Romantični gradovi Nemačke

Romantični gradovi Nemačke

Romantičnim putem obilazimo bajkovite gradove Nemačke !
Fisen, Dvorac Nojšvanštajn, Rotenburg Ob Der Tauber, Ulm, Nirnberg, Lauterbah, Kveldinburg, Lajpcig, Drezden, fakultativni izlet u Hajdelberg i Dinkelsbil.

7 dana, bus + 4 noćenja u hotelu

FIRST MINUTE DO 02.03.2019 
CENA: 209EUR
CENA ZA PAROVE: 199EUR

REGULARNA CENA NAKON 02.03.2019
CENA: 229EUR
CENA ZA PAROVE: 209EUR

Period putovanja : 26.04.-02.05.2019.

Bajkovita tura i mesta koja sigurno do sada niste posetili. Istorijska sela i gradovi, palate, barokne crkve i moćni obronci Alpa, neverovatni pejzaži i priroda od koje zastaje dah, neobična arhitektura… Sve ovo na Romantičnom putu kroz gradove Nemačke.  Naše putovanje počinje u Fisenu, romantičnom Starom gradu u Bavarskoj  i jednom od vodećih turističkih gradova u Nemačkoj. Naseljen još u rimsko doba predstavljao je glavnu raskrsnicu puteva između Italije i Austrije. Poznat je po proizvodnji violina, po posebno romantičnim putevima za šetnju,  i nalazi se veoma blizu nadaleko poznatog dvorca kojem idemo u posetu, Nojšvanštajna koji je sagrađen kao rezidencija luckastog kralja Ludviga II od Bavarske - sanjara i rasipnika. Bajkovito zdanje je poslužilo kao inspiracija Voltu Dizniju za dvorac iz ,,Uspavane lepotice”. Fisen se nalazi na obalama reke Leh (Lech) i okružen je Alpima, a u okolini se nalazi više od 10 jezera pa je idealan za odmor, šetnju, biciklizam i turistička razgledanja. U gradu se nalazi veliki broj galerija u kojima su smeštene državne kolekcije slika, kao i najstarija freska u Nemačkoj. Grad ima veliku umetničku vrednost, a okolna priroda različite živopisne pejzaže, pa je veoma interesantan u svim godišnjim dobima.

Stižemo u Ulm, rodni grad jednog od najgenijalnijih umova čovečanstva Alberta Ajnštajna. Posle Drugog Svetskog rata Ulm je bio veoma razoren, ali tokom decenija se iz ruševina razvio u savremeni grad kojeg čini skladan spoj arhitekture i duha starog grada Ulma s jedne, i zadivljujuće modernog grada sa druge strane. To su ustvari  dva  grada, Ulm  na  strani  Baden-Württemberg-a  i  Novi  Ulm  u  Bayern-u . Razdvaja  ih  on, Dunav.  Dok  šetamo  pored  Dunava ,bedemom  koji  je  500  godina  star,  uživaćemo  u  gracioznom plesu labudova. Spuštamo se niz uzano  stepenište do  Starog  grada. Mnoštvo  uskih  uličica, kaldrmisanih  podsetiće  nas  na  sve  ono  što  ste  učili  o  srednjem  veku. U  Starom  gradu  ulazimo  u  ''ribarsku  četvrt'' ,čućemo  šum  malih  potočića  koji  se  svi  zajedno  slivaju  u Dunav. Zasigurno će nam zastati dah  kada  ugledamo  sinonim  ovoga  grada  Ulmer Münster  katedralu, sa najvišim crkvenim tornjem na svetu čini njegovo glavno obeležje.

Nastavljamo do Rothenburg ob der Tauera, grada koji u potpunosti odiše srednjovekovnim šarmom. Sasvim je opravdano što je Walt Disney baš u ovom gradu našao inspiraciju za svoju priču o Pinokiju i što se tokom Drugog svetskog rata američki vicepremijer lično pobrinuo da grad ostane neokrnjen. Posećujemo Marktplatz gde je renesansna gradska većnica, kao i muzej Deutsches Weihnachtsmuseum  gde se tokom čitave godine prodaju božićni prizvodi. Isprobavamo neke od lokalnih specijaliteta kao što su neodoljivi Schneeballen. Zaštitni znak Rothenburga su srednjovekovne zidine sa tornjevima, kapijama i bedemima. 

