Sankt Peterburg

cena od
239
EUR ,00
sada od
219
EUR ,00
trajanje
11 dana
Prijavi se Upit
Upit

Putovanje u grad Petra Velikom, čarobni Sankt Peterburg (Saint Petersburg). Nastao je na ušću Neve u Baltičko more i zbog svojih kanala i popularnosti među turistima često ga porede sa Venecijom. 

Osim Petrograda, posetićemo bajkovitu prestonicu Letonije - Rigu i srednjovekovni biser Estonije – Talin (Tallinn), a usputne tehničke pauze napraviti u Poljskoj i njenoj sadašnjoj i nekadašnjoj prestonici - Varšavi (Warsaw) i Krakovu (Krakow). 

Impresivna arhitektura, muzej Ermitaž, svetla Nevskog Prospekta, veličanstvena Crkva spasa na krvi sa izletima u Carsko selo i Peterhof, predstaviće nekadašnju prestonicu ruskih careva u najboljem svetlu. 

Tura koja će vas vratiti u vreme Ruske imperije i dinastije Romanov po najpovoljnijoj ceni!


Ruta
Beograd
Varšava
Talin
Sankt Peterburg
Riga
Krakov
Beograd

Prevoz
Autobus
Smeštaj
Hostel
Organizator
Jungle Travel d.o.o. Beograd, Srbija
Vrste putovanja
Gradovi Evrope, Proputovanja
Destinacije
Rusija
Kod putovanja
RELP1
Zahtevnost
Pogodno za decu
Ne

Plan i program

Polazak autobusa iz Beograda sa parkinga ispred Muzeja istorije Jugoslavije (Kuća cveća) u 15:00h. Dnevno-noćna vožnja kroz Mađarsku i Slovačku sa usputnim zadržavanjima radi regulisanja carinskih formalnosti, kao i radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice. 

Prevoz

 • Autobuski prevoz od Beograda do Varšave

Mesto

 • Beograd

Dolazak u Varšavu (Warsaw), glavni grad Poljske,  u prepodnevnim časovima. Pravimo desetočasovnu tehničku pauzu. Fakultativni obilazak grada: Stari grad (Stare Miasto), Glavni trg (Rynek Starego Miasta), katedrala Svetog Jovana Krstitelja (Aschikatedrala sw. Jana) – jedna od tri varšavske katedrale, Kraljevski zamak (Zamek Krolewski), palata iz 16.veka Palac pod Blacha, Zigmundova kolumna (Kolumna Zygmunta II Wazy) iz 17.veka – najpoznatije mesto susreta u gradu. Slobodno vreme koje preporučujemo da iskoristite za obilazak dvorca Vilanov (Wilanow) poznatog kao poljski Versaj i parka Lazijenki (Lazienki park). Polazak za Talin u večernjim časovima. Noćna vožnja kroz Litvaniju i Letoniju sa usputnim pauzama radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice. 

Prevoz

 • Autobuski prevoz od Varšave do Talina

Mesto

 • Varšava

Dolazak u Talin (Tallinn), prestonicu Estonije u prepodnevnim časovima. Fakultativni obilazak grada:Brdo sabora (Toompea) sa koga se pruža najlepši pogled na grad, katedrala Aleksandra Nevskog (Aleksander katedraal), crkva Svetog Nikole (St. Nicolas` Church), Spomenik nezavisnosti Estonije od SSSR-a (Monument of Estonia`s Independence), glavni gradski trg Raekoja plats, gradska većnica (Town Hall - Tallinna raekoda), Crkva svetog duha (Holy Spirit Church) iz 13.veka sa satom. Smeštaj u hostel u popodnevnim časovima. Slobodno vreme.

