Oman

cena od
1.450
EUR ,00
trajanje
9 dana
Upit
Upit

Putovanje u Oman - arapski dragulj smešten na samom početku Persijskog zaliva. Poznat je po svojoj bogatoj istoriji, prirodnim bogatstvima, šarolikom reljefu i jedinstvenoj kulturi. Sve to je dodatno obogaćeno brojnim arheološkim i istorijskim lokalitetima i festivalima koji se održavaju tokom godine. 

Omanska obala se prostire na preko 1300 km, a sama zemlja se graniči sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Jemenom i Saudijskom Arabijom. Turizam u Omanu gotovo da nije postojao sve do 1970, kada je na vlast došao novi sultan Qaboos bin Said. Novi vladar, iako autoritaran, zaslužan je za modernizaciju, koju lokalci masovno nazivaju renesansa. Oman je uspeo da uspostavi mir u zemlji, sustigne svoje bogatije susede, asfaltira puteve i stvori uslove za prihvat turista kojima će prezentovati svoje bogato nasleđe.

Smešten na uzanom pojasu između planina i mora, glavni grad Omana, Maskat proteže se 50 kilometara duž Arapskog zaliva. Gradsku panoramu ukrašavaju predivni zlatni minareti džamija, utvrđenja i kule i lepa linija Arapskog mora. Ceo grad podseća na jedno veliko utvrđenje uklesano u stene okolnih planinskih lanaca. Osim centra grada, tu je i Muttrah gde se nalazi najveća i najlepsa gradska promenada, kao i Ruwi, poznatiji kao ,,mala Indija’’, gde su načičkane brojne prodavnice i trgovački centri.   


Ruta
Beograd
Istanbul
Maskat
Istanbul
Maskat
Salalah
Maskat
Istanbul
Beograd
Maskat

Prevoz
Avion, Lokalni transfer
Smeštaj
Hotel, Apartman
Organizator
Jungle Travel d.o.o. Beograd, Srbija
Vrste putovanja
Daleke destinacije
Destinacije
Oman
Kod putovanja
OM1
Zahtevnost
Pogodno za decu
Ne
Veličina grupe
Min 10 , Maks 15 ,

Plan i program

Okupljanje grupe na aerodromu „Nikola Tesla“ dva i po sata pre leta. Let iz Beograda u 8.50h (TK1082) za Istanbul. Dolazak u Istanbul u  12.35h po lokalnom vremenu.  Transfer do smeštaja i slobodno vreme do povratka na aerodrom.

Prevoz

 • Transfer od aerodroma do smeštaja
 • Avio-karta na relaciji Beograd Istanbul, sa svim taksama i čekiranim prtljagom od 30kg i ručnim do 7kg.

Mesto

 • Beograd
 • Istanbul

Transfer do aerodroma i let za Muskat u 01.15h (TK 860). Dolazak u Muskat u 7.05h. Transfer do smeštaja Dobrodošli u Oman – arapski dragulj, najbolje čuvanu turističku tajnu Bliskog Istoka, sa upečatljivim pejzažima, prijateljski raspoloženim lokalcima i sunčanim vremenom tokom čitave godine. Nakon doručka krećemo u istraživanje severnog dela Omana. Fakultativni izlet započinjemo spektakularnom vožnjom kroz planinski masiv Hadžar (Hajar). Put nas vodi kroz oaze Fanjah i Birkat Al Mauz i stižemo do prve stanice - tvrđave Nizva (Nizwa Fort-a), jedne od najstarijih utvrđenja iz 17. veka. Ima jedinstveni okrugli oblik, sedam bunara i više skloništa boraca koji su branili tvrđavu. U blizini tvrđave se nalazi tradicionalna pijaca Nizwa Souk. Poznata najpre po autentičnom beduinskom srebrnom nakitu, ova pijaca je vekovima unazad mesto za izlaganje i prodaju brojnih tradicionalnih proizvoda kao što su tepisi, nakit, omanski bodeži, riba, povrće.. Sledi nastavak vožnje do tvrđave Džabrin (Jabreen Castle). Poznati su stropovi dvorca, ukrašeni slikama i natpisima u stilu islama, dok su vrata vešto izrezbarena. Svi ovi detalji čine dvorac Jabreen autentičnim izrazom omanske arhitekture. Povratak u Maskat. 

