Južna Italija

Južna Italija

Putovanja u Južnu Italiju
Bari, Napulj, Matera, Alberobelo, Ostuni, Kapri, Sorento, Padova i Bolonja

9 dana I bus + hoteli 3*

FIRST MINUTE DO 06.04.2019: CENA 249EUR
NAKON 06.04.2019: CENA 269EUR

Period putovanja: 25.05-02.06.2019.

Padova, studentski grad u kome su stvarali brojni umetnici poput Donatela i Đota, Lorda Bajrona, u kome se čuvaju ostaci svetaca Svetog Luke i Svetog Antuna naša je prva stanica na novom neobičnom putovanju do Amalfi obale. Kapela Skrovenji sa Đotovim freskama iz perioda renesanse, bazila Il Santo, veličanstvenii trg Prato dela Vale, palata Rađone, samo su neka od mesta koja morate obavezno posetiti u ovom gradu.

Stižemo u Bari - najvažniji Italijanski grad na Jadranu. Veoma star grad, datira još iz perioda grčkih naseobina na jugu Italije. U Srednjem veku imao je burnu prošlost. Deset država se ovde smenjivalo. Svi su rušili i pljačkali, ali se Bari ponovo obnavljao. Ovaj lučki grad sa preko 300 hiljada stanovnika privlači veliki broj turista i zbog Crkve svetog Nikole, odnosno zbog moštiju ovog svetitelja koje se u njoj nalaze. Katolici i pravoslavci iz svih zemalja s poštovanjem prilaze ovoj velikoj svetinji smeštenoj u kripti ispod crkve. Osim toga, u Bariju možete uživati u šetnji trgovima i karakterističnim uskim uličicama, pa čak i da prisustvujete pravljenju tradicionalne italijanske paste jer ćete često nailaziti na neki otvoren prozor ili kapiju gde domaćice seckaju ili valjaju testo. 

Fakultativni izlet u Alberobelo i Ostuni. Alberobelo, gradić specifične arhitekture sa tzv. truli kućicama. Kućice su bele boje i imaju kamene krovove označene simbolima koji su služili kao dekoracija ili zaštita od demona i zle sreće, zaista plene i imaćete utisak da su u njima nekada živela složna mala bića poput hobita. Ove bajkovite kućice nalazi se pod zaštitom UNESCO-a.

akon magije Alberobela, nastavljamo put do srednjovekovnog grada Ostuni. Poznat je kao „Beli grad“, a centrom grada dominira katedrala iz 15.veka. Najlepši pogled je u Corso Vittorio Emanuele II i to je razlog zbog koga ova prelepa mesta Apulije (Pulje) nikako ne treba zaobići.

Matera -  grad potpuno suprotan od svega što ste do sada videli i čuli o Italiji, ovaj grad više podseća na neko bliskoistočno nego na evropsko mesto. Stari grad je uvršten u Uneskovu listu svetske baštine i to prvenstveno zato što postoje dokazi da su ovde bili nastanjeni prvi ljudi još u doba paleolita. Ovaj deo grada inače nosi naziv Sasi i poznat je po pećinama i kavernama nekada korišćenim za stanovanje, koje su kasnije, u srednjem veku, poslužile kao baza za klasične srednjovekovne građevine. Ulice grada su popločane uglačanim krupnim kamenjem i čini ih čitav splet izukrštanih stepeništa u različitim nivoima, tako da ćete se u nekom trenutku, nakon što se popnete nekoliko stepenika, šetati po krovu kućice koja je ostala ispod vas. Gledajući Materu iz daljine, a to je i moguće zahvaljujući vidikovcu koji je udaljen dva-tri kilometra od grada, činiće vam se da gledate sablasni grad duhova, ali opet grad koji ima neviđenu draž i privlačnost. 