Smeštaj

Hostel Red Emperor 1 noć

Mesto

 • Talin

Pakovanje stvari i napuštanje hostela. Polazak za Sankt Peterburg u prepodnevnim časovima.Dnevna vožnja sa usputnim zadržavanjima radi regulisanja carinskih formalnosti, kao i radi odmora putnika oko 2 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice. Dolazak Sankt  Peterburg (Saint Petersbourg)u popodnevnim časovima. Smeštaj u hostel. Slobodno vreme

Prevoz

 • Autobuski prevoz od Talina do Sankt Peterburga

Smeštaj

Hostel Velo 1 noć

Mesto

 • Sankt Peterburg

Fakultativno Sankt Peterburg City Tour – razgledanje grada: glavni bulevar Nevskiprospekt (Nevsky Prospect), Kazanjskacrkva (Kazan cathedral), Dvorskitrg (Palace Square) saZimskimdvorcem (Winter Palace), Muzej Ermitaž (Hermitage Museum), Isakijevski sabor (St. Isaac`s Cathedral), Petropavlovska tvrđava (Petrpavlovskaya Krepost`). Popodnevni fakultativni izlet u Peterhof veliki kompleks parkova i palata koji su sagrađeni po nalogu Petra Velikog, na samoj obali Finskog zaliva. Petar Veliki je želeo da sagradi carski dvorac u blizini Sankt Peterburga po ugledu na Versaj, dok je njegova ćerka Elizabeta proširila imanje, uredila i parkove i pravila nove fontane (najpoznatija od njih je Velika kaskada). Povratak u Sankt Peterburg. Slobodno vreme

Smeštaj

Hostel Velo 1 noć

Fakultativni izleti

Fakultativni izlet u Carsko selo (Tsarskoye Selo). Poseta velelepnoj palati Katarine Velike koja je tokom dva veka predstavljala letnju rezidenciju ruskih careva. Posle Oktobarske revolucije kompleks dvoraca i parkova je pretvoren u muzej. Povratak u Sankt Peterburg. Slobodno vreme

Smeštaj

Hostel Velo 1 noć

Fakultativni izleti

Pakovanje stvari i napuštanje hostela. Fakultativni obilazak Ermitaža (Hermitage Museum), jednog od najvećih muzeja na svetu. Šest zgrada na obali Neve čini ovaj kompleks, a glavna zgrada je Zimski dvorac (Winter Palace), nekadašnja rezidencija ruskih careva.Oko 60.000 ekponata je izloženo u više od 350 prostorija. Oko 4 miliona turista godišnje poseti ovaj muzej u kome se nalaze i neka od najznačajnijih dela Mikelanđela, Da Vinčija, Rembranta, Van Goga, Pikasa. Slobodno vreme do polaska za Rigu. Noćna vožnja kroz Estoniju sa usputnim zadržavanjima radi regulisanja carinskih formalnosti, kao i radi odmora putnika oko 2-3 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Prevoz

 • Autobuski prevoz od Sankt Peterburga do Rige

Mesto

 • Sankt Peterburg

Fakultativni izleti

Dolazak u Rigu, glavni grad Letonije, u prepodnevnim časovima. Fakultativni obilazak grada: Zamak Rige (Riga castle) sa predsedničkim apartmanima, zgrade Tri brata (Three Brothers), Barutna kula (Powder Tower), katedrala (Rigas Doms), sat iz 1924.godine Laima Clock, Spomenik slobode (The Freedom Monument), CrkvaSvetog Petra (St. Peter`s Church). Smeštaj u hostel u popodnevnim časovima. Slobodno vreme. 

Smeštaj

Red Nose hostel ili Doma hostel 1 noć

Mesto

 • Riga

Pakovanje stvari i napuštanje hostela. Slobodno vreme. Polazak za Krakov u večernjim časovima. Noćna vožnja kroz Litvaniju sa usputnim zadržavanjima radi odmora putnika na  3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Prevoz

 • Autobuski prevoz od Rige do Krakova

Mesto

 • Riga

Dolazak u Krakov (Krakow) u prepodnevnim časovima. Pravimo desetočasovnu tehničku pauzu. Fakultativni obilazak: Florijanska kapija (St. Florian`s Gate), Barbakan (The Barbican), Kraljevski put (Royal road), glavni trg Rinek (Rynek Glowny), crkva Svete Marije (St. Mary's Basilica),Dom suknarskog ceha (Sukiennice), Kanonička ulica (Kanonicza street), kraljevski kompleks Vavel (Wawel castle), Kazimjež (Kazimierz). Polazak za Beograd u večernjim časovima. Noćna vožnja kroz Slovačku i Mađarsku sa usputnim zadržavanjima radi regulisanja carinskih formalnosti, kao i radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice. 

