Japan i Južna Koreja

Japan i Južna Koreja

cena od
2.299
EUR ,00
sada od
2.199
EUR ,00
trajanje
12 dana
Prijavi se Upit
Upit

Da li ste spremni za fenomenalno putovanje na kome ćemo obilaziti čak dve neverovatne zemlje istočne Azije?

Jungle Tribe vas na ovoj avanturi vodi u obilazak prelepog Japana i fenomenalne Južne Koreje. Red je da vam bar malo ispričamo bar šta vas očekuje na ovim spektakularnim mestima. 

Prva stanica je Tokio, blistavi dragulj Japana i savremena prestonica, koja očarava posetioce svojom izvanrednom mešavinom tradicije i futurizma. Ovaj grad, sa svojom nezaboravnom metropolitanskom scenom, predstavlja srce japanske kulture, umetnosti i tehnologije. Sa preko 35 miliona stanovnika, Tokio je ispunjen životom, nudeći neograničene mogućnosti za istraživanje i avanturu. Očekuju vas svetlosni tuneli, šareni neboderi, tradicionalne čajdžinice pored neverovatnih robnih kuća, a sve to stvara jedinstvenu atmosferu koja oduzima dah. Osetićete čarobni svet Harajuku mode, probaćete najukusniji suši na svetu i zaroniti u svet manga i anime kulture - u Tokiju vas očekuje nezaboravno iskustvo koje će vas ostaviti bez daha. Ne vredi mnogo da se piše o njemu, jer se on ipak mora doživeti na sopstvenoj koži. U obilazak smo i uključili grad Naru, nekadašnju prestonicu, koja je i dan danas riznica japanske kulture i tradicije. Dok budemo istraživali ovo mesto videćete životinje poput jelena i srna kako slobodno šetaju ulicama, što čini posetu deset puta uzbudljivijom. A sad prelazimo na našu drugu stanicu - Južnu Koreju!

Seul, pulsirajući metropolitanski centar, oduševljava svoje posetioce svojom dinamičnom energijom i bogatom kulturnom baštinom. Sa preko 25 miliona stanovnika, Seul je drugi najveći grad na svetu, čije ime na korejskom i znači "glavni grad". Ovo mesto ima dugu istoriju koja se proteže više od dva milenijuma, tokom kojih je bio epicentar političkih, ekonomskih i kulturnih događaja na Korejskom poluostrvu.

Kultura Seula je prožeta tradicijom i modernim uticajima, stvarajući jedinstvenu atmosferu koja privlači ljude iz celog sveta. U ovom gradu možete doživeti spoj starog i novog, gde se istorijski hramovi i palate mešaju sa visokim neboderima i futurističkom arhitekturom.

Stanovnici Seula su gostoljubivi i prijateljski raspoloženi, spremni da pomognu i dočekaju turiste sa osmehom na licu. Ovde ćete sresti ljude različitih interesovanja i pozadina, što doprinosi bogatstvu i raznolikosti grada.

Kada budemo zakoračili u Seul, videćete čitav niz fascinantnih atrakcija. To uključuje Gyeongbokgung palatu, impozantni kompleks iz Joseon dinastije i Namsan Seoul Tower, simbol grada sa spektakularnim panoramskim pogledom. Tu ćete imati priliku da ovekovečite ljubav sa voljenom osobom, s obzirom na to da je ovo mesto i poznato po tome što parovi stavljaju katanac na ograde kako bi zabeležili taj emotivan trenutak, Nikako ne smemo preskočiti Bukčon Hanok Village, autentično naselje sa tradicionalnim korejskim kućama, i Dongdaemun Design Plazu, koji predstavlja moderni centar za kreativnost i dizajn.

