Kijev Prvi maj

Kijev Prvi maj

Putovanje u Kijev Prvi maj
Grad koji nazivaju "Jerusalim severa" i "Majka svih ruskih gradova" - grad u koji se Jungle vraća posle nekoliko godina

8 dana I bus+hostel u centru grada+Lavov i Kluž

FIRST MINUTE DO 02.03.2019: CENA 149EUR
NAKON 02.03.2019: CENA 169EUR

Period putovanja: 26.04-03.05.2019.

Prva stanica na našem putu je Lavov, ukrajinski grad čije se jezgro nalazi pod zaštitom UNESCI-a zbog izrazite lepote. Kaldrmisane ulice oko trga Rinek, miris kafe iz šarmantnih kafića i ritual ispijanja istih sa lokalcima uz koju kockicu čokolade, predstavlja pravi doživljaj Lavova, grada koji je dobio ime po mnogobrojnim statuama lavova. Iako se u gradu govori najčistiji ukrajinski akcenat, više podseća na zapadnjačke gradove nego na Ukrajinu. U fascinantnom pogledu na grad možete uživati ako se popnete na toranj gradske većnice (408 stepenika) ili Visoki zamak. Ukoliko ste ljubitelj piva, morate da znate da je ovde u 18.veku otvorena prva pukrajinska pivnica. Isto tako možete posetiti i Muzej piva ili pivnicu “Zenyk Mytnyk” gde možete popiti kuvano pivo.

Kijev je glavni i najveći grad Ukrajine kroz koji protiče reka treća po veličini evropska reka – Dnjepar. Dnjepar deli grad na stari (na desnoj obali) i novi (na levoj obali). Jedan je od najlepših gradova Istočne Evrope. U njemu živi oko 3 miliona stanovnika čiji popis je teško utvrditi zbog velikog broja migranata. Po legendi trojica braće Kij, Horiv i Šcek osnovali su grad u 5.veku. Po najstarijem bratu je grad i dobio ime.

U 11. veku Kijev je bio najveći grad Evrope, a tokom vladavine Jaroslava Mudrog. Bio centar kulture i vojne moći i veći od Londona i Pariza. Zbog velikog broja crkava od srednjeg veka nosi nadimak „Jerusalim severa”. Zovu ga još i „Majka ruskih gradova” jer je bio i prestonica Kijevske Rusije. Pre 50 godina bio je najzeleniji grad na svetu sa 56.000 hektara drveća i zelenila. I danas parkovi su idealno mesto za duge šetnje, uživanje i opuštanje. Holosijvski park je jedan od parkova u kome se stanovništvo svakodnevno okuplja. Takođe, u Kijevu se cvetanje kestenja posebno proslavljalo u aprilu svake godine i kesten je bio simbol grada.

Kroz fakultativno panoramsko razgledanje grada videćemo najveće atrakcije Kijeva, a posebnu pažnju skrenuće nam simbol grada Kijevsko-pečerska lavra – najstarije provoslavno svetište Istočnih Slovena iz 11.veka i jedno od 7 turistički čuda Ukrajine. Osim lavre, imaćemo priliku da fotografišemo zlatne kupole prelepih crkava, neobične zgrade, prevashodno crvenu zgradu - Univerzitet Tarasa Ševčenka i neobičnu kuću Horodeckog.

Imaćete prilike da prošetate kroz glavnu ulicu Hreščatik, koja je najkraća i najšira ulica u gradu, kao i preko Trga nezavisnosti - gde se lokalno stanovništvo okuplja da proslavi velike događaje. Najveselija ulica u gradu je ulica skulptura Peyzazhna koju je sagradio arhitekta Avram Miletski osamdesetih godina 20.veka, a skulpture su postavljene 2009.godine. Podseća na Gaudijev stil i pojedine delove Barselone.

Kijev je grad koji će vas oduševiti u svakom smislu, jer je jedan od najlepših gradova Istočne Evrope. Grad crkava, kestenja, zelenila, prelepih trgova i neobičnih građevina, grad na reci Dnjepar kojom ćemo krstariti i fotografisati veličantvene prizore na obalama.

Ko želi može otići u posetu Černobilju u organizaciji lokale agencije. U gradu Pripjat se 26.aprila 1986.godine desila najveća nuklearna katastrofa u istoriji čovečanstva. Pripjat, u kome je do nemilog događaja živelo oko 50.000 ljudi, danas je poznat kao grad duhova. Reaktor broj 4 pukao je greškom čoveka i greškom u dizajnu, a Rusi su pokušavali da zataškaju nesreću skoro 3 puna dana. Velike količine radioaktivnih čestica na visi od 1.500 metara, nošene vetrom, krenule su prema Skandinaviji, te su švedski meteorolozi otkrili o čemu je reč. Posledice radioaktivnog zračenja osetilo je oko 5 miliona ljudi (život je izgubilo između 200.000 i 400.000 ljudi), a najviše u Belorusiji. Sve to upućuje na posebna uputstva i pravila ponašanja koja  važe prilikom obilaska, kao i obzir prema nesreći koja je zadesila ovo mesto.

