Kapadokija i Antalija avio

cena od
790
EUR ,00
trajanje
7 dana
Prijavi se Upit
Upit

Putovanje na Istok, nestvarni predeli i magična Turska!

Obilazak očaravajuće Kapadokije. Kada bi se naziv ove istorijski važne regije preveo na naš jezik, značio bi „Zemlja lepih konja“. Vekovima su se na ovim prostorima mešali uticaji Persije, Aleksandra Velikog, rimskih vladara, ranih hrišćana, dok je danas sastavni deo Turske i važno turističko središte.

Antalijska regija sa egejskom regijom danas čini tursku rivijeru. Krase je bogatstvo istorijskog nasleđa, prirodne lepote, duge peščane plaže

Smeštena u zapadnom delu mediteranske obale Turske, Antalija predstavlja pravi biser turske rivijere u kome letnja sezona traje 8-9 meseci.


Ruta
Beograd
Istanbul
Side
Goreme
Istanbul
Beograd

Prevoz
Avion, Lokalni transfer
Smeštaj
Hotel
Organizator
Jungle Travel d.o.o. Beograd, Srbija
Grupna putovanja
Daleke destinacije
Destinacije
Turska
Kod putovanja
TR16
Zahtevnost
Pogodno za decu
Ne
Veličina grupe
Min 10 , Maks 20 ,

Plan i program

Plan i program puta važi za polaske

Okupljanje grupe na aerodromu „Nikola Tesla“ dva sata pre leta. Let iz Beograda u 15:30h (TK 1082) sa presedanjem u Istanbulu. Dolazak u Istanbul u 18:15h po lokalnom vremenu. Konekcija na let za Antaliju u 20:10h (TK 2416). Dolazak u Antaliju u 21:25h po lokalnom vremenu. Transfer do smeštaja u Sideu. Slobodno vreme za kupanje ili večernju šetnju po šarmantnom gradiću Sideu. 

Prevoz

 • Avio-kartu sa svim taksama na relaciji Beograd-Antalija, u ekonomskoj klasi sa presedanjem sa 23 kg čekiranog, 8 kg ručnog čekiranog prtljaga
 • Transfer od aerodroma do smeštaja

Smeštaj

Hotel *** 1 noć

Mesto

 • Beograd
 • Istanbul
 • Side

Hrana

 • Večera × 1

Dan započinjemo celodnevnim fakultativnim izletom – obilazak regije Side. Danas je Side veliki turistički resort, sa brojnim hotelima, prodavnicama i bazarima. Naš dan počinje u jednoj od najpoznatijih juvelirnica regije, nakon koje posećujemo jednu od kožara, po kojima je Side oduvek bio poznat. Nakon šopinga, odlazimo u obližnji grad Manavgat – centar regiona. U najlepše doba dana, odlazimo u šetnju kroz antički grad Side, do stubova čuvenog Apolonovog hrama. Povratak u smeštaj. 

Smeštaj

Hotel *** 1 noć

Mesto

 • Side

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1
 • Ručak × 1
 • Večera × 1

Fakultativni izleti

Slobodno vreme za uživanje u prelepim plažama Sidea.

Smeštaj

Hotel *** 1 noć

Mesto

 • Side

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1
 • Ručak × 1
 • Večera × 1

Nakon doručka napuštamo smeštaj, i pred nama je celodnevni transfer do Kapadokije, i mesta Goreme. Dolazak u Goreme.

Prevoz

 • Transfer od Antalije do Kapadokije

Smeštaj

Hotel *** 1 noć

Mesto

 • Goreme

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izlet – ranojutarnji let balonom iznad Kapadokije uz izlazak sunca i neverovatne prizore! Nakon leta balonom, druženje nastavljamo fakultativnim izletom Jahanje konja. Daleko od gužve, krećemo u istraživanje fascinantnih dolina i prekrasnih vidika. Jahanje je jedna od glavnih aktivnosti za koju se možete opredeliti dok ste u Kapadokiji. Uživamo u osećaju slobode dok nas okružuju najlepši pejzaži. Naša avantura se ovde ne završava. Imaćemo priliku da se iskusimo jedinstven adrenalin i uzbuđenje na vožnji kvadovima kroz nestvarne predele Kapadokije. Obilazimo Ljubavnu dolinu (Love valley), najpoznatiji vidikovac Kapadokije, staro grčko selo Čavušin (Cavusin village) I nakon toga idemo na magični zalazak sunca, na najpopularnijem vidikovcu (Sunset point). Povratak u smeštaj. 

