Amalfi obala

Amalfi obala

Putovanje: Amalfi obala
Napulj, Alberobelo, Padova, Rimini uz izlete na Kapri, Proćidu, u Sorento, Salerno, Pompeju i Vezuv, San Marino
12 dana, bus+hotel 4*

UPDATE 31.07. : LAST MINUTE 1 ŽENSKO MESTO - 250EUR

FIRST MINUTE CENA DO 05.05. 329 EUR
NAKON 05.05. CENA SE POVEĆAVA  349 EUR

Period putovanja: 03.08 – 14.08.2018.

Amalfi obala poznata kao zemlja limuna obuhvata oko 40km obale oko Sorentskog poluostrva. Cela obala nalazi se na UNESCO-voj listi svetske kulturne baštine od 1996.godine. cela obala je dobila ime po gradiću Amalfi.

Padova, studentski grad u kome su stvarali brojni umetnici poput Donatela i Đota, Lorda Bajrona, u kome se čuvaju ostaci svetaca Svetog Luke i Svetog Antuna naša je prva stanica na novom neobičnom putovanju do Amalfi obale. Kapela Skrovenji sa Đotovim freskama iz perioda renesanse, bazila Il Santo, veličanstvenii trg Prato dela Vale, palata Rađone, samo su neka od mesta koja morate obavezno posetiti u ovom gradu.

Napulj, grad nedaleko od vulkana Vezuv, kolevka je najpopularnije svetske hrane - pice. Grad su osnovali Grci još u VII veku p.n.e ja je za vreme Rimskog carstva negovao lokalne običaje i grčki jezik. Danas se nalazi pod zaštitom UNESCO-a, Svetske kulturne baštine. Dvorci i crkve, a sa druge strane puni trgovi i riblje pijace daju Napulj šmek nestašnog grada…

Fakultativni obilazak jednog od najpopularnijih italijanskih ostrva - Kapri, mesta o kome mnogi maštaju. Brdašca, uvale, plažice, zamastke radnje sa sandalama od kože... Na ostrvu živi oko 12000 ljudi, koje tokom leta poseti i 20.000 turista dnevno. Najpoznatiji i najpopularniji trg je  Piazza Umberto I sa šarmantnim kafićima i restoranima, nekadašnja riblja pijaca. O Kapriju je pevao i Frenk Sinatra "Isle of Capri" na albumu "Come Fly with Me".

Po mitologiji, ovde je nekada bilo sedište sirena. Obavezno probajte kapri salatu sa svežim paradajzom, mocarelom, bosiljkom i maslinovim uljem, Caprese čokoladnu tortu i sladoled u poslastičarnici  Buonocore sa domaćim kornetima. 

Pompeja je antički grad u blizini Napulja iz 6.veka p.n.e. koji je potpuno uništen u erupciji Vezuva 79.godine. Arheološka istraživanja su otpočela u 18. veku kada je grad ponovo otkriven. Iskopan je veći deo grada, uključujući forume, hramove, pozorišta, kupatila i veliki broj kuća. Ovo otkriće je u Evropi dovelo do kulturnog šoka. Pronađeni primeri erotske umetnosti preokrenuli su poglede na rimsku umetnost i antičku kulturu. U vezi sa nađenom erotskom umetnošću pojavila su se mišljenja o „Božjoj kazni“ koja je poslana na Pompeju. Na osnovu današnjeg znanja, Pompeja se nikako nije razlikovala od ostalih gradova u Rimskom carstvu.

Sorento, gradić na obali stenovitog poluostrva, romantično mesto sa kućama pastelnih boja, uskim prolazima sa lukovima i mediteranskim baštama sa palmama i  kamenim statuama.  Šetamo do gradske plaže, pijemo limonćelo liker, uživamo na suncu i kupamo se u Tirenskom moru.

Proćida je najmanje ostrvo u arhipelagu pokrajine Kampanija sa oko 4km kvadratna i jedno od najživopisnijih na celom Mediteranu. Po legendi, ispod ostrva spava div Mimant. Poznat po romanu Else Morante "Arturovo ostrvo".

Iz Sorenta i Salerna polaze mini busevi koji cirkulišu Amalfi obalom. Osim litica pored kojih se vozimo, moći čete da siđete na kojoj stanici želite i obiđete neka prelepa mesta kao što su Pozitano, Amalfi, Minore, Furore...

Alberobelo je gradić specifične arhitekture sa tzv. truli kućicama. Kućice su bele boje i imaju kamene krovove označene simbolima kako bi se lokalno stanovništvo zaštitilo od zlih sila. Nalazi se pod zaštitom UNESCO-a. Doživaljaj iz bajke na samom jugu Italije!

