Velika Britanija

Velika Britanija

PUTOVANJE U VELIKU BRITANIJU

18 dana, bus + brod + smeštaj

FIRST MINUTE CENA  ZA PRIJAVE DO 09.02.  499 EUR
NAKON 09.02. CENA SE POVEĆAVA NA  599 EUR

Period putovanja: 18.04-05.05.2019.

Nasmejano pleme vas vodi u srce Engleske, na divlja vresišta Škotske i keltsko brdovito područje! Engleska, Škotska i Vels. Putovanje koje sigurno nećete zaboraviti. Idemo u samo središte svih kulturnih, obrazovnih i finansijskih dešavanja, obilazimo najveće središte monarha na svetu, kulturu tako specifičnu da ćete tokom ovog putovanja osetiti šta je ono što ove zemlje čini tako karakterističnim. Filozofi, naučnici, autori, brojna literalna, pozorišna ostvarenja su samo delić svetog trojstva ostrva. Kraljica Viktorija i Albert, Elizabeta II, Henri VIII i sudbina svih njegovih žena, Marija Stjuart, Bitlsi, Stiven Hoking, Šekspir, Hari Poter, Adel, Danijel Krejg, lista je toliko dugačka da biste dane proveli u njenom iščitavanju. Najizolovanija zajednica koja je svoj uticaj posredstvom kolonizacije nametnula gotovo celom svetu. 

Prva stanica je Mocartov Salcburg u kom isprobavamo mocart kuglice i zaher tortu, penjemo se na Hohensalcburg tvrđavu kako bismo na dlanu imali ceo grad. Idemo u šoping, lutamo ulicama šarmantnog centra grada, obilazimo Mirabel palatu gde je sniman mjuzikl "Moje pesme, moji snovi", istražujemo Mocartovu rodnu kuću i rezidenciju, prelazimo mostove preko reke Salcah.

Brisel, prestonica Belgije, sinonim za čokoladu i pivo, nezvanična prestonioca Evrope sa velelepnih trgom Grand Place, figurom dečaka Maneken Pis-a, Kraljevskom palatom, muzejima i crkvama i brojnim pabovima i prodavnica čokolade. Sedište ja brojnih međunarodnih organizacija i institucija i u njemu živi najviše diplomata u Evropi. Na ulicama grada ćete osetiti miris čokolade i starog piva jedinstvenog ukusa, kojeg ima čak 1.000 vrsta. Za one s malo blažim ukusom za pivo, postoje voćna piva kriek koja imaju slatkasti ukus, kao i kuvano pivo.

Vels, jedan od četiri konstitutivne zemlje Ujedinjenog Kraljevstva, zadržao je titulu nezavisne kneževine, ali je ostao pod  engleskim suverinitetom kada je kralj Engleske, Edvard I uspeo da pobedi Luelina II. Stižemo u prestonicu Velsa - Kardif. Grad sa Tigrovim zalivom, jedan je od većih luka Evrope.  Vels je zemlja zamkova i dvoraca, na čijoj mapi obilazimo Kardifski zamak, glavnu turističku atrakciju grada, sa istorijom starom preko 2000 godina. Idemo do Kardifskog zaliva, obilazimo Sened, sedište Nacionalne skupštine Velsa i Milenijum stadion, jedan od najimpresivnijih ikona modernog Velsa. 

Fakultativni izlet u  jedan od najmisteriznijih mesta na planeti i  najvećih simbola Engleske - Stounhendž. Kameni giganti teški preko 40 tona i stari preko 5000 godina, česta su tema koji je razlog njihove izgradnje - od praistorijske observatorije do hrama sunca i drevnog lečilišta. Prebiramo teorije kako je nastao i zašto se baš tu nalazi. Izlet dalje nastavljamo ka Batu, rimskom nalazištu i jedinom mestu sa termalnim izvorima u Engleskoj.  Obilazimo staro gradsko jezgro sa Kraljevskim kompleksom i Rimskim termama i romantični most Pultni ispunjen prodavnicama koji čine da ovaj grad nosi epitet "najromantičnijeg" u zemlji. 

Liverpul, engleski lučki grad iz kog su u svet isplovili Bitlsi i čiji su članovi promenili tok muzike. Drugi sinonim za ovaj grad je fudbal, čiji lokalni klub nosi titule mnogih fudbalskih prvenstava i čiji su navijači jedni od najvernijih i najglasnijih u Evropi. Liverpul nosi i titulu kulturnog centra Britanije i shodno tome posetićemo Albertov dok i pristanište Hed koji predstavljaju pravi istorijski muzej na otvorenom. Pabovi, irska tradiciija došnjaka iz Dablina, restorani, Cavern klubovi, stihovi iz pesme Bitlsa "There are places I'll remember" učiniće da ovaj grad zaista ostane u posebnom sećanju. 

Divlja priroda, duboka jezera, jednorozi, golf, muškarci u kratkim suknjama, gajde, viski,  džindžeri - dobrodošli u Škotsku!  Uprkos neprestanoj borbi za samostalnost, parlamenti Engleske i Škotske su se ujedinili i 1707. godine formirali Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije. Pre svega pobedila je želja engleske aristokratije, jer kao što je pisac Danijel Defo, tvorac Robinsona Krusoa, rekao: "Na svakog Škota koji podržava uniju, dolazi 99 koji su protiv!". Stižemo u Edinburg, glavni grad Škotske. Obilazimo Edinburški zamak u kom se po predanju nalazi čuveni Kamen sudbine i statua Vilijama Volasa, zaštitnika, heroja i hrabrog srca Škotske po kome je sniman čuveni istoimeni film. Šetnju nastavljamo slavnom Kraljevskom miljom koja povezuje zamak i kraljevsku rezidenciju Holirudhaus. A za predah, škotski viski popularan po nazivu "Scotch".

