Baltička tura

Baltička tura

Putovanje: Baltička tura – St.Peterburg, Talin, Riga, Viljnus uz Krakov i Varšavu, kao i izlet u Helsinki
Kultura koju još niste upoznali, države koje još niste imali prilike da vidite, baltički gradovi koji odišu ponosom i kulturom

16 dana, bus+hosteli u centru gradova

UPDATE 18.06: POSLEDNJIH 6 MESTA - 349EUR PO OSOBI!

FIRST MINUTE CENA  DO 05.05. 379EUR
NAKON 05.05. CENA SE POVEĆAVA NA 399EUR

Period putovanja: 20.07-04.08.2018.

Varšava je glavni grad Poljske, koji leži na obali reke Visle. Duh i energija čine ovaj grad fascinantnim za kratke odmore. Simbol grada je sirena, koja se nalazi i na grbu Varšave. Po legendi, jedan ribar je oslobodio sirenu i u znak zahvalnosti ona je dala zavet da će čuvati grad i njegove stanovnike. Lazienki park – oaza zelenila, trg Parade – najveći u Evropi, Stari grad (koji je paradoksalno star samo 50 godina, jer je Varšava bila gotovo sravnjena sa zemljom u Drugom svetskom ratu), Palata nauke i kulture – najviša zgrada u Poljskoj (231m), Trg Kanonija sa bronzanim zvonom.

Riga je glavni grad Letonije, na obali Baltičkog mora i reke Daugave. Riga je najveći grad u Baltičkim zemljama s oko 750.000 stanovnika i služi kao glavni kulturni, obrazovni, politički, financijski, komercijalni i industrijski centar. Stari grad Rige nalazi se na UNESCO-voj listi svetske baštine, jer ima najveću kolekciju građevina u stilu secesije. Riga se smatra mesto odakle su vikinški brodovi kretali u osvajanja. Stari grad – Vecriga, Crkva Svetog Petra, Spomenik slobode, Riški zamak samo su neke od znamenitosti sa kojima ćete se upoznati u ovom neobično lepom gradu.

St. Petersburg je drugi po veličini grad Rusije koji se nalazi na ušću Neve u Finski zaliv. Osnovao ga je Petar Veliki 1703.godine na močvarnom zemljištu u blizini mora čime je želeo da osigura ruski pristup Baltiku. Ušće Neve se nalazi približno na nivou mora, tako da su njene obale u početku učvršćene granitnim stenama. Ove stene štite grad od vode ali i daju gradu specifičan karakter. Puškin ga je opisao rečima: „Grad obučen u granitu“. Od XVIII do XX veka bio je prestonica Ruskog carstva.

Iako vlada verovanje da je Petar Veliki ovaj grad nazvao po sebi, nije bilo tako – ime je dobio po svecu zaštitniku Simonu Petru. Po završetku Prvog svetskog rata dobija ime Petrograd, a od 1924. do 1991. godine Lenjingrad (mesto odakle je Lenjin započeo Oktobarsku revoluciju).

Sankt Peterburg je najseverniji od velikih gradova sveta – nalazi se na 59°57′ severne geografske širine. Zbog geografskog položaja, tokom leta možete uživati u “belim noćima”. St. Petersburg je neverovatan grad u koji dolazi  sve veći broj turista i koji ima 221 muzej, 80 pozorišta, 342 mosta, više od 200 snimljenih filmova (između ostalih Ana Karenjina i Onjegin), 2 magazina  na engleskom jeziku. Svakako treba istaći Peterhof- veliki kompleks parkova i palata koji su sagrađeni po nalogu Petra Velikog, na samoj obali Finskog zaliva. Petar Veliki je želeo da sagradi carski dvorac u blizini Sankt Peterburga po ugledu na Versaj, dok je njegova ćerka Elizabeta proširila imanje, uredila i parkove i pravila nove fontane (najpoznatija od njih je Velika kaskada).

