Kalabrija

Kalabrija

Letovanje u Kalabriji - Bolonja, Rimini i Taurijana uz obilaske  Ređo Kalabrije, Tropee, Mesine, Taormine i Šile
11 dana, bus+hotel 4*

UPDATE 15.07: POPUNJENO!

FIRST MINUTE CENA DO 03.06.2019 299 EUR
NAKON 03.06.2019 CENA SE POVEĆAVA NA 319EUR

Period putovanja: 19.07-29.07.2019.

 

Kalabrija stecište avanturista, danas posebno predstavlja raj za odmor u okruženju očuvane prirode. Regija predstavlja jedinstvenu mešavinu različitih etničkih grupa, tradicija, dijalekata, folklora, umetnosti i originalne gastronomije, zbog čega predstavlja idealnu destinaciju za ljubitelje putovanja i otkrivanja novih kultura. Posebnu čar Kalabriji pruža obala Tirenskog mora, koja je zbog svoje lepote dobila naziv obala Bogova (Costa degli Dei). 

 

Naša prva stanica na predivnom putovanju je Bolonja, studentski centar, najpoznatiji po najstarijem Univezitetu u Evropi sa oko 100.000 studentata (četvrtina stanovništva grada). Ima najstarije očuvano gradsko jezgro u celoj Italiji. Poznata je kao sedište industrije testenina, po tornjevima koje su gradile bolonjske porodice i po liberalnosti (sedište je brojnih homoseksualnih asocijacija i udruženja). Zvali su je "crveni grad" zbog arhitekture kao i vladajuće socijalističke partije, ali u poslednje vreme upravo zbog slobodoumnosti postaje "roze grad".

Smeštamo se u Taurijanu odakle upoznajemo ovu prelepu oblast. Fakultativno obilazimo Ređo di Kalabrija koji predstavlja najstariji i najveći grad Kalabrije, čuven po Nacionalnom Muzeju Velike Grčke (Museo Nazionale della Magna Grecia). Osnovan je pre gotovo tri hiljade godine te i dalje odiše pomalo ruralnim ugođajem. Popularno je turističko odredište zbog brojnih plaža koje ga okružuju. Poznat je po uzgoju duvana. 

Fakultativno obilazimo Tropeu, pravi biser Tirenskog mora i jedna od najpoznatijih plaža istoimenog gradića, smeštena u pokrajini Kalabrija, na samom jugu Italije. Plažu karakterišu kilometri belog, sitnog peska zbog kojeg je nazvana i "Obala bogova". Na njoj ćete naći mir i tišinu, šum mora, belinu i plavetnilo koje vas očara na prvi pogled. Ako želite malo aktivniji odmor na raspolaganju su vam ronjenje i pecanje, kao i jednodnevni izleti brodićem do obližnjih Eolskih ostrva, inače vulkanskog porekla. Tropea je veoma popularan grad, ali neiskvaren modernim duhom. Savršena kombinacija romantičnih uskih uličica, renesansnih crkava i palata, i ako ste ljubitelj istorije boravak u Tropei će vam biti veoma interesantan zbog arheoloških nalazišta koja se nalaze u okolini grada. 

Poseban dan odvajamo za fakulativini obilazak Sicije. Stižemo u Taorminu, mondensko odmaralište svetskog džet-seta nalazi se podno Etne i predstavlja dobru polaznu tačku na putu ka krateru vulkana.  Imate osećaj kao da se nalazite na drugoj planeti! Nastavljamo ka Mesini, lučkom gradu u kome je snimana „Malena“, poznati italijanski film sa Monikom Beluči u glavnoj ulozi u kome je doslovno opisan duh Sicilije. 

Dan posvećen uživanju u slikovitom pogledu na malo bajkovito ribarsko mesto - Šila. Slobodno vreme, kupanje i opuštanje svih čula na najlepši mogući način. Mesto koje nije komercijalno i koje će vas očarati svojim posebnim duhom koji opisuje Italiju na potpuno jedinstven način. 