Fakultativni izlet u Loh Nes i Glenkou, sever Škotske i njenih visoravni. Upoznajemo se sa ruralnom Škotskom, krstarimo jezerom čuvenom po svojoj lepoti i legendi o vodenom čudovištu Nesi. Fotografija mitskog bića napravljena 1933. godine, uspela je da ubedi milione lakovernih turista da posete ovo jezero i učini da Nesi postane pravi "ambasador" škotskog turizma. Loh Nes je jedno od najfotografisanijih mesta u Škotskoj okruženo impozantnim planinama.  Put nas dalje navodi ka dolini Glenkou, naseobini zapanjujuće prirode i predela koji se pojavljuje u filmovima Džejms Bonda "Skajfol" i Harija Potera.

London – prestonica Engleske, grad svetlosti, globalni finansijski lider, dom kraljevstva, grad koji je zadržao klasične elemente koje ga razlikuju od svakog drugog grada na svetu. Od tvrdog konzervativnog do apsolutnog liberalnog, svih boja kože i jezika, od hipija do japija, od crvenih buseva do rols-rojseva, od jutarnjeg špica do večernjeg laganog ritma u pabovima.. Od drevnih ikona poput Big Bena do novijih fenomena kao što je Adel, ovaj izvrsni grad ima bezbroj turističkih atrakcija. Spremite energiju i  memoriju aparata, jer to je ono što London može najmanje da zahteva. Proćaskajte sa Englezom o vremenskoj prognozi, prisustvujete smeni garde ispred Bakingmeske palate, provozajte se najvećom vrteškom na svetu i prepustite se gradu koji nikad ne spava.

Fakultativni izlet u dva najpoznatija univerzitetska grada na svetu, Oksford i Kembridž. Oksfordski univerzitet osnovan je u 12. veku, i kao i Kembridž, sastoji se od tridesetak koledža i propratnih zgrada i nekoliko izuzetno opremljenih muzeja. Oksford je  industrijski grad koga između ostalog zovu i "gradom usnulih tornjeva" zbog harmonične arhitekture njegovih univerzitetskih zgrada. Prošetaćemo njegovim bajkovitim ulicama i uveriti se zašto je baš ovo mesto bilo inspiracija Tolkinu za pisanje "Hobita" i "Gospodara prstenova".  Izlet dalje nastavljamo u Kembridž i obilazimo Univerzitet, najstariji i do sad prvi na rang listi najboljih univerziteta na svetu.  Univerzitet je osnovala grupa učenika nakon sukoba sa lokalnim vlastima Oksforda što je rezultovalo da i danas Oksford i Kembridž ostanu veliki rivali. Oko osamdeset dobitnika Nobelove nagrade je sa ovog univerziteta, što je više nego bilo koji drugi univerzitet u svetu.

Amsterdam je grad sa najvećim brojem muzeja po kvadratnom metru, pa kako zakoračite praktično ste već okruženi vrednim eksponatima u nekoj zanimljivoj istorijskoj priči i nekom od najčudnovatijih ili najbogatijih muzeja na svetu. Nacionalni muzej Rijks, Muzej Van Goga i Muzej savremene umetnosti Stedelijk stoje u balansu sa muzejem Hajnikena, muzejima seksa, erotike i marihuane, a to je tek sam početak avanture u gradu muzeja.  Fakultativno krstarenje kanalima grada, posmatramo nagnute kuće iz 16. veka i kuće na vodi iz druge perspektive i futurističku arhitekturu novog dela grada sa druge strane reke IJ.  Za Amsterdam kažu da je grad ogrezao u grehu, dok drugi tvrde da je grad potpune slobode, gde se ruše tabui i razbijaju mnoge predrasude. 

Za kraj našeg putovanja ostavili smo nesvakidašnji gradić na tromeđi Nemačke, Švajcarske i Austrije - Lindau. Smešten  je na ostrvu Bodenskog jezera, s poznatom lukom i svetionikom iz 13. veka, sa kog se pruža neverovatan pogled na Alpe. Gustiramo bavarske specijalitete, šetamo glavnom baroknom ulicom Maksimilijanštrase i sumiramo utiske putovanja pored mora u ovom šarmantnom, srednjovekovnom gradiću.

PRIJAVLJIVANJE U PROSTORIJAMA JUNGLE TRAVEL-A:
GOSPODAR JEVREMOVA 49 BEOGRAD,

011/2400213 i 011/2182204,
email:jungletravel@gmail.com
radnim danima 09-19h i subotom 10-14h

NOVI SAD, ĆIRPANOVA BR. 4, 021/3016689
email:jungletravelns@gmail.com

radnim danima 09-19h i subotom 10-14h
*** PUTNICI IZ OSTALIH GRADOVA SRBIJE MOGU SE PRIJAVITI ZA PUTOVANJE PUTEM MEJLA jungletravel@gmail.com***

 

 

 

Dan 1 (18.04.2019): Polazak autobusa u 17h sa parkinga ispred Muzeja Istorije Jugoslavije (Kuća Cveća). Vreme za upoznavanje, druženje, muziku i filmove. Noćna vožnja preko Hrvatske, Slovenije i Austrije sa usputnim zadržavanjima radi regulisanja carinskih formalnosti i sa kraćim pauzama radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Dan 2 (19.04.2019): Dolazak u Salcburg u prepodnevnim časovima, grad u kome ćemo praviti desetočasovnu tehničku pauzu. Fakultativni obilazak grada: Mirabel palata, Mocartova rezidencija, Mocartova kuća, katedrala, tvrđava Hohensalcburg. Slobodno vreme za šoping i kupovinu suvenira. Polazak za Brisel u večernjim časovima. Noćna vožnja kroz Nemačku i Belgiju sa usputnim pauzama radi obavljanja carinskih formalnosti i  odmora putnika na 3-4h u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Dan 3 (20.04.2019): Dolazak u Brisel u prepodnevnim časovima. Fakultativni obilazak grada: Katedrala, Grand Place, Manneken Pis (simbol grada), Muzej lepih umetnosti, Kraljevska palata (rezidencija monarha), nekadašnja Kongresna palata. Smeštamo se u hostel u popodnevnim časovima. Slobodno vreme. Večernji izlazak u neki od barova na čuveno belgijsko pivo. Noćenje.

