Dubai Akcija

Dubai Akcija

cena od
899
EUR ,00
trajanje
6 dana
Prijavi se Upit
Upit

Dok novembar donosi hladnoću i snežne pejzaže, Dubai, u istom mesecu očarava toplim suncem i luksuznim avanturama. Zamislite kako napuštate zimski plašt i zaranjate u blistavu toplinu Persijskog zaliva, a nakon toga uživate u besprekornoj kombinaciji moderne arhitekture, egzotičnih mirisa i neograničenih mogućnosti za istraživanje. Ova destinacija je oaza za sve one koji žude za toplim peščanim plažama i spektakularnim oblakoderima, pružajući nezaboravno iskustvo koje će vam zagrijati srce i dušu.

Vodimo Vas na putovanje u Dubai, jedan od sedam emirata, poznat po luksuznom šopingu, modernoj arhitekturi i noćnom životu.

Dubai je danas jedna od najmodernijih i najaktuelnijih turističkih destinacija zahvaljujući brojnim atrakcijama kao što su Burdž Kalifa (Burj Kalifa), koja je ujedno i najviša zgrada na svetu, Burdž Al Arab (Burj Al Arab), ostrvo The Palm, Dubai Mall, najveći tržni centar na svetu.

Iskoristite priliku da se sunčate i kupate na Džumeira plaži (Jumeirah beach) na kojoj su smešteni i neki od najekskluzivnijih hotela. 

Izleti uračunati u cenu (Modern Dubai Tour): 

- Dubai Mall

- Dubai fontana

- Souk Al Bahar

- Downtown Palace

- Burj Park

- Dubai Opera


Ruta
Beograd
Abu Dabi
Dubai
Abu Dabi
Beograd

Prevoz
Avion, Lokalni transfer
Smeštaj
Hotel
Organizator
Jungle Tribe d.o.o. Beograd, Srbija
Destinacije
Azija, Dubai, Ujedinjeni Arapski Emirati
Kod putovanja
AE12
Zahtevnost
Pogodno za decu
Da

Plan i program

Sastanak na aerodromu u Beogradu, dva i po sata pre leta. Let iz Beograda za Abu Dabi u 13:50h (5W 7044). Dolazak u Abu Dabi u 22.05h. 

Prevoz

 • Avio-kartu sa svim taksama na relaciji Beograd–Abu Dabi, u ekonomskoj klasi sa 10 kg ručnog prtljaga
 • Transfer od Abu Dabija do hotela u Dubaiju

Smeštaj

Al Khoory Courtyard Hotel 1 noć

Mesto

 • Beograd
 • Abu Dabi
 • Dubai

Dolazak u Dubai posle ponoći i  transfer do hotela. Noćenje. Jutarnji sati su slobodni za uživanje na plaži, šetnju ili odmaranje u hotelu. Fakultativni izlet – Safari Jeep Tour. U poslepodnevnim časovima po nas dolaze džipovi 4x4 i avantura kroz pustinju može da počne. Tokom uzbudljive vožnje kroz pustinjske dine, stižemo na prvu destinaciju. Zaustavljamo se da posmatramo zalazak sunca i nastavljamo vožnju kroz dine nakon čega stižemo do našeg kampa. Ovde imamo priliku da jašemo kamilu i isprobamo dizajn kane na ruci ili stopalima. Nastavljamo sa ukusnom tradicionalnom večerom i šišom (čuvenom arapskom nargilom), dok uživamo u vatrenom spektaklu i plešemo oko logorske vatre. Povratak u smeštaj u večernjim časovima. Noćenje.