Ali i pored svih ovih stvari, jedna od najintrigantnijih destinacija u okolini Seula je demilitarizovana zona, koja deli Korejsko poluostrvo na Severnu i Južnu Koreju. Ova zona, koja se proteže na 250 kilometara, postala je simbol podeljenosti i nade za pomirenje između dve Koreje. Poseta ovom mestu pruža uvid u kompleksnu istoriju i političku situaciju regiona, dok istovremeno naglašava važnost mira i dijaloga za budućnost Korejskog poluostrva.

Ukupna atmosfera Seula je teško opisati rečima - to je grad koji morate doživeti da biste u potpunosti razumeli. Sa svojom energijom, kulturom, ljudima i istorijom, Seul je destinacija koja će vas inspirisati, iznenaditi i ostaviti neizbrisiv trag u vašem srcu.

Ovo putovanje je više od običnog turističkog obilaska - to je duboko nezaboravno iskustvo koje će vas preplaviti emocijama i inspirisati vas da istražujete, učite i rastete. Sa nasmejanim plemenom, svaka destinacija postaje magična, a svaki trenutak  dragocen. Zato se pridružite nama na ovoj neverovatnoj avanturi i dopustite da vas Japan i Južna Koreja osvoje svojom lepotom i šarmom!

Za polaske na jesen važe Opšti uslovi agencije Jungle Travel DOO.


Ruta
Beograd
Doha
Osaka
Tokio
Seul (Seoul)
Doha
Beograd

Prevoz
Avion, Lokalni transfer, Voz, Metro
Smeštaj
Hotel
Organizator
Jungle Tribe d.o.o. Beograd, Srbija
Destinacije
Azija, Japan, Južna Koreja
Kod putovanja
JK1
Zahtevnost
Pogodno za decu
Ne
Veličina grupe
Min 16 , Maks 20 ,

Plan i program

Plan i program puta važi za polaske 11. 9. 20245. 10. 202418. 10. 2024

Okupljanje na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu dva i po sata pre leta. Idemo na istok u susret Suncu.  Let iz Beograda za Dohu u 13.20h (QR 232). Dolazak u Dohu u 19.15h.

Prevoz

 • Avio-kartu sa svim taksama na relaciji Beograd – Osaka, u ekonomskoj klasi sa presedanjem sa 25 kg čekiranog i 7 kg ručnog prtljaga

Mesto

 • Beograd
 • Doha

Konekcija na let za Osaku. Let iz Dohe u 01.20h (QR 802). Dolazak u Osaku u 16.30h po lokalnom vremenu. Lokalni transfer do smeštaja. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. 

Prevoz

 • Transfer od aerodroma do smeštaja

Smeštaj

Hotel 3* Osaka 1 noć

Mesto

 • Doha
 • Osaka

Fakultativni izlet - Odlazak u Naru i Fushimi Inari. Transfer vozom od Osake do Kjota odakle prvo posećujemo Fushimi Inari, najvažnije od nekoliko hiljada svetilišta posvećenih Inariju, šintoističkom Bogu pirinča. Nakon toga, nastavljamo vozom ka nekadašnjoj prestonici Japana, Nari, koja je poznata i po tome što je budizam prvi put počeo da se propoveda u njoj i odatle se raširio po celoj zemlji. Šetnjom kroz Park jelena, stižemo do hrama Todaiđi iz 8. veka,  građenog u cilju zaštite zemlje i prosperiteta nacije (hram se još uvek sastoji od nekih tridesetak paviljona iz različitih perioda i stilova). Povratak vozom u Osaku, a zatim metroom do smeštaja u Osaki. Nakon povratka u Osaku, postoji mogućnost organizovanja odlaska u Dotonbori u večernjim časovima, deo grada poznat kao centar mode i zabave, ali i po restoranima sa lokalnom kuhinjom, gde možete probati preukusne specijalitete takojaki i okonomijaki.

