Velika francuska tura

Velika francuska tura

Putovanje u Francusku - VELIKA FRANCUSKA TURA

PARIZ-REN-NANT-RUAN-ONFLER-KIBEREN-ANŽE-MON SEN MIŠEL-DINAN-SEN MALO-STRAZBUR

13 dana I bus + hoteli

FIRST MINUTE CENA ZA PRIJAVE DO 20.04. 369EUR
NAKON 20.04. CENA SE POVEĆAVA ZA 20EUR - NA 389EUR

Period putovanja: 09.08-21.08.2019.

BONJOUR LA FRANCE! Francuska je zemlja vina, romantike i burne istorije, raskošnih gradova čije će fotografije popunjavati vaše albume i skupljati lajkove na društvenim mrežama. Glamur Pariza, šarm lučkog Onflera,  bajka Strazbura uz kupanje u Kiberenu i Sen Malou, šetnju kroz srednjovekovne ulice Dinana i uživanje u čaroliji Mon Sen Mišela. Otkrijte zašto je Francuska večita inspiracija umetnicima, zašto putnicima iz celog sveta predstavlja prestiž obići je i zašto se svako ko dođe potpuno zaljubi u nju. Ovog leta možete i vi uživati u svim lepotama treće po veličini evropske zemlje.

Nirnberg, drugi po veličini i značaju grad u Bavarskoj (posle Minhena), nekadašnji centar nacističke propagande, prva je stanica na našem putu. Na severnim granica grada se nalazi poznati Nirnberški zamak sa očuvanim zidinama. Danas je jedan od najvećih industrijskih centara Nemačke i najveći broj građana radi u fabrikama Simensa i Mana. Po želji, fakultativni izlet regionalnim vozom za Regensburg, prelep grad na obali Dunava čiji je centar pod zaštitom UNESCO-a.

Prvi grad koji obilazimo u Francuskoj je njena prestonica, Pariz. Jedinstvena prilika da uživate u čarima jednog od najlepših gradova na svetu tokom letnjih meseci kada život buja na ulicama boemskih četvrti. Pariz zovu "grad svetlosti" zbog broja intelektualaca koji u njemu žive. Ime je dobio po trojanskom princu iz legendarne priče o Ilijadi. U dolini Sene živi oko 2,1 miliona ljudi, a u širem području čak 10,5 miliona.

Šetnje Jelisejskim poljima, uživanje u umetničkim delima na "Place du Theatre", krstarenje Senom uz pogled na zlatnu kupolu Invalida i Napolenov grob, Egipatski obelisk na Konkordu, najstariji most Pont Neuf; penjanje na Ajfelovu kulu, upoznavanje sa duhom Monmartra, istraživanje Per Lašaza – groblja na kome su sahranjeni Džim Morison, Marija Kiri, Edit Pjaf…

Fakultativni izlet u region koji je Julije Cezar osvojio u periodu od 58-51 p.n.e. Današnje ime Normandija je dobila u 9.veku kao domovina Normana, koji su se formirali kao mešavina starosedelaca i vikinških doseljenika, uglavnom iz Danske. Ruan - istorijski gledano glavni grad Normandije smešten je na reci Seni, u severozapadnom delu Francuske i glavni je grad Gornje Normandije. U svetu je poznat po tome što je u njemu spaljena Jovanka Orleanka.

Nastavljamo put do Onflera, najposećenijeg turističkog letovališta na ovoj obali i najšarmantnije mesto u Normandiji. Prelepa slikovita luka, brojni restorani i kafići i duga peščana plaža garantuju uživanje i odmor za praznik rada. Zanimljiva arhitektura kuća od polu-drvene građe i kaldrmisane ulice bile su model umetnicima impresionizma da ih naslikaju na platnu. Za pomorske ekspedicije, uključujući i prvu koja je krenula putem Kanade, Onfler je bio mesto polaska. Ovde se nalazi i šesti po veličini lančani most na svetu sa pilonima višim od Ajfelove kule dizajniran da se odupre vetru jačine i do 250km/h.

