Baskija i Portugalija

cena od
399
EUR ,00
trajanje
14 dana
Prijavi se Upit
Upit

Kupanje na jezeru Komo, mogućnost odlaska do italijanske prestonice mode Milana ili na čekiranje Švajcarske u gradić Lugano, degustacija najboljih vina u Bordou, upoznavanje sa fudbalskom groznicom i neobuzdanim duhom Baskije u Bilbau, kupanje u okeanu u modenskom letovalištu San Sebastijanu (San Sebastián) i prelepom Santaderu, energija Porta – vinski podrumi, lud noćni provod i klopa na šetalištu Ribeira, surfovanje na Ešpinjo plaži, obilazak Galicije: šarmantne La Korunje (La Coruña) i hodočasničkog mesta Santjago de Kompostela (Santiago de Compostela), zujanje tramvajima po rustičnom Lisabonu, odmor na plaži Ljoret de Mara (Lloret de Mar) , Krivi toranj u Pizi, šarena  sela na obali Ligurskog mora – Cinque Terre ...

Putovanje u Baskiju i Portugaliju koje niko ne može da vam prepriča, jer je malo ljudi imalo prilike da vidi sve ove gradove. Zvuci fada, fudbal, umetnost, kupanje, šoping, najukusnija hrana. Dovoljno da znate gde ćete provesti leto.


Ruta
Beograd
Komo
Bordo
Bilbao
Porto
Ljoret de Mar
Piza
Beograd

Prevoz
Autobus
Smeštaj
Hotel, Hostel
Organizator
Jungle Travel d.o.o. Beograd, Srbija
Destinacije
Francuska, Portugalija, Španija
Vrste putovanja
Gradovi Evrope, Proputovanja
Kod putovanja
ESPT2
Zahtevnost
Pogodno za decu
Ne
Veličina grupe
Maks 53 ,

Plan i program

Polazak iz Beograda sa parkinga ispred Muzeja istorije Jugoslavije (Kuća cveća) u 16h. Dnevno-noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju sa usputnim pauzama radi obavljanja carinskih formalnosti i radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.
 

Prevoz

 • Autobuski prevoz od Beograda do Koma

Mesto

 • Beograd

Dolazak na jezero Komo (Como), u istoimeni gradić, u prepodnevnim časovima (u zavisnosti od zadržavanja na granicama i dužine pauza). Pravimo tehničku pauzu od deset sati. Slobodno vreme za razgledanje, šetnju, upoznavanje grada i kupanje na jezeru. Mogućnost individualnog odlaska vozom u italijansku prestonicu mode Milano ili šarmantni švajcarski gradić Lugano. Polazak za Bordo u večernjim časovima. Noćna vožnja sa usputnim pauzama radi odmora putnika na 3-4h u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Prevoz

 • Autobuski prevoz od Koma do Bordoa

Mesto

 • Komo

Dolazak u prepodnevnim časovima u Bordo (Bordeaux), temperamentnu metropolu na obali Atlantika u prepodnevnim časovima. Fakultativni obilazak grada: Veliko pozorište (Grand Theatre), trg iz 18.veka Place de la Bourse, Trg parlamenta (Parliament Square), katedrala (Bordeaux Cathedral), toranj Pey-Berland, Kameni most (Ponde de Pierre),bazilika Svetog Mihaila u gotičkom stilu (Basilica of St. Michael). Smeštaj u hotel u popodnevnim časovima. Slobodno vreme

Smeštaj

F1 Bordeaux Nord Lormont 1 noć

Mesto

 • Bordo

Pakovanje stvari i napuštanje soba. Polazak za San Sebastijan (San Sebastian-donostia), modensko letovalište na obali Atlantika gde se kupamo u okeanu. Surferi, ulice prepune ljudi, barovi kao iz “Seranovih”.Fakultativni obilazak grada: plaža La Suriola, brdo Urgulj (Urgull) sa prelepim pogledom na ceo grad, katedrala (Good Shepherd of San Sebastian), most Maria-Cristina. Slobodno vreme. Polazak za Bilbao u kasnim popodnevnim časovima. Dolazak u Bilbao. Smeštaj u hostel. 

