Bretanja

Bretanja

Putovanje u Bretanju
Nant - Ren - Lorien - Kiberen sa izletima u Sen Malo, Mon Sen Mišel, Brest i Morle

11 dana, bus+hoteli

ULTRA LAST MINUTE USLED OTKAZA - 2 MESTA - 199EUR PO OSOBI

FIRST MINUTE CENA DO 05.05. 299EUR
NAKON 05.05. CENA SE POVEĆAVA NA 349EUR

Period putovanja: 10.08-20.08.2018.

Novo u ponudi - deo Francuske koji do sada niste nalazili u ponudama agencija, još jedna luda avantura za sve ljubitelje letnjih proputovanja i otkrivanja nekomercijalnih destinacija - BRETANJA! Nekadašnja kraljevina, vojvodstvo, a današnja pokrajina Francuske pokazaće nam svoje divlje plaže na obali okeana, srednjovekovne gradove i utvrđenja, šarmantne gradove i mesta prožeta keltskom kulturom i istorijom. Netaknuta priroda, ležeran život, najveća nalazišta neolitske kulture na "starom kontinentu", 2800km obale na Lamanšu i Atlantskom okeanu...

Prva stanica na našem pohodu ka Bretanji je u Nemačkoj, prestonica njene ekonomski najmoćnije regije Bavarske - Minhen. Čist i otmen grad na reci Izar, sa čuvenim pivom i belim kobasicama. Obilazimo Karlsplac, crkvu Svetog Mihaila, Frauenkirhe sa tornjevima visokim 99metara iznad kojih je zabranjena gradnja u užem centru grada, Staru i Novu većnicu, najstariju crkvu u gradu Peterskirhe, renesansnu baštu Hofgarten, legendarnu Hitlerovu pivnicu Hofbrojhaus.  Slobodno vreme provodimo u Rezidenciji bavarskih kraljeva, najvećem evropskom parku Engleskoj bašti,  na Olimpijskom selu pored jezera, u Alijanc areni ili dvorcu Ninfemburg.

Ren, studentski grad sa dva univerziteta, konzervatorijumom i više visokih škola i oko 63.000 studenata. Ren je poznat kao grad u kome se nalazi fabrika čuvenog francuskog automobila Citroen. Deseti je po veličini grad Francuske i prestonica Bretanje, kao i departmana Il i Valen. Još od srednjeg veka rival je sa Nantom, sve dok konačno Vlada Bretanje nije formirana u Renu 1561.godine. Skoro je potpuno uništen u požaru 1720.godine, a potom i bombardovan tokom Drugog svetskog rata. U gradu ćemo obići katedralu Svetog Petra, kapiju Mordelaises, trg Mairie, operu, parlament, park Tabor.

Fakultativni izlet na magično ostrvo, jedno od najlepših i najslikovitijih mesta u Evropi - Mon Sen Mišel. Hodočasnički centar i strateška lokacija vladara Normandije je danas najposećenija atrakcija u ovom delu Francuske koje će vas sigurno oduševiti. Jedno od najmanjih ostrva na svetu sa 55.000 metara kvadratnih i 44 stanovnika, poslužilo je kao inpiracija filmskoj produkciji pa se pojavljuje u filmovima "Gospodar prstenova" (Minas Tirit), "Čovek sa gvozdenom maskom" i "Tri musketara". Neko vreme je služilo kao zatvor u kome je bio zatočen i Viktor Igo.

Fakultativni izletu Dinan, šarmantni gradić sa kućicama od drveta, malom lukom i kaldrmisanim uličicama, potpuno će vas osvojiti. Stari grad datira još iz 11.veka, a danas izgleda skoro potpuno isto kao tada. U ovom gradiću imaćete utisak da ste se vratili u prošlost, jer je ovo jedan od najočuvanijih srednjovekovnih gradova u Evropi. Čak su imena ulica zadržava iz 17.veka kao što su Ulica trgovaca ribom i Ulica pekara.