Poluostrvo Kiberen je mesto na kome ćemo uskakati u talase Baskijskog zaliva. Mala ribarska mesta, od kojih je najpoznatije Sent Pjer de Kiberen. Uživaćete u kupanju i ribljim specijalitetima. Nastavljamo put do Nanta.

Grad na Loari, rodno mesto Žila Verna, Nant - jedna je od glavnih luka Francuske. Obilazi se  dvorac vojvoda Bretanje, katedrala, gradska većnica, spomenik Šarl de Golu. Šesti je po veličini grad Francuske sa oko 300.000 stanovnika. Možete posetiti umetnički projekat "The Machines de l’Ile" koji će vas uvesti u svet Žila Verna i Leonarda da Vinčija. 

Fakultativni izlet u Anže, grad iz koga je potekla engleska kraljevska porodica Plantageneta. Kralj Henri II je ovde sagradio bolnicu Sen Žan koja je pretvorena u muzej. Francuski kralj Filip II je po osvajanju Anžea u 14.veku osnovao univerzitet. Najveća atrakcija grada je zamak sa masivnim kulama i katedrala Svetog Morisa.

Ren je studentski grad sa dva univerziteta, konzervatorijumom i više visokih škola i oko 63.000 studenata. Poznat je kao grad u kome se nalazi fabrika čuvenog francuskog automobila Citroen. Deseti je po veličini grad Francuske i prestonica Bretanje, kao i departmana Il i Valen. Još od srednjeg veka rival je sa Nantom, sve dok konačno Vlada Bretanje nije formirana u Renu 1561.godine. Skoro je potpuno uništen u požaru 1720.godine, a potom i bombardovan tokom Drugog svetskog rata. Najveće atrakcije grada su katedrala Svetog Petra, kapija Mordelaises, trg Mairie, opera, parlament, park Tabor.

Fakultativni izlet na magično ostrvo, jedno od najlepših i najslikovitijih mesta u Evropi - Mon Sen Mišel. Hodočasnički centar i strateška lokacija vladara Normandije je danas najposećenija atrakcija u ovom delu Francuske koje će vas sigurno oduševiti. Jedno od najmanjih ostrva na svetu sa 55.000 metara kvadratnih i 44 stanovnika, poslužilo je kao inpiracija filmskoj produkciji pa se pojavljuje u filmovima "Gospodar prstenova" (Minas Tirit), "Čovek sa gvozdenom maskom" i "Tri musketara". Neko vreme je služilo kao zatvor u kome je bio zatočen i Viktor Igo.

Fakultativni izletu Dinan, šarmantni gradić sa kućicama od drveta, malom lukom i kaldrmisanim uličicama, potpuno će vas osvojiti. Stari grad datira još iz 11.veka, a danas izgleda skoro potpuno isto kao tada. U ovom gradiću imaćete utisak da ste se vratili u prošlost, jer je ovo jedan od najočuvanijih srednjovekovnih gradova u Evropi. Čak su imena ulica zadržava iz 17.veka kao što su Ulica trgovaca ribom i Ulica pekara.

Izlet nastavljamo do istorijske luke na obali Lamanša, Sen Malo. Nekadašnje utočište gusara, danas je jedno od najposećenijih mesta u Bretanji sa prelepom plažom. Obilazimo Veliku kapiju, kapiju San Vensan, gradski zamak. Nakon toga idemo na kupanje i ručak sa specijalitetima od morskih plodova.

U povratku desetočasovnu tehničku pauzu pravimo u bajkovitom Strazburu, gradu na krajnjem istoku Francuske, oko kojeg su vekovima ratovali Nemci i Francuzi, katolici i reformisani hrišćani - već punih pet decenija predstavlja simbol ujedinjene Evrope. Ta prelepa varoš na reci i danas se s pravom smatra i političkom prestonicom našeg kontinenta jer tu su sedišta Saveta i Parlamenta Evrope, Suda za ljudska prava i drugih važnih kontinentalnih institucija. Strazbur je najveći grad pokrajine Alzas, a njegov najlepši deo je svakako uz Rajnu Mala Francuska – šarene fasade, prekriveni mostovi, brane, kafići, suvenirnice. Osim toga Trg Kleber gotička katedrale su mesta na koja će vas zasigurno zadržati. Veličanstvena katedrala Notr-dam. će vas očarati - gotička bogomolja, posvećena Bogorodici . Naravno, Strazbur, čije je staro urbano jezgro - smešteno na ostrvu okruženom kanalima - pod zaštitom Uneska, pruža mnogo više od uličnih festivala, sjajne katedrale i znalački i s ljubavlju rekonstruisanih i održavanih kuća, starih četiri-pet vekova koje više podsećaju na nemačke srednjovekovne gradiće nego na arhitekturu koju često povezujemo sa Francuskom. 