Prevoz

 • Avio-karta sa svim taksama na relaciji Istanbul-Maskat sa 30kg čekiranog prtljaga i 7kg ručnog prtljaga.

Smeštaj

Maskat Hotel **** 1 noć

Mesto

 • Maskat
 • Istanbul

Fakultativni izleti

Nakon doručka krećemo na fakultativni izlet – upoznavanje omanske obale Arapskog mora. Najpre se zaustavljamo u malom ribarskom gradu Qurayat. Glavna atrakcija je Kuriatova tvrđava (Qurayyat Fort), koja se nalazi u samom centru grada. Prolazimo pored močvare sa mangrovima i stižemo do gradske obale i luke sa nasukanim brodovima, koji gledaju na okruglu osmatračnicu, ponosno uzdignutu u ovom delu grada. Nastavljamo put ka Bimah Sinkhole, očaravajućom tirkiznom depresijom ispunjenom vodom. Dalje nas put vodi ka Wadi Shab-u, gde možemo iskoristiti priliku da se okupamo u prirodnim bazenima sa čistom vodom. Sledi vožnja do poslednje stanice na današnoj avanturi - Sur. Istorijskim delom grada, oko kojeg se nalaze stare trgovačke kuće, dominira svetionik, sa punim pogledom na grad. Šetamo plažom i ribolovnim područjem i upijamo atmosferu ove bliskoistočne države. Povratak u Maskat.

Smeštaj

Maskat Hotel **** 1 noć

Mesto

 • Maskat

Fakultativni izleti

Nakon doručka napuštamo smeštaj i krećemo u poludnevni fakultativni izlet – obilazak glavnog grada Omana, Maskata. Obilazak počinje posetom Velike džamije (Sultan Qaboos Grand Mosque) - najveće džamije u Omanu i jedine otvorene za nemuslimanske posetioce. Potom se vozimo do Muttrah-a, jedne od najlepših četvrti Maskata, gde ćemo okusiti čari kupovine na bogato opremljenoj pijaci, poznatoj po parfemima, srebru, suvenirima... Šetnja se nastavlja u Starom gradu (the Old Town), oko utvrđenja Jalali i Mirani (Al Jalali Fort and Al Mirani Fort), koja su služila kao zatvori za vreme portugalske okupacije, i ceremonijalne palate Kasr Al Alam (Qasr Al Alam). Naša sledeća stanica je Muzej Bait Al Zubair (Bait Al Zubair Museum) sa brojnim podacima o zemlji i eksponatima koji svedoče o njenoj dugoj tradiciji i bogatom nasleđu. Nakon izleta krećemo ka aerodromu. Lokalni let za Salalah. Dolazak u Salalah i tansfer do smeštaja.

Prevoz

 • Lokalnu avio kartu na relaciji Maskat – Salalah, u ekonomskoj klasi
 • Transfer od aerodroma do smeštaja

Smeštaj

Salalah Hotel **** 1 noć

Mesto

 • Maskat
 • Salalah

Fakultativni izleti

Fakultativni izlet – istraživanje Istočnog Salalaha. Izlet započinje posetom starom ribarskom selu Takah (Taqah), poznatom po proizvodnji girica i starih tradicionalnih kuća pokrajine Dhofar, najveće u Omanu. Posećujemo Takah dvorac (Taqah Castle), bivšu zvaničnu rezidenciju guvernera regiona, gde slušamo o istoriji ovog dela Omana. Nastavak izleta ka drevnim ruševinama nekada poznatog grada Sumharama (KhorRohri). KhorRori je bio važna luka na istočnoj obali Dhofara i jedan od glavnih trgovačkih gradova tamjanom (UNESCO-v lokalitet). Vozimo se kroz živopisne krajeve do Mirbata, drevne prestonice Dhofar-a. Šetamo kroz ulice sa starim kućama od omanskog blata i zaustavljamo se kod Bin Alijeve dvokupolne grobnice (Bin Ali’s Tomb), klasičnog primera srednjovekovne arhitekture. U povratku zastajemo kraj prirodnog izvora Ain Razat, koji je uprkos visokim temperaturama bogat vodom tokom čitave godine. Povratak u Salalah. Slobodno vreme.

