Nova godina Kapadokija avio

cena od
650
EUR ,00
sada od
550
EUR ,00
trajanje
4 dana
Upit
Upit

Novogodišnje putovanje u nestvarne predele i magičnu Tursku - obilazak očaravajuće Kapadokije

Priča o magiji Kapadokije, koju ćete saznati na ovom putovanju, potpuna je samo ako se u obzir uzmu sva tri aspekta koji je definišu: prirodni, istorijski i religijski. Vulkanske erupcije i erozija su desetinama miliona godina stvarali jedinstvene pejzaže. Naziv Kapadokija na persijskom jeziku znači „zemlja lepih konja“, a zbog svoje uloge koju je odigrala tokom ranog hrišćanstva, drugo ime joj je i „Kolevka hrišćanstva“. 

Let avionom do Kapadokije traje kratko, ali ono što želimo da traje što duže na ovom putovanju jeste čuveni let balonom. Neverovatan doživljaj, koji možete doživeti samo na određenim putovanjima, a to je baš ovo putovanje u Kapadokiju. Letimo iznad reljefa koji je vekovima vajan kišom, vetrom i suncem. Tradiconalne kapadokijske kuće i golubarnici uklesani su u stene i predstavljaju jedinstvena arhitektonska ostvarenja karakteristična za ovu regiju, koja ćemo zajedno videti iz svih perspektiva. U sklopu ovog aranžmana za Kapadokiju zajedno ćemo upoznati još jedno, od mnogih prelepih, lica Turske.

Obilasci uključeni u cenu aranžmana: Obilazak jezera Tuz Golu,Vožnja kvadovima,Obilazak Ljubavne doline kvadovima,Obilazak sela Čavušin kvadovima,Odlazak na zalazak sunca kvadovima u Sunset point dolini.


Ruta
Beograd
Goreme
Beograd

Prevoz
Avion, Lokalni transfer
Smeštaj
Hotel
Organizator
Jungle Travel d.o.o. Beograd, Srbija
Vrste putovanja
Akcije , Nova godina
Destinacije
Turska
Kod putovanja
TR19
Zahtevnost
Pogodno za decu
Da
Veličina grupe
Min 10 , Maks 25 ,

Plan i program

Plan i program puta važi za polaske

Okupljanje grupe na aerodromu „Nikola Tesla“ dva sata pre leta. Let iz Beograda u 10:00h  (TK 7819) za Ankaru. Dolazak u Ankaru u 13:35h. Transfer do smeštaja u Goremu, sa usputnim obilaskom jezera Tuz Golu. Kako se budemo približavali jugoistoku Ankare, blistava svetlost sa zapada nam govori da se bližimo Tuz Golu. Intenzivna belina i blistavost kristala soli obmanjujuće liče na sneg i led. Šetnja po mineralima soli, zalazak sunca, ružičasta refleksija svetlosti o staklenu belu površinu jezera, učiniće da ovakve prizore nikad ne zaboravite.  Dolazak u smeštaj. 

Prevoz

 • Avio-karta sa svim taksama Beograd–Ankara, u ekonomskoj klasi sa 20 kg čekiranog, 8 kg ručnog prtljaga
 • Transfer od aerodroma do smeštaja

Smeštaj

Hotel *** 1 noć

Mesto

 • Beograd

Fakultativni izlet – ranojutarnji let balonom iznad Kapadokije uz izlazak sunca i neverovatne prizore! Nakon leta balonom, druženje nastavljamo fakultativnim izletom Jahanje konja. Daleko od gužve, krećemo u istraživanje fascinantnih dolina i prekrasnih vidika. Jahanje je jedna od glavnih aktivnosti za koju se možete opredeliti dok ste u Kapadokiji. Uživamo u osećaju slobode dok nas okružuju najlepši pejzaži. Naša avantura se ovde ne završava. Imaćemo priliku da se iskusimo jedinstven adrenalin i uzbuđenje na vožnji kvadovima kroz nestvarne predele Kapadokije. Obilazimo Ljubavnu dolinu (Love valley), najpoznatiji vidikovac Kapadokije, staro grčko selo Čavušin (Cavusin village) I nakon toga idemo na magični zalazak sunca, na najpopularnijem vidikovcu (Sunset point). Osim ovoga, neki će se pre opredeliti za Jeep safari. Za koju god opciju da se odlučimo, očekuje nas sasvim drugačija vrsta uzbuđenja i nezaboravno iskustvo. Povratak u smeštaj. 