Rimini, popularno italijansko letovalište na Jadranskom moru je mesto koje posećujemo u povratku iz Napulja. More turista i prava letnja atmosfera. Kupanje, sunčanje (ukoliko vremenski uslovi dozvole) i odličan provod. Možete posetiti San Marino, minijaturnu državu na obodu Apenina. U pitanju je jedna od najstarijih država na svetu, osnovana 301.godine u sastavu Rimskog carstva. U njoj živi oko 30.000 stanovnika.

PRIJAVLJIVANJE U PROSTORIJAMA JUNGLE TRAVEL-A:
GOSPODAR JEVREMOVA 49 BEOGRAD,

011/2400213 i 011/2182204,
email:jungletravel@gmail.com
radnim danima 09-19h i subotom 10-14h

NOVI SAD, BULEVAR OSLOBOĐENJA 66, LOKAL BR. 8, 021/3016689
email:jungletravelns@gmail.com

radnim danima 10-18h i subotom 10-14h

*** PUTNICI IZ OSTALIH GRADOVA SRBIJE MOGU SE PRIJAVITI ZA PUTOVANJE PUTEM MEJLA jungletravel@gmail.com***

1.dan (03.08.2018): Polazak iz Beograda sa parkinga ispred Muzeja istorije Jugoslavije (Kuće cveća) u 18h. Dnevno-noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju sa usputnim zadržavanjima radi regulisanja carinskih formalnosti i radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

2.dan (04.08.2018): Dolazak u Padovu u prepodnevnim časovima. Fakultativni obilazak grada: jedan od najstarijih univerziteta u Evropi, bazilika Sv. Antonija, kapela Skrovenji sa Đotovim freskama, veličanstveni trg Prato dela Vale. Slobodno vreme. Nakon desetočasovne tehničke pauze nastavljamo put do Napulja u večernjim časovima. Noćna vožnja sa usputnim zadržavanjima radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

3.dan (05.08.2018): Dolazak u Napulj u prepodnevnim časovima. Fakultativni obilazak grada: srednjevekovni zamak Nuovo, Kraljevska palata na najvećem trgu u gradu Piazza del Plebiscito, trgovačka ulica Toledo koja prolazi kroz centar starog grada, Danteov trg, zamak San Elmo sa koga se pruža fantastičan pogled na grad i vulkan Vezuv. Smeštaj u hotel u popodnevnim časovima. Slobodno vreme. Noćenje.

4.dan (06.08.2018): Doručak. Fakultativni izlet brodom do čuvenog italijanskog ostrva Kapri*. Brdašca, prelepe plaže, zanatske radnje sa sandalama od kože... Najposećenija atrakcija je Grotta Azzurra, pećina otkrivena od strane turista. Uživamo uz Limunćelo likerU na italijanskom suncu. Povratak u Napulj. Noćenje.

*putnici se prilikom prijave izjašnjavaju da li idu na izlet do ostrva Kapri

5.dan (07.08.2018): Doručak. Fakultativni izlet u Sorento, jedan od najlepših gradova Napuljskog zaliva. Obilazimo Duomo, Via della Pietta, centralni trg – Tasso, Crkvu Sv. Antonija... Slobodno vreme za uživanje u nekom od prelepih kafića sa terasama odakle se pruža divan pogled na grad. Iz Sorenta, lokalnim mini busevima vijugavim putevima uz more možete otići do Pizitana, najlepšeg mesta na celoj obali. Povratak u Napulj. Noćenje.

6.dan (08.08.2018): Doručak. Fakultativni izlet u Pompeju, grad iz 6.veka pre nove ere, koji je davno zatrpan erupcijom vulkana Vezuv 79.godine. Poslednja erupcija ovog vulkana desila se 1944.godine, a mi ćemo nakon obilaska Pompeje imati priliku da vidimo i čuveni vulkan. Povratak u Napulj. Noćenje.

7.dan (09.08.2018): Doručak. Fakultativni izlet u Salerno, najveći grad Amalfi obale, centar kulture, umetnosti i nauke, mesto gde je osnovan prvi Medicinski fakultet i otvorena prva botanička bašta Giardino della Minerva. Fakultativni obilazak grada: katedrala u kojoj se nalazi grobnica Sv. Mateje, jednog od Hristovih apostola,  stari grad, Chiesa della SS. Annuziata, ulica Lungomare Trieste sa prelepim pogledom na more, zamak Castello di Arechi u vizantijskom stilu. Iz Salerna lokalnim mini busevima možete obići prelepa mesta i plaže na Amalfi obali: Vietri sul Mare, Minori, Amalfi. Povratak u Napulj. Noćenje.