Smeštaj

Salalah Hotel **** 1 noć

Mesto

 • Salalah

Fakultativni izleti

Nakon doručka krećemo na fakultativni izlet - poludnevno istraživanje zapadnog dela Dhofara. Vozimo se prema planinama Kara (Qara), putem koji krivuda na strmom nagibu, sa kog se pruža slikovit pogled na tradicionalnu seosku lepotu pokrajine, sa stadima kamila i stoke. Obilazimo drevnu grobnicu proroka Džob (Prophet Job) smeštenu u zelenim planinama Salalah Plains-a. Slušamo o životu i pobožnosti ovog proroka i njegovom značaju za omanski narod. Put nas dalje vodi ka plaži Mughsail, gde snežno beli pesak dodiruje duboko plavetnilo okeana, a talasi snažno udaraju o obalu što čini doživljaj nezaboravnim. Nakon toga nastavljamo vožnju prema zapadnoj granici Omana, sa njegovim liticama koje oduzimaju dah. Videćemo istorijsko drveće tamjana (Frankincense trees), koje raste duboko u dolinama, na suvom i krševitom tlu. U povratku se zaustavljamo kako bismo napravili fotografije u laguni u Mughsail-u gde su ptice selice (s vremena na vreme i flamingosi), česta pojava. Povratak u hotel. Slobodno vreme

Smeštaj

Salalah Hotel **** 1 noć

Mesto

 • Salalah

Fakultativni izleti

Dan za fakultativni izlet – Ubar. Boravak u Dhofaru je nazamisliv bez posete pustinje Rub Al Khali (The Empty Quarter). Ovo je najveća pustinja na Arabijskom poluostrvu i bez ikakve oaze je. Nalazi se na krajnjem severu pokrajine Dhofar. Do današnjeg dana još uvek postoje velika prostranstva neistraženog i nenaseljenog terena. Najupečatljivija atrakcija je ,,izgubljeni grad” Ubar, koji je prema legendi surova pustinja progutala, te je potonuo bez traga. Ruševine grada su bile neotkrivene vekovima, pre nego što su otkrivene 1991. godine putem satelitskih snimaka regiona. Prekrasan pogled nas čeka tokom šetnje kroz dine. Povratak u Salalah. 

Smeštaj

Salalah Hotel **** 1 noć

Mesto

 • Salalah

Fakultativni izleti

Nakon doručka napuštamo smeštaj. Sledi poludnevni fakultativni izlet – obilazak Salalaha. Otvoren u julu 2007. godine u Arheološkom parku Al Balid, Muzej zemlje tamjana (The Museum of the Frankincense Land) je najnoviji dodatak omanskom nasleđu i kulturnoj sceni. Ima dve glavne dvorane, koje prikazuju istoriju uzgrajanja tamjana i istorijsku pozadinu Sultanata kroz niz arheoloških iskopina, a brojne su i izložbe o razvoju bogate pomorske istorije u Omanu. Sledi vožnja kroz bujne zelene plantaže povrća i voća. Fotografišemo se ispred impresivne džamije Sultan Kaboos (Sultan Qaboos Mosque). Prolazimo pored zvanične rezidencije Njegovog Veličanstva Sultana – Al Husn palate (Al Husn Palace) i šetamo kroz staru pijacu Haffah (Haffah souk), poznatoj po prodaji tamjana i brojnih drugih tradicionalnih suvenira Dhofara. Slobodno vreme za kupovinu suvenira i uživanje u tradicionalnoj kuhinji do polaska na aerodrom. Transfer do aerodroma i let za Muskat u večernjim časovima. 