PRIJAVLJIVANJE U PROSTORIJAMA JUNGLE TRAVEL-A:
GOSPODAR JEVREMOVA 49 BEOGRAD,

011/2400213 i 011/2182204,
email:jungletravel@gmail.com
radnim danima 09-19h i subotom 10-14h

NOVI SAD, ĆIRPANOVA BR. 4, 021/3016689
email:jungletravelns@gmail.com
radnim danima 10-18h i subotom 10-14h
*** PUTNICI IZ OSTALIH GRADOVA SRBIJE MOGU SE PRIJAVITI ZA PUTOVANJE PUTEM MEJLA jungletravel@gmail.com***

 

Dan 1 (09.08.2019): Polazak iz Beograda sa parkinga ispred Muzeja istorije Jugoslavije (Kuća cveća) u 16h. Dnevno-noćna vožnja kroz  Mađarsku i Austriju sa usputnim zaustavljanjima radi regulisanja carinskih formalnosti i radi odmora putnika na 3-4h u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Dan 2 (10.08.2019): Dolazak u Nimberg u prepodnevnim časovima, drugi po veličini grad u Bavarskoj. Slobodno vreme za šetnju, razgledanje grada, klopu i obilaske. Fakultativni obilazak grada i znamenitosti: Stara većnica, fontana, pozorište, kuća Alberta Direra, dvorište zanatlija, Exekarusel, Kuća Dželata, Gradski muzej, Centar za dokumentaciju ... Po želji, posle podne možete fakultativno, vrlo lako regionalnim vozom posetiti Regensburg, prelep grad na obali Dunava čije je centar pod zaštitom UNESCO-a. Polazak za Pariz u večernjim časovima. Noćna vožnja sa kraćim pauzama radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Dan 3 (11.08.2019): Stižemo u Pariz u prepodnevnim časovima. Fakultativni obilazak grada: ostrvo Site, katerdala Nort Dam, muzej Luvr, trg Konkord, Jelisejska polja, Trijumfalna kapija, Trokadero, Ajfelova kula. Smeštaj u hotel u popodnevnim časovima. Slobodno vreme za uživanje u „gradu svetlosti“. Noćenje.

Dan 4 (12.08.2019): Fakultativni izlet u Ruan. Grad leži na reci Seni i predstavlja sedište Gornje Normandije. U srednjem veku je postao svetski poznat, jer je u njemu zbog jeresi spaljena legendarna francuska heroina Jovanka Orleanka. Vreme za šetnju i fakultativni obilazak grada: Notr dam, astronomski sat, srednjovekovni dvorac, Palata pravde. Nakon Ruana, idemo do Onflera, najposećenijeg letovalište na ovoj obali i najšarmantnijeg mesta Normandije. Prelepa slikovita luka, brojni restorani i kafići i duga peščana plaža garantuju uživanje i odmor. Povratak u Pariz. Noćenje.

Dan 5 (13.08.2019): Pakovanje stvari i napuštanje smeštaja. Fakultativno krstarenje Senom. Plovidbu upotpunjuju prizori Ajfelove kule, Invalida, Aleksandrovog mosta, katedrale Notr Dam i slikara koji stvaraju umetnička dela na obali reke. Slobodno vreme koje možete iskoristiti za obilazak Monmartra i Pigala, videti Baziliku Sakre Ker i Mulen Ruž. Polazak za Kiberen u kasnim večernjim časovima. Noćna vožnja sa kraćim pauzama radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Dan 6 (14.08.2019): Dolazak u Kiberen, gde ćemo se kupati u Atlantskom okeanu na Velikoj plaži. Nakon par sati provedenih uz šum okeana, idemo u Nant. Dolazak u Nant, grad na Loari, rodno mesto Žila Verna. Smeštaj u hotel. Fakultativni obilazak grada: dvorac vojvoda Bretanje, katedrala, gradska većnica, spomenik Šarl de Golu. Slobodno vreme. Noćenje.

