Barselona Madrid Lisabon

Barselona Madrid Lisabon

Putovanje: Barselona, Madrid, Lisabon
Miks kupanja na moru i okeanu uz obilaske najlepših gradova Južne Evrope

15 dana, bus+smeštaj u centru gradova

FIRST MUNUTE CENA DO 03.06. 399EUR
NAKON 03.06. CENA SE POVEĆAVA ZA 30EUR – 429EUR

Period putovanja: 02.08-16.08.2019.

Komo, Milano, Lugano, Barselona, Sitges, Madrid, Lisabon, Eštoril, Kaškaiš, Sintra, Saragosa, Đenova, Santa Margarita, Porto Fino … Putovanje koje će ispuniti sve vaše snove i prevazići sva vaša očekivanja. Obilazak Mediterana i evropskih gradova uz neverovatnu zabavu.

Putovanje na kome se kupate na usputnim plažama, a ujedno obilazite i najlepše gradove Južne Evrope: izlazite u najluđu četvrt “starog kontinenta” Bairro Alto i u fantastične klubove Barselone, jedete najukusniju paelju i morske plodove, pijete sangriju na točenje i veliko pivo (1eur), kupate se u moru i surfujete na okeanu…

Barselona, grad koji poseduje neverovatan duh, jedan od najkompletnijih i najlepših gradova na svetu. Nestvarne Gaudijeve građevine, Gotska četvrt, prelepa i uređena plaža u centru grada Barseloneta, šetalište pored mora, mali pabovi gde ćemo često piti domaću sangriju, Magične fontane, park Guelj, najveći evropski stadion Kamp Nou…

Street art, ogroman broj umetnika i druženje sa ljudima iz celog sveta. Grad u kome svaki turista želi da ostane duže, grad u kome mnogi žele da žive, grad neverovatne energije i duha, sredozemne klime, koji nikad ne spava, gde se mešaju arhitektonski stilovi, načini života – od luksuza do skvotiranja!

Usputni obilazak prestonice Španije – Madrida. Uživanje u Retiro parku, u umetnosti Prada i Muzeja kraljice Sofije, u veličanstvenosti Kraljevske palate. Šunka i pivo na glavnom trgu Puerta del Sol, šoping u okolnim ulicama, glamur na Plaza Mayor. Ljubitelji fudbala, ne propustite stadione Santjago Bernabeu i Visente Kalderon!

Portugal, zemlja na ivici Evrope, nekomercijalna turistička destinacija i njen glavni grad – Lisabon, jedna od najlepših i najživljih prestonica na svetu. Kula Belem, Spomenik otkrićima, Manastir Svetog Žeronima, Okeanarijum, utvrđenje iznad grada, lud noćni provod u Bairo Altu i zvuci fada na ulicama Alfame. Kaldrma, penjanje uz uske i strme ulice, veš na žicama usred starog grada,  jeftino piće!

Obilazimo obalu Portugala, kupanje na plaži u Kaškaišu, Eštorilu (gde je i najveći kazino u Evropi), fotografisanje sa surferima na Ginšu plaži, pečat i sertifikat da ste bili na najzapadnijoj tački Evrope – Cabo da Roca, okean koji udara u stene, penušavi talasi…

Mistična Sintra, masonsko mesto iznad koga se često ujutru nadvijaju oblaci i magla kao da žele da sakriju ovo mesto i ujedno nestaju sa prvim jačim zracima sunca. Pogled sa brda sa fantastičnim pogledom, vrtovi, uske uličice, šarmantni kafići…

U povratku dolayimo u Saragosu, prelepi grad na reci Ebro. Obilazimo Nuestra Senora del Pilar, mavarsku palate Aldžaferiju, kupamo se u fontanama I šijemo kafu u mističnim prolazima.

Provod kakav još niste doživeli. Zabavni i akva-parkovi, panoramsko razgledanje metropola, fakultativni obilasci turističkih destinacija i gradova u Španiji i Portugaliji, muzeji, kulturno istorijski spomenici, barovi, pabovi, šoping i još mnogo toga. Smeštaj u centru gradova, u novim i čistim hostelima gde Jungle Travel već par godina vodi svoje putnike željne dobrog provoda i druženja sa mladima iz cele Evrope. Ne propustite ovu priliku da obiđete preko 10 predivnih mesta! Za sam kraj putovanja čekiramo obalu Ligurskog mora, Santa Margaritu i Porto Fino, zelenkastu boju mora, brodiće, uvale, šarene fasade…