U povratku obilazimo rumunski grad Kluž-Napoka ili jednostavnije Kluž. Nekada se zvao Napoka po rimskom utvrđenju, a od 20.veka nosi Kluž kome je Napoka Čaušeku dodao 1974.godine kao podsećanje na rimski period. Rumuni, ponosni na svoje rismko nasleđe, u u Klužu imaju statuu vučice. Kluž je poznat kao rodno mesto ugarskog kralja Matije Korvina, čiji se spomenik nalazi u centru grada. Kluž je univerzitetski centar Transilvanije, ali i cele Rumunije gde se nastava sluša na rumunskom, mađarskom i nemačkom jeziku.

PRIJAVLJIVANJE U PROSTORIJAMA JUNGLE TRAVEL-A:
GOSPODAR JEVREMOVA 49 BEOGRAD,

011/2400213 i 011/2182204,
email:jungletravel@gmail.com
radnim danima 09-19h i subotom 10-14h

NOVI SAD, ĆIPRANOVA 4, NOVI SAD, 021/3016689
email:jungletravelns@gmail.com

radnim danima 10-18h i subotom 10-14h
*** PUTNICI IZ OSTALIH GRADOVA SRBIJE MOGU SE PRIJAVITI ZA PUTOVANJE PUTEM MEJLA jungletravel@gmail.com***

1.dan (26.04.2019): Polazak autobusa sa parkinga ispred Muzeja istorije Jugoslavije (Kuća cveća) u 16h. Dnevno-noćna vožnja kroz Mađarsku sa usputnim zadržavanjima radi regulisanja carinskih formalnosti i radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

2.dan (27.04.2019): Dolazak u Lavov, prelepi ukrajinski grad čije se jezgro nalazi na listi UNESCO-ve svetske kulturne baštine. Pravimo desetočasovnu tehničku pauzu. Fakultativni obilazak grada: glavni trg, Neptunovu fontanu, kapelu porodice Boim, katoličku crkvu iz 14.vek - Latin Cathedral, spomenik knezu Danilu (lavovski konjanik), Crkvu Svetog Đorđa, citadelu. Slobodno vreme. Polazak za Kijev u kasnim večernjim časovima. Noćna vožnja sa usputnim zadržavanjima radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

3.dan (28.04.2019): Dolazak u Kijev u jutarnjim časovima. Fakultativni obilazak grada: Zlatna kapija – rekonstruisana srednjovekovna kapija, crkva Svete Sofije, crkva Svetog Mihaila sa zlatnim kupolama – simbol grada, Dugin luk, Muzej vode, Palata Marijanski, glavni trg - Maidan Nezalezhnosti, Spomenik osnivača Kijeva, neobična Kuća Horodeckog u art-nuovo stilu, Fontana Khreschatyk. Smeštaj u hostel u popodnevnim časovima. Slobodno vreme. Noćenje.

4.dan (29.04.2019): Fakultativni obilazak grada autobusom Kiev City Tour: crkva Svetog Vladimira, Crvena zgrada – Univerzitet Tarasa Ševčenka, Nacionalni circus, Nivki park, Crkva Svetog Kirila, Fontana Samsona, Kijevsko-pečerska lavra – najstarije provoslavno svetište Istočnih Slovena iz 11.veka (jedno od 7 turističkih čuda Ukrajine), Otadžbinski spomenik, Manastir Svetog Mihaila iz 11.veka, katolička crkva Svetog Nikole, Olimpijski stadion. Slobodno vreme. Noćenje.

5.dan (30.04.2019): Mogućnost organizovanja fakultativnog izleta u Černobilj preko lokalne agencije. U gradu Pripjat se 26.aprila 1986.godine desila najveća nuklearna katastrofa u istoriji čovečanstva. Pripjat, u kome je do nemilog događaja živelo oko 50.000 ljudi, danas je poznat kao grad duhova. Povratak u Kijev. Noćenje.

*oko opreme i pravila ponašanja tokom obilaska Černobilja strogo se morate pridržavati uputstava lokalne agencije

6.dan (01.05.2019): Pakovanje stvari i napuštanje soba. Fakultativno krstarenje Dnjeprom. Slobodno vreme. Polazak za Kluž u večernjim časovima. Noćna vožnja sa usputnim zadržavanjima radi regulisanja carinskih formalnosti i radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

7. dan (02.05.2019): Dolazak u Kluž u prepodnevnim časovima.  Pravimo desetočasovnu tehničku pauzu. Fakultativni obilazak grada: Crkva Svetog Mihaila, spomenik Matiji Korvinu – ugarskom kralju I reformatoru, gradska većnica, katedrala iz 15.veka, opera. Slobodno vreme koje možete imeđu ostalog iskoristiti I za obilazak Hoia Forest sa drvećem neobičnog oblika, poznatu po legendama o duhovima. Polazak za Beograd u večernjim časovima. Noćna vožnja sa usputnim zadržavanjima radi regulisanja carinskih formalnosti i radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

8.dan (03.05.2019): Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima.

