Indokina - Tajland, Kambodža i Vijetnam

Indokina - Tajland, Kambodža i Vijetnam

cena od
2.699
EUR ,00
trajanje
22 dana
Prijavi se Upit
Upit

Ako ste odlučili da u 2024. godini odete na jedno fenomenalno putovanje, onda to mora da bude ovo! U ovom našem specijalnom aranžmanu ne obilazimo jednu, ne dve, već čak tri spekatakularne države Azije! Morali smo pažljivo da biramo koje zemlje Indokine da istražujemo, a na kraju smo se odlučili za Vijetnam, Kambodžu i Tajland. Uzbuđenje počinje u Hanoju, prestonici Vijetnama, gde se tradicija i modernost sjedinjuju na svakom koraku. Dok se budemo šetali kroz stare uličice osetićete njihovu jedinstvenu kulturu na svakom ćošku. Usputno ćemo uživati u njihovim tradicionalnim pho supama i ostalim uličnim jelima dok razgledamo šarene pejzaže ovog fascinantnog grada.

Nastavljamo putovanje do Ho Ši Mina, urbanog srca Vijetnama, gde se život odvija u ritmu brzine i energije. Upoznaćemo turbulentnu istoriju ovog mesta dok istražujemo Ku Či tunele, i naravno opet uživamo u autentičnoj kuhinji na lokalnim pijacama.

Nakon toga se odmaramo na prelepom ostrvu Phu Quoc koji će nam doneti trenutke opuštanja na belim peskovitim plažama. Moramo i da napomenemo bogati podvodni svet koji čeka da ga mi zajedno istražimo. Uživajćemo u tirkiznom moru i predivnim zalascima Sunca koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Nakon Vijetnama, prelazimo granicu i ulazimo u Kambodžu, gde nas očekuje poseta glavnom gradu-Pnom Penu, mesto sa impresivnom arhitekturom i živopisnom kulturnom scenom. Šetamo se duž obale reke Mekong i tako upoznajemo bogatu kambodžansku kulturu. Ne smemo da zaboravimo i na čuvene Petronas kule, najveće kule bliznakinje na svetu, koje su već uveliko simbol ovog grada.

Nezaobilazna stanica na našem putovanju je Sijem Rep, dom grandioznog Angkor Wata, čudo sveta koje ostavlja bez daha svojom lepotom i istorijskim značajem. Na ovom mestu ćemo razgledati drevne hramove i čuti razne priče o prošlosti ovog fascinantnog mesta.

Konačno, stižemo u Bangkok, grad anđela i prestonice Tajlanda, gde se modernost i tradicija stapaju na jedinstven način. Ovde ćemo se upustiti u uzbudljivu avanturu kroz ulične pijace, posetiti impozantne hramove i uživati u pulsirajućem noćnom životu ovog nezaboravnog mesta. Mogućnosti su neograničene-šta god poželite da radite, sigurno to ovde ima! Ovaj grad uvek ostaje u velikom sećanju svim našim putnicima!

Ovo putovanje kroz Indokinu pružiće vam iskustva koja će ostati urezana u sećanju zauvek. Spojite se sa kulturama, istorijom i prirodnim lepotama ovih fascinantnih zemalja i doživite nezaboravnu avanturu života.

Aranžmani uključuju i sledeće besplatne obilaske: Reap – city tour, Obilazak Ku Či tunela i Obilazak noćnog marketa na Phu Quocu.

Za polaske 29.11. I 26.12. važe uslovi JUNGLE TRIBE DOO


Ruta
Beograd
Doha
Ho Ši Min
Hanoj
Phu Quoc
Pnom Pen
Siam Rep
Bangkok
Doha
Beograd

Prevoz
Avion, Brod, Lokalni transfer
Smeštaj
Hotel
Organizator
Jungle Travel d.o.o. Beograd, Srbija
Destinacije
Azija, Kambodža, Tajland, Vijetnam
Grupna putovanja
Daleke destinacije
Kod putovanja
VKT4
Zahtevnost
Pogodno za decu
Da
Veličina grupe
Min 16 , Maks 20 ,

Plan i program

Plan i program puta važi za polaske 26. 12. 2024

Okupljanje grupe na aerodromu „Nikola Tesla“ dva i po sata pre leta. Let iz Beograda za Ho Ši Min u 11.55h sa presedanjem u Dohi (let QR 232).  Dolazak u Dohu u 18.50h po lokalnom vremenu. Konekcija na let za Ho Ši Min. Let iz Dohe u 20.15h (QR 974). 

Prevoz

 • Avio-kartu sa svim taksama na relaciji Beograd – Doha, u ekonomskoj klasi sa presedanjem sa 25 kg čekiranog i 7 kg ručnog prtljaga
 • Avio-kartu sa svim taksama na relaciji Doha – Ho Ši Min, u ekonomskoj klasi sa presedanjem sa 25 kg čekiranog i 7 kg ručnog prtljaga

Mesto

 • Beograd
 • Doha

 Dolazak na aerodrom u Ho Ši Minu u 7.55h. Transfer do smeštaja. Ho Ši Min ili Sajgon, grad star tek preko 300 godina, centar kulture, obrazovanja i turizma. Ovo je zapravo najveći grad u Vijetnamu, koji kombinuje zapadnjačku kulturu sa Orijentom, grad poznat kao dragulj Dalekog istoka. Odlazak u smeštaj i Fakultativni izlet Ho Ši Min City Tour, gde posećujemo Palatu Ujedinjenja – simbol bivše vlade Sajgona, pre 1975.godine, kako bi saznali više iz surove istorije vijetnamskog rata, koji je trajao od 1954. do 1975. godine. Obilazimo i Gradsku kuću, Saigon operu i Reks hotel. U gradu ima puno ostataka iz kolonijalnog perioda, kao što su Notr Dam katedrala, Saigon pošta, a svraćamo i na pijacu Ben Tan. Noćenje.

Prevoz

 • Transfer od aerodroma u Ho Ši Minu do hotela.

Smeštaj

Hotel 3* 1 noć

Mesto

 • Ho Ši Min

Fakultativni izleti

Obilazak Ku Či tunela, smeštenih ispod Ho Ši Mina, koji su bili baza za revolucionare između dva rata. Ku Či je za vreme rata bio „podzemno selo” sa tunelima, koji zajedno dostižu dužinu od 200 km i koje je izgradila komunistička gerila Vijetnama, a koji danas predstavljaju glavnu turstičku atrakciju Južnog Vijetnama. Slobodno vreme za relaks masaže i čari noćnog života. Noćenje.