Smeštaj

Hotel *** 1 noć

Mesto

 • Goreme

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izleti

Krećemo na fakultativni izlet – Red tour. Naša prva stanica je veličanstveni vidikovac sa pogledom na zamak Učisar (Uchisar), gde ćemo dobiti informacije o bogatoj istoriji Kapadokije i jedinstvenim stenskim formacijama. Sledeća stanica biće Muzej na otvorenom Goreme. Upijamo svaku reč vodiča koji nam objašnjava značenje fresaka, koje prekrivaju zidove crkava u pećini stare hiljadu godina, dok istražujemo ovo spektakularno svetsko nasleđe UNESCO-a. Posle Muzeja na otvorenom Goreme, posećujemo Dolinu monaha sa poznatim vilinskim dimnjacima u obliku pečurki, kao i monašku ćeliju Svetog Simeona, koja je uklesana u steni. Pre ručka zaustavićemo se u dolini Devrent.  Zatim ćemo nastaviti do Avanosa – centra terakote i umetnosti koja traje duže od 3000 godina, gde ćemo i ručati. Posle ručka, prisustvovaćemo  demonstraciji pravljenja grčarije u Avanosu, gde su i gosti dobrodošli da se okušaju u ovoj tradiciji. Poslednja stanica biće u slikovitoj Dolini ljubavi. Sledeće zaustavljanje će biti u lokalnoj fabrici oniksa kako bismo videli demonstraciju rezbarenja i oblikovanja oniksa, a nakon toga posećujemo fabriku ćilima. Na ovoj turi ćemo imati priliku da kupimo lokalne baklave i domaće tradicionalne slatkiše. Povratak u smeštaj.  Dan ćemo nastaviti na fakultativnom izletu – Tradicionalno tursko veče gde ćemo uživati u ukusima i zvucima Turske. Nakon domaćih kofti, par čaša vina, dosta smeha i puni utisaka vraćamo se u smeštaj. 

Smeštaj

Hotel *** 1 noć

Mesto

 • Goreme

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izleti

Napuštanje smeštaja i transfer do aerodroma u Ankari. Let za Beograd u 18:05h (TK 7818) Dolazak u Beograd u  19.05h po lokalnom vremenu. 

Prevoz

 • Transfer od smeštaja do aerodroma
 • Avio-karta sa svim taksama Beograd–Ankara, u ekonomskoj klasi sa 20 kg čekiranog, 8 kg ručnog prtljaga

Mesto

 • Beograd

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Polasci i cene

Trenutno nema polazaka za ovo putovanje.

Šta je uključeno

Smeštaj

Hotel Primer 3 noći

Prevoz

 • Avio-karta sa svim taksama Beograd–Ankara, u ekonomskoj klasi sa 20 kg čekiranog, 8 kg ručnog prtljaga
 • Transfer od aerodroma do smeštaja
 • Transfer od smeštaja do aerodroma
 • Avio-karta sa svim taksama Beograd–Ankara, u ekonomskoj klasi sa 20 kg čekiranog, 8 kg ručnog prtljaga

Hrana

3 × Kontinentalni doručak

Nije uključeno

 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)

Fakultativni izleti

Napomena! Termini i cene fakultativnih izleta su informativnog karaktera i promenjivi su, a zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

Let balonom

Cena: od 285,00 EUR do 305,00 EUR

Ranojutarnji let balonom iznad Kapadokije uz izlazak sunca i neverovatne prizore! Jedno od najuzbudljivijih doživljaja na ovom putovanju. Sam izlet traje oko 3 sata, od čega je let balonom oko 1 sat. Obično se na izlet polazi između 4 i 5 ujutru i traje do 7h ili 8h ujutru. U samu „korpu” balona staje 16 do 20 putnika. Sam plan izleta, trajanje i uopšte mogućnost organizovanja zavisi od vremenskih prilika i na to agencija ne može uticati.

U cenu izleta uračunato je: lokalni instruktor na engleskom jeziku, usluge predstavnika naše agencije, let balonom, organizovani prevoz po predviđenom itineraru.

U cenu izleta nije uračunato: hrana i piće, napojnice za lokalne vodiče i vozače, individualni troškovi.