Smeštaj

Al Khoory Courtyard Hotel 1 noć

Mesto

 • Dubai

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izleti

Nakon doručka odlazimo u obilazak modernog Dubaija. Odlazimo u Dubai Mall, najveći tržni centar na svetu prepun zabavnih i rekreativnih aktivnosti, koji se nalazi pored najviše zgrade na svetu, Burdž Kalife (Burj Khalifa). Sa više od 1.200 prodavnica, Dubai Mall se prostire na više od milion kvadratnih metara – što je površini koja je ekvivalentna 200 fudbalskih terena. Slobodno vreme za kupovinu i razgledanje. Mogućnost odlaska na 125. sprat Burdž Kalife, odakle se pruža panoramski pogled od 360 stepeni na Arapski zaliv (izlet ne uključuje ulaznicu za uspon na 124. i 125. sprat Burdž Kalife. Košta oko 45 dolara i može se nabaviti kod našeg predstavnika). Odlazimo do rasplesanih fontana. Bićemo svedoci najviše fontane na svetu koja ima magičnu predstavu sa vodom, muzikom i svetlom. Imamo slobodno vreme u Souk Al Baharu. Smešten u srcu grada, ovaj popularni centar sadrži brojne prodavnice i antikvarnice, ali i mesta za zabavu i restorane. Ova lokacija je savršena za uživanje u pogledu na najvišu zgradu na svetu. Povratak u smeštaj. Noćenje

Smeštaj

Al Khoory Courtyard Hotel 1 noć

Mesto

 • Dubai

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izlet – Old Dubai Tour. Izlet koji nas vraća u prošlost kada je današnji glamurozni grad bio skromno ribarsko selo sa beduinskim šatorima. Krećemo od Al Seef-a i istražujujemo lokalnu kulturu odakle se pruža zadivljujući pogled na Dubai Creek. Posle kratke šetnje, uživaćemo u užini u Arabian Tea House-u. Posetićemo zatim Al Fahidi, područje kulturnog nasleđa s očuvanom infrastrukturom, gde ćemo videti tvrđavu i muzej. Sa tradicionalnim čamcima (Abra), prelazimo Dubai Creek i obilazimo Spice Souk i Gold Souk, tradicionalne pijace začina i zlata. Posećujemo i poznatu atrakciju, Dubai Frame! Pored Muzeja budućnosti, dizajniranog kao asimetrični torus, pravićemo prelepe fotografije. Na kraju, idemo do Palata Zabeel, rezidencije vladajuće kraljevske porodice Dubaija, a ostatak dana provodimo uživajući na prepoznatljivoj Kite Beach plaži, gde dočekujemo zalazak sunca. Povratak u smeštaj. Noćenje.

Smeštaj

Al Khoory Courtyard Hotel 1 noć

Mesto

 • Dubai

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izleti

Fakultativni izlet – Miracle Garden, Emirates Mall i Madinat Jumeirah ili slobodan dan. Posećujemo ogromnu baštu sa preko 50 miliona cvetova i cvetnih egzotičnih aranžmana. Svet cvetnih čuda čeka vas u Dubai Miracle Garden, najvećem prirodnom cvetnom vrtu na svetu. Park od 72.000 kvadratnih metara ima impresivan niz poznatih zgrada i struktura potpuno pretvorenih u šarene cvetne izložbe. Zatim idemo u Emirates Mall gde ćemo videti zatvorene ski staze i imati slobodno vreme za kupovinu i razgledanje. Nastavljamo prema Madinat Jumeirah. Inspirisan arapskim gradovima, Madinat Jumeirah je mini-grad u Dubaiju, koji se sastoji od hotela sa pet zvezdica, raskošnih pijaca i prelepih plaža. Postoji čitav rečni sistem, dugačak pet kilometara, zajedno sa sopstvenom flotom tradicionalnih čamaca Abra. Noćenje.

Smeštaj

Al Khoory Courtyard Hotel 1 noć

Mesto

 • Dubai

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izleti

Odjava iz hotela. Transfer do Abu Dabija i let za Beograd u 10.10h. Dolazak u Beograd u 13.15h.  Kraj putovanja.

Prevoz

 • Transfer od hotela u Dubaiju do aerodroma u Abu Dabiju
 • Avio-kartu sa svim taksama na relaciji Abu Dabi–Beograd, u ekonomskoj klasi sa 10 kg ručnog prtljaga

Mesto

 • Dubai
 • Abu Dabi
 • Beograd

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Polasci i cene

Za više informacija o polasku poput cena, popusta, uslova plaćanja, molimo Vas kliknite na polje s polaskom ispod
Učitavanje...
Učitavanje...

Prilikom prijavljivanja plaća se 300€ po osobi u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate, a ostatak sume plaća se u agenciji u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate, najkasnije 6 nedelja pred put. Mogućnost plaćanja preko računa i karticama Visa, Master, Maestro i Dina. Cena programa i avansa podleže mogućim promenama zbog korišćenja usluga low cost avio-kompanije.