Dan 4 (21.04.2019): Pakovanje stvari i napuštanje hostela. Slobodan dan za uživanje u prestonici Belgije i isprobavanje belgijskih poslastica od čokolade. U večernjim časovima krećemo ka obali Severnog mora i ukrcavamo se na brod u francuskom gradu Kaleu. Plovimo kanalom Lamanš, upoznajemo se sa engleskom kulturom i stižemo u kraljevsku zemlju – Veliku Britaniju.  

Dan 5 (22.04.2019): Iskrcavamo se u Doveru i put nastavljamo do Kardifa. Prestonica Velsa sa Tigrovim zalivom, jedna je od većih luka Evrope. Fakultativni obilazak grada: Kardifski zaliv, Nacionalna skupština Velsa, Norveška crkva, Kardifski zamak, Milenijum stadion. Smeštaj u hotel u popodnevnim časovima. Slobodno vreme. Uveče izlazimo u neki od keltskih pabova. Noćenje.

Dan 6 (23.04.2019): Fakultativni izlet u Stounhendž i Bat. Tokom vožnje, prepuštamo se zelenilu engleskih poljana i stižemo do Stounhendža, jednog od najmisterioznijih mesta na planeti. Nije poznato kojoj je svrsi služio niti koji je bio motiv njegove izgradnje, ali se smatra da je imao ulogu u paganskim ritualima tog vremena. Prebiramo teorije kako je nastao i zašto se Stounhendž baš tu nalazi. Nastavljamo dalje izlet ka Batu, gradu koji je ime dobio po rimskim kupatilima i čije se staro gradsko jezgro nalazi na listi UNESCO-ve svetske kulturne baštine. Fakultativni obilazak grada: Kraljevski kompleks, Rimske terme, Katedrala, most Pultni. Povratak u Kardif. Noćenje.

Dan 7 (24.04.2019): Pakovanje stvari i napuštanje soba. Polazak za Liverpul u prepodnevnim časovima. Dnevna vožnja do kulturnog centra Britanije i grada Bitlsa čiji su članovi promenili tok muzike. Fakultativni obilazak grada: Anglikanska katedrala, jedna od najvećih na svetu,  Albertov dok i pristanište Hed koji predstavljuju pravi istorijski muzej na otvorenom (Kraljevska Liver zgrada, zgrada Cunard, zgrada liverpulske luke), statua Bitlsa, Cavern klub u kom su svoj prvi nastup imali legendarni Bitlsi. Smeštaj u hostel u popodnevnim časovima. Fakultativni izlazak u provod od nekih liverpulskih klubova. Noćenje.

Dan 8 (25.04.2019): Pakujemo stvari i napuštamo hostel. Slobodno vreme za šetnju, obilaske i kupovinu suvenira. Za ljubitelje fudbala, predlažemo posetu jednom od najpoznatijih stadiona na svetu – Enfilda. Polazak za Edinburg u kasnim večernjim časovima. Noćna vožnja kroz Škotsku sa usputnim pauzama radi odmora putnika na 3-4h u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Dan 9 (26.04.2019): U jutarnjim časovima stižemo u Edinburg, prestonicu Škotske ili “Atinu severa”, kako je ponekad zovu. Fakultativni obilazak grada: Edinburški zamak u kom se nalazi čuveni Kamen sudbine, spomenik Grejfrajas Bobija, najpoznatijeg škotskog psa koji je čekao svog gospodara 14 godina i kasnije bio inspiracija mnogim knjigama i filmovima, Kraljevska milja – slavna ulica koja spaja zamak i rezidenciju kraljevske porodice, katedrala Svetog Egidije, zgrada škotskog parlamenta, kraljevska rezidencija Holirudhaus. Smeštamo se u hostel u popodnevnim časovima. Slobodno vreme. Noćenje.

Dan 10 (27.04.2019): Fakultativni izlet za Loh Nes i Glenkou, sever Škotske i njenih visoravni. Upoznajemo se sa ruralnom Škotskom, uživamo u prirodi i zelenilu po kojoj je ova zemlja nadaleko poznata. Prva stanica je Loh Nes. Krstarimo slatkovodnim jezerom poznatom po svojoj lepoti i slušamo čuvenu legendu o vodenom čudovištu Nesi. Put dalje nastavljamo ka dolini Glenkou, naseobini zapanjujuće prirode i predela koji se pojavljuje u filmovima Džejms Bonda “Skajfol” i u filmovima Harija Potera. Povratak za Edinburg. Noćenje.

Dan 11 (28.04.2019): Pakovanje stvari i napuštanje hostela. Slobodan dan za obilaske, degustaciju viskija i kupovinu suvenira u škotskoj prestonici. Polazak za London u večernjim časovima. Noćna vožnja sa kraćim pauzama radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Dan 12 (29.04.2019):  Dolazak u London u prepodnevnim časovima, glavni i najveći grad Engleske i Ujedinjenog Kraljevstva. Antički Londinium su osnovali Rimljani 43. godine nove ere u močvarnom području na estuaru reke Temze na čijem mestu danas leži najuže poslovno jezgro modernog grada, takozvani Siti. Fakultativni obilazak grada autobusom - London City tour: “Tower Bridge”, “Trafalgar square”, “Buckingham Palace”, “Palace of Westminister”, “Big Ben”, “Downing street”, “London eye”. Smeštamo se u hostel u popodnevnim časovima. Slobodno vreme. Noćenje.