Smeštaj

Hotel 3* 1 noć

Mesto

 • Ho Ši Min

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izlet – Odlazak do reke Mekong i vožnja tradicionalnim brodićima kroz gustu vegetaciju i oko ostrvca koja pravi delta Mekonga. Delta Mekonga je veoma plodna rižom, agrumima i tropskim voćem. Obilazimo interesantna zanatska sela gde možete pronaći sve za opremanje kuće od kokosovog drveta. Šetajući tihim seoskim putevima, naići ćemo na bogate lokalne voćnjake, gde ćemo jesti ukusno sveže egzotično voće, piti topao čaj sa medom i uživati u lokalnoj muzici. Povratak Ho Ši Min. Noćenje.

Smeštaj

Hotel 3* 1 noć

Mesto

 • Ho Ši Min

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Transfer do aerodroma i let za Hanoj, prestonicu Vijetnama. Transfer do smeštaja. Slobodno vreme za razgledanje grada. Noćenje.

Prevoz

 • Transfer od hotela do lokalnog aerodroma u Ho Ši Minu
 • Lokalnu avio-kartu sa svim taksama na relaciji Ho Ši Min – Hanoj, u ekonomskoj klasi sa presedanjem sa 20 kg čekiranog i 7 kg ručnog prtljaga
 • Transfer od aerodroma u Hanoju do hotela

Smeštaj

Hotel 3* 1 noć

Mesto

 • Ho Ši Min
 • Hanoj

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izlet – Obilazak Hanoja, gde ćemo videti Vrtove Hoan Kiem jezera, Ngoc Soen – hram heroja, But Kule gde će nas fasciniranirati legende koje datiraju iz VII veka. Idemo i do Chaitman palate, Ho Chi Minh mauzoleja, Ba Dinh gradskog trga. Takođe, posećujemo i Tranuoc pagodu i Quan Than hram, Hram literature, Konfučijanski hram, prvi univerzitet... Povratak u smeštaj. U večernjim satima odlazimo na „Water Puppet Teatar” –  predstave gde se lutke nalaze u vodi, dok se umetnici koji njima upravljaju nalaze na nekoliko metara iza njih i koje ne vidite. Čitav spektakl se odvija uz pratnju orkestra i autentičnu muziku i, na jedan vrlo zanimljiv način, imamo priliku da upoznamo vijetnamsku kulturu, istoriju, običaje, umetnost…. Povratak u smeštaj. Noćenje.

Smeštaj

Hotel 3* 1 noć

Mesto

 • Hanoj

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Fakultativni izlet – Halong Bej (Halong Bay). Halong Bej se nalazi istočno od Hanoja. To je gotovo skriveni zaliv u kome se nalazi oko 2000 malih ostrva, tj. većina tih ostrva su zapravo formacije stena koje se izdižu iz žad zelene vode na preko 1500 km2 . Godine 1994. ovaj zaliv je uvršten u listu Svetske prirodne baštine pod zaštitom UNESCO-a. Njegovih 2000 zelenih ostrva prave barijeru jakim vetrovima koji duvaju sa okeana i ne dozvoljavaju im da naruše mirnoću prozirne zelene vode. Ukrcavamo se na brodić i imamo priliku da uživamo u svim ovim neobičnim formacijama. Idemo i do pećine, imamo mogućnost da se okupamo, a i da odemo do vidikovca odakle se pruža neverovatan pogled na zaliv. Povratak u smeštaj. Noćenje

Smeštaj

Hotel 3* 1 noć

Mesto

 • Hanoj

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Transfer do aerodroma i let za Fu Kuok. Ostrvo je poznato po dugim peščanim plažama, a više od polovine ostrva je Nacionalni park, koji ima planine, pešačke staze i guste tropske šume. Obilazak noćnog marketa. Isprobaćemo raznu vijetnamsku hranu dok upijamo čari ovog divnog ostrva. Transfer do smeštaja. Slobodno vreme. Noćenje.

Prevoz

 • Transfer od hotela do lokalnog aerodroma u Hanoju
 • Lokalnu avio-kartu sa svim taksama na relaciji Hanoj – Fu Kuok, u ekonomskoj klasi sa presedanjem sa 20 kg čekiranog i 7 kg ručnog prtljaga
 • Transfer od aerodroma u Fu Kuoku do hotela

Smeštaj

Hotel 3* 1 noć

Mesto

 • Hanoj
 • Phu Quoc

Hrana

 • Doručak × 1

Dan provodimo na predivnim plažama, u senci palmi, uz voćne koktele i avanture po unutrašnjosti ostrva. Noćenje.

Smeštaj

Hotel 3* 1 noć

Mesto

 • Phu Quoc

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izlet Obilazak četiri ostrva – jutarnji pokret brzim brodovima do četiri različita ostrva, gde ćemo imati priliku da snorkelujemo i upoznamo morski svet ovog zaliva. Imamo i BBQ ručak na jednom od ostrva. Uživamo u vožnji brodićem. Povratak u smeštaj. Noćenje.

Smeštaj

Hotel 3* 1 noć

Mesto

 • Phu Quoc

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Dan provodimo na predivnim plažama, u senci palmi, uz voćne koktele i avanture po unutrašnjosti ostrva. Noćenje.

Smeštaj

Hotel 3* 1 noć

Mesto

 • Phu Quoc

Hrana

 • Doručak × 1

Napuštamo Phu Quoc i krećemo u pravcu Kambodže. Ukrcavamo se na brod za Ha Tiena, odakle nas očekuje transfer do Pnom Pena, glavnog grada Kambodže. Vožnja autobusom i transfer do smeštaja. Slobodno vreme. Noćenje.

