Amalfi obala

cena od
359
EUR ,00
trajanje
12 dana
Prijavi se Upit
Upit

Amalfi obala poznata kao zemlja limuna obuhvata oko 40km obale oko Sorentskog poluostrva. Cela obala nalazi se na UNESCO-voj listi svetske kulturne baštine od 1996.godine. cela obala je dobila ime po gradiću Amalfi

Pored njega najlepša mesta su Pozitano, Furore, Ravelo, Sorento

Naša baza za istraživanje ovog dela Italije biće Napulj, grad nedaleko od vulkana Vezuv, kolevka je najpopularnije svetske hrane – pice (pizza). 

Letovanje na Amalfi obali – idealan izbor za sve avanturiste.


Ruta
Beograd
Padova
Napulj
Salerno
Napulj
Alberobelo
Rimini
Beograd

Prevoz
Autobus
Smeštaj
Hotel
Organizator
Jungle Travel d.o.o. Beograd, Srbija
Destinacije
Italija
Vrste putovanja
Letovanja, Proputovanja
Kod putovanja
IT1
Zahtevnost
Pogodno za decu
Da
Veličina grupe
Maks 55 ,

Plan i program

Polazak iz Beograda sa parkinga ispred Muzeja istorije Jugoslavije (Kuće cveća) u 18h. Dnevno-noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju sa usputnim zadržavanjima radi regulisanja carinskih formalnosti i radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Prevoz

 • Autobuski prevoz od Beograda do Padove

Mesto

 • Beograd

Dolazak u Padovu (Padua) u prepodnevnim časovima, gde pravimo desetočasovnu pauzu. Fakultativni obilazak grada Antonija Padovanskog: crkva Sv. Antonija (The Basilica of St. Anthony), jedan od najlepših trgova Italije Prato della Valle, šetanje korzom i trg Kavur (Via Cavour). Slobodno vreme za šoping, muzeje, italijansku picu i pastu. Polazak za Napulj u večernjim časovima. Noćna kroz sa usputnim pauzama radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Prevoz

 • Autobuski prevoz od Padove do Napulja

Mesto

 • Padova

Dolazak u Napulj (Naples) u prepodnevnim časovima. Fakultativni obilazak grada: srednjevekovni zamak Nuovo (Castel Nuovo), Kraljevska palata (Royal Palace of Naples) na najvećem trgu u gradu Piazza del Plebiscito, trgovačka ulica Toledo koja prolazi kroz centar starog grada, Danteov trg (Piazza Dante), zamak San Elmo (Castel Sant Elmo) sa koga se pruža fantastičan pogled na grad i vulkan Vezuv (Vesuvio). Smeštaj u hotel u popodnevnim časovima. Slobodno vreme. 

Smeštaj

Garden hotel 1 noć

Mesto

 • Napulj

Fakultativni izlet brodom do čuvenog italijanskog ostrva Kapri* (Capri). Brdašca, prelepe plaže, zanatske radnje sa sandalama od kože... Najposećenija atrakcija je Grotta Azzurra. Uživamo uz Limunćelo liker na italijanskom suncu. Povratak u Napulj. 

*putnici se prilikom prijave izjašnjavaju da li idu na izlet do ostrva Kapri

Smeštaj

Garden hotel 1 noć

Fakultativni izleti

Fakultativni izlet u Sorento (Sorrento), jedan od najlepših gradova Napuljskog zaliva. Obilazimo katedralu (Duomo), Via della Pietta, centralni trg – Piazza Tasso, Crkvu Sv. Antonija (Basilica of St. Anthony Abbot). Slobodno vreme za uživanje u nekom od prelepih kafića sa terasama odakle se pruža divan pogled na grad. Iz Sorenta, lokalnim mini busevima vijugavim putevima uz more možete otići do Pozitana (Positano), najlepšeg mesta na celoj obali. Povratak u Napulj

Smeštaj

Garden hotel 1 noć

Fakultativni izleti

Fakultativni izlet u Pompeju (Pompei), grad iz 6.veka pre nove ere, koji je davnozatrpan erupcijom vulkana Vezuv 79.godine. Poslednja erupcija ovog vulkana desila se 1944.godine. Povratak u Napulj.