Dan 13 (30.04.2019):  Fakultativni izlet do Kembridža i Oksforda, dva najpoznatija univerzitetska grada na svetu. Kembridž je staro univerzitetsko mesto u Ujedinjenom kraljevstvu i administrativni centar okruga Kembridžšira. Najpoznatiji je po univerzitetu Kembridž koji obuhvata laboratoriju Kavendiš, Kraljevsku kapelu i Univerzitetsku biblioteku. Oksford pripada grofoviji Oksfordšir i ima najstariji univerzitet u zemljama engleskog govornog područja. Za razliku od svog rivala Kembridža, Oksford je i industrijski grad koga između ostalog zovu i ‘’gradom usnulih tornjeva’’ zbog harmonične arhitekture njegovih univerzitetskih zgrada. Obilazimo ova dva neverovatna grada u čijim su univerzitetima studirali najbistriji umovi cele ljudske istorije. Povratak u London. Slobodno vreme. Noćenje.

Dan 14 (01.05.2019):  Pakovanje stvari i napuštanje hostela. Slobodno vreme za uživanje u čarima Londona. Predlažemo vožnju biciklom kroz Hyde park, vožnju čuvenim "Londonskim okom" ili  posetu Griniča, mesto gde se nalazi nulti meridijan i koji deli planetu na istočnu i zapadnu hemisferu. Večernji polazak za Holandiju. Noćna vožnja do luke Dover. Prelazak La Manša do luke Kale.  

Dan 15 (02.05.2019):  Iz francuske luke Kale nastavljamo put do Amsterdama sa kraćim pauzama radi odmora putnika na oko 3 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice. Stižemo u Amsterdam. Fakultativni obilazak grada: Muzejska četvrt – Rijks i Van Gogov muzej, kanali, Vondelpark, Leidseplein, Pijaca lala, trg Dam sa Kraljevskom palatom, Četvrt crvenih fenjera (Red Light District) sa “damama noći”, Rembrantov trg pun pabova i klubova - centar noćnog života Amsterdama. Smeštaj u hostel u popodnevnim časovima. Fakultativni izlazak u provod. Noćenje.

Dan 16 (03.05.2019):  Pakovanje stvari i napuštanje soba. Stvari ostavljamo u hostelu i imamo ceo dan slobodan za aktivnosti, obilaske i istraživanje grada liberalizma. Fakultativno krstarenje kanalima, najveća turistička atrakcija grada. Polazak za Lindau u večernjim časovima. Noćnja vožnja kroz Nemačku sa usputnim pauzama radi odmora putnika na 3-4h u zavisnosti od lokacije i opremljenosti bezinske stanice.   

Dan 17 (04.05.2019): Stižemo u Lindau u jutarnjim časovima gde pravimo desetočasovnu pauzu. Istražujemo ovaj nesvakidašnji gradić na tromeđi Nemačke, Švajcarske i Austrije i obilazimo staro jezgro grada koje se uzdiže na malom ostrvu Bodenskog jezera. Idemo na pijacu, kupujemo bavarske specijalitete, lokalne sireve i ribu iz Bodenskog jezera, odlazimo do obale i uživamo u jedinstvenom pogledu na Alpe kraj Novog Svetionika. Polazak za Beograd u kasnim popodnevnim časovima. Noćna vožnja sa usputnim pauzama radi regulisanja carinskih formalnosti i kraćim pauzama radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Dan 18 (05.05.2019): U prepodnevnim časovima, puni utisaka i priča, stižemo u Beograd.

ULTRA FIRST MINUTE ZA PRIJAVE DO 09.02. 499eur

NAKON 09.02. CENA SE POVEĆAVA NA 599EUR

Prilikom prijave plaća se avans od 100 evra u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Vojvođanske banke. Ostatak se plaća u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Vojvođanske banke najkasnije do mesec dana pred put.

Aranžman obuhvata:

 • kompletnu organizaciju i vođenje puta
 • 1 noćenje u Briselu u višekrevetnim sobama u hostelu
 • 2 noćenja u Kardifu u 1/2 sobama  u hotelu
 • 1 noćenje u Liverpulu u višekrevetnim sobama u hostelu
 • 2 noćenja u Edinburgu u višekrevetnim sobama u hostelu
 • 2 noćenje u Londonu u višekrevetnim sobama u hostelu
 • 1 noćenje u Amsterdamu u višekrevetnim sobama u hostelu
 • prevoz visokopodnim autobusima (A/C, audio video oprema) na navedenim relacijama
 • brod preko La Manša na relaciji Kale-Dover-Kale
 • turističku taksu u svim gradovima putovanja

Aranžman ne obuhvata:

 • međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uplatiti u agenciji najkasnije 5 dana pred put)

***zbog sve učestalijih kontrola policije u državama EU, agencija preporučuje putnicima da OBAVEZNO UZMU međunarodno putno osiguranje; u slučaju da putnik nema osiguranje, sam snosi sve eventualne troškove i posledice

 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike
 • Individualne troškove u smeštaju i za vreme putovanja
 • vizu za Veliku Britaniju - 93£ (plaća se prilikom popunjavanja formulara za online aplikaciju, obračunava se u evrima (oko 106eur) i može da varira u zavisnosti od kursa funte). Dokumenta za vizu uz obavezno lično prisustvo se predaju u agenciji Teleperformance (Airport City, Omladinskih brigada 88, Novi Beograd) dok se sam proces viziranja obrađuje u viznom centru britanske ambasade u Varšavi.

