Provansa polja lavande

cena od
189
EUR ,00
sada od
169
EUR ,00
trajanje
8 dana
Prijavi se Upit
Upit

Putovanje u Provansu (Provence) za cvetanje lavande!  

Mirisi mediteranskih polja, cvetanje lavande, inspiracija za umetnike poput Pikasa, Van Goga i Sezana, simbol je za opušten i jednostavan život ili kako bi Francuzi rekli " Art de Vivre". Neobični krajolici, igre svetlosti koja je po rečima slikara ovde jača nego u drugim delovima Francuske, gastonomski specijaliteti, kvalitetna vina i očaravajući gradovi, potpuno će vas uvesti u novi svet putovanja.

Na ovom putovanju obići ćemo:

 • Veronu - legendarni grad zabranjene ljubavi Romea i Julije
 • Avinjon (Avignon) – grad impozantne arhitekture kojeg krase krivudave ulice i šarmatni kafići
 • Eks an Provans (Aix-en-Provence) - „grad hiljadu fontana“ i univerzitetski grad vedrog duha
 • Padovu (Padua) – jedan od najstarijih italijanskih gradova gde ćemo probati poznatu italijansku pastu i picu

Kreni sa nama i doživi Provansu sa Jungle tribe-om!  


Ruta
Beograd
Verona
Plato de Valensol
Avinjon
Eks an Provans
Padova
Beograd

Prevoz
Autobus
Smeštaj
Hotel
Organizator
Jungle Travel d.o.o. Beograd, Srbija
Destinacije
Francuska, Italija
Vrste putovanja
Gradovi Evrope
Kod putovanja
FR3
Zahtevnost
Pogodno za decu
Da
Veličina grupe
Maks 52 ,

Plan i program

Polazak iz Beograda sa parkinga ispred Muzeja istorije Jugoslavije (Kuća cveća) u 18h. Noćna kroz Hrvatsku i Sloveniju sa usputnim pauzama radi obavljanja carinskih formalnosti i radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Prevoz

 • Autobuski prevoz od Beograd do Verone

Mesto

 • Beograd

Dolazak u Veronu, legendarni grad zabranjene ljubavi Romea i Julije, gde pravimo desetočasovnu pauzu. Fakultativni obilazak grada: Veronska arena (Veroa Arena), Dvorac Vekio (Castelveccio) sa istoimenim mostom, Julijina kuća (Casa di Giulietta), Toranj Lamberti (Torre dei Lamberti), Trg Erbe (Piazza delle Erbe), Katedrala (verona Cathedral), Zamak Svetog Petra (Castel San Pietro) na brdu, rimsko nalazište (Roman Theatar). Slobodno vreme za šoping, muzeje, italijansku picu i pastu. Polazak za Avinjon u večernjim časovima. Noćna vožnja sa usputnim zadržavanjima radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice. 

Prevoz

 • Autobuski prevoz od Verone do Plato de Valensola

Mesto

 • Verona

U prepodnevnim časovima prolazimo kroz polja lavande i slikamo se okruženi ljubičastim bojama i opojnim mirisima. Parkovi prirode Verdon i Luberon puni su polja na kojima cveta lavanda u ovom period godine. Mi ćemo obići deo Plato de Valensol I iskoristiti oko sat slobodnog vremena za uživanje u ljubičastim nijansama lavande. Nastavak puta do Avinjona. Dolazak u Avinjon (Avignon), nekadašnji centar moći katoličke crkve,u popodnevnim časovima. Smeštaj u hotel. Fakultativni obilazak grada: Papska palata (Palais des Papes) – najveća atrakcija grada pod zaštitom UNESCO-a i najveća palata na svetu u stilu gotike, katedrala (Notre Dame des Doms d ` Avignon), Avinjonski most (Pont d ` Avignon), Daladijev most (pont Edouard Deladier), Rocher des Doms – mesto najstarijeg naselja. Slobodno vreme za uživanje u jednom od najlepših gradova Provanse