Smeštaj

Hotel 3* Osaka 1 noć

Mesto

 • Osaka

Fakultativni izleti

Fakultativni izlet - Celodnevni obilazak Kjota - izuzetnog grada koji zajedno sa 17 velikih hramova predstavlja deo svetske kulturne baštine. Transfer vozom od Osake do Kjota. Obilazimo hram Kinkakuji ili Zlatni paviljon, najpoznatiji hram u Kjotu. Gornja dva sprata hrama su cela prekrivena zlatnim listićima i poseduje baštu koja je klasični primer baštenske kulture iz 14. veka. Nakon toga, odlazimo na najfotogeničnije mesto u Kjotu – Arashiyamu, čuvenu šumu bambusa gde ćemo napraviti najzabavnije slike. Autobusom nastavljamo dalje ka centru grada. Svraćamo i na Nishiki market, a za kraj dana odlazimo do Higašijame, nezaobilazne lokacije u Kjotu i njegovog najočuvanijeg distrikta. Prizori uskih uličica, trgovačkih radnji i drvenih građevina probudiće u nama duh japanske stare prestonice. Povratak vozom u Osaku, a zatim metroom do smeštaja u Osaki.

Smeštaj

Hotel 3* Osaka 1 noć

Mesto

 • Osaka

Fakultativni izlet - Celodnevni obilazak Hirošime. Transfer vozom od Osake do Hirošime. Obilazak parka i Memorijalnog muzeja mira, u spomen na 6. avgust 1945. godine i pogibiju više od 100.000 ljudi stradalih u eksploziji atomske bombe. Odlazak do Mijađime i poseta crvenim Torii vratima u vodi na ovom ostrvu. Uživanje u svežim ostrigama i drugim morskim plodovima. Povratak vozom u Osaku, a zatim metroom do smeštaja u Osaki. 

Smeštaj

Hotel 3* Osaka 1 noć

Mesto

 • Osaka

Napuštanje smeštaja i fakultativni izlet – Osaka zamak. Pre polaska za Tokio, odlazimo u obilazak Osaka zamka, simbola grada, građenog 16. veku, u kome je danas smešteno nekoliko muzeja. Šogun Tojotomi Hidejoši, ujedinitelj zemlje, izgradio je ovaj veličanstveni zamak. Sa vrha zamka se pruža neverovatan pogled na grad, a unutar zamka se nalazi nekoliko muzeja. Ko želi, može iskoristiti priliku da se slika u tradicionalnoj samurajskoj nošnji. Nakon obilaska zamka, krećemo put Tokija gde ćemo biti smešteni narednih nekoliko dana do povratka. Transfer vozom od Osake do Tokija. Smeštaj u hotel i slobodno vreme. 

Prevoz

 • Transfer od Osake do Tokija

Smeštaj

Hotel 3* Tokio 1 noć

Mesto

 • Osaka
 • Tokio

Fakultativni izlet - obilazak Tokija 1 - prestonice „Zemlje izlazećeg sunca". Prva stanica metroom nam je Asakusa district koji odiše pravom japanskom tradicijom. Posetićemo najpoznatiji hram Sensoji i prošetati kroz Nakamise ulicu, poznatu po autentičnim prodavnicama suvenira i načičkanim tezgama gde ćemo probati različite tradicionalne japanske slatkiše. Nakon toga, odlazimo do Ueno parka. Uživamo u šetnji stazom okruženoj sa više od hiljadu veličanstveih stabala trešnje gde ćemo proći i imati priliko da se slikamo pored statue Poslednjeg samuraja. Nakon predaha, odlazimo do Carske palate, koja nije otvorena za posetioce, ali se nalazi u veoma lepom ambijentu japanskog parka u samom centru grada. Obilazimo Tokyo Metropolitan Government (TMG), treću najvišu zgradu u Tokiju gde ćemo uživati u panorami ovog neverovatnog grada. U popodnevnim časovima odlazimo u Shinjuku district, poznatu kao oblast koja ‘’ne spava’’. Takođe, Shinjuku stanica, predstavlja najprometniju železničku stanicu na svetu koja dnevno preveze više od dva miliona putnika. Obiluje visokim neboderima, širokim trgovačkim ulicama i bezbroj kafića, barova i restorana. Svratićemo u Kabukicho, oblast koja prestavlja pravi lavirint hotela i mesta za noćno uživanje. Povratak u smeštaj u kasnim večernjim satima.