Prevoz

 • Transfer do aerodroma
 • Avio kartu na relaciji Salalah – Doha sa svim taksama, u ekonomskoj klasi

Mesto

 • Salalah
 • Maskat

Fakultativni izleti

Transfer do aerodroma i let za Beograd, preko Istanbula u 8.05h (TK 861). Dolazimo u Beograd u 19.30h sa osmehom na licu i nezaboravnim iskustvom.

Prevoz

 • Avio kartu na relaciji Istanbul - Beograd sa svim taksama, u ekonomskoj klasi
 • Avio-kartu na relaciji Maskat-Istanbul sa svim taksama, u ekonomskoj klasi
 • Lokalni transfer od hotela do aerodroma

Mesto

 • Istanbul
 • Beograd
 • Maskat

Polasci i cene

Trenutno nema polazaka za ovo putovanje.

Šta je uključeno

Smeštaj

Maskat Hotel Primer 2 noći
Salalah Hotel Primer 4 noći

Prevoz

 • Transfer od aerodroma do smeštaja
 • Avio-karta na relaciji Beograd Istanbul, sa svim taksama i čekiranim prtljagom od 30kg i ručnim do 7kg.
 • Avio-karta sa svim taksama na relaciji Istanbul-Maskat sa 30kg čekiranog prtljaga i 7kg ručnog prtljaga.
 • Lokalnu avio kartu na relaciji Maskat – Salalah, u ekonomskoj klasi
 • Transfer od aerodroma do smeštaja
 • Transfer do aerodroma
 • Avio kartu na relaciji Salalah – Doha sa svim taksama, u ekonomskoj klasi
 • Avio kartu na relaciji Istanbul - Beograd sa svim taksama, u ekonomskoj klasi
 • Avio-kartu na relaciji Maskat-Istanbul sa svim taksama, u ekonomskoj klasi
 • Lokalni transfer od hotela do aerodroma

Nije uključeno

 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike
 • Vizu za Oman (60€ u dinarskoj protivvrednosti prema prodajnom kursu Unicredit banke na dan uplate) + uslugu viziranja (1000 dinara)

Fakultativni izleti

Napomena! Termini i cene fakultativnih izleta su informativnog karaktera i promenjivi su, a zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

Nizwa Fort – Nizwa Souk – Jabreen

Cena: 80,00 EUR

Celodnevni izlet započinjemo spektakularnom vožnjom kroz planinski masiv Hadžar (Hajar). Put nas vodi kroz oaze Fanjah i Birkat Al Mauz i stižemo do prve stanice - tvrđave Nizva (Nizwa Fort-a), jedne od najstarijih utvrđenja iz 17. veka. Ima jedinstveni okrugli oblik, sedam bunara i više skloništa boraca koji su branili tvrđavu. Najposećeniji je omanski nacionalni spomenik, zadivljujući primer stare omanske arhitekture, slika života u Omanu pre četiristo godina i živi svedok kako se stil života u unutrašnjosti Omana razlikuje od života u Maskatu. U blizini tvrđave se nalazi tradicionalna pijaca Nizwa Souk. Poznata najpre po autentičnom beduinskom srebrnom nakitu, ova pijaca je vekovima unazad mesto za izlaganje i prodaju brojnih tradicionalnih proizvoda kao što su tepisi, nakit, omanski bodeži, riba, povrće.. Sledi nastavak vožnje do dvorca Džabrin (Jabreen Castle) iz 17. veka. Poznati su stropovi dvorca, ukrašeni slikama i natpisima u stilu islama, dok su vrata vešto izrezbarena. Svi ovi detalji čine dvorac Jabreen autentičnim izrazom omanske arhitekture. Ovaj dvorac je u ratnim vremenima bio poznati centar u kojem se proučavala astrologija, medicina i islamsko pravo.      
U cenu izleta uključeno je: lokalni vodič na engleskom jeziku, prevoz i usluge predstavnika agencije.     
U cenu izleta nije uklučeno: obroci i piće, napojnice za lokalne vodiče i vozače, individualni troškovi.

