Azurna obala

Azurna obala

Letovanje na Azurnoj obali -Tulon
izleti u Nicu, Sen Trope, Marsej, ostrvo Porquerolles, najlepše plaže Francuske rivijere

9 dana, bus+hotel u centru Tulona

FIRST MINUTE CENA DO 05.05. 289EUR /339EUR
NAKON 05.05. REGULARNA CENA 309EUR/359EUR

Period putovanja: 17.08-25.08.2018.

Prelepa Azurna obala i čeka vas i ovog leta. Smešteni smo u hotelu u centru Tulona, najživljeg grada na Francuskoj rivijeri koji će nam biti baza za obilazak Nice, Marseja, Sen Tropea i divljeg ostrva Porquerolles. Gradska plaža Le Mourillon nalazi se na 15ak minuta hoda od našeg smeštaja.Obići ćemo pulsirajuću pešačku zonu Boulevard de Strasbourg i Cours Laffayette (sa provansalskom pijacom), uskim ulicama, trgićima, fontanama i katedralu koja je građena od 11. do 18. veka, dok je u 16.veku godinu dana bila pretvorena u džamiju, a stanovnici Tulona su čak bili primorani da se isele iz grada kako bi se napravilo mesta za turske mornare. Luka i šetalište pored mora sa ribljim restoranima i suvenirnicama puni su turista. Da li ste spremni za nesvakidašnje letovanje po najnižoj ceni?

Jedan dan je rezervisan za fakultativni izlet u Sen Trope. Legenda kaže da je grad dobio ime po rano-hrišćanskom velikomučeniku Sen Tropeu koji je posečen u Pizi u vreme vladavine Nerona i čije je telo stavljeno u truli čamac zajedno sa petlom i psom. Telo je doplovilo do prostora na kome se danas nalazi grad. Od 50tih godina 20.veka u grad su počeli da dolaze bogataši te je mesto vrlo brzo dobilo status ekskluzivnog letovališta. Popularnost Sent Trope se ogledala i u pesmama, pa je čak i čuvena grupa Pink Floyd pevala o njemu. I dalje važi za džet set mesto na Azurnoj obali, ali su cene vanpansionske potrošnje mnogo niže nego pre par decenija.Sen Trope je poznat po šoping, gde možete naći različite svetske brendove u lokalnim radnjama. Pored toga možete uživati u kafićima i restoranima, kupati se na plažama, fotografisati jahte u luci i čekati zalazak sunca na citadeli. Obići ćemo Stari grad i crkvu Notr Dam, a vi možete po želji posetiti Galeriju leptira ili Musee de l`Annonciade.

Fakultativni izlet na ostrvo Porquerolles sa prelepim divljim plažama. U pitanju je najveće od tri ostrva u zalivu Hyeres, dugo 7km, a široko 3km, ali  najpopularnije. Puno je vinograda zahvaljujući kojima se proizvodi vino visokog kvaliteta. Čak 4/5 ostrva je pod zaštitom države i nije dozvoljena gradnja. Iza luke nalazi se selo sa velikim trgom, crkvom i nekoliko kafića i restorana. Na severu ostrva se nalaze tri prelepe peščane plaže, a na jugu su strme litice tik uz more.

Fakultativni obilazak nezvanične prestonice Azurne obale, Nice. Prošetaćemo Engleskim šetalištem pored mora, kupati se na dugoj plaži, uživati u starom gradu, posetiti pijacu cveća i otići na vidikovac sa koga se pruža savršen pogled na grad. Imamo vremena za šoping i uživanje u kafici ispred katedrale, kao i za kupanje na gradskoj plaži.

Ko želi može se lokalnim busom provozati jednim od najlepših puteva uz more na celom kontinentu i otići do Kneževine Monako i Monte Karla koji je svetsku slavu stekao je zbog kazina, luksuznih jahti, trke formule 1 i posebne politke ne-ubiranja poreza. Glavni izvor prihoda Monaka je turizam, svake godine veliki broj turista privlači pre svega Kazino.

