Sicilija avio Palermo

cena od
439
EUR ,00
trajanje
11 dana
Upit
Upit

Sicilija, u antici poznata kao Trinakria, najveće je ostrvo Sredozemlja. Odvojena je od kontinetalnog dela Italije Mesinskim moreuzom. Njen trgovinski značaj bio je veliki tokom cele istorije, a mistika je nikada nije napuštala. Po grčkoj mitologiji, Sicilija je prapostojbina kiklopa Polifema koga je Odisej oslepeo. Deo ostrva bio je grčka kolonija, a Ciceron je govorio kako je Sirakuza najlepši antički grad. Svetsku slavu stekla je filmom “Kum”, pričom o mafiji sa ovog ostrva. Porodica Koreone potiče iz istoimenog sela, a nekadašnja kolevka mafije danas je mirna oaza sa ušuškanim plažama, vrhunskim ribljim specijalitetima, neverovatnim pričama lokalnog stanovništva.


Ruta
Beograd
Palermo
Beograd

Prevoz
Avion
Smeštaj
Apartman, Hotel
Organizator
Filip Travel DOO Beograd, Srbija
Destinacije
Italija
Vrste putovanja
Letovanja
Kod putovanja
IT3
Zahtevnost
Pogodno za decu
Da

Plan i program

Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla”, kod Šaltera Organizatora putovanja, dva sata pre poletanja aviona. Direktan čarter let za Palermo (oko 120 minuta). Obrok u avionu. Po dolasku, goste dočekuje predstavnik agencije organizatora putovanja. Transfer autobusom do odabranog hotela ili apartmana. 

Prevoz

 • avionski prevoz Beograd - Palermo

Smeštaj

Apartman Case Vacanza Terrasini ili Hotel Villa Belvedere ili Hotel Santa Lucia E Le Sabbie D Oro ili Hotel Palm Beach ili Hotel Dolcestate Hotel ili Hotel Costa Verde ili Hotel Acacia Resort 1 noć

Mesto

 • Beograd

Boravak i hotelu ili apartmanu na bazi uplaćenih usluga. Drugog ili trećeg dana boravka - informativni sastanak sa predstavnikom agencije. Tokom boravka - fakultativni izleti.

Smeštaj

Apartman Case Vacanza Terrasini ili Hotel Villa Belvedere ili Hotel Santa Lucia E Le Sabbie D Oro ili Hotel Palm Beach ili Hotel Dolcestate Hotel ili Hotel Costa Verde ili Hotel Acacia Resort 9 noći

Mesto

 • Palermo

Fakultativni izleti

Slobodno vreme do transfera na aerodrom. Direktan čarter let do Beograda. Obrok u avionu. Dolazak u Beograd. 

Prevoz

 • avionski prevoz Palermo -Beograd

Mesto

 • Beograd

Polasci i cene

Za više informacija o polasku poput cena, popusta, uslova plaćanja, molimo Vas kliknite na polje s polaskom ispod
Računanje…
Računanje…
Računanje…
Računanje…
Računanje…
Računanje…
Računanje…
Računanje…
Računanje…

Plaćanje se vrši u dinarskoj protivrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa.

Način plaćanja:

 • Gotovinsko plaćanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, ostatak 15 dana pre početka putovanja
 • Kreditnim karticama
 • Preko računa

Šta je uključeno


Prevoz

 • avionski prevoz Beograd - Palermo
 • avionski prevoz Palermo -Beograd

Nije uključeno

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Individualne troškove nastale za vreme trajanja aranžmana
 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike
 • Gradska taksa, plaća se na recepciji hotela (1€ dnevno po osobi i podložna je promeni, deca do 10 god. ne plaćaju gradsku taksu).

Fakultativni izleti

Napomena! Termini i cene fakultativnih izleta su informativni i promenjivi i zavise od slobodnih terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.