Prevoz

 • Autobuski prevoz od Bordoa do San Sebastijana
 • Autobuski prevoz od San Sebastijana do Bilbaa

Smeštaj

BBK Bilbao Good Hostel 1 noć

Mesto

 • Bilbao

Doručak. Fakultativni izlet u Santander, gde pored kupanja na velikoj plaži i uskakanja u talase okeana, obilazimo Plaza Ayuntamiento sa zgradom gradske većnice, pešačku zonu kroz dve ulice sa radnjama punim krzna, katedralu (Catedral de Nuestra Senora de la Asuncion de Santander), barokne zgrade kroz Paseo de Pereda. Povratak u Bilbao

Smeštaj

BBK Bilbao Good Hostel 1 noć

Hrana

 • Doručak (buffet) × 1

Fakultativni izleti

Doručak.Pakovanje stvari i napuštanje soba. Imamo dan za uživanje u pričama o fudbalu uz obimnu baskijsku klopu. Fakultativno obilazimo: Stari grad (Casco Viejo), spektakularni Gugenhejm muzej (Guggenheim Museum of Bilbao), gradsku biblioteku Bidbarrieta, neobičan čelični most sa pokretnom platformom Puente Colgante.Slobodno vreme. Polazak za Porto u večernjim časovima. Noćna vožnja do drugog po veličini grada Portugalije sa usputnim pauzama na oko 3-4 sata radi odmora putnika u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice. 

Prevoz

 • Autobuski prevoz od Bilbaa do Porta

Mesto

 • Bilbao

Hrana

 • Doručak (buffet) × 1

Dolazak u Porto u prepodnevnim časovima. Fakultativni obilazak grada: katedrala (Porto Cathedral), most Luisa I (Luis I Bridge), manastir Serra do Pilar, šetalište Ribeira. Smeštaj u hostel u popodnevnim časovima. Slobodno vreme za kaficu pored reke Duoro i uživanje u šarenim fasadama Porta, šoping, odlazak do plaža Foz i Matosinhos. Uveče fakultativni izlazak u provod

Smeštaj

Oporto Invictus hostel ili So Cool Hostel 1 noć

Mesto

 • Porto

Doručak. Fakultativni izlet u Lisabon (Lisbon), prestonicu Portugala. Obilazimo Kulu Belem (Torre de Belem), Spomenik otkrićima (Padrao dos Descobrimentos), Manastir Svetog Žeronima (Mosterio dos Jeronimos ), najstariju pekaru sa nacionalnim specijalitetom – kolačem paštel (Pasteis de Belem), rustičnu Alfamu sa čaršavima koji vise sa prozora, restoranima sa kariranim stolnjacima i zvucima fada, veličanstveni trg Praca do Comercio, lift Santa Justa. Preporučujemo vožnju tramvajem 28 kroz strme ulice. Slobodno vreme za uživanje u Lisabonu. Polazak za Porto u večernjim časovima. 

Smeštaj

Oporto Invictus hostel ili So Cool Hostel 1 noć

Hrana

 • Doručak (buffet) × 1

Fakultativni izleti

Doručak. Fakultativni izlet u Santjago de Kompostelu (Santiago de Compostela), gde obilazimo katedralu, najznačajnije mesto hodočašća u Španiji (najznačanije na svetu posle Jerusalima i Rima) i nastavak izleta u La Korunju (A Coruna), gde obilazimo toranj Herkules (Tower of Hercules), trg maria Pita (Praza de Maria Pita), Operu (Pazo da Opera) obelisk (Obelisco), Pikasov muzej (Casa Museo Picaso). Slobodno vreme za kupanje na plaži Riazor. Polazak za Porto u večernjim časovima

Smeštaj

Oporto Invictus hostel ili So Cool Hostel 1 noć

Hrana

 • Doručak (buffet) × 1

Fakultativni izleti

Doručak. Pakovanje stvari i napuštanje soba. Fakultativni izlet na Ešpinjo (Espinho), plažu sa plavom zastavicom, gde provodimo ceo dan uz hladne napitke i ukusne morske plodove kupajući se u Atlantskom okeanu i sunčajući se na pešćanoj plaži. Polazak za Porto u popodnevnim časovima gde okupljamo celu grupu i nastavljamo put do Ljoret de Mara. Noćna vožnja sa usputnim zadržavanjima radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice. 

