Filipini ekspedicija - Cebu/Manila, Palavan i Borakaj

cena od
1.950
EUR ,00
sada od
1.650
EUR ,00
trajanje
15 dana
Prijavi se Upit
Upit

Nasmejano pleme vas vodi na raj na zemlji - na putovanje na Filipine.

Filipini su arhipelag od preko 7100 ostrva vulkanskog porekla koja karakterišu džungle, peščane obale, tirkizno zelena voda i mnoštvo koralnih grebena. Uticaj španske vladavine od preko 300 godina je ogroman, od arhitekture, fešti, imena... 

Najpre posećujemo ostrvo Cebu, poznato po kit-ajkulama sa kojima ćemo i imati priliku da ronimo. Plivaćemo i sa sardinama i uživati u igrarijama delfina i kornjača. Za one najhrabrije, biće prilike i za kanjoniring, a videćemo i nekoliko vodopada. 

Posećujemo i Borakaj – jedno od najlepših ostrva Filipina koje je poznato po tome što je 2018. bilo zatvoreno na 6 meseci da bi se totalno rehabilitovalo. Dugo je 7km, a široko 4km. Poznato je po plaži White Beach (Bela plaža) koja se pruža na 4km i predstavlja jednu od najlepših plaža na svetu. Imaćemo priliku da uživamo u zalasku sunca na tipičnom filipinskom brodu - Paraw, ali i da istražimo neobična mesta Borakaja na brodiću i uživamo u morskom svetu. 

Za kraj ostavljamo Palavan, ostrvo puno zelenila i neverovatnih plaža i vidikovaca. Tu dolazimo u El Nido - epicentar dešavanja na ostrvu odakle idemo na izlete gde ćemo moći da koristimo kajak, snorkelujemo i plivamo u predivnoj vodi. Za ljubitelje adrenalina, biće mogućnosti i za zipline i odlazak na vidikovce iznad El Nida. 

Pre nego li se uputimo nazad za Beograd, svratićemo još jednom u Cebu, ovaj put idemo u glavni grad i upoznajemo se sa istorijom Filipina. 

Probaćemo morsku hranu i gledati da iskoristimo svaki trenutak koji provodimo u ovoj rajskoj zemlji. 

Obilasci uključeni u cenu aranžmana za polazak 27.02.2024: Pescador ostrvo, snorkeling sa sardinama, snorkeling sa kornjačama, snorkeling sa kit-ajkulama, vodopad Tumalog, Badian canyoneering, vodopad Kawasan, obilazak El Nida 1 (Island Hopping Laguna), obilazak El Nida 2 (Island Hopping, Snorkeling and Local Islands), jedrenje uz zalazak sunca na Borakaju

Obilasci uključeni u cenu aranžmana za polazak 12.03.2024: obilazak El Nida 1 (Island Hopping Laguna), jedrenje uz zalazak sunca na Borakaju

Obilasci uključeni u cenu aranžmana za polaske 10.04.2024, 19.04.2024, 24.04.2024: snorkeling sa kit-ajkulama, vodopad Tumalog, Badian canyoneering, vodopad Kawasan, obilazak El Nida 1 (Island Hopping Laguna), obilazak El Nida 2 (Island Hopping, Snorkeling and Local Islands), jedrenje uz zalazak sunca na Borakaju


Ruta
Beograd
Doha
Manila
El Nido
Borakaj
Manila
Doha
Beograd

Prevoz
Avion, Lokalni transfer
Smeštaj
Hotel
Organizator
Jungle Tribe d.o.o. Beograd, Srbija
Destinacije
Azija, Filipini
Grupna putovanja
Daleke destinacije, Letovanja
Kod putovanja
PH4
Zahtevnost
Pogodno za decu
Da
Veličina grupe
Min 10 , Maks 12 ,

Plan i program

Plan i program puta važi za polaske 12. 3. 2024

Okupljanje na aerodromu „Nikola Tesla” u Beogradu dva i po sata pre leta. Let iz Beograda u 21.40 (QR 234) sa presedanjem u Dohi. 

Prevoz

 • Avio-karta sa svim taksama na relaciji Beograd–Manila, u ekonomskoj klasi sa presedanjem sa 25kg čekiranog i 7kg ručnog prtljaga.

Mesto

 • Beograd

Dolazak u Dohu u 04.35h po lokalnom vremenu. Konekcija na let. Let za Manilu u 08.40h (QR 928). Dolazak u Manilu u 22.10h. Transfer od aerodroma u Manili do smeštaja. 