Monreale i Palermo

Kliknite na sliku da bi otvorili galeriju
Cena: od 25,00 EUR do 39,00 EUR

Putovanje do Palerma, italijanske prestonice kulture za 2018. godini. Upoznavanje sa istorijom  započinjemo obilaskom katedrale u Monrealu sa veličanstvenim mozaicima  s’kraja 12. veka, kada je prvo sicilijansko kraljevstvo doživelo procvat demokratije, ekonomije i hrišćanstva. Panoramsko razgledanje grada Palermo:  ulica Vitorio Emanuele, nova kapija, palata Normana i katedrala, Kvatro Kanti, fontana stida, pozorište Masimo. Od jula 2015 godine Monreale i Palermo su stavljeni na UNESCO listu svetske baštine. Slobodno vreme za šetnju i individualne obilaske. ( polazak oko 08.30 – u zavisnosti od hotela – povratak oko 17.30 )

Etna, Taormina i Savoka

Kliknite na sliku da bi otvorili galeriju
Cena: od 30,00 EUR do 55,00 EUR

Vožnja autoputem preko kontinentalnog dela ostrva, brdoviti predeo oranica, pašnjaka, polja i plantaža agruma, od Tirenskog do Jonskog mora. Do vulkana Etna, put vodi kroz naseljena mesta do 1850 m nadmorske visine gde se nalaze krateri Silvestri.  Uz doplatu se možete popeti  žičarom do 2400 m nadmorske visine. Nastavak putovanja obroncima vulkana do Taormine, šetnja kroz najljepši turistički sicilijanski grad na obroncima planine Tauro, kratko slobodno vreme za šetnju i individualne obilaske.
Nakon kraće vožnje stižemo do sicilijanskog sela, Savoka, na oko 300 m nadmorske visine, čiji je šarm osvojio Franciska Kopolu, snimivši 1970. godine film "Kum", šetnja kroz grad, pored trga gde je čuveni bar "Viteli" i crkva Sv. Nikole. ( polazak oko 06.30 – u zavisnosti od hotela – povratak oko 21.00 )

Agridjento i Scala Dei Turchi

Kliknite na sliku da bi otvorili galeriju
Cena: od 25,00 BAM do 50,00 BAM

Putovanje na jug ostrva, vožnja regionalnim putem pored planina Sikani,  kroz voćnjake i vinograde, do Sredozemnog mora. Poseta Dolini hramova, najvećeg akropolja Mediterana, koji je zbog svog položaja, arhitekture, političkog i ekonomskog značaja stare grčke kolonije, stavljen na listu UNESCO-a. Dorski hramovi koji dominiraju  obalom, Herin hram, Konkordia, Herkulov i Zevsov hram. Odlazak na plažu Scala dei Turchi, slobodno vreme.
( polazak oko 08.30 – u zavisnosti od hotela – povratak oko 18.30 )

Erice i Trapani

Kliknite na sliku da bi otvorili galeriju
Cena: od 20,00 EUR do 39,00 EUR

Putovanje ka zapadnoj Siciliji, do srednjovekovnog grada Erice na liticama planine Djuliano 700 m nadmorske visine, šetnja malim kaldrmisanim ulicama do Venerinog hrama i panoramski pogled na vinograde, solane, Trapani i Egadski arhipelag, kratko slobodno vreme. Nastavak putovanja  ka prelepom gradu Trapani, grčkog naziva Drepanon. Položaj ove istorijski značajne luke doprineo je razvoju zapadnog dela Sicilije. Razgledanje grada, katedrala, fontana Saturna, privatne feudalne zgrade, obala, boje, mirisi i ukusi koji će Vas očarati. Slobodno vreme za šetnju i individualne obilaske. 
( polazak oko 08.30 – u zavisnosti od hotela – povratak oko 18.00 )

Korleone

Kliknite na sliku da bi otvorili galeriju
Cena: od 20,00 EUR do 35,00 EUR

Putovanje kroz vinograde, polja i šume do srednjovekovnog seoskog gradića u unutrašnjosti ostrva na 60 km od Palerma, gde je vreme stalo i odakle potiče nasurovija mafija koja je vladala 80- tih godina, poseta Antimafijskom muzeju u Korleoneu. Slobodno vreme za šetnju i individualni obilazak.
( polazak oko 8.30 – u zavisnosti od hotela - povratak oko 14.30 )

