Normandija prvi maj

Normandija prvi maj

PUTOVANJE U NORMANDIJU- Iskrcavanje kod Jovanke Orleanke!
Ruan, Honfler, Mont Sen Mišel, uz Nirnberg i Minhen

8 dana, bus+hotel

FIRST MINUTE CENA DO 06.04 - 219 EUR PO OSOBI 
NAKON 06.04.2019. CENA SE POVEĆAVA NA 239EUR

Period putovanja: 26.04-03.05.2019.

Normandija, istorijska regija severa Francuske, regija gde su se saveznici iskrcali 6.juna 1944.godine i ispisali stranice istorije Danom D, regija gde je na lomači spaljena francuska heroina Jovanka Orleanka, ali i regija u kojoj se nalazi veličanstveno ostrvo Mon Sen Mišel, fotogenični pejzaži, živopisne luke i zanimljivi gradovi.

Prva stanica na našem putu je Nirnberg, drugi po veličini i značaju grad u Bavarskoj (posle Minhena), nekadašnji centar nacističke propagande. Na severnim granica grada se nalazi poznati Nirnberški zamak sa očuvanim zidinama. Danas je jedan od najvećih industrijskih centara Nemačke i najveći broj građana radi u fabrikama Simensa i Mana. Po želji, fakultativni izlet regionalnim vozom za Regensburg, prelep grad na obali Dunava čiji je centar pod zaštitom UNESCO-a.

Region koji je Julije Cezar osvojio u periodu od 58-51 p.n.e. Današnje ime Normandija je dobila u 9.veku kao domovina Normana, koji su se formirali kao mešavina starosedelaca i vikinških doseljenika, uglavnom iz Danske. Ruan - istorijski gledano glavni grad Normandije smešten je na reci Seni, u severozapadnom delu Francuske i glavni je grad Gornje Normandije. U svetu je poznat po tome što je u njemu spaljena Jovanka Orleanka.

Fakultativno oblazimo Honfler, najposećenije turističko letovalište na ovoj obali i najšarmantnije mesto u Normandiji. Prelepa slikovita luka, brojni restorani i kafići i duga peščana plaža garantuju uživanje i odmor za praznik rada. Zanimljiva arhitektura kuća od polu-drvene građe i kaldrmisane ulice bile su model umetnicima impresionizma da ih naslikaju na platnu. Za pomorske ekspedicije, uključujući i prvu koja je krenula putem Kanade, Honfler je bio mesto polaska. Ovde se nalazi i šesti po veličini lančani most na svetu sa pilonima višim od Ajfelove kule dizajniran da se odupre vetru jačine i do 250km/h.

Kako opisati i dočarati magično ostrvo, jedno od najlepših i najslikovitijih mesta u Evropi - Mon Sen Mišel. Hodočasnički centar i strateška lokacija vladara Normandije je danas najposećenija atrakcija u ovom delu Francuske koje će vas sigurno oduševiti. Jedno od najmanjih ostrva na svetu sa 55.000 metara kvadratnih i 44 stanovnika, poslužilo je kao inpiracija filmskoj produkciji pa se pojavljuje u filmovima "Gospodar prstenova" (Minas Tirit), "Čovek sa gvozdenom maskom" i "Tri musketara". Neko vreme je služilo kao zatvor u kome je bio zatočen i Viktor Igo.

Pored pravljenja nestvarnih fotografija, možete prošetati glavnom ulicom punom prodavnica i suvenirnica i probati tradicionalni omlet i biskvit "Mere Poulard". Na putu do sela, obilazimo fabriku sira nadaleko poznatog u celom svetu, a u povratku na kratko svraćamo na čuvenu Omaha plažu, mesto gde se desio događaj poznat pod nazivom Dan D i jedna od najčuvenijih bitaka u ljudskoj istoriji i definitivno najveća pomorka invazija koju je svet video.

U povratku obilazimo prestonicu Bavarske, Minhen, čist i otmen grad na reci Izar, sa čuvenim pivom i belim kobasicama. Obilazimo Karlsplac, crkvu Svetog Mihaila, Frauenkirhe sa tornjevima visokim 99metara iznad kojih je zabranjena gradnja u užem centru grada, Staru i Novu većnicu, najstariju crkvu u gradu Peterskirhe, renesansnu baštu Hofgarten, legendarnu Hitlerovu pivnicu Hofbrojhaus.  Slobodno vreme provodimo u Rezidenciji bavarskih kraljeva, najvećem evropskom parku Engleskoj bašti,  na Olimpijskom selu pored jezera, u Alijanc areni ili dvorcu Ninfemburg.

