Kenija Akcija

cena od
2.350
EUR ,00
sada od
2.250
EUR ,00
trajanje
14 dana
Prijavi se Upit
Upit

Spremamo se za egzotični odmor na predivnim plažama Kenije uz najbolju avanturu – safari!

Glavno mesto u našoj maloj afričkoj avanturi biće grad Mombasa. Mombasa je spoj arapskog, azijskog i evropskog uticaja. Lavirint boja, naroda, ulične hrane, pijaca, buke, žurbe i plaža Indijskog okeana.  

Keniju su tokom istorije naseljavala tri najznačajnija plemena: Bantu, Kušiti i Niloti, sve do dolaska evropskih kolonizatora, koji uvode hrišćansku religiju i engleski jezik. Otuda i razlog zašto se stanovništvo Kenije pored svahili jezika služi i engleskim jezikom.

Putovanje u Keniju ne bi bilo kompletno bez posete nekim od najlepših nacionalnih parkova, poput Masai Mara ili Cava. Upoznajemo afričku divljinu koju smo zamišljali celog života, savanu kojom nesmetano i ponosno šetaju slonovi, lavovi, gepardi, bivoli, žirafe, nosorozi, nilski konji, leopardi, krokodili, antilope, dik-dik jeleni i mnoge druge životinje.

Ostatak odmora provodimo na plažama uz talase Indijskog okeana, afričke ritmove i nasmejane lokalce.  

Izleti uključeni u cenu: Žirafa centar, obilazak Masai Mare, obilazak jezera Naivaša


Ruta
Beograd
Istanbul
Nairobi
Diani Beach
Mombasa
Nairobi
Istanbul
Beograd

Prevoz
Avion, Trajekt, Lokalni transfer
Smeštaj
Hotel, Guesthouse
Organizator
Jungle Travel d.o.o. Beograd, Srbija
Grupna putovanja
Avanture i ekspedicije, Daleke destinacije
Destinacije
Kenija
Kod putovanja
KE1
Zahtevnost
Pogodno za decu
Ne
Veličina grupe
Min 10 , Maks 15 ,

Plan i program

Plan i program puta važi za polaske 8. 11. 2023

Okupljanje grupe na međunarodnom aerodromu u Beogradu dva sata pre leta. Let iz Beograda u 14:30/15:30h (TK 1080) sa presedanjem u Istanbulu. Dolazak u Istanbul u 18:20h. Let iz Istanbula za Najrobi u 20:15h . 

Prevoz

 • Avio kartu sa svim taksama na relaciji Beograd–Najrobi, u ekonomskoj klasi sa presedanjem, sa 2 x 23 kg čekiranog i 8 kg ručnog prtljaga

Mesto

 • Beograd
 • Istanbul

Dolazak u Najrobi u 02:45h po lokalnom vremenu (TK 637). Transfer do smeštaja. Hello Mama Africa! Fakultativni izlet – obilazak Najrobija. Najrobi je glavni grad Kenije, koji se nalazi u samom srcu Kenije. Moderan, urbanizovan grad, koji u svojoj srži ima zanimljivu istoriju i bogatu tradiciju afričkog naroda. Grad koji se čini da nikada ne spava, prepun energije i kombinacija različitih kultura. Krećemo u panoramsko razgledanje grada, obilazimo zgradu Paralamenta, popularnu pijacu Masai i moderan deo grada, kao i vidikovac na grad Najrobi. Noćenje.

Prevoz

 • Transfer od aerodroma do smeštaja

Smeštaj

Hotel 2*/3* 1 noć

Mesto

 • Nairobi

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izleti

Dan rezervisan za posetu Žirafa centra. Centar u kome je moguće hraniti i maziti žirafe. Hodamo po platou, koji je u visini žirafa i pravimo selfije sa njima. Povratak u smeštaj. Noćenje.

Smeštaj

Hotel 2*/3* 1 noć

Mesto

 • Nairobi

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Dan započinjemo ranojutarnjim polaskom kroz dolinu Veliki Rift do Masai Mare. Nakon pauze za ručak, počinje prva safari vožnja. Masai Mara je poznata po najvećoj koncentraciji divljih životinja – zebri, slonova, nosoroga, velikih mačaka, poput lavova i leoparda. Povratak u kamp. Noćenje.