FIRST MINUTE DO 02.03.2019: CENA 149EUR
NAKON 02.03.2019: CENA 169EUR

PRIJAVA: Prilikom prijave plaća se avans 50 evra u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Vojvođanske banke na dan uplate. Ostatak se plaća najkasnije do mesec dana pred put u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Vojvođanske banke na dan uplate.

Opcije plaćanja:

 • Gotovinsko plaćanje
 • Plaćanje čekovima
 • Plaćanje platnim karticama
 • Plaćanje preko računa

Aranžman obuhvata:

 • Kompletnu organizaciju i vodjenje puta
 • 3 noćenja u hostelu u višekrevetnim sobama (1/6, 1/8, 1/10, 1/12)
 • Prevoz visokopodnim autobusima (klima, video i audio uredjaji) na navedenim relacijama

Aranžman ne obuhvata:

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uplatiti u agenciji najkasnije do 5 dana pred put)

***zbog sve učestalijih kontrola policije u državama EU, agencija preporučuje putnicima da OBAVEZNO UZMU međunarodno putno osiguranje; u slučaju da putnik nema osiguranje, sam snosi sve eventualne troškove i posledice

 • Turističku taksu 3eur po putniku ukupno za sve dane boravka (plaća se u agenciji u dinarima po prodajnom kursu Vojvođanske banke)
 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno-istorijske spomenike
 • Individualne troškove u hotelu i za vreme putovanja

Napomene

Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 266/2010.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu usled vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvideti, u vreme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mestima, i ne smeju ih napuštati na mestima koja nisu predviđena za pauze (granice, ček point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posledice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sedenja, mesto polaska, mesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obaveštava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana pre datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana pre datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cene low cost aranžmana podložne su promenama i po uplati avansa se proveravaju tarife i putniku se potvrđuje cena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promeni i isključivo zavise od avio kompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu. 
 • Za ovaj aranžman primenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa YUTA standardom.

Napomene u vezi sa smeštajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja smeštajnog objekta.
 • U nekim smeštajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smeštajni kapaciteti vrše smeštaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smeštaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smeštaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja.
 • Termini i cene fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmene, promene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se pre uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mesec dana pre putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne poseduju nove biometrijske pasoše Republike Srbije dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlašćena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.

Cenovnik br. 1 važi od 10.10.2018.

Kijev je glavni i najveći grad Ukrajine kroz koji protiče reka treća po veličini evropska reka – Dnjepar. U njemu živi oko 3 miliona stanovnika. Po legendi trojica braće Kij, Horiv i Šcek osnovali su grad u 5.veku. Zbog velikog broja crkava od srednjeg veka nosi nadimak „Jerusalim severa”. Zovu ga još i „Majka ruskih gradova” jer je bio i prestonica Kijevske Rusije. Dnjepar deli grad na stari (na desnoj obali) i novi (na levoj obali). Jedan je od najlepših gradova Istočne Evrope.

OPIS SMEŠTAJNIH OBJEKATA:

Hostel je smeštajni objekat namenjen prvenstveno mlađim ljudima, sa višekrevetnim sobama od 6, 8, 10 ili 12 kreveta i zajedničkim kupatilima. Hosteli u Kijevu se nalaze u centru grada. Usluga je na bazi noćenja.

*** Tačno ime hostela biće poznato po formiranju grupe

KIJEV CITY TOUR

Panoramskim razgledanjem grada autobusom obići ćemo crkvu Svetog Vladimira - jednu od dve glavne ukrajinske crkve, Crvena zgrada – Univerzitet Tarasa Ševčenka, Nacionalni circus, Nivki park sa 90 različitih vrsta drveća, Crkva Svetog Kirila iz perioda Kijevske Rusije (12.vek), Fontana Samsona u stilu baroka, Kijevsko-pečerska lavra – najstarije provoslavno svetište Istočnih Slovena iz 11.veka (jedno od 7 turistički čuda Ukrajine), Otadžbinski spomenik - deo Istorijskog muzeja Ukrajine iz Drugog svetskog rata, Manastir Svetog Mihaila iz 11.veka, katolička crkva Svetog Nikole, Olimpijski stadion.

KRSTARENJE DNJEPROM

Panorama prelepog Kijeva, uživanje na trećoj po veličini evropskoj reci ukupne dužine 2285km. Čak je i Herodot u svojim spisima spominje kao reku Boristen što u prevodu sa starogrčkog znači "onaj što teče sa severa". Mostovi, ade i doživljaj koji ne smete propustiti.