Jahanje konja

Cena: 35,00 EUR

Kapadokija na persijskom jeziku znači „Zemlja prelepih konja“ i tamo je najpopularnija aktivnost koja se savršeno poistovećuje sa ovim značenjem upravo jahanje konja. Upućujemo se ka nesvakidašnjim dolinama kao što su – Rose Valley, Love Valley, White Valley… Uživamo u nestvarim pejzažima dok galopiramo stazama okruženim vilinskim dimnjacima daleko od gužve.

U  cenu izleta je uključeno: jahanje konja sat vremena, lokalni vodič na engleskom, usluge predstavnika naše agencije, organizovani prevoz po predviđenom itinereru.

U cenu izleta nije uključeno: ručak, napojnice za lokalne vodiče i vozače, individualni troškovi.

Jeep safari

Cena: od 30,00 EUR do 40,00 EUR

Jedna od najuzbudljivijih avantura u Kapadokiji je istraživanje regiona terenskim vozilom. Vodimo vas na teško dostupna mesta i daleko od gužve za spektakularne poglede i uzbuđenje putujući off-roadom kroz  jedinstvene pejzaže Kapadokije. Prva stanica na našoj vožnji biće Crkva Pancarlik (Dolina repe). To je monaška crkva smeštena unutar grupe stena. Ravni tavan crkve je i dalje u potpunosti prekriven freskama u kojima preovlađuju crvene i zelene boje, kao i gornji deo male apside i veliki delovi severnog i južnog zida. Nastavićemo da vozimo do doline Gomeda i istražujemo jednu od skrivenih lepota Kapadokije. Poznato je da je ova dolina najzelenija dolina Kapadokije. Naša poslednja stanica biće selo Ortahisar. Ovde ćemo se zaustaviti na nekoliko mesta poput panoramskih vidikovaca Ortahisara.

U  cenu izleta je uključeno: vožnja džipovima u trajanju od 3h (max. četiri osobe u džipu), lokalni vodič na engleskom, usluge predstavnika naše agencije, organizovani prevoz po predviđenom itinereru.

U cenu izleta nije uključeno: ručak, napojnice za lokalne vodiče i vozače, individualni troškovi.

Red tour

Cena: 40,00 EUR

Naša prva stanica je veličanstveni vidikovac sa pogledom na zamak Uchisar, gde ćemo saznati sve o bogatoj istoriji Kapadokije i jedinstvenim stenskim formacijama. Mnoge sobe zamka, izdubljene u steni, povezane su međusobno stepenicama, tunelima i prolazima. Na ulazima u sobe nalaze se vrata od mlinskog kamena, baš poput onih u podzemnim naseljima, koja su se koristila za kontrolu pristupa tim mestima. Usled erozije, nažalost, više nije moguće pristupiti svim prostorijama ovog višespratnog zamka. Sledeća stanica je Muzej na otvorenom Goreme. Muzej podseća na ogroman manastirski kompleks. Udaljen je samo 15 minuta hoda (1,5 km) od centra Goreme. Većina crkava potiče iz 10, 11. i 12. veka. Vodič će vam objasniti značenje fresaka koje prekrivaju zidove hiljadu godina starih pećinskih crkava dok istražujete ovo spektakularno svetsko nasleđe UNESCO-a. Posle Muzeja na otvorenom Goreme, posećujemo Dolinu monaha sa poznatim vilinskim dimnjacima u obliku pečurki kao i monašku ćeliju Svetog Simeona koja je uklesana u steni. Pre ručka zaustavićemo se u dolini Devrent. Za razliku od drugih dolina u Kapadokiji, dolinu Devrent nikada nisu naseljavali ljudi. Nema kamenih tesanih crkava ili drevnih dvoraca, niti pećina. Umesto toga, posetioce doline Devrent privlače neverovatne formacije stena ružičaste nijanse i geološke anomalije nastale vekovnim erozijama. Vetar i voda obrađivali su mekani vulkanski tuf ostavljajući za sobom upečatljive oblike slične stubovima i druge čudne forme. Mnogi su ovaj region nazvali Mesečev pejzaž zbog nezemaljskog izgleda. Dolina Devrent poznata je i kao Imaginarna dolina, a takođe i kao Ružičasta dolina. Zatim ćemo se odvesti do Avanosa na ručak. Nakon ručka, prisustvovaćemo demonstraciji pravljenja grnčarije po čemu su ovaj kraj i njegovi stanovnici poznati. Gosti su dobrodošli da se okušaju u ovoj tradiciji. Poslednja stanica biće nam u slikovitoj Dolini ljubavi.  