Prevoz

 • Transfer od aerodroma do smeštaja

Smeštaj

Hotel 3* 1 noć

Mesto

 • Doha
 • Manila

Napuštanje smeštaja u Manili i transfer do aerodroma u Manili gde se ukrcavamo na lokalni let za Palavan. Palavan je jedno od najživopisnijih ostrva na Filipinima, takoreći njihov biser. Obala Palavana se proteže na 2000 kilometara. Postoje mnoge netaknute plaže sa kristalno čistim morem, prašumama, mangrovama, rekama, vodopadima i neverovatnom prirodom. Transfer do mesta El Nido (6h vožnje uz nekoliko pauza) gde ćemo biti smešteni narednih nekoliko dana. Smeštaj u hotel u večernjim časovima. Upoznajemo se sa mestašcem i spremamo se za avanture koje nas očekuju u narednih par dana.

Prevoz

 • Transfer od smeštaja do aerodroma u Manili
 • Lokalni let na relaciji Manila - Puerto Princesa sa 7kg ručnog i 20kg čekiranog prtljaga
 • Transfer kombijem i triciklima do smeštaja u El Nidu

Smeštaj

Hotel 3* 1 noć

Mesto

 • Manila
 • El Nido

Slobodno vreme za odmaranje. Ko želi, može da iskoristi slobodno vreme za odlazak na Canope Walk iznad El Nida i uživa uneverovatnoj panorami i avanturi samog pentranja izmedju stena. Postoji mogućnost i uzimanja tricikla za odlazak do plaže Las Cabanas (15 minuta), gde možete uzeti vožnju zipline-om dužine 750m koji vodi do susednog ostrva. Zipline se može uzeti u oba smera ili se spustiti samo jednom do ostrva i nakon toga prećii peške na plažu. Zalazak sunca na plazi Las Cabanas je definitivno nešto što treba doživeti... 

Smeštaj

Hotel 3* 1 noć

Mesto

 • El Nido

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Dan za upoznavanje sa prirodom Palavana. Krećemo u avanturu brodićem. Svraćamo na nekoliko plaza i laguna, gde ćemo imati priliku da iznajmimo kajak i ronimo. Izlet započinjemo poseti Seven Commandos plaži gde plivamo, pijemo pivo u baru i uživamo u lepotama Palavana. Nakon toga odlazimo do oblasti za ronjenje gde istražujemo morski svet. Pauzu za ručak pravimo na Shimizu ostrvu. Avanturu nastavljamo sa Tajnom Lagunom (Secret Lagoon) i završavamo najlepšom aktivnosti dana, a to je kajaking u Velikoj Laguni (Big Lagoon). Vraćamo se u smeštaj puni utisaka. Uveče odlazimo do jednog od brojnih barova u El Nidu. Povratak u smeštaj.

Smeštaj

Hotel 3* 1 noć

Mesto

 • El Nido

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izlet – Obilazak El Nido, tura B. Nastavljamo sa obilaskom El Nida i njegovih atrakcija. Avanturu započinjemo plovidbom do Cathedral cave-a gde sa brodića posmatramo i slikamo ovo čudo prirode. Potom ronimo i plivamo sa različitim vrstama ribica... Mistični svet pećina nastavljamo da istražujemo u Codugnon pećini koja ima skriveni ulaz, nakon čega odmaramo na plaži i pijemo koktele. Upućujemo se ka Snake islandu koje je dobilo taj naziv po svom izgledu i peščanom sprudu koje spaja dva ostrva. Nakon uspona na vidikovac, odakle imamo lep pogled na sprud i brodove, ručamo i plovimo ka poslednjoj destinaciji za danas da sumiramo utiske i okupamo se još jednom, a to je Entalula ostrvo koje ima beli pesak nalik brašnu. Povratak u smeštaj. 

Smeštaj

Hotel 3* 1 noć

Mesto

 • El Nido

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izlet – Obilazak El Nido, tura C,  jedna od najpopularnijih tura u El Nidu. Avanturu započinjemo odlaskom do jednog od najpoznatijih ostrva, Helikopter ostrva (Helicopter Island), koje dobilo to ime zbog svog jedinstvenog oblika. Nakon napuštanja ovog ostrva i njegove prelepe bele peščane i stenovite plaže, zaustavljamo se na Matinloc Islandu, ostrvu okruženom raznim legendama, od kojih je najpoznatija da ga proganjaju duhovi. Ko želi, opciono može ući u Matinloc hram. Pauzu za ručak pravimo na Talisay plaži, a nakon ručka posetićemo i Secret Beach i Hidden beach. Povratak u hotel u popodnevnim časovima.

