAR OSLOBOĐENJA 66, LOKAL BR. 8, NOVI SAD, 021/3016689
email:jungletravelns@gmail.com

radnim danima 10-18h i subotom 10-14h
*** PUTNICI IZ OSTALIH GRADOVA SRBIJE MOGU SE PRIJAVITI ZA PUTOVANJE PUTEM MEJLA jungletravel@gmail.com***

1. dan (petak): : Polazak iz Beograda u ranim jutarnjim časovima. Vožnja preko Čačka, Požege, Užica i Nove Varoši. Dolazak u specijalni rezervat prirode “Uvac” koji predstavlja zaštićeno prirodno dobro od izuzetnog značaja, odnosno I kategorije.

Krstarenje počinje od najveće zemljane brane u Srbiji dugačke 160m čijom je izgradnjom 1979. nastalo 1 od 3 jezera na Uvcu – Uvačko jezero. Plovimo 25km dugačkim jezerom koje svojom čuvenom zelenom bojom i uklještenim meandrima predstavlja pravo čudo prirode. Pogledom tragamo za gnezdima beloglavog supa - vrstom orla lešinara, impozantne veličine, raspona krila i do 3 metra što ga čini moćnim letačem čiji let su istraživali i naučnici - aeronautičari i primenjivali pri konstrukciji letelica.

Čamcem stižemo do Ledene pećine u kojoj nema stalnog veštačkog osvetljenja, pa su sve vreme potrebne  baterijske lampame za osvetljavanje puta i posmatranje impresivnih  pećinskih ukrasa – stalaktita i stalagmita, stubova, iglica i čitave pećinskih zavesa ili okamenjenih draperija. Sama pećina predstavlja deo najvećeg pećinskog sistema u Srbiji dugačkog  6150m, a mi ćemo istražiti oko 600m uređenih staza.

Čamac nas dalje vozi do početne tačke odakle krećemo na kraće pešačenje do najčuvenijeg vidikovca Zapadne Srbije, koga zovu i ,,Pogled od milion dolara“.  Pred nama se prostire panorama uklještenih meandara, let beloglavog supa, tišina neteknute prirode i jedan od najspektakularnijih vidikovaca naše zemlje. Odlazak na ručak I nastavak putovanja prema kampu.

Dolazak u kamp Bastasi nadomak Foče (15 km) u kasnim večernim časovima. Smeštaj u kamp HIGHLANDER u autentičnim bungalovima  - drvenim kućicama koje se nalaze na samoj obali reke Drine, uz mogućnost postavljanja vaših šatora, po želji. Večera. Žurka! Noćenje.

2. dan (subota): Buđenje u 09h. Doručak. Deljenje opreme za splavarenje: ronilačka odela, čizmice, prsluci... Polazak našim džipom oko 11h do mesta Brštenovica gde je i sam start raftinga. Malo vremena za druženje sa ljudima iz ostalih kampova i naravno dobru domaću rakiju. Ukrcavanje u čamce i početak splavarenja koje traje oko 4 sata. Prelazi se oko 22 km najatraktivnijih delova Tare (16 km) i Drine (5 km), na nekim mestima ćemo i stati i kupati se na vodopadima koji se ulivaju u Taru. Spust se završava kod našeg kampa, gde nas čeka domaći ručak. Popodnevni odmor i prepričavanje euforicnih priča kojih smo svi puni. Večera. PARTY! Noćenje ...

3. dan (nedelja): Buđenje oko 09h, doručak. Pakovanje stvari i polazak za Beograd uz obilazak Mokre Gore i Višegrada. Dolazak u Beograd u večernjim časovima.

CENA ARANŽMANA:

110EUR SOPSTVENI ŠATOR
130EUR BUNGALOVI

Prilikom prijave uplaćuje se avans od 50eur u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Vojvođanske banke na dan uplate. Ostatak u iznosu od 60eur/80eur se plaća na samom putu našem inopartneru.

Aranžman obuhvata:
- Kompletnu organizaciju i vođenje puta
- Prevoz visokopodnim turističkim autobusima (A/C, audio video oprema) ili kombijem na navedenim relacijama
- 2 noći u kampu HIGHLANDER
- 6 obroka po planu i programu
- Opremu za rafting (ronilačka odela, čizmice, prsluci, kacige...)
- Takse nacionalnog parka Durmitor i taksu za ulazak u Mokru Goru
- Krstarenje meandrima Uvca
- Ulaznice u rezervat i u Ledenu pećinu
- Boravišnu taksu
- Spuštanje čamcima Tarom i Drinom
- Ulaznicu za Drvengrad


Aranžman ne obuhvata:
- Individualne troškove za vreme putovanja i u kampu
- Međunarodno zdravstveno osiguranje

 

Napomene:
Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 266/2010.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu usled vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvideti, u vreme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mestima, i ne smeju ih napuštati na mestima koja nisu predviđena za pauze (granice, ček point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posledice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sedenja, mesto polaska, mesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obaveštava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana pre datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana pre datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cene low cost aranžmana podložne su promenama i po uplati avansa se proveravaju tarife i putniku se potvrđuje cena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promeni i isključivo zavise od avio kompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu. 
 • Za ovaj aranžman primenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa YUTA standardom.

Napomene u vezi sa smeštajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja smeštajnog objekta.
 • U nekim smeštajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smeštajni kapaciteti vrše smeštaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smeštaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smeštaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja.
 • Termini i cene fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmene, promene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se pre uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mesec dana pre putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne poseduju nove biometrijske pasoše Republike Srbije dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlašćena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.

CENOVNIK BR 1 VAŽI OD 24.05.2018.

 

Kamp HIGHLANDER se nalazi u mestu Bastasi udaljen oko 20 kilometara od Foče u Bosni i Hercegovini. Kamp ima kapacitet da ugosti 100 ljudi, raspolaže dvokrevetnim, trokrevetnim, četvorokrevetnim i šestokrevetnim bungalovima, kupatilo je zajedničko i  može ga koristiti više ljudi istovremeno. Kamp raspolaže i restoranom kapaciteta oko 50 sedećih mesta!

Kapm poseduje sopstvenu plažu, WI- FI besplatni internet, terene za odbojku i fudbal...

Foča je mali grad u Bosni i Hercegovini, smešten na samoj granici sa Republikom Crnom Gorom. Grad ima oko 20000 stanovnika i leži na obalama reke Drine. Takođe grad je poznat i po studentskom životu u Bosni i Hercegovini.