PRIJAVLJIVANJE U PROSTORIJAMA JUNGLE TRAVEL-A:
GOSPODAR JEVREMOVA 49 BEOGRAD,

011/2400213 i 011/2182204,
email:jungletravel@gmail.com
radnim danima 09-19h i subotom 10-14h

NOVI SAD, ĆIRPANOVA BR. 4, 021/3016689
email:jungletravelns@gmail.com
radnim danima 10-18h i subotom 10-14h
*** PUTNICI IZ OSTALIH GRADOVA SRBIJE MOGU SE PRIJAVITI ZA PUTOVANJE PUTEM MEJLA jungletravel@gmail.com***

Putovanje koje će ispuniti sve vaše snove i prevazići sva vaša očekivanja. Obilazak Mediterana i evropskih gradova uz neverovatnu zabavu. Portugal, zemlja na ivici Evrope, neotkrivena turistička destinacija ovog dela „starog kontinenta“. Lisabon, jedna od najlepših prestonica na svetu! Miris mora i okeana tokom puta opija, a čari Italije i Španije zagolicaće sva vaša čula. Kupanje na plažama Sredozemnog mora i Atlantskog okeana. Dnevne žurke na egzotičnim plažama, sportovi na vodi, prženje na mediteranskom suncu i hlađenje uz koktele učiniće vaše letovanje nezaboravnim. Vrele letnje noći u klubovima Barselone i Lisabona zajedno sa ljudima iz celog sveta. Provod kakav još niste doživeli. Zabavni i aqua parkovi, panoramsko razgledanje metropola, fakultativni obilasci turističkih destinacija i gradova u Španiji i Portugaliji, muzeji, kulturno istorijski spomenici, barovi, pabovi, šoping i još mnogo toga.

Dan 1 (02.08.2019): Polazak iz Beograda sa parkinga ispred Muzeja istorije Jugoslavije (Kuća cveća) u 16h. Dnevno-noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju sa usputnim zadržavanjima radi regulisanja carinskih formalnosti i radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Dan 2 (03.08.2019): Dolazak u gradić Komo, na istoimenom italijanskom jezeru, u prepodnevnim časovima, gde pravimo desetočasovnu tehničku pauzu. Fakultativni obilasci, slobodno vreme za šoping, šetnju i upoznavanje grada. Mogućnost individualnog odlaska do prestonice mode Milana ili šarmantnog švajcarskog grada Lugana. Polazak za Barselonu u kasnim popodnevnim časovima. Noćna vožnja sa usputnim kraćim zadržavanjima radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Dan 3 (04.08.2019): Dolazak u Barselonu, temperamentnu mediteransku metropolu u prepodnevnim časovima. Fakultativni obilazak grada: La Rambla, Kolumbov spomenik, Trg Katalunja, Gaudijeve kuće: Casa Mila i Casa Batllo, katedrala, Gotska četvrt… Smeštaj u hostel u popodnevnim časovima. Slobodno vreme za kupanje u Sredozemnom moru. Uveče uživanje u paelji i sangriji. Noćenje.

Dan 4 (05.08.2019): Doručak. Fakultativno BARCELONA PANORAMICA: Ciutadela park, veličanstvena Sagrada Familia, Park Guelj, najveći evropski stadion Kamp Nou, brdo Monžuik sa Magičnim fontanama i Španskim selom, plaža Barseloneta. Slobodno vreme za kupanje. Fakultativni izlazak u neki od klubova. Noćenje.

Dan 5 (06.08.2019): Doručak. Fakultativni odlazak u Sićes, modensko mesto na obali Sredozemnog mora poznato po filmskom festivalu. Uživanje na plaži, kupanje, sunčanje. Povratak u Barselonu. Noćenje.

Dan 6 (07.08.2019): Doručak. Napuštanje soba i polazak za Madrid u jutarnjim časovima.  Dnevna vožnja sa usputnim kraćim zadržavanjima na 2-3 sata radi odmora putnika. Dolazak u Madrid.  Deset sati slobodnog vremena u glavnom gradu Španije. Fakultativni obilazak grada: Trg Sibeles, Muzej Prado, Muzej kraljice Sofije, Puerta del Sol - centar grada i noćnog života španske prestonice, glavni trg (Plaza Mayor), Kraljevska palata. Polazak za Lisabon u ranim jutarnjim časovima narednog dana.

Dan 7 (08.08.2019): Dolazak u Lisabon. Smeštaj u hostel u popodnevnim časovima. Slobodno vreme. Noćenje.

