Nova godina Istanbul avio

cena od
599
EUR ,00
trajanje
4 dana
Upit
Upit

Susretnimo se sa magijom orijenta na našem putovanju u Istanbul za Novu godinu! Turska je država sa mnogim prirodnim i kulturnim lepotama, ali svakako je Istanbul centar svih lepota ove zemlje. 

Zaštitni znak grada je čuvena Aja Sofija, nekadašnja najveća hrišćanska crkva na svetu koji je Mehmed II Osvajač pretvorio u džamiju. Nikako ne treba propustiti i čuveni bazar – Kapali čaršiju, najveću pijacu na zatvorenom na planeti. 

Istanbul je jedini grad na svetu koj se prostire na dva kontinenta, miks evropske civilizacije i orijenta, kaldrme i širokih bulevara, uličnih sendviča sa školjkama i glamuroznih obroka na obali Bosfora. Ono što nikako ne smete propustiti je šoping u Istanbulu. Sve o detaljima aranžmana - puta avionom, hotelima i drugim informacijama možete pogledati u našem programu ispod.


Ruta
Beograd
Istanbul
Beograd

Prevoz
Avion, Lokalni transfer
Smeštaj
Hotel
Organizator
Jungle Travel d.o.o. Beograd, Srbija
Vrste putovanja
Akcije , Gradovi Evrope, Nova godina
Destinacije
Turska
Kod putovanja
TR17
Zahtevnost
Pogodno za decu
Da
Veličina grupe
Min 10

Plan i program

Okupljanje grupe na aerodromu „Nikola Tesla“ dva sata pre leta. Let za Istanbul u 20:25h (TK 1084). Dolazak u Istanbul u 00:10h* (31.12.2020) po lokalnom vremenu. Transfer do smeštaja. 

Prevoz

 • Avio-karta sa svim taksama na relaciji Beograd–Istanbul, u ekonomskoj klasi sa 30 kg čekiranog, 8 kg ručnog čekiranog prtljaga
 • Transfer od aerodroma do smeštaja

Smeštaj

Hotel 3* Istanbul 1 noć

Mesto

 • Beograd
 • Istanbul

Dan započinjemo fakultativnim izletom – obilazak Istanbula. Istanbul je grad koji spaja dva kontinenta, grad koji spaja kulture i religije. Šetnju ćemo započeti sa njegovog istorijskog poluostrva – sa Trga Sultana Ahmeta. Tu se nalaze mnogobrojne znamenitosti čijoj ćemo lepoti i sami posvedočiti: Aja Sofija (Hagia Sophia), Plava džamija (Blue Mosque), Hipodrom, palata Topkapi. Njegova lepota leži u sposobnosti da na jednom mestu obuhvati mnoge različitosti. Istanbul je u isto vreme drevan i moderan, religiozan i sekularan, azijski i evropski, mističan i svakodnevan. Razgledanje grada završavamo u čaršiji Kapali – najvećem orijentalnom bazaru na svetu. Sa svojih 4000 prodavnica u čak 60-ak ulica predstavlja grad za sebe. Pripremite se na buku prodavaca i šarenilo tepiha, zlata, kože, keramike, nargila, lampi i za još mnogo toga. Povratak u smeštaj. Opcioni doček Nove godine u nekom od restorana. SREĆNA NOVA GODINA! 

Smeštaj

Hotel 3* Istanbul 1 noć

Mesto

 • Istanbul

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izleti

Upoznavanje Istanbula nastavljamo fakultativnim izletom – krstarenje Bosforom i poseta palati Dolmabahče. S obzirom na to da je Istanbul smešten na Bosforu, koji spaja Crno i Mramorno more, imaćemo priliku da uživamo u svim lepotama ovoga grada dok ćemo sa jedne strane videti kopno Azije, a sa druge strane evropsko kopno. Pred nama će se ukazati Devojačka kula (Maidens Tower), tvrđava Rumeli, palata Ciragan, mostovi preko Bosfora i dr. Doći ćemo i do palate Dolmabahče, koja je od sredine XIX veka bila dom poslednjih šest sultana Otomanskog carstva. Građena je po uzoru na evropske palate, pariski Luvr i londonsku Bakingemsku palatu. Ova palata je bila i rezidencija prvog turskog predsednika Kemala Ataturka za vreme njegovih poseta Istanbulu. U jednoj od 334 sobe nalazi se krevet u kojem je preminuo 10.11.1938. godine, a na časovniku je zaustavljeno vreme njegove smrti – 09.05h. Palata je okružena prelepim vrtovima koji su u proleće prekriveni raznobrojnim lalama. Povratak u smeštaj.