Napulj, grad nedaleko od vulkana Vezuv, kolevka je najpopularnije svetske hrane - pice. Grad su osnovali Grci još u VII veku p.n.e ja je za vreme Rimskog carstva negovao lokalne običaje i grčki jezik. Danas se nalazi pod zaštitom UNESCO-a, Svetske kulturne baštine. Dvorci i crkve, a sa druge strane puni trgovi i riblje pijace daju Napulj šmek nestašnog grada…

Sorento, gradić na obali stenovitog poluostrva, romantično mesto sa kućama pastelnih boja, uskim prolazima sa lukovima i mediteranskim baštama sa palmama i  kamenim statuama.  Šetamo do gradske plaže, pijemo limonćelo liker, uživamo na suncu i kupamo se u Tirenskom moru.

Fakultativni obilazak jednog od najpopularnijih italijanskih ostrva - Kapri, mesta o kome mnogi maštaju. Brdašca, uvale, plažice, zamastke radnje sa sandalama od kože... Na ostrvu živi oko 12000 ljudi, koje tokom leta poseti i 20.000 turista dnevno. Najpoznatiji i najpopularniji trg je  Piazza Umberto I sa šarmantnim kafićima i restoranima, nekadašnja riblja pijaca. O Kapriju je pevao i Frenk Sinatra "Isle of Capri" na albumu "Come Fly with Me".

Naša poslednja stanica pre povratka kući je Bolonja, studentski centar, najpoznatiji po najstarijem Univezitetu u Evropi sa oko 100.000 studentata (četvrtina stanovništva grada). Ima najstarije očuvano gradsko jezgro u celoj Italiji. Poznata je kao sedište industrije testenina, po tornjevima koje su gradile bolonjske porodice i po liberalnosti (sedište je brojnih homoseksualnih asocijacija i udruženja). Zvali su je "crveni grad" zbog arhitekture kao i vladajuće socijalističke partije, ali u poslednje vreme upravo zbog slobodoumnosti postaje "roze grad".

PRIJAVLJIVANJE U PROSTORIJAMA JUNGLE TRAVEL-A:
GOSPODAR JEVREMOVA 49 BEOGRAD,

011/2400213 i 011/2182204,
email:jungletravel@gmail.com
radnim danima 09-19h i subotom 10-14h
NOVI SAD, ĆIRPANOVA BR. 4, 021/3016689
email:jungletravelns@gmail.com
radnim danima 10-18h i subotom 10-14h
*** PUTNICI IZ OSTALIH GRADOVA SRBIJE MOGU SE PRIJAVITI ZA PUTOVANJE PUTEM MEJLA jungletravel@gmail.com***

 

1.dan (25.05.2019): Polazak autobusa sa parkinga ispred Muzeja istorije Jugoslavije (Kuća cveća) u 18h. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju sa usputnim pauzama radi regulisanja carinskih formalnosti i radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

2.dan (26.05.2019): Dolazak u Padovu u prepodnevnim časovima. Fakultativni obilazak grada: jedan od najstarijih univerziteta u Evropi, bazilika Sv. Antonija, kapela Skrovenji sa Đotovim freskama, veličanstveni trg Prato dela Vale. Slobodno vreme. Nakon desetočasovne tehničke pauze nastavljamo put polazak za Bari u večernjim časovima. Noćna vožnja sa usputnim zadržavanjima radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

3.dan (27.05.2019): Dolazak u Bari u prepodnevnim časovima. Fakultativni obilazak grada: Bazilika Svetog Nikole u kojoj se nalaze mošti ovog velikog hrišćanskog svetitelja, katedrala, Palata Angelisa Efrema, dvorac Svevo, Palata Ficaroti. Smeštaj u hotel u popodnevnim časovima. Slobodno vreme. Noćenje.

4.dan (28.05.2019): Fakultativni izlet u Alberobelo, mesto gde ćemo se zadržati nekoliko sati i gde ćemo imati priliku da vidimo jedinstvenu arhitekturu – truli kućice. Nakon magije Alberobela, nastavljamo put do srednjovekovnog grada Ostuni. Poznat je kao „Beli grad“,a centrom grada dominira katedrala. Povratak u Bari. Noćenje.