U cenu izleta je uračunato: ručak, lokalni vodič na engleskom jeziku, usluge predstavnika naše agencije, organizovani prevoz po predviđenom itinereru, ulaznice na lokalitete.

U ceni izleta nije uračunato: piće, napojnice za lokalne vodiče i vozače, individualni troškovi.

Vožnja oldtimerima

Cena: od 30,00 EUR do 60,00 EUR

Kapadokija je jedinstveno mesto na svetu sa svojom neuporedivom lepotom. Osim svojih prirodnih lepota, Kapadokija nam nudi i širok spektar aktivnosti. Jedna od njih koja se našla na našoj listi fakultativnih izleta je i vožnja oldtimerima. Krećemo rano ujutru kako bismo dočekali prve zrake sunca na nestvarnim predelima ove magične regije. Dok uživamo u neverovatnoj energiji, pogled nam se zaustvlja na nebu obojenom mnoštvom šarenolikih balona. Sa ove ture ćemo poneti najlepše fotografije i utiske.

U cenu izleta je uračunato: vožnja oldtimerima u trajanju od 2h (max. 4 osobe u vozilu), lokalni vodič na engleskom jeziku, usluge predstavnika naše agencije, organizovani prevoz po predviđenom itinereru.

U ceni izleta nije uračunato: ručak, napojnice za lokalne vodiče i vozače, individualni troškovi.

Tradicionalno tursko veče i doček Nove godine

Cena: 75,00 EUR

Uživamo u ukusima i zvucima Turske. Isprobaćemo lokalnu kuhinju, meze i piće i iskusiti pravo tradicionalno tursko gostoprimstvo. Dočekujemo Novu godinu u autentičnom ambijentu i atmosferi Turske.  

Cena izleta uključuje: usluge predstvanika naše agencije, tursku večeru i neograničena pića.

Smeštaj

Hotel ***

Ovo je primer smeštaja koji možete da očekujete. Stvaran smeštaj može biti drugačiji, ali sličan u onome šta pruža.

Hotel *** je smeštajni objekat koji raspolaže dvokrevetnim sobama. Sve sobe su klimatizovane i poseduju TWC. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom. Imena hotela biće potvrđena po formiranju grupe, a najkasnije 2 nedelje pred put.  

Pitanja, odgovori i iskustva

Ono što je lokalni specijalitet je testi kebab u čijem serviranju možete i sami učestvovati tako što ćete polomiti ćupić od gline u kom se priprema. Ostatak specijaliteta je sličan kao u ostatku Turske - kebab je na svakom ćošku.


Kapadokija je mirna jer svi ustaju zorom da posmatraju balone ili da idu na let njima. Ali pronaći ćete mnoštvo rooftop barova u kojima možete popiti piće i slušati svirke. Terasa hotela Sultan Cave je odličan izbor.


Kapadokija je bezbedna, domaćini su srdačni i osećaćete se i više nego prijatno.


1. Ljuljaške u Ljubavnoj dolini

2. Fotkanje u vožnji kabrioletima dok lete baloni.

3. Fotkanje tokom jahanja konja dolinama Kapadokije.

4. Sultan carpets (prodavnica tepiha u kojoj možete probati narodnu nošnju i fotkati se u Aladin fazonu)

5. Dolina mašte


Visoka sezona u Kapadokiji je od maja do oktobra, ali i u ostalim mesecima je vreme prijatno za posetu.


Za skromniji budžet 20-30 eur. Za opušteniji odmor 50 eur.


Ne zaboravite da je bakšiš obavezan - lokalnim vodičima, vozačima, ugostiteljima.


Ponesite obavezno nešto da ogrnete kada krenete na let balonom jer je to ranom zorom pa ume da bude hladno. Za obilaske su vam potrebne udobne patike.

Korisne informacije

Ovde ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savete za ovo putovanje.