Smeštaj

Garden hotel 1 noć

Fakultativni izleti

Odlazak u Salerno, najveći grad Amalfi obale, centar kulture, umetnosti i nauke, mesto gde je osnovan prvi Medicinski fakultet i otvorena prva botanička bašta Giardino della Minerva.Fakultativni obilazak grada: katedrala (Duomo) u kojoj se nalazi grobnica Sv. Mateje, jednog od Hristovih apostola, stari grad, Chiesa della SS. Annuziata, ulica Lungomare Trieste sa prelepim pogledom na more, zamak Castello di Arechi u vizantijskom stilu. Iz Salerna lokalnim mini busevima možete obići prelepa mesta i plaže na Amalfi obali: Vietri sul Mare, Minori, Amalfi. Povratak u Napulj. 

Smeštaj

Garden hotel 1 noć

Mesto

 • Salerno

Fakultatvni izlet brodom do šarenog ostrva Proćide (Procida), najmanjem u arhipelagu Kampanije, poznatog po limunu i grožđu. Povratak u Napulj. 

*putnici se prilikom prijave izjašnjavaju da li idu na izlet do ostrva Proćide

Smeštaj

Garden hotel 1 noć

Fakultativni izleti

Slobodan dan u Napulju. 

Smeštaj

Garden hotel 1 noć

Mesto

 • Napulj

Pakovanje stvari i napuštanje hotela. Odlazak u Alberobelo (Alberobello), mesto nedaleko od Barija, gde ćemo se zadržati nekoliko sati i gde ćemo imati priliku da vidimo jedinstvenu arhitekturu živopisnog mesta – truli ku'ice.Polazak za Rimini u večernjim časovima. Noćna vožnja sa usputnim zadržavanjima radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice

Prevoz

 • Autobuski prevoz od Napulja do Alberobela
 • Autobuski prevoz od Alberobela do Riminija

Mesto

 • Alberobelo

Dolazak u Rimini u jutarnjim časovima. Slobodno vreme u najpopularnijem letovalištu na Jadranskom moru. Po želji možete obići San Marino, minijaturnu državu na brdu, možemo se i sunčati na dugoj plaži. Nakon desetočasovne tehničke pauze krećemo za Beograd. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku sa usputnim zadržavanjima radi regulisanja carinskih formalnosti i radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Prevoz

 • Autobuski prevoz od Riminija do Beograda

Mesto

 • Rimini

Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima.

Mesto

 • Beograd
Za više informacija o polasku poput cena, popusta, uslova plaćanja, molimo Vas kliknite na polje s polaskom ispod
Učitavanje...

Prilikom prijave plaća se 100eur u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije (NBS). Preostali iznos je moguće plaćati na rate, a isplata celokupnog aranžmana je obavezna najkasnije do mesec dana pred put u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije (NBS).

Opcije plaćanja:

 • Gotovinsko plaćanje
 • Plaćanje čekovima
 • Plaćanje preko računa
 • Plaćanje platnim karticama

Šta je uključeno

Smeštaj

Garden hotel 7 noći

Prevoz

 • Autobuski prevoz od Beograda do Padove
 • Autobuski prevoz od Padove do Napulja
 • Autobuski prevoz od Napulja do Alberobela
 • Autobuski prevoz od Alberobela do Riminija
 • Autobuski prevoz od Riminija do Beograda

Ostalo

 • turističke takse za sve dane boravka

Nije uključeno

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Individualne troškove nastale za vreme trajanja aranžmana
 • Osiguranje od otkaza putovanja (može se uzeti u agenciji ili bilo kojoj osiguravajućoj kući)
 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike

Fakultativni izleti

Napomena! Termini i cene fakultativnih izleta su informativnog karaktera i promenjivi su, a zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

Kapri

Kliknite na sliku da bi otvorili galeriju
Cena: 50,00 EUR

Kapri je jedno od najpopularnijih istalijanskih ostrva, mesto o kome mnogi maštaju: brdašca, uvale, plažice, zamastke radnje sa sandalama od kože... Na ostrvu živi oko 12000 ljudi, koje tokom leta poseti i 20.000 turista dnevno. Najpoznatiji i najpopularniji trg je Piazza Umberto I sa šarmantnim kafićima i restoranima, nekadašnja riblja pijaca. O Kapriju je pevao i Frenk Sinatra "Isle of Capri" na albumu "Come Fly with Me". Po mitologiji, ovde je nekada bilo sedište sirena. Obavezno probajte kapri salatu sa svežim paradajzom, mocarelom, bosiljkom i maslinovim uljem, Caprese čokoladnu tortu i sladoled u poslastičarnici  Buonocore sa domaćim kornetima