Smeštaj

Guesthouse 1 noć

Hrana

 • Puni pansion × 1

Nakon doručka nas očekuje celodnevna vožnja u parku do večeri. U Masai Mari se odvija jedna od najvećih migracija u životinjskom u svetu. Preko milion gnuova, zebri i gazela se udružuju u zajednočkoj potrazi za svežim pašnjacima. Zatim sledi - fakultativni izlet obilazak Masai sela. Mogućnost posete plemenima Masai u njihovim selima, kako bi upoznali njihovu kulturu i običaje. Povratak u smeštaj. Noćenje.

Smeštaj

Guesthouse 1 noć

Hrana

 • Puni pansion × 1

Fakultativni izleti

Put nastavljamo do jezera Naivaša. Ovo jezero leži na 1800m nadmorske visine i dom je jedne od najlepših ptica na svetu – flamingosa. Uživamo u prelepom i živopisnom pogledu, idealnom za posmatranje ptica, preko 400 vrsta, vožnju kroz park i piknik. Povratak u smeštaj. Noćenje. 

Smeštaj

Guesthouse 1 noć

Hrana

 • Puni pansion × 1

Plaža Dijani je jedna od najlepših plaža na obalama Indijskog okeana. Poznata je po koralnim grebenima i podvodnim sprudovima, pruža nam mogućnost da uživamo u odmoru na toplom afričkom pesku i suncu. Slobodni dani za uživanje uz zvuke, mirise i energiju Afrike. 5 noćenja.

Smeštaj

Guesthouse 5 noći

Mesto

 • Diani Beach

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 5

Posećujemo „Mombasa kljove”, poznati simbol ovog grada, stari grad čija arhitektura svedoči o arapskim, azijskim i evropskim narodima koji su bili na ovom prostoru i Isusovu tvrđavu (Fort Jesus), utvrđenje koje su u 16. veku sagradili Portugalci. Noćenje.

Smeštaj

Guesthouse 1 noć

Mesto

 • Mombasa

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izleti

Transfer od plaže Dijani do Mombase. Let od Mombase do Najrobija. Slobodno vreme. Poslednji dan nam ostaje da kupimo još koji suvenir i da se polako opraštamo od ove prelepe države i pripremimo se za put. Kasni transfer do aerodroma. Noćenje.

Prevoz

 • Transfer od plaže Dijani do Mombase
 • Transfer avionom od Mombase do Najrobija u ekonomskoj klasi

Mesto

 • Mombasa
 • Nairobi

Let iz Najrobija u 04:15h (TK 638) sa presedanjem u Istanbulu. Dolazak u Istanbul u 10:40h po lokalnom vremenu. Let iz Istanbula za Beograd u 14:00h. Dolazak u Beograd u 14:45h. Kraj putovanja.

Prevoz

 • Avio kartu sa svim taksama na relaciji Najrobi - Beograd, u ekonomskoj klasi sa presedanjem, sa 2 x 23 kg čekiranog i 8 kg ručnog prtljaga

Mesto

 • Nairobi
 • Istanbul
 • Beograd

Polasci i cene

Za više informacija o polasku poput cena, popusta, uslova plaćanja, molimo Vas kliknite na polje s polaskom ispod
Učitavanje...

Uslovi plaćanja: Prilikom prijavljivanja plaća se 200 € u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate, nakon formiranja grupe plaća se još 400 € u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate, a ostatak sume plaća se u agenciji u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate, najkasnije 6 nedelja pred put. Mogućnost plaćanja preko računa i karticama Visa, Master, Maestro i Dina.


Prijavljivanje: Preporučujemo ranije prijave jer je broj mesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti skeniranu prvu stranu pasoša, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost za štampanje avio karata sa pogrešnim imenom. Za ovo putovanje u pasošu morate imati slobodnih minimum 4 stranice u pasošu, u kontinuitetu, a rok važenja pasoša mora biti minimum 6 meseci od datuma povratka u zemlju. Prijava je validna jedino uz uplatu avansa. Ukoliko putnici ne dostave dokumenta za vize u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje.

Šta je uključeno

Smeštaj

Hotel 2/3 Primer 2 noći
Guesthouse Primer 9 noći

Prevoz

 • Avio kartu sa svim taksama na relaciji Beograd–Najrobi, u ekonomskoj klasi sa presedanjem, sa 2 x 23 kg čekiranog i 8 kg ručnog prtljaga
 • Transfer od aerodroma do smeštaja
 • Transfer od plaže Dijani do Mombase
 • Transfer avionom od Mombase do Najrobija u ekonomskoj klasi
 • Avio kartu sa svim taksama na relaciji Najrobi - Beograd, u ekonomskoj klasi sa presedanjem, sa 2 x 23 kg čekiranog i 8 kg ručnog prtljaga