Prevoz

 • Autobuski prevoz od Krakova do Beograda

Mesto

 • Krakov

Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima.

Mesto

 • Beograd

Polasci i cene

Trenutno nema polazaka za ovo putovanje.

Šta je uključeno

Smeštaj

Hostel Red Emperor 1 noć
Hostel Velo 3 noći
Red Nose hostel ili Doma hostel 1 noć

Prevoz

 • Autobuski prevoz od Beograda do Varšave
 • Autobuski prevoz od Varšave do Talina
 • Autobuski prevoz od Talina do Sankt Peterburga
 • Autobuski prevoz od Sankt Peterburga do Rige
 • Autobuski prevoz od Rige do Krakova
 • Autobuski prevoz od Krakova do Beograda

Ostalo

 • turističke takse za sve dane boravka

Nije uključeno

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Individualne troškove nastale za vreme trajanja aranžmana
 • Osiguranje od otkaza putovanja (može se uzeti u agenciji ili bilo kojoj osiguravajućoj kući)
 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike

Fakultativni izleti

Napomena! Termini i cene fakultativnih izleta su informativnog karaktera i promenjivi su, a zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

Fakultativni obilazak Sankt Peterburga autobusom

Cena: 25,00 EUR

Nevski prospect ili Nevska avenija – najduža i najvažnija ulica u gradu uz obalu reke Neve sa brojim palatama i trgovačkim radnjama, Kazanjska crkva iz 19.veka izgrađena po uzoru na baziliku Svetog Petra u Rimu koja predstavlja monumentalni spomenik ruske pobede nad Napoleonom, Dvorski trg sa stubom ruskog cara Aleksandra i Zimskim dvorcem koji je bio službena rezidencija ruskih careva puna dva veka i koji je 1922.godine pripojen Ermitažu, Ermitaž – državni muzej i jedan od najznačajnijih muzeja na svetu čiju osnovnu postavku čini zbirka ruske carine Katarine Velike, Isakijevska saborna crkva i gradska većnica, Spomenik Petru Velikom – bronzani konjanik na Senatskom trgu i prvi spomenik postavljen u Rusiji na zahtev Katarine II…

Peterhof (bus tura)

Cena: 50,00 EUR

Kompleks palata i okolnih parkova, nastao kao kraljevska palata petra Velikog 1711.godine. Nazivaju ga „ruskim Versajem“, jer je ovaj dvorski kompleks bio inspiracija Petru Velikom za izgradnju Peterhofa. Nalazi se na UNESCO-voj listi svetske kulturne baštine od 1990.godine. tema svečanog otvaranja bila je ruska pobeda u Velikom severnom ratu. Najupečatljivija znamenitost vrta je Velika kaskada sa 64 fontane i 37 pozlaćenih skulptura. Peterhof je bio okupiran od strane nacista od 1941. do 1945.godine kada su ga poprilično uništili. Obnova je počela odmah nakon oslobođenja i traje još uvek.

Carsko selo (bus tura)

Kliknite na sliku da bi otvorili galeriju
Cena: 50,00 EUR

Mesto na kojem se nalazi Carsko selo, prvobitno vlasništvo švedskog plemstva je ruski car Petar Veliki poklonio svojoj supruzi Katarini I 1708. Godine u čast rođenje ćerke – buduće carice Jelisavete. Imanje i kompleks su rezidencija ruske carske porodice iz 18. veka, poznati po svojoj impresivnoj baroknoj palati, letnjoj rezidenciji carice Katarine Velike, gde je ona često boravila, kao i okruženju sa velikim vrtovima i uređenim parkovima. Sadašnja palata je četvrta po redu. Raskošna carska palata je izgrađena 1717. godine po nacrtu čuvenog italijanskog arhitekte Bartolomeja Rastrelija, koji je kasnije dizajnirao Zimski dvorac u Sankt Peterburgu. 

