Borovec

Borovec

Cena od 15 eur/ noći/ osobi

Period putovanja: novembar 2018 – april 2019.

Borovec je najveći i najstariji skijaški centar u Bugarskoj, smešten na severnim padinama planine Rila, na nadmorskoj visini od 1150m do 1350m. Od Beograda udaljen je oko 460 km, a od glavnog grada Bugarske svega 72 km.

Dužina staza je 45 km, a najviši skijaški vrh nalazi se na 2560m nadmorske visine. Skijašima je na raspolaganju 17 dobro uređenih staza. Skijalište Sitnjakovo ima osam staza, do kojih se dolazi žičarom čija početna stanica je kod hotela Rila. Potom skijalište Jastrebac ima četiri staze, a u ski regiji Markužik ima pet najviših staza.

Borovec pruža mogućnost za uživanje u brojnim zimskim sportovima (skijanje, snowboard, cross country, skokovi…), kao i zabavu u mnogim barovima, kafeima, noćnim klubovima. Za ljubitelje domaćih specijaliteta i žive muzike, tu si i tradicionalne bugarske taverne tzv. mehane, u kojima ćete osetiti pravu bugarsku atmosferu.

PRIJAVLJIVANJE U PROSTORIJAMA JUNGLE TRAVEL-A:
GOSPODAR JEVREMOVA 49 BEOGRAD,

011/2400213 i 011/4076257,
email:jungletravel@gmail.com
radnim danima 09-19h i subotom 10-14h

NOVI SAD, ĆIRPANOVA 4, 21000 NOVI SAD, 021/3016689
email:jungletravelns@gmail.com
radnim danima 09-19h i subotom 10-14h
*** PUTNICI IZ OSTALIH GRADOVA SRBIJE MOGU SE PRIJAVITI ZA PUTOVANJE PUTEM MEJLA jungletravel@gmail.com

Autobusom ili sopstvenim prevozom

Dan 1: BEOGRAD – BOROVEC
(autobusom) Polazak uvek dan ranije u vecernjim casovima oko 23.00 sata, Sastanak putnika oko 22.15 sati, odnosno 45 min. pre polaska autobusa. Dolazak u hotel ili aparthotel u prepodnevnim satima. Ulazak u sobe/studije/apartmane od 14.00 sati po lokalnom vremenu.
Od 2. do predposlednjeg dana: BOROVEC.
Boravak u hotelu ili apartmanu na bazi uplaćenih usluga.
Posledniji dan: BOROVEC - BEOGRAD Dorucak za goste koji imaju uplacenu uslugu BB ili HB. Napuštanje apartmana / studija / hotela do 10h (autobusom). Polazak za Beograd autobusom od 14.00 sati, po lokalnom vremenu. Dolazak u kasnim vecernjim satima.

Upit u agenciji za cene za određeni broj noćenja u određenom hotelu na bazi određene usluge.
Polasci: novembar 2018 - april 2018.

Hoteli koji su u ponudi (popust uračunat u cene):

Hotel Iglika Palace 4* http://www.hoteliglikapalace.com/en/ - od 15 eur/ noći/ osobi

Apartman Borovets Gardens http://flora-hotel.net/en/ - od 19 eur/ noći/ osobi

Hotel Sokol Boutique 3* http://sokol.thracian-hoteliers.com/en/ - od 23 eur/ noći/ osobi

Hotel Flora 4* http://flora-hotel.net/en/tourism.php - od 29 eur/ noći/ osobi

Hotel Rila 4* http://www.rilaborovets.com/en - od 36 eur/ noći/ osobi

Za više informacija poslati upit na jungletravel@gmail.com

PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO PRODAJNOM KURSU BANKE INTESA NA DAN UPLATE. CENA JE GARANTOVANA SAMO ZA UPLATU KOMPLETNOG IZNOSA.