Izlet nastavljamo do istorijske luke na obali Lamanša, Sen Malo. Nekadašnje utočište gusara, danas je jedno od najposećenijih mesta u Bretanji sa prelepom plažom. Obilazimo Veliku kapiju, kapiju San Vensan, gradski zamak. Nakon toga idemo na kupanje i ručak sa specijalitetima od morskih plodova.

Sagrađen je na kamenitom ostrvcetu, na ušću reke Rans u more. Opasan je visokim zidinama koji su oduvek služili kao zaštita od talasa i osvajača. Nekada je bio gusarsko mesto, koji su sarađivali sa francuskim kraljem i delili plen. Vremenom je postao trgovačka luka sa oko 2000 brodova godišnje. Uske uličice, maleni prolazi, drvene kapije i dvorištima prava su slika Sen Maloa.

Poluostrvo Kiberen je mesto na kome ćemo uskakati u talase Baskijskog zaliva. Mala ribarska mesta, od kojih je najpoznatije Sent Pjer de Kiberen. Uživaćete u kupanju i ribljim specijalitetima pre večernjeg odlaska u hotel u Lorienu.

Fakultativni izlet u Brest, grad koji je Kardinal Rišelje proglasio bazom francuske mornarice na Atlantiku 1631.godine, a u Drugom svetskom ratu ovde su se odigrale žestoke bitke te je 1944. je veliki deo grada razrušen.  Nakon rata, kuće su se brzo gradile kako bi se zbrinulo raseljeno stanovništvo, stoga ima konfuzan izgled danas. Obilazimo srednjovekovnu tvrđavu iznad reke Penfeld koja je danas Pomorski muzej, luku, kulu Tanguy, zatim idemo na plažu Mulen Blan kako bismo se odmarali uz kupanje i sunčanje.

Morle je srednjovekovni grad koji je bio najveća luka Bretanje, prepoznatljiv po vijaduktu iz 19.veka. Popločane ulice i kućice sa drvenom građom daju ovom mestu poseban šarm. Simbol grada je viadukt, koji mu daje magičan izgled.

Grad na Loari, rodno mesto Žila Verna, Nant - jedna je od glavnih luka Francuske. Obići ćemo dvorac vojvoda Bretanje, katedralu, gradsku većnicu, spomenik Šarl de Golu. Šesti je po veličini grad Francuske sa oko 300.000 stanovnika. Možete posetiti umetnički projekat "The Machines de l’Ile" koji će vas uvesti u svet Žila Verna i Leonarda da Vinčija. 

Nirnberg, drugi po veličini i značaju grad u Bavarskoj (posle Minhena), nekadašnji centar nacističke propagande, poslednje je mesto koje obilzimo pr epovratka kući. Na severnim granica grada se nalazi poznati Nirnberški zamak sa očuvanim zidinama. Danas je jedan od najvećih industrijskih centara Nemačke i najveći broj građana radi u fabrikama Simensa i Mana. Po želji, fakultativni izlet regionalnim vozom za Regensburg, prelep grad na obali Dunava čiji je centar pod zaštitom UNESCO-a.

PRIJAVLJIVANJE U PROSTORIJAMA JUNGLE TRAVEL-A:
GOSPODAR JEVREMOVA 49 BEOGRAD,

011/2400213 i 011/2182204,
email:jungletravel@gmail.com
radnim danima 09-19h i subotom 10-14h

NOVI SAD, BULEVAR OSLOBOĐENJA 66, LOKAL BR. 8, 021/3016689
email:jungletravelns@gmail.com
radnim danima 10-18h i subotom 10-14h
*** PUTNICI IZ OSTALIH GRADOVA SRBIJE MOGU SE PRIJAVITI ZA PUTOVANJE PUTEM MEJLA jungletravel@gmail.com***

 

1.dan (10.08.2018): Polazak iz Beograda sa parkinga ispred Muzeja istorije Jugoslavije (Kuće cveća) u 16h. Dnevno-noćna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Austriju sa usputnim zadržavanjima radi regulisanja carinskih formalnosti i radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

2.dan (11.08.2018): Dolazak u Minhen u prepodnevnim časovima, gde pravimo desetočasovnu tehničku pauzu. Fakultativni obilazak grada: Karlsplac, Crkva Sv. Mihaila, Frauenkirhe, Stara i Nova većnica, najpoznatija pivnica na svetu – Hofbrojhaus, Rezidencija, Hofgarten, najveći park u Evropi – Engleska bašta. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak za Ren u večernjim časovima. Noćna vožnja sa usputnim zadržavanjima radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

3.dan (12.08.2018): Dolazak u Ren. Fakultativni obilazak grada: katedrala Svetog Petra, kapija Mordelaises, trg Mairie, opera, parlament Bretanje, park Tabor. Smeštaj u hotel u popodnevnim časovima. Slobodno vreme. Noćenje.  