Fakultativno obilazimo i Carsko selo, velelepnu palatu Katarine Velike – nekadašnju letnju rezidenciju ruskih careva. Carica je živela u ovoj palati i umrla u njoj. Palata je skoro potpuno uništena tokom Drugog svetskog rata, a današnji izgled duguje italijanskom arhitekti Bartolomeu Rastreliju. Videćete elitnu školu u kojoj je studirao Puškin, Aleksandrovsku palatu – omiljenu kuću poslednjeg ruskog cara Nikolaja II Romanova.

Muzej Ermitaž smešten je u 6 zgrada. Glavna je zgrada zapravo Zimski dvorac koji je nekada bio zvanična rezidencija ruskih careva a projektovao ga je italijanski arhitekta Bartolomeo Rastreli, smestivši ga na obalu reke Neve tačno preko puta zlatnih tornjeva crkve Svetih Petra i Pavla. Ermitaž je jedna od najvećih, najlepših i najstarijih umetničkih galerija u ljudskoj istoriji. Unutrašnjost je ispunjena belim mermerom, raskošnim prostorijama sa stubovima, kristalnim lusterima i zamršenim mozaicima. U ovom  muzeju možete uživati u delima Leonarda da Vinčija, Mikelanđela, Rafaela, Ticijana, Rembranta, Rubensa, Renoara, Van Goga,  Gogena… Po  računici statističara za obilazak celog muzeja, ako bi se svakoj izložbi posvetio samo jedan minut, bilo potrebno čitavih 10 godina.

Talin, mešavina srednjovekovnog i modernog, prestonica Estonije smeštena na obali Finskog zaliva ima najbolje očuvan stari grad u Evropi (okružen zidovima iz XIV veka). Ulica Kohta sa crvenim krovovima, Hram Aleksandra Nevskog,  Gradska većnica u stilu gotike i nekada najviša zgrada na svetu “The House of Blackheads the St Olaf’s Church”…

Iz Talina organizujemo fakultativni izlet u Finsku, odnosno njen glavni grad Helsinki gde obilazimo trg Senata na kome je protestantska katedrala, zgrade Univerziteta i Vlade, Pijačni trg, ruska Uspenska crkva, Parlament, Sibelijusov park, Olimpijski stadion gde su održane Olimpijske igre 1952, koncertna dvorana „Finlandia“. Šire područje grada se prostire na oko 300 ostrva. Helsinki je grad sa najviše mobilnih telefona po stanovniku (Nokia je finska kompanija), a zanimljivo je to da stopa nezaposlenostiiznosi samo 6,6%.

Viljnus, glavni grad Litvanije, nakon proglašenja samostalnosti od SSSR-a, postaje moderan grad.  Sam centar grada je oko Gradske većnice i Kraljevske palate koje povezuje najpopularnija ulica Pilies gatvė. Stari grad Viljnus jedan je od najvećih preživelih starih srednjovekovnih gradova na severu Evrope, sa preko 70 ulica i skoro 1.500 zgrada.

Krakov je studentski centar Evrope sa čuvenim Jangelonskim Univerzitetom, nekadašnja prestonica Poljske. Brdo Vavel sa dvorcem i nkatedralom, Spomenik zmaju zaštitniku grada, šarene fasade duž Kraljevskog puta, glavni trg Rinek na kome se nalaze crkva Svete Marije i Sukjenice, Florijanska kapija i legende na svakom koraku u svakoj bašti šarmantnih kafića.

PRIJAVLJIVANJE U PROSTORIJAMA JUNGLE TRAVEL-A:
GOSPODAR JEVREMOVA 49 BEOGRAD,

011/2400213 i 011/2182204,
email:jungletravel@gmail.com
radnim danima 09-19h i subotom 10-14h

NOVI SAD, BULEVAR OSLOBOĐENJA 66, LOKAL BR. 8, 021/3016689
email:jungletravelns@gmail.com

radnim danima 10-18h i subotom 10-14h
*** PUTNICI IZ OSTALIH GRADOVA SRBIJE MOGU SE PRIJAVITI ZA PUTOVANJE PUTEM MEJLA jungletravel@gmail.com***

