Istanbul sa fakultativnom posetom Prinčevskim ostrvima

cena od
99
EUR ,00
trajanje
6 dana
Upit
Upit

Istanbul sa posetom Prinčevskim ostrvima

Istanbul je jedini grad na svetu koji se prostire na dva kontinenta, nekadašnja prestonica 3 velika carstva: Rimskog, Vizantijskog i Otomanskog. 

Leži na Bosforu koji odvaja evropski deo Turske od njenog azijskog dela. Prvo je bio poznat kao Vizantion, kasnije kao Konstantinopolis i konačno kao Istanbul. 

Ne propustite da upoznate najslavniju građevinu Aja Sofiju koju je u 6 veku podigao imperator Justinijan i koja je služila kao najveći hrišćanski hram na svetu. Danas je najpoznatiji muzej u Turskoj. Uz Aja Sofiju, Top Kapi i Plavu džamiju, svakako najčuvenije među njima, i mnoge druge građevine u istorijskom jezgru grada – bedemi, džamije, crkve, trgovi, medrese i hamami – proglašeni su delom svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO-a. Istanbul godišnje privuče milione turista koji žele videti njegove znamenitosti, osetiti njegov kosmopolitski duh i odličan provod koji je u ovom gradu zagarantovan. 


Ruta
Beograd
Istanbul
Beograd

Prevoz
Autobus
Smeštaj
Hotel
Organizator
Plana Tours Velika Plana, Srbija
Vrste putovanja
Gradovi Evrope
Destinacije
Turska
Kod putovanja
TR25
Zahtevnost
Pogodno za decu
Da

Plan i program

Polazak grupe iz Beograda u 16h sa parkinga muzeja 25 maj-kuća cveća. Noćna vožnja kroz Bugarsku sa kraćim pauzama za odmor.

Prevoz

 • Autobuski prevoz na relaciji Beograd-Istanbul

Mesto

 • Beograd

Dolazak u Istanbul u prepodnevnim časovima. Panoramsko razgledanje grada: Golden most, Taksim, Zlatni rog. Silazak na Bosfor, Palata Dolmabahče... Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. 

Smeštaj

Grand Ant ili Dalan 1 noć

Mesto

 • Istanbul

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Slobodan dan za individualne aktivnosti. Fakultativno: Obilazak Dolmabahče palate. U popodnevnim časovima fakultativni odlazak u Vaseljensku patrijaršiju i na krstarenje Bosforom. Slobodno vreme. 

Smeštaj

Grand Ant ili Dalan 1 noć

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Slobodno vreme ili fakultativni obilazak znamenitosti Istanbula u pratnji lokalnog vodiča – Plato Topkapi (Plava Džamija, Aja Sofija, Dvorac Topkapi). Slobodno popodne. Fakultativno: U večernjim časovima odlazak u restoran sa orijentalnom muzikom. 

Smeštaj

Grand Ant ili Dalan 1 noć

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Napuštanje hotela. Slobodno vreme ili fakultativno izlet u azijski deo Istanbula sa posetom Prinčevskim ostrvima (u zavisnosti od vremenskih prilika ). Na Prinčevskim ostvima moguć je fakultativni odlazak do neke od plaža ( u zavisnosti od vremenskih prilika ). Polazak za Srbiju oko 19:00h. Vožnja kroz Bugarsku sa kraćim pauzama radi odmora.

Prevoz

 • Autobuski prevoz na relaciji Istanbul-Beograd

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima. Kraj putovanja.

Mesto

 • Beograd

Polasci i cene

Trenutno nema polazaka za ovo putovanje.

Šta je uključeno

Smeštaj

Grand Ant Primer ili Dalan Primer 3 noći

Prevoz

 • Autobuski prevoz na relaciji Beograd-Istanbul
 • Autobuski prevoz na relaciji Istanbul-Beograd

Hrana

1 × Kontinentalni doručak, 3 × Doručak

Fakultativni izleti

Napomena! Termini i cene fakultativnih izleta su informativnog karaktera i promenjivi su, a zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

Obilazak Dolmabahče palate

Cena: od 25,00 EUR do 25,00 EUR

Cena obuhvata ulaznice za palatu i usluge vodiča. U obilazak nije uključena poseta haremu.