Dan 8 (09.08.2019): Doručak. Fakultativni obilasci turističkih atrakcija Lisabona autobusom sa lokalnim vodičem LISABON CITY TOUR– Kula Belem, Spomenik otkrićima, Manastir Svetog Žeronima, Bairro Alto, Alfama. Slobodno vreme. Noćenje.

Dan 9 (10.08.2019): Doručak. Fakultativani obilasci gradova Portugala – mistična masonska Sintra, šarmantni Kaškaiš, Eštoril sa prelepom plažom gde se kupamo na okeanu, surferska plaža Ginšu, Cabo da Roca – najzapadnija tačka Evrope i kupanje u Atlantskom okeanu. Povratak u Lisabon. Preporuka izlaska u provod u Bairro Alto gde mladi sede na ivičnjacima, provode se ispred klubova, gde ulazite besplatno u načičkane male klubove iz kojih možete čuti muziku najrazličitijih pravaca. Noćenje.

Dan 10 (11.08.2019): Doručak. Fakultativni izlet na plažu Karkaveloš. Sunčanje i bacanje u talase. Noćenje.

Dan 11 (12.08.2019): Doručak. Pakovanje stvari i napuštanje soba. Slobodno vreme. Fakultativni odlazak do outlet-a Freeport gde možete kupovati po najpovoljnijim cenama. Polazak za Saragosu u večernjim časovima. Noćna vožnja sa usputnim kraćim zadržavanjima radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Dan 12 (13.08.2019): Dolazak u Saragosu u prepodnevnim časovima, gde pravimo desetočasovnu tehničku pauzu. Slobodno vreme za odmor, šoping, šetnju i fakultativne obilaske: mavarska palata Aldžaferia, katedrala Nuestra Senora del Pilar, kompleks Expo 2010.  Polazak za Đenovu u večernjim časovima. Noćna vožnja sa usputnim kraćim zadržavanjima radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Dan 13 (14.08.2019): Dolazak u Đenovu u prepodnevnim časovima. Smeštaj u hotel u popodnevnim časovima. Slobodno vreme za šetnju, fakultativne obilaske i upoznavanje jedne od najvećih luka u Evropi. Noćenje.

Dan 14 (15.08.2019): Napuštanje soba i stavljanje stvari u bus. Fakultativni odlazak u Santa Margaritu i Porto Fino, kupanje u uvalama, uživanje u prelepoj plavo-zelenoj boji mora, savršenoj prirodi, šarenim kućicama, luksuznim vilama… Polazak za Beograd u večernjim časovima. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku sa usputnim zadržavanjima radi regulisanja carinskih formalnosti i radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Dan 15 (16.08.2019): Dolazak u Beograd u poslepodnevnim časovima.

FIRST MUNUTE CENA DO 03.06. 399EUR
NAKON 03.06. CENA SE POVEĆAVA ZA 30EUR – 429EUR

PRIJAVA: Prilikom prijave plaća se avans od 100 evra u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Vojvođanske banke na dan uplate. Ostatak se plaća najkasnije mesec dana pred put po prodajnom kursu Vojvođanske banke na dan uplate.

Način plaćanja:

 • Gotovinski
 • platnim karticama
 • čekovima građana
 • preko računa

Aranžman obuhvata:

 • Kompletnu organizaciju i vođenje puta
 • 3 noćenja sa doručkom (buffet) u višekrevetnim sobama (6, 8 ležajeva) u hostelu u Barseloni
 • 4 noćenja sa doručkom (buffet)  u višekrevetnim sobama (4, 6, 8 i 10 ležajeva) u hostelu u Lisabonu
 • 1 noćenje (bez doručka) u hotelu u Đenovi u sobama 1/2, 1/3, 1/4
 • Prevoz visokopodnim autobusima (A/C, audio video aprema) na navedenim relacijama

Aranžman ne obuhvata:

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uplatiti u agenciji najkasnije do pet dana pred put)

***zbog sve učestalijih kontrola policije u državama EU, agencija preporučuje putnicima da OBAVEZNO UZMU međunarodno putno osiguranje; u slučaju da putnik nema osiguranje, sam snosi sve eventualne troškove i posledice