Prevoz

 • Transfer od Fu Kuoka do Ha Tiena
 • Transfer od Ha Tiena do Pnom Pena

Smeštaj

Hotel 3* 1 noć

Mesto

 • Phu Quoc
 • Pnom Pen

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izlet  Pnom Pen City Tour. Razgledanje ovog još uvek nerazvijenog i originalnog grada koji odiše pravim duhom Azije. Monasi, motocikli, ulični prodavci, voće, povrće, živ noćni život u atmosferi koja se znatno razlikuje od one u Bangkoku i ostalim modernizovanim metropolama Azije. Poseta Polja smti (Choung Ek), poznatijih kao ,,Killing fields’’. Polja smrti predstavljaju mesto zločina Crvenih Kmera (Khmer Rouge) i sastoje se od niza masovnih grobnica gde je pobijeno 1.7 miliona političkih protivnika i nevinih ljudi. Takođe, obilazimo i muzej genocida. Slobodno veče. Noćenje.

Smeštaj

Hotel 3* 1 noć

Mesto

 • Pnom Pen

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Napuštamo Pnom Pen i upućujemo se ka Siem Repu. Bivši francuski kolonijalni grad, koji predstavlja bekpekerski centar Azije. Transfer do smeštaja i večernje istraživanje hrane u Pub Streetu. Vozimo se poznatim tuk-tuk vozilima po ulicama drugog grada po veličini u Kambodži. Povratak u smeštaj. Noćenje.

Prevoz

 • Transfer of Pnom Pena do Siem Repa

Smeštaj

Hotel 3* 1 noć

Mesto

 • Pnom Pen
 • Siam Rep

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izlet – Angkor Wat, najveći kompleks hramova na svetu, koji broji preko 1000 religijskih objekata hramova, molitvenika, skulptura. Ovaj čuveni kompleks je pod zaštitom UNESCO-a i smatra se najvažnijim arheološkim lokalitetom u Jugoistočnoj Aziji. Čine ga jedinstvene i prelepe građevine, ostaci različitih prestonica kmerske imperije koje su sve bile izgrađene u okviru ovog kompleksa. Sam hram Angkor Wat je najveći i za mnoge najlepši objekat. Ceo kompleks okružuje gusta džungla. Posle obilaska Angkora slobodno vreme u Siam Repu. Noćni provod u klubovima i barovima. 

Smeštaj

Hotel 3* 1 noć

Mesto

 • Siam Rep

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Fakultativni izlet Kampong Pluk. Polazimo popodne u obilazak tradicionalnog plutajućeg kambodžanskog sela Kampong Pluk (Kampong Phluk). Ime sela u prevodu znači „Luka kljova“, jer se na tom mestu nekad trgovalo slonovima. U selu žive meštani kmerskog porekla, koji su podizali svoje sojenice na 10 metara visine iznad jezera Tonle Sap, koje okružuje šuma. Pričamo sa meštanima ovog sela i uživamo u neverovatnom zalasku sunca. Povratak u Sijem Reap. Noćenje.

Smeštaj

Hotel 3* 1 noć

Mesto

 • Siam Rep

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Napuštamo smeštaj u Siem Reapu i odlazimo na aerodrom na let za Bangkok, Transfer do smeštaja. Po smeštanju u hotel, možemo otići do čuvene ulice za bekpekere – Kao San (Khao San Road). Vreme je da se upoznamo sa urbanom džunglom. Bangkok - „Grad anđela”- pruža vam potpuno novu dimenziju postojanja, nešto sasvim drugačije od svega što ste do sada doživeli. Grad nalik Njujorku, upakovan u istočnjačku filozofiju, specifične mirise i atmosferu. Slobodno vreme. Noćenje.

Prevoz

 • Transfer od hotela u Siem Repu do aerodroma
 • Lokalnu avio-kartu sa svim taksama na relaciji Siem Rep – Bangkok, u ekonomskoj klasi sa presedanjem sa 20 kg čekiranog i 7 kg ručnog prtljaga
 • Transfer od aerodroma u Bangkoku do hotela.

Smeštaj

Hotel 3* 1 noć

Mesto

 • Siam Rep
 • Bangkok

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izlet – Obilazak Bangkoka, gde imamo priliku da obiđemo Kraljevsku Palatu, čija je izgradnja započeta 1782. godine, tokom vladavine kralja Rame I, osnivača dinastije Čakri i koja kasnije postaje kraljevska rezidencija. U okviru Palate smešten je i Hram Smaragdnog Bude, najveća tajlandska svetinja. Figura Bude isklesana je od zelenog žada. Potom posećujemo Hram Zore (Wat Arun), Hram Ležećeg Bude (Wat Pho) sa ogromnom statuom dužine 46 m i visine 15 m, koja predstavlja prelazak Bude u nirvanu. Slobodno popodne i mogućnost odlaska u neki od najpoznatijih nebodera sa pogledom na nepregledna svetla Bangkoka. Noćenje. 

Smeštaj

Hotel 3* 1 noć

Mesto

 • Bangkok

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Obilazimo pijacu na pruzi, taman na vreme da vidimo kako voz kreće iz stanice i prolazi tačno kroz sredinu pijace. Prodavci ubrzano podižu tende i sklanjaju sve što smeta vozu da prođe. Voz odlazi, a mi razgledamo i kupujemo raznovrsno voće, povrće, cveće. Iza ne tako poznatog naziva Damnoen Saduak stoji jedna od najpoznatijih atrakcija Tajlanda – plutajuća pijaca. Na oko 100 km jugoistočno od Bangkoka nalazi se malo trgovačko mesto ispresecano kanalima izgrađenih još u XVlll veku. U duhu starih tajlandskih zemljoradnika, krećući se čamcem kroz zelenkastu vodu, polako se približavaju trgovci sa raznolikim ponudama. Starice sa slamenim šeširima uz osmeh nude najrazličitija jela, poslastice i sokove od egzotičnog voća, na isti način kao i stotinama godina unazad. Povratak u Bangkok. Noćenje.

Smeštaj

Hotel 3* 1 noć

Mesto

 • Bangkok

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Drevni grad Ajutaja. Celodnevni izlet u prošlost Tajlanda. Vožnja do druge, istorijske, prestonice Tajlanda i provincije evokativnih ruševina, Ajutaje. Vat Nivet Thammapravat, neverovatan budistički hram sagrađen u katedrali u gotskom stilu 1878. godine od strane kralja Rame V. Zatim nastavljamo do istorijskog parka Ajutaja koji je na listi UNESCO-ve svetske baštine od decembra 1991. Poseta Vat Chaivatthanaram – drevnom budističkom hramu i nakon toga povratak u Bangkok. Noćenje.