Prosečno trajanje obrade zahteva možete proveriti na visa-processingtimes.homeoffice.gov.uk

Naša agencija u saradnji sa posrednikom vrši uslugu pomoći oko procesa viziranja i ispunjavanja uslova za turističku vizu, popunjavanja aplikacionog formulara i pripreme za prijavu, online uplatu i zakazivanja termina za podnošenje prijave–  93£+2800 dinara po osobi. Za navedenu uslugu se izjašnjavate  prilikom prijave.

Napomena u vezi vize za Veliku Britaniju: Agencija ne snosi odgovornost za nedobijanje vize. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom Velike Britanije. Konzulat ima pravo na zadržavanje pasoša i do tri nedelje po apliciranju. Zahtev za apliciranje vize će se smatrati nepotpunim ukoliko ne priložite sva potrebna dokumenta. Putnik je dužan da obavesti agenciju odmah po dobijanju rešenja o dobijanju/odbijanju britanske vize.

 

Napomene:
Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 266/2010.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu usled vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvideti, u vreme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mestima, i ne smeju ih napuštati na mestima koja nisu predviđena za pauze (granice, ček point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posledice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sedenja, mesto polaska, mesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obaveštava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana pre datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana pre datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cene low cost aranžmana podložne su promenama i po uplati avansa se proveravaju tarife i putniku se potvrđuje cena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promeni i isključivo zavise od avio kompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu. 
 • Za ovaj aranžman primenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa YUTA standardom.

Napomene u vezi sa smeštajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja smeštajnog objekta.
 • U nekim smeštajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smeštajni kapaciteti vrše smeštaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smeštaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smeštaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja.
 • Termini i cene fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmene, promene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se pre uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mesec dana pre putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne poseduju nove biometrijske pasoše Republike Srbije dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlašćena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.

Cenovnik br. 1 važi od 16.10.2018.

Brisel je najveći i glavni grad Belgije. Osnovan je u 10. veku, ima jedan od najlepših ambijenata u Evropi gde dominira gotski stil i brojni spomenici kulture. Brisel je moderan grad i prestonica Evrope gde mnogobrojne institucije i organizacije imaju svoja predstavništva. U gradu živi oko milion stanovnika, a preovladavaju govornici francuskog jezika.

Kardif je glavni i najveći grad Velsa. Grad se nalazi na južnoj obali reke Taf. Do početka 19. veka, Kardif je bio mali grad, a značaj mu je naglo porastao dolaskom industrije kada je postao važna luka za transport uglja. Status grada je dobio 1905., a prestonica Velsa 1955. godine. Luka Kardif, poznata pod imenom „Tigrov zaliv“, je jedna od većih luka Europe. Danas se tu nalaze  Nacionalna skupština Velsa, brojni hoteli, restorani, pozorišta i parkovi.  Zbog svoje kulturne i ekonomske uloge, Kardif je veoma interesantna turistička destinacija.

Liverpul  je grad koji se nalazi na ušću reke Mersi. Kao istorijski deo Lankašira, Liverpul je urbanizacijom i širenjem postao glavna engleska luka i treći po veličini grad Engleske. Godine 2008. Liverpul je proglašen za Evropski grad kulture, i tada su delovi grada stavljeni na UNESCO – vu listu svetske baštine. Liverpul je u svetu poznat kao kulturni centar, sa bogatom istorijom i popularnom muzikom (najpoznatiji Bitlsi), i po fudbalskim klubovima: Liverpul i Everton.

Edinburg je grad Ujedinjenog Kraljevstva i glavni grad Škotske još od 1437. godine. Dom Škotskog parlamenta i središte monarhije u Škotskoj, danas je ovaj grad prestonica drevnog naroda čiji uticaj odjekuje širom sveta. Proglašen UNESCO-vom svetskom baštinom 1995. godine, dvorac Edinburg je centralna atrakcija grada. Svakog avgusta, Edinburški festival utrostručuje 500.000 stanovnika ovog grada.

London, glavni i najveći grad Engleske i Ujedinjenog Kraljevstva. Antički Londinium su osnovali Rimljani 43. godine nove ere u močvarnom području na estuaru reke Temze na čijm mestu danas leži najuže poslovno jezgro modernog grada, takozvani Siti. London je postao glavni grad Engleske tokom 12. i 13.veka kada su u njemu počele da se grade palate i preseljava kraljevska porodica iz Vinčestera. Danas predstavlja jedan od glavnih finansijskih svetskih centara I kosmopolitski grad u kojem možete čuti preko 300 različitih jezika zajedno sa engleskim koji je najzastupljeniji. Deli se na Istočni deo (East end) i Zapadni deo (West end).

Amsterdam je grad karakteristične holandske arhitekture, kanala, brodića i mostova. Na prvi pogled imaćete utisak da je u Amsterdamu vreme stalo u XVII veku koji je poznat kao “Zlatno doba holandske kulture”. Mnoge evropske prestonice obiluju istorijskim znamenitostima, ali ono što Amsterdam čini posebnim je to što je gotovo svaka građevina u užem centru grada u isto vreme i kulturni spomenik i nečiji životni prostor. Glavni grad Holandije ima sve odlike metropole, njenu živost i ritam.

           

STOUNHENDŽ I BAT

Stounhendž je jedan od najmisteriznijih mesta na planeti i  najvećih simbola Engleske. Praistorijski spomenik izgrađen je pre više 5000 godina i nalazi se u Viltširu.   Kameni giganti teški preko 40 tona česta su tema koji je razlog njihove izgradnje - od praistorijske observatorije do hrama sunca i drevnog lečilišta. Nalazi se na listi Svetske baštine i poznat je po tome što je njegovo kamenje poravnato sa pokretima Sunca. Stounhendž je jedini ostatak građevine od kamena. Ima veoma jednostavnu strukturu i raspored. Površina koju zauzima takođe se ne može smatrati previše velikom. Kamenja, koja su sastavljena sa savršenom preciznošću, kriju mnogo tajni. U Stounhendžu važe određena pravila. Posetioci mogu da obilaze ova kamenja samo po unapred određenoj putanji, nije dozvoljena šetnja između kamenja po svojoj volji, niti ulaz u središnji deo skulpture. Ovaj megalitski spomenik i nesumnjivo najzagonetniji veliki kameni krug godišnje poseti oko milion turista.

