Putevima svile

cena od
3.350
EUR ,00
sada od
3.250
EUR ,00
trajanje
21 dana
Prijavi se Upit
Upit

Putovanje na istok, u neverovatne zemlje Centarlne Azije, koje su svoju slavu stekle još jako davno, za vreme čuvenog Puta svile. Avantura i neverovatno putovanje počinje u Tašketu, glavnom gradu Uzbekistana. Bićete u prilici da vreme provodite sa lokalnim stanovništvom, jedete neverovatnu hranu, uživate u divljoj i izvornoj prirodi, spavate u šatorima u blizini gasnog kratera, obiđete planine i zelene šume ali i pustinje i surova područja. Svakodnevni život u najintezivnijem izdanju videćete na šarenim i bučnim pijacama, gde ćete iimati priliku da kupite interesantne rukotvorine lepo obučenih žena, probate kozije mleko ili sir od kamiljeg, uz dinstanu ovčetinu ili konjske kobasice. Nakon odmora ćete obići i zančajne džamije ali i crkve, antičke lokalitete i moderne zgrade u prestonici Kazahstana, koja će biti krajnja destinacija ovog putovanja. Avantura života!


Ruta
Beograd
Taškent
Urganč
Darvaza
Ašgabat
Buhara
Samarkand
Sartog (Saratoga)
Hučand
Biškek
Čon Kemin (Chon-Kemin)
Kočkor
Karakol
Almati
Astana
Beograd

Prevoz
Avion, Lokalni transfer, Voz
Smeštaj
Hotel, Kamp, Guesthouse
Organizator
Jungle Travel d.o.o. Beograd, Srbija
Vrste putovanja
Daleke destinacije, Proputovanja
Destinacije
Kazahstan, Kirgistan, Tadžikistan, Turkmenistan, Uzbekistan
Kod putovanja
UTTKK1
Zahtevnost
Pogodno za decu
Ne

Plan i program

Sastanak grupe na aerodromu ,,Nikola Tesla’’ u Beogradu. Let do Taškenta (Uzbekistan) sa presedanjem.

Prevoz

 • Let od Beograda do Taškenta (Uzbekistan) sa presedanjem

Mesto

 • Beograd

Dolazak u Taškent, glavni i najveći grad Uzbekistana, smešten je na čuvenom „Putu svile” koji je povezivao Evropu sa dalekom Kinom. Bogato istorijsko nasleđe ali i moderna umetnost karakterišu ovaj grad kao i brojne crkve, džamije, živahni bazari i neverovatna kuhinja! Grad u kojem se krije najstariji Kuran na svetu dok je istorija grada duga više od 2500 godina! Transfer do hotela. Smeštaj u sobe. Nakon smeštaja u sobe i doručka obilazak grada: Trg Nezavisnosti, Amir Temur trg, zatim dolazak u stari deo grada, medresa Kukeldaš (Kukeldash), pijaca (Chorsku bazar), Kast-Imam (Khast-Imam) kompleks, medresa Barak-Han (Barak-Khan), gde je čuvan najstariji Kuran, Tila-Šaih (Tilla-Shaiyh) džamija, mauzolej Kafel-Šaši (Kaffel-Shashi). 

Prevoz

 • Transfer od aerodroma do smeštaja

Smeštaj

Hotel 1 noć

Mesto

 • Taškent

Doručak. Pakovanje stvari i napuštanje smeštaja. Ranojutarnji transfer od hotela do aerodroma i lokalni let za Urganč (Urgench). Dolazak u Urganč, grad u blizini granice sa Turkmenistanom, smešten na reci Amu-Darja. Grad je osnovalo stanovništvo koje je napustilo istoimeni grad na severu Turkmenistana u potrazi za vodom. Transfer do hotela i popodnevni ulazak u sobe. Obilazak grada: Kunja-Ark (Kunya-Ark) utvrđenje, Ichan Kala, Kula Kalta Minor, medresa Muhamed Amin Khan, Juma džamija iz 10. veka sa čuvenim drvenim stubovima i minaretom, džamija Ark, Karavansaraj Alakhuli-Khana. Nastavak obilaska: bazar Khiva kao i centar zanata, memorijal Pakhlavan Makhmuda. Slobodno veče. 

