Kenija safari Nova godina

Kenija safari Nova godina

cena od
2.550
EUR ,00
sada od
2.450
EUR ,00
trajanje
12 dana
Prijavi se Upit
Upit

Ako ste ikada razmišljali o pravoj avanturističkoj ekspediciji u kojoj ćete se družiti sa narodom iz Masai plemena, ići na safari u jedan od najpoznatijih rezervata prirode na svetu Massai Mara i posmatrati lanac ishrane u divljini afričke savane gde životinje žive u svom prirodnom staništu, skrivajući se ispod neobičnih stabala baobaba  starih i po nekoliko hiljada godina, kao i druženju sa žirafama u centru glavnog grada Najrobi - sada je pravo vreme da to i ostvarite. Kenija Vas zove da dočekate Novu 2024. godinu na najbolji mogući način!

Putovanje u Keniju ne bi bilo kompletno bez posete nekim od najlepših nacionalnih parkova, a u sklopu ove novogodišnje ture ćemo obići čak 3 parka -  Masai Mara, Naivaša i Nairobi. Upoznajemo afričku divljinu koju smo zamišljali celog života, savanu kojom nesmetano i ponosno šetaju slonovi, lavovi, gepardi, bivoli, žirafe, nosorozi, nilski konji, leopardi, krokodili, antilope, dik-dik jeleni i mnoge druge životinje. 

Za doček Nove godine, pripremljen je poseban program koji uključuje ekskluzivne safari doživljaje tokom dana i elegantne večere u prirodi pod zvezdanim nebom. Luksuzni smeštaj u šatorima i lodžu pružiće vam udobnost i eleganciju dok istražujete ovu divlju destinaciju. Ovo jedinstveno putovanje spaja uzbudjenje i avanturu, nudeći nezaboravan način za doček Nove godine u srcu Kenije. Iskusite divljinu Kenije na jedinstven način i stvorite dragocene uspomene uz vrhunski organizovan safari program.

Ako ste spremni za avanturu obezbedite svoje mesto na vreme, a naše pleme Vas čeka u Keniji! 


Ruta
Beograd
Doha
Nairobi
Doha
Beograd

Prevoz
Avion, Lokalni transfer
Smeštaj
Kamp, Hotel
Organizator
Jungle Tribe d.o.o. Beograd, Srbija
Destinacije
Afrika, Kenija
Grupna putovanja
Avanture i ekspedicije, Nova godina
Kod putovanja
KE3
Zahtevnost
Pogodno za decu
Ne
Veličina grupe
Min 10 , Maks 16 ,

Plan i program

Okupljanje grupe na međunarodnom aerodromu u Beogradu dva sata pre leta. Let iz Beograda u 11:55 (QR 232) sa presedanjem u Dohi. Dolazak u Dohu u 18:50h. 

Prevoz

 • Avio kartu sa svim taksama na relaciji Beograd–Najrobi, u ekonomskoj klasi sa presedanjem, sa 23 kg čekiranog i 7 kg ručnog prtljaga

Mesto

 • Beograd
 • Doha

Let iz Dohe za Najrobi u 02:00h. Dolazak u Najrobi u 07:35h po lokalnom vremenu (QR 1335). Transfer do smeštaja. Najrobi je glavni grad Kenije, koji se nalazi u samom srcu Kenije. Moderan, urbanizovan grad, koji u svojoj srži ima zanimljivu istoriju i bogatu tradiciju afričkog naroda. Grad koji se čini da nikada ne spava, prepun energije i kombinacija različitih kultura. Slobodno vreme. 

Smeštaj

Hotel 2*/3* 1 noć

Mesto

 • Nairobi

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Dan počinjemo posetom Žirafa centra, u kome je moguće hraniti i maziti žirafe. Hodamo po platou, koji je u visini žirafa i pravimo selfije sa njima. Fakultativni izlet: Nairobi city tourObilazimo muzej književnice Karen Blixen, danske autorke poznate po delu „Moja Afrika”. Takođe, obilazimo i Internacionalni Konvencijski Centar i Nacionalni muzej Kenije. Muzej ističe prirodnu i kulturnu istoriju Kenije kroz brojne arheološke, etnografske i paleonotološke eksponate. Povratak u smeštaj. 

