San Marino 5 dana

San Marino 5 dana

5 dana, bus+hotel 3*

FIRST MINUTE 99EUR

San Marino spada među najmanje, ali i najstarije države na Starom kontinentu. Prema predanju San Marino je osnovan 301. godine i iako okružen teritorijom moderne Italije, ova najmanja država u Evropi, je uspela da sačuva svoju suverenost. Na teritoriji koja iznosi svega 12 km u prečniku, danas živi oko 30.000 stanovnika, mahom starosedelaca, uz neznatan procenat Italijana.

Obilazak Ravene. U Raveni ćete imati priliku da vidite kulturno-istorijske znamenitosti i ranohrišćanske verske spomenike koji predstavljaju spoj antičke tradicije, orijentalnih i zapadnih stilova. Još od davnih vremena Ravena je imala značaj jedne od najvećih luka u Italiji.

Padova je grad u kome su pečat ostavili umetnici, kao što su Đoto i Donatelo i u kom su kafu pili čudaci, poput lorda Bajrona. Ovaj grad čuva ostatke značajnih hrišćanskih svetaca, svetog Luke i svetog Antuna. Đotove freske u kapeli Skroveniji jedno su od najvećih remek-dela italijanske renesanse. Kapela se nalazi u parku u blizini železničke stanice.

PRIJAVLJIVANJE U PROSTORIJAMA JUNGLE TRAVEL-A:
GOSPODAR JEVREMOVA 49 BEOGRAD,

011/2400213 i 011/4076257,
email:jungletravel@gmail.com
radnim danima 09-19h i subotom 10-14h

NOVI SAD, ĆIRPANOVA 4, 21000 NOVI SAD, 021/3016689
email:jungletravelns@gmail.com
radnim danima 09-19h i subotom 10-14h
*** PUTNICI IZ OSTALIH GRADOVA SRBIJE MOGU SE PRIJAVITI ZA PUTOVANJE PUTEM MEJLA jungletravel@gmail.com

PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN: BEOGRAD...
Polazak iz Beograda u 20h (tačno mesto i vreme polaska biće poznato dva dana pred putovanje). Putovanje preko Hrvatske i Slovenije. Noćna vožnja sa usputnim pauzama radi odmora...
2.DAN: ...RAVENA – RIMINI
U prepodnevnim satima dolazak u Ravenu. U okviru svojih drevnih zidina Ravena čuva najbogatije nasleđe mozaika, od kojih većina datira iz V i VI veka. Iz tog razloga ranohrišćanske i vizantijske crkve i krstionice, priznate su kao deo svetske baštine UNESCO. Po dolasku razgledanje grada : Trg naroda, spomenik Garibaldija, kapela u kojoj se nalazi grob čuvenog poete Dantea Alegijerija, šetnja do crkve San Vitale, mauzolej Gala Placidija...slobodno vreme sve do polaska za Rimini. Po dolasku smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.
3.DAN: RIMINI – DEGUSTACIJA VINA (FAKULTATIVNO) - SAN MARINO (FAKULTATIVNO) – RIMINI
Doručak. Nakon doručka polazak na fakultativni izlet u San Marino. Pre dolaska u San Marino poseta jednoj od mnogobrojnih vinarija u regiji Emilija Romanja gde je predvidjena degustacija vina. Nakon degustacije vina, polazak prema gradu San Marino. Po dolasku razgledanje grada : Bazilika Sv. Marina, datira iz 19.veka i čuva relikvije sveca zaštitnika ovog grada, Gradska većnica, kule San Marina: Guaita iz XI veka, Cesta iz XIII veka i Montale XIV vek. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U dogovoreno vreme skup putnika i polazak prema tržnom centru Le Befane, jedan od najvećih tržnih centara u regiji Emilija Romanja. Slobodno vreme za kupovinu. Povratak u hotel. Noćenje.
4.DAN: RIMINI – FERARA – PADOVA...
Doručak. Nakon doručka odjava iz hotela I polazak prema Ferari. Grad je okružen renesansnim zidinama iz XV I XVI veka I u okviru njih smeštena je zaostavština porodice Deste. Po dolasku razgledanje grada: Castello Estense - simbol Ferare, nalazi se u samom centru grada, u njegovoj blizini smestena je Gradska većnica, Katedrala, Pozorište...nakon razgledanja slobodno vreme sve do polaska za Padovu.
Po dolasku u Padovu šetnja gradom: Trg Prato della Vale, Bazilika Sv Antonia Padovanskog, Palazzo della Ragione, Caffe Pedrocchi, Piayya Erbe...Nakon razgledanja slobodno vreme sve do polaska za Beograd. Vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju, Srbiju sa usputnim pauzama za odmor.
5.DAN: ...BEOGRAD
Dolazak u Beograd u jutarnjim satima... Kraj putovanja.

Termini Cena aranžmana Specijalna ponuda
DAN DRŽAVNOSTI:  14.02.-18.02.2019. 109eur 99eur
8 MART:  07.03.-11.03.2019. 109eur 99eur

* BROJ MESTA PO SPECIJALNOJ PONUDI JE OGRANIČEN.

DOPLATA ZA POLAZAK IZ NOVOG SADA 10 evra / minimum 4 putnika za transfer
 

Način plaćanja: PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO PRODAJNOM KURSU BANKE INTESE NA DAN UPLATE. CENA JE GARANTOVANA SAMO ZA UPLATU KOMPLETNOG IZNOSA.