Smeštaj

Hotel 3* 1 noć

Mesto

 • Bangkok

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Poslednji dan na Tajlandu. Sabiramo utiske iz prethodne tri nedelje. Slobodno vreme. Transfer do aerodroma i let za Beograd u 19.10h sa presedanjem u Dohi (QR 835). Dolazak u Dohu u 22.35h. 

Prevoz

 • Transfer od hotela u Bangkoku do aerodroma.
 • Avio-kartu sa svim taksama na relaciji Bangkok– Doha, u ekonomskoj klasi sa presedanjem sa 25 kg čekiranog i 7 kg ručnog prtljaga

Mesto

 • Bangkok
 • Doha

Hrana

 • Doručak × 1

Konekcija na let. Let za Beograd u 7.20h (QR 231). Dolazak u Beograd u 10.55h. Kraj putovanja.

Prevoz

 • Avio-kartu sa svim taksama na relaciji Doha – Beograd, u ekonomskoj klasi sa presedanjem sa 25 kg čekiranog i 7 kg ručnog prtljaga

Mesto

 • Doha
 • Beograd

Polasci i cene

Za više informacija o polasku poput cena, popusta, uslova plaćanja, molimo Vas kliknite na polje s polaskom ispod
Učitavanje...
Učitavanje...

Uslovi plaćanja: Prilikom prijavljivanja plaća se 350 € u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate, a ostatak sume plaća se u agenciji u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate, najkasnije 6 nedelja pred put. Mogućnost plaćanja preko računa i karticama Visa, Master, Maestro i Dina.

Prijavljivanje: Preporučujemo ranije prijave jer je broj mesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti skeniranu prvu stranu pasoša, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost od štampanja avio karata sa pogrešnim imenom. Prijava je validna jedino uz uplatu avansa. Dokumenta za vize potrebno je dostaviti najkasnije mesec dana pred put. Ukoliko putnici ne dostave dokumenta za vize u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje. Ukoliko putnici sami pribavljaju vize, dužni su da kopiju vize dostave do 15 dana pred put.

Šta je uključeno

Smeštaj

Hotel 3 Primer 19 noći

Prevoz

 • Avio-kartu sa svim taksama na relaciji Beograd – Doha, u ekonomskoj klasi sa presedanjem sa 25 kg čekiranog i 7 kg ručnog prtljaga
 • Avio-kartu sa svim taksama na relaciji Doha – Ho Ši Min, u ekonomskoj klasi sa presedanjem sa 25 kg čekiranog i 7 kg ručnog prtljaga
 • Transfer od aerodroma u Ho Ši Minu do hotela.
 • Transfer od hotela do lokalnog aerodroma u Ho Ši Minu
 • Lokalnu avio-kartu sa svim taksama na relaciji Ho Ši Min – Hanoj, u ekonomskoj klasi sa presedanjem sa 20 kg čekiranog i 7 kg ručnog prtljaga
 • Transfer od aerodroma u Hanoju do hotela
 • Transfer od hotela do lokalnog aerodroma u Hanoju
 • Lokalnu avio-kartu sa svim taksama na relaciji Hanoj – Fu Kuok, u ekonomskoj klasi sa presedanjem sa 20 kg čekiranog i 7 kg ručnog prtljaga
 • Transfer od aerodroma u Fu Kuoku do hotela
 • Transfer od Fu Kuoka do Ha Tiena
 • Transfer od Ha Tiena do Pnom Pena
 • Transfer of Pnom Pena do Siem Repa
 • Transfer od hotela u Siem Repu do aerodroma
 • Lokalnu avio-kartu sa svim taksama na relaciji Siem Rep – Bangkok, u ekonomskoj klasi sa presedanjem sa 20 kg čekiranog i 7 kg ručnog prtljaga
 • Transfer od aerodroma u Bangkoku do hotela.
 • Transfer od hotela u Bangkoku do aerodroma.
 • Avio-kartu sa svim taksama na relaciji Bangkok– Doha, u ekonomskoj klasi sa presedanjem sa 25 kg čekiranog i 7 kg ručnog prtljaga
 • Avio-kartu sa svim taksama na relaciji Doha – Beograd, u ekonomskoj klasi sa presedanjem sa 25 kg čekiranog i 7 kg ručnog prtljaga

Hrana

19 × Doručak

Ostalo

 • Sve transfere prema planu i programu puta
 • Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije na destinaciji
 • Siem Reap – city tour, Obilazak Ku Či tunela, Obilazak noćnog marketa na Phu Quocu

Nije uključeno

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Individualne troškove nastale za vreme trajanja aranžmana
 • Osiguranje od otkaza putovanja (može se uzeti u bilo kojoj osiguravajućoj kući)
 • Doplata za poskupljenje takse za gorivo - visina YQ takse koja predstavlja nadoknadu za gorivo određena je prema ceni goriva u trenutku objavljivanja programa putovanja i podložna je promenama. Putnici će o promeni cene avio prevoza biti obavešteni pisanim putem i biće u obavezi da organizatoru putovanja uplate razliku, što je putnicima programom putovanja kao sastavnim delom ugovora o putovanju saopšteno i što su putnici potpisanim ugovorom i saglasnošću prihvatili.
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu (na upit)
 • Vizu za Tajland, Kambodžu i Vijetnam (viza za Tajland 70 evra, viza za Kambodžu 36 $, viza za Vijetnam 25 $)

Fakultativni izleti

Napomena! Termini i cene fakultativnih izleta su informativnog karaktera i promenjivi su, a zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

Ho Ši Min (Vijetnam)

Ho Ši Min (Vijetnam)
Cena: 35,00 EUR

Ho Ši Min ili Sajgon, grad star tek preko 300 godina, centar kulture, obrazovanja i turizma. Ovo je zapravo najveći grad u Vijetnamu koji kombinuje zapadnjačku kulturu sa Orijentom, grad poznat kao dragulj Dalekog istoka. Posećujemo Palatu Ujedinjenja - simbol bivše vlade Sajgona, pre 1975.godine, kako bi saznali više iz surove istorije vijetnamskog rata koji je trajao od 1954. do 1975. godine.. U gradu ima puno ostataka iz kolonijalnog perioda, kao što su Notr Dam katedrala, Saigon pošta, Muzej ratnih ostataka,  a posećujemo i Kinesku četvrt, pijacu Bin Taj i hram Tien Hau. 

Cena uključuje: Lokalnog vodiča na engleskom jeziku, organizovan prevoz po predviđenom itineraru.