Prevoz

 • Transfer od hotela u Taškentu do aerodroma
 • Lokalni let za Urganč

Smeštaj

Hotel 1 noć

Mesto

 • Urganč

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Doručak. Pakovanje stvari i napuštanje smeštaja. Polazak za Turkmenistan. Poseta mesta Kunja Urganč (KunyaUrganch) koji se nalazi pod zaštitom UNESCO-a. Najveći arheološki lokalitet na severu Turkmenistana. Obilazak starog grada: Portal Karavansaraja, mauzolej Arslana II, mauzolej Turabek Hanum, minaret Kutlug Timur koji je jedan od najviših minareta u Centralnoj Aziji... Nakon obilaska nastavak vožnje za Darvazu. Dolazak u Darvazu, prirodni fenomen, čuvena „Vrata pakla” odnosno veliki gasni krater. Uživanje u zalasku Sunca. Smeštaj u šatore u okviru kampa.

Prevoz

 • Transfer za Turkmenistan

Smeštaj

Kamp 1 noć

Mesto

 • Darvaza

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1
 • Večera × 1

Pakovanje stvari i napuštanje Darvaze. Transfer do Ašhabada (Ashgabat), glavnog grada Turkmenistana. Usputno istraživanje gasnih kratera ispunjenih vodom i lekovitim blatom. Usputno stajanje u selo Erbent (Yerbent) i upoznavanje sa nomadskim životom pustinskog naroda: jurte, kamile, peći od blata... Dolazak u Ašhabad, najveći grad u zemlji smešten između pustinje Karakum i planine Kopet Dag. Burna istorija, veliki zemljotres i prvi bahajski hram obeležje su grada. Smeštaj u hotel. 

Prevoz

 • Transfer do Ašhabada

Smeštaj

Hotel 1 noć

Mesto

 • Ašgabat

Doručak i obilazak grada: Tolkučka pijaca (Tolkuchka bazar), turkmenistanski ćilimi i nakit, Park i Spomenik Nezavisnosti, Luk neutralnosti sa zlatnom statuom prvog predsednika, panoramski pogled na grad, najveći panoramski točak u zatvorenom prostoru, Memorijalni kompleks, antička Nisa - lokalitet pod zaštitom UNESKO-a i mesto gde se razvijalo kraljevstvo Partian, civilizacija koja je bila rival Rimskoj imperiji, poseta jednoj od najvećih džamija na ovom području...

Smeštaj

Hotel 1 noć

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Napuštanje smeštaja i transfer do aerodroma. Ranojutarnji lokalni let za Maru (Mary). Dolazak u Maru, grad smešten u oazi u pustinji Karakum. Grad je dobio naziv po Bogorodici, majci Isusa Hrista, za koju se veruje da je sahranjena upravo ovde. Obilazak grada: Giz Gala i Oglan Gala, mauzoleji, budistički kompleks, mauzolej Ibn Zajeda… Nakon obilaska grada, nastavak puta ka Uzbekistanu. Dolazak u Buharu (Bukhara), grad u Uzbekistanu, koji drugačije zovu “Grad muzej” zbog velikog broja spomenika. Bio je veliki centar trgovine, kulture i religije na Putu Svile pa je danas većim delom pod zaštitom UNESKO-a. Smeštaj.

Prevoz

 • Transfer od hotela u Ašhabadu do aerodroma
 • Lokalni let za Maru

Smeštaj

Hotel 1 noć

Mesto

 • Buhara

Doručak i obilazak grada: Lyabi Hauz - uređena četvrt oko jedne od retkih preostalih bara u samom gradu, Magoki-Atori džamija, medresa, Kaljan minaret, Kaljan džamija, Miri-Arab medresa, utvrđenje Ark, džamija Bolo-Khauz, mauzoleji... Slobodno veče.

Smeštaj

Guest house 1 noć

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Doručak i napuštanje smeštaja. Nastavak obilaska i upoznavanja grada: letnja rezidencija poslednjeg emira Buhare, jedinstveno po kobinaciji uticaja Orijenta i Rusije u arhitekturi zdanja, mauzolej i grob Čor-Bakr-a (Chor-Bakr). Popodnevni transfer za Samarkand. Dolazak u Samarkand, jedan od najduže nastanjenih mesta u Centralnoj Aziji, koji je u vreme trgovine na Putu Svile bio jedan od najvećih i najmoćnijih gradova čitavog regiona. Smeštaj. 

