Kapadokija avio

cena od
650
EUR ,00
trajanje
5 dana
Prijavi se Upit
Upit


Putovanje na Istok, nestvarni predeli i magična Turska!

Obilazak očaravajuće Kapadokije

Priča o magiji Kapadokije potpuna je samo ako se u obzir uzmu sva tri aspekta koji je definišu: prirodni, istorijski I religijski. Vulkanske erupcije i erozija su desetinama miona godina stvarali jedinstvene pejzaže. Naziv Kapadokija na persijskom jeziku znači „zemlja lepih konja“, a zbog svoje uloge koju je odigrala tokom ranog hrišćanstva, drugo ime joj je i „Kolevka hrišćanstva“. 

Ipak, ono po čemu je Kapadokija najpoznatija jesu neobične kamene skulpture, u narodu poznate kao „vilinski dimnjaci“, koje su nastale taloženjem belog vulkanskog pepela, poznatog kao tuf. Vajane vekovima kišom, vetrom i suncem ove monumentalne figure, danas su jedno od najvećih čuda prirode i jedna od nezaobilaznih turističkih destinacija u Turskoj. Tradiconalne kapadokijske kuće i golubarnici uklesani su u stene i predstavljaju jedinstvena arhitektonska ostvarenja karakteristična za ovu regiju. 


Ruta
Beograd
Istanbul
Nevsehir
Kajseri
Istanbul
Beograd

Prevoz
Avion, Lokalni transfer
Smeštaj
Hotel
Organizator
Jungle Travel d.o.o. Beograd, Srbija
Vrste putovanja
Gradovi Evrope
Destinacije
Turska
Kod putovanja
TR12
Zahtevnost
Pogodno za decu
Da

Plan i program

Okupljanje grupe na aerodromu „Nikola Tesla“ dva sata pre leta. Let iz Beograda u 09:00h (TK 1082) sa presedanjem u Istanbulu. Dolazak u Istanbul u 12:45h po lokalnom vremenu. Let za Nevšehir u 18:20h (TK 2008). Dolazak u Nevšehir u 19:50h po lokalnom vremenu. 

Prevoz

 • Avio-karta sa svim taksama Beograd–Nevšehir, u ekonomskoj klasi sa presedanjem sa 30 kg čekiranog, 8kg ručnog čekiranog i 4 kg ručnog prtljaga
 • Lokalni transfer od aerodroma do hotela

Smeštaj

Hotel *** 1 noć

Mesto

 • Beograd
 • Istanbul
 • Nevsehir

Fakultativni izlet – ranojutarnji let balonom iznad Kapadokije uz izlazak sunca i neverovatne prizore! Povratak u smeštaj. Slobodno vreme za odmaranje i uživanje u specijalitetima i ukusnoj hrani, hamamima i ostalim individualnim aktivnostima.

Smeštaj

Hotel *** 1 noć

Hrana

 • doručak × 1

Fakultativni izleti

Dan za avanturu i istraživanje. Započinjemo ga fakultativnim izletom – obilazak Gorema i okoline. Kada bi se naziv ove istorijski važne regije, Kapadokije, preveo na naš jezik, značio bi „Zemlja lepih konja“. Vekovima su se na ovim prostorima mešali uticaji Persije, Aleksandra Velikog, rimskih vladara, ranih hrišćana, dok je danas sastavni deo Turske i važno turističko središte. Neobične geografske formacije isklesane su u belom kamenu, odnosno u belom vulkanskom pepelu. Slike Kapadokije i čuvenih balona obišle su čitav svet! Obilazak Devrent doline, bajkovitih dimnjaka, Avanosa – centra terakote i umetnosti koje traju duže od 3000 godina. Obilazak Zelvea – muzeja na otvorenom i uživanje u najlepšim čudima prirode. Nastavak ka vidikovcu odakle se pruža najlepši pogled na Kapadokiju. Povratak u smeštaj. 

Smeštaj

Hotel *** 1 noć

Hrana

 • doručak × 1

Fakultativni izleti

Za ovaj dan planiran je fakultativni izlet – Undergroud tour tokom kog se obilazi podzemni grad, jedno od najinteresantnijih podzemnih naselja u Kapadokiji. Fakultativni izlet nastavljamo u dolini Songali, u kojoj se nalazi nekoliko kamenih crkava i drugih kamenih zgrada, isklesanih od mekog tufovog kamena. Nakon ovog lokaliteta upućujemo se ka Keslik manastiru sa starim i očuvanim freskama, a potom idemo u Mustafapašu, stari grčki grad. Povratak u smeštaj. 

