Durmitor extreme

cena od
99
EUR ,00
trajanje
3 dana
Prijavi se Upit
Upit

Ukoliko ste raspoloženi za nezaboravnu vikend akciju, Jungle travel pleme Vas vodi na jednu od najlepših planina, Durmitor

Avantura počinje kod Mosta na Đurđevića Tari, fakultativnim zipline-om, 160m iznad reke Tare. Kanjon Tare dubine je 1333m i predstavlja najdublji evropski kanjon, a posle Kolorada – najdublji kanjon na svetu.

Svi ekstremni sportovi i aktivnosti čekaju Vas na jednom mestu. Možemo se oprobati u paraglajding avanturi i leteti nad vrhovima Durmitora, dan provesti u rafting spuštanju niz reku Taru, probati brdski biciklizam e-MTB, i voziti šumskim, planinskim putevima. 

Jahanje konja po planinskim proplancima, uz brojna jezera. Ili za one najsmelije upuštanje u ludu avanturu kanjona Nevidio. Kanjoning je spuštanje niz korito reke i podrazumeva penjanje po stenama, provlačenje kroz pukotine, ronjenje, skakanje u vodu. 

Kampovanje u sopstvenim šatorima pod zvezdanim nebom ili noćenje u planinskim katunima, na Vama je da vikend prilagodite prema svojoj želji, uz najbolje domaće specijalitete koje nam spremaju naši domaćini. 

 


Ruta
Beograd
Žabljak
Beograd

Prevoz
Autobus
Smeštaj
Kamp
Organizator
Jungle Travel d.o.o. Beograd, Srbija
Vrste putovanja
Avanture i ekspedicije, Izleti
Destinacije
Crna Gora
Kod putovanja
CG1
Zahtevnost
Pogodno za decu
Ne
Veličina grupe
Min 30 , Maks 55 ,

Plan i program

Polazak iz Beograda sa parkinga ispred Muzeja Istorije Jugoslavije (Kuće cveća) u jutarnjim časovima. Vožnja preko Čačka, Užica i Prijepolja sa usputnim pauzama na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinskih stanica, kao i sa pauzom radi regulisanja carinskih formalnosti na granici. Nakon Pljevlja stižemo do Mosta na Đurđevića Tari smeštenog u prelepm ambijetnu intenzivno zelenih i plavih nijansi, koji se nadvija 160m iznad reke. Po želji spuštamo se Zip line-om uz most preko reke. Kanjon Tare dubine je 1333m i predstavlja najdublji evropski kanjon, a posle Kolorada, najdublji na svetu. Veći deo reke Tare je pod zaštitom UNESCO-a. Nakon neverovatnog spusta nastavljamo put do Žabljaka. Dolazimo do seoskog domaćinstva Katun nadomak Žabljaka, okruženog netaknutom prirodom, gde boravimo tri dana. Slobodno vreme za odmor, po želji možemo otići do centra Žabljaka, prošetati do Crnog Jezera. Večera, druženje uz vatru, muziku, gusle na nekom proplanaka. 

Prevoz

 • Transfer od Beograda do Žabljaka

Smeštaj

Seosko domaćinstvo Katun 1 noć

Mesto

 • Beograd
 • Žabljak

Hrana

 • Večera × 1

Fakultativni izleti

Doručak. Uživamo u ambijentu domaćinstva, okruženi brojnim domaćim životinjama. Odlazimo u laganu šetnju po Durmitoru, obilazimo izvor Studenac, prevoj Sedlo, tri lednička jezra, takozvane gorske oči, po čemu je ovaj kraj i poznat, a sve to daleko od gradske gužve, užurbanosti i zagađenog vazduha. Po želji se upuštamo u avanturu po izboru, rafting niz Taru ili paraglajding nad vrhovima Durmitora, vožnju bicikli po šumskim, planinskim stazama (e-MTB) ili jahanje konja po okolnim proplancima. Vraćemo se u Katune sabiramo utiske, uživamo u domaćoj kuhinji pod zvezdanim nebom. Večera. 