Prevoz

 • Transfer za Samarkand

Smeštaj

Hotel 1 noć

Mesto

 • Samarkand

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Doručak i obilazak grada: Registan trg, mauzolej Gur Emira, ostaci džamije Bibi Khahum, Siab bazar, Ulugbek opservatorija. 

Smeštaj

Hotel 1 noć

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Napuštanje smeštaja i polazak za Tadžikistan. Usputni obilazak Pančakenta (Panjakent), antičkog grada i ostataka starog grada Sogdian iz 5. veka koji je napušten već u 8. veku gde se mogu videti hramovi zoroastrizma, gradska pijaca. Obilazak i lokaliteta Sarazm, starog više od 5500 godina koji je od 2010. godine pod zaštitom UNESKO-a. Poseta jezera Zemniy i Iskandrakul. Vožnja do sela Sartog, gde ćemo se družiti sa lokalnim stanovništvom, večerati i prenoćiti kod njih.

Prevoz

 • Transfer za Tadžikistan

Smeštaj

Guest house 1 noć

Mesto

 • Sartog (Saratoga)

Napuštanje smeštaja. Kratka pešačka tura pre polaska za Hučand (Khujand). Dolazak u Hučand, stari grad na obali reke Sir-Darja, drugi po veličini u Tadžikistanu. Slobodno vreme za istraživanje lokalne pijace i kompleksa Shaikh-Maslaksatadina. Smeštaj u hotel. 

Prevoz

 • Transfer za Hučand

Smeštaj

Hotel 1 noć

Mesto

 • Hučand

Doručak. Napuštanje smeštaja i polazak za Kirgistan. Dolazak u grad Oš (Osh), drugi po veličini grad u Kirgistanu koji se smestio u dolini Fergana na jugu zemlje. Specifičan je po neverovatnoj nacionalnoj raznolikosti i dugoj istoriji. Slobodno vreme za odmaranje u ovom gradu i fakultativni obilazak Sulejmanove planine, lokaliteta u samom gradu koji se nalazi pod zaštitom UNESKO-a. Predstavlja važno mesto hodočašća za pripadnike islama, a drugi naziv mu je i Solomonova planina (u hrišćanstvu) jer se veruje da je legendarni Solomon sahranjen u podnožju. Smeštaj.

Prevoz

 • Lokalni transfer do grada Oš

Smeštaj

Hotel 1 noć

Mesto

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Doručak. Pakovanje stvari i napuštanje smeštaja. Transfer do aerodroma i jutarnji let za Biškek. Dolazak u Biškek, glavni grad Kirgistana koji okružuju planine visina i preko 4850 metara. Obilazak grada: park hrastova, Ala Too trg, zgrada filharmonije, Statua Manas, Trg Pobede, pijaca. Odlazak do nacionalnog parka Ala Arča (Ala Archa). Neverovatna priroda, klisura, istoimena reka, planinski vrhovi prekriveni snegom, lanac planina Tjan-Šan oduševljavaju sve posetioce i ljubitelje prirode. Povratak u Biškek. Smeštaj u hotel.

Prevoz

 • Transfer od hotela u Ošu do aerodroma
 • Let za Biškek

Smeštaj

Hotel 1 noć

Mesto

 • Biškek

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Doručak. Pakovanje stvari i napuštanje smeštaja. Transfer do Čon Kemin klisure. Usputno stajanje i obilazak Burana kule, poznata po legendi i princezi koja je živela u njoj. U blizini se nalazi i muzej na otvorenom, posvećen Kamenim Ratnicima. Nastavak puta ka Čon Kemin klisuri, jedinstvenom nacionalnom parku, neverovatnih prirodnih lepota, kombinacija reke, polupustinjskih pejzaža i glečera. Dolazak i smeštaj u gesthaus. Uživanje u lokalnoj hrani i gostoprimstvu kirgistanaca.