Dan 1 (20.07.2018): Polazak autobusa sa parkinga ispred Muzeja istorije Jugoslavije (Kuće cveća) u 15h. Dnevno-noćna vožnja kroz Mađarsku i Slovačku sa usputnim zadržavanjima radi regulisanja carinskih formalnosti, kao i radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Dan 2 (21.07.2018): Dolazak u Varšavu. Desetočasovnu tehničku pauzu pravimo u prestonici Poljske. Fakultativni obilazak grada: Stari grad, Istorijski muzej, Kraljevski put, Crkva Svete Ane... Slobodno vreme za aktivnosti po želji. Preporučujemo dvorac Vilanov i park Lazijenki. Polazak za Rigu u večernjim časovima. Noćna vožnja kroz Litvaniju sa usputnim pauzama radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Dan 3 (22.07.2018): Dolazak u Rigu, najveći baltički grad, u prepodnevnim časovima. Ostavljamo stvari u hostelu i idemo na fakultativni obilazak grada: Riški zamak iz 14.veka, katedrala, Crkva Sv. Petra, zgrade Tri brata, Barutna kula, Spomenik slobode, Nacionalna opera… Smeštaj u hostel u popodnevnim časovima. Slobodno vreme. Izlazak u neki od barova ili klubova prestonice Letonije. Noćenje.

Dan 4 (23.07.2018): Pakovanje stvari i napuštanje hostela. Slobodno vreme do večernjeg polaska u St. Petersburg.  Noćna vožnja sa usputnim zadržavanjima radi regulisanja carinskih formalnosti, kao i radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Dan 5 (24.07.2018): Dolazak St. Peterburg. Ostavljanje stvari u hostelu. Fakultativno panoramsko razgledanje grada autobusom SANKT PETERBURG CITY TOUR: Nevski prospekt, Kazanjska crkva, Dvorski trg sa Zimskim dvorcem, Ermitaž, Isakijevska crkva i gradska većnica, Spomenik Petru Velikom… Smeštaj u hostel. Slobodno vreme. Večernji odlazak na obalu Neve kako bismo uživali u jedinstvenom prizoru uplovljavanja brodova uz dizanje mostova. Noćenje.

Dan 6 (25.07.2018): Fakulativni izlet u Peterhof - veliki kompleks parkova i palata koji su sagrađeni po nalogu Petra Velikog, na samoj obali Finskog zaliva. Petar Veliki je želeo da sagradi carski dvorac u blizini Sankt Peterburga po ugledu na Versaj, dok je njegova ćerka Elizabeta proširila imanje, uredila i parkove i pravila nove fontane (najpoznatija od njih je Velika kaskada). Obilazak Gornjeg i Donjeg parka i čuvenih fontana sa 250 pozlaćenih skulptura. Povratak u hostel. Slobodno vreme. Fakultativno krstarenje Nevom. Noćenje.

Dan 7 (26.07.2018): Fakultativni izlet u Ermitaž, jedan od najvećih muzeja na svetu. Šest zgrada na obali Neve čini ovaj kompleks, a glavna zgrada je Zimski dvorac, nekadašnja rezidencija ruskih careva.  Oko 60.000 ekponata je izloženo u više od 350 prostorija. Oko 4 miliona turista godišnje poseti ovaj muzej u kome se nalaze i neka od najznačajnijih dela Mikelanđela, Da Vinčija, Rembranta, Van Goga, Pikasa… Slobodno vreme. Noćenje.

Dan 8 (27.07.2018): Pakovanje stvari i napuštanje hostela. Fakultativni izlet u Carsko selo. Poseta velelepnoj palati Katarine Velike koja je tokom dva veka predstavljala letnju rezidenciju ruskih careva. Posle Oktobarske revolucije kompleks dvoraca i parkova je pretvoren u muzej. Povratak po ostatak grupe u Sankt Peterburg. Nastavak puta za Talin. Polazak za Talin u popodnevnim časovima. Dnevna vožnja do glavnog grada Estonije. Smeštaj u hostel/apartmane. Slobodno vreme. Noćenje.