Muzej Ermitaž (bus tura)

Cena: 25,00 EUR

Muzej Ermitaž smešten je u 6 zgrada. Glavna je zgrada zapravo Zimski dvorac koji je nekada bio zvanična rezidencija ruskih careva a projektovao ga je italijanski arhitekta Bartolomeo Rastreli, smestivši ga na obalu reke Neve tačno preko puta zlatnih tornjeva crkve Svetih Petra i Pavla. Ermitaž je jedna od najvećih, najlepših i najstarijih umetničkih galerija u ljudskoj istoriji. Unutrašnjost je ispunjena belim mermerom, raskošnim prostorijama sa stubovima, kristalnim lusterima i zamršenim mozaicima. U ovom  muzeju možete uživati u delima Leonarda da Vinčija, Mikelanđela, Rafaela, Ticijana, Rembranta, Rubensa, Renoara, Van Goga,  Gogena… Po  računici statističara za obilazak celog muzeja, ako bi se svakoj izložbi posvetio samo jedan minut, bilo potrebno čitavih 10 godina.

Smeštaj

Hostel Red Emperor

Kliknite na sliku da bi otvorili galeriju

Red Emperor se nalazi u centru Talina, 500 metara od glavnog trga.Sobe su 1/4, 1/6 i 1/8 (kreveti na sprat), a kupatila su zajednička. Usluga je na bazi noćenja. 

Sajt http://www.redemperorhostel.com/

Adresa Aia 10
10111 Tallinn
Estonia

Hostel Velo

Kliknite na sliku da bi otvorili galeriju

Velo Hostel (Bed&Bike Hostel Marata) se nalazi u centru Sankt Peterburga, 650metara od metro stanica Vladimirskaya and Dostoyevskaya, Nevski prospect je udaljen 1,8km. Sobe su 1/2, 1/4 I 1/6 (kreveti na sprat). Kupatila su zajednička. Usluga je na bazi noćenja. 

Sajt https://velohostel.com/en/

Adresa Saint-Petersburg
Marata
25-а

Red Nose hostel

Kliknite na sliku da bi otvorili galeriju

Red Nose Hostel se nalazi u samom centru Rige,kod katedrale.Sobe su 1/2, 1/4, 1/6 i 1/10 (kreveti na sprat). Kupatila su zajednička. Usluga je na bazi noćenja. 

Sajt http://rednose.lv/lv/welcome

Adresa 14
Jāņa iela
Rīga
LV-1050
Latvia

Doma hostel

Kliknite na sliku da bi otvorili galeriju

Doma hostel se nalazi u samom centru Rige, kod katedrale. Sobe su 1/5 i 1/6 (kreveti na sprat). Kupatila su zajednička. Usluga je na bazi noćenja. 

Sajt http://www.domahostel.lv/

Adresa Maza Jaunavu 8
Riga
LV-1050
Latvia

Prevoz

Autobus

Autobus je prevozno sredstvo namenjen prevozu grupa između 48-87 ljudi.

Korisne informacije

Ovde ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savete za ovo putovanje.

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informisani, što omogućuje manje nesporazuma tokom putovanja i ugodnije iskustvo.

NAPOMENE:

Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 162/2020 kategorija licence A35 od 01.02.2020.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu usled vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvideti, u vreme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mestima, i ne smeju ih napuštati na mestima koja nisu predviđena za pauze (granice, ček point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posledice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sedenja, mesto polaska, mesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obaveštava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana pre datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana pre datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cene low cost aranžmana podložne su promenama i po uplati avansa se proveravaju tarife i putniku se potvrđuje cena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promeni i isključivo zavise od avio kompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu.
 • Putnici koji ne izmire dugovanja i ne uplate putovanje do krajnjeg roka naznacenog u planu i programu i koji ne obaveste agenciju na bilo koji pismeni nacin u roku od 24 sata od datuma isteka roka placanja, bice tretirani kao da su odustali od putovanja.
 • Putnicima se preporucuje da uplate osiguranje od otkaza aranzmana.
 • U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to predviđeno i istaknuto programom putovanja.
 • Obilazak gradova u okviru programa putovanja je moguće realizovati pešaka, privatnim prevozom, gradskim prevozom ili bilo kojim drugim sredstvom.
 • Putnicima kojima imaju za cilj posete muzejima i galerijama, preporučuje se da unapred provere radno vreme istih i da željene posete usklade sa slobodnim vremenom
 • Putnici su duzni da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanje vrednih stvari u prevoznim sredstvima i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer ni organizator putovanja, niti prevoznik,  niti hotel ne odgovara za iste! U slučaju kradje (gubitka ličnih stvari), putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati, niti se organizatoru putovanja pišu prigovori i zalbe vezani za kradje i nepredvidjene okolnosti.
 • Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice.  Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena kod notara.
 • Bezbednost lica i putnika, kao i zdravstveno stanje u kom se putnik nalazi je potpuno licna i stvar je licne odgovornosti. Svi putnici moraju biti svesni zdravstvene i bezbednosne situacije zemalja u koje putuju.
 • Za ovaj aranžman primenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa YUTA standardom.
 • Za ovo putovanje postoji poseban uslov putovanja,gde svi putnici svojom uplatom aranzmana potvrdjuju da su saglasni sa istim. Avio karte se obicno kupuju nekoliko meseci unapred i ukoliko putnik nakon prijave i uplate otkaze putovanje, duzan je da plati troskove avio karte u skladu sa uslovima avio kompanije. Gore pomenuta obaveza je istaknuta u zakonu kod člana 71. ako lice kome je poverena usluga prevoza zahteva naknadu za promenu imena putnika ili poništavanje karte i izdavanje nove, organizator putovanja ima pravo i na naknadu tih troškova (ova napomena važi samo za avio-aranžmane)

 

Napomene u vezi sa smeštajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja smeštajnog objekta.
 • U nekim smeštajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smeštajni kapaciteti vrše smeštaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smeštaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smeštaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja.
 • Termini i cene fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmene, promene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se pre uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.
 • Za fakultativne izlete nije obezbeđena  zaštita u pogledu garancija putovanja

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mesec dana pre putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne poseduju nove biometrijske pasoše Republike Srbije dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlašćena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.

U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu, Organizator ima depozit u visini od 7500,00  eura  i garanciju putovanja za kategoriju licence A35 u visini od 350000,00 eura, kojom se za slučaj A) insolventnosti Organizatora putovanja obezbeđuju: 1. troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka Putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, 2. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju, koje Organizator putovanja nije realizovao, 3. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika u slučaju otkaza putovanja od strane Putnika, u skladu sa Opštim uslovima putovanja, 4. potraživanja razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja i za slučaj; B) naknade štete obezbeđuje naknada štete, koja se prouzrokuje Putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza Organizatora putovanja, koje su određene Opštim uslovima i Programom putovanja: 1. za potraživanje uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju koje Organizator putovanja nije realizovao i 2. za potraživanje razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja. Period pokrića Garancije putovanja je od datuma njenog izdavanja pa do završetka turističkog putovanja, odnosno do povratka Putnika na ugovoreno odredište. Garancija po Ugovoru o Garanciji putovanja broj 0013/2020 od 10.01.2020. zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, Polisa broj 300067826 od 14.01.2020. Akcionarskog društva za osiguranje DDOR NOVI SAD, Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja, odnosno u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja,kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, pisanim putem ili telegramom  na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14. ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs.

(Putnik svoja prava za naknadu štete ostvaruje na osnovu pravosnanžne i izvršne sudske  presude, odnosno, odluke Arbitražnog suda ili drugog vansudskog rešenja potrošačkog spora, u skladu sa ovim Opštim uslovima i Opštim uslovima YUTE.)