Bat je grad koji se nalazi u jugozapadnom delu Engleske i jedini grad sa termalnim izvorima u ovoj zemlji. Sama reč „Bath“ u prevodu znači „kupatilo“ ili „kupka“. Bat je nastao još u vreme kada su antički Rimljani okupirali Britaniju i otkrili da na ovom mestu postoje jedini izvori tople, lekovite vode. I danas, glavna turistička atrakcija grada je zdanje Rimskih kupatila. Osim kupatila, gradić Bat poznat je po još nekoliko specifičnosti - jedan je od gradića Engleske u kojem još uvek postoji veoma očuvana džordžijanska arhitektura. U najčuvenije primere džordžijanskog stila arhitekture Bata, spada polukružni kompleks:  Royal Crescent  - Kraljevski kompleks u obliku polumeseca, The Circus - dva stambena polukružna zdanja koja formiraju krug i ulica Great Pulteney Street. Ova mesta opisana su romanima čuvene spisateljice Džejn Ostin, koja je jedno vreme na samom početku XIX veka živela u Batu. Mnogi romantičarski filmovi smešteni u džordžijanski vremenski period, snimljeni su upravo ovde. Staro jezgro gradića Bata, proglašeno je delom UNESCO-ve svetske kulturne baštine. U samom centru, na donjem toku reke Ejvon nalazi se i jedan od najromantičnijih mostova – Most Pultni iz 1773. godine. Jedan je od samo četiri preostala mosta na svetu, duž kojeg se sa obe strane nalaze prodavnice (ostali su: Ponte Rialto u Veneciji, Ponte Vecchio u Firenci i Irgandi Köprüsü u Bursi). Danas je Bat među deset najposećenijih gradova Engleske.

 

LOH NES I GLENKOU

Loh Nes je drugo po veličini jezero u Škotskoj sa zapreminom vode većom od svih jezera u Engleskoj i Velsu zajedno. Najpoznatije je po tome da u njemu živi misterizno čudovište zvano Nesi. Fotografija mitskog bića napravljena 1933. godine, uspela je da ubedi milione lakovernih turista da posete ovo jezero i učini da Nesi postane pravi "ambasador" škotskog turizma. Jedna od naučnih teorija je da je čudovište iz Loh Nesa potomak stvorenja koje su ostale zarobljene u jezeru na kraju poslednjeg ledenog doba, pre 10.000 godina. Druge teorije su da je u pitanju velika riba ili reptil. Oko jezera Loh Nes nalaze se ruševine zamka Urkuhart iz XII veka sa nekoliko kula, koji je bio jedan od najvećih tvrđava Škotske. Oko milion ljudi svake godine poseti jezero Loh Nes, od čega lokalna ekonomija zaradi 25 miliona funti. U anketi 2006. godine čudovište Nesi je izabrano za najpoznatijeg Škota. U okviru izleta je uključeno krstarenje jezerom u trajanju od oko sat vremena.

Glenkou je čuvena dolina u škotskoj visoravni, a ujedno i naziv sela koje se nalazi na ovoj visoravni. Smatra se jednim od najspektakularnijih i najlepših mesta u Škotskoj. Sama reč „glen“ u prevodu znači dolina u obliku slova U, formirana glacijacijom ledenog doba. Ova naseobina zapanjujuće prirode i predela se pojavljuje u filmovima Džejms Bonda "Skajfol" i Harija Potera.  Oblast Glenkou je poznata po svom pejzažu sa dolinom dugom od 16km  i visokim planinama koje se naglo uzdižu do visine od 900 metara. Posetioci ovde jednostavno dolaze da se uvere da Engleska nije izgubila divljinu, prepuste se prirodi i istražuju zapanjujuće pejzaže.

 

LONDON CITY TOUR

Tower bridge  - pokretni most preko reke Temze sa dva tornja koji oslikavaju izgradnju i prošlost jednog od najvećih simbola Londona, Trafalgar skver - trg čije ime slavi pobedu nad Francuzima u bici kod Trafalgara i predstavlja srce Londona okružen impresivnim građevinama poput Nacionalne galerije,fontanom i centralnim spomenikom posvećenom admiralu Nelsonu , Bakingemska palata - dom britanskih monarha površine 77.000m2  u kojoj živi kraljica sa svojom porodicom i članovima osoblja kojih ima preko 800. Palata ima svoju kapelu, poštu, bazen, osoblje kafeterije, lekara hirurgije i bioskop. Smena garde izvršava se u dvorištu ispred zgrade svakom dana u 11.30h pre podne; Vestminsterska palata - leži na severnoj strani Temze i zajedno sa sahat kulom i svetski poznatim zvonikom Big Benom prestavlja sedište parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva i Severne Irske. Ovde se održavaju sednice gornjeg doma - dom lordova i donjeg doma - dom komuna; Downing street je ulica u londonskoj četvrti Westminister u kojoj su smeštene Ministarstvo spoljnih poslova i Ministarstvo finansija i čije se ime ulice često upotrebljava kao sinonim za ova dva ministarstva u diplomatskom i novinskom jeziku. Londonsko oko poznato i pod nazivom Milenijumski točak je najveća panoramska vrteška na svetu. Na konstrukciju su zakačene 32 klimatizovane kapsule koje su napravljene od stakla zbog dobrog pogleda.Pogled seže do do 40km u daljinu. 

*usled dnevnog rasporeda i obaveza kraljevske porodice, ulice u blizini Bakingemske palate mogu biti privremeno zatvorene i izmenjene za saobraćaj (npr. The Mall street).