PRIJAVLJIVANJE U PROSTORIJAMA JUNGLE TRAVEL-A:
GOSPODAR JEVREMOVA 49 BEOGRAD,

011/2400213 i 011/2182204,
email:jungletravel@gmail.com
radnim danima 09-19h i subotom 10-14h

NOVI SAD, ĆIRPANOVA BR. 4, 021/3016689
email:jungletravelns@gmail.com
radnim danima 10-18h i subotom 10-14h

*** PUTNICI IZ OSTALIH GRADOVA SRBIJE MOGU SE PRIJAVITI ZA PUTOVANJE PUTEM MEJLA jungletravel@gmail.com***

Dan 1 (26.04.2019): Polazak iz Beograda sa parkinga ispred Muzeja istorije Jugoslavije (Kuća cveća). u 16:00h. Vreme za upoznavanje i planiranje dobrog provoda. Noćna kroz Hrvatsku i Sloveniju sa usputnim pauzama radi obavljanja carinskih formalnosti i radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Dan 2 (27.04.2019): Dolazak u Nirnberg u prepodnevnim časovima, drugi po veličini grad u Bavarskoj. Slobodno vreme za šetnju, razgledanje grada, klopu i obilaske. Fakultativni obilazak grada i znamenitosti: Stara većnica, fontana, pozorište, kuća Alberta Direra, dvorište zanatlija, Exekarusel, Kuća Dželata, Gradski muzej, Centar za dokumentaciju ... Po želji, posle podne možete fakultativno, vrlo lako regionalnim vozom posetiti Regensburg, prelep grad na obali Dunava čije je centar pod zaštitom UNESCO-a. Polazak za Francusku u večernjim časovima. Noćna vožnja sa kraćim pauzama radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Dan 3 (28.04.2019): Stižemo u Ruan u prepodnevnim časovima. Grad leži na reci Seni i predstavlja sedište Gornje Normandije. U srednjem veku je postao svetski poznat jer je u njemu spaljena Jovanka Orleanka. Vreme za šetnju i fakultativni obilazak grada: Notr dam, astronomski sat, srednjovekovni dvorac, palata pravde… Smeštaj u hotel u popodnevnim časovima. Slobodno vreme. Noćenje.

Dan 4 (29.04.2019): Fakultativni izlet u Honfler, najposećenije turističko letovalište na ovoj obali I najšarmantnije mesto u Normandiji. Prelepa slikovita luka, brojni restorani i kafići i duga peščana plaža garantuju uživanje i odmor za praznik rada. Povratak u Ruan. Slobodno vreme. Noćenje.

Dan 5 (30.04.2019):  Fakultativni izlet u Mont Saint Michelle! Kako opisati I dočarati magično ostrvo, jedno od najlepših i najslikovitijih mesta u Evropi. Hodočasnički centar i strateška lokacija vladara Normandije je danas najposećenija atrakcija u ovom delu Francuske koje će Vas sigurno oduševiti. Na putu do sela, obilazimo fabriku sira nadaleko poznatog u celom svetu a u povratku na kratko svraćamo na čuvenu Omaha plažu, mesto gde se desio događaj poznat pod nazivom D-day i jedna od najčuvenijih bitaka u ljudskoj istoriji. Povratak u Ruan. Noćenje.

Dan 6 (01.05.2019): Pakovanje stvari i napuštanje soba. Stvari se ostavljaju u hotelu, a mi imamo ceo dan slobodan za aktivnosti i obilaske. Slobodno vreme. Ukoliko želite da vidite još neki grad u Normandiji, možemo Vam preporučiti izlet vozom u Avr ili Kaen. Pakovanje stvari u bus. Polazak za Minhen u večernjim časovima. Noćna vožnja kroz Nemačku sa usputnim kraćim pauzama radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Dan 7 (02.05.2019): Dolazak u Minhen u prepodnevnim časovima. Slobodno vreme za šetnju, klopu i obilaske. Fakultativni obilazak grada: Karlsplac, najveća renesansna crkva van Italije - Crkva Svetog Mihaila, Frauenkirhe sa tornjevima koji dominiraju centrom, stara i nova većnica, Rezidencija bavarskih kraljeva, najpoznatija pivnica na svetu Hofbrauhaus, Engleska bašta... Polazak za Beograd u večernjim časovima. Noćna vožnja sa kraćim pauzama radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Dan 8 (03.05.2019): Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima.

FIRST MINUTE CENA DO 06.04 - 219 EUR PO OSOBI
NAKON 06.04.2019. CENA SE POVEĆAVA NA 239EUR

PRIJAVA: Prilikom prijave plaća se avans od 50eur u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Vojvođanske banke. Druga rata se plaća najkasnije mesec dana pred put u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Vojvođanske banke.