Rimini je jedan od najvećih gradova na zapadnoj obali Jadrana, a kroz njega protiču i dve manje reke, koje se tu ulivaju u more - Marekija i Auza, a pre svega poznat kao turističko letovalište, koje je čuveno po brojnim uređenim plažama i brojnim mogućnostima noćne zabave. Rivijera Riminija je među najbolje opremljenim u svetu - suncobrani i ležaljke, kabine, tuševi, barovi s muzikom, spasioci, tereni za odbojku na pesku, električne pedaline, skuteri, kao i nekoliko mega velikih akva parkova samo su deo ponude. Grad ima istorijski centar i brojne znamenitosti koje obavezno treba obići. I pored toga što je žestoko bombardovan tokom Drugog svetskog rata, stari grad je temeljno obnovljen. 

PRIJAVLJIVANJE U PROSTORIJAMA JUNGLE TRAVEL-A:
GOSPODAR JEVREMOVA 49 BEOGRAD,

011/2400213 i 011/2182204,
email:jungletravel@gmail.com
radnim danima 09-19h i subotom 10-14h

NOVI SAD, BULEVAR OSLOBOĐENJA 66, LOKAL BR. 8, 021/3016689
email:jungletravelns@gmail.com
radnim danima 10-18h i subotom 10-14h
*** PUTNICI IZ OSTALIH GRADOVA SRBIJE MOGU SE PRIJAVITI ZA PUTOVANJE PUTEM MEJLA jungletravel@gmail.com***

 

Dan 1 (19.07.2019): Polazak iz Beograda sa parkinga ispred Muzeja istorije Jugoslavije (Kuća cveća) u 16h. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju, sa usputnim pauzama radi regulisanja carinskih formalnosti i radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Dan 2 (20.07.2019): Dolazak u Bolonju u prepodnevnim časovima, gde pravimo desetočasovnu tehničku pauzu. Fakultativni obilazak grada: Piazza Maggiore, Neptunova fontana, palata Re Enzo i palata Accursio, katedrala, bazilika San Petronio, najstariji Univerzitet u Evropi, Kule Bolonje, religijski kompleks San Stefano. Slobodno vreme. Polazak za Kalabriju u večernjim časovima. Noćna vožnja kroz Italiju sa usputnim pauzama na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Dan 3 (21.07.2019): Dolazak u Kalabriju, u mesto Taurijana u prepodnevnim satima i slobodno vreme do check in-a u hotel. Nakon ulaske u sobe u popodnevnim časovima, odmor i slobodno vreme za kupanje i aktivnosti. Upoznajemo se sa jednom od najlepših regija u Evropi i pravimo plan za naredne dane. Noćenje.

Dan 4 (22.07.2019): Doručak. Fakultativni izlet u Ređo Kalabriju, najveći grad u ovoj regiji, gde možete videti znamenitosti poput stare tvrđave, katadrale, arheološkog muzeja, crkve iz Vizantijskog i Normanskog perioda... Nakon obilaska, slobodno vreme za kupanje i aktivnosti po želji. Povratak u hotel u večernjim časovima. Noćenje.


Dan 5 (23.07.2019):  Doručak. Fakultativni obilazak Tropee, po mnogima najlepšeg i najslikanijeg mesta u ovoj regiji, starog grada koji je prepun odličnih poslastičarnica i prodavnica, koji se nalazi se na ivici stenovitog dela iznad fantastične peščane plaže. Povratak u hotel u večernjim časovima. Noćenje.

Dan 6 (24.07.2019): Doručak.  Fakultativni izlet na Siciliju u Mesinu i Taorminu! Mesina je treći po veličini grad na ostrvu i ima veoma bogato kulturno-istorijsko nasleđe dok je Taormina jet-set oaza i najlepše mesto na Siciliji. Slobodno vreme za šetnju, obilaske po želji i uživanje u nekom od prelepih kafića sa terasama odakle se pruža divan pogled. Povratak u hotel u večernjim časovima. Noćenje.