Smeštaj

Hotel *** 1 noć

Hrana

 • doručak × 1

Fakultativni izleti

Napuštanje smeštaja i transfer do aerodroma u Kajzeriju (Kayseri). Let za Beograd u 15:35h (TK 2013) sa presedanjem u Istanbulu. Dolazak u Istanbul u 17:30h po lokalnom vremenu. Konekcija na let za Beograd u 19:50h (TK 1083). Dolazak u Beograd u 19:30h po lokalnom vremenu. Kraj putovanja.

Prevoz

 • Lokalni transfer od hotela do aerodroma
 • Avio-karta sa svim taksama Kajzeri-Beograd, u ekonomskoj klasi sa presedanjem sa 30 kg čekiranog, 8kg ručnog čekiranog i 4 kg ručnog prtljaga

Mesto

 • Kajseri
 • Istanbul
 • Beograd

Hrana

 • doručak × 1
Za više informacija o polasku poput cena, popusta, uslova plaćanja, molimo Vas kliknite na polje s polaskom ispod
Učitavanje...

Prilikom prijavljivanja plaća se 200 € u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate, a ostatak sume plaća se u agenciji u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate, najkasnije 6 nedelja pred put. Mogućnost plaćanja preko računa i karticama Visa, Master, Maestro i Dina.

Preporučujemo ranije prijave jer je broj mesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti skeniranu prvu stranu pasoša, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost od štampanja avio karata sa pogrešnim imenom. Prijava je validna jedino uz uplatu avansa. 

Šta je uključeno

Smeštaj

Hotel Primer 4 noći

Prevoz

 • Avio-karta sa svim taksama Beograd–Nevšehir, u ekonomskoj klasi sa presedanjem sa 30 kg čekiranog, 8kg ručnog čekiranog i 4 kg ručnog prtljaga
 • Lokalni transfer od aerodroma do hotela
 • Lokalni transfer od hotela do aerodroma
 • Avio-karta sa svim taksama Kajzeri-Beograd, u ekonomskoj klasi sa presedanjem sa 30 kg čekiranog, 8kg ručnog čekiranog i 4 kg ručnog prtljaga

Hrana

4 × doručak

Ostalo

 • Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije na destinaciji

Nije uključeno

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Individualne troškove nastale za vreme trajanja aranžmana
 • Osiguranje od otkaza putovanja (može se uzeti u agenciji ili bilo kojoj osiguravajućoj kući)

Fakultativni izleti

Napomena! Termini i cene fakultativnih izleta su informativnog karaktera i promenjivi su, a zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

Let balonom

Kliknite na sliku da bi otvorili galeriju
Cena: od 150,00 EUR do 200,00 EUR

Ranojutarnji let balonom iznad Kapadokije uz izlazak sunca i neverovatne prizore! Jedno od najuzbudljivijih doživljaja na ovom putovanju. Sam izlet traje oko 3 sata, od čega je let balonom oko 1 sat. Obično se na izlet polazi izmedju 4 i 5 ujutru i traje do 7h ili 8h ujutru. U samu „korpu” balona staje 20 do 28 putnika. Sam plan izleta, trajanje i uopšte mogućnost organizovanja zavisi od vremenskih prilika i na to agencija ne može uticati.

U cenu izleta uračunato je: lokalni vodič na engleskom jeziku, pratnja predstavnika agencije, let balonom, organizovani prevoz po predviđenom itineraru. 

U cenu izleta nije uračunato: hrana i piće, napojnice za lokalne vodiče i vozače, individualni troškovi.