Smeštaj

Hotel *** 1 noć

Mesto

 • Goreme

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izleti

Kapadokija je jedinstveno mesto na svetu sa svojom neuporedivom lepotom. Osim svojih prirodnih lepota, Kapadokija nam nudi i širok spektar aktivnosti. Jedna od njih koja se našla na našoj listi fakultativnih izleta je i vožnja oldtimerima. Krećemo rano ujutru kako bismo dočekali prve zrake sunca na nestvarnim predelima ove magične regije. Dok uživamo u neverovatnoj energiji, pogled nam se zaustvlja na nebu obojenom mnoštvom šarenolikih balona. Sa ove ture ćemo poneti najlepše fotografije i utiske. Turu nastavljamo fakultativnim izletom – Green tour. Naša prva stanica je neverovatni podzemni grad Kajmakli (Kaymakli). To je prvi i najpopularniji podzemni grad u Kapadokiji. Stanovnici su ovaj kompleks isklesan pod zemljom koristili stotinama godina kako bi se sakrili od Rimljana, Persijanaca i Arapa. Nakon odlaska iz Kajmaklija, odvešćemo se dalje na jug do veličanstvene zelene doline Ihlara. Šetamo pored reke Melendiz, koja se vijuga kroz klisuru Ihlara, zaustavljajući se na ručku u restoranu na reci u selu Belisirma. Posle ručka nastavljamo do manastira Selime. Najveći manastir u steni u Kapadokiji sa prekrasnim pogledom na celo područje. Manastir je danas napušten i predstavlja muzej na otvorenom pred kojim niko ne ostaje ravnodušan. Na povratku u Goreme zaustavljamo se na spektakularnom vidikovcu koji gleda na Dolinu golubova. Dan ćemo nastaviti na fakultativnom izletu – Tradicionalno tursko veče gde ćemo uživati u ukusima i zvucima Turske. Nakon domaćih kofti, par čaša vina, dosta smeha i puni utisaka vraćamo se u smeštaj.

Smeštaj

Hotel *** 1 noć

Mesto

 • Goreme

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izleti

Napuštanje smeštaja i transfer do aerodroma u Kajzeriju (Kayseri). Let za Beograd u 11:00h (TK 2027) sa presedanjem u Istanbulu. Dolazak u Istanbul u 12:30h po lokalnom vremenu. Konekcija na let za Beograd u 14:00h (TK 1083). Dolazak u Beograd u 14:40h po lokalnom vremenu. 

Prevoz

 • Transfer od smeštaja do aerodroma
 • Avio-kartu sa svim taksama na relaciji Kajzeri–Beograd, u ekonomskoj klasi sa presedanjem sa 23 kg čekiranog, 8 kg ručnog čekiranog prtljaga

Mesto

 • Goreme
 • Istanbul
 • Beograd

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Polasci i cene

Trenutno nema polazaka za ovo putovanje.

Šta je uključeno

Smeštaj

Hotel Primer 6 noći

Prevoz

 • Avio-kartu sa svim taksama na relaciji Beograd-Antalija, u ekonomskoj klasi sa presedanjem sa 23 kg čekiranog, 8 kg ručnog čekiranog prtljaga
 • Transfer od aerodroma do smeštaja
 • Transfer od Antalije do Kapadokije
 • Transfer od smeštaja do aerodroma
 • Avio-kartu sa svim taksama na relaciji Kajzeri–Beograd, u ekonomskoj klasi sa presedanjem sa 23 kg čekiranog, 8 kg ručnog čekiranog prtljaga

Hrana

3 × Večera , 6 × Kontinentalni doručak , 2 × Ručak

Ostalo

 • Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije na destinaciji

Nije uključeno

 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike

Fakultativni izleti

Napomena! Termini i cene fakultativnih izleta su informativnog karaktera i promenjivi su, a zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