Smeštaj

Hotel 2*/3* 1 noć

Mesto

 • Nairobi

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izleti

Hello Mama Africa! Odlazimo u obilazak Najrobi Nacionalnog parka. Poznat je po svojoj blizini urbanog područja, nudeći posetiocima priliku da prisustvuju raznim kultnim afričkim divljim životinjama u pozadini gradskog horizonta. Park je dom lavova, žirafa, zebri i brojnih vrsta ptica, pružajući izuzetan spoj prirode i urbanosti. Povratak u smeštaj.

Smeštaj

Hotel 2*/3* 1 noć

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Put nastavljamo do jezera Naivaša. Jezero leži na 1800 m nadmorske visine. Uživamo u prelepom i živopisnom pogledu, idealnom za posmatranje ptica, preko 400 vrsta, vožnju kroz park. Povratak u smeštaj. 

Smeštaj

Lodge 1 noć

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Danas istražujemo Naivašu sa koje se pruža fantastičan pogled na ceo životinjsku svet, kao što su žirafe, zebre, i gazele. Opciona vožnja čamcima uz doplatu, koja će Vam omogućiti da vidite koloniju nilskih konja.

Smeštaj

Lodge 1 noć

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Rano ujutru prolazimo kroz dolinu Veliki Rift do Masai Mare. Masai Mara je poznata po najvećoj koncentraciji divljih životinja – zebri, slonova, nosoroga, velikih mačaka, poput lavova i leoparda. Dolazak u kamp i upoznavanje sa Masai kulturom i obilazak Masaai sela. Povratak u smeštaj i pripremamo se za proslava Nove godine!

Smeštaj

Lodge 1 noć

Hrana

 • Pun pansion × 1

Nakon doručka nas očekuje celodnevna vožnja u parku do večeri. U Masai Mari se odvija jedna od najvećih migracija u životinjskom u svetu. Preko milion gnuova, zebri i gazela se udružuju u zajednočkoj potrazi za svežim pašnjacima.. Mogućnost posete plemenima Masai u njihovim selima, kako bi upoznali njihovu kulturu i običaje. 

Smeštaj

Lodge 1 noć

Hrana

 • Pun pansion × 1

Nakon doručka transfer do smeštaja u Nairobiju. Nakon kratkog odmora u hotelu, odlazimo u Karura šumu na šetnju kroz ovaj predivni park.

Smeštaj

Hotel 2*/3* 1 noć

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Slobodan dan u Najrobiju, iskoristićemo ga da se oprostimo od ove prelepe države, da kupimo po neki suvenir i obiđemo još neki lokalitet.

Smeštaj

Hotel 2*/3* 1 noć

Mesto

 • Nairobi

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Slobodno vreme do leta. Let iz Najrobija u 17:45h (QR 1336) sa presedanjem u Dohi. Dolazak u Dohu u 23:15h po lokalnom vremenu. 

Prevoz

 • Transfer od smeštaja do aerodroma
 • Avio-kartu sa svim taksama na relaciji Najrobi - Beograd, u ekonomskoj klasi sa presedanjem sa 23 kg čekiranog i 7 kg ručnog prtljaga

Mesto

 • Nairobi
 • Doha

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Let iz Dohe za Beograd u 07:20h. Dolazak u Beograd u 10:55h. Kraj putovanja!

Mesto

 • Doha
 • Beograd

Polasci i cene

Za više informacija o polasku poput cena, popusta, uslova plaćanja, molimo Vas kliknite na polje s polaskom ispod
Učitavanje...