 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno-istorijske spomenike
 • Doplatu za 1/2 sobe 150 eur po osobi za sva noćenja (ukoliko postoji mogućnost)
 • Turističku taksu u Barseloni 3eur ukupno za sve dane boravka (plaća se u agenciji po prodajnom kursu Vojvođanske banke)
 • Turističku taksu u Lisabonu 4eur ukupno za sve dane boravka (plaća se u agenciji po prodajnom kursu Vojvođanske banke)
 • Turističku taksu u Đenovi 1.5eur (plaća se u agenciji po prodajnom kursu Vojvođanske banke)
 • Dodatna posteljina 2.2eur, peskiri 2.2 i ćebad 3,3eur u hostelu Sun&Moon u Barseloni
 • Individualne troškove u hostelima i za vreme putovanja

Napomene:
Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 266/2010.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu usled vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvideti, u vreme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mestima, i ne smeju ih napuštati na mestima koja nisu predviđena za pauze (granice, ček point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posledice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sedenja, mesto polaska, mesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obaveštava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana pre datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana pre datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cene low cost aranžmana podložne su promenama i po uplati avansa se proveravaju tarife i putniku se potvrđuje cena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promeni i isključivo zavise od avio kompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu. 
 • Za ovaj aranžman primenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa YUTA standardom.

Napomene u vezi sa smeštajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja smeštajnog objekta.
 • U nekim smeštajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smeštajni kapaciteti vrše smeštaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smeštaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smeštaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja.
 • Termini i cene fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmene, promene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se pre uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mesec dana pre putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne poseduju nove biometrijske pasoše Republike Srbije dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlašćena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.

Cenovnik br. 1 važi od 04.12.2018.

Barselona se nalazi na severoistoku Pirinejskog poluostrva, glavni grad Katalonije. Ima oko četiri miliona stanovnika zajedno sa mnogobrojnim doseljenicima. Po mnogima jedan od najlepših gradova Evrope. Nalazi se na obalama Mediterana na nekih 120 km od Pirineja i granice sa Francuskom.

Lisabon je glavni grad Portugala. Nalazi se na obali Atlantika na ušću reke Težo. Grad obiluje lepim građevinama svih stilova,uglavnom nastalih nakon zemljotresa(1755.).Centar grada je pod zaštitom UNESKA. Lisabonska katedrala potiče iz 1147. godine.Izdvaja se i Kula Belem, koja je podignuta u čast prekomorskih otkrića.Brojni su i muzeji od kojih se ističu oni posvećeni morima i okeanima.

Đenova je grad i velika luka u Italiji, koja je tokom srednjeg veka bila središte države poznate pod imenom Đenovljanska republika (Republika Đenova). Glavni je grad regije Ligurija. Jedan deo starog grada nalazi se na Uneskovom spisku svetske baštine. U tom delu u 16. veku su nastale palate najbogatijih familija grada u manirističkom stilu.

 

OPISI SMEŠTAJNIH OBJEKATA:

Sun and Moon hostel se nalazi u centru Barselone, u Gotskoj četvrti na 2 minuta (100m) od glavnog šetališta – La Ramble i 2km od plaže Barseloneta. Sobe su 1/2, 1/6 1/8 i svaka ima svoje kupatilo (u višekrevetnim sobama krevetu su na sprat). U hostelu se rentiraju posteljina (2,2eur), peškiri (2,2eur) i ćebad (3,3eur), a u dvokrevetnim sobama su uključeni u cenu. Kako je hostel smešten u najužem centru grada, autobus se ne može parkirati blizu I potrebno je ići pešice oko 20ak minuta. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom. http://www.hostelbcn-sunmoon.com/en/

Old Town hostel se nalazi u centru Lisabona, 300m od centra noćnog provoda Bairro Alto. Sobe su 1/2,1/4,1/6,1/8 i 1/10 (u višekrevetnim sobama krevetu su na sprat). Kupatila su zajednička na spratu. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom. http://www.lisbonoldtownhostel.com/en/

Hotel Nologo 2* je moderan hotel u centru Đenove, 900m od Duždeve palate i 1,5km od Akvarijuma. Sobe su 1/2, 1/3 i 1/4 i svaka ima svoje kupatilo, klimu i wi-fi.  Usluga je na bazi noćenja. https://www.hotelnologo.it/en/

 

 

