Šri Lanka ekspedicija

cena od
1.490
EUR ,00
sada od
1.290
EUR ,00
trajanje
13 dana
Prijavi se Upit
Upit

Vodimo vas na putovanje u egzotičnu i posebnu zemlju koju zovu biserom Indijskog okeanaŠri Lanku. Zemlja koja se nalazi u Indijskom moru, južno od Indije bogata je predivnim plažama, neverovatnom prirodom i dugom tradicijom i kulturom.  

Vodimo Vas na druženje sa ljubaznim lokalnim stanovništvom, na obilazak kakav nećete naći u ponudama drugih agencija. Neobično putovanje kroz džungle centralnog dela ostrva, obilasci poznatih budističkih hramova, lokaliteta pod zaštitom UNESCO-a, branjedegustacija čaja, hranjenje slonova, surfovanje.  

Najpre posećujemo Hikaduvu (Hikkaduwa), gde ćemo biti smešteni tokom celog putovanja, odakle idemo na fakultativni izlet u Dambulu (Dambulla) – kompleks od pet hramova u pećinama, gde ćemo videti i čuveni Zlatni hram. Potom se upućujemo u Sigiriju (Sigiriya) (lavlju stenu), kamenu trvđavu pod zaštitom UNESCO-a. Fakultativno  ćemo posetiti i farmu začina, Pinavelu (Pinnawala) i botaničku baštu Peradenija, i uživati u nestvarnoj prirodi i    pogledu koji se pruža sa visine.

Nastavljamo upoznavanje Šri Lanke u Hikaduvi (Hikkaduwa), najpoznatijem turističkom mestu na jugozapadnoj obali zemlje. 

Obilasci uključeni u cenu aranžmana:  Obilazak Sigirije, Safari u Minerija nacionalnom parku, Obilazak lokalnog sela, Obilazak Perudingala stene, Obilazak Polonaruve, Obilazak Pinavele, Obilazak Kendija, Obilazak hrama Budinog zuba, Obilazak botaničke baste Peradenija, Obilazak Nuvara Elije, Obilazak tornja Abuluvava, Obilazak plantaže čaja, Obilazak Viktorijinog parka, Obilazak Gregori jezera, Vožnja vozom od Nuvara Elije do Ele, Obilazak malog Adamovog vrha, Obilazak Ravana vodopada, Obilazak Mosta 9 lukova, Obilazak grada Gol, Obilazak plaže Mirisa, Obilazak sela Veligama, Obilazak plaže Unavatuna, Vožnja katamaranima kroz zelenu lagunu, Obilazak farme kornjača, Obilazak Moon stone rudnika, Obilazak spomenika žrtvama cunamija, Večera – morski plodovi uz zalazak sunca, Obilazak lokalne riblje pijace na plaži, Obilazak lokalnog sela, Panoramski obilazak Kolomba.

Kreni u nezaboravnu avanturu sa nasmejanim plemenom - čekamo te!

Napomena: Za polazak 07.12.2023. i sve polaske u  2024. godini važe Opšti uslovi putovanja Jungle Tribe DOO.


Ruta
Beograd
Doha
Kolombo (Colombo)
Sigirija
Kendi (Kandy)
Nuvara Elija
Ella
Mirisa
Hikaduva (Hikkaduwa)
Doha
Beograd

Prevoz
Avion, Lokalni transfer
Smeštaj
Hotel
Organizator
Jungle Travel d.o.o. Beograd, Srbija
Destinacije
Azija, Šri Lanka
Kod putovanja
LK11
Zahtevnost
Pogodno za decu
Da
Veličina grupe
Min 10 , Maks 20 ,

Plan i program

Plan i program puta važi za polaske 8. 1. 202431. 1. 2024

Okupljanje grupe na aerodromu „Nikola Tesla“ dva sata pre leta. Let iz Beograda u 11:45h (QR 232) sa presedanjem u Dohi. Dolazak u Dohu u 18:45h po lokalnom vremenu. 

Prevoz

 • Avio-kartu sa svim taksama na relaciji Beograd–Kolombo, u ekonomskoj klasi sa presedanjem sa 25 kg čekiranog i 8 kg ručnog prtljaga

Smeštaj

Hotel 3* u Dohi 1 noć

Mesto

 • Beograd
 • Doha

Let za Kolombo u 09:55h (QR 654). Dolazak na aerodrom u Kolombu u 17:10h. Dobrodošli na ostrvo ukusa, bivši Cejlon, današnju Šri Lanku, zemlju čaja, dragog kamenja, nasmejanih ljudi, svile...Po dolasku, transfer do našeg prvog odredita- Sigirija! Na putu do Sigirije, obilazimo rezervat za slonove Pinavela gde ćete uživati u druženju sa ovim prepametnim životinjama. Posetioci ovog sela u većini slučajeva imaju priliku da ih nahrane i pogledaju kako se slonovi kupaju u obližnjoj reci. Nakon Pinavele, nastavljamo ka Sigiriji, gde po dolasku uživamo u piću dobrodošlice- Kraljevski hladni kokos!  Slobodno vreme.