Prevoz

 • Autobuski prevoz od Plato de Valensola do Avinjona

Smeštaj

Hotel F1 Avignon Centre Courtine Gare TGV 1 noć

Mesto

 • Plato de Valensol
 • Avinjon

Fakultivni izlet u mala mesta Provanse gde ćemo osetiti pravi duh ovog dela Francuske. Najpre obilazimo Sen Remi (Saint-Rémy-de-Provence), rodno mesto najpopularnijeg proroka na svetu Mišela de Nostradamusa i mesto koje je inspirisalo Vinsenta Van Goga da naslika „Zvezdano nebo“. Fakultativni obilazak gradića: crkva Svetog Martina (Saint-Martin Church), trg sa pijacom Grand Marche, Nostradamusova kuća (Maison de Nostradamus) i fontana. Slobodno vreme. Polazak za Le Bo (Les Baux-de-Provence), gradić izgrađen na steni sa tvrđavom iz 10.veka. Slobodno vreme za potpuni užitak uz najukusnije francuske sireve i najkvalitetnije vino. Povratak u Avinjon

Smeštaj

Hotel F1 Avignon Centre Courtine Gare TGV 1 noć

Fakultativni izleti

Fakultativni izlet u kome najpre obilazimo Pont du Gard, rimski akvadukt koji se zbog svoje lepote nalazi na listi UNESCO-ve kulturne baštine. Nastavljamo put u Nim (Nimes) gde obilazimo impozantnu arenu (Arena of Nimes)- simbol grada, rimski hram i arheološko nalazište – Mezon Kare (Maison Carree) u slobodnom prevodu kvadratnu kuću, gradsku biblioteku (Nimes book store), katedralu (Nimes Cathedral), prelepu Baštu Fontana (Jardin de la Fontaine) sa hramom boginje Dijane (Temple de Diane). Slobodno vreme u gradu koji datira još iz doba Rimljana. Nakon Nima idemo do Arla (Arles), grada koji je osnovan od strane starih Grka u 6.veku p.n.e. Smešten je na mestu gde se reka Rona račva u dva rukavca, a najpoznatiji je kao glavni grad Galije i mesto gde je Van Gog živeo u žutoj kući i odsekao sebi uvo. Obilazimo: crkvu Svetog Trofima (Saint-Trophime Primatial Catholic Church), amfiteatar (Arles Amphitheathar), mesto gde je bila Van Gogova žutu kuću (La Maison Jaune)koju je naslikao 1888.godine. Slobodno vreme. Povratak u Avinjon. 

Smeštaj

Hotel F1 Avignon Centre Courtine Gare TGV 1 noć

Fakultativni izleti

Pakovanje stvari i napuštanje hotela.Slobodno vreme za kupovinu suvenira i uživanje u prelepom gradu srednjovekovne arhitekture.Popodne krećemo u prestonicu Provanse.Dolazak u Eks an Provans (Aix-en-Provence). U ovom univerzitetskom gradu ili kako ga često nazivaju „grad hiljadu fontana“ fakultativno obilazimo  katedralu (Aix Cathedral), trg Albetras (Place d`Albertas), bulevar Mirabo (Cours Mirabeau) i crkvu Saint-Jean-de-Malte. Posle kraćeg obilaska Eksa, nastavljamo put do Padove. Polazak za Padovu u večernjim časovima. Noćna vožnja sa usputnim zadržavanjima radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice. 

Prevoz

 • Autobuski prevoz od Avinjona do Eks an Provansa
 • Autobuski prevoz od Eks an Provansa do Padove

Mesto

 • Eks an Provans

Dolazak u Padovu (Padua) u prepodnevnim časovima, gde pravimo desetočasovnu pauzu. Fakultativni obilazak grada Antonija Padovanskog: crkva Sv. Antonija (The Basilica of St. Anthony), jedan od najlepših trgova Italije Prato della Valle, šetanje korzom i trg Kavur (Via Cavour). Slobodno vreme za šoping, muzeje, italijansku picu i pastu. Polazak za Beograd u večernjim časovima. Noćna kroz  Sloveniju i Hrvatsku sa usputnim pauzama radi obavljanja carinskih formalnosti i radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Prevoz

 • Autobuski prevoz od Padove do Beograda

Mesto

 • Padova

Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima.

Mesto

 • Beograd

Polasci i cene

Trenutno nema polazaka za ovo putovanje.

