Ligurija

Ligurija

Letovanje na rivijeri izlazećeg i zalazećeg sunca - Liguriji 

FIRST MINUTE CENA DO 20.04.2019 349/399 EUR
NAKON 20.04.2019 CENA SE POVEĆAVA NA 369/419EUR

9 dana, bus+hotel 4*

Period putovanja 19.07 - 27.07.2019.

Ovog leta idemo u čarobnu Liguriju, italijansku regiju smeštenu tik uz Ligursko more koju odlikuju slikovita obala, sela smeštena u morskim uvalama i šume limuna, borova i maslina.  Ovde je mnošto muzeja, starih zamaka, kao i plaža i neistraženih planina. Zajedno sa Azurnom obalom, Ligurija predstavlja Rivijeru cveća i sinonim mediteranske obale za pripadnike džet-seta. Smešteni smo u hotelu u gradu Savoni iz koje, tokom putovanja, idemo u obilaske San Rema, Nice, Porto Fina, Santa Margarite... Kupamo se i uživamo na plažama Finale Ligure, Varigotti, Albisole i Celle Ligure uz upijanje opuštajuće atmosfere Italije.

Prvi fakultativni izlet je predviđen za kupanje i opuštanje na suncu na plažama Finale Ligure i Varigotti. Sa svojom živopisnom prirodom, peščanim plažama i tvrđavama, ova italijanska letovališta su jedna od najposećenijih primorskih oblasti ovog dela Italije. 

Naredni dan fakultativno obilazimo najlepši deo italijanske obale, kupamo se na Ligurskom moru i pravimo  najbolje fotografije sela šarenih fasada. Pet sela čine Cinque Terre: Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola i Riomaggiore. Sva se nalaze pod zaštitom UNESCO-a. Međusobno su povezana stazama i prugom tako da se do njih ne može stići kolima, samo pešice ili vozom. Tokom vekova starosedeoci su pažljivo gradili terase na strmim, neravnim brdima, sve do litica koje gledaju na more. Mesta se u istoriji prvi put spominju u XI veku. Šarene fasade, mali trgovi, najbolja vina, sladoled i espresso razlog su više za uživanje u ovim divnim mestima!

Albisola, italijansko letovalište, vekovima je poznato po svojim keramičkim i porcelanskim umetničkim delima. Kupamo se i sunčamo na pešanoj plaži nakon čega šetnju i kupanje nastavljamo u letovalištu Celle Ligure. Iskoristite priliku i probajte čuveni pesto đenoveze ili nazdravite uz slatko vino Sciacchetra karakteristično za ovu oblast.

Fakultativno obilazimo San Remo, prestonicu Rivijere cveća i biser Mediterana. Okružen Alpima i mediteranskom obalom,  kažu da ovde večito vlada proleće. San Remo je glavni centar za proizvodnju i trgovinu cvećem u celoj Italji,a u svetu najpoznatiji po čuvenom muzičkom festivalu italijanske kancone. Izlet dalje nastavljamo u Nici – nezvaničnoj prestonici Azurne obale. Obilazimo Trg Masena sa prelepim fontanama, stari grad, pijacu sveća, Englesko šetalište uz more… Šopingujemo, kupamo se, penjemo se do zamka sa koga se pruža jedinstveni pogled na grad.

Za sam kraju putovanja, fakultativno idemo  u Portofino i Santa Margaritu, na kupanje po uvalama i plažicama, u moru prelepe plavo-zelene boje. Santa Margarita je živopisni gradić koji je ime dobio po bazilici Svete Margarite. U srcu italijanske rivijere , prestonice zaliva Golfo del Tigullio, ovde možete naći dosta zanimljvosti, poput zamka iz 16. veka, romantičnih vrtova, živopisne luke, turističkog ribolova, šopinga ili kupanja. Portofino, u prevodu luka delfina, od svega 550 stanovnika, simbol je sofisticiranosti i luksuza. Prošetaćemo oko luke u centru u kojem su nižu bajkovite vile,restorani i luksuzne jahte i probati čuveni sladoled gelato kako bi užitak bio potpun! 