Smeštaj

Hotel 3* Tokio 1 noć

Mesto

 • Tokio

Fakultativni izlet - Obilazak Tokija 2. Obilazak Tokija nastavljamo posetom Tsukidzi distriktu, japanskom ‘’gradu hrane’’ gde ćemo se susresti sa svim vrstama tradicionalne japanske hrane. Uživamo u ukusu originalnog japanskog sušija i ostalih specijaliteta od sveže ribe. Posle ručka put nastavljamo prema Ginzi, najstarijem i najpoznatijem šoping disktriktu Tokija. Prolazimo pored Kabuki teatra koji predstavlja tradicionalni japanski oblik pozorišta čiji koreni sežu još iz Edo perioda. Odlazimo u Shibuyu, jedna od najživopisnijih i najprometnijih oblasti u Tokiju gde su začeti mnogobrojni japanski modni trendovi. Uživaćemo u shoppingu u nekoj od brojnih robnih kuća i tržnih centara. U okviru posete Shibuji, posetićemo i Harajuki, koja predstavlja srce japanske omladinske culture i Omotesando, najskuplji kvart u Tokiju. Nakon obilaska, povratak u smeštaj. 

Smeštaj

Hotel 3* Tokio 1 noć

Mesto

 • Tokio

Napuštanje smeštaja u Tokiju i transfer metroom do aerodroma. Let iz Tokija do Seula. Popodnevni dolazak u Seul, prestonicu i najveći grad Južne Koreje. Transfer od aerodroma do hotela. Smeštaj u hotel i slobodno vreme. 

Prevoz

 • Transfer vozom od hotela do aerodroma u Tokiju
 • Lokalni let iz Tokija za Seul sa 7 kg ručnog i 20 kg čekiranog prtljaga
 • Transfer lokalnim prevozom od aerodroma do hotela u Seulu

Smeštaj

Hotel 3* Seul 1 noć

Mesto

 • Tokio
 • Seul (Seoul)

Fakultativni izlet – Celodnevni obilazak Seula. Obilazak započinjemo panoramskim razgledanjem palate Gyeongbokgung, najveće od svih pet palata u Seulu, nakon čega odlazimo u Bukchon, tradicionalno korejsko selo sa dugom i zanimljivom istorijom, gde ćemo uživati u pogledu na tradicionalne drvene kućice. Obilazak nastavljamo posetom živopisnoj Insadong ulici gde ćemo imati slobodno vreme za kupovinu zanimljivih suvenira. Nakon predaha, odlazimo do zadivljujuće Dongdaemun građevine, neofuturističkog dizajna koja predstavlja glavnu znamenitost urbanog razvoja u Seulu. Posećujemo i čuveni Olympic park. Obilazak završavamo posetom najpoznatijoj shopping ulici u Seulu, Myeongdong, koja obiluje mnoštvom trgovinskih radnji i uličnih restorana gde možete okusiti najukusniju korejsku hranu. Povratak u hotel. 

Smeštaj

Hotel 3* Seul 1 noć

Mesto

 • Seul (Seoul)

Fakultativni izleti

Napuštanje smeštaja u ranojutarnjim časovima i slobodno vreme do polaska na aerodrome. Za putnike koji budu bili zainteresovani, postoji mogućnost organizovanja fakultativnog izleta u DMZ (Demilitarizovanu zonu),  koja se nalazi na nekih 45 minuta od Seula i predstavlja granicu između Severne i Južne Koreje. Videćemo Most slobode koji su Južnokorejci koristili kad su se vraćali kući sa severa. Treći tunel je stanica koja se ne sme zaobići  tokom ove ture. Izgradila ga je Severna Koreja u cilju invazije na jug i slanja špijuna. Povratak u Seul. Slobodno vreme do polaska na aerodrome. U večernjim časovima se rastajemo sa ovom prekrasnom destinacijom. Transfer metroom do aerodroma. 

