Kenija Akcija

cena od
1.190
EUR ,00
sada od
1.050
EUR ,00
trajanje
10 dana
Upit
Upit

Nasmejano pleme vodi Vas u Keniju - magični odmor na predivnim plažama uz najbolju avanturu - safari! 


Ruta
Beograd
Doha
Mombasa
Doha
Beograd

Prevoz
Avion, Lokalni transfer
Smeštaj
Hotel
Organizator
Jungle Travel d.o.o. Beograd, Srbija
Vrste putovanja
Daleke destinacije
Destinacije
Kenija
Kod putovanja
KE1
Zahtevnost
Pogodno za decu
Ne
Veličina grupe
Min 10

Video

Plan i program

Okupljanje grupe na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu u dogovoreno vreme. Let iz Beograda za Dohu u 12:15h – let QR 232. Dolazak u Dohu u 18:20 i presedanje na let za Mombasu.

Prevoz

 • Avio kartu sa svim taksama na relaciji Beograd–Mombasa, u ekonomskoj klasi

Mesto

 • Beograd
 • Doha

Let iz Dohe za Mombasu u 02:30h i sletanje u 08:30h po lokalnom vremenu – let QR 1333. Transfer do smeštaja na obali okeana. Hello Mama Africa! Slobodno vreme do ulaska u smeštaj i opuštanje uz koktele i zvuke afričke muzike. 

Prevoz

 • Transfer od aerodroma do smeštaja

Smeštaj

Kahama hotel Mombasa 1 noć

Mesto

 • Mombasa

Fakultativni izlet do Mombase, posećujemo „Mombasa kljove”, poznati simbol ovog grada, stari grad čija arhitektura svedoči o arapskim, azijskim i evropskim narodima koji su bili na ovom prostoru i Isusovu tvrđavu (Fort Jesus), utvrđenje koje su u 16. veku sagradili Portugalci. Povratak u smeštaj. 

Smeštaj

Kahama hotel Mombasa 1 noć

Mesto

 • Mombasa

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izleti

Dani rezervisan za upoznavanje „velike petorke”, gde ćemo imati prilike da upoznamo životinjski svet Afrike. Možemo Vam ponuditi jednodnevni ili dvodnevni fakultativni izlet u Nacionalni park Cavo (Tsavo) ili dvodnevni fakultativni izlet avionom u Nacionalni park Masai Mara. Imaćemo priliku da upoznamo afričku divljinu koju smo zamišljali celog života, pravu savanu kojom nesmetano i ponosno šetaju slonovi, lavovi, gepardi, bivoli, žirafe, nosorozi, nilski konji, leopardi, krokodili, antilope, dik-dik jeleni i mnoge druge životinje. Povratak u smeštaj.

Smeštaj

Kahama hotel Mombasa 2 noći

Mesto

 • Mombasa

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 2

Fakultativni izleti

Slobodno vreme za uživanje na plaži, uz afričke ritmove, nasmejane lokalce, pozitivnu energiju, dok smo okruženi plavetnilom Indijskog okeana. 

Smeštaj

Kahama hotel Mombasa 1 noć

Mesto

 • Mombasa

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izlet za sve one koji bi želeli da se oprobaju u pecanju na Indijskom okeanu – avanturističko uživanje na okeanu – pecanje. Lagano isplovljavamo našim brodom i krećemo u potragu za najrazličitijim podvodnim svetom Indijskog okeana. U kenijskim okeanskim vodama može se sresti preko 30 različitih vrsta morskih riba, a najpoznatije od njih su vahu, barakuda, kingfish, mako ajkula, tigar ajkula, sabljarka, tuna, itd. Povratak u smeštaj. 

Smeštaj

Kahama hotel Mombasa 1 noć

Mesto

 • Mombasa

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izleti

Slobodan dan za odmor, uživanje i kupanje.

Smeštaj

Kahama hotel Mombasa 1 noć

Mesto

 • Mombasa

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Napuštamo sobe u prepodnevnim časovima i koristimo vreme da upijemo zrake sunca, osmehe, muziku, mirise i utiske iz naše afričke avanture. Transfer do aerodroma i let iz Mombase za Dohu u 16:50h – let QR 1334. Dolazak u Dohu u 23:25h i presedanje na let za Beograd.