8.dan (10.08.2018): Doručak. Fakultatvni izlet brodom do šarenog ostrva Proćide, najmanjem u arhipelagu Kampanije, poznatog po limunu i grožđu. Povratak u Napulj. Noćenje.

*putnici se prilikom prijave izjašnjavaju da li idu na izlet do ostrva Proćide

9.dan (11.08.2018): Doručak. Slobodan dan u Napulju. Noćenje.

10.dan (12.08.2018): Doručak. Pakovanje stvari i napuštanje hotela. Odlazak u Alberobelo, mesto nedaleko od Barija, gde ćemo se zadržati nekoliko sati i gde ćemo imati priliku da vidimo jedinstvenu arhitekturu živopisnog mesta. Polazak za Rimini u večernjim časovima. Noćna vožnja sa usputnim zadržavanjima radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

11.dan (13.08.2018): Dolazak u Rimini u jutarnjim časovima. Slobodno vreme u najpopularnijem letovalištu na Jadranskom moru. Po želji možete obići San Marino, minijaturnu državu na brdu, možemo se i sunčati na dugoj plaži. Nakon desetočasovne tehničke pauze krećemo za Beograd. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku sa usputnim zadržavanjima radi regulisanja carinskih formalnosti i radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

12.dan (14.08.2018): Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima.

UPDATE 31.07. : LAST MINUTE 1 ŽENSKO MESTO - 250EUR

Prilikom prijave plaća se avans od 100 evra u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Vojvođanske banke. Ostatak se plaća u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Vojvođanske banke najkasnije mesec dana pred put.

Aranžman obuhvata:

 • Kompletnu organizaciju i vođenje puta
 • Prevoz visokopodnim autobusima opremljenim klima, video i audio uređajima, na navedenim relacijama
 • 7 noćenja sa doručkom (buffet) u hotelu 4* u Napulju u sobama 1/2 i 1/3

Aranžman ne obuhvata:

 • međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uplatiti do 5 dana pred put)

***zbog sve učestalijih kontrola policije u državama EU, agencija preporučuje putnicima da OBAVEZNO UZMU međunarodno putno osiguranje; u slučaju da putnik nema osiguranje, sam snosi sve eventualne troškove i posledice

 • turističku taksu 3eur po danu
 • fakultativne obilaske i ulaznice za kulturno-istorijske spomenike
 • individualne troškove u hostelima i za vreme putovanja

Napomene:
Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 266/2010.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu usled vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvideti, u vreme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mestima, i ne smeju ih napuštati na mestima koja nisu predviđena za pauze (granice, ček point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posledice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sedenja, mesto polaska, mesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obaveštava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana pre datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana pre datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cene low cost aranžmana podložne su promenama i po uplati avansa se proveravaju tarife i putniku se potvrđuje cena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promeni i isključivo zavise od avio kompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu. 
 • Za ovaj aranžman primenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa YUTA standardom.

Napomene u vezi sa smeštajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja smeštajnog objekta.
 • U nekim smeštajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smeštajni kapaciteti vrše smeštaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smeštaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smeštaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja.
 • Termini i cene fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmene, promene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se pre uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mesec dana pre putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne poseduju nove biometrijske pasoše Republike Srbije dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlašćena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.

Cenovnik br. 1 važi od 23.01.2018.

Napulj je grad na jugu Italije na obali Tirenskog mora, u podnožju čuvenog Vezuva čija je erupcija uništila Pompeju, grad nedaleko do Napulja. Specifičnost jezika i kulture grada, burni život na ulici i centar pod zaštitom UNESCO-a, privlače turiste iz celog sveta u Napulj.

OPISI SMEŠTAJNIH OBJEKATA:

Eracle hotel 4* se nalazi na periferiji Napulja (10km od centra), u delu grada Volla. Elegantan hotel u grčkom stilu, nudi gostima besplatan wi-fi i shuttle bus do centra Napulja. Sobe su 1/2 i 1/3 sa kupatilom. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom. http://eraclehotel.it/en/

 

KAPRI

Kapri je jedno od najpopularnijih istalijanskih ostrva, mesto o kome mnogi maštaju: brdašca, uvale, plažice, zamastke radnje sa sandalama od kože... Na ostrvu živi oko 12000 ljudi, koje tokom leta poseti i 20.000 turista dnevno. Najpoznatiji i najpopularniji trg je Piazza Umberto I sa šarmantnim kafićima i restoranima, nekadašnja riblja pijaca. O Kapriju je pevao i Frenk Sinatra "Isle of Capri" na albumu "Come Fly with Me". Po mitologiji, ovde je nekada bilo sedište sirena. Obavezno probajte kapri salatu sa svežim paradajzom, mocarelom, bosiljkom i maslinovim uljem, Caprese čokoladnu tortu i sladoled u poslastičarnici  Buonocore sa domaćim kornetima. 