Obilazak Gorema i okoline

Kliknite na sliku da bi otvorili galeriju
Cena: 50,00 EUR

Kada bi se naziv ove istorijski važne regije, Kapadokije, preveo na naš jezik, značio bi „Zemlja lepih konja“. Vekovima su se na ovim prostorima mešali uticaji Persije, Aleksandra Velikog, rimskih vladara, ranih hrišćana, dok je danas sastavni deo Turske i važno turističko središte. Neobične geografske formacije isklesane su u belom kamenu, odnosno u belom vulkanskom pepelu. Na ovom izletu naša prva stanica je veličanstveni vidikovac sa pogledom na zamak Učisar (Uchisar), gde ćemo dobiti informacije o bogatoj istoriji Kapadokije i jedinstvenim stenskim formacijama. Nakon panoramskog vidikovca, posećujemo Dolinu monaha sa poznatim vilinskim dimnjacima u obliku pečurki, kao i monašku ćeliju Svetog Simeona koja je uklesana u steni. Sledeća stanica biće Muzej na otvorenom – Zelve, u kome je nekada bila smeštena jedna od najvećih zajednica u regionu, neverovatan pećinski grad, načičkan stanovima, verskim i svetovnim odajama. Danas je Zelve prazan grad, ali videćemo neke crkve poput Crkve sa jelenima, Crkve sa grožđem, Crkve sa ribama. Pre ručka, zaustavljamo se u dolini Devrent. Za razliku od drugih dolina u Kapadokiji, dolinu Devrent nikada nisu naseljavali ljudi. Nema kamenih tesanih crkava ili drevnih dvoraca, niti pećina. Umesto toga, posetioce doline Devrent privlače neverovatne formacije stena ružičaste nijanse i geološke anomalije nastale vekovnim erozijama. Vetar i voda obrađivali su mekani vulkanski tuf ostavljajući za sobom upečatljive oblike slične stubovima i druge čudne forme. Mnogi su ovaj region nazvali Mesečev pejzaž zbog nezemaljskog izgleda. Nakon toga, videćemo i Tri lepotice Urgupa – tri vilinska dimnjaka smeštena u Urgupu. To je najpoznatija prirodna lepota i simbol Urgupa. Ova neverovatna prirodna formacija dobro je poznata, ne samo po očaravajućem pejzažu, već i po neobičnim legendama. Zatim ćemo se odvesti do Avanosa na ručak. Nakon ručka, prisustvovaćemo demonstraciji pravljenja grnčarije po čemu su ovaj kraj i njegovi stanovnici poznati. Gosti su dobrodošli da se okušaju u ovoj tradiciji. Poslednja stanica biće nam u slikovitoj Dolini ljubavi. 

U cenu izleta je uračunato: lokalni vodič na engleskom jeziku, usluge predstavnika naše agencije, organizovani prevoz po predviđenom itinereru, ulaznice na lokalitete, ručak.

U ceni izleta nije uračunato: napojnice za lokalne vodiče i vozače, individualni troškovi.

Underground tour

Kliknite na sliku da bi otvorili galeriju
Cena: 50,00 EUR

Izlet započinjemo vožnjom do doline Soganli, jedne od najmirnijih dolina. Započinjemo planinarenje jednom stranom doline, obilazeći mnoge pećinske crkve, dok ćemo se vraćati se drugom stranom doline. Ručaćemo u tradicionalnom lokalnom restoranu u Soganliju. Zatim se vozimo do manastira Keslik, koji se nalazi u blizini starog i prilično mirnog sela Mustafapaša. Manastir datira otprilike od 7. do 13. veka. Smeštene u bujnoj dolini, manastirske pećinske crkve sadrže biblijske slike i najveće kamene trpezarije. Posle manastira Keslik, idemo u Mustafapašu, stari grčki grad. Kapadokija je dugo bila bastion hrišćanstva, pa otuda i veliko hrišćansko nasleđe na ovim prostorima.  Takođe, veliki uticaj su imali Stari Grci, o čemu govori stari grad Sinasos (Mustafapaša). Sinasos u prevod znači „Grad sunca”. Poslednja stanica biće podzemni grad Derinkuju (Derinkuyu). Nalazi se 40 km od Gorema. Postoji oko 600 spoljnih vrata grada, skrivenih u dvorištima površinskih stanova. Derinkuju, u prevodu „Duboki bunar”, kao najveći podzemni grad Kapadokije, ima 18 spratova koji vode do dubine od 85 metara ispod površine zemlje. Sadrži sve uobičajene prostorije – staje, podrume, ostave, trpezarije, crkve, vinarije itd. Osim njih, na drugom spratu nalazila se i škola, kao i sobe za učenje.

U cenu izleta uračunato je: lokalni vodič na engleskom jeziku, usluge predstavnika naše agencije, organizovani prevoz po predviđenom itinereru, ulaznice na lokalitete, ručak.

U cenu izleta nije uračunato: napojnice za lokalne vodiče i vozače, individualni troškovi.

Smeštaj

Hotel ***

Ovo je primer smeštaja koji možete da očekujete. Stvaran smeštaj može biti drugačiji, ali sličan u onome šta pruža.

Hotel *** je smeštajni objekat koji raspolaže dvokrevetnim sobama. Sve sobe su klimatizovane i poseduju TWC. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom. Imena hotela biće potvrđena po formiranju grupe, a najkasnije 2 nedelje pred put.  

Prevoz

Avion

Kliknite na sliku da bi otvorili galeriju

Putnički avion (linijski putnički avion ili komercijalni transportni avion) veliki je avion prvenstveno namenjen komercijalnom prevozu putnika i tereta.

Lokalni transfer

Kliknite na sliku da bi otvorili galeriju

Manje prevozno sredstvo za najčešće do 15 putnika.  U zavisnosti od zemlje može biti manjeg ili većeg komfora.

Korisne informacije

Ovde ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savete za ovo putovanje.

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informisani, što omogućuje manje nesporazuma tokom putovanja i ugodnije iskustvo.