Prevoz

 • Transfer od smeštaja do aerodroma
 • Avio kartu sa svim taksama na relaciji Mombasa–Beograd, u ekonomskoj klasi

Mesto

 • Mombasa
 • Doha

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Let iz Dohe u 06:55h – QR 231. Dolazak u Beograd u 11:15h. Kraj putovanja.

Mesto

 • Beograd
Za više informacija o polasku poput cena, popusta, uslova plaćanja, molimo Vas kliknite na polje s polaskom ispod
Učitavanje...
Učitavanje...

Prilikom prijavljivanja plaća se 200 € u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate, nakon formiranja grupe plaća se još 400 € u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate, a ostatak sume plaća se u agenciji u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Unicredit banke na dan uplate, najkasnije 6 nedelja pred put. Mogućnost plaćanja preko računa i karticama Visa, Master, Maestro i Dina.

Preporučujemo ranije prijave jer je broj mesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti skeniranu prvu stranu pasoša, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost za štampanje avio karata sa pogrešnim imenom. Za ovo putovanje u pasošu morate imati slobodnih minimum 4 stranice u pasošu, u kontinuitetu, a rok važenja pasoša mora biti minimum 6 meseci od datuma povratka u zemlju. Prijava je validna jedino uz uplatu avansa. Ukoliko putnici ne dostave dokumenta za vize u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje.

Šta je uključeno

Smeštaj

Kahama hotel Mombasa Primer 7 noći

Prevoz

 • Avio kartu sa svim taksama na relaciji Beograd–Mombasa, u ekonomskoj klasi
 • Transfer od aerodroma do smeštaja
 • Transfer od smeštaja do aerodroma
 • Avio kartu sa svim taksama na relaciji Mombasa–Beograd, u ekonomskoj klasi

Hrana

7 × Kontinentalni doručak

Nije uključeno

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Individualne troškove nastale za vreme trajanja aranžmana
 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike
 • Troškove vize za Keniju - 50 USD u dinarskoj protivvrednosti po kursu Unicredit banke na dan uplate + 1000 RSD usluga viziranja.
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (Uniqa, do 15.000 eur, standard, od 19 do 70 godina, za 10 dana – 938 RSD, cenovnik od 09.05.2019)

Fakultativni izleti

Napomena! Termini i cene fakultativnih izleta su informativnog karaktera i promenjivi su, a zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

Obilazak Mombase

Cena: 45,00 USD

Mombasa je drugi grad po veličini u Keniji i najveća luka, tj. ostrvo koje je mostovima povezano sa kopnom. Mombasa je uvek interesantna posetiocima, što zbog svoje svakodnevne vreve i takozvane „pijačne atmosfere” grada, što zbog svojih kulturnih i etničkih razlika, odlično ukomponovanih u skladnu celinu. Grad su vekovima unazad naseljavali narodi sa Bliskog istoka i Indusi, pa je tako većinsko stanovništvo islamske veroispovesti. Posebnu čar ovom gradu daje i blizina nacionalnih parkova i seoskih zajednica. U pratnji lokalnog vodiča obići ćemo Akamba fabriku rezbarija od drveta, kao i Isusovu tvrđavu (Fort Jesus) izgrađenu u 16. veku. Danas se iza ovog vrednog istorijskog muzeja prostire divan park sa pogledom na okean, gde zavaljeni ispod neke palme ili drveta baobaba možemo čuti razne zanimljive priče družeći se sa lokalcima. Pažnju privlaći svakako i stari grad, gradsko jezgo koje je načičkano suvenitnicama i radnjama manufakture, a prepuno stanovnika koji cirkulišu lavirintom tipičnih afričkih ulica. Upoznaćemo se sa  autentičnim domaćinstvima izgrađenim u arapskom i indijskom tradicionalnom stilu. Takođe, u starom gradu se nalazi Bela kuća, prvi Američki konzulat i Stara pošta koju su izgradili Indusi kako bi putem železnice slali kući vesti i novac. Ulica Biashara nudi najrazličitije kenijske tkanine, jarkih, ali simpatično uklopljenih boja, a tu je i simbol grada – „Mombasa kljove”. Obići ćemo i lokalnu pijacu začina i kenijske hrane. Imaćemo prilike da vidimo i staru luku u kojoj današnji trajekti saobraćaju od 1937. godine, a iz koje su vekovima unazad transportovali kenijske robove ka Likoniju i ka kopnu na dalje. U cenu uključeno: prevoz, ulaznice na lokalitete, lokalni vodič. U cenu nije uključeno: bakšiš za lokalnog vodiča.