Smeštaj

Hotel 3* 1 noć

Mesto

 • El Nido

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Slobodan dan za individualne aktivnosti u El Nidu i pripreme za polazak na Borakaj.

Smeštaj

Hotel 3* 1 noć

Mesto

 • El Nido

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Napuštanje smeštaja u El Nidu u ponoćnim časovima i transfer do aerodroma u Puerto Princessi odakle hvatamo lokalni let za Borakaj sa presedanjem u Manili. Dolazak na Borakaj u popodnevnim časovima. Transfer busom i brodom do smeštaja. Slobodno vreme za upoznavanje sa ostrvom.

Prevoz

 • Transfer triciklima i kombijem od hotela u El Nidu do aerodroma u Puerto Princessi
 • Lokalni let na relaciji Puerto Princesa - Borakaj sa 7kg ručnog i 20kg čekiranog prtljaga
 • Transfer mini busom i brodom do smeštaja na Borakaju

Smeštaj

Hotel 3* 1 noć

Mesto

 • El Nido
 • Borakaj

Slobodno vreme za uživanje u prirodnim lepotama Borakaja. Odmaramo se, kupamo i sunčamo. U večernjim časovima istražujemo noćni životu Borakaja.

Smeštaj

Hotel 3* 1 noć

Mesto

 • Borakaj

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izlet – Obilazak plaža i snorkeling na Borakaju. U jutarnjim časovima upućujemo se na izlet brodićem gde obilazimo plaže i uvale Borakaja. Plovimo do Puka plaže gde se kupamo i sunčanonakon čega odlazimo do mesta za ronjenje gde ćemo imati priliku da uživamo u morskom biodiverzitetu Filipina. Nastavljamo do Tambisan plaže gde pravimo pauzu za ručak. Uživamo u pogledu na susedna ostrva. Mogućnost odlaska uz doplatu do Crystal Cove ostrva ili na neki od vidikovaca, kao i odlaska do Magic Islanda odakle se možete skakati sa litica visine i do 10m. Povratak u hotel. Ostatak dana uživamo na White Beach plaži, jednoj od najlepših plaža na svetu, dužine 4 km. Povratak u smeštaj.

Smeštaj

Hotel 3* 1 noć

Mesto

 • Borakaj

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izleti

Slobodno vreme za uživanje u prirodnim lepotama Borakaja. Odmaramo se, kupamo i sunčamo. U popodnevnim časovima, odlazimo na plovidbu Paraw brodom, tipičnim filipinskim brodom i uživamo na palubi u predivnom zalasku sunca. Povratak u smeštaj. U večernjim časovima istražujemo noćni životu Borakaja. 

Smeštaj

Hotel 3* 1 noć

Mesto

 • Borakaj

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Slobodno vreme na Borakaju.

Smeštaj

Hotel 3* 1 noć

Mesto

 • Borakaj

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Uživamo u poslednjem jutru na Filipinima. Napuštanje smeštaja na Borakaju i transfer do aerodroma gde se ukrcavamo na lokalni let za Manilu. Dolazak u Manilu u podnevnim časovima i slobodno vreme za shopping i šetnju Manilom do leta za Beograd. Let iz Manile u 23.50h (QR 929) sa presedanjem u Dohi. 

Prevoz

 • Transfer od smeštaja na Borakaju do aerodroma
 • Lokalni let na relaciji Borakaj - Manila sa 7kg ručnog i 20kg čekiranog prtljaga
 • Avio-karta sa svim taksama na relaciji Cebu–Beograd, u ekonomskoj klasi sa presedanjem sa 25kg čekiranog i 7kg ručnog prtljaga.

Mesto

 • Borakaj
 • Manila

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Dolazak u Dohu u 04.40h po lokalnom vremenu. Konekcija na let. Let za Beograd u 07.10h (QR 231). Dolazak u Beograd u 10.45h. Kraj putovanja.

Mesto

 • Doha
 • Beograd

Polasci i cene

Za više informacija o polasku poput cena, popusta, uslova plaćanja, molimo Vas kliknite na polje s polaskom ispod
Učitavanje...
Učitavanje...
Učitavanje...