Dan 7 (25.07.2019): Doručak. Fakultativni izlet u jedno od najlepših mesta Kalabrije, San Nicola Arcella. Obilazimo Belvedere, sa koga se pruža fantastičan pogled na prelepo plavo more i plažu Paradizo, kupamo se na plaži Arco Magno sa prirodnim stenovitim lukom. Povratak u Taurijanu. Noćenje.


Dan 8 (26.07.2019): Doručak. Fakultativni izlet u Šilu, malo slikovito ribarsko mesto. Nakon obilaska sela, slobodno vreme za kupanje. Povratak u hotel.  Noćenje.


Dan 9 (27.07.2019): Doručak. Pakovanje stvari i napuštanje soba.  Slobodno vreme za kupanje i odmor do polaska za Rimini u večernjim časovima. Noćna vožnja kroz Italiju sa usputnim pauzama na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Dan 10 (28.07.2019): Dolazak u Rimini. Slobodno vreme za šetnju, obilaske i kupanje u jednom od najpopularnijih italijanskih letovališta na obali Jadrana. Mogućnost za individualni odlazak u San Marino gradskim prevozom. Slobodno vreme. Polazak za Beograd u večernjim časovima. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku sa usputnim pauzama radi regulisanja carinskih formalnosti i radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Dan 11 (29.07.2019): Dolazak u Beograd u popodnevnim časovima.

 

UPDATE 15.07: POPUNJENO!

FIRST MINUTE CENA DO 03.06.2019 299 EUR
NAKON 03.06.2019 CENA SE POVEĆAVA NA 319EUR

Prilikom prijave plaća se avans od 50eur u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Vojvođanske banke. Druga rata se plaća najkasnije mesec dana pred put u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Vojvođanske banke.

Opcije plaćanja:

 • Gotovinsko plaćanje
 • Plaćanje čekovima
 • Plaćanje preko računa
 • Plaćanje platnim karticama

 

Aranžman obuhvata:

 • Kompletnu organizaciju i vođenje puta
 • 6 noćenja sa doručkom (buffet)  u hotelu 4**** u Taurijani u 1/2 sobama
 • Prevoz visokopodnim autobusima (klima, video i audio uređaji) na navedenim relacijama

 

Aranžman ne obuhvata:

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uplatiti u agenciji najkasnije do 10.07)

***zbog sve učestalijih kontrola policije u državama EU, agencija preporučuje putnicima da OBAVEZNO UZMU međunarodno putno osiguranje; u slučaju da putnik nema osiguranje, sam snosi sve eventualne troškove i posledice

 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno-istorijske spomenike
 • Individualne troškove u hostelu i za vreme putovanja


 

Napomene:
Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 266/2010.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu usled vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvideti, u vreme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mestima, i ne smeju ih napuštati na mestima koja nisu predviđena za pauze (granice, ček point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posledice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sedenja, mesto polaska, mesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obaveštava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana pre datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana pre datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cene low cost aranžmana podložne su promenama i po uplati avansa se proveravaju tarife i putniku se potvrđuje cena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promeni i isključivo zavise od avio kompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu. 
 • Za ovaj aranžman primenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa YUTA standardom.

Napomene u vezi sa smeštajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja smeštajnog objekta.
 • U nekim smeštajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smeštajni kapaciteti vrše smeštaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smeštaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smeštaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja.
 • Termini i cene fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmene, promene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se pre uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mesec dana pre putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne poseduju nove biometrijske pasoše Republike Srbije dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlašćena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.

Cenovnik br. 1 važi od 08.11.2018.

Tropea je opština koja se nelazi u pokrajni Vibo Valentia, u Kalabriji. Grad je poznato mesto za kupanje, smešteno na grebenu u zalivu Sv. Eufemije povezano sa kopnom uskom trakom u Tirenskom moru.