Jednodnevni safari u NP Tsavo (Istočni)

Cena: 160,00 USD

Tsavo je jedan od najvećih nacionalnih parkova na svetu i prostire se na 22.000 kvadratna kilometra čineći 4% celokupne teritorije Kenije. Naziv je dobio po reci Tsavo. U njemu se nalazi prirodni fenomen Yatta Plateau – protok lave dugačak skoro 300 kilometara, a poznat je i po crvenim slonovima, koji se mogu samo ovde sresti, a svoju čuvenu boju su poprimili od crvene vulkanske zemlje sa kojom su stalno u dodiru. Park se sastoji se iz istočnog i zapadnog dela. Izlet započinjemo jutarnjom vožnjom kroz zadivljujuće predele afričke divljine do nacionalnog parka Tsavo (oko 200 km). Krećemo u obilazak i u potragu za životinjama. Park izgleda kao afrička divljina koju smo zamišljali celog života, prava savana kojom nesmetano i ponosno šetaju slonovi, lavovi, gepardi, bivoli, žirafe, nosorozi, nilski konji, leopardi, krokodili, antilope, dik-dik jeleni i mnoge druge životinje. Sledeća je pauza za ručak (lokalna hrana), a ako vremenski uslovi budu dozvoljavali, nastavljamo sa safarijem još koji sat. U cenu uključeno: prevoz, ulaznica, safari, instruktor i ručak u lokalnom restoranu. U cenu nije uključeno: bakšiš za instruktora, voda, sokovi.

Dvodnevni izlet u NP Tsavo (istočni)

Cena: 260,00 USD

Za prave avanturiste i one koji žele još malo da uživaju u divljini pripremili smo dvodnevni safari. Prvog dana će se ujutru krenuti na izlet i nakon malog predaha ulazimo u nacionalni park i avantura počinje! Ceo dan ćemo posmatrati životinje, sa pauzom za ručak i čikiranje u smeštaju (lodge). Nakon popodnevnog dela safarija odlazimo u smeštaj. Sledećeg dana se rano budimo i uz magičan izlazak sunca nastavljamo sa safarijem kako bismo pre doručka uspeli da vidimo kako se divljina budi. Posle pauze za doručak, takođe, idemo u još jednu vožnju savanom i, ponovo, nastavljamo sa istraživanjem. U restoranu lokalne hrane imaćemo ručak i upućujemo se ka smeštaju u Mombasi. U cenu uključeno: prevoz, ulaznica, safari, instruktor ručak i večera u lokalnom restoranu prvog dana, noćenje u kampu u sobama, doručak i ručak drugog dana. U cenu nije uključeno: bakšiš za instruktora, voda, sokovi.