Smeštaj

Hotel 3* Istanbul 1 noć

Mesto

 • Istanbul

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izleti

Napuštanje smeštaja. Slobodno vreme za razgledanje čuvenog Carigrada, koji svojom burnom istorijom i mirisom orijenta ostavlja neponovljiv utisak na svakog putnika. Transfer do aerodroma. Let za Beograd u 19:50h (TK 1083). Dolazak u Beograd u 19:30h. 

Prevoz

 • Transfer od smeštaja do aerodroma
 • Avio-karta sa svim taksama na relaciji Istanbul–Beograd, u ekonomskoj klasi sa 30 kg čekiranog, 8 kg ručnog čekiranog prtljaga i 4 kg ručnog prtljaga

Mesto

 • Istanbul
 • Beograd

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Polasci i cene

Trenutno nema polazaka za ovo putovanje.

Šta je uključeno

Smeštaj

Hotel 3 Istanbul Primer 3 noći

Prevoz

 • Avio-karta sa svim taksama na relaciji Beograd–Istanbul, u ekonomskoj klasi sa 30 kg čekiranog, 8 kg ručnog čekiranog prtljaga
 • Transfer od aerodroma do smeštaja
 • Transfer od smeštaja do aerodroma
 • Avio-karta sa svim taksama na relaciji Istanbul–Beograd, u ekonomskoj klasi sa 30 kg čekiranog, 8 kg ručnog čekiranog prtljaga i 4 kg ručnog prtljaga

Hrana

3 × Kontinentalni doručak

Nije uključeno

 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike

Fakultativni izleti

Napomena! Termini i cene fakultativnih izleta su informativnog karaktera i promenjivi su, a zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

Obilazak grada sa lokalnim vodičem - Istanbul

Kliknite na sliku da bi otvorili galeriju
Cena: 20,00 EUR

Istanbul je jedini grad u svetu koji se prostire na dva kontinenta i jedini koji je bio prestonica dve imperije, jedne za drugom – hrišćanske i islamske. Nekada prestonica Osmanske imperije, Istanbul je danas poslovni, istorijski i kulturni centar Turske, a njegova lepota leži u sposobnosti da na jednom mestu obuhvati mnoge različitosti. Istanbul je u isto vreme drevan i moderan, religiozan i sekularan, azijski i evropski, mističan i svakodnevan. Obilaskom najznačanijih znamenitosti ovoga grada imaćemo priliku da otkrijemo kroz koje društvene i istorijske prilike je ovaj grad prošao. Videćemo najpoznatiju hrišćansku crkvu Aja Sofiju, poznatu po masivnoj kupoli, što se smatra oličjem vizantijske arhitekture, za koju se kaže da je „promenila istoriju arhitekture”. Nakon toga ćemo se uputiti ka Plavoj džamiji – jedinoj džamiji u Istanbulu koja ima šest minareta sagrađenih u ime sultana Ahmeta. Bila je tradicionalna tačka hodočašća u Meku do 19. veka. Naziv je dobila zbog 20.000 plavih pločica koje prekrivaju unutrašnjost kupole. Videćemo i Topkapi palatu, koja je bila glavna rezidencija svih osmanskih sultana skoro 400 godina. Izgrađena je na zahtev Mehmeda II Osvajača kada je zauzeo Istanbul. Ova palata je bila glavna rezidencija sve do 1856. godine kada je sultan Abdulmecid I naredio da glavna rezidencija bude palata Dolmabahče. Iz Topkapi palate vođeni su svi državni poslovi. Bila je samo “srce” Osmanskog carstva. Tu se, takođe, nalazio i sultanov harem. Palata je tada bila mesto održavanja mnogih istorijskih državnih događaja i kraljevskih zabava, a danas je muzej koji ima veliku i vrednu kolekciju spomenika i umetnina. Na našoj listi će se naći i Hipodrom, danas poznat kao Trg Sulatana Ahmeta. Predstavljao jedno od najznačajnijih mesta prestonice Vizantije. Nekoliko puta je popravljan i renoviran, a nakon požara i pljačke koji su pratili krstaško zauzeće grada 1204. godine, prepušten je propadanju. Danas njegovi ostaci sačinjavaju centralni gradski trg starog dela grada. Obilazak ćemo završiti u čaršiji Kapali ili jednostavno Grand Bazaru, jednoj je od najvećih i najstarijih pokrivenih pijaca na svetu sa 61 pokrivenom ulicom i oko 4.000 prodavnica koje privlače između 250 i 400 hiljada posetilaca dnevno. Osećaj kada zakoračite u Kapali čaršiju je predivan i ne napušta vas čak ni kada završite sa kupovinom i obilaskom. Naime, oduševljenje enterijerom, bojama, materijalima, ljudima koji rade neće vas proći ni nakon više poseta ovog bazara.