Uslovi plaćanja: Prilikom prijavljivanja plaća se 350 € u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate, nakon formiranja grupe plaća se još 400 € u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate, a ostatak sume plaća se u agenciji u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate, najkasnije 6 nedelja pred put. Mogućnost plaćanja preko računa i karticama Visa, Master, Maestro i Dina.


Prijavljivanje: Preporučujemo ranije prijave jer je broj mesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti skeniranu prvu stranu pasoša, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost za štampanje avio karata sa pogrešnim imenom. Za ovo putovanje u pasošu morate imati slobodnih minimum 4 stranice u pasošu, u kontinuitetu, a rok važenja pasoša mora biti minimum 6 meseci od datuma povratka u zemlju. Prijava je validna jedino uz uplatu avansa. Ukoliko putnici ne dostave dokumenta za vize u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje.

Šta je uključeno

Smeštaj

Hotel 2/3 5 noći
Lodge 4 noći

Prevoz

 • Avio kartu sa svim taksama na relaciji Beograd–Najrobi, u ekonomskoj klasi sa presedanjem, sa 23 kg čekiranog i 7 kg ručnog prtljaga
 • Transfer od smeštaja do aerodroma
 • Avio-kartu sa svim taksama na relaciji Najrobi - Beograd, u ekonomskoj klasi sa presedanjem sa 23 kg čekiranog i 7 kg ručnog prtljaga

Hrana

8 × Kontinentalni doručak , 2 × Pun pansion

Nije uključeno

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike
 • Viza za Keniju (50 USD u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate)

Fakultativni izleti

Napomena! Termini i cene fakultativnih izleta su informativnog karaktera i promenjivi su, a zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

Obilazak Nairobija

Obilazak Nairobija
Cena: 40,00 EUR

Najrobi predstavlja moderan i urbanizovan centar Kenije, poznatiji kao zeleni grad na suncu. Osnivanjem železnica 1899. godine grad počinje da se širi i da cveta. Trenutno je najznačajni centar poslovanja i kulture u Istočnoj Africi. Grad je tokom 19. veka bio interesantan lovcima na krupnu divljač, upravo iz razloga što se u blizini samog grada nalaze prostranstva naseljena neuhvatljivim i divljim životinjskim vrstama. 

Urbani centar Najrobija daje nam utisak da se ne nalazimo u Africi, već da šetamo nekim modernim gradom zapada. Obilazimo poznate znamenitosti poput Parlamenta, Kenijskog internacionalnog centra i glavnog trg. Nacionalna manjina koja živi u Najrobiju je pleme Masai, koji gradu daje poseban kulturološki uticaj. Zato ćemo imati priliku da obiđemo Masai pijacu, gde ćemo uživati u miksu boja, umetnosti i kulture ovog naroda. Moći ćemo da kupimo afričke slike, drvene figure, ručno rađen nakit i torbe. Da bismo shvatili veličinu samog grada odlazimo do vidikovca, na kom možemo da vidimo neke on najpoznatijih nebodera grada, zelenilo koje ga okružuje, kao i planiske vrhove. 

Cena izleta uključuje: organizovani prevoz prema itinereru, lokalnog vodiča na engleskom jeziku i usluge predstavnika naše agencije.

Smeštaj

Lodge

Lodge

Lodge je smeštajni objekat tipičan za podneblja Nacionalnih parkova ili ruralnih predela. Uglavnom su skromnijeg izgleda i bez pratećih objekata. Raspolažu dvokrevetnim sobama. 

Hotel 2*/3* /

Hotel 2*/3*

Hotel 2*/3* je hotel sa dve/tri zvezdice po lokalnoj kategorizaciji. Smeštaj raspolaže dvokrevetnim sobama sa sopstvenim kupatilom. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom (kontinentalni doručak).

Ostali polasci za Kenija

Korisne informacije

Ovde ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savete za ovo putovanje.

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informisani, što omogućuje manje nesporazuma tokom putovanja i ugodnije iskustvo.