Dvodnevni safari avionom u NP Masai Mara

Cena: od 900,00 USD do 950,00 USD

Masai Mara se nalazi u jugozapadnoj Keniji, uz samu granicu sa Tanzanijom i zapravo predstavlja nastavak nacionalnog parka Serengeti. Dobio je naziv po reci Mara, koja protiče kroz ovu oblast, i po lokalnom plemenu Masaji, koje je naseljava. Prava je poslastica za ljubitelje afričkih životinja jer upravo ovde možete sresti veliku afričku petorku – lava, leoparda, slona, nosoroga i bivola. Tu su i ostale vrste afričkih životinja, kao i preko 570 vrsta ptica. Prvog dana ujutru krećemo iz hotela na aerodrom u Mombasi. Imamo let do rezervata. Tokom leta se divimo veličanstvenom pogledu na Kilimandžaro i njegovu okolinu. Nakon sletanja, ulazimo u nacionalni park i odlazimo do smeštaja, a nakon toga počinje naša safari avantura po afričkoj savani. Nakon nekoliko sati safarija pravimo pauzu za ručak, potom nastavljamo sa safarijem ako to vremenski uslovi dozvoljavaju i na kraju odlazimo na večeru i noćenje u lodgeu. Sledećeg dana se rano budimo i nakon doručka ponovo krećemo sa avanturom. Uživamo u poslednjim trenucima boravka u prirodi i lagano se spremamo za naš let ka Mombasi. Slećemo u na aerodrom u Mombasi i vozimo se do našeg hotela. U cenu uključeno: prevoz, ulaznica, safari, instruktor, ručak i večera u lokalnom restoranu prvog dana, noćenje u kampu u sobama, doručak drugog dana. U cenu nije uključeno: bakšiš za instruktora, voda, sokovi, užina pred ulazak u park. Šta je potrebno poneti na safari: garderobu pastelnih boja (NE: jarke i fluorescentne boje, crveno, crno, teget), duge nogavice i rukave protiv komaraca i za noć, udobna obuća, šešir i naočare za sunce, krema za sunčanje, marama kojom možete sprečiti udisanje prašine, sredstvo protiv komaraca, rezervna garderoba za presvlačenje, telefoni, punjači i eksterne baterije, lekove i sredstva za higijenu.

Pecanje ("Deep sea fishing")

Cena: 90,00 USD

Za popodne je predviđeno avanturističko uživanje na okeanu – pecanje. Lagano isplovljavamo našim brodom i krećemo u potragu za najrazličitijim podvodnim svetom Indijskog okeana. U kenijskim okeanskim vodama može se sresti preko 30 različitih vrsta morskih riba, a najpoznatije od njih su vahu, barakuda, kingfish, mako ajkula, tigar ajkula, sabljarka, tuna, itd. U cenu uključeno: prevoz, vožnja brodom, instruktor, oprema za pecanje, voda i bezalkoholno piće. U cenu nije uključeno: bakšiš za instruktora.

Smeštaj

Kahama hotel Mombasa

Ovo je primer smeštaja koji možete da očekujete. Stvaran smeštaj može biti drugačiji, ali sličan u onome šta pruža.

Kahama hotel Mombasa je hotel sa 3* po lokalnoj kategorizaciji. Smeštaj raspolaže dvokrevetnim sobama sa sopstvenim kupatilom. Svaka soba ima klima uređaj. Gosti mogu besplatno koristiti wifi i sef koji se nalazi na recepciji. Smeštaj poseduje otvoreni bazen i sportski bar. Nalazi se na dva minuta hoda do plaže Bamburi, a od centra grada je udaljen oko 10 km. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom.

Sajt http://www.klubhouse.co.ke/

Prevoz

Avion

Kliknite na sliku da bi otvorili galeriju

Putnički avion (linijski putnički avion ili komercijalni transportni avion) veliki je avion prvenstveno namenjen komercijalnom prevozu putnika i tereta.

Lokalni transfer

Kliknite na sliku da bi otvorili galeriju

Manje prevozno sredstvo za najčešće do 15 putnika.  U zavisnosti od zemlje može biti manjeg ili većeg komfora.

Korisne informacije

Ovde ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savete za ovo putovanje.

Kenija

1. OPŠTI PODACI:

Glavni grad: Najrobi

Površina: 580.367 km²

Broj stanovnika: 44.354.000 (2013.)

Stanovništvo: 99% narodi afričkog porekla iz preko 50 plemena

Jezik: swahili i engleski

Veroispovest: 65% hrišćani, 7% muslimani, ostatak pripadnici tradicionalnih religija

Lokalno vreme: UTC + 3

Nezavisnost: 12.decembar 1963.

Valuta: kenijski Šiling

 

2. VIZE:

Vize za ulazak u Keniju mogu se pribaviti preko Ambasade Kenije u Parizu (tel: +331/5662-2525, faks:+331/4720-4441, website: https://www.embassypages.com/missions/embassy15444/, e-mail: paris@amb-kenya.fr) ili preko internet stranice www.evisa.go.ke. Preko internet stranice odobravaju se turističke vize sa jednim ulazom/izlaskom i maksimalnim rokom važenja do 90 dana, kao i tranzitne i diplomatske vize, a same vize izdaju se na pasoškoj kontroli aerodroma u Najrobiju i Mombasi utiskivanjem pečata u pasoš. Cena jednokratne vize je 50 USD. Višekratne ulazno-izlazne vize sa maksimalnim važenjem do 6 meseci mogu se dobiti u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Kenije, a i u samoj zemlji, u biroima Ministarstva za imigracije. 
Rok važenja pasoša radi turističkog putovanja mora biti najmanje 6 meseci, što važi i za regulisanje boravka. 