Prevoz

 • Transfer lokalnim autobusom od smeštaja do aerodroma u Seulu

Mesto

 • Seul (Seoul)

Fakultativni izleti

Let iz Seula za Dohu u 01.30h (QR 859). Dolazak u Dohu u 05.55h. Konekcija na let za Beograd. Let iz Dohe u 07.35h (QR 231). Dolazak u Beograd u 12.20h. Kraj putovanja.

Prevoz

 • Avio-kartu sa svim taksama na relaciji Seul –Beograd, u ekonomskoj klasi sa presedanjem sa 25 kg čekiranog i 7 kg ručnog prtljaga

Mesto

 • Doha
 • Beograd

Polasci i cene

Za više informacija o polasku poput cena, popusta, uslova plaćanja, molimo Vas kliknite na polje s polaskom ispod
Učitavanje...
Učitavanje...
Učitavanje...
Učitavanje...
Učitavanje...

Prilikom prijavljivanja plaća se 350 € u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate, a ostatak sume plaća se u agenciji u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate, najkasnije 6 nedelja pred put. Mogućnost plaćanja preko računa i karticama Visa, Master, Maestro i Dina.

Šta je uključeno

Smeštaj

Hotel 3 Osaka Primer 4 noći
Hotel 3 Tokio Primer 3 noći
Hotel 3 Seul Primer 2 noći

Prevoz

 • Avio-kartu sa svim taksama na relaciji Beograd – Osaka, u ekonomskoj klasi sa presedanjem sa 25 kg čekiranog i 7 kg ručnog prtljaga
 • Transfer od aerodroma do smeštaja
 • Transfer od Osake do Tokija
 • Transfer vozom od hotela do aerodroma u Tokiju
 • Lokalni let iz Tokija za Seul sa 7 kg ručnog i 20 kg čekiranog prtljaga
 • Transfer lokalnim prevozom od aerodroma do hotela u Seulu
 • Transfer lokalnim autobusom od smeštaja do aerodroma u Seulu
 • Avio-kartu sa svim taksama na relaciji Seul –Beograd, u ekonomskoj klasi sa presedanjem sa 25 kg čekiranog i 7 kg ručnog prtljaga

Nije uključeno

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Individualne troškove nastale za vreme trajanja aranžmana
 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike
 • Troškovi vađenja vize za putnike koji nisu državljani Republike Srbije
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu (na upit)

Fakultativni izleti

Napomena! Termini i cene fakultativnih izleta su informativnog karaktera i promenjivi su, a zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

PAKET (Nara, Kjoto, Hirošima, Osaka zamak, Tokio 1 i 2)

PAKET (Nara, Kjoto, Hirošima, Osaka zamak, Tokio 1 i 2)
Kliknite na sliku da bi otvorili galeriju
Cena: 359,00 EUR

Paket izleta je potrebno potvrditi i uplatiti najkasnije mesec dana pred put!

FAKULTATIVNI OBILAZAK NARE I FUSHIMI INARI – Transfer vozom od Osake do Kjota odakle prvo posećujemo Fushimi Inari, najvažnije od nekoliko hiljada svetilišta posvećenih Inariju, šintoističkom Bogu pirinča. Nakon toga, nastavljamo vozom ka nekadašnjoj prestonici Japana, Nari, koja je poznata i po tome što je budizam prvi put počeo da se propoveda u njoj i odatle se raširio po celoj zemlji. Šetnjom kroz Park jelena, stižemo do hrama Todaiđi iz 8. veka,  građenog u cilju zaštite zemlje i prosperiteta nacije (hram se još uvek sastoji od nekih tridesetak paviljona iz različitih perioda i stilova).

Cena izleta uključuje: usluge predstvanika naše agencije, karte za metro, ulaznicu za Todaiji hram.