Prilikom prijavljivanja plaća se 350 € u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate, a ostatak sume plaća se u agenciji u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate, najkasnije 6 nedelja pred put. Mogućnost plaćanja preko računa i karticama Visa, Master, Maestro i Dina.

Šta je uključeno

Smeštaj

Hotel 3 Primer 12 noći

Prevoz

 • Avio-karta sa svim taksama na relaciji Beograd–Manila, u ekonomskoj klasi sa presedanjem sa 25kg čekiranog i 7kg ručnog prtljaga.
 • Transfer od aerodroma do smeštaja
 • Transfer od smeštaja do aerodroma u Manili
 • Lokalni let na relaciji Manila - Puerto Princesa sa 7kg ručnog i 20kg čekiranog prtljaga
 • Transfer kombijem i triciklima do smeštaja u El Nidu
 • Transfer triciklima i kombijem od hotela u El Nidu do aerodroma u Puerto Princessi
 • Lokalni let na relaciji Puerto Princesa - Borakaj sa 7kg ručnog i 20kg čekiranog prtljaga
 • Transfer mini busom i brodom do smeštaja na Borakaju
 • Transfer od smeštaja na Borakaju do aerodroma
 • Lokalni let na relaciji Borakaj - Manila sa 7kg ručnog i 20kg čekiranog prtljaga
 • Avio-karta sa svim taksama na relaciji Cebu–Beograd, u ekonomskoj klasi sa presedanjem sa 25kg čekiranog i 7kg ručnog prtljaga.

Hrana

10 × Kontinentalni doručak

Ostalo

 • Jedrenje uz zalazak sunca na Borakaju, obilazak El Nida A (Island Hopping Laguna) sa ručkom (maske, disaljke, patike za vodu, kajaci uz doplatu)

Nije uključeno

 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike
 • Viza za Filipine (~50 USD)
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu
 • Doplata za poskupljenje takse za gorivo

Fakultativni izleti

Napomena! Termini i cene fakultativnih izleta su informativnog karaktera i promenjivi su, a zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

Obilazak ostrva Borakaj

Cena: 50,00 EUR

U jutarnjim časovima upućujemo se na izlet brodićem gde obilazimo plaže i uvale Borakaja. Plovimo do Puka plaže gde se kupamo i sunčanonakon čega odlazimo do mesta za ronjenje gde ćemo imati priliku da uživamo u morskom biodiverzitetu Filipina. Nastavljamo do Tambisan plaže gde pravimo pauzu za ručak. Uživamo u pogledu na susedna ostrva. Mogućnost odlaska uz doplatu do Crystal Cove ostrva ili na neki od vidikovaca, kao i odlaska do Magic Islanda odakle se možete skakati sa litica visine i do 10m. Povratak u hotel. Ostatak dana uživamo na White Beach plaži, jednoj od najlepših plaža na svetu, dužine 4 km. 

Cena izleta uključuje: organizovani prevoz po predviđenom itineraru, usluge predstavnika naše agencije, ručak, maska za snorkling.

Cena izleta ne uključuje: ulaznica za Crystal Cove (300 php) i Magic Island Cliff Jumping (250 php) i to se plaća na licu mesta, disaljku za snorkeling i snorkeling fee (100 php) 

Smeštaj

Hotel 3*

Ovo je primer smeštaja koji možete da očekujete. Stvaran smeštaj može biti drugačiji, ali sličan u onome šta pruža.

Hoteli sa 3* su smeštajni objekti koji raspolažu 1/2 sobama. Sve sobe poseduju TWC. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom. (kontinentalni doručak). 

Ostali polasci za Filipini

Korisne informacije

Ovde ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savete za ovo putovanje.

Za ulazak na Filipine više nije potrebno imati dokaz o vakcinaciji, ni PCR/antigenski test, dakle ulaz je slobodan.

Viza je potrebna za državljane Srbije za ulazak na Filipine. Svi ostali putnici su dužni da se sami raspitaju oko viznog režima zemlje u koju putuju.