Prevoz

 • Transfer do Čon Kemin klisure

Smeštaj

Guest house 1 noć

Mesto

 • Čon Kemin (Chon-Kemin)

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Pakovanje stvari i napuštanje smeštaja. Transfer do sela Kočkor (Kochkor). Usputna trosatna šetnja kroz kanjon Konorček (Konorchek), koji podsća na čuveni Grand Kanjon u SAD-u. Dolazak u Kočkor, selo na severu Kirgistana na oko 1800 metara nadmorske visine. Smeštaj u kuće lokalnog stanovništva. Uživanje u tradicionalnim zanatima, mogućnost da se oprobate u tkanju tradicionalnih vunenih ćilima i tepiha. Poseta muzeju zanata. 

Prevoz

 • Transfer do sela Kočkor

Smeštaj

Guest house 1 noć

Mesto

 • Kočkor

 Doručak. Napuštanje smeštaja. Transfer do grada Karakol. Usputna poseta kanjona Skazka, prirodnog fenomena kao i Stene Sedam Bikova (Djety Oguz). Dolazak u Karakol. Smeštaj u hotel. 

Smeštaj

Hotel 1 noć

Mesto

 • Karakol

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Doručak. Pakovanje stvari i napuštanje smeštaja. Polazak za Kazahstan. Usputni obilazak nacionalnog parka Šarin sa specifičnim geološkim pojavama, jedne od najpopularnijih destinacija u Kazahstanu. Drugačije ga nazivaju „Dolina crvenih zamkova” Nastavak puta i dolazak u Almati, najveći grad Kazahstana i prestonica do 1997. godine. Smeštaj u hotel. 

Prevoz

 • Transfer za Almati

Smeštaj

Hotel 1 noć

Mesto

 • Almati

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Nakon napuštanja soba, obilazak grada: park Panfilov, katedrala Zenkov, državni muzej, Trg Republike, panoramski pogled sa Kok-Tobe brda... Transfer do železničke stanice. Noćna vožnja vozom za Astanu.

Prevoz

 • Noćna vožnja vozom za Astanu

Ranojutarnji dolazak u Astanu, glavni grad Kazahstana, smešten na obali reke Išim, kompletno planski izgrađen grad po ugledu na Braziliju, Kanberu i Vašington. Nekoliko puta menjao svoje ime i vladare a danas moderan grad jake ekonomije. Obilazak grada: stari deo grada, novi deo, opera, trg, Nuryhol bulevar sa neboderima, spomenik Bayterek, panoramski pogled na grad. Smeštaj u hotel. Odmor do polaska na aerodrom.

Smeštaj

Hotel 1 noć

Mesto

 • Astana

Napuštanje smeštaja i ranojutarnji polazak na aerodrom. Dolazak na aerodrom i čekiranje na let za Beograd sa presedanjem. Dolazak u Beograd. Kraj putovanja.

Prevoz

 • Transfer od hotela Astani do aerodroma
 • Let Astana - Beograd sa presedanjem

Mesto

 • Beograd
Za više informacija o polasku poput cena, popusta, uslova plaćanja, molimo Vas kliknite na polje s polaskom ispod
Učitavanje...

Sve uplate vrše se isključivo u dinarskoj protivvrednosti prema srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan uplate i to: prilikom prijavljivanja uplaćuje se 100€, nakon formiranja grupe uplaćuje se još 500€, a ostatak sume uplaćuje se u agenciji najkasnije 6 nedelja pred put. Mogućnost plaćanja preko računa i karticama Visa, Master, Maestro i Dina.

Preporučujemo ranije prijave jer je broj mesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti skeniranu prvu stranu pasoša koji je validan za dato putovanje (ima rok važenja od minimum 6 meseci od datuma povratka sa datog putovanja, ima dovoljno slobodnih strana u trenutku putovanja), u suprotnom agencija ne snosi odgovornost za štampanje avio karata sa pogrešnim imenom. Prijava je validna jedino uz uplatu avansa. Nakon prijavljivanja potrebno je aplicirati za dobijanje vize. Ukoliko putnici ne dostave dokumenta za vize u navedenom roku, 45 dana pre putovanja, dužni su da samo obezbede vize za putovanje. Ukoliko putnici sami pribavljaju vize, dužni su da kopiju vize dostave do mesec dana pred put. Nakon izdavanja avio karata nije moguće odustajanje od aranžmana.