FAKULTATIVNI OBILAZAK KJOTA – grada koji zajedno sa 17 velikih hramova predstavlja deo svetske kulturne baštine. Transfer vozom od Osake do Kjota. Obilazimo hram Kinkakuji ili Zlatni paviljon, najpoznatiji hram u Kjotu. Gornja dva sprata hrama su cela prekrivena zlatnim listićima i poseduje baštu koja je klasični primer baštenske kulture iz 14. veka. Nakon toga, odlazimo na najfotogeničnije mesto u Kjotu – Arashiyamu, čuvenu šumu bambusa gde ćemo napraviti najzabavnije slike. Autobusom nastavljamo dalje ka centru grada. Svraćamo i na Nishiki market, a za kraj dana odlazimo do Higašijame, nezaobilazne lokacije u Kjotu i njegovog najočuvanijeg distrikta. Prizori uskih uličica, trgovačkih radnji i drvenih građevina probudiće u nama duh japanske stare prestonice.

Cena izleta uključuje: usluge predstvanika naše agencije, karte za metro, ulaznicu za Zlatni paviljon.

FAKULTATIVNI OBILAZAK HIROŠIME – Transfer vozom od Osake do Hirošime. Obilazak parka i Memorijalnog muzeja mira, u spomen na 6. avgust 1945. godine i pogibiju više od 100.000 ljudi stradalih u eksploziji atomske bombe. Odlazak do Mijađime i poseta crvenim Torii vratima u vodi na ovom ostrvu. Uživanje u svežim ostrigama i drugim morskim plodovima.

Cena izleta uključuje: usluge predstvanika naše agencije, karte za metro, ulaznicu za Miđaimu, ulaznicu za muzej.

OBILAZAK OSAKA ZAMKA – Odlazimo u obilazak Osaka zamka, simbola grada, građenog 16. veku, u kome je danas smešteno nekoliko muzeja. Šogun Tojotomi Hidejoši, ujedinitelj zemlje, izgradio je ovaj veličanstveni zamak. Sa vrha zamka se pruža neverovatan pogled na grad, a unutar zamka se nalazi nekoliko muzeja. Ko želi, može iskoristi i priliku da se slika u tradicionalnoj samurajskoj nošnji.

Cena izleta uključuje: usluge predstvanika naše agencije, karte za metro, ulaznicu za Osaka zamak.

OBILAZAK TOKIJA 1 – Prvi dan obilazimo  Asakusa district koji odiše pravom japanskom tradicijom. Posetićemo najpoznatiji hram Sensoji i prošetati kroz Nakamise ulicu, poznatu po autentičnim prodavnicama suvenira i načičkanim tezgama gde ćemo probati različite tradicionalne japanske slatkiše. Nakon toga, odlazimo do Ueno parka. Uživamo u šetnji stazom okruženoj sa više od hiljadu veličanstveih stabala trešnje. Nakon predaha, odlazimo do Carske palate, koja nije otvorena za posetioce, ali se nalazi u veoma lepom ambijentu japanskog parka u samom centru grada. Obilazimo Tokyo Metropolitan Government (TMG), treću najvišu zgradu u Tokiju gde ćemo uživati u panorami ovog neverovatnog grada. U popodnevnim časovima odlazimo u Shinjuku district, poznatu kao oblast koja ‘’ne spava’’. Takođe, Shinjuku stanica, predstavlja najprometniju železničku stanicu na svetu koja dnevno preveze više od dva miliona putnika. Obiluje visokim neboderima, širokim trgovačkim ulicama i bezbroj kafića, barova i restorana. Svratićemo u Kabukicho, oblast koja prestavlja pravi lavirint hotela i mesta za noćno uživanje.