PRIJAVLJIVANJE U PROSTORIJAMA JUNGLE TRAVEL-A:
GOSPODAR JEVREMOVA 49 BEOGRAD,

011/2400213 i 011/2182204,
email:jungletravel@gmail.com
radnim danima 09-19h i subotom 10-14h

NOVI SAD, ĆIRPANOVA BR. 4, 021/3016689
email:jungletravelns@gmail.com
radnim danima 09-19h i subotom 10-14h
*** PUTNICI IZ OSTALIH GRADOVA SRBIJE MOGU SE PRIJAVITI ZA PUTOVANJE PUTEM MEJLA jungletravel@gmail.com***

Dan 1 (19.07.2019): Polazak autobusa sa parkinga ispred Muzeja istorije Jugoslavije (Kuća cveća)  u 12:00h. Noćna vožnja preko Hrvatske, Slovenije i Italije sa usputnim pauzama radi obavljanja carinskih formalnosti i radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Dan 2 (20.07.2019): Dolazak u Savonu u prepodnevnim časovima. Lučki grad smešten u području Đenovskog zaliva, Savona danas predstavlja prestonicu Rivijere palmi. Fakultativni obilazak grada: toranj La Torretta, toranj Torre del Brandale, tvrđava Priamar, Sikstinska kapela, trg i katedrala Presvete Bogorodice. Smeštaj u hotel u popodnevnim časovima. Noćenje.

Dan 3 (21.07.2019): Doručak. Fakultativni odlazak u Finale Ligure i Varigotti. Sa svojom prirodom, peščanom belom plažom, okružen planinama i tvrdjavom Gavone, Finale Ligure je veoma turistički privlačno ittalijansko letovalište. Uživamo na plaži, kupamo se i sunčamo. Obilazak i kupanje dalje nastavljamo na plaži Varigotti. Povratak u Savonu. Noćenje.

Dan 4 (22.07.2019): Doručak. Fakultativni izlet autobusom do Levanta pa vozom kroz Cinque Terre, pet ušuškanih sela u stenama na obali mora, šarenih fasada: Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola i Riomaggiore. Sva ova mesta se zbog svoje nesvakidašnje lepote nalaze na listi UNESCO-ve svetske kulturne baštine. Do njih je moguće stići samo vozom i pešice, stazicama uz more. Tokom vekova starosedeoci su pažljivo gradili terase na strmim, neravnim brdima, sve do litica koje gledaju na more. Povratak u Savonu. Noćenje.

Dan 5 (23.07.2019): Doručak. Fakultativni izlet u Albisolu i Celle Ligure. Albisola, italijansko letovalište, vekovima je poznata po svojim keramičkim i porcelanskim umetničkim delima. Pored mora se nalazi keramičko šetalište Lungomare degli Artisti izgrađeno 1963. godine. Kupanje i sunčanje nakon čega u popodnevnim časovima šetnju i uživanje na plaži nastavljamo u letovalištu Celle Ligure. Povratak u Savonu. Noćenje.

Dan 6 (24.07.2019): Doručak. Fakultativni izlet u San Remo i Nicu. San Remo, prestonica Rivijere cveća i biser Mediterana, je bogat botaničkim baštama i poznat po čuvenom muzičkom festivalu italijanske kancone. Fakultatvni obilazak grada: Ruska Pravoslavna crkva, šetalište Corso Matteotti, Kazino, palata Ariston, srednjovekovna četvrt La Pinja. Izlet nastavljamo u Nicu, prestonicu Azurne obale. Obilazimo Englesko šetalište, Stari grad, trg Masena, katedralu, cvetnu pijacu, tvrđavu na brdu sa koje se pruža fantastičan pogled na grad. Slobodno vreme za šetnju, razgledanje prelepog grada na Azurnoj obali i kupanje na gradskoj plaži. Povratak u Savonu. Noćenje.

Dan 7 (25.07.2019): Doručak. Fakultativni odlazak u Santa Margaritu i Porto Fino. Okružena brežuljcima, Santa Margarita je romantični gradić ispunjen zelenilom, cvećem, šarenim kućama, vilama, fontanama i nosi ime po bazilici Svete Margarite. Izlet nastavaljamo u Porto Fino, nekad ribarska luka, a danas simbol luksuza i sofisticiranosti. Sa svojim šarmantim izgledom I šarenim fasadama, privlači veliki broj turista I holivudskih zvezda. Iznad luke dominira zamak Braun u kom se čuva istorija Portofina. Kupanje u uvalama, uživanje u prelepoj plavo-zelenoj boji mora, savršenoj prirodi, šarenim kućicama, luksuznim vilama. Povratak u Savonu. Noćenje.