Quriyat – Bimah Snkole – Wadi Shab – Sur

Cena: 90,00 EUR

upoznavanje omanske obale Arapskog mora. Najpre se zaustavljamo u malom ribarskom gradu Qurayat. Glavna atrakcija je Kuriatova tvrđava (Qurayyat Fort), koja se nalazi u samom centru grada. Prolazimo pored močvare sa mangrovima i stižemo do gradske obale i luke sa nasukanim brodovima, koji gledaju na okruglu osmatračnicu, ponosno uzdignutu u ovom delu grada. Nastavljamo put ka Bimah Sinkhole, očaravajućom tirkiznom depresijom ispunjenom vodom. Dalje nas put vodi ka Wadi Shab-u, gde možemo iskoristiti priliku da se okupamo u prirodnim bazenima sa čistom vodom. Sledi vožnja do poslednje stanice na današnoj avanturi - Sur. Istorijskim delom grada, oko kojeg se nalaze stare trgovačke kuće, dominira svetionik, sa punim pogledom na grad. Šetamo plažom i ribolovnim područjem i upijamo atmosferu ove bliskoistočne države.   
U cenu izleta uključeno je: lokalni vodič na engleskom jeziku, prevoz i usluge predstavnika agencije.
U cenu izleta nije uklučeno: obroci i piće, napojnice za lokalne vodiče i vozače, individualni troškovi.

Muscat city tour

Cena: 60,00 EUR

Poludnevni izlet: Razgledanje grada počinje posetom Velike džamije (Sultan Qaboos Grand Mosque) - najveće džamije u Omanu i jedine otvorene za nemuslimanske posetioce. Sa pravougaonom osnovom u čijim su uglovima četiri minareta, centralnom kupolom i molitvenom dvoranom pokrivenom tepihom koja može primiti 6500 vernika, Velika džamija je žarište Maskata. Arhitektura džamije je bogata detaljima i predstavlja kombinaciju umetničke tradicije različitih islamskih razdoblja u velikoj harmoniji. Posebnu pažnju privlači ogroman luster ukrašen  Swarovski kristalima. Potom se vozimo do Muttrah-a, jedne od najlepših četvrti Maskata, gde ćemo okusiti čari kupovine na bogato opremljenoj pijaci, poznatoj po parfemima, srebru, suvenirima... Mutrah Souk je prototip starih istočnih tržišta, koje karakterišu uske krivudave uličice prekrivene drvetom. Ovaj Souk je poznat pod drugim imenom među Omanisima: Tržište Tame, zbog njegovog bezbrojnih ulica i puteva obloženih radnjama koje zaklanjaju sunce tokom dana. Šetnja se nastavlja u Starom gradu (the Old Town), oko utvrđenja Jalali i Mirani (Al Jalali Fort and Al Mirani fort), koja su služila kao zatvori za vreme portugalske okupacije, danas pretvoreni u muzeje, i ceremonijalne palate Kasr Al Alam (Qasr Al Alam). Naša sledeća stanica je Muzej Bait Al Zubair (Bait Al Zubair Museum) sa brojnim podacima o zemlji i eksponatima koji svedoče o njenoj dugoj tradiciji i bogatom nasleđu. 
U cenu izleta uključeno je: lokalni vodič na engleskom jeziku, prevoz i usluge predstavnika agencije.
U cenu izleta nije uklučeno: obroci i piće, napojnice za lokalne vodiče i vozače, individualni troškovi.   