Smeštaj

Apartman Case Vacanza Terrasini

Kliknite na sliku da bi otvorili galeriju

Apartmani Case Vacanze Terassini se nalaze u samom centru Terazinija, netipičnog turističkog mesta i na oko 7 minuta hoda do plaže. U blizini apartmana postoje brojni marketi i restorani.  Apartmani su skromni, ali vrlo dobro održavani. Imaju dve prostorije: klima uređaj, telefon, trpezariju i spavaću sobu, čajnu kuhinju sa mini-frižiderom, šporet na plin, kupatilo.

Hotel Villa Belvedere

Kliknite na sliku da bi otvorili galeriju

Hotel se nalazi na uzvišenju, na ulazu u Ćefalu. Od gradske plaže je udaljen oko 600m a od centra mesta 900m. Hotel raspolaže sa 42 sobe, restoran, bar, otvoreni bazen, terasa za sunčanje, internet Wi Fi, teretana, parking.

Sajt http://villa-belvedere.cefalu.hotels-sicily.net/en/

Hotel Santa Lucia E Le Sabbie D Oro

Kliknite na sliku da bi otvorili galeriju

Hotel Santa Lucia udaljen je oko 200 m od šljunkovito-peščane plaže (stepenicama). Na blagoj je uzbrdici, 2 km od centra Ćefalua do koga se može doći šetalištem uz more. U blizini hotela se nalazi stanica gradskog autobusa koji vozi do Ćefalua i do Palerma. 

Sajt https://lesabbiedoro.it/

Hotel Dolcestate Hotel

Kliknite na sliku da bi otvorili galeriju

Hotel Dolcestate udaljen je 300 m od kamenito-peščane obale, 4 km od mesta Kampofeliće di Roćela, 15 km od mesta Ćefalu i 60 km od Palerma. 
Hotel se nalazi na jednom od najlepših mesta sicilijanske obale, između ostatka antičkog grada Himere i nacionalnog parka Madonie. Pogodan za goste koji žele miran odmor jer je pomalo izolovan pa se preporučuje unajmljivanje rent-a-cara (besplatan hotelski parking). Hotel ima 60 soba. Leželjke i suncobrani su besplatni. 

Sajt http://www.hoteldolcestate.com/EN/default.aspx

Hotel Costa Verde

Kliknite na sliku da bi otvorili galeriju

Hotel Costaverde je udaljen 2 km od peščane plaže, do koje redovno vozi hotelski mini bus, 7 km od Ćefalua i 70 km od Palerma. Veliki hotelski kompleks, idealan za porodice, nalazi se na brdu, okružen šumom. Stanica gradskog prevoza je u blizini hotela. Hotel ima 380 soba.
 

Sajt http://www.hotel-costaverde.it/en/

Hotel Palm Beach

Kliknite na sliku da bi otvorili galeriju

Hotel Palm Beach se nalazi na obali, ali je udaljen oko 300 metara od peščane plaže. U neposrednoj blizini marine, između Ćinisija i Terasinija od čijeg je centra udaljen oko 1 km. Od Palerma je udaljen oko 40 km, i povezan je lokalnim autobusima ili vozom.
 

Sajt http://palm-beach-hotel.cinisi.hotels-sicily.net/en/

Hotel Acacia Resort

Kliknite na sliku da bi otvorili galeriju

Hotel Acacia Resort je moderan, elegantan i udoban hotel, udaljen 150 m od peščane obale, 15 km od mesta Ćefalu i 60 km od Palerma. Okružen je prelepim vrtom sa bujnom mediteranskom vegetacijom. Ležaljke i suncobrani na plaži su besplatni. Hotel ima 228 soba.

Sajt http://www.acaciaresort.eu/language/en/home-e/

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informisani, što omogućuje manje nesporazuma tokom putovanja i ugodnije iskustvo.