Dan 8 (26.07.2019): Doručak. Pakovanje stvari i napuštanje hostela/hotela. Slobodno vreme u Savoni. Polazak za Beograd u popodnevnim časovima. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku sa usputnim pauzama radi obavljanja carinskih formalnosti i radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Dan 9 (27.07.2019): Dolazak u Beograd u poslepodnevnim časovima.

 

CENA PO OSOBI U TROKREVETNOJ I ČETVOROKREVETNOJ SOBI 349EUR
CENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI 399EUR

NAKON 20.04.2019:

CENA PO OSOBI U TROKREVETNOJ I ČETVOROKREVETNOJ SOBI 369EUR
CENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI 419EUR

Prilikom prijave plaća se avans od 100eur u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Vojvođanske banke. Druga rata se plaća u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Vojvođanske banke najkasnije do 19.06.2019.

Opcije plaćanja:

 • Gotovinsko plaćanje
 • Plaćanje čekovima
 • Plaćanje preko računa
 • Plaćanje platnim karticama

Aranžman obuhvata:

 • kompletnu organizaciju i vođenje puta
 • 6 noćenja sa doručkom u hotelu 4* u 1/2, 1/3 i 1/4 sobama
 • prevoz visokopodnim autobusima (A/C, audio/video oprema) na navedenim relacijama

Aranžman ne obuhvata:

 • međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uplatiti u agenciji najkasnije do 24.12)
 • zbog sve učestalijih kontrola policije u državama EU, agencija preporučuje putnicima da OBAVEZNO UZMU međunarodno putno osiguranje; u slučaju da putnik nema osiguranje, sam snosi sve eventualne troškove i posledice
 • fakultativne izlete i ulaznice za kulturno-istorijske spomenike
 • individualne troškove  u smeštaju i za vreme putovanja
 • turističku taksu 2eur po osobi po danu, odnosno 12eur  ukupno za sve dane boravka u Savoni (plaća se u agenciji u dinarima po prodajnom kursu Vojvođanske banke)

Napomene:

Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 266/2010.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu usled vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvideti, u vreme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mestima, i ne smeju ih napuštati na mestima koja nisu predviđena za pauze (granice, ček point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posledice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sedenja, mesto polaska, mesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obaveštava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana pre datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana pre datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cene low cost aranžmana podložne su promenama i po uplati avansa se proveravaju tarife i putniku se potvrđuje cena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promeni i isključivo zavise od avio kompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu. 
 • Za ovaj aranžman primenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa YUTA standardom.

Napomene u vezi sa smeštajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja smeštajnog objekta.
 • U nekim smeštajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smeštajni kapaciteti vrše smeštaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smeštaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smeštaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja.
 • Termini i cene fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmene, promene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se pre uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mesec dana pre putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne poseduju nove biometrijske pasoše Republike Srbije dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlašćena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.

Cenovnik br.1 važi od 27.11.2018.

Savona je grad u severozapadnoj Italiji, u području Đenovskog zaliva. Grad se nalazi 40km zapadno od Đenove i oko 150km od francuskog grada Nice, između Ligurijskog mora i Ligurijskih Alpa. Savona je nekada bila jedna od glavnih sedišta italijanske industrije gvožđa sa razvijenom brodogradnjom, livnicama i železarom. Danas predstavlja značajnu luku i središte istoimenog okruga Savona u okviru italijanske pokrajine Ligurija. Savona je postala turistički atraktivna zahvaljujući moreplovcu Kristoferu Kolumbu koji je često pominjao ovaj grad u svojim putopisima. Luka u Savoni je veoma stara sa turističkim kruzerima koji svakodnevno pristaju u nju. Savona je danas mali moderan grad sa mnoštvom znamenitosti koje ga krase.

OPIS SMEŠTAJNIH OBJEKATA :

Idea hotel Plus Savona 4* se nalazi u Savoni, smešten u multifunkionalnom centru ­“Le Officine”, udaljen oko 1400m od plaže. U sklopu hotela se nalazi restoran, sale za sastanke i besplatan Wi-Fi. Sobe u hotelu su  1/2, 1/3 I 1/4. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom. http://www.ideahotel.it/savona.html

Idea hotel Plus Savona 4* se nalazi u Savoni, smešten u multifunkionalnom centru ­“Le Officine”, udaljen oko 1,4km od plaže. U sklopu hotela se nalazi restoran, sale za sastanke i besplatan Wi-Fi. Sobe u hotelu su  1/2, 1/3 I 1/4. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom. http://www.ideahotel.it/savona.html