Šta je uključeno

Smeštaj

Al Khoory Courtyard Hotel Primer 5 noći

Prevoz

 • Avio-kartu sa svim taksama na relaciji Beograd–Abu Dabi, u ekonomskoj klasi sa 10 kg ručnog prtljaga
 • Transfer od Abu Dabija do hotela u Dubaiju
 • Transfer od hotela u Dubaiju do aerodroma u Abu Dabiju
 • Avio-kartu sa svim taksama na relaciji Abu Dabi–Beograd, u ekonomskoj klasi sa 10 kg ručnog prtljaga

Hrana

5 × Kontinentalni doručak

Ostalo

 • Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije na destinaciji
 • Sve transfere prema planu i programu puta

Nije uključeno

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Individualne troškove nastale za vreme trajanja aranžmana
 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu (na upit)

Fakultativni izleti

Napomena! Termini i cene fakultativnih izleta su informativnog karaktera i promenjivi su, a zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

Safari Jeep Tour

Safari Jeep Tour
Cena: 60,00 EUR

SAFARI JEEP TOUR – Ekskurzija počinje u popodnevnim časovima kroz pustinju u Dubaiju sa nekoliko zaustavljanja za fotografisanje. Tokom uzbudljive vožnje kroz pustinjske dine. Zaustavljamo se da posmatramo zalazak sunca i nastavljamo vožnju kroz dine da bismo konačno stigli naš logor. Ovde imate priliku da jašete kamilu i isprobate dizajn kane na ruci ili stopalima. Nastavljamo sa ukusnom tradicionalnom večerom i šišom(čuvena arapska nargila), dok uživate u vatrenom šou i plešete oko logorske vatre.

Cena izleta uključuje: večeru, organizovani prevoz po predviđenom itinereru džipovima 4x4, usluge predstavnika agencije.

Fakultativni izlet – Old Dubai Tour

Fakultativni izlet – Old Dubai Tour
Cena: 65,00 EUR

OLD DUBAI TOUR – Vraćamo se u prošlost kada je današnji glamurozni grad bio jednostavno ribarsko selo sa beduinskim šatorima. U ovoj turi posećujemo:

Al Seef – Istražujemo lokalnu kulturu u Al Seefu, oblasti kulturnog nasleđa i zadivljujućim pogledom na Dubai Creek. Kratka šetnja i prilika da se užina u Arabian Tea House.

Al Fahidi - Područje kulturnog nasleđa sa velikim delom očuvane i netaknute originalne infrastrukture. Ovde ćemo videti tvrđavu i muzej.

Grand Souk – Sa tradicionalnim čamcima (Abra) prelazimo na drugu stranu Dubai Creeka i prošetamo se tradicionalnim pijacama začina i zlato (Spice Souk i Gold Souk).

Dubai Frame – Posetite Dubai Frame, jednu od najpoznatijih atrakcija u gradu! Pravimo fotografije za pamćenje. *Izlet ne uključuje ulaznicu za Dubai Frame koja košta 14 dolara i može se nabaviti kod našeg predstavnika.

Muzej budućnosti – Fotostop ispred Muzeja budućnosti! Dizajniran kao asimetrični torus obložen čelikom i staklom, Muzej budućnosti je prepoznat od National Geographic kao jedan od 14 najlepših muzeja na svetu. Fascinantan futuristički prizor! Dobrodošli u budućnost!

Palata Zabeel – Rezidencija i administrativno sedište vladajuće kraljevske porodice Dubaija

Kite Beach – Poseta i uživanje u jednoj od najpopularnijih plaža u Dubaiju gde imamo slobodnog vremena za ručak, kupanje na plaži i uživanje u zalasku sunca!

Cena izleta uključuje: organizovani prevoz po predviđenom itinereru, usluge predstavnika agencije.

Cena izleta ne uključuje: ulaznicu za Dubai Frame (oko 14 usd) i može se nabaviti kod predstavnika agencije.