Smeštaj

Seosko domaćinstvo Katun 1 noć

Mesto

 • Žabljak

Hrana

 • Doručak × 1
 • Večera × 1

Fakultativni izleti

Doručak. Po želji upuštamo se u jednu od najluđih avantua, kanjoning. Prelazimo Jezersku visoravan, stižemo do kanjona Nevidio i avantura počinje! Dobijamo opremu (ronilačko odelo, čizme, kacigu i pojas). Pratimo vodiča provlačeći se kroz stene i izvodimo neverovatne skokove. Skokovi su na početku lakši, a što dalje odmičemo postaju teži i učestaliji. Vodiči nas slikaju i snimaju skokove u vodu. Kada izađemo iz kanjona penjemo se oko 45minuta, a zatim još 15ak minuta idemo nizbrdo do tačke polaska. Dolazimo u Katun, opraštamo se od ove nestvarne planine, domaćina i u večernjim časovima vraćamo za Beograd, puni utisaka. Dnevna vožnja sa usputnim pauzama na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice, kao i sa pauzom radi regulisanja carinskih formalnosti. Dolazak u Beograd u kasnim večernjim časovima.

Prevoz

 • Transfer na relaciji Žabljak - Beograd

Mesto

 • Žabljak
 • Beograd

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Polasci i cene

Trenutno nema polazaka za ovo putovanje.

Šta je uključeno

Smeštaj

Seosko domaćinstvo Katun 2 noći

Prevoz

 • Transfer od Beograda do Žabljaka
 • Transfer na relaciji Žabljak - Beograd

Hrana

2 × Večera, 2 × Doručak

Ostalo

 • Izlet obilazak 3 jezera (Valovito, Modro i Srablje) Izvor Studenac i Prevoj Sedlo

Nije uključeno

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Individualne troškove nastale za vreme trajanja aranžmana
 • Takse nacionalnog parka Durmitor (2eur)

Fakultativni izleti

Napomena! Termini i cene fakultativnih izleta su informativnog karaktera i promenjivi su, a zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

Zip line na mostu Đurđevica na Tari

Kliknite na sliku da bi otvorili galeriju
Cena: 15,00 EUR

Oprobajte se u zip line-u sa mosta na Đurđevića Tari, koji se nalazi 160m iznad reke Tare. Kanjon Tare dubine je 1333m i predstavlja najdublji evropski kanjon, a posle Kolorada – najdublji na svetu. Veći deo reke Tare je pod zaštitom UNESCO-a.

Rafting Tarom

Cena: 50,00 EUR

Fakultativni izlet rekom Tarom, poznatom po svojoj čistoći i kanjonu koji je trugi najdublji na svetu. Na poludnevni spust krećemo od Žabljaka, odakle Džipovima idemo do "Polazišta", 2 km od mosta na Đurđevića Tari. Spust je dug 15km i završava se kod Žugića Luka. Splavarimo, kupamo se, skačemo u vodu, prolazimo pored vodopada, ispod mosta, a sve to sa iskusnim skiperima.  Oblačimo opremu, slušamo instrukije naših vodiča i krećemo u nezaboravnu avanturu. 

Paraglajding

Cena: 90,00 EUR

Paraglajding sa najiskusnijim instruktorima, sa Savinog Kuka. Dobijamo opremu, instrukcije i korisne savete i let može da počne. Upoznajemo vrhove Durmitora iz ptičije perspektive. Uživamo u neverovatnom poglednu i jednom od najekstremnijih sportova. Dobijamo slike i snimke za ceo život. 

e-MTB

Cena: 50,00 EUR

e-MTB, poznat kao brdski biciklizam, jedan je od najboljih načina da upoznate planinu i njene predele. Uzimamo opremu, slušamo savete instruktora i tura može da počne. Vozimo se pored Durmitorskih jezera, upoznajemo šumske staze, prevoje i proplanke, a svakako je požaljno da se bude u kondiciji kako bismo što više uživali. 

Jahanje konja

Cena: 15,00 EUR

Izlet koji počinjemo od Seoskog Domaćinstva Katun. Uzimamo opremu i u laganom kasu jašemo konje po proplancima Durmitora, oktuženi, jezerima i netaknutom prirodom. 