 

OKSFORD I KEMBRIDŽ

Oksford je industrijski grad  koji se nalazi u grofoviji Oksfordšir, udaljen 60km od Londona. Nazivaju ga još i "gradom usnulih tornjeva" zbog harmonične arhitekture njegovih univerzitetskih zgrada. Oksfordski univerzitet osnovan je u 12. veku i predstavlja najstariji univerzitet u zemljama u kojima se govori engleski jezik. Kao i Kembridž, sastoji se od tridesetak koledža i propratnih zgrada i nekoliko izuzetno opremljenih muzeja. Najstariji koledži Oksforda – Baliol (Balliol), Merton i Juniversiti koledž (University College), osnovani su još sredinom XIII veka. Najposećenija je univerzitetska trpezarija koledža - The Great Hall. Predivna dvorana, sa fantastičnim duborezima i portretima nekadašnjih kraljeva, dekana i velikodostojnika, bila je deo scenografije prvog filma serijala o Hari Poteru Osim po Hari Poteru, ovaj koledž poznat je i po tome što je u njemu pre stotinak godina matematiku studirao Čarls Lutvidž Dodson, Luis Kerol, pisac „Alise u zemlji čuda“ zbog čega se simboli ove knjige nalaze na mnogim gradskim suvenirima. Ovde se nalazi I najstarija biblioteka na svetu – Bodlejn.

Kembridž je staro univerzitetsko mesto i administrativni centar okruga Kembridžšira. Od Londona je udaljen 80km.  Kembridž leži u srcu tzv. Sicilijumske doline, koja je poznata kao vodeći centar visokih tehnologija u Velikoj Britaniji. Firme poput Akorn računari I Sinkler utemeljene su upravo ovde. Kembridž je najpoznatiji po Univerzitetu Kembridž koga je osnovala grupa učenika nakon sukoba sa lokalnim vlastima Oksforda što je rezultovalo da i danas Oksford i Kembridž ostanu veliki rivali. Obuhvata laboratoriju Kavendiš, Kraljevsku kapelu  i Univerzitetsku biblioteku. Kembridž je organizovan na principu autonomnih i samoupravnih koledža koji imaju svoju imovinu i prihode. Moto univerziteta je: „Odavde svetlost i dragoceno znanje“. Oko osamdeset dobitnika Nobelove nagrade je sa ovog univerziteta, što je više nego bilo koji drugi univerzitet u svetu.

 

KRSTARENJE KANALIMA AMSTERDAMA

Jedna od najvećih atrakcija grada - krstarenje kanalima pokazaće vam zašto ovaj grad nazivaju "zapadnom Venecijom". Muzej Rijks, pivnica Heineken Experience, staro gradsko jezgro okruženo Singelom, kuća Ane Frank, Zapadna crkva, četvrt Jordan, najveći parking bicikala na svetu, amsterdamska luka, filmski muzej, muzej Nemo, reka Amstel... Holandska prestonica iz druge perspektive!
 

Britanska viza:  Podnošenje zahteva za vizu je individualno ili putem posredničke agencije uz doplatu. Potrebno je da popunite online aplikaciju i online zakažete razgovor u konzulatu putem sledećeg uputstva. Prisustvo predaji dokumenata je obavezno radi davanja biometrijskih podataka i svih sakupljenih originalnih dokumenata.

Viza za Britaniju iznosi 93£ i možete je jedino platiti kreditnom karticom online nakon popunjavanja zahteva. Nije moguće plaćanje kešom, sve uplate se moraju izvršiti online. Konzulat zadržava pravo da pasoše zadrži i do tri nedelje po apliciranju.
 
Nakon što popunite aplikaciju i zakažete razgovor, molimo Vas da nam se javite kako bismo Vam na vreme spremili dokumenta koja morate preuzeti u originalu kod nas u kancelariji - Gospodar Jevremova 49, Beograd i koje ćete poneti sa sobom na razgovor.
 
​Dokumentacija koju je potrebno dostaviti:
1. Pasoš u originalu čija važnost mora da bude minimum 6 meseci i ima list koji je čist sa obe strane
2. Fotokopija pasoša
3. Dokaz o sredstvima za izdržavanje tokom boravka u Engleskoj u vidu potvrde iz banke o posedovanju novca na računu u iznosu od 100eur po danu boravka 
4. Za zaposlene: Izvod iz banke na engleskom jeziku unazad za 6 meseci. Izvod deviznog računa na engleskom jeziku, potvrdu sa posla na zvaničnom memorandumu na engleskom jeziku gde su naglašena mesečna primanja, dužina radnog odnosa, tip radnog odnosa i dozvola za godišnji odmor u navedenom terminu aranžmana, pečatirano i potpisano. Fotokopija radne knjižice i orginal na uvid.
5. Za nezaposlene: Potvrda sa biroa za nezaposlene, izjava overena kod notara da će neko drugi snositi sve troškove putovanja, prevedena i overena na engleski, izvod iz banke unazad za šest meseci, izvod deviznog računa na engleskom jeziku.
6. Za maloletna lica/studente: Potvrda iz škole/fakultata na zvaničnom memorandumu na engleskom sa pečatom i potpisom. Kopiju indeksa i indeks na uvid i uverenje o položenim ispitima. Overena potvrda roditelja o snošenju svih troškova putovanja, overena u opštini ili sudu i prevedena na engleski. Izvod iz banke kao i potvrda roditelja sa posla o mesečnim primanjima, dužini radnog odnosa, tipu radnog odnosa na engleskom jeziku. Saglasnost oba roditelja ukoliko putuje bez njih ili drugog roditelja ukoliko putuje sa jednim overena u opštini ili sudu. Ukoliko dete putuje bez ijednog roditelja potrebna je kompletna dokumentacija o zaposlenju oba roditelja. Kopija prve strane pasoša roditelja ukoliko putuje bez njih. Dokumenta je potrebno overiti i prevesti na engleski jezik.
7. Za penzionere: Rešenje o penziji, fotokopija i orginal na uvid. Poslednjih 6 čekova ili izvod iz PIO fonda o uplatama u proteklih šest meseci. Izvod iz banke tekućeg računa za poslednjih šest meseci na engleskom jeziku. 
8. Za vlasnike privatnih firmi: Rešenje o osnivanju firme i kopija rešenja iz APR-a i potvrda o izmirenom i plaćenom porezu za poslednji kvartal, overena i prevedena na engleski.
9. Izvod o posedovanju nekretnina ukoliko ih putnik poseduje, overen i preveden na engleskom jeziku.
10. Odštampana popunjena aplikacija10 (prilikom popunjava online, aplikacija će vam sama navesti šta je potrebno za štampu)
11. Odštampanu potvrdu zakazanog sastanka
12. Potvrda o smeštaju (dobijate u agenciji)
13. Itinerar na engleskom jeziku (dobijate u agenciji)
14. Pismo garancije agencije o putovanju (dobijate u agenciji)
 