Prevoz

 • Transfer od aerodroma do smeštaja

Smeštaj

Hotel 3* 1 noć

Mesto

 • Kolombo (Colombo)
 • Sigirija

Avanturu počinjemo ranom zorom! Idemo na safari džipovima u Minerija nacionalni park- dom velikog broja vrsta životinja, jelena, leoparda, lenjivaca, bizona, krokodila, medveda, čakala, i naravno slonova! Ovo mesto  je poznato po migraciji ovih prelepih, velikih stvorenja, i u njemu živi čak oko 700 slonova! Nakon safarija, upuštamo se u obilazak obližnjeg lokalnog sela, upoznajemo se sa ovdašnjom kulturom i životom na selu, dok uživamo u pričama sa lokalcima i ukusima lokalnih specijaliteta-kari, prženi pirinač i nudle, čatni od manga, sos od kokosa i još mnogo toga. Nakon dana ispunjenog magičnim aktivnostima, upuštamo se u jedan veliki poduhvat- penjanje na Sigiriju, Lavlju stenu za zalazak sunca. Uživamo u neverovatnom pogledu i prelamanjima boja dok se sunce gubi na horizontu. Povratak u smeštaj. 

Smeštaj

Hotel 3* 1 noć

Mesto

 • Sigirija

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Još jedan dan rezervisan za ranojutarnje avanture- izlazak sunca na neverovatnoj Pidurangala steni. Stena koja je nastala vulkanskom erupcijom, I koja je predstavljala utočište za veliki broj monaha čak 2500 godina, I sam hram na steni sagradjen je u vreme kralja Kasapije sa idejom da preseli sve monahe sa Lavlje stene baš ovde, da bi mogao dalje da gradi svoje kraljevstvo. Uživamo u izlasku sunca, I nakon toga vraćamo se na doručak. Posle doručka, nastavljamo ka Polonaruvi, neverovatno kraljevstvo iz 12. Veka. Obilazimo citadel, Kamen ihram, Kraljevsku palate I još mnogo toga. Za sve ljubitelje šetnje kroz prošlost, ovaj lokalitet raštrkan po džungli je pravi dragulj. Povratak u smeštaj.

Smeštaj

Hotel 3* 1 noć

Mesto

 • Sigirija

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Nakon doručka, transfer do našeg sledećeg odredišta- Kendi, staro kraljevstvo u srcu džungle! Na putu do Kendija obilazimo Dambulu, kompleks od pet hramova u pećinama gde ćemo imati priliku da vidimo i čuveni Zlatni hram. Po dolasku u Kendi obilazimo Hram Budinog zuba, najveće svetilište na ostvru. Povratak u smeštaj. 

Smeštaj

Hotel 3* 1 noć

Mesto

 • Sigirija

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Buđenje uz komešanje majmuna na našim terasama! Kendi je grad u samom srcu ostrva, okružen džunglom, I njegovi glavni stanovnicu su majmuni, dugorepi makakiji. Sa ovim čupavim nevaljcima ćemo se družiti na dnevnom nivou. Nakon doručka, idemo u obilazak Kendija- lokalna pijaca, gradski trg, šetnja oko jezera, .. Nakon šetnje kroz grad, idemo u obližnju botaničku baštu Peradenija, koja je najlepša botanička bašta Šri Lanke banjan drvece, kraljevske palme, vrt orhideja, viseći mostovi, zalutali varani i jos mnogo toga. Usput ćemo posetiti I fabriku za obradu dragog I poludragog kamenja. Povratak u smeštaj.

Smeštaj

Hotel 3* 1 noć

Mesto

 • Kendi (Kandy)

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Nakon doručka, napuštamo smeštaj, transfer do sledećeg odredišta- Nuvara Elija. Grad svetlosti, mala ušuškana britanska kolonija okružena najzelenijim plantažama čaja. Šri Lanka sa razglednica! Na putu do Nuvara Elije posetićemo I čuveni Abuluvava toranj visok 48m. Penjemo se spiralnim stepenicama do vrh, I uživamo u nestvarnom pogledu. Nakon adrenalinskog penjanja, selimo se na obližnju plantažu čaja, upijamo sve te prizore po kojima je Šri Lanka poznata-nepregledne plantaže čaja. Slikamo se sa beračima, pomažemo im u branju, prolazimo ceo process proizvodnje čaja od branja pupoljaka do ispijanja šoljice u starom britanskom stilu. Posetićemo I Gregori jezero I Viktorijin park, koji se nalaze u srcu ove planinske stanice. Smeštaj u hotel.