Kanjoning Nevidio

Cena: 100,00 EUR

Kanjoning je spuštanje niz korito reke i podrazumeva penjanje po stenama, provlačenje kroz pukotine, ronjenje, skakanje u vodu. Za ovu avanturu neophodno je da ste zdravi i da znate da plivate.  Ekipa skipera dolazi po nas u smeštaj i krećemo u ludu avanturu - Nevidio kanjon. Kanjon Nevidio se nalazi na južnim obroncima planine Durmitor. Kroz njega protiče reka Mala Komarnica. Dug je 2700 metara, a litice kanjona dostižu visinu do 450 m. Lepota tesnaca, penušavih bukova, kaskada i virova, predstavljaju dovoljan razlog da se poseti kanjon. Dobijamo opremu (ronilačko odelo, čizme, kacigu i pojas). Pratimo vodiča provlačeći se kroz stene i izvodimo neverovatne skokove. Skokovi su na početku lakši, a što dalje odmičemo postaju teži i učestaliji.  Avanatura koju ćete pamtiti ceo život. 

Smeštaj

Seosko domaćinstvo Katun

Kliknite na sliku da bi otvorili galeriju

Seosko Domaćinstvo Katun nalazi se nadomak Žabljaka. Sačinjeno je od nekoliko katuna za spavanje (1/4,1/2), prostorom za postavljanje sopstvenih šatora, prostora za spremanje hrane, zajedničkim kupatilom. Etko muzej pod otvorenim nebom u podnožju Durmitora, sa farmom brojnih domaćih životinja koje se slobodno kreću. 

Sajt https://www.instagram.com/etnokatun/?hl=sr

Adresa Žabljak

Prevoz

Autobus

Autobus je prevozno sredstvo namenjen prevozu grupa između 48-87 ljudi.

Korisne informacije

Ovde ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savete za ovo putovanje.

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informisani, što omogućuje manje nesporazuma tokom putovanja i ugodnije iskustvo.

 • Na put je potrebno da idete zdravi i da znate da plivate
 • Za šetnju do Crnog jezera ponesite novac za turističku taksu Nacionalnog parka Durmitor – 2e
 • Potrebno je poneti kupaći kostim i suvu odeću koju ćete presvući posle kanjoninga ili raftinga
 • Udobnu obuću i odeću

NAPOMENE:

Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 159/2021, kategorija licence A
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu usled vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvideti, u vreme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mestima, i ne smeju ih napuštati na mestima koja nisu predviđena za pauze (granice, ček point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posledice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sedenja, mesto polaska, mesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obaveštava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana pre datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana pre datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cene low cost aranžmana podložne su promenama i po uplati avansa se proveravaju tarife i putniku se potvrđuje cena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promeni i isključivo zavise od avio kompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu.
 • Putnici koji ne izmire dugovanja i ne uplate putovanje do krajnjeg roka naznacenog u planu i programu i koji ne obaveste agenciju na bilo koji pismeni nacin u roku od 24 sata od datuma isteka roka placanja, bice tretirani kao da su odustali od putovanja.
 • Putnicima se preporucuje da uplate osiguranje od otkaza aranzmana.
 • U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to predviđeno i istaknuto programom putovanja.
 • Obilazak gradova u okviru programa putovanja je moguće realizovati pešaka, privatnim prevozom, gradskim prevozom ili bilo kojim drugim sredstvom.
 • Putnicima kojima imaju za cilj posete muzejima i galerijama, preporučuje se da unapred provere radno vreme istih i da željene posete usklade sa slobodnim vremenom
 • Putnici su duzni da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanje vrednih stvari u prevoznim sredstvima i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer ni organizator putovanja, niti prevoznik,  niti hotel ne odgovara za iste! U slučaju kradje (gubitka ličnih stvari), putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati, niti se organizatoru putovanja pišu prigovori i zalbe vezani za kradje i nepredvidjene okolnosti.
 • Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice.  Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena kod notara.
 • Bezbednost lica i putnika, kao i zdravstveno stanje u kom se putnik nalazi je potpuno licna i stvar je licne odgovornosti. Svi putnici moraju biti svesni zdravstvene i bezbednosne situacije zemalja u koje putuju.
 • Za ovaj aranžman primenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa YUTA standardom.
 • Za ovo putovanje postoji poseban uslov putovanja,gde svi putnici svojom uplatom aranzmana potvrdjuju da su saglasni sa istim. Avio karte se obicno kupuju nekoliko meseci unapred i ukoliko putnik nakon prijave i uplate otkaze putovanje, duzan je da plati troskove avio karte u skladu sa uslovima avio kompanije. Gore pomenuta obaveza je istaknuta u zakonu kod člana 71. ako lice kome je poverena usluga prevoza zahteva naknadu za promenu imena putnika ili poništavanje karte i izdavanje nove, organizator putovanja ima pravo i na naknadu tih troškova (ova napomena važi samo za avio-aranžmane)