Cena izleta uključuje: usluge predstvanika naše agencije, karte za metro

OBILAZAK TOKIJA 2 – Drugi dan nastavljamo obilazak Tokija posetom Tsukidzi distriktu, japanskom ‘’gradu hrane’’ gde ćemo se susresti sa svim vrstama tradicionalne japanske hrane. Uživamo u ukusu originalnog japanskog sušija i ostalih specijaliteta od sveže ribe. Posle ručka put nastavljamo prema Ginzi, najstarijem i najpoznatijem šoping disktriktu Tokija. Prolazimo pored Kabuki teatra koji predstavlja tradicionalni japanski oblik pozorišta čiji koreni sežu još iz Edo perioda. Odlazimo u Shibuyu, jedna od najživopisnijih i najprometnijih oblasti u Tokiju gde su začeti mnogobrojni japanski modni trendovi. Uživaćemo u shoppingu u nekoj od brojnih robnih kuća i tržnih centara. U okviru posete Shibuji, posetićemo i Harajuki, koja predstavlja srce japanske omladinske culture i Omotesando, najskuplji kvart u Tokiju. 

Cena izleta uključuje: usluge predstvanika naše agencije, karte za metro

Fakultativni izlet - Obilazak Seula

Fakultativni izlet - Obilazak Seula
Cena: 45,00 EUR

Obilazak započinjemo panoramskim razgledanjem palate Gyeongbokgung, najveće od svih pet palata u Seulu, nakon čega odlazimo u Bukchon, tradicionalno korejsko selo sa dugom i zanimljivom istorijom, gde ćemo uživati u pogledu na tradicionalne drvene kućice. Obilazak nastavljamo posetom živopisnoj Insadong ulici gde ćemo imati slobodno vreme za kupovinu zanimljivih suvenira. Nakon predaha, odlazimo do zadivljujuće Dongdaemun građevine, neofuturističkog dizajna koja predstavlja glavnu znamenitost urbanog razvoja u Seulu. Posećujemo i čuveni Olympic park. Obilazak završavamo posetom najpoznatijoj shopping ulici u Seulu, Myeongdong, koja obiluje mnoštvom trgovinskih radnji i uličnih restorana gde možete okusiti najukusniju korejsku hranu.

Cena izleta uključuje: usluge predstvanika naše agencije, ulaznicu za palate, karte za metro

DMZ – Demilitarizovana zona

DMZ – Demilitarizovana zona
Cena: od 85,00 EUR do 95,00 EUR

DEMILITARIZOVANA ZONA (DMZ) – nalazi nalazi se na nekih 45 minuta od Seula i predstavlja granicu između Severne i Južne Koreje. Videćemo Most slobode koji su Južnokorejci koristili kad su se vraćali kući sa severa. Treći tunel je stanica koja se ne sme zaobići  tokom ove ture. Izgradila ga je Severna Koreja u cilju invazije na jug i slanja špijuna. Cena izleta uključuje: usluge predstvanika naše agencije, lokalni vodič, ulaznicu, transfer (nakon potvrde broja putnika potvrđuje se i cena izleta)

Smeštaj

Hotel 3* Osaka

Hotel 3* Osaka
Ovo je primer smeštaja koji možete da očekujete. Stvaran smeštaj može biti drugačiji, ali sličan u onome šta pruža.

Hotel 3* u Osaki je hotel sa dve zvezdice po lokalnoj kategorizaciji. Hotel raspolaže dvokrevetnim sobama. Sobe su manje kvadrature i uglavnom sadrže manji bračni krevet. Usluga je na bazi noćenja. Primer hotela: Hotel The One Shinimamiya 3* ili sličan.

Hotel 3* Tokio

Hotel 3* Tokio
Ovo je primer smeštaja koji možete da očekujete. Stvaran smeštaj može biti drugačiji, ali sličan u onome šta pruža.

Hotel 3 u Tokiju je hotel sa dve zvezdice po lokalnoj kategorizaciji. Hotel raspolaže dvokrevetnim sobama. Sobe su manje kvadrature i uglavnom sadrže manji bračni krevet. Usluga je na bazi noćenja. Primer hotela: APA Hotel Asakusabashi 3, Henn na Hotel Asakusa Tokio 3* ili sličan.