Delta Mekonga

Delta Mekonga
Cena: 55,00 EUR

Polazak na izlet u ranim jutarnjim časovima. Na putu do luke svračamo u Vinh Trang pagoda i ukrcavamo se na brod u luci Vinh Trang. Tu imamo priliku da vidimo plutajuće kuće i farmu ribe. Mekong je najveća reka Indokine i izvire na Tibetu, protiče kroz Burmu, Laos i u Vijetnamu se uliva u Južno kinesko more, a na ušću pravi veliku deltu sa 9 rukavaca koju Vijetnamci zovu ,,Cuu Long’’ ili „Devet zmajeva“. Delta Mekonga, poznata i kao ,,biološka zlatna jama’’, je veoma plodna rižom, agrumima i tropskim voćem. Obilazimo interesantna zanatska sela gde možete pronaći sve za opremanje kuće, ali od kokosovog drveta. Trgovinom se uglavnom bave žene koje nose tradicionalne šešire od bambusa. Šetajući tihim seoskim putevima, naići ćemo na bogate lokalne voćnjake, gde ćemo jesti ukusno sveže egzotično voće, piti topao čaj sa medom i uživati u lokalnoj muzici. Pauza za užinu. Krećemo u nezaboravnu vožnju rukavcima. Ispred nas je prizor od kojeg zastaje dah, počinje mir i tišina. Odlazimo u tradicionalno vijetnamsko selo na ručak, a nakon ručka imaćemo prilike da se družimo sa zmijama, krokodilima i majmunima. Ko želi, može prošetati ili iznajmiti bicikl kako bi se provozao kroz selo. Povratak u smeštaj u popodnevnim časovima. 

Cena uključuje: stručnog licenciranog vodiča na engleskom jeziku, organizovan prevoz po predviđenom itinereru, vožnje brodovima i čamcima, ulaznicu za lokalitet i ručak bez konzumacije pića. 

Hanoi city tour (Hanoi)

Hanoi city tour (Hanoi)
Cena: 40,00 EUR

Hanoj, glavni grad Vijetnama, i ujedno njegov drugi grad po veličini grad, jedan je od najšarmantnijih u Aziji. Godine strane okupacije ostavile su trag na ovom gradu. Danas one su prikazane u zanimljivim muzejima, istorijskim zgradama, pagodama, mauzoleju i francuskoj četvrti koje daju gradu veoma prepoznatljivu atmosferu. Najbolji način da upoznate Hanoj je da šetate okolo. Istorijski centar nije mnogo obiman, mnoga mesta za posetu se nalaze u neposrednoj okolini. Hanoj je poznat kao grad jezera. Ima mnogo jezera i drveća širom grada, najveće je Zapadno jezero, Ho Taj, a najpoznatije u centru grada je jezero obnovljenog mača, Ho Hoan Kiem. Prelepa stvar u vezi sa Hanojem su interesantni kontrasti arhitekture, u rasponu od tradicionalnih starih zgrada Starog kvarta do ogromnih zgrada u francuskom kvartu u evropskom stilu do komunističkih spomenika u mauzoleju Ho Ši Mina i okolnim oblastima, da ne pominjemo prelepa tradicionalna arhitektura njenih hramova kao što je pagoda Kuan Su. Hanoj je koliko miran oko pagoda i hramova, toliko i užurban grad, koji vrvi uličnim životom i egzotičnim pijacama. Grad uzdignutog zmaja je pravo mesto u Vijetnamu.

Započnjemo obilazak posetom kompleksu Ho Ši Min. Moći ćemo da vidimo mauzolej Ho Ši Mina, kolonijalnu predsedničku palatu, Ho Ši Minovu rezidenciju na stubovima i pagodu sa jednim stubom. Nakon kompleksa nastavljamo do Hrama književnosti – prvog univerziteta u Vijetnamu. Provodeći vreme u hramu, saznaćemo više o jedinstvenoj istoriji i kulturi grada. Sledeće, obilazak biciklom oko Starog kvarta da biste iskusili uzbudljiv lokalni svakodnevni život Hanojana. Stajemo kod jezera Hoan Kiem i hrama Ngoc Son. Obilazak se završava posle šoljice kafe ili čaja u autentičnom kafeu na uglu u Hanoju gde možete razgovarati sa lokalnim stanovništvom, razmenjivati kulturne načine života. 


Cena uključuje: Lokalnog vodiča na engleskom jeziku, prevoz i ulaznice.

Halong Bay (Hanoi)

 Halong Bay (Hanoi)
Cena: 90,00 EUR

Halong Bej se nalazi istočno od Hanoija i to je gotovo skriveni zaliv u kome se nalazi oko 2000 malih ostrva, to jest većina tih ostrva su zapravo formacije stena koje se izdižu iz žad zelene vode na preko 1500 kilometara kvadratnih. Godine 1994. ovaj zaliv je uvršten u listu Svetske prirodne baštine pod zaštitom UNESKO-a. Njegovih 2000 zelenih ostrva prave barijeru jakim vetrovima koji duvaju sa okeana i ne dozvoljavaju im da naruše mirnoću prozirne zelene vode. Jedan je od najlepših zaliva na svetu a ono što je posebno specifično za ovaj zaliv su ‘’plutajuće’’ stene koje deluju kao da izviru iz vode a pre samo 500 godina ih je jedan Vijetnamski pisac opisao kao ,,čudesni kamen na nebu’’. Dok plovite ovim zalivom, pred vama se pojavljuju stene i ostrvca različitih veličina a u daljini se kroz maglu nazire još na stotine. Karakteriše ga velika biološka raznolikost i samo značenje reči Halong predstavlja ‘’zmaja koji se spustio u more’’ te je prema jednoj od legendi ostrva formirao veliki Halong zmaj. Oko 1600 ljudi živi u džunkama, tj. plutajućim kućama u četiri ribarska sela: Kiavan, Bahang, Kontau i Vongveng. U zalivu je snimljeno više igranih filmova, a najpoznatiji je o Džejmsu Bondu Tomorrow Never Dies. Ručamo u nepreglednom pejzažu i kajaking po želji.

Cena uključuje: Lokalnog vodiča na engleskom jeziku, transfer, ručak bez konzumacije pića i vožnju brodom.