Fakultativni izlet – Miracle Garden i Madinat Jumeirah

Fakultativni izlet – Miracle Garden i Madinat Jumeirah
Cena: od 60,00 EUR do 70,00 EUR

Miracle Garden, Emirates Mall i Madinat Jumeirah –  Posećujemo ogromnu baštu sa preko 50 miliona cvetova i cvetnih egzotičnih aranžmana. Svet cvetnih čuda čeka vas u Dubai Miracle Garden, najvećem prirodnom cvetnom vrtu u svetu. Park od 72.000 kvadratnih metara ima impresivan niz poznatih zgrada i struktura potpuno pretvorenih u šarene cvetne izložbe. Onda odlazimo u Emirates Mall gde ćemo videti zatvorene ski staze i imati slobodno vreme za kupovinu i razgledanje. Nastavljamo do Medinate Jumeirah. Inspirisan arapskim gradovima, Madinat Jumeirah je mini-grad u Dubaiju, koji se sastoji od hotela sa pet zvezdica, raskošnih pijaca i prelepih plaža.Postoji čitav rečni sistem, dugačak pet kilometara, zajedno sa sopstvenom flotom tradicionalnih čamaca Abra. Imamo slobodnog vremena za razgledanje i za uživajući na plaži. 

Cena izleta uključuje: ulaznica za Dubai Miracle Garden, organizovani prevoz po predviđenom itinereru, usluge predstavnika agencije.

Smeštaj

Al Khoory Courtyard Hotel

Al Khoory Courtyard Hotel
Ovo je primer smeštaja koji možete da očekujete. Stvaran smeštaj može biti drugačiji, ali sličan u onome šta pruža.

Al Khoory Courtyard Hotel 4* je hotel po lokalnoj kategorizaciji koji raspolaže dvokrevetnim sobama. Područje poznato po živopisnim umetničkim i kulturnim centrima, umetničkim galerijama i bezbrojnim restoranima. Hotel ima bazen na krovu, potpuno opremljen fitnes centar, wellness i spa centar idealan za vaše opuštanje a, sa letnje terase se divimo horizontu centra Dubaija. Svaka soba je klimatizovana, sa sopstvenim toaletom i bežičnim internetom u celom hotelu. Usluga se zasniva na noćenju sa doručkom.

Sajt https://alkhooryhotels.com/courtyard/

Adresa Al Waha St - Al Quoz - Al Quoz 3 - Dubai - United Arab Emirates

Korisne informacije

Ovde ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savete za ovo putovanje.

Korisne informacije

Ovde ćete pronaći korisne informacije o samoj destinaciji, kao i nekoliko saveta za ovo putovanje.

VISA

Za građane Republike Srbije nije potrebna viza za ulazak u zemlju.

Pasoš mora da važi najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja i da sadrži najmanje dve prazne stranice, besplatne za nove pečate.

 

LEKOVI, VAKCINE I ZDRAVLjE

Dokaz o vakcinaciji nije potreban za putovanje u Dubai osim ako ne dolazite iz oblasti zahvaćene žutom groznicom (područja Centralne Afrike ili Južne Amerike). Preporučujemo da ponesete probiotike, lekove za prehladu i temperaturu (npr. Fervek, Rhinostop) kao i lekove protiv bolova (npr. Brufen, Cafetin) i ako primate redovnu terapiju - lekove koji su Vam prepisani.

 

TEMPERATURA (KLIMA), ODEĆA I AMBALAŽA

Temperatura tokom dana u periodu od oktobra do maja kreće se između 24-35 stepeni, a noću između 14-25 stepeni. Što se odeće tiče, potrebna vam je letnja i lagana garderoba, ali sa sobom morate poneti i duge rukave i pantalone, posebno za avion. Savetujemo vam da budete spremni na više temperature i da nosite kreme sa zaštitnim faktorom, kape i šalove koji će zaštititi vašu kožu od sunčevih zraka.

 

BEZBEDNOST

Dubai je, u stvari, jedan od najbezbednijih gradova na svetu. Njegovi stroži zakoni znače da je kriminal sveden na minimum, a mnogi turisti se osećaju mnogo sigurnije u Dubaiju nego u drugim delovima sveta. Stopa kriminala u Dubaiju je mnogo niža u poređenju sa zemljama u drugim regionima sveta.

 

HRANA, PIĆA I VODA

Dubai je neverovatan spoj jezika, kultura i kuhinja. Dubai okuplja kulturu i nasleđe više od 200 različitih nacionalnosti u restoranima, i dobija dalje priznanje kao globalno poznata destinacija koja transformiše prehrambeni turizam.

 

TELEFON I KOMUNIKACIJA

Naše mreže rade u Dubaiju. Što se tiče cena rominga, potrebno je da proverite veb stranice svojih mobilnih operatera. Internet i WIFI veza su dostupni u skoro svim restoranima, barovima i javnim prostorima.