Fakultativno idemo na izlet u Heidelberg. Sanjalačka romantika između Starog mosta i impozantnog dvorca, kulturna ponuda sa manifestacijama vrhunskog nivoa, prelep položaj između reke Nekar i obronaka planine Odenvald - opravdano čuva naziv dragulja nemačkog turizma. Na gotovo svakom koraku ostaćete očarani i zatečeni istorijskom lepotom ovog mesta. Grad smešten na reci Neckar naseljen je još od doba praistorije. U starom delu grada obilazimo Dvorac Heidelberg, koji dominira pogledom na grad, a na severu grada razgledamo Philosophenweg, stazu kojom su filozofi i  profesori šetali i u razgovorima dolazili do velikih otkrića. Nastavljamo prema crkvi sv. Duha, najpoznatijem gradskom svetilištu, odakle stižemo do još jedne atrakcije, Starog mosta.

Naš izlet nastavljamo u Dinkelsbilu, dobro očuvanom srednjovekovnom gradu koji daje poseban karakter ovom romnantičnom putu. Poznat po svojim elegantnim patricijskim kućama i impresivnim trgovačkim zgradama iz 15. i 16. Veka. Blago ovog grada je neobična i bajkovita arhitektura  a  svetski je poznat po utvrđenom zidu i šesnaest kula, od kojih četiri pružaju pristup gradu.

Bilo bi teško naći šarmantniji grad od Kveldinburga! Uske popločane ulice okružene su s više od 1300 kuća. Grad je preživeo rat i ostao potpuno neoštećen i samim tim sadržao je svoj srednjovekovni izgled u potpunosti i baš zbog toga ceo grad je uvršten u UNESCO-vu svetsku baštinu. 

Lajpcig važi za jedan od najlepših i najdinamičnijih gradova Istočne Nemačke, a sa pola miliona stanovnika on je danas najveći grad savezne države Saksonije. Ime grada potiče od slovenske reči Lipsk, što “znači mesto gde rastu lipe”. U najnovijoj istoriji Lajpcig je stekao svetsku slavu kao grad u kojem su 1989. započele Demonstracije ponedeljkom, najjači protesti za svrgavanje komunističkog režima u Istočnoj Nemačkoj.  Iako su saveznici žestoko bombardovali Lajpcig tokom Drugog svetskog rata, mnoge slavne građevine ostale su netaknute, među kojima su atrakcije kao što su crkva Svetog Tomasa u kojoj je Johan Sebastijan Bah bio kantor, i Auerbahov podrum, kafana u koju je za vreme studija izlazio mladi Gete. 

Naše putovanje završavamo u Drezdenu, gradu koji je ne tako davno bio u potpunosti uništen. Naime, upravo je Dresden u Drugom svetskom ratu bio grad koji je pretrpeo najrazornije bombardiranje. Nedugo nakon završetka Rata započela je njegova obnova, koja ga je dovela do današnjeg sjaja i titule grada umetnosti i kulture. Najpoznatije građevine u Drezdenu jesu veličanstvena zgrada opere Semperoper, zatim protestantska crkva Frauenkirche, Dresdenski dvorac ... Drezden je grad čija lepota vas neće ostaviti ravnodušnim. 

PRIJAVLJIVANJE U PROSTORIJAMA JUNGLE TRAVEL-A:
GOSPODAR JEVREMOVA 49 BEOGRAD,

011/2400213 i 011/2182204,
email:jungletravel@gmail.com
radnim danima 09-19h i subotom 10-14h

NOVI SAD, ĆIRPANOVA BR. 4, 021/3016689
email:jungletravelns@gmail.com

radnim danima 10-18h i subotom 10-14h
*** PUTNICI IZ OSTALIH GRADOVA SRBIJE MOGU SE PRIJAVITI ZA PUTOVANJE PUTEM MEJLA jungletravel@gmail.com***

1.dan (26.04): Polazak iz Beograda sa parkinga preko puta Muzeja istorije Jugoslavije (Kuća cveća) u 15h. Noćna vožnja kroz Mađarsku i Austriju sa usputnim pauzama radi obavljanja carinskih formalnosti i kraćim pauzama radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

2.dan (27.04): Dolazak u Fisen u jutarnjim časovima. Prelep grad koji je kombinacija panorame između planina i jezera, gde ćemo praviti desetočasovnu tehničku pauzu. Neće vas ostaviti ravnodušnim aktivnosti na otvorenom, priroda, kultura i romantičan stari grad. Fakultativni obilazak grada: stari grad,  kompleks St. Mang's Abbey - nekadašnji benediktinski manastir i baziliku, Hoses dvorac, Lechfall vodopad. Preporučujemo fakultativni obilazak čuvenog dvorca Nojšvanštajn koji je Volt Dizniju poslužio kao inspiracija za dvorac iz ‘’Uspavane lepotice’’. Povratak u Fisen. Slobodno vreme. Nastavljamo put do Minhena. Smeštaj u hotel. Noćenje.