4.dan (13.08.2018): Fakultativni izlet u Mon Sen Mišel.  Kako opisati i dočarati magično ostrvo, jedno od najlepših i najslikovitijih mesta u Evropi. Hodočasnički centar i strateška lokacija vladara Normandije je danas najposećenija atrakcija u ovom delu Francuske koje će vas sigurno oduševiti. Povratak u Ren. Noćenje.

5.dan (14.08.2018): Fakultativni izlet u Dinan i Sen Malo. Idemo u istorijsku luku opkoljenu zidovima na obali Lamanša. Nekadašnje utočište gusara, danas je jedno od najposećenijih mesta u Bretanji sa prelepom plažom. Obilazimo Veliku kapiju, kapiju San Vensan, gradski zamak. Nakon toga idemo na kupanje i ručak sa specijalitetima od morskih plodova. U povratku obilazimo Dinan, jedan od najočuvanijih srednjovekovnih gradova u Evropi. Umetničke galerije, uske uličice, kuće od drveća, šarmantna luka. Šetnja ulicama ovog grada vratiće vas na početak 17.veka, a njihova imena su zadržana iz tog perioda kao što su Ulica trgovaca ribom i Ulica pekara. Povratak u Ren. Noćenje.

6.dan (15.08.2018): Pakovanje stvari i napuštanje hotela. Polazak za Kiberen, gde ćemo se kupati u Atlantskom okeanu na Velikoj plaži. Nakon odmora na ovom malom poluostrvu, smeštamo se u hotel u okolini Loriena. Slobodno vreme. Noćenje.

7.dan (16.08.2018): Fakultativni izlet u Brest i Morle. Morle je srednjovekovni grad koji je bio najveća luka Bretanje, prepoznatljiv po vijaduktu iz 19.veka. Popločane ulice i kućice sa drvenom građom daju ovom mestu poseban šarm. Nakon Morlea, idemo u Brest, opet na obalu Atantika. Kardinal Rišelje je grad proglasio bazom francuske mornarice na Atlantiku 1631.godine, a u Drugom svetskom ratu ovde su se odigrale žestoke bitke te je 1944. je veliki deo grada razrušen.  Nakon rata, kuće su se brzo gradile kako bi se zbrinulo raseljeno stanovništvo, stoga ima konfuzan izgled danas. Obilazimo srednjovekovnu tvrđavu iznad reke Penfeld koja je danas Pomorski muzej, luku, kulu Tanguy, zatim idemo na plažu Mulen Blan kako bismo se odmarali uz kupanje i sunčanje. Povratak u Lorien. Noćenje.

8.dan (17.08.2018): Pakovanje stvari i napuštanje hotela. Slobodno vreme do polaska za Nant.  Dolazak u Nant, grad na Loari, rodno mesto Žila Verna. Smeštaj u hotel. Fakultativni obilazak grada: dvorac vojvoda Bretanje, katedrala, gradska većnica, spomenik Šarl de Golu. Slobodno vreme. Noćenje.