Cena izleta uključuje: lokalnog vodiča na engleskom jeziku, organizovani prevoz po predviđenom itineraru, usluge predstavnika naše agencije.

Cena izleta ne uključuje: ulaznice u lokalitete, ručak.

Krstarenje Bosforom

Kliknite na sliku da bi otvorili galeriju
Cena: 30,00 EUR

S obzirom na to da je Istanbul smešten na Bosforu, koji spaja Crno i Mramorno more, imaćemo priliku da uživamo u svim lepotama ovoga grada dok ćemo sa jedne strane videti kopno Azije, a sa druge strane evropsko kopno. Pred nama će se između ostalog ukazati i Devojačka kula. Zanimljiva je legenda vezana za poreklo i istoriju Devojačke kule, prema kojoj je vizantijski car ovde poslao svoju ćerku da bi je spasio proročanstva koje je predskazalo da će lepa princeza umreti od ujeda zmije. Ni čvrsti zidovi nisu uspeli da izmene njenu sudbinu. Ujela ju je zmija sakrivena u korpi sa grožđem koju joj je car poslao za rođendan. Uputićemo se ka Dolmabahče palati. Izgradnju palate naručio je sultan Abdulmecid I, a sagrađena je između 1843. i 1856. Sultan i njegova porodica živeli su u palati Topkapi, ali kako je srednjovekovnoj Topkapi nedostajalo savremenog stila, luksuza i udobnosti, u poređenju sa palatama evropskih monarha, Abdulmecid je odlučio da sagradi novu modernu palatu u blizini mesta nekadašnje palate Bešiktaš Sahil, koja je srušena. Zanimljivo je da je za dekoraciju Dolmabahče palate je utrošeno 14 tona zlata i 40 tona srebra. Zovu je i kristalna palata, jer njenu unutrašnjost krasi prelepo stepenište sa kristalnim stubištem i 36 kristalnih lustera.

Cena izleta uključuje: lokalnog vodiča na engleskom jeziku, organizovani prevoz po predviđenom itineraru, ulaznicu u Dolmabahče palatu, usluge predstavnika naše agencije.

Cena izleta ne uključuje: ručak.

Smeštaj

Hotel 3* Istanbul

Ovo je primer smeštaja koji možete da očekujete. Stvaran smeštaj može biti drugačiji, ali sličan u onome šta pruža.

Hotel 3* se nalazi u centru starog evropskog dela Istanbula, u četvrtima Laleli ili Aksaray. Sobe su 1/2 sa kupatilom. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom. *

*Tačno ime hotela lokalni partner iz Istanbula poslaće po formiranju grupe 

Korisne informacije

Ovde ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savete za ovo putovanje.

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informisani, što omogućuje manje nesporazuma tokom putovanja i ugodnije iskustvo.

NAPOMENE:

Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 159/2021, kategorija licence A
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu usled vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvideti, u vreme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mestima, i ne smeju ih napuštati na mestima koja nisu predviđena za pauze (granice, ček point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posledice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sedenja, mesto polaska, mesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obaveštava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana pre datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana pre datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cene low cost aranžmana podložne su promenama i po uplati avansa se proveravaju tarife i putniku se potvrđuje cena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promeni i isključivo zavise od avio kompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu.
 • Putnici koji ne izmire dugovanja i ne uplate putovanje do krajnjeg roka naznacenog u planu i programu i koji ne obaveste agenciju na bilo koji pismeni nacin u roku od 24 sata od datuma isteka roka placanja, bice tretirani kao da su odustali od putovanja.
 • Putnicima se preporucuje da uplate osiguranje od otkaza aranzmana.
 • U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to predviđeno i istaknuto programom putovanja.
 • Obilazak gradova u okviru programa putovanja je moguće realizovati pešaka, privatnim prevozom, gradskim prevozom ili bilo kojim drugim sredstvom.
 • Putnicima kojima imaju za cilj posete muzejima i galerijama, preporučuje se da unapred provere radno vreme istih i da željene posete usklade sa slobodnim vremenom
 • Putnici su duzni da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanje vrednih stvari u prevoznim sredstvima i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer ni organizator putovanja, niti prevoznik,  niti hotel ne odgovara za iste! U slučaju kradje (gubitka ličnih stvari), putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati, niti se organizatoru putovanja pišu prigovori i zalbe vezani za kradje i nepredvidjene okolnosti.
 • Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice.  Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena kod notara.
 • Bezbednost lica i putnika, kao i zdravstveno stanje u kom se putnik nalazi je potpuno licna i stvar je licne odgovornosti. Svi putnici moraju biti svesni zdravstvene i bezbednosne situacije zemalja u koje putuju.
 • Za ovaj aranžman primenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa YUTA standardom.
 • Za ovo putovanje postoji poseban uslov putovanja,gde svi putnici svojom uplatom aranzmana potvrdjuju da su saglasni sa istim. Avio karte se obicno kupuju nekoliko meseci unapred i ukoliko putnik nakon prijave i uplate otkaze putovanje, duzan je da plati troskove avio karte u skladu sa uslovima avio kompanije. Gore pomenuta obaveza je istaknuta u zakonu kod člana 71. ako lice kome je poverena usluga prevoza zahteva naknadu za promenu imena putnika ili poništavanje karte i izdavanje nove, organizator putovanja ima pravo i na naknadu tih troškova (ova napomena važi samo za avio-aranžmane)