 

ELEKTRIČNA ENERGIJA

Utikač tipa G se koristi u Dubaiju. Tip G je utikač koji ima tri pravougaona ulaza u trouglastom uzorku kao što se koristi u Velikoj Britaniji.

 

NOVAC, PLAĆANjE I TROŠKOVI

Zvanična i osnovna valuta u Dubaiju je dirham UAE. Odnos valute je sledeći:

1 EUR = 3,94 AED

1 USD = 3,67 AED

* Ovo je kurs u trenutku objavljivanja ovog teksta. Možete ga proveriti na google.com pre putovanja.

 

Možete nositi evre ili dolare. Moguće je koristiti i platne kartice. Naknade za platne kartice treba proveriti u vašoj matičnoj banci.

 

VREMENSKA ZONA

UTC+4, odnosno tokom zimskog vremena, razlika između Srbije OAE je 3 sata, a tokom letnjeg računanja vremena je 2 sata, jer OAE ne prelazi na letnje računanje vremena.

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informisani, što omogućuje manje nesporazuma tokom putovanja i ugodnije iskustvo.

NAPOMENE:

Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRIBE sa licencom OTP 32/2023, kategorije A.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu usled vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvideti, u vreme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRIBE-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mestima, i ne smeju ih napuštati na mestima koja nisu predviđena za pauze (granice, ček point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posledice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sedenja, mesto polaska, mesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obaveštava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana pre datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana pre datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cene low cost aranžmana podložne su promenama i po uplati avansa se proveravaju tarife i putniku se potvrđuje cena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promeni i isključivo zavise od avio kompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu. 
 • Za ovaj aranžman primenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA usklađeni sa YUTA standardom.
 • Putnici koji ne izmire dugovanja i ne uplate putovanje do krajnjeg roka naznacenog u planu i programu i koji ne obaveste agenciju na bilo koji pismeni nacin u roku od 24 sata od datuma isteka roka placanja, bice tretirani kao da su odustali od putovanja 
 • Putnicima se preporučuje da uplate osiguranje od otkaza aranžmana.
 • U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to predviđeno i istaknuto programom putovanja.
 • Obilazak gradova u okviru programa putovanja je moguće realizovati pešaka, privatnim prevozom, gradskim prevozom ili bilo kojim drugim sredstvom.
 • Putnicima kojima imaju za cilj posete muzejima i galerijama, preporučuje se da unapred provere radno vreme istih i da željene posete usklade sa slobodnim vremenom.
 • Putnici su dužni da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanje vrednih stvari u prevoznim sredstvima i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer ni organizator putovanja, niti prevoznik, niti hotel ne odgovara za iste! U slučaju krađe (gubitka ličnih stvari), putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati, niti se organizatoru putovanja pišu prigovori i žalbe vezani za krađe i nepredviđene okolnosti.
 • Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice.  Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena kod notara.
 • Bezbednost lica i putnika, kao i zdravstveno stanje u kom se putnik nalazi je potpuno lična i stvar je lične odgovornosti. Svi putnici moraju biti svesni zdravstvene i bezbednosne situacije zemalja u koje putuju.
 • Za ovo putovanje postoji poseban uslov putovanja, gde svi putnici svojom uplatom aranzmana potvrđuju da su saglasni sa istim. Avio karte se obično kupuju nekoliko meseci unapred i ukoliko putnik nakon prijave i uplate otkaže putovanje, dužan je da plati troškove avio karte u skladu sa uslovima avio kompanije. Gore pomenuta obaveza je istaknuta u zakonu kod člana 71. ako lice kome je poverena usluga prevoza zahteva naknadu za promenu imena putnika ili poništavanje karte i izdavanje nove, organizator putovanja ima pravo i na naknadu tih troškova.

 

Napomene u vezi sa smeštajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRIBE, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. 
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja smeštajnog objekta.
 • U nekim smeštajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smeštajni kapaciteti vrše smeštaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smeštaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smeštaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

 

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja, i za fakultativne izlete nije obezbeđena zaštita u pogledu garancija putovanja.
 • Termini i cene fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Tribe nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmene, promene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se pre uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.

 

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mesec dana pre putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne poseduju nove biometrijske pasoše Republike Srbije dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlašćena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.