Neophodna dokumentacija u elektronskoj formi za izradu vize: 
1. Sken prve strane pasoša (u JPG formatu, visoke rezolucije i sa čitljivim i jasnim podacima) 
*Takođe, još jednom napominjemo da za putovanje morate imati validan pasoš koji važi minimum 6 meseci od datuma povratka sa putovanja, minimum 3 slobodne strane u pasošu u trenutku putovanja.   
2. Fotografija visoke rezolucije (u JPG formatu) 
3. Cena vize je 50 USD (u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate) + 1000 RSD usluga viziranja  
*Nakon završenog procesa dobija se elektronska viza na papiru (koju dobijate na polasku na put od predstavnika agencije), a fizički Vam vizu utisnu u pasoš po sletanju u Keniju. 
 

3. VREMENSKA ZONA je UTC+3, odnosno tokom zimskog računanja vremena razlika između Srbije i Kenije je 2h, a tokom letnjeg računanja je 1h, jer Kenija ne prelazi na letnje računanje vremena.

 

4. ZDRAVSTVENA SITUACIJA:

Voda nije za piće, koristi se isključivo flaširana i izbegava se led. Flaširana voda se koristi i za pranje zuba.

Za ulazak u Keniju je neophodno imati žuti karton (potvrdu o vakcinaciji protiv žute groznice).

Što se tiče lekova protiv malarije, nije neophodno uzimati, već se o ovome konsultujte sa Vašim lekarom. Važno je da znate da lekovi ne štite 100% od malarije i mogu imati neželjena dejstva.

Od lekova sa sobom poneti lekove za redovnu terapiju ako je imate, probiotik, lekove za snižavanje temperature, protiv bolova, odnosno lekove koje generalno nosite sa sobom na putovanje. Ponesite obavezno i kremu za sunčanje i Autan.

Preporuka je da imate zdravstveno osiguranje. Zdravstveno osiguranje možete uzeti u agenciji do 5 dana pred put. Za cenu osiguranja pozovite agenciju.

 

5. BEZBEDNOST:

Kenija je bezbedna destinacija, ali ukoliko se pridržavate određenih pravila. Ne preporučuje se kretanje po mraku i noću, jer se pre svega radi o siromašnim i nerazvijenim područjima, i na mestima gde su velike gužve (lokalne pijace i sl.) treba voditi računa o dzeparenju. Nije preporučljivo da se krećete sa skupocenim nakitom, takođe. Treba izbegavati odlaske u udaljena ruralna područja.

Izbegavajte prodavce opojnih sredstava, svi opijati su zabranjeni i ilegalni.

Vodite računa kad fotografišete, jer ukoliko želite da uslikate nekoga, morate obavezno pitati.

Unošenje i iznošenje kenijskog šilinga je zabranjeno, ali nema ograničenja za unošenje konvertibilnih valuta. U zemlju je dozvoljeno unošenje 200 cigareta i 1 litar alkoholnog pića. Iznošenje živih životinja, kao i proizvoda od zaštićenih životinjskih vrsta (koža, korali, slonovača itd.) je zabranjeno i može dovesti do zatvorske kazne.

 

6. KLIMA

Kenija važi za jednu od zemalja sa najboljom klimom na svetu tokom cele godine. Tokom dana temperatura je obično 25-30 °C, a kasno uveče i rano ujutru se spušta do 12-16 °C. U južnim i priobalnim delovima Kenije je mnogo toplije i u zavisnosti od godišnjeg doba vlažnost vazduha je veoma velika, a sunce je izuzetno jako jer se radi o područjima oko ekvatora. Temperatura može i pasti, tako da sa sobom obavezno ponestite odeću dugih rukava i nogavica. Kišni period traje od marta do juna, ali se kiša može javiti i u bilo koje doba godine.