 • Milano je prestonica italijanske mode, grad glamura. Nakon dolaska na jezero Komo, možete individualno vozom otići do Milana. Ne treba propustiti katedralu - Milanski Duomo, zgradu opere - Skalu i crkvu Santa Maria delle Grazie u kojoj se nalazi čuvena Leonardova slika "Poslednja večera" (obilazak je potrebno rezervisati unapred)
 • Lugano je prava prilika da na ovom divnom putovanju obiđete još jednu zemlju - Švajcarsku. Po dolasku u gradić Komo možete se odlučiti za odlazak vozom u ovaj grad koji nazivaju švajcarskim Monte Karlom zbog velikog broja kazina. Nalazi se na obali jezera Lugano, gde se možete kupati uz kontrast vrhova Alpa i palmi uz obalu jezera
 • Sićes je turistički centar Kosta Brave poznat po filmskom festivalu, karnevalu i prelepoj plaži. U vreme Frankove diktature zvali su ga "mala Ibica". Zanimljivo je da oko 35% stanovništva čine Holanđani, Britanci, Francuzi i Skandinavci. Definitivno ćete uživati na suncu, u koktelima, Sredozemnom moru...
 • Barcelona panoramica predstavlja obilazak grada autobusom uz zanimljivu priču vodiča o najvećim atrakcijama "kraljice Mediterana". Kolumbov spomenik (Mirador de Colom) visine 60metar sa prstom uperenim ka Đenovi, rodnom gradu najpoznatijeg moreplovca svih vremena, postavljen je na srediti kružnog toka u znak zahvalnosti kraljici Izabeli I i kralju Ferdinandu V koji su omogućili prvu ekspediciju ka Americi. Plaža Barseloneta je gradska plaža nastala pred Olimpijske igre u Barseloni 1992.godine. Umesto industrijske zone nastala je duga peščana plaža sa barovima, restoranima, kao i Port Olimpico. Ciutadela park je jedan od najlepših parkova u gradu (u XIX veku jedina zelena oaza u gradu) gde možete videti Parlament Katalonije, Zoo vrt sa oko 7.000 životinja, jezerce sa čamcima i labudovima. Sagrada Familia, simbol Barselone, remek-delo Antonija Gaudija, koje još uvek nije završeno. Godišnje je poseti oko 2,26 miliona ljudi što je čini najposećenijom turističkom atrakcijom Španije ispred Prada i Alhambre. Park Guelj se nalazi na brdu El Karmel, a projektovao ga je Gaudi za svog mecenu Euzebija Guelja. Dorski stubovi, neobični krivi oblici, stil izlomljenih pločica - trenkadis, klupa bez kraja, kućice iz bajke, strme padine, krivudavi putići, palme... Kamp Nou je najveći stadion u Evropi (kapaciteta preko 90.000 mesta) na kome igra FC Barcelona. Monžuik, brdo na kome se nalaze Magične fontane, Muzej istorije katalonske umetnosti, Olimpijski stadion, Špansko selo i sa koga se pruža fantastičan pogled na Trg Espanja i veliki deo Barselone.
 • LISABON CITY TOUR - obilazak grada autobusom sa lokalnim vodičem. Kula Belem na obali reke Težo, iz ranog XVI veka, danas se nalazi na listi UNESCO-ve svetske kulturne baštine. Spomenik otkrićima je u obliku karavana sa Princom Henrijem na brodu i slikama čuvenih moreplovaca koji su učestvovali u zlatnom dobu pomorskih otkrića. Manastir Žeronimo je nastao na mestu monaške pustinje Ermida do Restelo koju je osnovao Henrik Moreplova 1450.godine. U ovom samostanu je poslednju noć proveo Vasko da Gama pred plovidbu za Indiju. Bairro Alto je srce grada sa mnoštvom klubova poppločanim uličicama gde ćete osetiti pravu duh Portugala. Alfama (arapsa reč - vruća fontana ili kupatilo), najstarija četvrt Lisabona, koja je nastala u podnožju tvrđave Svetog Đorđa. Atmosfera i boje iz starih dana, zvuci fada, veš koji se suši na prozorima, tramvaji; Okeanarijum - uživanje u svetu Atlantika
 • Gradovi Portugala: Sintra, mistični grad sa kućom masona, tvrđavom i Nacionalnom palatom, osnovana jeod strane Mavara početkom IX veka; Cabo da Roca - najzapadnija tačka Evrope gde se talasi odbijaju o stene i gde možete dobiti sertifikat da ste bili na krajnjem zapadu starog kontinenta; Kaškaiš - grad na obali Atlantika i Estoril sa prelepom plažom i ogromnim talasima, mesto gde se nalazi i najveći kazino u Evropi; Ginšu - surferska plaža gde se boja peska utapa u boju okeana
 • Karkaveloš - turističkom mesto nedaleko od Lisabona na obali okeana, najbolje za celodnevni odmor  uživanje u čarima Portugala
 • Freeport Leisure je outlet tržni centar koji se nalazi na periferiji Lisabona. Imaćete priliku da pored dobrog šopinga i pređete most Vasko da Gama
 • Santa Margarita i Porto Fino su turistička mesta na Ligurnijskoj obali, sa uvalama, šarenim fasadama i brodićima, sa najukusnijim ribljim specijalitetima i italijanskom picom.Nekadašnje ribarsko selo, danas je ekskluzivni turistički centar. Porto Fino je bio inspiracija za tokijski Diznilend - Disney Sea.