 • Gotovinsko plaćanje 30% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, ostatak 10 dana pre početka putovanja.
 • Karticama Visa, Master, Maestro i Dina.
 • Preko računa

Aranžman obuhvata:

 • Prevoz turističkim mini-busom ili autubusom (audio, video A/C) na datoj relaciji po programu,
 • Smeštaj na bazi 2 noćenja sa doručkom (kontinentalni) u hotelu 3* u Riminiju ili bližoj okolini, u 1/2 ili 1/2+1 standardnim sobama (opremljene telefonom, TV-om, kupatilom),
 • Obilazak gradova prema programu putovanja,
 • Usluge vodiča – pratioca tokom putovanja,
 • Troškove organizacije putovanja

Aranžman ne obuhvata:

 • Obavezno međunarodno putno zdravstveno osiguranje
 • Fakultativne izlete: San Marino i tržni centar - 20€
 • Individualne troškove putnika
 • Obaveznu boravišnu taksu (plaća se na recepciji hotela) - 1,50 eur po osobi po danu za hotel 3*.

Popusti i doplate: 

Doplata za jednokrevetnu sobu - 30€

Doplata za dodatno sediste i umanjenje za sopstveni prevoz - NA UPIT

Napomene:

 • Svaka promena programa putovanja od strane samog putnika u toku putovanja, a uz saglasnost predstavnika agencija ne predstavlja izmenu ugovorenog programa
 • Organizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Svi putnici po prihvatanju programa obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i opštim uslovima putovanja turističke agencije Calypso Tours International.
 • Smeštajni objekti u ovom programu su kategorisani od strane Turističke Asocijacije Italije.
 • Doručak u hotelima u Italiji je dosta skroman i obuhvata: salamu, sir, slatko pecivo , tople i hladne napitke.
 • Za realizaciju fakultativnih izleta potreban je minimum od 40 putnika da bi se isti realizovali.
 • U slučaju promene u cenama prevoznika, konzularnog predstavništva i osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana.
 • Calypso Tours International ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja, dobijenih od strane radnika agencije kao i radnika ovlašćenih subagenata, koje nisu u skladu sa elementima zaključenih ugovora o putovanju.
 • Obaveza je putnika da za putovanje obezbedi ispravan putni dokument i da se pridržava carinskih i drugih propisa. Organizator ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize i nije odgovoran ukoliko pogranične ili imigracione službe ne odobre ulazak putnika u drugu zemlju. Putnik sam snosi troškove svog povratka u Srbiji. U slučaju gubitka putnog dokumenta, putnik sam snosi troškove svog boravka u mestu konzularnog predstavništva kao i troškove puta priključenja grupi ili povratku u Srbiju.
 • Putnici koji nisu državljani Srbije, u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.
 • Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 40. Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre polaska.
 • Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja (satnica je uskladjena kako sa programom putovanja tako i sa zakonom o saobraćaju), ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi obavljanja procedure povraćaja poreza - "tax free", pa Vas molimo da to imate u vidu.
 • Raspred sedenja u autobusu po redosledu prijave. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu, koje mu dodeli agencija i naknadne izmene nisu moguće.
 • Ulaz je moguć samo na obeleženim parkinzima ili benzinskim pumpama duž autoputa
 • ROK ZA PRIJAVU JE 7 DANA PRE POLASKA ILI DO POPUNE MESTA
 • Sastavni deo programa su Opšti uslovi putovanja CalypsoTours International i YUTA standardi

Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja Calypso Tours po članu 63. Zakona o turizmu
Licenca Ministarstva Turizma  OTP 226/2010 od 11.02.2010. godine

Cenovnik br. 3 od 15.11.2018.

San Marino je po veličini treća najmanja republika u Evropi, posle Vatikana i Monaka, smeštena je u istočnom delu Apeninskog poluostrva. Legenda kaže da je San Marino osnovao Sv. Marin sa ostrva Raba. Zbog progona hrišćana sklonio se na obližnje brdo Monte Titano, gde je izgradio malu kapelu. Ta kapela je činila jezgro budućeg grada - San Marino, glavnog grada istoimene republike koja je osnovana 301.godine i danas broji oko 32.000 stanovnika...

Opis smeštajnih objekata:

Hotel Calypso 3*www.hotelcalypso.com 

Hotel je udaljen nekoliko metara od mora. Broj smeštajnih jedinica je 41. Sobe imaju TV, telefon, klimu i sopstveno kupatilo. Doručak je po principu švedskog stola.

Hotel Bamby 3* - http://www.hotelbamby.rn.it/

Hotel nalazi se u mirnom delu Riminija, 5 minuta hoda od plaže I 1 km od železničke stanice. Broj smeštajnih jedinica je 38. Sobe imaju balkon, TV, telefon, klimu i sopstveno kupatilo. Doručak je po principu švedskog stola.

Fakultativni izleti:

 • San Marino i tržni centar- 20€

Opis smeštajnih objekata:

Hotel Calypso 3*www.hotelcalypso.com 

Hotel je udaljen nekoliko metara od mora. Broj smeštajnih jedinica je 41. Sobe imaju TV, telefon, klimu i sopstveno kupatilo. Doručak je po principu švedskog stola.

Hotel Bamby 3* - http://www.hotelbamby.rn.it/

Hotel nalazi se u mirnom delu Riminija, 5 minuta hoda od plaže I 1 km od železničke stanice. Broj smeštajnih jedinica je 38. Sobe imaju balkon, TV, telefon, klimu i sopstveno kupatilo. Doručak je po principu švedskog stola.