Prevoz

 • Autobuski prevoz od Porta do Ljoret de Mara

Hrana

 • Doručak (buffet) × 1

Fakultativni izleti

Dolazak u Ljoret de Mar (Lloret de Mar) u prepodnevnim časovima, gde pravimo desetočasovnu tehničku pauzu. Kupanje i sunčanje u najpopularnijem turističkom mestu Kosta Brave. Polazak za Pizu u večernjim časovima. Noćna vožnja kroz Francusku sa usputnim zadržavanjima radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice. 

Prevoz

 • Autobuski prevoz od Ljoret de Mara do Pize

Mesto

 • Ljoret de Mar

U prepodnevnim časovima dolazak u Pizu (Pisa), dom čuvenog matematičara i fizičara Galilea Galileja,. Fakultativni obilazak grada u kome se nalazi Polje čuda – livada sa krivim tornjem (Torre di Pisa), katedralom (Cattedrale di Pisa) i grobljem svetitelja (Campo Santo). Smeštaj u hotel u popodnevnim časovima. Nakon čekiranja, slobodno vreme koje možete iskoristi za odlazak do nekog obližnjeg mesta i kupanje na ligurskoj obali

Smeštaj

Meditur Hotel Pisa 4* 1 noć

Mesto

 • Piza

Pakovanje stvari i napuštanje hotela. Fakultativni izlet autobusom do La Specije (La Spezia) pa vozom kroz Cinque Terre, pet ušuškanih sela u stenama na obali mora, šarenih fasada: Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola i Riomaggiore. Sva ova mesta se zbog svoje nesvakidašnje lepote nalaze na listi UNESCO-ve svetske kulturne baštine. Do njih je moguće stići samo vozom i pešice, stazicama uz more. Tokom vekova starosedeoci su pažljivo gradili terase na strmim, neravnim brdima, sve do litica koje gledaju na more. Povratak do hotela i okupljanje grupe u večernjim časovima. Polazak za Beograd. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku sa usputnim pauzama radi obavljanja carinskih formalnosti i radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Prevoz

 • Autobuski prevoz od Pize do Beograda

Fakultativni izleti

Dolazak u Beograd u popodnevnim časovima.

Mesto

 • Beograd
Za više informacija o polasku poput cena, popusta, uslova plaćanja, molimo Vas kliknite na polje s polaskom ispod
Učitavanje...

Prilikom prijave plaća se 100eur u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije (NBS). Preostali iznos je moguće plaćati na rate, a isplata celokupnog aranžmana je obavezna najkasnije do mesec dana pred put u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije (NBS).

Opcije plaćanja:

 • Gotovinsko plaćanje
 • Plaćanje čekovima
 • Plaćanje preko računa
 • Plaćanje platnim karticama

Šta je uključeno


Prevoz

 • Autobuski prevoz od Beograda do Koma
 • Autobuski prevoz od Koma do Bordoa
 • Autobuski prevoz od Bordoa do San Sebastijana
 • Autobuski prevoz od San Sebastijana do Bilbaa
 • Autobuski prevoz od Bilbaa do Porta
 • Autobuski prevoz od Porta do Ljoret de Mara
 • Autobuski prevoz od Ljoret de Mara do Pize
 • Autobuski prevoz od Pize do Beograda

Hrana

5 × Doručak (buffet)

Ostalo

 • turističke takse za sve dane boravka

Nije uključeno

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Individualne troškove nastale za vreme trajanja aranžmana
 • Osiguranje od otkaza putovanja (može se uzeti u agenciji ili bilo kojoj osiguravajućoj kući)
 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike

Fakultativni izleti

Napomena! Termini i cene fakultativnih izleta su informativnog karaktera i promenjivi su, a zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