Napomene u vezi sa smeštajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja smeštajnog objekta.
 • U nekim smeštajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smeštajni kapaciteti vrše smeštaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smeštaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smeštaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja.
 • Termini i cene fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmene, promene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se pre uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.
 • Za fakultativne izlete nije obezbeđena zaštita u pogledu garancija putovanja.

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mesec dana pre putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne poseduju nove biometrijske pasoše Republike Srbije dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlašćena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.

U cenu putovanja nije uključeno putno osiguranje. Organizator savetuje zaključenje osiguranja koje nije zakonom obavezno i to osiguranje putne odgovornosti, osiguranje od otkaza putovanja, zdravstveno osiguranje i osiguranje protiv nezgoda. Ukoliko Organizator i Posrednik nude putna osiguranja, radi se samo o posredovanju. Ugovor o osiguranju se zaključuje samo između Putnika i osiguravajuće kompanije kome se eventualni zahtevi direktno upućuju. Treba da pročitate uslove osiguranja i obaveze iz ugovora o osiguranju. Premije osiguranja nisu sastavni deo cene putovanja i dospevaju odmah pri zaključivanju ugovora o osiguranju. Potpisivanjem Ugovora, Putnik potvrđuje da je informisan i upućen na obezbeđenje, paketa putnog osiguranja. Paket putnog osiguranja ne pokriva obavezno zdravstveno osiguranje, te se Putniku preporučuje da isto sam obezbedi, jer to može biti razlog da pogranične vlasti ne dozvole dalje putovanje ili da Putnik mora sam platiti značajne troškove eventualnog lečenja. U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu, Organizator ima depozit u visini od 2000,00 eura i garanciju putovanja za kategoriju licence A u visini od 250.000,00 eura, kojom se za slučaj A) insolventnosti Organizatora putovanja obezbeđuju: 1. troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka Putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, 2. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju, koje Organizator putovanja nije realizovao, 3. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika u slučaju otkaza putovanja od strane Putnika, u skladu sa Opštim uslovima putovanja, 4. Potraživanja razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja i za slučaj; B) naknade štete obezbeđuje naknada štete, koja se prouzrokuje Putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza Organizatora putovanja, koje su određene Opštim uslovima i Programom putovanja: 1. za potraživanje uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju koje Organizator putovanja nije realizovao i 2. za potraživanje razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja. Period pokrića Garancije putovanja je od datuma njenog izdavanja pa do završetka turističkog putovanja, odnosno do povratka Putnika na ugovoreno odredište. Garancija po Ugovoru o zastupanju u osiguranju od 13.11.2020. zaključenog sa ugovaračem osiguranja Akcionarsko društvo za osiguranje Globos osiguranje a.d.o Beograd, ul. Bul. Mihajla Pupina 165d, Polisa broj IM-0008752 od 11.10.2021. godine važi od 01.10.2021 do 01.10.2022.godine. Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja, odnosno u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja.

(Putnik svoja prava za naknadu štete ostvaruje na osnovu pravosnanţne i izvršne sudske presude, odnosno, odluke Arbitražnog suda ili drugog vansudskog rešenja potrošačkog spora, u skladu sa ovim Opštim uslovima i Opštim uslovima YUTE.)