East Salalah

Cena: 70,00 EUR

Istraživanje Istočnog Salalaha započinje posetom starom ribarskom selu Takah (Taqah), poznatom po proizvodnji girica i starih tradicionalnih kuća pokrajine Dhofar, najveće u Omanu. Posećujemo Takah dvorac (Taqah Castle), bivšu zvaničnu rezidenciju guvernera regiona, gde slušamo o istoriji ovog dela Omana. Nastavak izleta ka drevnim ruševinama nekada poznatog grada Sumharama (KhorRohri). KhorRori je bio važna luka na istočnoj obali Dhofara i jedan od glavnih trgovačkih gradova tamjanom (UNESCO-v lokalitet). Vozimo se kroz živopisne krajeve do Mirbata, drevne prestonice Dhofar-a. Šetamo kroz ulice sa starim kućama od omanskog blata i zaustavljamo se kod Bin Alijeve dvokupolne grobnice (Bin Ali’s Tomb), klasičnog primera srednjovekovne arhitekture. U povratku zastajemo kraj prirodnog izvora Ain Razat, koji je uprkos visokim temperaturama bogat vodom tokom čitave godine. 
U cenu izleta uključeno je: lokalni vodič na engleskom jeziku, prevoz i usluge predstavnika agencije.
U cenu izleta nije uklučeno: obroci i piće, napojnice za lokalne vodiče i vozače, individualni troškovi.

West Salalah City Tour – poludnevni izlet

Cena: 65,00 EUR

Vozimo se prema planinama Kara (Qara), putem koji krivuda na strmom nagibu, sa kog se pruža slikovit pogled na tradicionalnu seosku lepotu pokrajine, sa stadima kamila i stoke. Obilazimo drevnu grobnicu proroka Džob (Prophet Job) smeštenu u zelenim planinama Salalah Plains-a. Slušamo o životu i pobožnosti ovog proroka i njegovom značaju za omanski narod. Put nas dalje vodi ka plaži Mughsail, gde snežno beli pesak dodiruje duboko plavetnilo okeana, a talasi snažno udaraju o obalu što čini doživljaj nezaboravnim. Nakon toga nastavljamo vožnju prema zapadnoj granici Omana, sa njegovim liticama koje oduzimaju dah. Videćemo istorijsko drveće tamjana (Frankincense trees), koje raste duboko u dolinama, na suvom i krševitom tlu. U povratku se zaustavljamo kako bismo napravili fotografije u laguni u Mughsail-u gde su ptice selice (s vremena na vreme i flamingosi), česta pojava.
U cenu izleta uključeno je: lokalni vodič na engleskom jeziku, prevoz i usluge predstavnika agencije.
U cenu izleta nije uklučeno: obroci i piće, napojnice za lokalne vodiče i vozače, individualni troškovi.

Ubar

Cena: 145,00 EUR

Boravak u Dhofaru je nazamisliv bez posete pustinje Rub Al Khali (The Empty Quarter). Ovo je najveća pustinja na Arabijskom poluostrvu i bez ikakve oaze je. Nalazi se na krajnjem severu pokrajine Dhofar. Do današnjeg dana još uvek postoje velika prostranstva neistraženog i nenaseljenog terena. Najupečatljivija atrakcija je ,,izgubljeni grad” Ubar, koji je prema legendi surova pustinja progutala, te je potonuo bez traga. Ruševine grada su bile neotkrivene vekovima, pre nego što su otkrivene 1991. godine putem satelitskih snimaka regiona. Prekrasan pogled nas čeka tokom šetnje kroz dine.
U cenu izleta uključeno je: lokalni vodič na engleskom jeziku, prevoz i usluge predstavnika agencije.
U cenu izleta nije uklučeno: obroci i piće, napojnice za lokalne vodiče i vozače, individualni troškovi.