Hrana

8 × Kontinentalni doručak , 3 × Puni pansion

Ostalo

 • Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije na destinaciji
 • Sve transfere prema planu i programu puta

Nije uključeno

 • Individualne troškove nastale za vreme trajanja aranžmana
 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike
 • Osiguranje od otkaza putovanja (može se uzeti u agenciji ili bilo kojoj osiguravajućoj kući)
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji do 5 dana pred put)– Globos osiguranje, do 30.000 eur, KOMFORT, od 19 do 75 godina, za 14 dana bez COVID-19 pokrića –2320 RSD, sa COVID-19 pokrićem –3020 RSD)
 • Viza za Keniju (50 USD u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate)

Video

Fakultativni izleti

Napomena! Termini i cene fakultativnih izleta su informativnog karaktera i promenjivi su, a zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

Obilazak Nairobija

Cena: 40,00 USD

Najrobi predstavlja moderan i urbanizovan centar Kenije, poznatiji kao zeleni grad na suncu. Osnivanjem železnica 1899. godine grad počinje da se širi i da cveta. Trenutno je najznačajni centar poslovanja i kulture u Istočnoj Africi. Grad je tokom 19. veka bio interesantan lovcima na krupnu divljač, upravo iz razloga što se u blizini samog grada nalaze prostranstva naseljena neuhvatljivim i divljim životinjskim vrstama. 

Urbani centar Najrobija daje nam utisak da se ne nalazimo u Africi, već da šetamo nekim modernim gradom zapada. Obilazimo poznate znamenitosti poput Parlamenta, Kenijskog internacionalnog centra i glavnog trg. Nacionalna manjina koja živi u Najrobiju je pleme Masai, koji gradu daje poseban kulturološki uticaj. Zato ćemo imati priliku da obiđemo Masai pijacu, gde ćemo uživati u miksu boja, umetnosti i kulture ovog naroda. Moći ćemo da kupimo afričke slike, drvene figure, ručno rađen nakit i torbe. Da bismo shvatili veličinu samog grada odlazimo do vidikovca, na kom možemo da vidimo neke on najpoznatijih nebodera grada, zelenilo koje ga okružuje, kao i planiske vrhove. 

Cena izleta uključuje: organizovani prevoz prema itinereru, lokalnog vodiča na engleskom jeziku i usluge predstavnika naše agencije.

Masai Mara

Cena: 50,00 USD

Masai Mara je jedan od najpoznatijih ekosistema u svetu. Ovo prostranstvo, dom je velikom broju divljih životinja, slonova, krokodila, zebri, bivola, lavova, nojeva, hijena… Takođe, u ovom parku se i odigrava najveća migracija u svetu životinja – gnuova. U okviru ovog izleta ćemo posetiti pleme Masai, upoznati se sa njihovim dnevnim aktivnostima unutar sela. Pleme Masai se uporno borilo protiv ropstva i živelo zajedno sa većinom divljih životinja. Njihovo zemljište danas se smatra jednim od najlepših predela  istočne Afrike. Postoji mogućnost i leta balonom u jutarnjim satima pre doručka. Cena leta balonom iznosi 500 USD.

U cenu uključeno: organizovani prevoz prema itinereru, lokalni vodiča na engleskom jeziku i usluge predstavnika naše agencije.

Obilazak Mombase

Cena: 60,00 USD

Mombasa je drugi grad po veličini u Keniji i najveća luka, tj. ostrvo koje je mostovima povezano sa kopnom. Mombasa je uvek interesantna posetiocima, što zbog svoje svakodnevne vreve i takozvane „pijačne atmosfere” grada, što zbog svojih kulturnih i etničkih razlika, odlično ukomponovanih u skladnu celinu. Grad su vekovima unazad naseljavali narodi sa Bliskog istoka i Indusi, pa je tako većinsko stanovništvo islamske veroispovesti. Posebnu čar ovom gradu daje i blizina nacionalnih parkova i seoskih zajednica. U pratnji lokalnog vodiča obići ćemo Akamba fabriku rezbarija od drveta, kao i Isusovu tvrđavu (Fort Jesus) izgrađenu u 16. veku.

Danas se iza ovog vrednog istorijskog muzeja prostire divan park sa pogledom na okean, gde zavaljeni ispod neke palme ili drveta baobaba možemo čuti razne zanimljive priče družeći se sa lokalcima. Pažnju privlaći svakako i stari grad, gradsko jezgo koje je načičkano suvenitnicama i radnjama manufakture, a prepuno stanovnika koji cirkulišu lavirintom tipičnih afričkih ulica. Upoznaćemo se sa  autentičnim domaćinstvima izgrađenim u arapskom i indijskom tradicionalnom stilu. 