 

7. HRANA:

Ishrana se uglavnom sastoji od svežeg voća i povrća, kao i tradicionalnih supa i čorbi. Za ručak i večeru u Keniji se obično servira meso (piletina, jagnjetina, svinjetina ili govedina), ali i riba i vegeterijanska jela.

Ulična hrana se ne preporučuje (pre svega jer ovo nije područje sa tradicijom ulične hrane)

 

8. ODEĆA:

Od odeće je potrebna letnja, laganija garderoba, ali obavezno ponesite sa sobom nešto dugačkih rukava i nogavica pre svega zbog aviona ali i mogućnosti da temperatura opadne.

Dugi rukavi i nogavice preporučuju se i kao zaštita od komaraca.

Za safari potrebna je odeća mirnih boja (izbegavajte tamne boje, crnu, tamno plavu, ali i fluorescentne boje), dugačkih nogavica i rukava jer temperatura može pasti i ispod 15C u nacionalnim parkovima, šešir, kačket, naočare za sunce i maramu kojom možete spreičiti udisanje prašine.

 

9. NOVAC:

Valuta koja je u opticaju je kenijski šiling - KES.

1eur = 113 KEN, 1$ = 100 KEN.

Preporuka je da sa sobom nosite dolare ali isključivo štampane 2006. godine i mlađe.

Korišćenje međunarodnih platnih kartica (VISA i sl) u Keniji je prilično razvijeno, naročito u boljim hotelima, restoranima, samoposlugama i sl. O pojedinostima posavetujte se sa Vašom bankom i obavezno prijavite odlazak u inostranstvo, kako Vam kartice ne bi bile blokirane.

U nekim slučajevima možete plaćati i u dolarima, ali spremite sitniji novac.

Na pijacama, prodavnicama suvenira i kod uličnih prodavaca uvek se cenkajte, jer je to običaj.

Osim cenkanja običaj je skoro uvek i svima ostavljati bakšiš.

 

10. STRUJA, INTERNET I KOMUNIKACIJA:

Naše mreže u većini slučajeva rade na teritoriji Kenije, odnosno u većim gradovima.

Svi smeštaji imaju wi-fi.

Što se tiče električne energije, napon nije isti kao kod nas i potrebni su Vam adapteri za utičnice. Ulaz je kao za Veliku Britaniju (tri pljosnata konektora).

Adaptere na samoj destinaciji ne možete nabaviti.

 

11. SUVENIRI:

Za početak moramo napomenuti da je iznošenje živih životinja, kao i proizvoda od zaštićenih životinjskih vrsta (koža, korali, slonovača itd.) zabranjeno i može dovesti do zatvorske kazne.

Od suvenira preporučujemo: tradicionalnu odeću i materijale, otirače i košare napravljene od autohtonih vlakana, predmete i skulpture od drveta, kenijsku kafu i čaj, tradicionalnu muziku, nakit, predmete vezane za Massai kulturu..

 

12. DRUGE NAPOMENE:

Ukoliko želite da rentirate vozilo ili motor u Keniji potrebna vam je međunarodna vozačka dozvola ali i dozvola koju morate izvaditi u Najrobiju, u nadležnom ministarstvu.

 

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informisani, što omogućuje manje nesporazuma tokom putovanja i ugodnije iskustvo.

Napomene:
Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 266/2010.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu usled vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvideti, u vreme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mestima, i ne smeju ih napuštati na mestima koja nisu predviđena za pauze (granice, ček point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posledice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sedenja, mesto polaska, mesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obaveštava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana pre datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana pre datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cene low cost aranžmana podložne su promenama i po uplati avansa se proveravaju tarife i putniku se potvrđuje cena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promeni i isključivo zavise od avio kompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu.
 • Za ovaj aranžman primenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa YUTA standardom.

Napomene u vezi sa smeštajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja smeštajnog objekta.
 • U nekim smeštajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smeštajni kapaciteti vrše smeštaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smeštaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smeštaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja, i za fakultativne izlete nije obezbeđena zaštita u pogledu garancija putovanja.
 • Termini i cene fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmene, promene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se pre uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mesec dana pre putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne poseduju nove biometrijske pasoše Republike Srbije dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlašćena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.

U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu Organizator putovanja ima garancije putovanja Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0013/2018 od 10.01.2018.god., polisa osiguranja broj 300060169 od 26.12.2017.godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi sad”.