Salalah City Tour

Cena: 60,00 EUR

Otvoren u julu 2007. godine u Arheološkom parku Al Balid, Muzej zemlje tamjana (The Museum of the Frankincense Land) je najnoviji dodatak omanskom nasleđu i kulturnoj sceni. Ima dve glavne dvorane, koje prikazuju istoriju uzgrajanja tamjana i istorijsku pozadinu Sultanata kroz niz arheoloških iskopina, a brojne su i izložbe o razvoju bogate pomorske istorije u Omanu. Sledi vožnja kroz bujne zelene plantaže povrća i voća. Fotografišemo se ispred impresivne džamije Sultan Kaboos (Sultan Qaboos Mosque). Prolazimo pored zvanične rezidencije Njegovog Veličanstva Sultana – Al Husn palate (Al Husn Palace) i šetamo kroz staru pijacu Haffah (Haffah souk), poznatoj kao najbolje mesto za prodaju tamjana i brojnih drugih tradicionalnih suvenira Dhofara. 
U cenu izleta uključeno je: lokalni vodič na engleskom jeziku, prevoz i usluge predstavnika agencije.
U cenu izleta nije uklučeno: obroci i piće, napojnice za lokalne vodiče i vozače, individualni troškovi.

Smeštaj

Maskat Hotel ****

Ovo je primer smeštaja koji možete da očekujete. Stvaran smeštaj može biti drugačiji, ali sličan u onome šta pruža.

se nalazi u neposrednoj blizini centra Maskata. Dobro je pozicioniran u odnosu na većinu turističikih znamenitosti. Hotel poseduje otvoreni bazen. Sve sobe su klimatizovane, sa besplatnim WiFi-em i TWC. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom.

Salalah Hotel ****

Ovo je primer smeštaja koji možete da očekujete. Stvaran smeštaj može biti drugačiji, ali sličan u onome šta pruža.

je hotel koji poseduje privatnu plažu, fitness centar, teniske terene.. Sve sobe su klimatizovane, sa besplatnim WiFi-em i TWC. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom.

Prevoz

Avion

Kliknite na sliku da bi otvorili galeriju

Putnički avion (linijski putnički avion ili komercijalni transportni avion) veliki je avion prvenstveno namenjen komercijalnom prevozu putnika i tereta.

Lokalni transfer

Kliknite na sliku da bi otvorili galeriju

Manje prevozno sredstvo za najčešće do 15 putnika.  U zavisnosti od zemlje može biti manjeg ili većeg komfora.

Korisne informacije

Ovde ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savete za ovo putovanje.

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informisani, što omogućuje manje nesporazuma tokom putovanja i ugodnije iskustvo.

NAPOMENE:

Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 159/2021, kategorija licence A
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu usled vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvideti, u vreme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mestima, i ne smeju ih napuštati na mestima koja nisu predviđena za pauze (granice, ček point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posledice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sedenja, mesto polaska, mesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obaveštava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana pre datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana pre datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cene low cost aranžmana podložne su promenama i po uplati avansa se proveravaju tarife i putniku se potvrđuje cena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promeni i isključivo zavise od avio kompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu.
 • Putnici koji ne izmire dugovanja i ne uplate putovanje do krajnjeg roka naznacenog u planu i programu i koji ne obaveste agenciju na bilo koji pismeni nacin u roku od 24 sata od datuma isteka roka placanja, bice tretirani kao da su odustali od putovanja.
 • Putnicima se preporucuje da uplate osiguranje od otkaza aranzmana.
 • U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to predviđeno i istaknuto programom putovanja.
 • Obilazak gradova u okviru programa putovanja je moguće realizovati pešaka, privatnim prevozom, gradskim prevozom ili bilo kojim drugim sredstvom.
 • Putnicima kojima imaju za cilj posete muzejima i galerijama, preporučuje se da unapred provere radno vreme istih i da željene posete usklade sa slobodnim vremenom
 • Putnici su duzni da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanje vrednih stvari u prevoznim sredstvima i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer ni organizator putovanja, niti prevoznik,  niti hotel ne odgovara za iste! U slučaju kradje (gubitka ličnih stvari), putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati, niti se organizatoru putovanja pišu prigovori i zalbe vezani za kradje i nepredvidjene okolnosti.
 • Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice.  Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena kod notara.
 • Bezbednost lica i putnika, kao i zdravstveno stanje u kom se putnik nalazi je potpuno licna i stvar je licne odgovornosti. Svi putnici moraju biti svesni zdravstvene i bezbednosne situacije zemalja u koje putuju.
 • Za ovaj aranžman primenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa YUTA standardom.
 • Za ovo putovanje postoji poseban uslov putovanja,gde svi putnici svojom uplatom aranzmana potvrdjuju da su saglasni sa istim. Avio karte se obicno kupuju nekoliko meseci unapred i ukoliko putnik nakon prijave i uplate otkaze putovanje, duzan je da plati troskove avio karte u skladu sa uslovima avio kompanije. Gore pomenuta obaveza je istaknuta u zakonu kod člana 71. ako lice kome je poverena usluga prevoza zahteva naknadu za promenu imena putnika ili poništavanje karte i izdavanje nove, organizator putovanja ima pravo i na naknadu tih troškova (ova napomena važi samo za avio-aranžmane)