Način plaćanja:

 • Gotovinsko plaćanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, ostatak najkasnije 15 dana pre početka putovanja.
 • Kreditnim karticama.
 • Preko računa

ARANŽMAN OBUHVATA:

 • smeštaj u apartmanu/studiju/sobi;
 • izabrani broj noćenja na bazi izabrane usluge;
 • usluge predstavnika agencije (inopartnera) i troškovi organizacije putovanja.

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

 • boravišna taksa - plaća se u agenciji prilikom rezervacije u iznosu od 5 eur po osobi za ceo boravak ili 1 eur po osobi dneveno u zavisnosti od uslova hotela, 
 • međunarodno putno zdravstveno osiguranje.
 • prevoz do destinacije (Polasci iz Beograda/Niša)
 • individualni troškove

NAPOMENE ZA AUTOBUSKI PREVOZ

Postoji mogucnost korišcenja autobuskog prevoza Beograd/Niš - Borovec - NIš/Beograd. Cena povratne karte iz Beograda je 50 eur po osobi (odrasli i deca), dok iz Niša je 40 evra po osobi (odrasli i deca). Cena karte u jednom pravcu iz Beograda je 30 eur, dok je iz Niša 25 evra po osobi (odrasli i deca). Prevoz je vozilima turisticke klase sa 7 do 90 sedišta (audio-video oprema, klima) sa polaskom iz Beograda sa parkinga u Bloku 42, preko puta Buvlje pijace na Novom Beogradu (ugao ulica Jurija Gagarina i Antifašisticke borbe, DAN RANIJE u odnosu na pocetak boravka u hotelima i apartmanima u 21.00 sati (sastanak putnika u 20:15 sati). Skupljanje putnika po hotelima počinje od 15:00 sati poslednjeg dana boravka po lokalnom vremenu. Povratak iz Borovca je od 17:00 sati poslednjeg dana boravka po lokalnom vremenu. Dolazak u Beograd/Niš je u kasnim vecernjim ili rano jutarnjim satima. Putnici su u obavezi da daju kontakt telefon pri rezervaciji i da se dan pred polaska informišu na sajtu ili u agenciji o konacnim detaljima polaska. Ogranicenje za prtljag je jedna putna torba + ski oprema po osobi. Postoji mogucnost spajanja putnika za skijalište Borovec sa putnicima za skijalište Bansko. Organizator putovanja pravi raspored mesta za sedenje u autobusu imajuci u vidu potrebe starijih lica, porodica sa malom decom i pojedinih kategorija putnika prema redu prijavljivanja. Ukoliko stranke žele da sede na tacno odredenom sedištu u autobusu, doplata je 1.000 din po sedistu. Prilikom rezervacije prevoza obavezno je naglasiti da li stranke žele odredeno sedište u autobusu. Minimalni broj putnika za realizaciju programa je 30 putnika. Polasci iz Beograda/Niša biće ogranizovan ako ima dovoljan broj putnika (minimum je 30 putnika kako bi se organizovao prevoz u ovim smenama). U slučaju manjeg broja putnika prevoz će biti organizovan mini busom. Putnici se voze do hotela tj. najbliže što može prici autobus i nazad. Biće organizovan prevoz iz Novog Sada uz doplatu od 15 evra po osobi - povratna karta, neophodan minimum za transfer je 4 osobe. Za manji broj putnika, cena će biti uvećana.

 

Važne napomene:

 • Hotelska kategorizacija smeštaja odgovara službenoj lokalnoj kategorizaciji.
 • U svim objektima gde ima ishrane, usluga je po principu samoposluživanja - izbor više jela, osim kada u hotelima boravi manje od 25 osoba kada se prelazi na meni - klasican nacin usluživanja (salata, glavno jelo i desert).
 • Za ostvarivanje važećih popusta iz cenovnika dovoljna je uplata akontacije u iznosu od 40% ukupne cene aranžmana.
 • U većini objekata za boravak na dan 25.12.2017 obavezna je doplata za Božićnu večeru. U većini objekata za boravak na dan 31.12.2017 obavezna je doplata za Novogodišnju večeru. Doplate se obračunavaju i plaćaju prilikom rezervacije. U hotelima gde je obavezna novogodišnja i božićna večera (25.12.2017 i 31.12.2017.), neće se služiti polupansionska večera.
 • NAPOMENA: Za sve rezervacije koje su napravljene u periodu trajanja early booking-a važe posebni uslovi za promene i otkazivanje aranžmana. Svaka promena (ime, prezime, datum polaska, tip smeštaja, dodavanje putnika i slično) podrazumeva primenu novih cena iz trenutno važećeg cenovnika.

OPŠTE NAPOMENE: 

 • Organizator putovanja zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana pre polaska na putovanje.
 • U okviru razgledanja gradova ili lokaliteta navedenih u programima putovanja Filip Travela, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno. Organizator putovanja ima licencu OTP 196/2010 izdatu 10. februara 2010. godine od strane Min. turizma Republike Srbije. Organizator putovanja ima garanciju putovanja u visini 300.000.
 • EUR kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određene opštim uslovima i programom putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0094/2016 od 25.01.2016. godine, zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs, polisa broj 300050848 od 25.01.2016. godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi sad”.

Minimalni broj putnika za realizaciju programa je putnika
U slučaju promena na monetarnom trzištu, tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, Organizator zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
Cena aranžmana je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa, u suprotnom garantovan je iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni
.

Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja Filip Travel

    Licenca Ministarstva Turizma OTP 196/2010

Cenovnik br. 01 od 19.09.2018.

Ski centar Borovec spada u jedan od najprestižnijih skijaških centara u istočnoj Evropi. Borovec je smešten na severnim padinama Rilskih planina, u podnožju najvišeg vrha na Balkanskom poluostrvu Musala (2925 mnv), u starim borovim šumama. Zbog četinarskih šuma, vazduh je bogat kiseonikom. Jedinstvena planinska klima, sa mnogo sunca danju, hladnim noćima, čistim vazduhom, doprinosi da centar bude idealno mesto za odmor i bavljenje sportom. Snežni pokrivač je najpostojaniji u predelu ski staza Markudžik (2040-2560 m).

Opis smeštjnih jedinica:

Hotel Iglika Palave 4* - u centru Boroveca, 150 m od gondole. Hotel ima 88 soba. Sastoji se od dve zgrade (stari i novi deo) koje su povezane. Hotel ima restoran, lobi bar, lift, spa centar, zatvoreni bazen, sauna, parno kupatilo, solarijum, masaže, room servis, parking.
Apartman Borovets Gardens - u centru Boroveca, 400 m od gondole. Hotel ima 40 studija i 70 apartmana. Smeštaj ima  lift, lobi bar, spa centar, zatvoreni bazen.
Hotel Sokol Boutique 3* - 500 m od centra mesta Boroveca, 500 m od gondole. Hotel ima ukupno 10 soba i dva apartmana. Hotel ima restoran, lobi bar, fitnes, spa centar, dakuzi, sauna, masaže, parking, skijašnica.
Hotel Flora 4* - u centru Boroveca, 150 m od gondole. Hotelski kompleks se sastoji od 2 glavne zgrade i pet apartmanskih zgrada. Hotel ima 30 soba, 113 apartmana i 26 studija, restoran, lobi bar, irski bar, bazen, sauna, fitnes, đakuzi, masaža, sef na recepciji, dečija igraonica, skijašnica, parking.
Hotel Rila 4* - u centru Boroveca, blizu staza, 150 m od gondole. Hotel ima 256 dvokrevetnih soba i 366 studija, tri restorana, noćni bar, lobi bar, zastakljen zatvoreni bazen s panoramskim pogledom, sauna, parno kupatilo, đakuzi, solarijum, fitnes sala, tržni centar, skijašnica i ski škola.