Obilazak četiri ostrva (Indokina)

Obilazak četiri ostrva (Indokina)
Cena: 55,00 EUR

Jutarnji pokret brzim brodovima do četiri različita ostrva, gde ćemo imati priliku da snorkelujemo i upoznamo morski svet ovog zaliva. Imamo i BBQ ručak na jednom od ostrva. Uživamo u vožnji brodićem.

Cena izleta uključuje: lokalnog vodiča na engleskom jeziku, organizovani prevoz po predviđenom itineraru, usluge predstavnika naše agencije. 

Pnom Pen city tour

Pnom Pen city tour
Cena: od 45,00 EUR do 60,00 EUR

Prestonica Kambodže, koja se nalazi se na ušću reke Sap u reku Mekong. Dobio je naziv po Hramu Pnom (Wat Phnom). Vožnja do Polja smti (Choung Ek), poznatijih kao ,,Killing fields’’. Polja smrti predstavljaju mesto zločina Crvenih Kmera (Khmer Rouge) i sastoje se od niza masovnih grobnica gde je pobijeno 1.7 miliona političkih protivnika i nevinih ljudi. Egzekucije su se vršile noću, kako ljudi ne bi znali šta se dešava. Obilazimo i muzej genocida. Nakon obilaska lokaliteta vraćamo se u smeštaj u popodnevnim časovima. Cena izleta uključuje: lokalnog vodiča na engleskom jeziku, organizovani prevoz po predviđenom itineraru, usluge predstavnika naše agencije.

Angkor Wat (Indokina)

Angkor Wat (Indokina)
Cena: 85,00 EUR

Ustajemo ujutru rano kako bismo stigli da vidimo izlazak sunca iznad Angkora, najlepši prizor u čitavoj Kambodži. Inače Angkor je najveća verska građevinu na svetu koja je pod zaštitom UNESCO-a. Angkor je bio prestonica Kmerskog carstva, a kmerska reč ,,angkor’’ u prevodu znači ,,grad’’. Najlepši dragulj je Angkor Vat (Angkor Wat), džinovski kompleks hramova, koji zauzima površinu od 2 km² i odličan je primer klasičnog stila kmerske arhitekture. 

Obilazimo i Ta Prom (Ta Prohm) je nekada bio manastir koji su francuski arheolozi svojevremeno ostavili na milost i nemilost džungle u kojoj se nalazi. Poznat je po velikom broju stabala i ostaloj vegetaciji koja u spoju sa ruševinama čini ovaj hram možda i najfotogeničnijim na svetu. Svoju najveću popularnost stekao je 2003. godine nakon snimanja akcionog filma ,,Tomb Raider – Kolevka života’’ sa Anđelinom Džoli u glavnoj ulozi. Obilazimo i brojne druge hramove i divimo se svim tim građevinama i prirodi u kojoj se nalaze. 

Cena izleta uključuje: lokalnog vodiča na engleskom jeziku, organizovani prevoz po predviđenom itineraru, usluge predstavnika naše agencije.

Kampong Phluk (Indokina)

Kampong Phluk (Indokina)
Cena: 55,00 EUR

Polazimo u obilazak tradicionalnog plutajućeg kambodžanskog sela Kampong Pluk (Kampong Phluk). Ime sela u prevodu znači „Luka kljova“, jer se na tom mestu nekad trgovalo slonovima. U selu žive meštani kmerskog porekla, koji su podizali svoje sojenice na 10 m visine iznad jezera Tonle Sap, koje okružuje šuma. Pričamo sa meštanima ovog sela i uživamo u neverovatnom zalasku sunca. 

Cena izleta uključuje: lokalnog vodiča na engleskom jeziku, organizovani prevoz po predviđenom itineraru, usluge predstavnika naše agencije.

Bangkok City Tour

Bangkok City Tour
Cena: 65,00 EUR

Bangkok je savršen primer jedne haotične, ogromne azijske metropole spajajući nespojivo, tradiciju s modernim, vekovima stare budističke hramove i ogromne trgovačke centre, budističke sveštenike sa ladyboy-evima... Ovaj grad godišnje poseti 11 miliona turista, upravo zbog 1.000 šarenih hramova, „crvenih“ četvrti i fenomenalnog šopinga, pa je time on apsolutno konkurentan Londonu, Parizu i Njujorku. Na ovom izletu ćete imati prilike da vidite sve najbitnije i najlepše znamenitosti grada Bangkoka, a ovo je planirani itinerer: Obilazak Kraljevske Palate (Grand Palace) i Hrama Smaragdnog Bude (Wat Phra Kaew). Kraljevska palata predstavlja najveću turističku atrakciju u Bangkoku. Datira iz 1782. godine i u svojoj originalnoj verziji je bila kopija palate iz stare prestonice Ajutaje (Ayutthaya), ali je vremenom nadograđivana. Ceo kompleks obuhvata površinu od 218.400 m² i sastoji se iz kompleksa zgrada, paviljona i unutrašnjih dvorišta. Kompleks je podeljen na dva dela: Hram Smaragdnog Bude i Kraljevsku rezidenciju. Kratka šetnja do sledećeg lokaliteta, Hrama Ležećeg Bude (Wat Pho). Ovaj hram se nalazi odmah pored Kraljevske palate i jedan je od najstarijih i najvećih hramova u Bangkoku sa površinom od 8 hektara. Na ovom prostoru možete videti čak 91 pagodu, a 4 najznačajnije (svaka je visine 42m) predstavljaju prva 3 kralja iz porodice Čakri, dok su 2 sagrađene za kralja Ramu III.  U Wat Pho-u možete videti preko 1000 prikaza Bude!  Ipak, najveća atrakcija je statua „Ležećeg Bude“, po kojoj čitav kompleks i nosi naziv. Statua je duga 46 m i visoka 15 m i predstavlja Budu u stanju nirvane, na kraju svojih reinkarnacija. Kratka šetnja do reke i prelazak brodićem na drugu stranu do Wat Aruna (Hram Zore). Ovaj Hram je jedan od najpoznatijih simbola celog Tajlanda i vrlo često prati svako njegovo predstavljanje. Posle pada Ajutaje, kralj Taksin dolazi u Bangkok sa svojim trupama i utočište im postaje Wat Arun. On je preimenovao ovaj hram u „Hram svitanja“ po indijskom Bogu zore Arunu, zato što se veruje da je kralj Taksin baš u svitanje došao na ovo mesto. Nekada je ovaj hram bio dom Smaragdnog Bude, pre nego što je premešten u Kraljevsku palatu. Povratak u hotel. 