9.dan (18.08.2018): Pakovanje stvari i napuštanje hotela. Slobodno vreme za uživanje na francuskom suncu u kafićima uz espreso i kroasane. Polazak za Nirnberg u popodnevnim časovima. Noćna vožnja sa usputnim pauzama i radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

10.dan (19.08.2018): Dolazak u Nirnberg, drugi po veličini grad u Bavarskoj, gde ćemo praviti desetočasovnu tehničku pauzu. Fakultativni obilazak grada i znamenitosti: Stara većnica, fontana, pozorište, kuća Alberta Direra, dvorište zanatlija, Exekarusel, Kuća Dželata, Gradski muzej, Centar za dokumentaciju ... Po želji, posle podne možete fakultativno, vrlo lako regionalnim vozom posetiti Regensburg, prelep grad na obali Dunava čije je centar pod zaštitom UNESCO-a. Slobodno vreme za šetnju, razgledanje grada, klopu i obilaske. Polazak za Beograd u večernjim časovima. Noćna vožnja kroz Austriju, Sleveniju i Hrvatsku sa usputnim zadržavanjima radi regulisanja carinskih formalnosti i radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

11.dan (20.08.2018): Dolazak u Beograd u popodnevnim časovima.

ULTRA LAST MINUTE USLED OTKAZA - 2 MESTA - 199EUR PO OSOBI

FIRST MINUTE CENA DO 05.05. 299EUR
NAKON 05.05. CENA SE POVEĆAVA NA 349EUR

Prilikom prijave plaća se avans od 100 evra u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Vojvođanske banke. Ostatak se plaća u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Vojvođanske banke najkasnije mesec dana pred put.

Aranžman obuhvata:

 • Kompletnu organizaciju i vođenje puta
 • Prevoz visokopodnim autobusima opremljenim klima, video i audio uređajima, na navedenim relacijama
 • 3 noćenja u hotelu u Renu u sobama 1/2 i 1/2+1
 • 2 noćenja u hotelu u Lorienta u sobama 1/2 i 1/2+1
 • 1 noćenje u hotelu u Nantu u sobama 1/2 i 1/2+1

Aranžman ne obuhvata:

 • međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uplatiti do 5 dana pred put)

***zbog sve učestalijih kontrola policije u državama EU, agencija preporučuje putnicima da OBAVEZNO UZMU međunarodno putno osiguranje; u slučaju da putnik nema osiguranje, sam snosi sve eventualne troškove i posledice

 • turističku taksu za francuske gradove – ukupno 15eur za sve dane
 • fakultativne obilaske i ulaznice za kulturno-istorijske spomenike
 • individualne troškove u hostelima i za vreme putovanja

 

Napomene:
Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 266/2010.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu usled vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvideti, u vreme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mestima, i ne smeju ih napuštati na mestima koja nisu predviđena za pauze (granice, ček point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posledice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sedenja, mesto polaska, mesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obaveštava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana pre datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana pre datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cene low cost aranžmana podložne su promenama i po uplati avansa se proveravaju tarife i putniku se potvrđuje cena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promeni i isključivo zavise od avio kompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu. 
 • Za ovaj aranžman primenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa YUTA standardom.

Napomene u vezi sa smeštajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja smeštajnog objekta.
 • U nekim smeštajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smeštajni kapaciteti vrše smeštaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smeštaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smeštaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja.
 • Termini i cene fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmene, promene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se pre uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mesec dana pre putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne poseduju nove biometrijske pasoše Republike Srbije dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlašćena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.

Cenovnik br. 1 važi od 09.02.2018.

Bretanja je administrativna regija na severozapadu Francuske, koja je nekada bila kraljevina, a potpom i vojvodstvo. Njeno ime u bukvalnom prevodu znači mala Britanija. U njoj živi oko 4,5 miliona ljudi. Najveći gradovi su Nant, Ren i Brest. U regiji preovlađuje keltska kultura, a govori se bretanjskim jezikom. Bretanja ima gotovo 2.800km obale sa neprekidnim nizom plaža, zaliva i atraktivnim ostrvima i popluostrvima. Uvala sa mirnim morem ima napretek, a najviše na obali kalana Lamanš, kao i na južnoj obali. Pored gradova predivne arhitekture i upoznavanja kulture ove regije, imaćete priliku da se kupate u okeanu i probate najukusnije morske plodove.