Opšte informacije: Kapadokija je regijakoja pripada centralnoj Anadoliji, odnosno današnjoj Turskoj. Poznata je još iz antičkog perioda. Kao i danas, granice Kapadokije su bile nejasne i u istoriji. Prema podacima ona se na jugu graniči sa Masivom Taurus, na istoku sa Eufratom, na severu sa Crnim morem, a na zapadu sa velikim slanim jezerima u unutrašnjosti Anadolije. Reljefom dominiraju visoravni iznad 1000m. Naziv "Kapadokija" proizilazi iz persijske reči "Katpaktukia" koja se prevodi kao "zemlja prekrasnih konja".

 

Vize: Za državljane Republike Srbije nije potrebna viza za boravak do 90 dana.

 

Klima: Zahvaljujući svojoj unutrašnjoj lokaciji i velikoj nadmorskoj visini, Kapadokija ima izrazito kontinentalnu klimu, sa toplim suvim letima i blago hladnim zimama.  Kiša je retka i region je u velikoj meri polu-sušni. Od maja do kraja juna dominiraju topli dani sa hladnim noćima, a prosečna temperatura vazduha je 150C. Leti temperatura dostiže 40 stepeni, a u jesen je prosečna temperatura 25 stepeni. Najbolji period za posetu ove regije je proleće i jesen.

 

Zdravstvena situacija: Zbog izuzetno visokih cena zdravstvenih usluga, preporuka je da naši državljani pre putovanja obezbede putno zdravstveno osiguranje. Savetuje se konzumiranje flaširane vode.

 

Valuta: Od 2009. godine u Turskoj je uvedena nova nacionalna valuta - turska lira. U Kapadokiji postoje menjačnice i banke, a novac se može menjati i u juvelirnicama. Prema poslednjem kursu  1e = 9.88 TRY. Savetuje se da se umesto platnim karticama plaća gotovinom.

 

Sigurnost: Kapadokija važi za regiju stabilnog reda i mira, sa velikom koncentracijom turista, ali svakako savetujemo da budete oprezni i pažljivi kada su u pitanju vaše lične stvari.

 

Vremenska zona: GMT+2 (sat unapred u odnosu na vreme u Republici Srbiji).

 

Hrana i piće: U Kapadokiji možete naći restorane internacionalne i lokalne kuhinje. Turska hrana kombinuje kulinarske tradicije iz Centralne Azije i uticaj bliskoistočne i mediteranske kuhinje. Pre glavnog obroka služe se predjela. Glavni obroci su obično grilovano meso ili riba, roštilj, ćufte i čorbe.

 

Odeća: S obzirom na to da obilazimo peščane i kamenite predele, pogodno bi bilo da imate udobnu obuću. Kodeks oblačenja je proizvoljan, ali u koliko idete u posetu džamijama ili drugim religioznim objektima, obavezno pokrijte ramena i noge.

 

Struja: Što se tiče električne energije, napon je isti kao kod nas i nisu Vam potrebni adapteri za utičnice.

 

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informisani, što omogućuje manje nesporazuma tokom putovanja i ugodnije iskustvo.

NAPOMENE:

Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 159/2021, kategorija licence A
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu usled vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvideti, u vreme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mestima, i ne smeju ih napuštati na mestima koja nisu predviđena za pauze (granice, ček point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posledice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sedenja, mesto polaska, mesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obaveštava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana pre datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana pre datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cene low cost aranžmana podložne su promenama i po uplati avansa se proveravaju tarife i putniku se potvrđuje cena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promeni i isključivo zavise od avio kompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu.
 • Putnici koji ne izmire dugovanja i ne uplate putovanje do krajnjeg roka naznacenog u planu i programu i koji ne obaveste agenciju na bilo koji pismeni nacin u roku od 24 sata od datuma isteka roka placanja, bice tretirani kao da su odustali od putovanja.
 • Putnicima se preporucuje da uplate osiguranje od otkaza aranzmana.
 • U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to predviđeno i istaknuto programom putovanja.
 • Obilazak gradova u okviru programa putovanja je moguće realizovati pešaka, privatnim prevozom, gradskim prevozom ili bilo kojim drugim sredstvom.
 • Putnicima kojima imaju za cilj posete muzejima i galerijama, preporučuje se da unapred provere radno vreme istih i da željene posete usklade sa slobodnim vremenom
 • Putnici su duzni da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanje vrednih stvari u prevoznim sredstvima i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer ni organizator putovanja, niti prevoznik,  niti hotel ne odgovara za iste! U slučaju kradje (gubitka ličnih stvari), putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati, niti se organizatoru putovanja pišu prigovori i zalbe vezani za kradje i nepredvidjene okolnosti.
 • Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice.  Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena kod notara.
 • Bezbednost lica i putnika, kao i zdravstveno stanje u kom se putnik nalazi je potpuno licna i stvar je licne odgovornosti. Svi putnici moraju biti svesni zdravstvene i bezbednosne situacije zemalja u koje putuju.
 • Za ovaj aranžman primenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa YUTA standardom.
 • Za ovo putovanje postoji poseban uslov putovanja,gde svi putnici svojom uplatom aranzmana potvrdjuju da su saglasni sa istim. Avio karte se obicno kupuju nekoliko meseci unapred i ukoliko putnik nakon prijave i uplate otkaze putovanje, duzan je da plati troskove avio karte u skladu sa uslovima avio kompanije. Gore pomenuta obaveza je istaknuta u zakonu kod člana 71. ako lice kome je poverena usluga prevoza zahteva naknadu za promenu imena putnika ili poništavanje karte i izdavanje nove, organizator putovanja ima pravo i na naknadu tih troškova (ova napomena važi samo za avio-aranžmane)