Cena izleta obuhvata: ulaznice za Grand Palace i Wat Phra Kaew, ulaznicu za Wat Pho, ulaznicu za Wat Arun, stručnog licenciranog vodiča na engleskom jeziku i organizovan prevoz po predviđenom itinereru.

*Za ovaj izlet je potrebno poneti garderobu prikladnu za ulazak i obilaza Kraljevske Palate i hramova.

Plutajuća pijaca i Maeklong pijaca na pruzi

Plutajuća pijaca i Maeklong pijaca na pruzi
Cena: 45,00 EUR

Poludnevni izlet na kojem ćemo imati prilike da se upoznamo sa starom tradicijom života na vodi na Tajlandu. Veoma živopisni prizori plutajuće pijace u kombinaciji sa neponovljivim iskustvom živahnog i jedinstvenog Train Marketa. Stižemo na Train market taman na vreme da vidimo kako voz kreće iz stanice i prolazi tačno kroz sredinu pijace. Prodavci užurbano podižu tende i sklanjaju sve što smeta vozu da prođe. Turisti i kupci se trčećim korakom pomeraju kako bi šine ostale oslobođene za nesmetan prolazak voza. Čuje se glasna sirena kao signal i svi uzbuđeno stojimo i čekamo. Voz nailazi, mašemo putnicima iz voza, kao i oni nama. Čim ode voz, vraćamo se detaljnom pregledanju pijace i kupovini raznovrsnog voća, povrća, cveća, mesa i ribe. Ova linija saobraća svakodnevno po nekoliko puta na relaciji Meaklong – Banlaem, a sama vožnja traje oko 90 minuta. Sledi vožnja do plutajuće pijace – Damnoen Saduk. Na oko 100 km jugoistočno od Bangkoka nalazi se malo trgovačko mesto ispresecano kanalima izgrađenim još u XVlll veku. U duhu starih tajlandskih zemljoradnika krećući se čamcem kroz zelenkastu vodu polako se približavaju trgovci sa raznolikim ponudama. Starice sa slamenim šeširima uz osmeh nude najrazličitija jela, poslastice i sokove od egzotičnog voća na isti način kao i stotinama godina unazad. Lokalno stanovništvo i monasi iz obližnjeg hrama glavne su mušterije u ranim jutarnjim časovima, a od 9 časova pristižu radoznali posetioci iz svih krajeva sveta. 

Cena izleta obuhvata: vožnju čamcem po plutajućoj pijaci, stručnog licenciranog vodiča na engleskom jeziku i organizovan prevoz po predviđenom itinereru.

Drevni grad Ajutaja

Drevni grad Ajutaja
Cena: 50,00 EUR

Izlet kojim se vraćamo u prošlost Tajlanda. Vožnja do druge, istorijske, prestonice Tajlanda i provincije evokativnih ruševina, Ajutaje. Vat Nivet Thammapravat, neverovatan budistički hram sagrađen u katedrali u gotskom stilu 1878. godine od strane kralja Rame V. Zatim nastavljamo do istorijskog parka Ajutaja koji je na listi UNESCO-ve svetske baštine od decembra 1991. Poseta Vat Chaivatthanaram – drevnom budističkom hramu i nakon toga povratak u Bangkok. 

Cena izleta obuhvata: ulaznice, stručnog licenciranog vodiča na engleskom jeziku i organizovan prevoz po predviđenom itinereru.

Smeštaj

Hotel 3*

Hotel 3*
Ovo je primer smeštaja koji možete da očekujete. Stvaran smeštaj može biti drugačiji, ali sličan u onome šta pruža.

Hoteli sa 3* su smeštajni objekti koji raspolažu 1/2 sobama. Sve sobe poseduju TWC. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom. (kontinentalni doručak). 

Ostali polasci za Azija

Korisne informacije

Ovde ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savete za ovo putovanje.

Doha – je glavni grad države Katar. Nalazi se na obali Perzijskog zaliva. Nacionalni muzej Katara i Muzej islamske umetnosti tek su neke od znamenitosti glavnog grada.

Bangkok  Prestonica Tajlanda i jedna od najvećih metropola u Aziji, pa i usvetu. Grad koji je sinteza modernog i tradicionalnog, obiluje diverzitetom religija, kultura, umetnosti, istorije. Grad anđela kako ga zovu u ovom delu sveta. 

Sijem Reap (Siem Reap) se nalazi u blizini Tonle Sap jezera i danas predstavlja veoma popularnu turstičku destinaciju sa mnogobrojnim hotelima I restoranima, prevenstveno zahvaljujuci blizini Angkora. U gradu se mogu videti građevine iz kolonijalnog perioda, zatim mnogobrojne suvenirnice, prodavnice svile i ostale radnje sa domaćim proizvodima.

Pnom Pen (Phnom Penh) je glavni grad Kambodze, lezi na reci Tonle Sap i danas ima oko 2 miliona stanovnika. Nekada su ga zvali draguljem Azije, a danas je to kulturni i ekonomski centar zemlje.

Ho Ši Min (Ho Chi Min), nekada Sajgon je najveći grad Vijetnama. Grad se nalazi na obali reke Sajgon, u delti Mekonga, na 60 km od Južnokineskog mora. Nekada je bio francuska kolonija, pa tako danas ima puno ostataka iz kolonijalnog perioda, kao što su Notr Dam katedrala, Saigon pošta i dr.

Phu Quoc je ostrvo u Tajlandskom zalivu, južno od Kambodže. Poznato je po Nacionalnom parku, dugim plažama sa belim peskom i gustom tropskom džunglom, a stanovnici ovog ostrva se tradicionalno bave pecanjem i izradom tradicionalnih proizvoda.

Hanoj je glavni grad Vijetnama i nalazi se na delti Crvene reke. Jedan je od najstarijih gradova Jugositočne Azije, osnovan 1010. god. pod imenom Tang Long. Kroz dugu istoriju Hanoj je uvek bio kulturni centar Vijetnama. U gradu danas postoji više od 600 pagoda i hramova.

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informisani, što omogućuje manje nesporazuma tokom putovanja i ugodnije iskustvo.