OPISI SMEŠTAJNIH OBJEKATA:

F1 Rennes Sud Est Chantepie je badžet hotel koji se nalazi u širem centru Rena, na 5km od katedrale. Sobe su 1/2 i 1/2+1 (double krevet i krevet na sprat). Kupatila su zajednička. Usluga je na bazi noćenja. https://www.accorhotels.com/gb/hotel-2312-formule-1-hotelf1-rennes-sud-est-chantepie/index.shtml

F1 Lorient je badžet hotel koji se nalazi na periferiji Loreienta, 6km od glavne železničke stanice. Sobe su 1/2 i 1/2+1 (double krevet i krevet na sprat). Kupatila su zajednička. Usluga je na bazi noćenja. https://www.accorhotels.com/gb/hotel-2318-formule-1-hotelf1-lorient/index.shtml

F1 Nantes Est Porte de Saint Luce se nalazi na periferiji Nanta, 10km od istorijskog centra grada. Sobe su 1/2 i 1/2+1 (double krevet i krevet na sprat). Kupatila su zajednička. Usluga je na bazi noćenja. https://www.accorhotels.com/gb/hotel-2260-formule-1-hotelf1-nantes-est-porte-de-saint-luce/index.shtml

izgled soba u F1 badžet hotelima:

MON SEN MIŠEL

Na ostrvcetu u Donjoj Normandiji, na kanalu Lamanš, nalazi se malo mesto pod zaštitom UNESCO-a, nadaleke čuveno po svojoj lepoti, Mon Sen Mišel. Mnogi fotografi dolaze ovde kako bi zabeležili najbolji momentat čarobnog mesta. Ostrvo je čuveno po Benediktovom manastiru, jednom od najboljih primera franskucke srednjovekovne arhitekture. Do ostrva se nekad moglo doći samo kopnom u periodu oseke. Po legendi 708.godine arhanđel Mihailo naredio je biskupu Avranša da ovde sagradi crkvu. Kada biskup nije na to pristao, arhanđeo mu je vrelim prstom napravio rupu u lobanji (ona se danas čuva u crkvi u Avranšu, a naučnici smatraju da je to lobanja iz neolita).

DINAN I SEN MALO

Dinan, šarmantni gradić sa kućicama od drveta, malom lukom i kaldrmisanim uličicama, potpuno će vas osvojiti. Stari grad datira još iz 11.veka, a danas izgleda skoro potpuno isto kao tada. U ovom gradiću imaćete utisak da ste se vratili u prošlost, jer je ovo jedan od najočuvanijih srednjovekovnih gradova u Evropi. Čak su imena ulica zadržava iz 17.veka kao što su Ulica trgovaca ribom i Ulica pekara. Izlet nastavljamo do istorijske luke na obali Lamanša, Sen Malo. Nekadašnje utočište gusara, danas je jedno od najposećenijih mesta u Bretanji sa prelepom plažom. Obilazimo Veliku kapiju, kapiju San Vensan, gradski zamak. Nakon toga idemo na kupanje i ručak sa specijalitetima od morskih plodova.Sagrađen je na kamenitom ostrvcetu, na ušću reke Rans u more. Opasan je visokim zidinama koji su oduvek služili kao zaštita od talasa i osvajača. Nekada je bio gusarsko mesto, koji su sarađivali sa francuskim kraljem i delili plen. Vremenom je postao trgovačka luka sa oko 2000 brodova godišnje. Uske uličice, maleni prolazi, drvene kapije i dvorištima prava su slika Sen Maloa.

BREST I MORLE

Brest, grad koji je Kardinal Rišelje proglasio bazom francuske mornarice na Atlantiku 1631.godine, a u Drugom svetskom ratu ovde su se odigrale žestoke bitke te je 1944. je veliki deo grada razrušen.  Nakon rata, kuće su se brzo gradile kako bi se zbrinulo raseljeno stanovništvo, stoga ima konfuzan izgled danas. Obilazimo srednjovekovnu tvrđavu iznad reke Penfeld koja je danas Pomorski muzej, luku, kulu Tanguy, zatim idemo na plažu Mulen Blan kako bismo se odmarali uz kupanje i sunčanje. Morle je srednjovekovni grad koji je bio najveća luka Bretanje, prepoznatljiv po vijaduktu iz 19.veka. Popločane ulice i kućice sa drvenom građom daju ovom mestu poseban šarm. Simbol grada je viadukt, koji mu daje magičan izgled.