Fakultativni izlet u Marsej, jedan od najvećih francuskih gradova i druga po veličini luka u Evropi. Od Stare luke do kvarta Réformésu proteže se Canebière, ulica koja predstavlja “srce” grada i u kojoj je ubijen jugoslovenski kralj Aleksandar Karađorđević. Šetamo prored Opere iz XVIII veka i crkve Notre Dame de la Garde koja je okružena olupinama čamaca. Čućete priču o čuvenom grofu Monte Kristu, junaku  Aleksandra Dime. On je bio zatočen na Ile d'If, jednom od ostrva arhipelaga nedaleko od Marseja. Marsej je kombinacija bogatog i jedinstvenog nasleđa i jako dinamičnih kulturnih aktivnosti, a uz sve to grad je smešten na izuzetno povoljnom mestu, u zalivu s mnogo prelepih uvala. Grad se može pohvaliti i brojnim muzejima – 22, kao i pozorištima, koncertnim dvoranama i operom iz 18. veka. Ljubitelji gastronomije probajte Bouillabaisse – jedinstveni riblji specijalitet na Mediteranu!

Imamo dovoljno vremena za još malo kupanja na plaži Le Maurillon i potpuno uživanje na Azurnoj obali. Naše letovanje na Azurnoj obali uz kupanje, sunčanje, šoping, najukusniju hranu i obilaske raskošnih gradova biće za pamćenje. Iskorisite najbolju cenu i posetite Azurnu obalu.

PRIJAVLJIVANJE U PROSTORIJAMA JUNGLE TRAVEL-A:
GOSPODAR JEVREMOVA 49 BEOGRAD,

011/2400213 i 011/2182204,
email:jungletravel@gmail.com
radnim danima 09-19h i subotom 10-14h

NOVI SAD, BULEVAR OSLOBOĐENJA 66, LOKAL BR. 8, 021/3016689
email:jungletravelns@gmail.com
radnim danima 10-18h i subotom 10-14h
*** PUTNICI IZ OSTALIH GRADOVA SRBIJE MOGU SE PRIJAVITI ZA PUTOVANJE PUTEM MEJLA jungletravel@gmail.com***

1.dan (17.08): Polazak autobusa sa parkinga ispred Muzeja istorije Jugoslavije (Kuće cveća) u 12h. Dnevno-noćna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Italiju do Azurne obale sa usputnim pauzama radi regulisanja carinskih formalnosti i radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

2.dan (18.08): Dolazak u Tulon. Smeštaj u hotel u popodnevnim časovima. Fakultativni obilazak grada: Stari grad gde se nalazi energična pešačka zona Boulevard de Strasbourg i Cours Laffayette, sa uskim ulicama, trgićima i brojnim fontanama. Obilazimo i katedralu, Place Puget – centralni deo drevnog grada, zgradu Opere.  Slobodno vreme. Noćenje.

3.dan (19.08): Slobodan dan u Tulonu koji možemo iskoristiti za odlazak do plaže Le Mourillon na kupanje. Noćenje.

4.dan (20.08): Fakultativni izlet u Sen Trope, džet set oazu Azurne obale. Luksuzne jahte, vip ličnosti, mnoštvo kafića i barova čine Sen Trope popularnom destinacijom za turiste iz svih delova sveta. Obilazimo Stari grad - La Ponche i crkva Notre-Dame de-l’Assomption. Možete posetiti Musee de l’Annonciade – muzej u kući iz 16.veka i Galeriju leptira - Maison des Papillons. Slobodno vreme za kupanje i šoping. Preporučujemo odlazak na Citadelu kako bismo svi zajedno uživali u zalasku sunca. Povratak u Tulon u večernjim časovima. Noćenje.

5.dan (21.08): Fakultativni izlet brodom do prelepog ostrva Porquerolles sa nestvarnim netaknutim plažama. Dan za kupanje u moru azurne boje i uživanje na francuskom suncu. Povratak u Tulon u kasnim popodnevnim časovima. Noćenje.

6.dan (22.08): Fakultativni izlet do nezvanične prestonice Azurne obale Nice. Obilazimo Englesko šetalište, Stari grad, trg Masena, katedralu, cvetnu pijacu, tvrđavu na brdu sa koje se pruža fantastičan pogled na grad. Slobodno vreme za šetnju, razgledanje prelepog grada na Azurnoj obali i kupanje na gradskoj plaži. Povratak u Tulon. Noćenje.