NAPOMENE:

Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 162/2020 kategorija licence A35 od 01.02.2020.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu usled vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvideti, u vreme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mestima, i ne smeju ih napuštati na mestima koja nisu predviđena za pauze (granice, ček point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posledice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sedenja, mesto polaska, mesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obaveštava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana pre datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana pre datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cene low cost aranžmana podložne su promenama i po uplati avansa se proveravaju tarife i putniku se potvrđuje cena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promeni i isključivo zavise od avio kompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu.
 • Putnici koji ne izmire dugovanja i ne uplate putovanje do krajnjeg roka naznacenog u planu i programu i koji ne obaveste agenciju na bilo koji pismeni nacin u roku od 24 sata od datuma isteka roka placanja, bice tretirani kao da su odustali od putovanja.
 • Putnicima se preporucuje da uplate osiguranje od otkaza aranzmana.
 • U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to predviđeno i istaknuto programom putovanja.
 • Obilazak gradova u okviru programa putovanja je moguće realizovati pešaka, privatnim prevozom, gradskim prevozom ili bilo kojim drugim sredstvom.
 • Putnicima kojima imaju za cilj posete muzejima i galerijama, preporučuje se da unapred provere radno vreme istih i da željene posete usklade sa slobodnim vremenom
 • Putnici su duzni da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanje vrednih stvari u prevoznim sredstvima i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer ni organizator putovanja, niti prevoznik,  niti hotel ne odgovara za iste! U slučaju kradje (gubitka ličnih stvari), putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati, niti se organizatoru putovanja pišu prigovori i zalbe vezani za kradje i nepredvidjene okolnosti.
 • Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice.  Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena kod notara.
 • Bezbednost lica i putnika, kao i zdravstveno stanje u kom se putnik nalazi je potpuno licna i stvar je licne odgovornosti. Svi putnici moraju biti svesni zdravstvene i bezbednosne situacije zemalja u koje putuju.
 • Za ovaj aranžman primenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa YUTA standardom.
 • Za ovo putovanje postoji poseban uslov putovanja,gde svi putnici svojom uplatom aranzmana potvrdjuju da su saglasni sa istim. Avio karte se obicno kupuju nekoliko meseci unapred i ukoliko putnik nakon prijave i uplate otkaze putovanje, duzan je da plati troskove avio karte u skladu sa uslovima avio kompanije. Gore pomenuta obaveza je istaknuta u zakonu kod člana 71. ako lice kome je poverena usluga prevoza zahteva naknadu za promenu imena putnika ili poništavanje karte i izdavanje nove, organizator putovanja ima pravo i na naknadu tih troškova (ova napomena važi samo za avio-aranžmane)

 

Napomene u vezi sa smeštajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja smeštajnog objekta.
 • U nekim smeštajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smeštajni kapaciteti vrše smeštaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smeštaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smeštaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja.
 • Termini i cene fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmene, promene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se pre uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.
 • Za fakultativne izlete nije obezbeđena  zaštita u pogledu garancija putovanja

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mesec dana pre putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne poseduju nove biometrijske pasoše Republike Srbije dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlašćena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.

U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu, Organizator ima depozit u visini od 7500,00  eura  i garanciju putovanja za kategoriju licence A35 u visini od 350000,00 eura, kojom se za slučaj A) insolventnosti Organizatora putovanja obezbeđuju: 1. troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka Putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, 2. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju, koje Organizator putovanja nije realizovao, 3. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika u slučaju otkaza putovanja od strane Putnika, u skladu sa Opštim uslovima putovanja, 4. potraživanja razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja i za slučaj; B) naknade štete obezbeđuje naknada štete, koja se prouzrokuje Putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza Organizatora putovanja, koje su određene Opštim uslovima i Programom putovanja: 1. za potraživanje uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju koje Organizator putovanja nije realizovao i 2. za potraživanje razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja. Period pokrića Garancije putovanja je od datuma njenog izdavanja pa do završetka turističkog putovanja, odnosno do povratka Putnika na ugovoreno odredište. Garancija po Ugovoru o Garanciji putovanja broj 0013/2020 od 10.01.2020. zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, Polisa broj 300067826 od 14.01.2020. Akcionarskog društva za osiguranje DDOR NOVI SAD, Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja, odnosno u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja,kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, pisanim putem ili telegramom  na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14. ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs.

(Putnik svoja prava za naknadu štete ostvaruje na osnovu pravosnanžne i izvršne sudske  presude, odnosno, odluke Arbitražnog suda ili drugog vansudskog rešenja potrošačkog spora, u skladu sa ovim Opštim uslovima i Opštim uslovima YUTE.)