Side city tour

Cena: 25,00 EUR

Side je letovalište na južnoj mediteranskoj obali Turske. Drevni lučki grad, poznat je po dugim plažama i grčko-rimskim ruševinama. U centru su ostaci antičkog teatra iz II veka sa oko 15.000 sedišta. U blizini luke nalazi se ostaci hrama posvećenog Ateni i Apolonu. Imaćemo prilike da osetimo duh Mediterana i da uživamo u šopingu po brojnim bazarima. Obići ćemo i obližnji grad Manavgat – centar regiona. Slobodno vreme ćemo provesti u staroj čaršiji gde ćemo uživati u mirisima pečene kafe.

U cenu izleta je uračunato: lokalni vodič na engleskom jeziku, usluge predstavnika naše agencije, organizovani prevoz po predviđenom itineraru.

U cenu izleta nije uračunato: ručak.

Let balonom

Cena: od 170,00 EUR do 280,00 EUR

Ranojutarnji let balonom iznad Kapadokije uz izlazak sunca i neverovatne prizore! Jedno od najuzbudljivijih doživljaja na ovom putovanju. Sam izlet traje oko 3 sata, od čega je let balonom oko 1 sat. Obično se na izlet polazi između 4 i 5 ujutru i traje do 7h ili 8h ujutru. U samu „korpu” balona staje 16 do 20 putnika. Sam plan izleta, trajanje i uopšte mogućnost organizovanja zavisi od vremenskih prilika i na to agencija ne može uticati.

U cenu izleta uračunato je: lokalni instruktor na engleskom jeziku, usluge predstavnika naše agencije, let balonom, organizovani prevoz po predviđenom itineraru.

U cenu izleta nije uračunato: hrana i piće, napojnice za lokalne vodiče i vozače, individualni troškovi.

Jahanje konja

Cena: 35,00 EUR

Kapadokija na persijskom jeziku znači „Zemlja prelepih konja“ i tamo je najpopularnija aktivnost koja se savršeno poistovećuje sa ovim značenjem upravo jahanje konja. Upućujemo se ka nesvakidašnjim dolinama kao što su – Rose Valley, Love Valley, White Valley… Uživamo u nestvarim pejzažima dok galopiramo stazama okruženim vilinskim dimnjacima daleko od gužve.

U cenu izleta je uključeno: jahanje konja sat vremena, lokalni vodič na engleskom, usluge predstavnika naše agencije, organizovani prevoz po predviđenom itinereru.

U cenu izleta nije uključeno: ručak, napojnice za lokalne vodiče i vozače, individualni troškovi.

Vožnja oldtajmerima

Cena: od 40,00 EUR do 60,00 EUR

Kapadokija je jedinstveno mesto na svetu sa svojom neuporedivom lepotom. Osim svojih prirodnih lepota, Kapadokija nam nudi i širok spektar aktivnosti. Jedna od njih koja se našla na našoj listi fakultativnih izleta je i vožnja oldtajmerima. Krećemo rano ujutru kako bismo dočekali prve zrake sunca na nestvarnim predelima ove magične regije. Dok uživamo u neverovatnoj energiji, pogled nam se zaustavlja na nebu obojenom mnoštvom šarenolikih balona. Sa ove ture ćemo poneti najlepše fotografije i utiske.

U cenu izleta je uračunato: vožnja oldtimerima u trajanju od 2h (maksimalno 4 osobe u vozilu), lokalni vodič na engleskom jeziku, usluge predstavnika naše agencije, organizovani prevoz po predviđenom itinereru.

U cenu izleta nije uračunato: ručak, napojnice za lokalne vodiče i vozače, individualni troškovi.

Tradicionalno tursko veče

Cena: 45,00 EUR

Uživanje u ukusima i zvucima Turske. Isprobaćemo lokalnu kuhinju, meze i piće i iskusiti pravo tradicionalno tursko gostoprimstvo.

Cena izleta uključuje: usluge predstavnika naše agencije, tursku večeru i neograničena konzumacija pića.