7.dan (23.08): Fakultativni izlet u Marsej, jedan od najvećih francuskih gradova i drugu po veličini luku u Evropi. Od Stare luke do kvarta Réformésu proteže se Canebière, ulica koja predstavlja “srce” grada i u kojoj je ubijen jugoslovenski kralj Aleksandar Karađorđević. Šetamo pored Opere iz 18. veka i crkve Notre Dame de la Garde koja je okružena olupinama čamaca. Slobodno vreme u Marseju. Nastavljamo put do Plage de la Pointe Rouge, peščane plaže uz koju se nalazi par restorančića i jahting klub. Uživamo u kupanju i sunčanju do kasnih popodnevnim časova. Povratak u Tulon. Noćenje.

8.dan (24.08): Pakovanje stvari i napuštanje soba. Slobodno vreme za kupanje, šoping, šetnju. Polazak za Beograd u kasnim popodnevnim časovima. Noćna vožnja kroz Italiju, Sloveniju i Hrvatsku sa usputnim pauzama radi regulisanja carinskih formalnosti i radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

9.dan (25.08): Dolazak u Beograd u večernjim časovima.

FIRST MINUTE CENA DO 05.05.
trokrevetne sobe 289EUR
dvokrevetne sobe 339EUR

NAKON 05.05. REGULARNA CENA
trokrevetne sobe 309EUR
dvokrevetne sobe 359EUR

***Cene su izražene po osobi

Prilikom prijave plaća se avans u iznosu od 100 evra u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Vojvođanske banke na dan uplate. Preostali iznos je potrebno izmiriti najkasnije do mesec dana pred put u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Vojvođanske banke na dan uplate.

Aranžman obuhvata:

 • Kompletnu organizaciju i vođenje puta
 • Prevoz visokopodnim autobusom turističke klase (A/C,audio i video prema) na navedenim relacijama
 • 6 noćenja u hotelu Ibis budget u centru Tulona u sobama 1/2 i 1/2+1

Aranžman ne obuhvata:

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uplatiti najkasnije do 5 dana pred put)

***zbog sve učestalijih kontrola policije u državama EU, agencija preporučuje putnicima da OBAVEZNO uplate međunarodno putno osiguranje; u slučaju da putnik nema osiguranje, sam snosi sve eventualne troškove i posledice

 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno-istorijske spomenike (Sen Trope – 25eur, Nica – 35eur, Marsej i plaža Plage de la Pointe Rouge – 25eur, ostrvo Porquerolles 40eur)
 • Turističku taksu 6 eur po osobi za sve dane
 • Doručak u hotelu 40eur po osobi za sve dane
 • Individualne troškove nastale za vreme trajanja aranžmana

Napomene:
Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 266/2010.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu usled vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvideti, u vreme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mestima, i ne smeju ih napuštati na mestima koja nisu predviđena za pauze (granice, ček point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posledice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sedenja, mesto polaska, mesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obaveštava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana pre datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana pre datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cene low cost aranžmana podložne su promenama i po uplati avansa se proveravaju tarife i putniku se potvrđuje cena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promeni i isključivo zavise od avio kompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu. 
 • Za ovaj aranžman primenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa YUTA standardom.

Napomene u vezi sa smeštajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja smeštajnog objekta.
 • U nekim smeštajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smeštajni kapaciteti vrše smeštaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smeštaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smeštaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja.
 • Termini i cene fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmene, promene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se pre uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mesec dana pre putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne poseduju nove biometrijske pasoše Republike Srbije dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlašćena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.

Cenovnik br. 1 važi od  25.01.2018.

Azurna obala ili Francuska Rivijera je deo francuske obale Sredozemnog mora, čuvena po svojoj lepoti i glamuru. Ime je dobila po knjizi Stefana Liežeara iz 1887.godine. Najpoznatija turistička mesta su: Sen Trope, Kan, Nica, Monte Karlo, Menton. Obala je okružena strmim obroncima Alpa. Ima više od 300 sunčanih dana godišnje i nebo je izrazito plave boje.

Tulon je jedan od najenergičnijih gradova Azurne obale sa njegovom pulsirajućom pešačkom zonom Boulevard de Strasbourg i Cours Laffayette (sa provansalskom pijacom), uskim ulicama, trgićima, fontanama. Tulonska katedrala građena je od 11. do 18. veka, dok je u 16.veku godinu dana bila pretvorena u džamiju, a stanovnici Tulona su čak bili primorani da se isele iz grada kako bi se napravilo mesta za turske mornare. Luka i šetalište pored mora sa ribljim restoranima i suvenirnicama puni su turista.