Potrebna su sledeća dokumenta:

1. Jedan (1) popunjen i potpisan primerak FA Form 2-A (formular zahteva za vizu)

2. Pasoš sa rokom važenja od najmanje šest (6) duže od planiranog perioda boravka na Filipinima

3. Potvrda o zaposlenju na engleskom jeziku (izdata na memorandumu firme, sa opisom pozicije i prosekom zarade za poslednjih 6 meseci) ili dokaz o finansijskoj sposobnosti (potvrda iz banke na engleskom jeziku na iznos sredstava koji pokriva najmanje 50 US dolara po predviđenom danu boravka)

4. Originalna potvrda policije iz kaznene evidencije o nekažnjavanju (sa zvaničnim prevodom na engleski jezik od strane sudskog tumača), koja ne sme biti starija od 6 meseci

5. Fotokopija avio karte (povratna karta sa datumom povratka ne kasnijim od pedeset devet (59) dana od datuma dolaska na Filipine)

6. Rezervacija hotelskog smeštaja za ceo period boravka na Filipinima ili pozivno – garantno pismo osobe sa Filipina kojom se izričito potvrđuje da osoba koja poziva obezbeđuje smeštaj, i koje mora biti overeno kod notara na Filipinima

7. Dve (2) fotografije ne starije od šest (6) meseci, formata 30 × 35 mm

Jungle će obezbediti sva dokumenta u vezi sa avio kartama i rezervacijom aranžmana. Viza se izdaje se za 3-5 radnih dana i košta 50 USD sa troškovima izdavanja.

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informisani, što omogućuje manje nesporazuma tokom putovanja i ugodnije iskustvo.

NAPOMENE:

Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRIBE sa licencom OTP 32/2023, kategorije A.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu usled vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvideti, u vreme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRIBE-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mestima, i ne smeju ih napuštati na mestima koja nisu predviđena za pauze (granice, ček point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posledice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sedenja, mesto polaska, mesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obaveštava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana pre datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana pre datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cene low cost aranžmana podložne su promenama i po uplati avansa se proveravaju tarife i putniku se potvrđuje cena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promeni i isključivo zavise od avio kompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu. 
 • Za ovaj aranžman primenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA usklađeni sa YUTA standardom.
 • Putnici koji ne izmire dugovanja i ne uplate putovanje do krajnjeg roka naznacenog u planu i programu i koji ne obaveste agenciju na bilo koji pismeni nacin u roku od 24 sata od datuma isteka roka placanja, bice tretirani kao da su odustali od putovanja 
 • Putnicima se preporučuje da uplate osiguranje od otkaza aranžmana.
 • U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to predviđeno i istaknuto programom putovanja.
 • Obilazak gradova u okviru programa putovanja je moguće realizovati pešaka, privatnim prevozom, gradskim prevozom ili bilo kojim drugim sredstvom.
 • Putnicima kojima imaju za cilj posete muzejima i galerijama, preporučuje se da unapred provere radno vreme istih i da željene posete usklade sa slobodnim vremenom.
 • Putnici su dužni da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanje vrednih stvari u prevoznim sredstvima i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer ni organizator putovanja, niti prevoznik, niti hotel ne odgovara za iste! U slučaju krađe (gubitka ličnih stvari), putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati, niti se organizatoru putovanja pišu prigovori i žalbe vezani za krađe i nepredviđene okolnosti.
 • Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice.  Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena kod notara.
 • Bezbednost lica i putnika, kao i zdravstveno stanje u kom se putnik nalazi je potpuno lična i stvar je lične odgovornosti. Svi putnici moraju biti svesni zdravstvene i bezbednosne situacije zemalja u koje putuju.
 • Za ovo putovanje postoji poseban uslov putovanja, gde svi putnici svojom uplatom aranzmana potvrđuju da su saglasni sa istim. Avio karte se obično kupuju nekoliko meseci unapred i ukoliko putnik nakon prijave i uplate otkaže putovanje, dužan je da plati troškove avio karte u skladu sa uslovima avio kompanije. Gore pomenuta obaveza je istaknuta u zakonu kod člana 71. ako lice kome je poverena usluga prevoza zahteva naknadu za promenu imena putnika ili poništavanje karte i izdavanje nove, organizator putovanja ima pravo i na naknadu tih troškova.

 

Napomene u vezi sa smeštajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRIBE, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. 
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja smeštajnog objekta.
 • U nekim smeštajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smeštajni kapaciteti vrše smeštaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smeštaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smeštaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

 

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja, i za fakultativne izlete nije obezbeđena zaštita u pogledu garancija putovanja.
 • Termini i cene fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Tribe nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmene, promene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se pre uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.

 

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mesec dana pre putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne poseduju nove biometrijske pasoše Republike Srbije dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlašćena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.