Vaseljenska patrijaršija i Krstarenje Bosforom

Cena: od 20,00 EUR do 20,00 EUR

Cena obuhvata obilazak patrijaršije, vožnju brodom i usluge lokalnog vodiča

Tradicionalno tursko veče

Cena: 45,00 EUR

Uživanje u ukusima i zvucima Turske. Isprobaćemo lokalnu kuhinju, meze i piće i iskusiti pravo tradicionalno tursko gostoprimstvo.

Cena izleta uključuje: usluge predstvanika naše agencije, tursku večeru i neograničena pića.

Aja Sofija, Plava Džamija, Hipodrom,Topkapi palata

Cena: od 35,00 EUR do 35,00 EUR

Cena obuhvata ulaznice i usluge vodiča. U obilazak nije uključena poseta haremu

Azijski deo Istanbula sa posetom Prinčevskim ostrvima

Cena: od 30,00 EUR do 30,00 EUR

Prinčevska ostrva smeštena su svega 90 minuta vožnje trajektom od Istanbula. Sama je vožnja veoma zanimljiva, a celim putem pratiće vas galebovi na nebu i meduze u moru. Ovo ostrvo nudi mnogo aktivnosti za kvalitetno slobodno vreme. 

Poseta plaži i kupanje na Prinčevskim ostrvima

Cena: od 20,00 EUR do 20,00 EUR

Poseta plaži i kupanje na Prinčevskim ostrvima.

Smeštaj

Grand Ant

Kliknite na sliku da bi otvorili galeriju
Ovo je primer smeštaja koji možete da očekujete. Stvaran smeštaj može biti drugačiji, ali sličan u onome šta pruža.

Lokacija: hotel se nalazi u starom delu Istanbula. 

Sadržaj: restoran, bar. Smeštaj: kupatilo, fen, TV, telefon. 

Usluga: noćenje s doručkom.

Sajt https://www.anthotel.com/

Dalan

Kliknite na sliku da bi otvorili galeriju
Ovo je primer smeštaja koji možete da očekujete. Stvaran smeštaj može biti drugačiji, ali sličan u onome šta pruža.

Hotel se nalazi u starom evropskom delu Istanbula, Aksaray – Laleli, na oko 1km od velikog pokrivenog bazara Kapali Čaršije, 2 km od istorijskog dela Istanbula, trga Sultanahmet, na kom se nalaze najznačajnije znamenitosti ( Aja Sofija, Topkapi palata, Plava Džamija). U blizini hotela su mnogobrojne prodavnice i restorani sa vrlo ukusnom turskom kuhinjom. Udaljen je 250 m od glavne ulice Ordu Cd, kojom saobraća moderan tramvaj linija T1, i 400 m od metroa, linija M2, sa kojim se stiže do trga Taksim – centra modernog evropskog dela Istanbula. Sadržaj: Hotel raspolaže restoranom, barom, WiFi-om, liftom. Smeštaj: Sobe su dvokrevetne ili dvokrevetne sa pomoćnim ležajem, opremljene kupatilom sa fenom za kosu, klimom, telefonom, SAT TV-om. Usluga: Noćenje sa doručkom (doručak je po principu samoposluživanja - švedski sto).

Sajt http://www.dalanhotel.com/

Prevoz

Autobus

Autobus je prevozno sredstvo namenjen prevozu grupa između 48-87 ljudi.

Korisne informacije

Ovde ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savete za ovo putovanje.

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informisani, što omogućuje manje nesporazuma tokom putovanja i ugodnije iskustvo.

Za ulazak u R. Tursku rok važenja putne isprave mora biti najmanje 6 meseci od dana ulaska u R. Tursku. Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Agencija ne snosi odgovornost za nedobijanje vize i u tom slučaju smatra se da je putnik odustao od putovanja i podleže troškovima otkaza putovanja prema Opštim uslovima. Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Preporučuje se putnicima, državljanima R. Srbije, da se informišu o uslovima ulaska u zemlju u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju zemlje u koju putuju. 
U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Organizator zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu.

Napomena za prtljag: 
Prtljag putnika sme da sadrži isključivo stvari za ličnu upotrebu i jedan kofer po osobi. Cena doplate za svaki dodatni kofer ili veću kesu iznosi 20 eur.
Uz ovaj program važe Opšti uslovi organizatora putovanja turističke agencije Plana Tours, licenca OTP 80 / 2020 kategorije A 40 od 31.01.2020.