Dan 7 (15.08.2019): Fakultativni izlet u Anže, grad iz koga je potekla engleska kraljevska porodica Plantageneta. Kralj Henri II je ovde sagradio bolnicu Sen Žan koja je pretvorena u muzej. Francuski kralj Filip II je po osvajanju Anžea u 14.veku osnovao univerzitet. Najveća atrakcija grada je zamak sa masivnim kulama i katedrala Svetog Morisa. Slobodno vreme. Povratak u Nant. Noćenje.

Dan 8 (16.08.2019): Pakovanje stvari i napuštanje hotela. Slobodno vreme. Polazak za Ren u ranim popodnevnim časovima. Dolazak u Ren. Smeštaj u hotel u popodnevnim časovima. Fakultativni obilazak grada: katedrala Svetog Petra, kapija Mordelaises, trg Mairie, opera, parlament Bretanje, park Tabor. Slobodno vreme. Noćenje.

Dan 9 (17.08.2019): Fakultativni izlet u Mon Sen Mišel.  Kako opisati i dočarati magično ostrvo, jedno od najlepših i najslikovitijih mesta u Evropi. Hodočasnički centar i strateška lokacija vladara Normandije je danas najposećenija atrakcija u ovom delu Francuske koje će vas sigurno oduševiti. Povratak u Ren. Noćenje.

Dan 10 (18.08.2019): Fakultativni izlet u Dinan i Sen Malo. Idemo u istorijsku luku opkoljenu zidovima na obali Lamanša. Nekadašnje utočište gusara, danas je jedno od najposećenijih mesta u Bretanji sa prelepom plažom. Obilazimo Veliku kapiju, kapiju San Vensan, gradski zamak. Nakon toga idemo na kupanje i ručak sa specijalitetima od morskih plodova. U povratku obilazimo Dinan, jedan od najočuvanijih srednjovekovnih gradova u Evropi. Umetničke galerije, uske uličice, kuće od drveća, šarmantna luka. Šetnja ulicama ovog grada vratiće vas na početak 17.veka, a njihova imena su zadržana iz tog perioda kao što su Ulica trgovaca ribom i Ulica pekara. Povratak u Ren. Noćenje.

Dan 11 (19.08.2019): Pakovanje stvari i napuštanje hotela. Slobodno vreme u Renu od večernjeg polaska za Strazbur. Noćna vožnja sa kraćim pauzama radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Dan 12 (20.08.2019):. Dolazak u Strazbur u popodnevnim časovima. Pravimo desetočasovnu tehničku pauzu. Fakultativni obilazak grada: Trg Kleber, katadrala, Mala Francuska sa tipičnim šarenim fasadama pokrajine Alzas. Slobodno vreme. Noćna vožnja kroz Nemačku, Austriju, Sloveniju i Hrvatsku sa usputnim zaustavljanjima radi regulisanja carinskih formalnosti i radi odmora putnika na 3-4h u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Dan 13 (21.08.2019): Dolazak u Beograd u popodnevnim časovima.

FIRST MINUTE CENA ZA PRIJAVE DO 20.04. 369EUR

NAKON 20.04. CENA SE POVEĆAVA ZA 20EUR - NA 389EUR

 

PRIJAVA: Prilikom prijave plaća se 100 evra u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Vojvođanske banke na dan uplate. Ostatak se plaća u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kurstu Vojvođanske banke na dan uplate, najkasnije do mesec dana pred put.