SORENTO

Sorento, gradić na obali stenovitog poluostrva, romantično mesto sa kućama pastelnih boja, uskim prolazima sa lukovima i mediteranskim baštama sa palmama i  kamenim statuama. Najukusniji gelato, skučene uličice, prelepi trg Tasso (koji je dobio ime po poznatom piscu koji je ovde živeo Torquato Tasso), legende o plemićima i naravno kupanje pored litica u azurnoj boji mora. Po legendi sirene su u predelu između ostrva Gali i Sorrenta naslonjene na strmu obalu pevale zanosnim glasom i tako očaravale mornare koji su gubili kurs plovidbe. Iz Sorenta lokalnim mini busevima možete individualno obići prelepa mesta i plaže na Amalfi obali: Pozitano, Prajano, Furore, Grotta dello Smeraldo (cena dnevne karte se kreće oko 7eur).

POMPEJA I VEZUV

Pompeja je antički grad u blizini Napulja iz 6.veka p.n.e. koji je potpuno uništen u erupciji Vezuva 79.godine. Arheološka istraživanja su otpočela u 18. veku kada je grad ponovo otkriven. Iskopan je veći deo grada, uključujući forume, hramove, pozorišta, kupatila i veliki broj kuća. Ovo otkriće je u Evropi dovelo do kulturnog šoka. Pronađeni primeri erotske umetnosti preokrenuli su poglede na rimsku umetnost i antičku kulturu. U vezi sa nađenom erotskom umetnošću pojavila su se mišljenja o „Božjoj kazni“ koja je poslana na Pompeju. Na osnovu današnjeg znanja, Pompeja se nikako nije razlikovala od ostalih gradova u Rimskom carstvu.

PROĆIDA

Proćida je najmanje ostrvo u arhipelagu pokrajine Kampanija sa oko 4km kvadratna i jedno od najživopisnijih na celom Mediteranu. Po legendi, ispod ostrva spava div Mimant. Poznat po romanu Else Morante "Arturovo ostrvo". Proćida je ukupana pastelnim bojama, sa idiličnom lukom i očuvanim antičkim građevinama. Jedno je od najfotografisaniji mesta u Evropi i možete je naći na mnogim razglednicama iz Italije... Prava Bella Italia...

SALERNO

Najveći grad Amalfi obale, centar kulture, umetnosti i nauke, mesto gde je osnovan prvi Medicinski fakultet i otvorena prva botanička bašta Giardino della Minerva. Salerno je pravi turistički centar zbog blizine Amalfi obale, a glavna turistička atrakcija grada je katedrala u kojoj se nalazi grobnica Sv. Mateje, jednog od Hristovih apostola. Obići ćemo stari grad, Chiesa della SS. Annuziata, ulicu Lungomare Trieste sa prelepim pogledom na more, zamak Castello di Arechi u vizantijskom stilu, živopisnu pijacu. Šetaćemo kaldrmisanim ulicama, videti vile italijanske aristokratije, uživati u gastronomskim specijalitetima.  Iz Salerna lokalnim mini busevima možete individualno obići prelepa mesta i plaže na Amalfi obali: Vietri sul Mare, Erći, Minori, Amalfi (cena dnevne karte se kreće oko 7eur).

SAN MARINO

Malenu državu možete obići individualno lokalnim prevozom iz Riminija. San Marino je jedna od najmanjih država na svetu (treća najmanja u Evropi). Prema legendi, San Marino je 301. godine osnovao klesar Marin sa ostrva Raba koji je sa prijateljem pobegao u Rimini. Zbog progona hrišćana sakrio se na obližnje brdo Titano, gde je sagradio kapelicu koja danas čini jezgro grada San Marina. Bazilike i dvorci, Muzej oružja, Muzej imigranata, Muzej voštanih figura… Pored obilazaka možete uživati u specijalitetima njoke sa artičokama i ribom, domaće raviole sa aromatičnim biljem, razne vrste torti „tre monti“ ili „tortina tre monti“.