Šta je uključeno

Smeštaj

Hotel Primer 13 noći
Kamp Primer 1 noć
Guest house Primer 4 noći

Prevoz

 • Let od Beograda do Taškenta (Uzbekistan) sa presedanjem
 • Transfer od aerodroma do smeštaja
 • Transfer od hotela u Taškentu do aerodroma
 • Lokalni let za Urganč
 • Transfer za Turkmenistan
 • Transfer do Ašhabada
 • Transfer od hotela u Ašhabadu do aerodroma
 • Lokalni let za Maru
 • Transfer za Samarkand
 • Transfer za Tadžikistan
 • Transfer za Hučand
 • Lokalni transfer do grada Oš
 • Transfer od hotela u Ošu do aerodroma
 • Let za Biškek
 • Transfer do Čon Kemin klisure
 • Transfer do sela Kočkor
 • Transfer za Almati
 • Noćna vožnja vozom za Astanu
 • Transfer od hotela Astani do aerodroma
 • Let Astana - Beograd sa presedanjem

Hrana

11 × Kontinentalni doručak, 1 × Večera

Nije uključeno

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Individualne troškove nastale za vreme trajanja aranžmana
 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike
 • Troškovi viza i propratnih dokumenata (migracionih karata i sl. koje se dobijaju po dolasku u navedene zemlje) - Tadžikistan 50$, Turkmenistan 100$ + 14$ migraciona karta + troškovi viziranja u iznosu od 2000 rsd.
 • Dozvole za fotografisanje na lokalitetima
 • Obroci i pića koja nisu navedena u delu “Cena aranžmana obuhvata”
 • Napojnice za vodiče i vozače

Smeštaj

Hotel

Ovo je primer smeštaja koji možete da očekujete. Stvaran smeštaj može biti drugačiji, ali sličan u onome šta pruža.

Hotel 2*/3*/4* (prema lokalnoj kategorizaciji) je smeštajni objekat koji raspolaže dvokrevetnim sobama sa sopstvenim kupatilom. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom (kontinentalni doručak). Imena hotela biće potvrđena po formiranju grupe, a najkasnije 2 nedelje pred put.

Kamp

Ovo je primer smeštaja koji možete da očekujete. Stvaran smeštaj može biti drugačiji, ali sličan u onome šta pruža.

Kamp je smeštajni objekat u prirodi, nižeg nivoa komfora. Spava se u šatorima ili u vrećema za spavanje. Kupatila su zajednička.

Guest house

Ovo je primer smeštaja koji možete da očekujete. Stvaran smeštaj može biti drugačiji, ali sličan u onome šta pruža.

Guesthouse je smeštajni objekat izgrađen u lokalnom stilu gde je noćenje u okviru kuća lokalnog stanovništva. U okviru kuća se nalazi i kupatilo.

Prevoz

Avion

Kliknite na sliku da bi otvorili galeriju

Putnički avion (linijski putnički avion ili komercijalni transportni avion) veliki je avion prvenstveno namenjen komercijalnom prevozu putnika i tereta.

Autobus

Autobus je prevozno sredstvo namenjen prevozu grupa između 48-87 ljudi.

Korisne informacije

Ovde ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savete za ovo putovanje.

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informisani, što omogućuje manje nesporazuma tokom putovanja i ugodnije iskustvo.

Napomene:
Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 266/2010.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu usled vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvideti, u vreme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mestima, i ne smeju ih napuštati na mestima koja nisu predviđena za pauze (granice, ček point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posledice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sedenja, mesto polaska, mesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obaveštava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana pre datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana pre datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cene low cost aranžmana podložne su promenama i po uplati avansa se proveravaju tarife i putniku se potvrđuje cena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promeni i isključivo zavise od avio kompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu.
 • Za ovaj aranžman primenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa YUTA standardom.

Napomene u vezi sa smeštajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja smeštajnog objekta.
 • U nekim smeštajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smeštajni kapaciteti vrše smeštaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smeštaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smeštaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja, i za fakultativne izlete nije obezbeđena zaštita u pogledu garancija putovanja.
 • Termini i cene fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmene, promene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se pre uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mesec dana pre putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne poseduju nove biometrijske pasoše Republike Srbije dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlašćena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.

U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu Organizator putovanja ima garancije putovanja Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0013/2018 od 10.01.2018.god., polisa osiguranja broj 300060169 od 26.12.2017.godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi sad”.