*U retkim slučajevima moguće je pomeranje datuma (dan-dva) u odnosu na planirane polaske od strane agencije ili avio-kompanije. Nakon potvrđivanja grupe, potvrđuje se i datum polaska i povratka.

Hoteli sa 3* su smeštajni objekti koji raspolažu 1/2 sobama. Sve sobe poseduju TWC. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom. (kontinentalni doručak). Smeštaj u Dohi podrazumeva samo noćenje bez obroka. 

*Tačno ime smeštaja biće potvrđeno po formiranju grupe, a najkasnije 2 nedelje pred put.

NAPOMENE:

Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 159/2021, kategorija licence A
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu usled vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvideti, u vreme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mestima, i ne smeju ih napuštati na mestima koja nisu predviđena za pauze (granice, ček point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posledice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sedenja, mesto polaska, mesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obaveštava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana pre datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana pre datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cene low cost aranžmana podložne su promenama i po uplati avansa se proveravaju tarife i putniku se potvrđuje cena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promeni i isključivo zavise od avio kompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu.
 • Putnici koji ne izmire dugovanja i ne uplate putovanje do krajnjeg roka naznacenog u planu i programu i koji ne obaveste agenciju na bilo koji pismeni nacin u roku od 24 sata od datuma isteka roka placanja, bice tretirani kao da su odustali od putovanja.
 • Putnicima se preporucuje da uplate osiguranje od otkaza aranzmana.
 • U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to predviđeno i istaknuto programom putovanja.
 • Obilazak gradova u okviru programa putovanja je moguće realizovati pešaka, privatnim prevozom, gradskim prevozom ili bilo kojim drugim sredstvom.
 • Putnicima kojima imaju za cilj posete muzejima i galerijama, preporučuje se da unapred provere radno vreme istih i da željene posete usklade sa slobodnim vremenom
 • Putnici su duzni da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanje vrednih stvari u prevoznim sredstvima i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer ni organizator putovanja, niti prevoznik,  niti hotel ne odgovara za iste! U slučaju kradje (gubitka ličnih stvari), putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati, niti se organizatoru putovanja pišu prigovori i zalbe vezani za kradje i nepredvidjene okolnosti.
 • Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice.  Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena kod notara.
 • Bezbednost lica i putnika, kao i zdravstveno stanje u kom se putnik nalazi je potpuno licna i stvar je licne odgovornosti. Svi putnici moraju biti svesni zdravstvene i bezbednosne situacije zemalja u koje putuju.
 • Za ovaj aranžman primenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa YUTA standardom.
 • Za ovo putovanje postoji poseban uslov putovanja,gde svi putnici svojom uplatom aranzmana potvrdjuju da su saglasni sa istim. Avio karte se obicno kupuju nekoliko meseci unapred i ukoliko putnik nakon prijave i uplate otkaze putovanje, duzan je da plati troskove avio karte u skladu sa uslovima avio kompanije. Gore pomenuta obaveza je istaknuta u zakonu kod člana 71. ako lice kome je poverena usluga prevoza zahteva naknadu za promenu imena putnika ili poništavanje karte i izdavanje nove, organizator putovanja ima pravo i na naknadu tih troškova (ova napomena važi samo za avio-aranžmane)

Napomene u vezi sa smeštajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja smeštajnog objekta.
 • U nekim smeštajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smeštajni kapaciteti vrše smeštaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smeštaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smeštaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja.
 • Termini i cene fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmene, promene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se pre uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.
 • Za fakultativne izlete nije obezbeđena zaštita u pogledu garancija putovanja.

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mesec dana pre putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne poseduju nove biometrijske pasoše Republike Srbije dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlašćena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.

U cenu putovanja nije uključeno putno osiguranje. Organizator savetuje zaključenje osiguranja koje nije zakonom obavezno i to osiguranje putne odgovornosti, osiguranje od otkaza putovanja, zdravstveno osiguranje i osiguranje protiv nezgoda. Ukoliko Organizator i Posrednik nude putna osiguranja, radi se samo o posredovanju. Ugovor o osiguranju se zaključuje samo između Putnika i osiguravajuće kompanije kome se eventualni zahtevi direktno upućuju. Treba da pročitate uslove osiguranja i obaveze iz ugovora o osiguranju. Premije osiguranja nisu sastavni deo cene putovanja i dospevaju odmah pri zaključivanju ugovora o osiguranju. Potpisivanjem Ugovora, Putnik potvrđuje da je informisan i upućen na obezbeđenje, paketa putnog osiguranja. Paket putnog osiguranja ne pokriva obavezno zdravstveno osiguranje, te se Putniku preporučuje da isto sam obezbedi, jer to može biti razlog da pogranične vlasti ne dozvole dalje putovanje ili da Putnik mora sam platiti značajne troškove eventualnog lečenja. U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu, Organizator ima depozit u visini od 2000,00 eura i garanciju putovanja za kategoriju licence A u visini od 250.000,00 eura, kojom se za slučaj A) insolventnosti Organizatora putovanja obezbeđuju: 1. troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka Putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, 2. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju, koje Organizator putovanja nije realizovao, 3. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika u slučaju otkaza putovanja od strane Putnika, u skladu sa Opštim uslovima putovanja, 4. Potraživanja razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja i za slučaj; B) naknade štete obezbeđuje naknada štete, koja se prouzrokuje Putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza Organizatora putovanja, koje su određene Opštim uslovima i Programom putovanja: 1. za potraživanje uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju koje Organizator putovanja nije realizovao i 2. za potraživanje razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja. Period pokrića Garancije putovanja je od datuma njenog izdavanja pa do završetka turističkog putovanja, odnosno do povratka Putnika na ugovoreno odredište. Garancija po Ugovoru o zastupanju u osiguranju od 13.11.2020. zaključenog sa ugovaračem osiguranja Akcionarsko društvo za osiguranje Globos osiguranje a.d.o Beograd, ul. Bul. Mihajla Pupina 165d, Polisa broj IM-0008752 od 11.10.2021. godine važi od 01.10.2021 do 01.10.2022.godine. Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja, odnosno u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja.

(Putnik svoja prava za naknadu štete ostvaruje na osnovu pravosnanţne i izvršne sudske presude, odnosno, odluke Arbitražnog suda ili drugog vansudskog rešenja potrošačkog spora, u skladu sa ovim Opštim uslovima i Opštim uslovima YUTE.)