Dan 9 (28.07.2018): Fakultativni obilazak grada: ”Brdo sabora” gde se nalazi nekadašnji kraljevski dvor (današnji Parlament), Staro jezgro, nekada naseljeno švedskim i nemačkim trgovcima, pomorcima i zanatlijama, katedrala sv. Nikole, gradska većnica, ruska crkva Aleksandra Nevskog, palata Kadriorg…Slobodno vreme. Izlazak u neki od talinskih klubova/barova. Noćenje.

Dan 10 (29.07.2018): Fakultativni izlet u Helsinki, glavni grad Finske: trg Senata na kome je protestantska katedrala, zgrade Univerziteta i Vlade, Pijačni trg, ruska Uspenska crkva, Parlament, Sibelijusov park, Olimpijski stadion gde su održane Olimpijske igre 1952, koncertna dvorana „Finlandia“... Povratak u Talin. Noćenje.

Dan 11 (30.07.2018): Pakovanje stvari i napuštanje hostela. Slobodno vreme za uživanje na obali Finskog zaliva do večernjeg polaska za Viljnus. Noćna vožnja preko Letonije sa usputnim pauzama radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Dan 12 (31.07.2018): Dolazak u Viljnus, glavni grad Litvanije. Ostavljanje stvari u hostelu. Fakultativni obilazak grada: Starogradski trg, katedrala, Crkva sv. Ane, Crkva sv. Petra i Pavla, pravoslavna crkva Teotokos, Univerzitet, kula Gediminas, kraljevska palata... Smeštaj u hostel u popodnevnim časovima. Slobodno vreme. Izlazak u provod. Noćenje.

Dan 13 (01.08.2018): Pakovanje stvari i napuštanje hostela. Slobodno vreme. Polazak za Krakov u večernjim časovima. Noćna vožnja do Krakova sa usputnim pauzama radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Dan 14 (02.08.2018): Dolazak u Krakov. Fakultativni obilazak grada, nekadašnje prestonice Poljske: Florijanska kapija, Rinek – glavni trg, Crkva Sv. Marije sa tornjevima različite visine, Sukjenice, Kraljevski put, brdo Vavel, Spomenik zmaju. Slušamo priče i legende ovog magičnog grada, jedemo u čuvenom restoranu “Pod Vavelom”, idemo na degustaciju različitih vrsta piva i probamo jevrejske poslastice u Kazimježu. Smeštaj u hostel u popodnevnim časovima. Slobodno vreme. Izlazak u provod u neki od poznatih klubova studentskog centra Evrope. Noćenje.

Dan 15 (03.08.2018): Doručak. Pakovanje stvari i napuštanje hostela. Fakultativni izlet u Rudnik soli Vjelička. Polazak za Beograd u popodnevnim časovima. Noćna vožnja preko Slovačke i Mađarske  sa usputnim zadržavanjima radi regulisanja carinskih formalnosti, kao i radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Dan 16 (04.08.2018): Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima.

 

UPDATE 18.06: POSLEDNJIH 6 MESTA - 349EUR PO OSOBI!

FIRST MINUTE CENA  DO 05.05. 379EUR
NAKON 05.05. CENA SE POVEĆAVA NA 399EUR

Prilikom prijave plaća se avans od 100 evra u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Vojvođanske banke. Ostatak se plaća najkasnije mesec dana pred put u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Vojvođanske banke.

Aranžman obuhvata :

 • kompletnu organizaciju i vođenje puta
 • 1 noćenje u hostelu u Rigi u sobama 1/2, 1/4, 1/6, 1/7, 1/10
 • 3 noćenja u hostelu u St. Petersburgu u sobama 1/2, 1/3, 1/4, 1/6
 • 3 noćenja u hostelu/apartmanima u Talinu u sobama 1/3, 1/4
 • 1 noćenje u hostelu u Viljnusu u sobama 1/3, 1/4, 1/6 i 1/7
 • 1 noćenje  sa doručkom (buffet) u hostelu u Krakovu u sobama 1/2, 1/3, 1/4, 1/5, 1/6
 • prevoz visokopodnim turističkim autobusima (klima, audio i video oprema) na navedenim relacijama

Aranžman ne obuhvata :

 • međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uplatiti u agenciji najkasnije do 5 dana pred put)
 • zbog sve učestalijih kontrola policije u državama EU, agencija preporučuje putnicima da OBAVEZNO UZMU međunarodno putno osiguranje; u slučaju da putnik nema osiguranje, sam snosi sve eventualne troškove i posledice
 • fakultativne izlete i ulaznice za kulturno-istorijske spomenike
 • individualne troškove u hotelu i za vreme putovanja

Napomene:
Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 266/2010.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu usled vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvideti, u vreme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mestima, i ne smeju ih napuštati na mestima koja nisu predviđena za pauze (granice, ček point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posledice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sedenja, mesto polaska, mesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obaveštava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana pre datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana pre datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cene low cost aranžmana podložne su promenama i po uplati avansa se proveravaju tarife i putniku se potvrđuje cena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promeni i isključivo zavise od avio kompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu. 
 • Za ovaj aranžman primenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa YUTA standardom.

Napomene u vezi sa smeštajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja smeštajnog objekta.
 • U nekim smeštajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smeštajni kapaciteti vrše smeštaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smeštaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smeštaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja.
 • Termini i cene fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmene, promene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se pre uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mesec dana pre putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne poseduju nove biometrijske pasoše Republike Srbije dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlašćena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.

Cenovnik br. 1 važi od 25.01.2017.

Varšava je bila jedan od najlepših gradova u Centralnoj Evropi sve dok nije totalno razorena tokom II sv. rata. Završetkom rata od nje su samo ostale spaljene i srušene gomile kamena i cigli, a većina stanovništva je bila pobijena. Godinama grad je ponovo sagrađen, a srce grada je restauirano. Veći deo Starog Grada je pažljivo sagrađen po orginalu iz 17. i 18. veka, sa prostranim trgovinskim skverom u centru. Siva prošlost ovoga grada je zaboravljena i sada je to mesto bogato palatama i dvorovima, otvorenim parkovima, impresivnim crkvama ...

Riga je glavni grad Letonije, ali i najveći grad u Baltičkim zemljama. Smešten je u blizini ušća reke Daugave u Baltičko more. Stari grad - Vecriga nalazi se na listi UNESCO-ve svetske kulturne baštine, a 2014.godine proglašen je za evropsku prestonicu kulture. Oko grada postoje mnogobrojna lednička jezera. Mnoge građevine su u stilu secesije (jugendštila) i predstavljaju glavno obeležje prestonice Letonije. Ovaj pravac odlikuju potpuna umetnička sloboda i tendencija davanja značaja svakom elementu gradnje.

St. Petersburg je grad lociran na reci Nevi koji je od 1924. do 1991. godine nosio ime Lenjingrad. Najznačajnija ruska luka na Baltičkom moru. U gradu se nalazi najveći muzej na svetu Ermitaž i omiljena je destinacija turista u vreme „Belih noći“. U dva navrata bio je prestonica Rusije (u XVIII kraći period i od kraja XVIII do početka XX veka). Danas, grad mnogi porede sa Parizom po bogatoj kulturi i muzejima, a nazivaju ga i „Venecijom severa“.

Talin je glavni grad Estonije koji se nalazi na obali Baltičkog mora, odnosno Finskog zaliva. Jedan je od najstarijih gradva u severoistočnoj Evropi. Talin ima dobro očuvan Stari grad okružen delom očuvanim bedemima i koji se sastoji od tri dela: Brdo sabora, Staro jezgro i Estonski polumesec. Glavna luteranska crkva u Estoniji je Katerdala Device Marije, nekadašnja crkva elitnih nemačkih plemića. Talinska luka je jedna od najznačajnijih u zemlji.

Viljnus je glavni grad Litvanije. Nalazi se na 20km od granice sa Belorusijom. Posebna zanimljivost u gradu je splet verskih bogomolja, katoličkih, pravoslavnih, protestanstkih crkava i sinagoga. Grad je podeljen na stari i novi deo. U onaj stari ubrajaju se i zgrade koje Litvanci zovu komzgrade, odnosno one koje svedoče o nekada velikom uticaju komunizma, sive depresivne fasade, skučeni stanovi, bez terasa. Stari grad ima uske uličice, pogodne da se turista izgubi ispod terasica ukrašenih cvećem, trgovima i parkovima, i u uvek otvorenim vratima raznih muzeja.