Način plaćanja:

 • Gotovinski
 • platnim karticama
 • čekovima građana
 • preko računa

Aranžman obuhvata:

 • Kompletnu organizaciju i vođenje puta
 • Prevoz visokopodnim autobusima (audio, video, klima) na relacijama navedenim u planu puta
 • 2 noćenja u badžet hotelu u Parizu u sobama 1/2  i 1/2+1 sa kupatilom
 • 2 noćenja u badžet hotelu u Nantu u sobama 1/2  i 1/2+1 sa kupatilom
 • 3 noćenja u badžet hotelu u Renu u sobama 1/2  i 1/2+1 sa kupatilom

Aranžman ne obuhvata:

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uplatiti u agenciji najkasnije do 5 dana pred put)

***zbog sve učestalijih kontrola policije u državama EU, agencija preporučuje putnicima da OBAVEZNO UZMU međunarodno putno osiguranje; u slučaju da putnik nema osiguranje, sam snosi sve eventualne troškove i posledice

 • Turističku taksu u Parizu 1,5 eur ukupno za sve dane boravka (plaća se u agenciji u dinarima po prodajnom kursu Vojvodjanske banke)
 • Turističku taksu u Nantu 1,5eur ukupno za sve dane boravka (plaća se u agenciji u dinarima po prodajnom kursu Vojvodjanske banke)
 • Turističku taksu u Renu 3eur ukupno za sve dane boravka (plaća se u agenciji u dinarima po prodajnom kursu Vojvodjanske banke)
 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno-istorijske spomenike
 • Individualne troškove za vreme putovanja

Napomene:
Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 266/2010.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu usled vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvideti, u vreme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mestima, i ne smeju ih napuštati na mestima koja nisu predviđena za pauze (granice, ček point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posledice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sedenja, mesto polaska, mesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obaveštava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana pre datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana pre datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cene low cost aranžmana podložne su promenama i po uplati avansa se proveravaju tarife i putniku se potvrđuje cena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promeni i isključivo zavise od avio kompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu. 
 • Za ovaj aranžman primenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa YUTA standardom.

Napomene u vezi sa smeštajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja smeštajnog objekta.
 • U nekim smeštajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smeštajni kapaciteti vrše smeštaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smeštaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smeštaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja.
 • Termini i cene fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmene, promene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se pre uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.

 

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mesec dana pre putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne poseduju nove biometrijske pasoše Republike Srbije dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlašćena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.

Cenovnik br. 1 važi od 23.01.2019.

Pariz je glavni grad Francuske i sigurno jedan od najlepših gradova na svetu. Mnogi ga smatraju gradom ljubavi, romantike, gradom u kome su mnogi umetnici našli svoju inspiraciju. Nazivaju ga i “Grad svetlosti“. Zaštitni znak grada je svakako Ajfelov toranj, međutim, u Parizu ima toliko mogućnosti da prosto nećete znati gde prvo da krenete. Reka Sena, Trijumfalna Kapija, Notr Dam, Luvr, Latinsk četvrt, Sakre Ker, Mulen Ruž su samo neke od mnogobrojih znamenitosti i atrakcija koje možete da vidite u ovim gradu.

Nant je jedna od glavnih luka Francuske i nekadašnja prestonica Bretanje.  Šesti je po veličini grad Francuske sa oko 300.000 stanovnika. Grad na Loari, rodno je mesto Žila Verna. U Nantu možete obići umetnički projekat "The Machines de l’Ile" koji će vas uvesti u svet Žila Verna i Leonarda da Vinčija. Edikt o toleranciji poznat kao Nantski edikt proglasio je kralj Anri IV u 16.veku čime je zaustavio progon hugentona od strane katolika (vrhunac progona bio je Bartolomejska noć 1572.godine po nalogu kraljice Katarine Mediči).

Ren je studentski grad sa dva univerziteta, konzervatorijumom i više visokih škola i oko 63.000 studenata. Poznat je kao grad u kome se nalazi fabrika čuvenog francuskog automobila Citroen. Deseti je po veličini grad Francuske i prestonica Bretanje, kao i departmana Il i Valen. Još od srednjeg veka rival je sa Nantom, sve dok konačno Vlada Bretanje nije formirana u Renu 1561.godine. Skoro je potpuno uništen u požaru 1720.godine, a potom i bombardovan tokom Drugog svetskog rata. Najveće atrakcije grada su katedrala Svetog Petra, kapija Mordelaises, trg Mairie, opera, parlament, park Tabor.