Napomene u vezi sa smeštajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja smeštajnog objekta.
 • U nekim smeštajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smeštajni kapaciteti vrše smeštaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smeštaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smeštaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja.
 • Termini i cene fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmene, promene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se pre uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.
 • Za fakultativne izlete nije obezbeđena zaštita u pogledu garancija putovanja.

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mesec dana pre putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne poseduju nove biometrijske pasoše Republike Srbije dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlašćena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.

U cenu putovanja nije uključeno putno osiguranje. Organizator savetuje zaključenje osiguranja koje nije zakonom obavezno i to osiguranje putne odgovornosti, osiguranje od otkaza putovanja, zdravstveno osiguranje i osiguranje protiv nezgoda. Ukoliko Organizator i Posrednik nude putna osiguranja, radi se samo o posredovanju. Ugovor o osiguranju se zaključuje samo između Putnika i osiguravajuće kompanije kome se eventualni zahtevi direktno upućuju. Treba da pročitate uslove osiguranja i obaveze iz ugovora o osiguranju. Premije osiguranja nisu sastavni deo cene putovanja i dospevaju odmah pri zaključivanju ugovora o osiguranju. Potpisivanjem Ugovora, Putnik potvrđuje da je informisan i upućen na obezbeđenje, paketa putnog osiguranja. Paket putnog osiguranja ne pokriva obavezno zdravstveno osiguranje, te se Putniku preporučuje da isto sam obezbedi, jer to može biti razlog da pogranične vlasti ne dozvole dalje putovanje ili da Putnik mora sam platiti značajne troškove eventualnog lečenja. U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu, Organizator ima depozit u visini od 2000,00 eura i garanciju putovanja za kategoriju licence A u visini od 250.000,00 eura, kojom se za slučaj A) insolventnosti Organizatora putovanja obezbeđuju: 1. troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka Putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, 2. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju, koje Organizator putovanja nije realizovao, 3. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika u slučaju otkaza putovanja od strane Putnika, u skladu sa Opštim uslovima putovanja, 4. Potraživanja razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja i za slučaj; B) naknade štete obezbeđuje naknada štete, koja se prouzrokuje Putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza Organizatora putovanja, koje su određene Opštim uslovima i Programom putovanja: 1. za potraživanje uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju koje Organizator putovanja nije realizovao i 2. za potraživanje razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja. Period pokrića Garancije putovanja je od datuma njenog izdavanja pa do završetka turističkog putovanja, odnosno do povratka Putnika na ugovoreno odredište. Garancija po Ugovoru o zastupanju u osiguranju od 13.11.2020. zaključenog sa ugovaračem osiguranja Akcionarsko društvo za osiguranje Globos osiguranje a.d.o Beograd, ul. Bul. Mihajla Pupina 165d, Polisa broj IM-0008752 od 11.10.2021. godine važi od 01.10.2021 do 01.10.2022.godine. Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja, odnosno u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja.

(Putnik svoja prava za naknadu štete ostvaruje na osnovu pravosnanţne i izvršne sudske presude, odnosno, odluke Arbitražnog suda ili drugog vansudskog rešenja potrošačkog spora, u skladu sa ovim Opštim uslovima i Opštim uslovima YUTE.)