Sorento

Kliknite na sliku da bi otvorili galeriju
Cena: 25,00 EUR

Sorento, gradić na obali stenovitog poluostrva, romantično mesto sa kućama pastelnih boja, uskim prolazima sa lukovima i mediteranskim baštama sa palmama i  kamenim statuama. Najukusniji gelato, skučene uličice, prelepi trg Tasso (koji je dobio ime po poznatom piscu koji je ovde živeo Torquato Tasso), legende o plemićima i naravno kupanje pored litica u azurnoj boji mora. Po legendi sirene su u predelu između ostrva Gali i Sorrenta naslonjene na strmu obalu pevale zanosnim glasom i tako očaravale mornare koji su gubili kurs plovidbe. Iz Sorenta lokalnim mini busevima možete individualno obići prelepa mesta i plaže na Amalfi obali: Pozitano, Prajano, Furore, Grotta dello Smeraldo (cena dnevne karte se kreće oko 7-8eur).

Pompeja

Kliknite na sliku da bi otvorili galeriju
Cena: 50,00 EUR

Pompeja je antički grad u blizini Napulja iz 6.veka p.n.e. koji je potpuno uništen u erupciji Vezuva 79.godine. Arheološka istraživanja su otpočela u 18. veku kada je grad ponovo otkriven. Iskopan je veći deo grada, uključujući forume, hramove, pozorišta, kupatila i veliki broj kuća. Ovo otkriće je u Evropi dovelo do kulturnog šoka. Pronađeni primeri erotske umetnosti preokrenuli su poglede na rimsku umetnost i antičku kulturu. U vezi sa nađenom erotskom umetnošću pojavila su se mišljenja o „Božjoj kazni“ koja je poslana na Pompeju. Na osnovu današnjeg znanja, Pompeja se nikako nije razlikovala od ostalih gradova u Rimskom carstvu.

Proćida

Kliknite na sliku da bi otvorili galeriju
Cena: 40,00 EUR

Proćida je najmanje ostrvo u arhipelagu pokrajine Kampanija sa oko 4km kvadratna i jedno od najživopisnijih na celom Mediteranu. Po legendi, ispod ostrva spava div Mimant. Poznat po romanu Else Morante "Arturovo ostrvo". Proćida je ukupana pastelnim bojama, sa idiličnom lukom i očuvanim antičkim građevinama. Jedno je od najfotografisaniji mesta u Evropi i možete je naći na mnogim razglednicama iz Italije... Prava Bella Italia...

Smeštaj

Garden hotel

Kliknite na sliku da bi otvorili galeriju

Garden hotel 3* se nalazi na Garibaldi trgu u srcu Napulja. Udaljen je 500m od centra starog grada i 1800m od Danteovog trga. Hotel ima odličnu povezanost sa gradskim prevozom ( metro, autobus). Sobe su 1/2, 1/3 i 1/4, svaka ima svoje kupatilo, kablovsku TV, mini bar. Wi-fi postoji u lobiju hotela. Usluga je na bazi noćenja.

Sajt http://www.hotelgardenapoli.it/

Adresa 80139 Naples
Metropolitan City of Naples
Italy

Prevoz

Autobus

Autobus je prevozno sredstvo namenjen prevozu grupa između 48-87 ljudi.

Korisne informacije

Ovde ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savete za ovo putovanje.

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informisani, što omogućuje manje nesporazuma tokom putovanja i ugodnije iskustvo.