Krakov je grad u južnom delu Poljske i nalazi se na obali reke Visle. U prošlosti je ovaj grad bio prestonica Poljske, a danas je veliki kulturni i univerzitetski centar Evrope. Stari grad je pod zaštitom UNESCO-a. Danas u Krakovu živi oko 800.000 stanovnika, a svaki dan ga poseti ogroman broj turista.

OPISI SMEŠTAJNIH OBJEKATA:

Riga Hostel nalazi se u centru Rige, 800 metara od glavnog trga. Smešten je na 4.spratu zgrade, a sobe su 1/2, 1/4 i 1/6 (u višekrevetnim sobama kreveti su na sprat). Kupatila su zajednička. Usluga je na bazi noćenja.https://www.rigahostel.com.lv/

Red Nose Hostel se nalazi u samom centru Rige, kod katedrale. Sobe su 1/2, 1/4 i 1/6 (u višekrevetnim sobama kreveti su na sprat). Kupatila su zajednička. Usluga je na bazi noćenja. http://rednose.lv/index.php?q=page/welcome&language=en

Velo Hostel (ex Bed&Bike Hostel) se nalazi u centru Sant Peterburga, 800m od Nevskog Prospekta i 400metara od metro stanica Vladimirskaya and Dostoyevskaya. Sobe su 1/2, 1/3, 1/4 i 1/6 (u višekrevetnim sobama kreveti su na sprat). Kupatila su zajednička. Usluga je na bazi noćenja. http://www.bedandbike.ru/

Revelton apartmani se nalaze u  centru Talina, 900m od katedrale Aleksandra Nevskog. Apartmani  su 1/3 (francuski krevet i sofa) i 1/4 (francuski krevet i sofa za dve osobe) i imaju deo za spavanje i kuhinjski deo.  Svaki apartman ima svoje kupatilo. Usluga je na bazi noćenja. http://www.reveltonsuites.ee/

Hostel Euphoria se nalazi u centru Talina, 750m od katedrale Aleksandra Nevskog. Sobe su 1/2 i 1/4. Kupatila su zajednička. Usluga je na bazi noćenja. http://euphoria.traveller.ee/

Fortuna Hostel se nalazi u centru Viljnusa, u Starom gradu, 1,5km od katedrale. Sobe su 1/2, 1/3, 1/4, 1/6 i 1/7 (u višekrevetnim sobama kreveti su na sprat), a kupatila su zajednička. U hostelu postoji besplatan wi-fi. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom. http://www.fortunahostel.lt/en/

Hostel Green  se nalazi u centru Krakova, kod dvorca Vavel, 1km od glavnog trga - Rynek Glowny. Sobe su 1/1, 1/2, 1/3, 1/4, 1/5, 1/6, 1/7 (u višekrevetnim sobama kreveti su na sprat). Kupatila su u sobi ili dve sobe dele jedno kupatilo. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom.http://www.greenhostel.pl/en/