Smeštaj

Hotel 3* 1 noć

Mesto

 • Nuvara Elija

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Nakon doručka, napuštamo smeštaj i predstoji nam najlepša I najuzbudljivija vožnja vozom. Čuvena vožnja od Nuwara Eliye do mesta Ela. Najfotogeničnija voznja vozom, pejzaži kao iz bajke koji se ne smeju propustiti. Nakon vožnje od par sati, smeštamo se u hotel. 

Smeštaj

Hotel 3* 1 noć

Mesto

 • Ella

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Nakon doručka, napuštamo smeštaj i istražujemo Elu. Upuštamo se u hajking do čuvenog Malog Adamovog vrha. Staza nije zahtevna, a vodi nas kroz plantaže čaja, džunglu I prelepu prirodu. Nakon toga, spuštamo se do čuvenog Nine arch bridg-a, ili ti Most 9 lukova. Jedan od najslikanijih objekata na ostrvu. Dok uživamo u osveženju I grickalicama nakon aktivnog pešačenja, sa vidikovca vrebamo taj neverovatni prizor kada lokalni voz prelazi preko ovog mosta. Obilazimo I obližnji Ravana vodopad – prelepi vodopad koji nosi naziv po zlom demonu Ravani koji je po epu Ramajana baš u pećini iza ovog vodopada krio kraljicu Situ. Nakon obilaska, transfer do Mirise.

Smeštaj

Hotel 3* 1 noć

Mesto

 • Mirisa

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Budimo se na jugu ostrva na jednoj od najlepših plaža sveta-Mirisa! Mogućnost fakultativnog gledanja kitova, na čamcima sa staklenim dnom. Napuštamo smeštaj, započinjemo istraživanje južne obale slikanjem na čuvenom Brdu Palmi. Nakon toga nastavljamo ka maloj holandskoj koloniji Galle, koji krasi holandska arhitektura i pregršt malih umetničkih galerija i mirnih kafea. Obilazimo tvrđavu, džamiju, svetionik, lokalni zatvor I sud, stare katoličke I protestantske crkve u samom srcu tvrđave. Pravimo predah na Unawatuna plaži uz ručak, koktele I kupanje. Transfer do Ikaduve. Na putu do Ikaduve pravimo jedan foto stop u selu Veligama da vidimo čuvene pecaroše na štapovima u moru.  Smeštaj u hotel. 

Smeštaj

Hotel 3* 1 noć

Mesto

 • Hikaduva (Hikkaduwa)

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Nakon doručka, idemo na vožnju katamaranima po zelenoj laguni. Divićete se prirodi ovog mesta. Potom ćemo posetiti čuveni budistički hram koji je dostupan samo sa jezera. Potom odlazimo u rudnik dragog kamena Moonstone, po kome je Šri Lanka nadaleko poznata. Ovaj dragi kamen je moguće naći samo na ovom mestu, tj. ovaj rudnik je jedini prirodni izvor Moonston-a na celom svetu. Kasnije odlazimo na farmu kornjača koja se nalazi u blizini Hikkaduwe. Susret sa ovim lepim stvorenjima će vas veoma oraspoložiti. U povratku ćemo imati priliku da vidimo ogroman spomenik koji su Japanci podigli na mestu gde je cunami pre par godina prevrnuo voz u kome se nalazilo preko 300 ljudi. Povratak u Hikkaduwu.

Smeštaj

Hotel 3* 1 noć

Mesto

 • Hikaduva (Hikkaduwa)

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Jutro započinjemo obilaskom riblje pijace i obilazak lokalnog sela. Gledamo kako to živi lokalno stanovništvo, kakvaje njihova svakodnevnica i koji je recept za široke osmehe koji krase ove ljude.. Veče je rezervisano za uživanje u morskim plodovima u lokalnom restoranu. Spremili smo za vas odličnu večeru- degustacija raznih, svežih morskih djakonija uzmagični zalazak sunca i hladno lokalno pivo od 8.5 % alkohola. 

Smeštaj

Hotel 3* 1 noć

Mesto

 • Hikaduva (Hikkaduwa)

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Napuštamo smeštaj u jutarnjim časovima i opraštamo se od ostrva uz panoramski pogled! Let za Dohu u 03.00h (QR 659). Konekcija na let let za Beograd u 07.10h (QR 231). Stižemo u Beograd u 10.45h. Kraj putovanja i uzbudljive avanture!