5.dan (29.05.2019): Pakovanje stvari i napuštanje hotela. Polazak za Materu u prepodnevnim časovima. Obilazak kamenog grada, koji često nazivaju “podzemni grad”, jer je jedan od najstarijih naseljenih gradova na svetu (od 10 milenijuma p.n.e). Istorijski centar grada Sassi nalazi se na listi UNESCO-ve svetske kulturne baštine. Upravo 2019. Matera će biti Evropska prestonice culture sa bugarskim Plovdivom. Nastavak putovanja do Napulja. Fakultativni obilazak grada: Novi zamak, Trg naroda, Kraljevska palata, Danteov trg, Porta Alba – najstarija picerija na svetu. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

6.dan (30.05.2019): Fakultativni izlet u Sorento, jedan od najlepših gradova Napuljskog zaliva. Obilazimo Duomo, Via della Pietta, centralni trg – Tasso, Crkvu Sv. Antonija... Slobodno vreme za uživanje u nekom od prelepih kafića sa terasama odakle se pruža divan pogled na grad. Iz Sorenta, lokalnim mini busevima vijugavim putevima uz more možete otići do Pozitana, najlepšeg mesta na Amalfi obali. Povratak u Napulj. Noćenje.

7. dan (31.05.2019): Pakovanje stvari i napuštanje hotela. Fakultativni izlet na Kapri* Brdašca, prelepe plaže, zanatske radnje sa sandalama od kože Uživamo uz Limunćelo likeru na italijanskom suncu. Povratak u Napulj. Polazak za Bolonju u kasnim večernjim časovima. Noćna vožnja sa usputnim zadržavanjima radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

*putnici se prilikom prijave izjašnjavaju da li idu na izlet do ostrva Kapri

8.dan (01.06.2019): Dolazak u Bolonju, gde ćemo napraviti desetočasovnu tehničku pauzu. Fakultativni obilazak grada: Piazza Maggiore, Neptunova fontana, palata Re Enzo i palata Accursio, katedrala, bazilika San Petronio, najstariji Univerzitet u Evropi, Kule Bolonje, religijski kompleks San Stefano. U večernjim časovima polazak za  Beograd. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju sa usputnim zadržavanjima radi regulisanja carinskih formalnosti i radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

9.dan (02.06.2019): Dolazak u Beograd u popodnevnim časovima.

FIRST MINUTE DO 06.04.2019: CENA 249EUR
NAKON 06.04.2019: CENA 269EUR

PRIJAVA: Prilikom prijave plaća se avans 50 evra u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Vojvođanske banke na dan uplate. Ostatak se plaća najkasnije do mesec dana pred put u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Vojvođanske banke na dan uplate.

Opcije plaćanja:

 • Gotovinsko plaćanje
 • Plaćanje čekovima
 • Plaćanje platnim karticama
 • Plaćanje preko računa

Aranžman obuhvata:

 • Kompletnu organizaciju i vodjenje puta
 • 2 noćenja u hotelu 3* na periferiji Barija u sobama 1/2, 1/3 i 1/4
 • 2 noćenja u hotelu 3* na periferiji Napulja u sobama 1/2, 1/3, 1/4
 • Prevoz visokopodnim autobusima (klima, video i audio uredjaji) na navedenim relacijama

Aranžman ne obuhvata:

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uplatiti u agenciji najkasnije do 5 dana pred put)

***zbog sve učestalijih kontrola policije u državama EU, agencija preporučuje putnicima da OBAVEZNO UZMU međunarodno putno osiguranje; u slučaju da putnik nema osiguranje, sam snosi sve eventualne troškove i posledice

 • Turističku taksu 5eur po putniku ukupno za sve dane boravka (plaća se u agenciji u dinarima po prodajnom kursu Vojvođanske banke)
 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno-istorijske spomenike
 • Individualne troškove u hotelu i za vreme putovanja

Napomene

Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 266/2010.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu usled vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvideti, u vreme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mestima, i ne smeju ih napuštati na mestima koja nisu predviđena za pauze (granice, ček point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posledice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sedenja, mesto polaska, mesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obaveštava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana pre datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana pre datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cene low cost aranžmana podložne su promenama i po uplati avansa se proveravaju tarife i putniku se potvrđuje cena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promeni i isključivo zavise od avio kompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu. 
 • Za ovaj aranžman primenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa YUTA standardom.