OPISI SMEŠTAJNIH OBJEKATA:

Ibis Budget Porte d` Orleans je badžet hotel koji se nalazi 4,5km od Nort Dam katedrale i 500 metara od metro stanice linije broj 4 koja vozi direktno do centra. Do Luvra i Nort Dama se stiže za oko 20 minuta vožnje metroom. Sobe su 1/2 i 1/2+1 (double krevet i krevet na sprat) sa kupatilom. Usluga je na bazi noćenja.


Ibis Budget Nantes Reze Aeroport je badžet hotel koji se nalazi 3,5km od Bazilike Svetog Nikole i 900m od linije tramvaja broj 3 koji vozi direktno u centar grada. Sobe su 1/2 i 1/2+1 (double krevet i krevet na sprat) sa kupatilom. Usluga je na bazi noćenja.


Ibis Budget Rennes Route de Lorient je badžet hotel koji se nalazi 3,5km od katedrale i 4km od glavnog trga. Od linije autobuskih linija koje voze do centra udaljen je 450m. Sobe su 1/2 i 1/2+1 (double krevet i krevet na sprat) sa kupatilom. Usluga je na bazi noćenja.

RUAN I ONFLER

Najpre se posećuje Ruan, prestonica Normandije, lučki grad na Seni, širom sveta poznat kao mesto na kome je francuska heroina Jovanka Orleanka spaljena na lomači. Nakon što se oglušila o kraljevsko naređenje i svojevoljno krenula u odbranu  Kompjenja, bila je zarobljena od strane Burgunđana. Data je na čuvanje Jovanu Luksemburškom, koji ju je prodao engleskom kralju Henriju VI. Englezi su je poslali pred crkveni sud, jer se usudila da tvrdi kako razgovara sa Bogom. Optužena je za jeres. Prvi put se pred crkvenim sudom u Ruanu pojavila u februaru 1431. godine kada se vatreno branila. Međutim, na kraju je priznala zabludu i osuđuju je na doživotnu robiju, da bi ipak presudu promenili u pobubljenje. Spaljena je na lomači na gradskom trgu u Ruanu, 30. maja 1431, a njeni ostaci su bačeni u Senu. Nakon velikih gubitaka u Drugom svetskom ratu, Ruan je danas studentski grad sa oko 40.000 studenata.

Nakon Ruana, izlet se nastavlja do Onflera, šarmantne luke na ušću Sene u La Manš. Uske kućice sa drvenom građom oko brojnih brodića i jahti, doprinose da turisti u potpunosti uživaju dok ispijaju piće u obližnjim kafićima.  Obilaze se Crkva Svete Katarine prepuna detalja, Pomorski muzej u nekadašnjoj crkvi Sent Etjen, kapela iz 17.veka Notre Dame de Grace mesto gde su se hodačasnici molili Bogu za spas od prirodnih katastrofa (uključujući i vojvodu Ričarda II od Normandije), Kuća leptira, a može se videti i Most Normandije preko estuara Sene koji spaja Onfler i Avr i koji je 1995.godine (kada je otvoren) bio najduži "kablovski most" na svetu.

KRSTARENJE SENOM

Krstarenje Senom je najveća atrakcija Pariza, posle penjanja na vrh Ajfelove kule. Sva raskoš ovog grada može se videti pored reke. Impresivna arhitektura prikazuje se kroz Ajfelovu kulu, Invalide,  Luvr, katedralu Nort Dam, Orsej muzej, jedan od najlepših mostova na svetu Most Aleksandra III,najstariji most Pont Neuf (a ime mu je Novi most). Osim toga, slikari na obali reke upotpuniće sliku Pariza o kome mašta ceo svet. Erupcija romantike i umetnosti samo na jednom mestu.