***SVA DOKUMENTA, UKOLIKO SU NA SRPSKOM JEZIKU MORAJU BITI PREVEDENA NA ENGLESKI I PEČATIRANA***
Prevod mora imati datum u formatu DD/MM/YYYY, ime i potpis prevodioca i kontakt telefon. Prevod mora biti overen ali to ne mora biti sudski tumač. Potrebno je da se radi o osobi ozbiljne profesije, a kao primer su dati bankari, odbornici, zubari, policajci, advokati, profesori. Postoji i uslov da osoba nije u srodstvu, da ne živi na istoj adresi na kojoj i vi i da niste u vezi. Na prevodu bi trebalo da bude napisano "true and accurate translation of the original document".
 
Napomena u vezi vize za Veliku Britaniju: Agencija ne snosi odgovornost za nedobijanje vize. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom Velike Britanije. Konzulat ima pravo na zadržavanje pasoša i do tri nedelje po apliciranju. Zahtev za apliciranje vize će se smatrati nepotpunim ukoliko ne priložite sva potrebna dokumenta. Putnik je dužan da obavesti agenciju odmah po dobijanju rešenja o dobijanju/odbijanju britanske vize.

Vremenska zona:  -1h u odnosu na Beograd.

Komunikacija – Na putu će vam internet gotovo svuda biti dostupan. U pojedinim smeštajima je signal slabiji u sobama, ali je dostupan na recepciji hostela. Mobilni telefoni svih mreža funkcionišu, a takođe možete kupiti i njihovu sim karticu ili karticu za govornice. Preporučujemo da se kod svog mobilnog operatera informišete o tarifama rominga za zemlje koje posećujete.

Hrana i voda - Hrana u ovim krajevima je veoma raznolika i ukusna, ali i pikantna, pa svi koji imaju osetljiv stomak treba da budu obazrivi. Jela ovog područja se najčešće baziraju na pirinču, povrću i svežem voću, ali ima i različitih vrsta mesa i morskih plodova. Najpopularnija pića su svakako sveži voćni sokovi.

Sleep Well Youth hostel se nalazi u samom centru Brisela, udaljen 900m od Grand Place. Hostel poseduje recepciju, kuhinju, baštu, bar, besplatan WiFi. Sobe su 1/2, 1/3, 1/4 i 1/6. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom. http://www.sleepwell.be/index.php/en/

Ibis Budget  Cardiff Centre hotel se nalazi u samom centru Kardifa, udaljen 1000m od samog zaliva I 1200m od Milenijum stadiona. Gostima je na raspolaganju recepcija i besplatan Wifi. Sve sobe su 1/2. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom. https://www.accorhotels.com/gb/hotel-6175-ibis-budget-cardiff-centre/index.shtml

Sleep Eat Love hostel se nalazi u centru Liverpula, udaljen oko 1000m od Albert doka. Sobe su 1/2, 1/4, 1/6 i 1/8. Gostima je na raspolaganju recepcija i besplatan Wifi. Usluga je na bazi noćenja. https://www.sleepeatlove.com/

West End hostel se nalazi u Edinburgu, na oko 1900m od Edinburškog zamka i Kraljevske ulice. Hostel poseduje bar, kuhinju, perionicu, TV salu, besplatan WiFi. Gostima su na raspolaganju 1/6, 1/9 i 1/10 sobe. Usluga je na bazi noćenja. https://www.thewestendhotel.co.uk/

The hostel se nalazi u Edinburgu, na oko 1600m od Edinburškog zamka i Kraljevske ulice. Hostel poseduje kuhinju i bilijar salu . Sobe u hostelu su sa 4, 8 i 12 kreveta sa zajedničkim kupatilima. Usluga je na bazi noćenja. https://www.edinburghcitycentrehostels.co.uk/

Safestay London – Elphant & Castle hostel  se nalazi u Londonu,  udaljen oko 2.7km od Big Ben-a, oko 2.5 km od Tower bridge-a. Na oko 10 minuta hoda se nalazi metro stanica i za oko 10 minuta vožnje se stiže do Tower bridge-a, a do Big Ben-a za oko 15 minuta vožnje. Gostima su na raspolaganju 1/4 i 1/6 sobe. Hostel poseduje recepciju, bar, perionicu, besplatan WiFi. Usluga je na bazi noćenja. https://www.safestay.com/london-elephant-castle/

Hans Brinker hostel se nalazi u centru Amsterdama udaljen je 600m od trga Laidseplejn i 1500m od trga Dam. Sobe u hostelu su sa 6 i 8 kreveta. Gostima je na raspolaganju bar, recepcija, lokeri i perionica. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom. https://hansbrinker.com/