Santander

Kliknite na sliku da bi otvorili galeriju
Cena: 20,00 EUR

Najveći grad pokrajine Kantabrija, Santander, popularan među nemačkim i francuskim turistima, sada je dostupan i nama. Svakako je najpoznatiji po banci Banco Santander, a kongresni turizam postaje glavna delatnost grada. Veliki broj biciklističkih staza, pulsirajući trgovi, butici sa krznom, parkovi i naravno prelepe plaže. Avenida de la Reina Victoria sa brojnim vilama, palatama i vidikovcima, proteže se 2km od marine do plaža Playa de La Concha, Primera Playa i Segunda Playa.

Lisabon

Kliknite na sliku da bi otvorili galeriju
Cena: 40,00 EUR

Fakultativni izlet u Lisabon, prestonicu Portugala. Obilazimo kulu Belem, Spomenik otkrićima, manastir Žeronimo, najstariju pekaru sa nacionalnim specijalitetom – kolačem paštel, rustičnu Alfamu sa čaršavima koji vise sa prozora, restoranima sa kariranim stolnjacima i zvucima fada, veličanstveni “Praca do Comercio”, lift “Santa Justa”... Preporučujemo vožnju tramvajem 28 kroz strme ulice. Lisabon sa prigradskim naseljima broji čak 2,9 miliona stanovnika i posle Madrida i Barselone, najveći je grad Pirinejskog poluostrva. Ime mu potiče od feničanske naseobine Ali Ubo što znači bezbedna luka. Staro jezgro grada je pod zaštitom UNESCO-a. Lisabon je popularan među ljubiteljima fudbala, jer su iz ovog grada klubovi Benfika i Sporting.

La Korunja i Santjago de Kompostela

Kliknite na sliku da bi otvorili galeriju
Cena: 40,00 EUR

La Korunja, galicijski grad, gde pored kupanja na plaži Riazor obilazimo arhitektonsko čudo “Nacionalni muzej nauke i tehnike”, svetionik Torre de Hercules koje je Pikaso nazivao tornjem karamela i naslikao ga kad je ima 13 godina, Trg Maria Pita sa brojnim kafićima, Calle Estrella sa tapasima i Calle Barrera sa jeftinom klopom. Grad je poznat po fudbalu i omiljenom klubu Deportivu. Santjago de Kompostela, glavni grad Galicije,  čiji se stari grad nalazi pod zaštitom UNESCO-a, najvažnija je destinacija za hodočasnike posle Jerusalima i Rima. U ovom gradu se nalazi jedan od najstarijih univeziteteta u Evropi, osnovan pre okopet vekova. Oko 100.000 hodočasnika svake godine dođu pešice, na biciklu, magarcu ili konju iz oko 100 zemalja. Oni traže potvrdu koja se zove upravo kompostela i dodeljuje na osnovu hodočasničkog pasoša ispunjenog pečatima gradova kroz koje su prošli na svom putu do Santijaga de Kompostele.

Ešpinjo plaža

Kliknite na sliku da bi otvorili galeriju
Cena: 15,00 EUR

Plaža sa plavom zastavicom, gde provodimo ceo dan uz hladne napitke i ukusne morske plodove kupajući se u Atlantskom okeanu i sunčajući se na sitnom pesku. Kej uz okean, lokalni dućani i veći marketi, crkva, kazino, surferi i mnogobrojni turisti.

Cinque Terre

Kliknite na sliku da bi otvorili galeriju
Cena: 35,00 EUR

Cinque Terre čini pet sela ušuškanih u stenama na obali mora, šarenih fasada: Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola i Riomaggiore. Sva ova mesta se zbog svoje nesvakidašnje lepote nalaze na listi UNESCO-ve svetske kulturne baštine. Do njih je moguće stići samo vozom i pešice, tako da smo organizovali izlet vozom do njih. Tokom vekova starosedeoci su pažljivo gradili terase na strmim, neravnim brdima, sve do litica koje gledaju na more.