Green tour

Cena: 55,00 EUR

Naša prva stanica je neverovatni podzemni grad Kajmakli. To je prvi i najpopularniji podzemni grad u Kapadokiji. Prvi put je za posete turista otvoren 1964. godine. Nekadašnji stanovnici ovog grada izgradili su svoje kuće u tunelima ovog grada kojih je bilo oko stotinak. Stanovnici regiona i dalje koriste najpogodnija mesta u ovim tunelima kao podrume, skladišta i staje kojima pristupaju kroz svoja dvorišta. Podzemni grad Kajmakli ima niske, uske i nagnute prolaze. Iako se grad sastoji od osam spratova pod zemljom, danas su samo četiri od njih otvorena za javnost, u kojima su prostori organizovani oko ventilacionih šahtova. Produžvamo dalje ka dolini Ihlara. Ova dolina je napoznatija atrakcija južne Kapadokije. Pogled nam zastaje na stenama koje su formirale zid u dnu kanjona koje dopunjuje izuzetno bujna vegetacija, koja se u dolini održava zahvaljujući rečici Melendiz (Melendiz Suyu). U kanjonu je nekada postojalo 105 crkvi-pećina sazidanih između VI i XIII veka. Imaćemo prilike da vidimo i manastir Selime, koji je najveći manastri u pećini. Manastir je danas napušten i predstavlja muzej na otvorenom pred kim niko ne ostaje ravnodušan. Na povratku u Goreme zaustavljamo se na spektakularnom vidikovcu koji gleda na Dolinu golubova.

U cenu izleta je uključeno: ručak, lokalni vodič na engleskom, usluge predstavnika naše agencije, organizovani prevoz po predviđenom itinereru, ulaznice na lokalitete.  

U cenu izleta nije uključeno: piće, napojnice za lokalne vodiče i vozače, individualni troškovi.

 

Smeštaj

Hotel ***

Ovo je primer smeštaja koji možete da očekujete. Stvaran smeštaj može biti drugačiji, ali sličan u onome šta pruža.

Hotel *** je smeštajni objekat koji raspolaže dvokrevetnim sobama. Sve sobe su klimatizovane i poseduju TWC. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom. Imena hotela biće potvrđena po formiranju grupe, a najkasnije 2 nedelje pred put.  

Ostali polasci za Turska

Korisne informacije

Ovde ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savete za ovo putovanje.

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informisani, što omogućuje manje nesporazuma tokom putovanja i ugodnije iskustvo.

NAPOMENE:

Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 159/2021, kategorija licence A
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu usled vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvideti, u vreme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mestima, i ne smeju ih napuštati na mestima koja nisu predviđena za pauze (granice, ček point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posledice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sedenja, mesto polaska, mesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obaveštava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana pre datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana pre datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cene low cost aranžmana podložne su promenama i po uplati avansa se proveravaju tarife i putniku se potvrđuje cena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promeni i isključivo zavise od avio kompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu.
 • Putnici koji ne izmire dugovanja i ne uplate putovanje do krajnjeg roka naznacenog u planu i programu i koji ne obaveste agenciju na bilo koji pismeni nacin u roku od 24 sata od datuma isteka roka placanja, bice tretirani kao da su odustali od putovanja.
 • Putnicima se preporucuje da uplate osiguranje od otkaza aranzmana.
 • U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to predviđeno i istaknuto programom putovanja.
 • Obilazak gradova u okviru programa putovanja je moguće realizovati pešaka, privatnim prevozom, gradskim prevozom ili bilo kojim drugim sredstvom.
 • Putnicima kojima imaju za cilj posete muzejima i galerijama, preporučuje se da unapred provere radno vreme istih i da željene posete usklade sa slobodnim vremenom
 • Putnici su duzni da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanje vrednih stvari u prevoznim sredstvima i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer ni organizator putovanja, niti prevoznik,  niti hotel ne odgovara za iste! U slučaju kradje (gubitka ličnih stvari), putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati, niti se organizatoru putovanja pišu prigovori i zalbe vezani za kradje i nepredvidjene okolnosti.
 • Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice.  Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena kod notara.
 • Bezbednost lica i putnika, kao i zdravstveno stanje u kom se putnik nalazi je potpuno licna i stvar je licne odgovornosti. Svi putnici moraju biti svesni zdravstvene i bezbednosne situacije zemalja u koje putuju.
 • Za ovaj aranžman primenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa YUTA standardom.
 • Za ovo putovanje postoji poseban uslov putovanja,gde svi putnici svojom uplatom aranzmana potvrdjuju da su saglasni sa istim. Avio karte se obicno kupuju nekoliko meseci unapred i ukoliko putnik nakon prijave i uplate otkaze putovanje, duzan je da plati troskove avio karte u skladu sa uslovima avio kompanije. Gore pomenuta obaveza je istaknuta u zakonu kod člana 71. ako lice kome je poverena usluga prevoza zahteva naknadu za promenu imena putnika ili poništavanje karte i izdavanje nove, organizator putovanja ima pravo i na naknadu tih troškova (ova napomena važi samo za avio-aranžmane)