Hotel 2*/3* je hotel sa dve/tri zvezdice po lokalnoj kategorizaciji. Smeštaj raspolaže dvokrevetnim sobama sa sopstvenim kupatilom. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom (kontinentalni doručak).

Guesthouse je jednostavan smeštajni objekat koji raspolaže manje prostranim dvokrevetnim sobama sa sopstvenim kupatilom. Usluga je na bazi noćenja.

*Tačno ime smeštaja biće potvrđeno po formiranju grupe, a najkasnije do dve nedelje pred put.

 

Najrobi je glavni grad Kenije, sa svojih 3,5 miliona stanovnika predstavlja drugi najnaseljeniji grad u području Afričkih velikih jezera. Najrobi je urbanizovano središte kulture i biznisa. Nalazi se u centralno-južnom delu Kenije. 

NAPOMENE:

Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRIBE sa licencom OTP 32/2023, kategorije A.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu usled vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvideti, u vreme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRIBE-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mestima, i ne smeju ih napuštati na mestima koja nisu predviđena za pauze (granice, ček point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posledice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sedenja, mesto polaska, mesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obaveštava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana pre datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana pre datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cene low cost aranžmana podložne su promenama i po uplati avansa se proveravaju tarife i putniku se potvrđuje cena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promeni i isključivo zavise od avio kompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu. 
 • Za ovaj aranžman primenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA usklađeni sa YUTA standardom.
 • Putnici koji ne izmire dugovanja i ne uplate putovanje do krajnjeg roka naznacenog u planu i programu i koji ne obaveste agenciju na bilo koji pismeni nacin u roku od 24 sata od datuma isteka roka placanja, bice tretirani kao da su odustali od putovanja 
 • Putnicima se preporučuje da uplate osiguranje od otkaza aranžmana.
 • U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to predviđeno i istaknuto programom putovanja.
 • Obilazak gradova u okviru programa putovanja je moguće realizovati pešaka, privatnim prevozom, gradskim prevozom ili bilo kojim drugim sredstvom.
 • Putnicima kojima imaju za cilj posete muzejima i galerijama, preporučuje se da unapred provere radno vreme istih i da željene posete usklade sa slobodnim vremenom.
 • Putnici su dužni da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanje vrednih stvari u prevoznim sredstvima i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer ni organizator putovanja, niti prevoznik, niti hotel ne odgovara za iste! U slučaju krađe (gubitka ličnih stvari), putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati, niti se organizatoru putovanja pišu prigovori i žalbe vezani za krađe i nepredviđene okolnosti.
 • Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice.  Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena kod notara.
 • Bezbednost lica i putnika, kao i zdravstveno stanje u kom se putnik nalazi je potpuno lična i stvar je lične odgovornosti. Svi putnici moraju biti svesni zdravstvene i bezbednosne situacije zemalja u koje putuju.
 • Za ovo putovanje postoji poseban uslov putovanja, gde svi putnici svojom uplatom aranzmana potvrđuju da su saglasni sa istim. Avio karte se obično kupuju nekoliko meseci unapred i ukoliko putnik nakon prijave i uplate otkaže putovanje, dužan je da plati troškove avio karte u skladu sa uslovima avio kompanije. Gore pomenuta obaveza je istaknuta u zakonu kod člana 71. ako lice kome je poverena usluga prevoza zahteva naknadu za promenu imena putnika ili poništavanje karte i izdavanje nove, organizator putovanja ima pravo i na naknadu tih troškova.

 

Napomene u vezi sa smeštajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRIBE, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. 
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja smeštajnog objekta.
 • U nekim smeštajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smeštajni kapaciteti vrše smeštaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smeštaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smeštaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

 

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja, i za fakultativne izlete nije obezbeđena zaštita u pogledu garancija putovanja.
 • Termini i cene fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Tribe nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmene, promene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se pre uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.

 

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mesec dana pre putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne poseduju nove biometrijske pasoše Republike Srbije dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlašćena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.