3.dan (28.04): Pakovanje stvari i napuštanje soba. Dnevna vožnja do  Ulma, grad na Dunavu, rodno mesto Alberta Anštajna. Fakultativni obilazak grada: čuvena katedrala u Ulmu – najviša crkva na svetu, rodna kuća najvećeg genija u istoriji čovečanstva, kej pored Dunava - Ulmer Stadtmauer sa prelepom arhitekturom, gradska većnica, Luteranska crkva. Slobodno vreme za uživanje. Nakon par sati nastavljamo put do Rotenburg ob der Taubera, jednog od najlepših gradova Nemačke. Fakultativno obilazimo: gradsku većnicu, srednjovekovne odbrambene zidine, najpoznatiju gradsku “razglednicu” Plönlein, dve gradske kule i dvorac sa pogledom na grad. Nastavljamo put do Nirnberga. Slobodno vreme.  Noćenje.

4.dan (29.04): Fakultativno idemo na izlet u Hajdelberg, mesto kojim dominiraju srednjovekovne i barokne zgrade gde obilazimo ruševine renesansnog dvorca i najstariji univerzitet u Nemačkoj. Uživamo u lepoti ovog gradića. Nastavljamo put do Dinkelsbila, grada oivičenog odbrambenim zidom od 18 tornjeva i ogromnom crkvom gde posećujemo jednu od najlepših zanatskih kuća. Povratak u Nirnberg. Noćenje.

5.dan (30.04): Pakujemo se i napuštamo sobe. Romantičnim putem stižemo u Lauterbah koji predstavlja kompleks sela sa kaldrmom i posebnim romantičnim duhom, zatim idemo u Kveldinburg gde prvo primećujemo dvorac i katedralu iz srednjeg veka koji dominiraju ovim gradom, stari grad zajedno sa dvorcem i crkvom koji su pod zaštitom UNESCO-a. Nakon obilaska ovih gradova idemo u  Lajpcig. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

6.dan (01.05): Pakovanje stvari i napuštanje soba. Nastavljamo put do Drezdena, Firence na Elbi” u Saksonskom trouglu. Pravimo desetočasovnu tehničku pauzu i idemo u obilazak palate Cvinger, opere Zemper, Državnog muzeja, Bogorodičine protestantske crkva, Avgustovog mosta. Polazak za Beograd u večernjim časovima. Noćna vožnja kroz Češku, Slovačku i Mađarsku sa usputnim pauzama radi obavljanja carinskih formalnosti i kraćim pauzama radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

7.dan (02.05): Dolazak u Beograd u popodnevnim časovima.

FIRST MINUTE DO 02.03.2019 
CENA: 209EUR
CENA ZA PAROVE: 199EUR

REGULARNA CENA NAKON 02.03.2019
CENA: 229EUR
CENA ZA PAROVE: 209EUR

Prijava: Prilikom prijave plaća se avans od 50 evra u dinarima po prodajnom kurs Vojvođanske banke. Ostatak se plaća najkasnije mesec dana pred put, takođe u dinarima po prodajnom kursu Vojvođanske banke.

Aranžman obuhvata:

 • Kompletnu organizaciju i vođenje puta
 • Prevoz visokopodnim autobusima (audio, video, klima)
 • 1 noćenje u hotelu u Minhenu u 1/2 sobama
 • 2 noćenja u hotelu u Nirnbergu u 1/2 sobama
 • 1 noćenje u hotelu u Lajpcigu u 1/2 sobama

Aranžman ne obuhvata:

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uplatiti u agenciji najkasnije do 5 dana pred put)
 • zbog sve učestalijih kontrola policije u državama EU, agencija preporučuje putnicima da OBAVEZNO UZMU međunarodno putno osiguranje; u slučaju da putnik nema osiguranje, sam snosi sve eventualne troškove i posledice
 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno-istorijske spomenike
 • Individualne troškove na putovanju

 

Napomene:
Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 266/2010.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu usled vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvideti, u vreme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mestima, i ne smeju ih napuštati na mestima koja nisu predviđena za pauze (granice, ček point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posledice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sedenja, mesto polaska, mesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obaveštava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana pre datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana pre datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cene low cost aranžmana podložne su promenama i po uplati avansa se proveravaju tarife i putniku se potvrđuje cena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promeni i isključivo zavise od avio kompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu. 
 • Za ovaj aranžman primenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa YUTA standardom.

Napomene u vezi sa smeštajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja smeštajnog objekta.
 • U nekim smeštajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smeštajni kapaciteti vrše smeštaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smeštaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smeštaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja.
 • Termini i cene fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmene, promene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se pre uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mesec dana pre putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne poseduju nove biometrijske pasoše Republike Srbije dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlašćena da utvrđuje validnost dokumenata.U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost

Cenovnik br. 1 važi od 26.09.2018.