NAPOMENE:

Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 162/2020 kategorija licence A35 od 01.02.2020.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu usled vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvideti, u vreme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mestima, i ne smeju ih napuštati na mestima koja nisu predviđena za pauze (granice, ček point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posledice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sedenja, mesto polaska, mesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obaveštava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana pre datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana pre datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cene low cost aranžmana podložne su promenama i po uplati avansa se proveravaju tarife i putniku se potvrđuje cena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promeni i isključivo zavise od avio kompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu.
 • Putnici koji ne izmire dugovanja i ne uplate putovanje do krajnjeg roka naznacenog u planu i programu i koji ne obaveste agenciju na bilo koji pismeni nacin u roku od 24 sata od datuma isteka roka placanja, bice tretirani kao da su odustali od putovanja.
 • Putnicima se preporucuje da uplate osiguranje od otkaza aranzmana.
 • U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to predviđeno i istaknuto programom putovanja.
 • Obilazak gradova u okviru programa putovanja je moguće realizovati pešaka, privatnim prevozom, gradskim prevozom ili bilo kojim drugim sredstvom.
 • Putnicima kojima imaju za cilj posete muzejima i galerijama, preporučuje se da unapred provere radno vreme istih i da željene posete usklade sa slobodnim vremenom
 • Putnici su duzni da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanje vrednih stvari u prevoznim sredstvima i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer ni organizator putovanja, niti prevoznik,  niti hotel ne odgovara za iste! U slučaju kradje (gubitka ličnih stvari), putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati, niti se organizatoru putovanja pišu prigovori i zalbe vezani za kradje i nepredvidjene okolnosti.
 • Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice.  Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena kod notara.
 • Bezbednost lica i putnika, kao i zdravstveno stanje u kom se putnik nalazi je potpuno licna i stvar je licne odgovornosti. Svi putnici moraju biti svesni zdravstvene i bezbednosne situacije zemalja u koje putuju.
 • Za ovaj aranžman primenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa YUTA standardom.
 • Za ovo putovanje postoji poseban uslov putovanja,gde svi putnici svojom uplatom aranzmana potvrdjuju da su saglasni sa istim. Avio karte se obicno kupuju nekoliko meseci unapred i ukoliko putnik nakon prijave i uplate otkaze putovanje, duzan je da plati troskove avio karte u skladu sa uslovima avio kompanije. Gore pomenuta obaveza je istaknuta u zakonu kod člana 71. ako lice kome je poverena usluga prevoza zahteva naknadu za promenu imena putnika ili poništavanje karte i izdavanje nove, organizator putovanja ima pravo i na naknadu tih troškova (ova napomena važi samo za avio-aranžmane)

 

Napomene u vezi sa smeštajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja smeštajnog objekta.
 • U nekim smeštajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smeštajni kapaciteti vrše smeštaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smeštaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smeštaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja.
 • Termini i cene fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmene, promene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se pre uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.
 • Za fakultativne izlete nije obezbeđena  zaštita u pogledu garancija putovanja

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mesec dana pre putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne poseduju nove biometrijske pasoše Republike Srbije dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlašćena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.

U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu, Organizator ima depozit u visini od 7500,00  eura  i garanciju putovanja za kategoriju licence A35 u visini od 350000,00 eura, kojom se za slučaj A) insolventnosti Organizatora putovanja obezbeđuju: 1. troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka Putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, 2. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju, koje Organizator putovanja nije realizovao, 3. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika u slučaju otkaza putovanja od strane Putnika, u skladu sa Opštim uslovima putovanja, 4. potraživanja razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja i za slučaj; B) naknade štete obezbeđuje naknada štete, koja se prouzrokuje Putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza Organizatora putovanja, koje su određene Opštim uslovima i Programom putovanja: 1. za potraživanje uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju koje Organizator putovanja nije realizovao i 2. za potraživanje razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja. Period pokrića Garancije putovanja je od datuma njenog izdavanja pa do završetka turističkog putovanja, odnosno do povratka Putnika na ugovoreno odredište. Garancija po Ugovoru o Garanciji putovanja broj 0013/2020 od 10.01.2020. zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, Polisa broj 300067826 od 14.01.2020. Akcionarskog društva za osiguranje DDOR NOVI SAD, Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja, odnosno u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja,kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, pisanim putem ili telegramom  na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14. ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs.

(Putnik svoja prava za naknadu štete ostvaruje na osnovu pravosnanžne i izvršne sudske  presude, odnosno, odluke Arbitražnog suda ili drugog vansudskog rešenja potrošačkog spora, u skladu sa ovim Opštim uslovima i Opštim uslovima YUTE.)