Smeštaj

F1 Bordeaux Nord Lormont Budget hotel

Kliknite na sliku da bi otvorili galeriju

HotelF1 Bordeaux Nord Lormont je badžet hotel iz lanca Formula koji se nalazi na periferiji Bordoa, 8,5km od katedrale (30min vožnje tramvajem).U hotelu gosti mogu koristiti besplatan wi-fi. Sobe su 1/2 i 1/2+1 (double krevet i krevet na sprat), a kupatila su zajednička. Usluga je na bazi noćenja. 

Sajt http://www.hotelf1.com/gb/hotel-2254-formule-1-hotelf1-bordeaux-nord-lormont/index.shtml

Adresa Rue du Courant
33310 Lormont
France

BBK Bilbao Good Hostel

Kliknite na sliku da bi otvorili galeriju

BKK Good Hostel Bilbao je veliki i moderan hostel koji se nalazi 2km odkatedrale, odnosno 400m od metro stanice Bolueta od koje je potrebno 5min vožnje do Starog grada. Kupatila su zajednička, a gostima je su na raspolaganju besplatan wi-fi i kuhinja.  Sobe su 1/2, 1/6 i 1/8 (u višekrevetnim sobama kreveti su na sprat). Usluga je bazi noćenja sa doručkom. 

Sajt http://www.bbkbilbaogoodhostel.com/en/

Adresa Avenida Miraflores
16
48004 Bilbao (Bizkaia)

So Cool Hostel

Kliknite na sliku da bi otvorili galeriju

So Cool Hostel se nalazi u centru Porta, u glavnoj aveniji Boavista, 1,5km od Univerzitetske četvrti i 2,5km do šetališta Ribeira, odnosno 5min vožnje metroom do Glavne stanice. Smešten je u restauiranoj zgradi iz 19.veka sa modernim sobama. Hostel ima besplatan wi-fi. Sobe su 1/2, 1/8, 1/12 sa ormarićima (u višekrevetnim sobama kreveti su na sprat). Kupatila su zajednička. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom. 

Sajt http://socoolhostelporto.com/

Adresa Rua da Boavista 783
4050-110 Porto
Portugal

Oporto Invictus hostel

Kliknite na sliku da bi otvorili galeriju

Oporto Invictus hostel se nalazi u centru Porta, udaljen 450m od Unirverzitetske četvrti I 1000m od šetališta Ribeira. Smešten je u restauiranoj zgradi iz 19. veka sa modernim sobama. Sobe su 1/4 sa zajedničkim kupatilima. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom. 

Sajt http://www.oportoinvictushostel.com/

Adresa R. Das Oliveiras 73
4050-449 Porto
Portugal

Meditur Hotel Pisa 4* 4

Kliknite na sliku da bi otvorili galeriju

Meditur Hotel Pisa 4* se nalazi na periferiji Pize, 7,5km od Polja čuda sa Krivim tornjem, odnosno 20 minuta gradskim autobusom do centra. Povezan je i sa primorskim mestom Viareggio busom koji ide na svakih sat vremena. Svaka soba ima klimu i kupatilo. Sobe su 1/2. Usluga je na bazi noćenja.

Sajt http://www.mediturhotelpisa.it/inglese/home.html

Adresa Via Aurelia
42
56019 Migliarino
Vecchiano PI
Italy

Prevoz

Autobus

Autobus je prevozno sredstvo namenjen prevozu grupa između 48-87 ljudi.

Korisne informacije

Ovde ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savete za ovo putovanje.

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informisani, što omogućuje manje nesporazuma tokom putovanja i ugodnije iskustvo.