Napomene u vezi sa smeštajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja smeštajnog objekta.
 • U nekim smeštajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smeštajni kapaciteti vrše smeštaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smeštaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smeštaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja.
 • Termini i cene fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmene, promene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se pre uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.
 • Za fakultativne izlete nije obezbeđena zaštita u pogledu garancija putovanja.

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mesec dana pre putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne poseduju nove biometrijske pasoše Republike Srbije dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlašćena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.

U cenu putovanja nije uključeno putno osiguranje. Organizator savetuje zaključenje osiguranja koje nije zakonom obavezno i to osiguranje putne odgovornosti, osiguranje od otkaza putovanja, zdravstveno osiguranje i osiguranje protiv nezgoda. Ukoliko Organizator i Posrednik nude putna osiguranja, radi se samo o posredovanju. Ugovor o osiguranju se zaključuje samo između Putnika i osiguravajuće kompanije kome se eventualni zahtevi direktno upućuju. Treba da pročitate uslove osiguranja i obaveze iz ugovora o osiguranju. Premije osiguranja nisu sastavni deo cene putovanja i dospevaju odmah pri zaključivanju ugovora o osiguranju. Potpisivanjem Ugovora, Putnik potvrđuje da je informisan i upućen na obezbeđenje, paketa putnog osiguranja. Paket putnog osiguranja ne pokriva obavezno zdravstveno osiguranje, te se Putniku preporučuje da isto sam obezbedi, jer to može biti razlog da pogranične vlasti ne dozvole dalje putovanje ili da Putnik mora sam platiti značajne troškove eventualnog lečenja. U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu, Organizator ima depozit u visini od 2000,00 eura i garanciju putovanja za kategoriju licence A u visini od 250.000,00 eura, kojom se za slučaj A) insolventnosti Organizatora putovanja obezbeđuju: 1. troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka Putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, 2. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju, koje Organizator putovanja nije realizovao, 3. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika u slučaju otkaza putovanja od strane Putnika, u skladu sa Opštim uslovima putovanja, 4. Potraživanja razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja i za slučaj; B) naknade štete obezbeđuje naknada štete, koja se prouzrokuje Putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza Organizatora putovanja, koje su određene Opštim uslovima i Programom putovanja: 1. za potraživanje uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju koje Organizator putovanja nije realizovao i 2. za potraživanje razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja. Period pokrića Garancije putovanja je od datuma njenog izdavanja pa do završetka turističkog putovanja, odnosno do povratka Putnika na ugovoreno odredište. Garancija po Ugovoru o zastupanju u osiguranju od 13.11.2020. zaključenog sa ugovaračem osiguranja Akcionarsko društvo za osiguranje Globos osiguranje a.d.o Beograd, ul. Bul. Mihajla Pupina 165d, Polisa broj IM-0008752 od 11.10.2021. godine važi od 01.10.2021 do 01.10.2022.godine. Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja, odnosno u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja.

(Putnik svoja prava za naknadu štete ostvaruje na osnovu pravosnanţne i izvršne sudske presude, odnosno, odluke Arbitražnog suda ili drugog vansudskog rešenja potrošačkog spora, u skladu sa ovim Opštim uslovima i Opštim uslovima YUTE.)