Šta je uključeno


Prevoz

 • Autobuski prevoz od Beograd do Verone
 • Autobuski prevoz od Verone do Plato de Valensola
 • Autobuski prevoz od Plato de Valensola do Avinjona
 • Autobuski prevoz od Avinjona do Eks an Provansa
 • Autobuski prevoz od Eks an Provansa do Padove
 • Autobuski prevoz od Padove do Beograda

Ostalo

 • turističke takse za sve dane boravka

Nije uključeno

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Individualne troškove nastale za vreme trajanja aranžmana
 • Osiguranje od otkaza putovanja (može se uzeti u agenciji ili bilo kojoj osiguravajućoj kući)
 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike

Fakultativni izleti

Napomena! Termini i cene fakultativnih izleta su informativnog karaktera i promenjivi su, a zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

Sen Remi i Le Bo

Kliknite na sliku da bi otvorili galeriju
Cena: 30,00 EUR

Sen Remi de Provans je mesto u kome se rodio francuski astrolog Mišel de Notr Dam poznatiji kao Nostradamus. Napisao je čuvenu knjigu "Proročanstva" pa ga masovno smatraju navećim prorokom na svetu. Kada je u oktobru 1554.godine zavladala epidemija kuge u Provansi, Nostradamus je nesebično pomagao ljudima kako bi spasio što više života. Mesto je poznato i po čuvenom holandskom slikaru Vinsentu Van Gogu koji je tu naslikao više od 150 radova između ostalog i njegovo najpopularnije delo "Zvezdana noć" - pogled sa prozora sobe senatorijuma.

Le Bo je gradić na steni sa tvrđavom iz 10.veka i predstavlja jedno od najlepših manjih mesta regiona Provansa-Alpi-Azurna obala. Godišnje ga poseti više od 1,5 miliona ljudi zbog spektakularnog pogleda na očaravajući prirodu Francuske.

Nim, Arl i Pont du Gard

Kliknite na sliku da bi otvorili galeriju
Cena: 35,00 EUR

Nim je grad bogate istorije, još iz doba Rimljana kada se zvao Nemausus što znači "od izvora". Bio je jedan od najbogatijih gradova Galije, a iz tog perioda u gradu se mogu posetiti: Arena rimski hram, Mezon Kare ili kvadratna kuća, akvadukt Pon di Gar i rimska kula na brdu. 

Arl je grad koji, posle Rima, ima najviše kulturno-istorijskih spomenika iz rimskog perioda. Osnovao ga je Julije Cezar 46. godine p.n.e. Pored nalazišta iz antičkog perioda, grad je poznat po Van Gogu koji je ovde idsekao sebi uvo nakon svađe sa Polom Gogenom. U gradu se nalazi žuta kuća u kojoj je on živeo i koju je ovekovečio na jednoj svojoj slici. 

Pont du Gard je jedan od najlepših akvadukta iz rimskog perioda i nalazi se pod zaštitom UNESCO-a. Nazivaju ga remek-delom antičke arhtekture i najposećeniji je lokalitet iz ovog perioda u celoj Francuskoj. Služio je kao akvadukt do 6.veka, a u od 18. do 20.veka kao most. Danas je turistička atrakcija sa 48 metara visine i tri nivoa.

Smeštaj

Hotel F1 Avignon Centre Courtine Gare TGV budget hotel

Kliknite na sliku da bi otvorili galeriju

Hotel F1 Avignon Centre Courtine Gare TGV nalazi se 3km od najužeg centra Avinjona. Sobe su 1/2 i 1/2+1 (double krevet i krevet na sprat), a kupatila su zajednička na spratu. Usluga je na bazi noćenja.

Sajt https://www.accorhotels.com/gb/hotel-2309-formule-1-hotelf1-avignon-centre-courtine-gare-tgv-renove/index.shtml

Adresa Zac de Courtines
205 Rue Jean Marie Tjibaou
84000 Avignon
France

Prevoz

Autobus

Autobus je prevozno sredstvo namenjen prevozu grupa između 48-87 ljudi.

Korisne informacije

Ovde ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savete za ovo putovanje.

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informisani, što omogućuje manje nesporazuma tokom putovanja i ugodnije iskustvo.

