Sjajan provod na Ko Pangan način

Sjajan provod na Ko Pangan način

Potrebni su vam:
-osmesi
-plaža
-sunce
-skuter
-mapa
-vodopad
-kupaći kostim
-boja koja sija u mraku
-garderoba koja sija u mraku
-kojekakve drangulije
-oprema za snorkeling
-dobar apetit
-patike za treking
-kišna kabanica - po potrebi

Priprema:

Predjelo:

Smućkati 1 kg osmeha sa jutarnjim suncem, pogledati u mapu i uputiti se u avanturu. Krčkati na 30 stepeni dok put ne omekša. Onda sići sa skutera i pustiti vozača da se sam izvuče uz brdo, pa se uz šlajfanje japanki dogegati do njega i opet mu se pridruziti. Doliti velikom količinom  talasa na sjajnoj plaži i bar na trenutak se vratiti čarima detinjstva dok zamišljaš da kao superheroj razbijas talase. Kada je smesa gotova, vratiti je u topao sud i ukrasiti najvećim drvetom na ostrvu. Male majmune kao iz Hangovera II dodati po potrebi... 

Glavno jelo:

Pomešati džunglu i vodopad dok ne provri. Začiniti to lijanom koja visi sa drveta i igrati se Tarzana dok ne ostaneš bez snage u rukama. Sve to preliti celodnevnim izležavanjem pod kokosom na prelepoj plaži ili jurenjem zebrastih i fluorescentnih ribica po moru. Dopuniti otkrivanjem skrivene plažice i eventualnim iznajmljivanjem kajaka. Obavezno dodati i prelazak preko peščannog spruda do ostrva preko puta. Za kraj otići na pijacu u Tongsalu i svemu tome dodati dva komada piletine na štapiću u slatko-ljutom sosu, kolač od banane sa čokoladnim mrvicama, palačinku po izboru i šejk od kombinacije voća koju zaželis!


Dezert:
Smućkati sve neonsko što vam padne pod ruku, bitno je samo da sija u mraku. Jarkozelenu majicu i još drečaviji roze šorts dobro izmešati sa šarama na licu, ruci, nozi... Kada je priprema izvršena, pustiti je na Full moon party i sačekati da se sjedini sa ostatkom sveta - Kanadom, Latinskom Amerikom, Izraelom, Italijom ili Australijom. Dodavati muzike po izboru: MTV hitove, trance, techno, house, drum n bass ili reggae uz postepeno dolivanje bucketa (pola litra votke ili songsama - tajlandskog ruma, uz redbull, sprite, coca colu). Upoznavati ljude, snimati frajere i đuskati do zore.

Poslužiti uz gomilu dobrog raspoloženja, sunčevih zraka i sitnog peska. Sve zaliti Chang ili Sinhga pivom. (Dal’ je ljubav ili pivo :))

 

Jana Đurđević