Takođe, u starom gradu se nalazi Bela kuća, prvi Američki konzulat i Stara pošta koju su izgradili Indusi kako bi putem železnice slali kući vesti i novac. Ulica Biashara nudi najrazličitije kenijske tkanine, jarkih, ali simpatično uklopljenih boja, a tu je i simbol grada – „Mombasa kljove”. Obići ćemo i lokalnu pijacu začina i kenijske hrane. Imaćemo prilike da vidimo i staru luku u kojoj današnji trajekti saobraćaju od 1937. godine, a iz koje su vekovima unazad transportovali kenijske robove ka Likoniju i ka kopnu na dalje.

U cenu uključeno: organizovani prevoz prema itinereru, lokalni vodiča na engleskom jeziku i usluge predstavnika naše agencije. 

Smeštaj

Hotel 2*/3* /

Ovo je primer smeštaja koji možete da očekujete. Stvaran smeštaj može biti drugačiji, ali sličan u onome šta pruža.

Hotel 2*/3* je hotel sa dve/tri zvezdice po lokalnoj kategorizaciji. Smeštaj raspolaže dvokrevetnim sobama sa sopstvenim kupatilom. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom (kontinentalni doručak).

Guesthouse

Ovo je primer smeštaja koji možete da očekujete. Stvaran smeštaj može biti drugačiji, ali sličan u onome šta pruža.

Guesthouse je jednostavan smeštajni objekat koji raspolaže manje prostranim dvokrevetnim sobama sa sopstvenim kupatilom. Usluga je na bazi noćenja.

Ostali polasci za Kenija

Korisne informacije

Ovde ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savete za ovo putovanje.

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informisani, što omogućuje manje nesporazuma tokom putovanja i ugodnije iskustvo.

Hotel 2*/3* je hotel sa dve/tri zvezdice po lokalnoj kategorizaciji. Smeštaj raspolaže dvokrevetnim sobama sa sopstvenim kupatilom. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom (kontinentalni doručak).

Guesthouse je jednostavan smeštajni objekat koji raspolaže manje prostranim dvokrevetnim sobama sa sopstvenim kupatilom. Usluga je na bazi noćenja.

*Tačno ime smeštaja biće potvrđeno po formiranju grupe, a najkasnije do dve nedelje pred put.

 

Najrobi je glavni grad Kenije, sa svojih 3,5 miliona stanovnika predstavlja drugi najnaseljeniji grad u području Afričkih velikih jezera. Najrobi je urbanizovano središte kulture i biznisa. Nalazi se u centralno-južnom delu Kenije. 

Mombasa je grad koji se nalazi u jugoistočnom delu Kenije, na obali Indijskog okeana. Drugi je grad Kenije po veličini, posle prestonice Najrobija. Grad ima oko 2 miliona stanovnika. 

Diani plaža je poznato letovalište u Keniji, na 30 km udaljenosti od Mombase. Poznata po koralnim grebenima i podvodnim sprudovima, surferskim talasima i prelepom belom pesku. 

NAPOMENE:

Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 159/2021, kategorija licence A
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu usled vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvideti, u vreme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mestima, i ne smeju ih napuštati na mestima koja nisu predviđena za pauze (granice, ček point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posledice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sedenja, mesto polaska, mesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obaveštava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana pre datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana pre datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cene low cost aranžmana podložne su promenama i po uplati avansa se proveravaju tarife i putniku se potvrđuje cena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promeni i isključivo zavise od avio kompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu.
 • Putnici koji ne izmire dugovanja i ne uplate putovanje do krajnjeg roka naznacenog u planu i programu i koji ne obaveste agenciju na bilo koji pismeni nacin u roku od 24 sata od datuma isteka roka placanja, bice tretirani kao da su odustali od putovanja.
 • Putnicima se preporucuje da uplate osiguranje od otkaza aranzmana.
 • U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to predviđeno i istaknuto programom putovanja.
 • Obilazak gradova u okviru programa putovanja je moguće realizovati pešaka, privatnim prevozom, gradskim prevozom ili bilo kojim drugim sredstvom.
 • Putnicima kojima imaju za cilj posete muzejima i galerijama, preporučuje se da unapred provere radno vreme istih i da željene posete usklade sa slobodnim vremenom
 • Putnici su duzni da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanje vrednih stvari u prevoznim sredstvima i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer ni organizator putovanja, niti prevoznik,  niti hotel ne odgovara za iste! U slučaju kradje (gubitka ličnih stvari), putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati, niti se organizatoru putovanja pišu prigovori i zalbe vezani za kradje i nepredvidjene okolnosti.
 • Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice.  Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena kod notara.
 • Bezbednost lica i putnika, kao i zdravstveno stanje u kom se putnik nalazi je potpuno licna i stvar je licne odgovornosti. Svi putnici moraju biti svesni zdravstvene i bezbednosne situacije zemalja u koje putuju.
 • Za ovaj aranžman primenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa YUTA standardom.
 • Za ovo putovanje postoji poseban uslov putovanja,gde svi putnici svojom uplatom aranzmana potvrdjuju da su saglasni sa istim. Avio karte se obicno kupuju nekoliko meseci unapred i ukoliko putnik nakon prijave i uplate otkaze putovanje, duzan je da plati troskove avio karte u skladu sa uslovima avio kompanije. Gore pomenuta obaveza je istaknuta u zakonu kod člana 71. ako lice kome je poverena usluga prevoza zahteva naknadu za promenu imena putnika ili poništavanje karte i izdavanje nove, organizator putovanja ima pravo i na naknadu tih troškova (ova napomena važi samo za avio-aranžmane)