NAPOMENE:

Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 162/2020 kategorija licence A35 od 01.02.2020.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu usled vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvideti, u vreme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mestima, i ne smeju ih napuštati na mestima koja nisu predviđena za pauze (granice, ček point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posledice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sedenja, mesto polaska, mesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obaveštava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana pre datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana pre datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cene low cost aranžmana podložne su promenama i po uplati avansa se proveravaju tarife i putniku se potvrđuje cena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promeni i isključivo zavise od avio kompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu.
 • Putnici koji ne izmire dugovanja i ne uplate putovanje do krajnjeg roka naznacenog u planu i programu i koji ne obaveste agenciju na bilo koji pismeni nacin u roku od 24 sata od datuma isteka roka placanja, bice tretirani kao da su odustali od putovanja.
 • Putnicima se preporucuje da uplate osiguranje od otkaza aranzmana.
 • U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to predviđeno i istaknuto programom putovanja.
 • Obilazak gradova u okviru programa putovanja je moguće realizovati pešaka, privatnim prevozom, gradskim prevozom ili bilo kojim drugim sredstvom.
 • Putnicima kojima imaju za cilj posete muzejima i galerijama, preporučuje se da unapred provere radno vreme istih i da željene posete usklade sa slobodnim vremenom
 • Putnici su duzni da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanje vrednih stvari u prevoznim sredstvima i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer ni organizator putovanja, niti prevoznik,  niti hotel ne odgovara za iste! U slučaju kradje (gubitka ličnih stvari), putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati, niti se organizatoru putovanja pišu prigovori i zalbe vezani za kradje i nepredvidjene okolnosti.
 • Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice.  Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena kod notara.
 • Bezbednost lica i putnika, kao i zdravstveno stanje u kom se putnik nalazi je potpuno licna i stvar je licne odgovornosti. Svi putnici moraju biti svesni zdravstvene i bezbednosne situacije zemalja u koje putuju.
 • Za ovaj aranžman primenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa YUTA standardom.
 • Za ovo putovanje postoji poseban uslov putovanja,gde svi putnici svojom uplatom aranzmana potvrdjuju da su saglasni sa istim. Avio karte se obicno kupuju nekoliko meseci unapred i ukoliko putnik nakon prijave i uplate otkaze putovanje, duzan je da plati troskove avio karte u skladu sa uslovima avio kompanije. Gore pomenuta obaveza je istaknuta u zakonu kod člana 71. ako lice kome je poverena usluga prevoza zahteva naknadu za promenu imena putnika ili poništavanje karte i izdavanje nove, organizator putovanja ima pravo i na naknadu tih troškova (ova napomena važi samo za avio-aranžmane)

 

Napomene u vezi sa smeštajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja smeštajnog objekta.
 • U nekim smeštajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smeštajni kapaciteti vrše smeštaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smeštaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smeštaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja.
 • Termini i cene fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmene, promene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se pre uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.
 • Za fakultativne izlete nije obezbeđena  zaštita u pogledu garancija putovanja

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mesec dana pre putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne poseduju nove biometrijske pasoše Republike Srbije dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlašćena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.

U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu, Organizator ima depozit u visini od 7500,00  eura  i garanciju putovanja za kategoriju licence A35 u visini od 350000,00 eura, kojom se za slučaj A) insolventnosti Organizatora putovanja obezbeđuju: 1. troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka Putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, 2. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju, koje Organizator putovanja nije realizovao, 3. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika u slučaju otkaza putovanja od strane Putnika, u skladu sa Opštim uslovima putovanja, 4. potraživanja razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja i za slučaj; B) naknade štete obezbeđuje naknada štete, koja se prouzrokuje Putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza Organizatora putovanja, koje su određene Opštim uslovima i Programom putovanja: 1. za potraživanje uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju koje Organizator putovanja nije realizovao i 2. za potraživanje razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja. Period pokrića Garancije putovanja je od datuma njenog izdavanja pa do završetka turističkog putovanja, odnosno do povratka Putnika na ugovoreno odredište. Garancija po Ugovoru o Garanciji putovanja broj 0013/2020 od 10.01.2020. zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, Polisa broj 300067826 od 14.01.2020. Akcionarskog društva za osiguranje DDOR NOVI SAD, Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja, odnosno u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja,kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, pisanim putem ili telegramom  na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14. ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs.

(Putnik svoja prava za naknadu štete ostvaruje na osnovu pravosnanžne i izvršne sudske  presude, odnosno, odluke Arbitražnog suda ili drugog vansudskog rešenja potrošačkog spora, u skladu sa ovim Opštim uslovima i Opštim uslovima YUTE.)