NAPOMENE:

Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 162/2020 kategorija licence A35 od 01.02.2020.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu usled vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvideti, u vreme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mestima, i ne smeju ih napuštati na mestima koja nisu predviđena za pauze (granice, ček point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posledice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sedenja, mesto polaska, mesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obaveštava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana pre datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana pre datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cene low cost aranžmana podložne su promenama i po uplati avansa se proveravaju tarife i putniku se potvrđuje cena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promeni i isključivo zavise od avio kompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu.
 • Putnici koji ne izmire dugovanja i ne uplate putovanje do krajnjeg roka naznacenog u planu i programu i koji ne obaveste agenciju na bilo koji pismeni nacin u roku od 24 sata od datuma isteka roka placanja, bice tretirani kao da su odustali od putovanja.
 • Putnicima se preporucuje da uplate osiguranje od otkaza aranzmana.
 • U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to predviđeno i istaknuto programom putovanja.
 • Obilazak gradova u okviru programa putovanja je moguće realizovati pešaka, privatnim prevozom, gradskim prevozom ili bilo kojim drugim sredstvom.
 • Putnicima kojima imaju za cilj posete muzejima i galerijama, preporučuje se da unapred provere radno vreme istih i da željene posete usklade sa slobodnim vremenom
 • Putnici su duzni da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanje vrednih stvari u prevoznim sredstvima i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer ni organizator putovanja, niti prevoznik,  niti hotel ne odgovara za iste! U slučaju kradje (gubitka ličnih stvari), putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati, niti se organizatoru putovanja pišu prigovori i zalbe vezani za kradje i nepredvidjene okolnosti.
 • Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice.  Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena kod notara.
 • Bezbednost lica i putnika, kao i zdravstveno stanje u kom se putnik nalazi je potpuno licna i stvar je licne odgovornosti. Svi putnici moraju biti svesni zdravstvene i bezbednosne situacije zemalja u koje putuju.
 • Za ovaj aranžman primenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa YUTA standardom.
 • Za ovo putovanje postoji poseban uslov putovanja,gde svi putnici svojom uplatom aranzmana potvrdjuju da su saglasni sa istim. Avio karte se obicno kupuju nekoliko meseci unapred i ukoliko putnik nakon prijave i uplate otkaze putovanje, duzan je da plati troskove avio karte u skladu sa uslovima avio kompanije. Gore pomenuta obaveza je istaknuta u zakonu kod člana 71. ako lice kome je poverena usluga prevoza zahteva naknadu za promenu imena putnika ili poništavanje karte i izdavanje nove, organizator putovanja ima pravo i na naknadu tih troškova (ova napomena važi samo za avio-aranžmane)

 

Napomene u vezi sa smeštajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja smeštajnog objekta.
 • U nekim smeštajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smeštajni kapaciteti vrše smeštaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smeštaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smeštaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja.
 • Termini i cene fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmene, promene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se pre uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.
 • Za fakultativne izlete nije obezbeđena  zaštita u pogledu garancija putovanja

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mesec dana pre putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne poseduju nove biometrijske pasoše Republike Srbije dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlašćena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.

U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu, Organizator ima depozit u visini od 7500,00  eura  i garanciju putovanja za kategoriju licence A35 u visini od 350000,00 eura, kojom se za slučaj A) insolventnosti Organizatora putovanja obezbeđuju: 1. troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka Putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, 2. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju, koje Organizator putovanja nije realizovao, 3. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika u slučaju otkaza putovanja od strane Putnika, u skladu sa Opštim uslovima putovanja, 4. potraživanja razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja i za slučaj; B) naknade štete obezbeđuje naknada štete, koja se prouzrokuje Putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza Organizatora putovanja, koje su određene Opštim uslovima i Programom putovanja: 1. za potraživanje uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju koje Organizator putovanja nije realizovao i 2. za potraživanje razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja. Period pokrića Garancije putovanja je od datuma njenog izdavanja pa do završetka turističkog putovanja, odnosno do povratka Putnika na ugovoreno odredište. Garancija po Ugovoru o Garanciji putovanja broj 0013/2020 od 10.01.2020. zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, Polisa broj 300067826 od 14.01.2020. Akcionarskog društva za osiguranje DDOR NOVI SAD, Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja, odnosno u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja,kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, pisanim putem ili telegramom  na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14. ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs.

(Putnik svoja prava za naknadu štete ostvaruje na osnovu pravosnanžne i izvršne sudske  presude, odnosno, odluke Arbitražnog suda ili drugog vansudskog rešenja potrošačkog spora, u skladu sa ovim Opštim uslovima i Opštim uslovima YUTE.)