Napomene u vezi sa smeštajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja smeštajnog objekta.
 • U nekim smeštajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smeštajni kapaciteti vrše smeštaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smeštaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smeštaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja.
 • Termini i cene fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmene, promene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se pre uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.
 • Za fakultativne izlete nije obezbeđena zaštita u pogledu garancija putovanja.

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mesec dana pre putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne poseduju nove biometrijske pasoše Republike Srbije dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlašćena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.

U cenu putovanja nije uključeno putno osiguranje. Organizator savetuje zaključenje osiguranja koje nije zakonom obavezno i to osiguranje putne odgovornosti, osiguranje od otkaza putovanja, zdravstveno osiguranje i osiguranje protiv nezgoda. Ukoliko Organizator i Posrednik nude putna osiguranja, radi se samo o posredovanju. Ugovor o osiguranju se zaključuje samo između Putnika i osiguravajuće kompanije kome se eventualni zahtevi direktno upućuju. Treba da pročitate uslove osiguranja i obaveze iz ugovora o osiguranju. Premije osiguranja nisu sastavni deo cene putovanja i dospevaju odmah pri zaključivanju ugovora o osiguranju. Potpisivanjem Ugovora, Putnik potvrđuje da je informisan i upućen na obezbeđenje, paketa putnog osiguranja. Paket putnog osiguranja ne pokriva obavezno zdravstveno osiguranje, te se Putniku preporučuje da isto sam obezbedi, jer to može biti razlog da pogranične vlasti ne dozvole dalje putovanje ili da Putnik mora sam platiti značajne troškove eventualnog lečenja. U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu, Organizator ima depozit u visini od 2000,00 eura i garanciju putovanja za kategoriju licence A u visini od 250.000,00 eura, kojom se za slučaj A) insolventnosti Organizatora putovanja obezbeđuju: 1. troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka Putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, 2. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju, koje Organizator putovanja nije realizovao, 3. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika u slučaju otkaza putovanja od strane Putnika, u skladu sa Opštim uslovima putovanja, 4. Potraživanja razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja i za slučaj; B) naknade štete obezbeđuje naknada štete, koja se prouzrokuje Putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza Organizatora putovanja, koje su određene Opštim uslovima i Programom putovanja: 1. za potraživanje uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju koje Organizator putovanja nije realizovao i 2. za potraživanje razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja. Period pokrića Garancije putovanja je od datuma njenog izdavanja pa do završetka turističkog putovanja, odnosno do povratka Putnika na ugovoreno odredište. Garancija po Ugovoru o zastupanju u osiguranju od 13.11.2020. zaključenog sa ugovaračem osiguranja Akcionarsko društvo za osiguranje Globos osiguranje a.d.o Beograd, ul. Bul. Mihajla Pupina 165d, Polisa broj IM-0008752 od 11.10.2021. godine važi od 01.10.2021 do 01.10.2022.godine. Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja, odnosno u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja.

(Putnik svoja prava za naknadu štete ostvaruje na osnovu pravosnanţne i izvršne sudske presude, odnosno, odluke Arbitražnog suda ili drugog vansudskog rešenja potrošačkog spora, u skladu sa ovim Opštim uslovima i Opštim uslovima YUTE.)