Napomene u vezi sa smeštajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja smeštajnog objekta.
 • U nekim smeštajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smeštajni kapaciteti vrše smeštaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smeštaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smeštaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja.
 • Termini i cene fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmene, promene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se pre uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.
 • Za fakultativne izlete nije obezbeđena zaštita u pogledu garancija putovanja.

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mesec dana pre putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne poseduju nove biometrijske pasoše Republike Srbije dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlašćena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.

U cenu putovanja nije uključeno putno osiguranje. Organizator savetuje zaključenje osiguranja koje nije zakonom obavezno i to osiguranje putne odgovornosti, osiguranje od otkaza putovanja, zdravstveno osiguranje i osiguranje protiv nezgoda. Ukoliko Organizator i Posrednik nude putna osiguranja, radi se samo o posredovanju. Ugovor o osiguranju se zaključuje samo između Putnika i osiguravajuće kompanije kome se eventualni zahtevi direktno upućuju. Treba da pročitate uslove osiguranja i obaveze iz ugovora o osiguranju. Premije osiguranja nisu sastavni deo cene putovanja i dospevaju odmah pri zaključivanju ugovora o osiguranju. Potpisivanjem Ugovora, Putnik potvrđuje da je informisan i upućen na obezbeđenje, paketa putnog osiguranja. Paket putnog osiguranja ne pokriva obavezno zdravstveno osiguranje, te se Putniku preporučuje da isto sam obezbedi, jer to može biti razlog da pogranične vlasti ne dozvole dalje putovanje ili da Putnik mora sam platiti značajne troškove eventualnog lečenja. U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu, Organizator ima depozit u visini od 2000,00 eura i garanciju putovanja za kategoriju licence A u visini od 250.000,00 eura, kojom se za slučaj A) insolventnosti Organizatora putovanja obezbeđuju: 1. troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka Putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, 2. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju, koje Organizator putovanja nije realizovao, 3. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika u slučaju otkaza putovanja od strane Putnika, u skladu sa Opštim uslovima putovanja, 4. Potraživanja razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja i za slučaj; B) naknade štete obezbeđuje naknada štete, koja se prouzrokuje Putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza Organizatora putovanja, koje su određene Opštim uslovima i Programom putovanja: 1. za potraživanje uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju koje Organizator putovanja nije realizovao i 2. za potraživanje razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja. Period pokrića Garancije putovanja je od datuma njenog izdavanja pa do završetka turističkog putovanja, odnosno do povratka Putnika na ugovoreno odredište. Garancija po Ugovoru o zastupanju u osiguranju od 13.11.2020. zaključenog sa ugovaračem osiguranja Akcionarsko društvo za osiguranje Globos osiguranje a.d.o Beograd, ul. Bul. Mihajla Pupina 165d, Polisa broj IM-0008752 od 11.10.2021. godine važi od 01.10.2021 do 01.10.2022.godine. Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja, odnosno u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja.

(Putnik svoja prava za naknadu štete ostvaruje na osnovu pravosnanţne i izvršne sudske presude, odnosno, odluke Arbitražnog suda ili drugog vansudskog rešenja potrošačkog spora, u skladu sa ovim Opštim uslovima i Opštim uslovima YUTE.)