ANŽE

Grad iz 17.veka u dolini Loare, Anže, danas je najbolji grad za život u Francuskoj. Nastao je na dva brda između kojih protiče Majna. Iz Anžea je potekla engleska kraljevska porodica Plantageneta. Najdominantnija atrakcija grada je Zamak Anže sa masivnim kulama i zidinama, a pored nje najpoznatija svakako je katedrala Svetog Morisa iz 11.veka sa predivnim vitražima i brojnim statuama. Pulsirajući centar grada je Place Sante-Croix, trg na kome možete videti i Adamovu kuću dekorisanu skulpturama uključujući drvo života i 'Le Tricouillard'. Collegiale Saint Martin je jedna od najbolje očuvanim renesansnih zgrada u Francuskoj i nikako je ne treba zaobići u šetnji kroz grad.

MON SEN MIŠEL

Na ostrvcetu u Donjoj Normandiji, na kanalu Lamanš, nalazi se malo mesto pod zaštitom UNESCO-a, nadaleke čuveno po svojoj lepoti, Mon Sen Mišel. Mnogi fotografi dolaze ovde kako bi zabeležili najbolji momentat čarobnog mesta. Ostrvo je čuveno po Benediktovom manastiru, jednom od najboljih primera franskucke srednjovekovne arhitekture. Do ostrva se nekad moglo doći samo kopnom u periodu oseke. Po legendi 708.godine arhanđel Mihailo naredio je biskupu Avranša da ovde sagradi crkvu. Kada biskup nije na to pristao, arhanđeo mu je vrelim prstom napravio rupu u lobanji (ona se danas čuva u crkvi u Avranšu, a naučnici smatraju da je to lobanja iz neolita).

DINAN I SEN MALO

Dinan, šarmantni gradić sa kućicama od drveta, malom lukom i kaldrmisanim uličicama, potpuno će vas osvojiti. Stari grad datira još iz 11.veka, a danas izgleda skoro potpuno isto kao tada. U ovom gradiću imaćete utisak da ste se vratili u prošlost, jer je ovo jedan od najočuvanijih srednjovekovnih gradova u Evropi. Čak su imena ulica zadržava iz 17.veka kao što su Ulica trgovaca ribom i Ulica pekara. Izlet nastavljamo do istorijske luke na obali Lamanša, Sen Malo. Nekadašnje utočište gusara, danas je jedno od najposećenijih mesta u Bretanji sa prelepom plažom. Obilazimo Veliku kapiju, kapiju San Vensan, gradski zamak. Nakon toga idemo na kupanje i ručak sa specijalitetima od morskih plodova.Sagrađen je na kamenitom ostrvcetu, na ušću reke Rans u more. Opasan je visokim zidinama koji su oduvek služili kao zaštita od talasa i osvajača. Nekada je bio gusarsko mesto, koji su sarađivali sa francuskim kraljem i delili plen. Vremenom je postao trgovačka luka sa oko 2000 brodova godišnje. Uske uličice, maleni prolazi, drvene kapije i dvorištima prava su slika Sen Maloa.

Ibis Budget Porte d` Orleans je badžet hotel koji se nalazi 4,5km od Nort Dam katedrale i 500 metara od metro stanice linije broj 4 koja vozi direktno do centra. Do Luvra i Nort Dama se stiže za oko 20 minuta vožnje metroom. Sobe su 1/2 i 1/2+1 (double krevet i krevet na sprat) sa kupatilom. Usluga je na bazi noćenja.


Ibis Budget Nantes Reze Aeroport je badžet hotel koji se nalazi 3,5km od Bazilike Svetog Nikole i 900m od linije tramvaja broj 3 koji vozi direktno u centar grada. Sobe su 1/2 i 1/2+1 (double krevet i krevet na sprat) sa kupatilom. Usluga je na bazi noćenja.


Ibis Budget Rennes Route de Lorient je badžet hotel koji se nalazi 3,5km od katedrale i 4km od glavnog trga. Od linije autobuskih linija koje voze do centra udaljen je 450m. Sobe su 1/2 i 1/2+1 (double krevet i krevet na sprat) sa kupatilom. Usluga je na bazi noćenja.