Opcije plaćanja:

 • Gotovinsko plaćanje
 • Plaćanje čekovima
 • Plaćanje preko računa
 • Plaćanje platnim karticama

Aranžman obuhvata:

 • Kompletnu organizaciju i vođenje puta
 • Prevoz visokopodnim autobusima opremljenim klimom, video i audio uređajima, na navedenim relacijama
 • 3 noćenja u badžet hotelu u Ruanu u 1/2 i 1/2+1 sobama

Aranžman ne obuhvata:

 • međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uplatiti najkasnije do 5 dana pred put)

***zbog sve učestalijih kontrola policije u državama EU, agencija preporučuje putnicima da OBAVEZNO UZMU međunarodno putno osiguranje; u slučaju da putnik nema osiguranje, sam snosi sve eventualne troškove i posledice

 • fakultativne obilaske i ulaznice za muzeje i lokalitete
 • turističku taksu od 2,5eur u Raunu, za sve dane, koja se plaća prilikom prijave u agenciji
 • individualne troškove u hotelima i za vreme putovanja

 

Napomene:
Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 266/2010.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu usled vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvideti, u vreme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mestima, i ne smeju ih napuštati na mestima koja nisu predviđena za pauze (granice, ček point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posledice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sedenja, mesto polaska, mesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obaveštava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana pre datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana pre datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cene low cost aranžmana podložne su promenama i po uplati avansa se proveravaju tarife i putniku se potvrđuje cena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promeni i isključivo zavise od avio kompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu. 
 • Za ovaj aranžman primenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa YUTA standardom.

Napomene u vezi sa smeštajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja smeštajnog objekta.
 • U nekim smeštajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smeštajni kapaciteti vrše smeštaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smeštaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smeštaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja.
 • Termini i cene fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmene, promene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se pre uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mesec dana pre putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne poseduju nove biometrijske pasoše Republike Srbije dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlašćena da utvrđuje validnost dokumenata.
  U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost

Cenovnik br. 1 važi od 24.09.2018.

Ruan je istorijski gledano glavni grad Normandije. Smešten je u severozapadnom delu Francuske, na reci Seni, a trenutno je glavni grad Gornje Normandije. Nekada je bio jedan od najprosperitetnijih gradova srednjovekovne Evrope. To je grad u kojem je Jovanka Orleanka 1431. godine spaljena na lomači. Njegovi stanovnici nazivaju se Ruenžani, a njihov broj se procenjuje na 114.000

OPISI SMEŠTAJNIH OBJEKATA:

Ibis Budget Petit Quevilly je badžet hotel koji se nalazi na periferiji Ruana, 4km od katedrale, 300m od linije gradskog prevoza. Sobe su 1/2 i 1/2+1 (double krevet i krevet na sprat). Usluga je na bazi noćenja.

 

 

Honfler 

Honfler je najposećenije turističko letovalište Normandije. Slikovita luka, brojni restorančići i kafići, duga peščana plaža prava su slika šarmantnog gradića. Mnogih slikarima je bio inspiracija pa su ovde stvarali između ostalog i  Klod Mone i Gistav Kurbe. Crkva Svete Katarine je najveća drvena crkva u Francuskoj , a njen zvonik je odvojen od same crkve. Gradić je osnovan u 11.veku od strane normandijskoj vojvode Ričarda III, dok je u 12.veku predstavljao značajnu tranzitnu tačku između Ruana i Engleske. 

Mon Sen Mišel i Omaha plaža

Na ostrvcetu u Donjoj Normandiji, na kanalu Lamanš, nalazi se malo mesto pod zaštitom UNESCO-a, nadaleke čuveno po svojoj lepoti, Mon Sen Mišel. Mnogi fotografi dolaze ovde kako bi zabeležili najbolji momentat čarobnog mesta. Ostrvo je čuveno po Benediktovom manastiru, jednom od najboljih primera franskucke srednjovekovne arhitekture. Do ostrva se nekad moglo doći samo kopnom u periodu oseke. Po legendi 708.godine arhanđel Mihailo naredio je biskupu Avranša da ovde sagradi crkvu. Kada biskup nije na to pristao, arhanđeo mu je vrelim prstom napravio rupu u lobanji (ona se danas čuva u crkvi u Avranšu, a naučnici smatraju da je to lobanja iz neolita). Posećujemo i Omaha plažu, mesto na kome su se saveznici iskrcali 6. juna 1944, dan koji je u svetu poznat kao Dan D ili Operacija Neptun.