Hotel 3* Seul

Hotel 3* Seul
Ovo je primer smeštaja koji možete da očekujete. Stvaran smeštaj može biti drugačiji, ali sličan u onome šta pruža.

Hotel 3* u Seulu je hotel sa dve zvezdice po lokalnoj kategorizaciji. Hotel raspolaže dvokrevetnim sobama. Sobe su manje kvadrature i uglavnom sadrže manji bračni krevet. Usluga je na bazi noćenja.

Ostali polasci za Azija

Korisne informacije

Ovde ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savete za ovo putovanje.

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informisani, što omogućuje manje nesporazuma tokom putovanja i ugodnije iskustvo.

NAPOMENE:

Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRIBE sa licencom OTP 32/2023, kategorije A.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu usled vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvideti, u vreme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRIBE-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mestima, i ne smeju ih napuštati na mestima koja nisu predviđena za pauze (granice, ček point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posledice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sedenja, mesto polaska, mesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obaveštava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana pre datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana pre datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cene low cost aranžmana podložne su promenama i po uplati avansa se proveravaju tarife i putniku se potvrđuje cena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promeni i isključivo zavise od avio kompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu. 
 • Za ovaj aranžman primenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA usklađeni sa YUTA standardom.
 • Putnici koji ne izmire dugovanja i ne uplate putovanje do krajnjeg roka naznacenog u planu i programu i koji ne obaveste agenciju na bilo koji pismeni nacin u roku od 24 sata od datuma isteka roka placanja, bice tretirani kao da su odustali od putovanja 
 • Putnicima se preporučuje da uplate osiguranje od otkaza aranžmana.
 • U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to predviđeno i istaknuto programom putovanja.
 • Obilazak gradova u okviru programa putovanja je moguće realizovati pešaka, privatnim prevozom, gradskim prevozom ili bilo kojim drugim sredstvom.
 • Putnicima kojima imaju za cilj posete muzejima i galerijama, preporučuje se da unapred provere radno vreme istih i da željene posete usklade sa slobodnim vremenom.
 • Putnici su dužni da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanje vrednih stvari u prevoznim sredstvima i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer ni organizator putovanja, niti prevoznik, niti hotel ne odgovara za iste! U slučaju krađe (gubitka ličnih stvari), putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati, niti se organizatoru putovanja pišu prigovori i žalbe vezani za krađe i nepredviđene okolnosti.
 • Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice.  Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena kod notara.
 • Bezbednost lica i putnika, kao i zdravstveno stanje u kom se putnik nalazi je potpuno lična i stvar je lične odgovornosti. Svi putnici moraju biti svesni zdravstvene i bezbednosne situacije zemalja u koje putuju.
 • Za ovo putovanje postoji poseban uslov putovanja, gde svi putnici svojom uplatom aranzmana potvrđuju da su saglasni sa istim. Avio karte se obično kupuju nekoliko meseci unapred i ukoliko putnik nakon prijave i uplate otkaže putovanje, dužan je da plati troškove avio karte u skladu sa uslovima avio kompanije. Gore pomenuta obaveza je istaknuta u zakonu kod člana 71. ako lice kome je poverena usluga prevoza zahteva naknadu za promenu imena putnika ili poništavanje karte i izdavanje nove, organizator putovanja ima pravo i na naknadu tih troškova.

 

Napomene u vezi sa smeštajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRIBE, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. 
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja smeštajnog objekta.
 • U nekim smeštajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smeštajni kapaciteti vrše smeštaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smeštaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smeštaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

 

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja, i za fakultativne izlete nije obezbeđena zaštita u pogledu garancija putovanja.
 • Termini i cene fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Tribe nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmene, promene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se pre uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.

 

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mesec dana pre putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne poseduju nove biometrijske pasoše Republike Srbije dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlašćena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.