OPIS SMEŠTAJNIH OBJEKATA:

Hotel Residence Arcobaleno 4* se nalazi u okolini Tropee, u mestu Taurijana, udaljen je od gradske plaže Tonara 2km. Sobe su 1/2  i svaka ima svoje kupatilo, klimu, TV. U hotelu postoji besplatan wi-fi. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom. 

http://www.hotelresidencearcobaleno.com/contatti.html

Ređo Kalabrija najstariji i najveći grad na Kalabriji. Reggio Calabria je gotovo potpuno uništen u razarajućem zemljotresu 1908. godine. Grad je obnovljen i - za luku - to je iznenađujuće prijatno i ljubazno mesto, odiše prometnim  saobraćajem, ali u veoma lepom okruženju. Grad je prevozno središte za trajektne usluge na Siciliji, a takođe je i na turističkoj mapi zbog svog arheološkog muzeja. Grad je nekad bio glavni grad Kalabrije; sada je to samo glavni grad provincije.  

Tropea pravi biser Tirenskog mora i jedna od najpoznatijih plaža istoimenog gradića, smeštena u pokrajini Kalabrija, na samom jugu Italije. Plažu karakterišu kilometri belog, sitnog peska zbog kojeg je nazvana i "Obala bogova". Na njoj ćete naći mir i tišinu, šum mora, belinu i plavetnilo koje vas očara na prvi pogled. Ako želite malo aktivniji odmor na raspolaganju su vam ronjenje i pecanje, kao i jednodnevni izleti brodićem do obližnjih Eolskih ostrva, inače vulkanskog porekla. Tropea je veoma popularan grad, ali neiskvaren modernim duhom. Savršena kombinacija romantičnih uskih uličica, renesansnih crkava i palata, i ako ste ljubitelj istorije boravak u Tropei će vam biti veoma interesantan zbog arheoloških nalazišta koja se nalaze u okolini grada. 

Sicilija :

Mesina lučki grad u kome je snimana „Malena“, poznati italijanski film sa Monikom Beluči u glavnoj ulozi u kome je doslovno opisan duh Sicilije. Kao i u prošlosti, Messina je glavni portal Sicilije. Grci, Rimljani, Vizantinci, Arapi, Normani i Švabci su pristali na obale ovog grada i imali veliki uticaj na kulturu i na samo ostrvo. Istražujući ovaj gradić možete pronaći  dragocena dela umetnosti i važne tragovi velikih i dalekih civilizacija. Majka Priroda je stvorila remek-delo na ovom području, slikajući prekrasno more u pozadinu.

Taorminu - Nemojte propustiti priliku da obiđete ili boravite u mondenskoj i glamuroznoj Taormini. Mesto na Siciliji koje je bilo prestižna letnja rezidencija careva, aristokrata i bankara, od Wilhem II-nemačkog cara do porodice Rothschilds, mesto gde letuju Robert De Niro, Naomi Campbell, i mnoge druge svetske zvezde i poznate ličnosti. Smestivši se na liticama iznad mora, u zagrljaju planine Tauro, uronjena u bujnu subtropsku vegetaciju, podseća na nedodirljivu lepoticu koja sa visine posmatra svet oko sebe. Uživaćete u jedinstvenom spoju istorijskih lokaliteta i prirodnih lepota, divnom pogledu na Jonsko more i vulkan Etna, stilskim baštama i restoranima, lokalnim specijalitetima, sicilijanskom vinu i neodoljivim antikvarnicama. 

Šila 

Malo ribarsko mesto koje oduše pravim italijanskim duhom oduševiće vas svojom autentičnošću. Dan namenjen za uživanje dok obilazimo svaki kutak ovog gradića uživamo u italjanskoj hrani, predivnom pogledu i savršenoj plaži. 

San Nicola Arcella

Jedno od najlepših mesta u Kalabriji koje svojim uvalama, stenovitim lukom Arco Magno, vidikovcima i prelepim plažama krasi razglednice Južne Italije. Mi ćemo imati ceo dan da uživamo u njegovim lepotama, kupamo se, sunčamo i odmaramo.