OPISI SMEŠTAJNIH OBJEKATA:

Ibis Budget Toulon Centre je hotel iz lanca Ibis koji se nalazi u centru Tulona 800m od glavne ulice Boulevard de Strasbourg i 1700m od plaže Le Mourillon. Sobe su 1/2 i 1/2+1 (treći krevet je iznad francuskog ležaja) i svaka ima svoje kupatilo. Usluga je na bazi noćenja. Doručak se može doplatiti u hotelu na licu mesta http://www.ibis.com/en/hotel-5096-ibis-budget-toulon-centre/index.shtml

Nica

Fakultativni obilazak nezvanične prestonice Azurne obale, Nice. Prošetaćemo Engleskim šetalištem pored mora, kupati se na dugoj plaži, uživati u starom gradu, posetiti pijacu cveća i otići na vidikovac sa koga se pruža savršen pogled na grad. Imamo vremena za šoping i uživanje u kafici ispred katedrale, kao i za kupanje na gradskoj plaži. Ko želi može se lokalnim busom provozati jednim od najlepših puteva uz more na celom kontinentu i otići do Kneževine Monako i Monte Karla koji je svetsku slavu stekao je zbog kazina, luksuznih jahti, trke formule 1 i posebne politke ne-ubiranja poreza. Glavni izvor prihoda Monaka je turizam, svake godine veliki broj turista privlači pre svega Kazino.

Sen Trope

Legenda kaže da je grad dobio ime po rano-hrišćanskom velikomučeniku Sen Tropeu koji je posečen u Pizi u vreme vladavine Nerona i čije je telo stavljeno u truli čamac zajedno sa petlom i psom. Telo je doplovilo do prostora na kome se danas nalazi grad. Od 50tih godina 20.veka u grad su počeli da dolaze bogataši te je mesto vrlo brzo dobilo status ekskluzivnog letovališta. Popularnost Sent Trope se ogledala i u pesmama, pa je čak i čuvena grupa Pink Floyd pevala o njemu. I dalje važi za džet set mesto na Azurnoj obali, ali su cene vanpansionske potrošnje mnogo niže nego pre par decenija.Sen Trope je poznat po šoping, gde možete naći različite svetske brendove u lokalnim radnjama. Pored toga možete uživati u kafićima i restoranima, kupati se na plažama, fotografisati jahte u luci i čekati zalazak sunca na citadeli. Obići ćemo Stari grad i crkvu Notr Dam, a vi možete po želji posetiti Galeriju leptira ili Musee de l`Annonciade.

Marsej i plaža Plage de la Pointe Rouge

Fakultativni izlet u Marsej, jedan od najvećih francuskih gradova i druga po veličini luka u Evropi. Od Stare luke do kvarta Réformésu proteže se Canebière, ulica koja predstavlja “srce” grada i u kojoj je ubijen jugoslovenski kralj Aleksandar Karađorđević. Šetamo prored Opere iz XVIII veka i crkve Notre Dame de la Garde koja je okružena olupinama čamaca. Čućete priču o čuvenom grofu Monte Kristu, junaku  Aleksandra Dime. On je bio zatočen na Ile d'If, jednom od ostrva arhipelaga nedaleko od Marseja. Marsej je kombinacija bogatog i jedinstvenog nasleđa i jako dinamičnih kulturnih aktivnosti, a uz sve to grad je smešten na izuzetno povoljnom mestu, u zalivu s mnogo prelepih uvala. Grad se može pohvaliti i brojnim muzejima – 22, kao i pozorištima, koncertnim dvoranama i operom iz 18. veka. Ljubitelji gastronomije probajte Bouillabaisse – jedinstveni riblji specijalitet na Mediteranu!

Ostrvo Porquerolles

Fakultativni izlet na ostrvo Porquerolles sa prelepim divljim plažama. U pitanju je najveće od tri ostrva u zalivu Hyeres, dugo 7km, a široko 3km, ali  najpopularnije. Puno je vinograda zahvaljujući kojima se proizvodi vino visokog kvaliteta. Čak 4/5 ostrva je pod zaštitom države i nije dozvoljena gradnja. Iza luke nalazi se selo sa velikim trgom, crkvom i nekoliko kafića i restorana. Na severu ostrva se nalaze tri prelepe peščane plaže, a na jugu su strme litice tik uz more.