 • SANKT PETERBURG CITY TOUR – RAZGLEDANJE GRADA AUTOBUSOM:  Nevski prospect ili Nevska avenija – najduža i najvažnija ulica u gradu uz obalu reke Neve sa brojim palatama i trgovačkim radnjama, Kazanjska crkva iz 19.veka izgrađena po uzoru na baziliku Svetog Petra u Rimu koja predstavlja monumentalni spomenik ruske pobede nad Napoleonom, Dvorski trg sa stubom ruskog cara Aleksandra i Zimskim dvorcem koji je bio službena rezidencija ruskih careva puna dva veka i koji je 1922.godine pripojen Ermitažu, Ermitaž – državni muzej i jedan od najznačajnijih muzeja na svetu čiju osnovnu postavku čini zbirka ruske carine Katarine Velike, Isakijevska saborna crkva i gradska većnica, Spomenik Petru Velikom – bronzani konjanik na Senatskom trgu i prvi spomenik postavljen u Rusiji na zahtev Katarine II…
 • CARSKO SELO - Mesto na kojem se nalazi Carsko selo, prvobitno vlasništvo švedskog plemstva je ruski car Petar Veliki poklonio svojoj budućoj supruzi Katarini I 1708. godine. Imanje i kompleks su rezidencija ruske carske porodice iz 18. veka, poznati po svojoj impresivnoj baroknoj palati, letnjoj rezidenciji carice Katarine Velike, gde je ona često boravila, kao i okruženju sa velikim vrtovima i uređenim parkovima. Tu palatu srušila je njihova kćerka carica Katarina Velika i na tom mestu. Sadašnja palata je četvrta po redu. Raskošna carska palata je izgrađena 1717. godine po nacrtu čuvenog italijanskog arhitekte Bartolomeja Rastrelija, koji je kasnije dizajnirao Zimski dvorac u Sankt Peterburgu.
 • PETERHOF – Kompleks palata i okolnih parkova, nastao kao kraljevska palata petra Velikog 1711.godine. Nazivaju ga „ruskim Versajem“, jer je ovaj dvorski kompleks bio inspiracija Petru Velikom za izgradnju Peterhofa. Nalazi se na UNESCO-voj listi svetske kulturne baštine od 1990.godine. tema svečanog otvaranja bila je ruska pobeda u Velikom severnom ratu. Najupečatljivija znamenitost vrta je Velika kaskada sa 64 fontane i 37 pozlaćenih skulptura. Peterhof je bio okupiran od strane nacista od 1941. do 1945.godine kada su ga poprilično uništili. Obnova je počela odmah nakon oslobođenja i traje još uvek.
 • KRSTARENJE NEVOM je jedan od najlepših momenata u St. Petersburgu. Postoji slična priča lokalaca kao i u Amsterdamu da ko nije krstario kanalima grada kao i da nije bio u njemu.
 • MUZEJ ERMITAŽ: Muzej Ermitaž smešten je u 6 zgrada. Glavna je zgrada zapravo Zimski dvorac koji je nekada bio zvanična rezidencija ruskih careva a projektovao ga je italijanski arhitekta Bartolomeo Rastreli, smestivši ga na obalu reke Neve tačno preko puta zlatnih tornjeva crkve Svetih Petra i Pavla. Ermitaž je jedna od najvećih, najlepših i najstarijih umetničkih galerija u ljudskoj istoriji. Unutrašnjost je ispunjena belim mermerom, raskošnim prostorijama sa stubovima, kristalnim lusterima i zamršenim mozaicima. U ovom  muzeju možete uživati u delima Leonarda da Vinčija, Mikelanđela, Rafaela, Ticijana, Rembranta, Rubensa, Renoara, Van Goga,  Gogena… Po  računici statističara za obilazak celog muzeja, ako bi se svakoj izložbi posvetio samo jedan minut, bilo potrebno čitavih 10 godina.
 • HELSINKI – glavni i najveći grad Finske na obali Finskog zaliva. Najsjevernije je urbano područje sa više od milion stanovnika. Smešten je na poluostrvu i okružen je morem sa tri strane. Možete uživati u tradicionalnoj finskoj hrani, a jedno od njihovih specifičnosti jeste mješavina svježih jagoda i trešanja sa šlagom. Jedna od najvećih znamenitosti grada je tvrđava Soumenlina, kao I Sea Life.
 • RUDNIK SOLI VJELIČKA -  nalazi se na 20 km od Krakova i to je jedan od najpoznatijih rudnika u Evropi. Posetioci imaju priliku da se spuštaju do dubine od 130 metara ispod zemlje (3 nivoa, a rudnik ima čak 9). Fascinantan je sam prostor ispod zemlje koji je uređen kao najbolji mogući muzej, pa tako možete da vidite podzemna jezera, koncertne  dvorane, kapele za venčanja, uklesane slike, patuljke... Nikako ne bi trebalo propustiti rudnik, jer će vam to verovatno biti jedan od najlepših obilazaka u Evropi