Napomene u vezi sa smeštajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja smeštajnog objekta.
 • U nekim smeštajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smeštajni kapaciteti vrše smeštaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smeštaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smeštaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja.
 • Termini i cene fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmene, promene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se pre uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.
 • Za fakultativne izlete nije obezbeđena zaštita u pogledu garancija putovanja.

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mesec dana pre putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne poseduju nove biometrijske pasoše Republike Srbije dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlašćena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.

U cenu putovanja nije uključeno putno osiguranje. Organizator savetuje zaključenje osiguranja koje nije zakonom obavezno i to osiguranje putne odgovornosti, osiguranje od otkaza putovanja, zdravstveno osiguranje i osiguranje protiv nezgoda. Ukoliko Organizator i Posrednik nude putna osiguranja, radi se samo o posredovanju. Ugovor o osiguranju se zaključuje samo između Putnika i osiguravajuće kompanije kome se eventualni zahtevi direktno upućuju. Treba da pročitate uslove osiguranja i obaveze iz ugovora o osiguranju. Premije osiguranja nisu sastavni deo cene putovanja i dospevaju odmah pri zaključivanju ugovora o osiguranju. Potpisivanjem Ugovora, Putnik potvrđuje da je informisan i upućen na obezbeđenje, paketa putnog osiguranja. Paket putnog osiguranja ne pokriva obavezno zdravstveno osiguranje, te se Putniku preporučuje da isto sam obezbedi, jer to može biti razlog da pogranične vlasti ne dozvole dalje putovanje ili da Putnik mora sam platiti značajne troškove eventualnog lečenja. U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu, Organizator ima depozit u visini od 2000,00 eura i garanciju putovanja za kategoriju licence A u visini od 250.000,00 eura, kojom se za slučaj A) insolventnosti Organizatora putovanja obezbeđuju: 1. troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka Putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, 2. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju, koje Organizator putovanja nije realizovao, 3. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika u slučaju otkaza putovanja od strane Putnika, u skladu sa Opštim uslovima putovanja, 4. Potraživanja razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja i za slučaj; B) naknade štete obezbeđuje naknada štete, koja se prouzrokuje Putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza Organizatora putovanja, koje su određene Opštim uslovima i Programom putovanja: 1. za potraživanje uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju koje Organizator putovanja nije realizovao i 2. za potraživanje razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja. Period pokrića Garancije putovanja je od datuma njenog izdavanja pa do završetka turističkog putovanja, odnosno do povratka Putnika na ugovoreno odredište. Garancija po Ugovoru o zastupanju u osiguranju od 13.11.2020. zaključenog sa ugovaračem osiguranja Akcionarsko društvo za osiguranje Globos osiguranje a.d.o Beograd, ul. Bul. Mihajla Pupina 165d, Polisa broj IM-0008752 od 11.10.2021. godine važi od 01.10.2021 do 01.10.2022.godine. Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja, odnosno u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja.

(Putnik svoja prava za naknadu štete ostvaruje na osnovu pravosnanţne i izvršne sudske presude, odnosno, odluke Arbitražnog suda ili drugog vansudskog rešenja potrošačkog spora, u skladu sa ovim Opštim uslovima i Opštim uslovima YUTE.)