Kao što ste i mogli da pročitate u planu i programu putovanja, pored gradova u kojima imamo noćenja (Barselona, Lisabon i Đenova), mi pravimo tehničke pauze i u drugim gradovima kao što su Komo, Madrid i Saragosa. Naime, prema zakonima EU, turistički autobusi moraju da miruju 10h nakon vožnje od maksimum 21h, a sve u cilju naše bezbednosti. Autobusi su tada na parkingu i nisu nam dostupni, stoga Vas molimo da kod sebe imate sve potrebne stvari za taj dan jer otvaranje prtljažnika neće biti moguće. Pauzu od 10h mi ćemo iskoristiti za obilazak ovih lepih gradova, šetnju, odmor i uživanje u ukusnoj hrani po kojoj su ove zemlje poznate.

 • Iz Barselone se kreće u ranim jutarnjim časovima (oko 6h) i nakon desetočasovnog boravka u Madridu, za Lisabon krećemo posle ponoći

Pakovanje:

Na turi nas može pratiti vrlo sunčano vreme, te Vam preporučujem da ponesete i odeću koja je u skladu sa letnjim vremenom (poželjne stvari za kupanje uvek u ručnom prtljagu). Takođe je dobro poneti stvari dugih rukava I nogavica zbog noćnih vožnji, kao i manji kišobran ili kabanicu, jer nikada ne možemo biti u potpunosti sigurni kavo će vreme biti.

Ručni prtljag:

Obavezno kod sebe je potrebno da imate BIOMETRIJSKI PASOŠ! Kako bismo Vam olakšali pakovanje šaljemo Vam i instrukcije kako najbrže to učiniti:

 • Pasoš/putovnicu
 • Vizu (ukoliko imate pasoš neke druge zemlje, dužni ste da proverite vizni režim EU)
 • Novac
 • Telefon i punjač
 • Fotoaparat i baterije
 • Osiguranje (ako imate individualno, grupno ako uplatite preko agencije je kod vodiča)
 • Maramice i vlažne maramice
 • Jastuk i ćebence za autobus (po želji)
 • Grickalice i sendviče
 • Četkicu i pastu za zube
 • Lekove (ukoliko su potrebni)
 • U kofer/ranac spakujte peškir i papuče za tuširanje, kupaći kostim

Pauze pravimo na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice, koje možete iskoristiti za toalet i osveženje.

Bitno je da naglasimo da je CHECK IN u hotelima/hostelima u kojima imamo noćenje u popodnevnim časovima (najčešće 14-15h) bez obzira kada mi stignemo u smeštaj i da ulazak u sobu pre tog vremena nije moguć. CHECK OUT je poslednjeg dana boravka u smeštaju u prepodnevnim časovima (najčešće 10-11h)

Sun and Moon hostel se nalazi u centru Barselone, u Gotskoj četvrti na 2 minuta (100m) od glavnog šetališta – La Ramble i 2km od plaže Barseloneta. Sobe su 1/2, 1/6 1/8 i svaka ima svoje kupatilo (u višekrevetnim sobama krevetu su na sprat). U hostelu se rentiraju posteljina (2,2eur), peškiri (2,2eur) i ćebad (3,3eur), a u dvokrevetnim sobama su uključeni u cenu. Kako je hostel smešten u najužem centru grada, autobus se ne može parkirati blizu I potrebno je ići pešice oko 20ak minuta. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom. http://www.hostelbcn-sunmoon.com/en/

Old Town hostel se nalazi u centru Lisabona, 300m od centra noćnog provoda Bairro Alto. Sobe su 1/2,1/4,1/6,1/8 i 1/10 (u višekrevetnim sobama krevetu su na sprat). Kupatila su zajednička na spratu. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom. http://www.lisbonoldtownhostel.com/en/

Hotel Nologo 2* je moderan hotel u centru Đenove, 900m od Duždeve palate i 1,5km od Akvarijuma. Sobe su 1/2, 1/3 i 1/4 i svaka ima svoje kupatilo, klimu i wi-fi.  Usluga je na bazi noćenja. https://www.hotelnologo.it/en/