Napomene u vezi sa smeštajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja smeštajnog objekta.
 • U nekim smeštajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smeštajni kapaciteti vrše smeštaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smeštaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smeštaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja.
 • Termini i cene fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmene, promene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se pre uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mesec dana pre putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne poseduju nove biometrijske pasoše Republike Srbije dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlašćena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.

Cenovnik br. 1 važi od 16.10.2018.

Bari je glavni grad regije Apulija, na Jadranskom moru, u Italiji. To je drugi najvažniji ekonomski centar kopnene Južne Italije posle Napulja, luke i univerzitetskog grada, kao i grad Sv. Nikole. Bari je sastavljen od četiri različita urbana područja. Na severu je izgrađeni stari grad, na jugu je četvrt Murat.

Napulj je grad na jugu Italije na obali Tirenskog mora, u podnožju čuvenog Vezuva čija je erupcija uništila Pompeju, grad nedaleko do Napulja. Specifičnost jezika i kulture grada, burni život na ulici i centar pod zaštitom UNESCO-a, privlače turiste iz celog sveta u Napulj.

OPIS SMEŠTAJNIH OBJEKATA:

Hoteli se nalaze na periferiji Napulja i Barija, sobe su 1/2, 1/3 i 1/4 i svaka ima svoje kupatilo. Usluga je na bazi noćenja.

*** tačno ime hotela biće poznato po formiranju grupe.

 

ALBEROBELO I OSTUNI

Prva stanica na našem izletu je Alberobelo, gradić specifične arhitekture sa tzv. truli kućicama. Kućice su bele boje i imaju kamene krovove označene simbolima koji su služili kao dekoracija ili zaštita od demona i zle sreće, zaista plene i imaćete utisak da su u njima nekada živela složna mala bića poput hobita. Ove bajkovite kućice nalazi se pod zaštitom UNESCO-a. Nakon magije Alberobela, nastavljamo put do srednjovekovnog grada Ostuni. Poznat je kao „Beli grad“, a centrom grada dominira katedrala iz 15.veka. Najlepši pogled je u Corso Vittorio Emanuele II i to je razlog zbog koga ova prelepa mesta Apulije (Pulje) nikako ne treba zaobići.

KAPRI

Kapri je jedno od najpopularnijih istalijanskih ostrva, mesto o kome mnogi maštaju: brdašca, uvale, plažice, zamastke radnje sa sandalama od kože... Na ostrvu živi oko 12000 ljudi, koje tokom leta poseti i 20.000 turista dnevno. Najpoznatiji i najpopularniji trg je Piazza Umberto I sa šarmantnim kafićima i restoranima, nekadašnja riblja pijaca. O Kapriju je pevao i Frenk Sinatra "Isle of Capri" na albumu "Come Fly with Me". Po mitologiji, ovde je nekada bilo sedište sirena. Obavezno probajte kapri salatu sa svežim paradajzom, mocarelom, bosiljkom i maslinovim uljem, Caprese čokoladnu tortu i sladoled u poslastičarnici  Buonocore sa domaćim kornetima. 

SORENTO

Sorento, gradić na obali stenovitog poluostrva, romantično mesto sa kućama pastelnih boja, uskim prolazima sa lukovima i mediteranskim baštama sa palmama i  kamenim statuama. Najukusniji gelato, skučene uličice, prelepi trg Tasso (koji je dobio ime po poznatom piscu koji je ovde živeo Torquato Tasso), legende o plemićima i naravno kupanje pored litica u azurnoj boji mora. Po legendi sirene su u predelu između ostrva Gali i Sorrenta naslonjene na strmu obalu pevale zanosnim glasom i tako očaravale mornare koji su gubili kurs plovidbe. Iz Sorenta lokalnim mini busevima možete individualno obići prelepa mesta i plaže na Amalfi obali: Pozitano, Prajano, Furore, Grotta dello Smeraldo (cena dnevne karte se kreće oko 7eur).