Noćni hiking kanjonom Uvca

Noćni hiking kanjonom Uvca

NOĆNI HIKING KANJONOM UVCA - Uvac pod zvezdama

PEŠAČENJE ǀ VIDIKOVAC ,,Molitva“

POLAZAK:

1.SEPTEMBAR

CENA: 2000RSD

Meandri Uvca su destinacija koja je u poslednjih par godina postala izuzetno popularna kako kod domaćih tako i kod stranih turista i to sa veoma dobrim razlogom. Snaga prirode je pokazala svu svoju moć upravo na tom mestu. Priroda je iskoristila svoje umeće da napravi okruženje koje ostavlja bez daha.
Pešačićemo iznad jezera koje je prepoznatljivo po svojoj smaragdno-zelenoj boji i predelima koji su kroz istoriju bili izuzetno bitni. Preko samog jezera je nekada postojao kameni most i karavanski put od Dubrovnika do Istanbula, čak je i sam Ivo Andrić pisao u nekoliko navrata o njemu. Danas je taj most 60 metara ispod nivoa jezera i od njega je ostala samo priča i legenda o mnogim karavanima koji su prenosili robu, ljude i informacije kroz Balkan.

Možete videti i beloglave supove koji su nisu slučajno izabrali specijalni rezervat prirode Uvac za svoje stanište i svoj dom. Supovi pripadaju porodici lešinara i oni su uvek nepravedno prikazani kao negativci u crtanim filmovima, ali malo je onih koji znaju da oni čine najbitniju kariku u lancu ishrane životinja. Mnogo su puta uspeli da spreče širenje raznih bolesti i najbolji su „čistač“ u prirodi. Moraćete da imate dobar vid ili dvogled da vidite gnezda supova koja su postavljena po skoro vertikalnim stenama koje okružuju jezero.

PRIJAVLJIVANJE U PROSTORIJAMA JUNGLE TRAVEL-A:
GOSPODAR JEVREMOVA 49 BEOGRAD,
011/2400213 i 011/2182204,
email:jungletravel@gmail.com
radnim danima 09-19h i subotom 10-14h

BULEVAR OSLOBOĐENJA 66, LOKAL BR. 8, 021/3016689
email:jungletravelns@gmail.com
radnim danima 10-18h i subotom 10-14h
*** PUTNICI IZ OSTALIH GRADOVA SRBIJE MOGU SE PRIJAVITI ZA PUTOVANJE PUTEM MEJLA jungletravel@gmail.com***

PLAN I PROGRAM PUTOVANJA:

01.09. Polazak iz Beograda u 21h od Muzeja Istorije Jugoslavije . Vožnja preko Čačka, Užica, Nove Varoši i Sjenice. Dolazak posle ponoći u Specijalni rezervat prirode “Uvac” koji predstavlja zaštićeno prirodno dobro od izuzetnog značaja, odnosno I kategorije.
02.09. Nakon što smo stigli, krećemo u noćno višečasovno pešačenje do vidikovca ,,Molitva“. Sam vidikovac je jedan od najlepših u Srbiji. Dok osvajamo staze pogled nam se pruža nad Secijalnim rezervatom, samim Uvačkim jezerom i njegovim sa nadaleko poznatim meandrima. Dolazimo do vidikovca I čekamo izlazak Sunca. Nakon svitanja krećemo nazad ka Beogradu. Pešacka staza do uređenog vidikovca, sa drvenom platformom, vodi kroz krševite predele a sam vrh se nalazi na 1247m nadmorske visine. Obzirom da su stene kanjona prirodno stanište beloglavog supa, velike su šanse da nam društvo pri osvajaju vidikovca pravi ova zaštićene vrste ptica koja je maskota TSC Zlatar kao i Olimpijskog saveza Srbije.
Povratak u Beograd u popodnevnim časovima
 
 

NOĆNI HIKING KANJONOM UVCA - Uvac pod zvezdama

PEŠAČENJE ǀ VIDIKOVAC ,,Molitva“

POLAZAK:

1.SEPTEMBAR

CENA IZLETA I USLOVI PLAĆANJA: 2000 RSD

Prilikom prijave plaća se celokupan iznos aranžmana.

 

Aranžman obuhvata:

  • Kompletnu organizaciju i vođenje puta
  • Prevoz visokopodnim turističkim autobusom ili minibusom sa klima uređajem i audio opremom

 

Aranžman ne obuhvata:

  • Individualne troškove na putovanju
  • Hranu i piće
  • Putno zdravstveno osiguranje

 

Napomene i saveti vezani za hiking:

 

  • Potrebne su: udobne patike, slojevita odeća, kačket, sendviči, minimum dve flaše vode, krema za zaštitu od sunca, rezervna garderoba, kabanica u slučaju kiše.