 

Minhen je prestonica nemačke pokrajine Bavarske, sa oko 1,2 miliona stanovnika. Nalazi se u podnožju Alpa, na reci Izar. Karakteristična arhitektura starog gradskog jezgra je čuvena po niskim zgradama do 99metara visine, jer ne smeju biti više od tornjeva katedrale Frauenkirhe. U Minhenu se nalazi najveći park u Evropi – Engleska bašta, Olimpijsko selo gde su održane OI 1972. sa muzejom BMW-a, Alianc arena – jedan od najlepših I najvećih stadiona starog kontinenta, čuvena Hitlerova pivnica HB. Minhen je nadaleko poznat kao grad piva, kobasica, pereca i mesto je na kome se održava najveći svetski festival piva – Oktobarfest.

Nirnberg je grad u nemačkoj pokrajini Bavarskoj u regionu Mittelfranken. Posle Münchena je drugi po broju stanovnika u Bavarskoj sa 503.088 stanovnika . Zajedno s okolnim gradovima Furth, Erlangen i Schwabach predstavlja ekonomsko kulturno sredi[te severne Bavarske. Ovaj grad, koji prema najranijim pisanim podacima potiče iz 1050. nekada je bio mesto u kom su se donosile odluke o brojnim političkim događajima Evrope, a danas je pravi turistički dragulj. Grad je pun muzeja koji slave lokalnu kulturu, a specifičan je po odličnoj hrani, pivu, pijacama i divnoj arhitekturi. 

Lajpcig Ime grada potiče od lužičkosrpske reči Lipsk, što znači "naselje u kojem rastu lipe". Kroz Lajpcig protiču tri reke: Beli Elster, Parta i Plajsa. Poznat je po univerzitetu, osnovanom još 1409. godine i sajmu, jednom od najvećih u tom delu Evrope. Grad je važan i kao sedište Vrhovnog suda Nemačke i kao sedište Nemačke nacionalne biblioteke.

OPIS SMEŠTAJNIH OBJEKATA:

Hoteli na ovo turi su iz grupacije Accor, najčešće Ibis Budget. Nalaze se van centra gradova koji su u planu i programu puta. Sobe su 1/2 i svaka ima svoje kupatilo. Svaki hotel ima besplatan wi-fi. Usluga je na bazi noćenja.

*** Tačan naziv hotela biće poznat po formiranju grupe

 

PRIJAVLJIVANJE U PROSTORIJAMA JUNGLE TRAVEL-A
GOSPODAR JEVREMOVA 49, BEOGRAD, 011/2400213 i 011/2182204
NOVI SAD, ĆIRPANOVA BR. 4, 021/3016689

 

 

 

Hajdelberg i Dikensbil

Hajdelberg se nalazi na samom vrhu najposećenijih gradova u Nemačkoj, u Evropi i verovatno na svetu. Prepušten je posebnom osećanju života, po kome se Hajdelberg razlikuje od svih ostalih univerzitetskih gradova. Prvo što ćemo ugledati je dvorac, koji se nalazi 70 metara iznad reke Nekar, na obronku brda Hausberg. Zaista, dvorac i njegove sporedne zgrade, zajedno sa Starim mostom na reci Nekar spadaju u najimpresivnija mesta i zadivljuju posetioce na putovanju po Nemačkoj, koji je u 700 godina postojanja doživeo mnogo toga. Put koji se spušta od dvorca, ide do starog grada, u kojem se pored sve lepote nalazi i jedno važno mesto sećanja, Dokumentacioni i kulturni centar nemačkih Sinta i Roma, koji u okviru stalne postavke posetiocima približava njihov život i sudbinu i čuva sećanje na nacistički genocid.  Centar grada je prepoznatljiv po prelepim fontanama, otmenim građanskim kućama, brojnim kafeima i sa još više lepih malih radnji za kupovinu suvenira. Tu je i čuvena Crkva Sv. Duha,  Žitna pijaca, koja za mnoge predstavlja najlepši trg u Hajdelbergu. 

Dikensbil je dobro očuvan, srednjevjekovni grad zidan u Bavarskoj, uz nemački Romantični put . Stari grad je kompaktan, ali svojim posetiocima nudi lepo, dobro očuvano, zidano naselje, okruženo raznolikim vrtovima. Grad poznat po svojim elegantnim patricijskim kućama i impresivnim trgovačkim zgradama iz 15. i 16. veka. Arhitektura ovog grada je nešto što će vas definitivno očarati a svetski je poznat po utvrđenom zidu i šesnaest kula, od kojih četiri pružaju pristup gradu. Zid, koji okružuje Stari grad, zanimljiv je po sebi  i dok budemo šetali pored njega naićićemo na još mnogo znamenitosti. 

.