Prevoz

 • Avio-kartu sa svim taksama na relaciji Kolombo - Beograd, u ekonomskoj klasi sa presedanjem sa 25 kg čekiranog i 8 kg ručnog prtljaga

Mesto

 • Doha
 • Beograd

Polasci i cene

Za više informacija o polasku poput cena, popusta, uslova plaćanja, molimo Vas kliknite na polje s polaskom ispod
Učitavanje...
Učitavanje...
Učitavanje...
Učitavanje...
Učitavanje...
Učitavanje...
Učitavanje...
Učitavanje...
Učitavanje...
Učitavanje...
Učitavanje...
Učitavanje...
Učitavanje...
Učitavanje...
Učitavanje...
Učitavanje...
Učitavanje...

Sve uplate vrše se isključivo u dinarskoj protivvrednosti, prema srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan uplate i to: prilikom prijavljivanja uplaćuje se 350 €, nakon formiranja grupe uplaćuje se još po 300 €, a ostatak sume uplaćuje se najkasnije do 6 nedelja pred polazak. Mogućnost plaćanja preko računa i karticama Visa, Master, Maestro i Dina.

Preporučujemo ranije prijave jer je broj mesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti skeniranu prvu stranu pasoša koji je validan za dato putovanje (ima rok važenja od minimum 6 meseci od datuma povratka sa datog putovanja, ima dovoljno slobodnih strana u trenutku putovanja), u suprotnom agencija ne snosi odgovornost od štampanja avio karata sa pogrešnim imenom. Dokumenta za vize potrebno je dostaviti najkasnije mesec dana pred put. Ukoliko putnici ne dostave dokumenta za vize u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje. Ukoliko putnici sami pribavljaju vize, dužni su da kopiju vize dostave do 20 dana pred put.

Šta je uključeno

Smeštaj

Hotel 3 u Dohi 1 noć
Hotel 3 11 noći

Prevoz

 • Avio-kartu sa svim taksama na relaciji Beograd–Kolombo, u ekonomskoj klasi sa presedanjem sa 25 kg čekiranog i 8 kg ručnog prtljaga
 • Transfer od aerodroma do smeštaja
 • Avio-kartu sa svim taksama na relaciji Kolombo - Beograd, u ekonomskoj klasi sa presedanjem sa 25 kg čekiranog i 8 kg ručnog prtljaga

Hrana

10 × Kontinentalni doručak

Nije uključeno

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike
 • Viza za Šri Lanku (50 USD u dinarskoj protivvrednosti i vadi se elektronski)

Smeštaj

Hotel 3* u Dohi

Hotel sa 3* u Dohi je smeštajni objekat koji raspolaže dvokrevetnim i trokrevetnim sobama. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom (kontinentalni doručak). Ime hotela biće potvrđeno po formiranju grupe, a najkasnije 2 nedelje pred put.

Hotel 3*

Hoteli sa 3* su smeštajni objekti koji raspolažu 1/2 sobama. Sve sobe poseduju TWC. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom. (kontinentalni doručak). 

Ostali polasci za Azija

Korisne informacije

Ovde ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savete za ovo putovanje.

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informisani, što omogućuje manje nesporazuma tokom putovanja i ugodnije iskustvo.

NAPOMENE:

Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 159/2021, kategorija licence A
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu usled vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvideti, u vreme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mestima, i ne smeju ih napuštati na mestima koja nisu predviđena za pauze (granice, ček point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posledice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sedenja, mesto polaska, mesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obaveštava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana pre datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana pre datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cene low cost aranžmana podložne su promenama i po uplati avansa se proveravaju tarife i putniku se potvrđuje cena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promeni i isključivo zavise od avio kompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu.
 • Putnici koji ne izmire dugovanja i ne uplate putovanje do krajnjeg roka naznacenog u planu i programu i koji ne obaveste agenciju na bilo koji pismeni nacin u roku od 24 sata od datuma isteka roka placanja, bice tretirani kao da su odustali od putovanja.
 • Putnicima se preporucuje da uplate osiguranje od otkaza aranzmana.
 • U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to predviđeno i istaknuto programom putovanja.
 • Obilazak gradova u okviru programa putovanja je moguće realizovati pešaka, privatnim prevozom, gradskim prevozom ili bilo kojim drugim sredstvom.
 • Putnicima kojima imaju za cilj posete muzejima i galerijama, preporučuje se da unapred provere radno vreme istih i da željene posete usklade sa slobodnim vremenom
 • Putnici su duzni da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanje vrednih stvari u prevoznim sredstvima i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer ni organizator putovanja, niti prevoznik,  niti hotel ne odgovara za iste! U slučaju kradje (gubitka ličnih stvari), putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati, niti se organizatoru putovanja pišu prigovori i zalbe vezani za kradje i nepredvidjene okolnosti.
 • Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice.  Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena kod notara.
 • Bezbednost lica i putnika, kao i zdravstveno stanje u kom se putnik nalazi je potpuno licna i stvar je licne odgovornosti. Svi putnici moraju biti svesni zdravstvene i bezbednosne situacije zemalja u koje putuju.
 • Za ovaj aranžman primenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa YUTA standardom.
 • Za ovo putovanje postoji poseban uslov putovanja,gde svi putnici svojom uplatom aranzmana potvrdjuju da su saglasni sa istim. Avio karte se obicno kupuju nekoliko meseci unapred i ukoliko putnik nakon prijave i uplate otkaze putovanje, duzan je da plati troskove avio karte u skladu sa uslovima avio kompanije. Gore pomenuta obaveza je istaknuta u zakonu kod člana 71. ako lice kome je poverena usluga prevoza zahteva naknadu za promenu imena putnika ili poništavanje karte i izdavanje nove, organizator putovanja ima pravo i na naknadu tih troškova (ova napomena važi samo za avio-aranžmane)

Napomene u vezi sa smeštajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja smeštajnog objekta.
 • U nekim smeštajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smeštajni kapaciteti vrše smeštaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smeštaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smeštaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja.
 • Termini i cene fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmene, promene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se pre uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.
 • Za fakultativne izlete nije obezbeđena zaštita u pogledu garancija putovanja.

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mesec dana pre putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne poseduju nove biometrijske pasoše Republike Srbije dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlašćena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.

U cenu putovanja nije uključeno putno osiguranje. Organizator savetuje zaključenje osiguranja koje nije zakonom obavezno i to osiguranje putne odgovornosti, osiguranje od otkaza putovanja, zdravstveno osiguranje i osiguranje protiv nezgoda. Ukoliko Organizator i Posrednik nude putna osiguranja, radi se samo o posredovanju. Ugovor o osiguranju se zaključuje samo između Putnika i osiguravajuće kompanije kome se eventualni zahtevi direktno upućuju. Treba da pročitate uslove osiguranja i obaveze iz ugovora o osiguranju. Premije osiguranja nisu sastavni deo cene putovanja i dospevaju odmah pri zaključivanju ugovora o osiguranju. Potpisivanjem Ugovora, Putnik potvrđuje da je informisan i upućen na obezbeđenje, paketa putnog osiguranja. Paket putnog osiguranja ne pokriva obavezno zdravstveno osiguranje, te se Putniku preporučuje da isto sam obezbedi, jer to može biti razlog da pogranične vlasti ne dozvole dalje putovanje ili da Putnik mora sam platiti značajne troškove eventualnog lečenja. U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu, Organizator ima depozit u visini od 2000,00 eura i garanciju putovanja za kategoriju licence A u visini od 250.000,00 eura, kojom se za slučaj A) insolventnosti Organizatora putovanja obezbeđuju: 1. troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka Putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, 2. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju, koje Organizator putovanja nije realizovao, 3. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika u slučaju otkaza putovanja od strane Putnika, u skladu sa Opštim uslovima putovanja, 4. Potraživanja razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja i za slučaj; B) naknade štete obezbeđuje naknada štete, koja se prouzrokuje Putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza Organizatora putovanja, koje su određene Opštim uslovima i Programom putovanja: 1. za potraživanje uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju koje Organizator putovanja nije realizovao i 2. za potraživanje razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja. Period pokrića Garancije putovanja je od datuma njenog izdavanja pa do završetka turističkog putovanja, odnosno do povratka Putnika na ugovoreno odredište. Garancija po Ugovoru o zastupanju u osiguranju od 13.11.2020. zaključenog sa ugovaračem osiguranja Akcionarsko društvo za osiguranje Globos osiguranje a.d.o Beograd, ul. Bul. Mihajla Pupina 165d, Polisa broj IM-0008752 od 11.10.2021. godine važi od 01.10.2021 do 01.10.2022.godine. Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja, odnosno u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja.

(Putnik svoja prava za naknadu štete ostvaruje na osnovu pravosnanţne i izvršne sudske presude, odnosno, odluke Arbitražnog suda ili drugog vansudskog rešenja potrošačkog spora, u skladu sa ovim Opštim uslovima i Opštim uslovima YUTE.)